login |

Pilot-mustra: Supergirl – 1×01

2015. 11. 02. 17:22 - Írta: winnie

470 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A CW után a CBS is beszállt a DC-s képregénysorozat bizniszben, de az, hogy ezúttal a közönség jóval idősebb lesz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Supergirl komolyabb, mint mondjuk az Arrow. Sőt, épp ellenkezőleg. A pilot legalábbis egy jópofa, szórakoztató ösvényen indult el inkább, nagyjából, mint a The Flash – és nem csak azért, mert mindkettő címszereplője a Glee-ből érkezett.

SUPERGIRL – 1×01 – 6,5/10

Supergirl - 1x01-03

Persze idővel majd biztos komorabb lesz a történet, egyes jövőbeli érzelmi kavarásokat már a pilotban belebegtettek, de egyébként minden pontosan olyan lett a Supergirl – 1×01-ben, mint arra számítani lehetett. Legyen ez akár pozitívum, akár negatívum, de Greg Berlanti-nak úgy tűnik, hogy megvan a receptje az alapozáshoz, s ettől most sem akart eltérni.

My name is Kara Zor-El.

Grr…, mindegy, ezt majd mindig végighallgathatjuk, mint ahogy azt is, hogy ő Kal-El, vagyis Superman unokatesója, akit a pusztulás előtt álló Krypton bolygóról szülei tesója után küldtek, hogy vigyázzon rá a Földön. Azonban Kara űrkapszulája letért a pályájáról és a Fantom Zónába keveredett, ahol nem telik az idő, és csak 24 év elteltével keveredett ki onnan, hogy megérkezetten a Földre, ahol az (akkor már Superman néven futó) öccse keresett neki nevelőszülőket.

Supergirl - 1x01-06

Alapozásnak ennyi elég, ezt gyorsan lenarrálják nekünk, hogy ugorjuk 10-15 évet és meglássuk a mostohatestvérével együtt élő Kara-t a jelenben, amint asszisztensként dolgozik National City-ben a helyi újságnál, s egyáltalán nem nem nagyon használja képességeit, mondván

Earth didn’t need another hero.

Éppen ezért a pilotban nulláról kellett kezdeni, és mindennel tele kellett zsúfolni a 45 percet: az erő felfedezésével, nagykaliberű használatával, némi CGI-os képesség-demonstrációval és persze egy random rosszfiúval, akivel a csetepaté kifejezetten monoton, de a receptből úgy tűnik, semmit sem szabad kihagyni.

Supergirl - 1x01-05

A pilot erőssége mindenképpen Melissa Benoist, az ő Kara-ja nagyon könnyen megkedvelhető, vele a készítők le is tudták a legnagyobb akadályt – már persze akkor, ha ez a kissé szeleburdi karakter nem idegesíti viselkedésével az embert. De még ezt is el lehet nézni neki, hiszen bőven áll előtte fejlődési lehetőség, mind emberként, mind szuperhősként – mely utóbbi pályára egyébként saját elhatározásból lép.

Ez utóbbi tényező az, ami leginkább érdekessé teszi, hiszen ő nem csak véletlenül, vagy tapasztalata útján tett szert a képességeire, hanem mondhatni szüleinek köszönhetően, és a földönkívüli származása is elég sok potenciállal bír. Mint ahogy az is, hogy a heti rosszfiúk is más bolygó szülöttei, és talán ennek köszönhetően elég változatosak lesznek, s nem mindegyiknek csak az lesz a célja, hogy gyakjon és kinyírja Supergirl-t. (A pilotos izomagyú gonosz sajnos rettenetesen feledhető lett.)

Supergirl - 1x01-07

Mint mondtam, a Supergirl követi a klasszikus receptet, amivel nekem az égvilágon semmi bajom nem volt. Nyilván a folytatás lesz az érdekes, mert egyelőre bármelyik irányba elmozdulhat nálam a sorozat. Az biztos, hogy a hangneme nekem simán bejön, abszolút nem zavar az effajta, csajszis megközelítés (mégis milyen lenne?), de úgy érzem, hogy akinek eddig a tipikusságuk miatt nem jöttek be a képregény-adaptációk, azok nem feltétlenül a Supergirl-pilot láttán fognak megtérni.

Persze ez a fajta megközelítés hozhat nézőket, de a klasszikus panelek itt is erőteljesen jelen vannak, kapunk egy heti rosszfiúkat termelő fix motort, megvannak a hős segítői (csak szerintem tök olyan Winn hangja, mint Cisco-é?), kapunk főellenséget is egy erőltetett átíveléshez, és tippre idővel más (szuper) szövetségesek is megjelennek majd a színen – vagy esetleg a mostani emberek “változnak át” azzá. (De legalább egyelőre még nincs olyan szereplő, aki előtt titkolni kell Kara-nak a képességeit.)

Supergirl - 1x01-02

A Super-család megközelítése mindig necces, hiszen túlságosan egyszerű az ilyen fajta hős egyenlete: szinte mindenre képes és van egy gyenge pontja, márpedig ilyen alapfelállás mellett nem egyszerű érdekes történeteket írni – éppen ezért kíváncsi vagyok, hogy a készítők mire fognak alapozni.

Az, hogy a tetszési fokom kapcsán inkább csak a hangnem, illetve a felfedezés hatott rám, abból is kiderült, hogy nyár után másodjára megnézve a kezdést, az már közel sem kötött le annyira, de ha a most érkező 1×02 épp annyira elszórakoztat, mint ez a rész első alkalommal, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lesz. És talán idővel nem fog az eszembe jutni a Supergirl-ről, hogy limonádé vagy könnyed guilty pleasure.

Supergirl - 1x01-08

A nyáron kikerült verziótól a tévés változat szerintem csak minimálisan különbözik, inkább vágás szempontjából, de kommentben biztos lesz hozzáértőbb, aki megmondja.

470 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2015. 11. 02. 17:37

Superman nővére? Nem unokatestvérek? (Ezer éve láttam a kikerült pilotot, szóval csak a képregényes ismereteimre hagyatkozok, de abban a pilotban mintha nem tűnt volna fel ilyesmi).

Jól megragadtam a kritika lényegét, tudom, törölj, ha gondolod, vagy ha hülyeséget beszélek :)

_Ra_ - 2015. 11. 02. 17:37

Régen láttam már a pilotot, de nem hiszem hogy megváltoztatták volna a dolgot.

Kara nem Superman nővére.

fireblade - 2015. 11. 02. 17:48

valami unokateso, nem?
de nekem ez akkor is nagyon limonádé volt, ráadásul nem a jobb fajtából..
ez a leveszem a szemüvegem és anyám se ismer rám…effekt..rém gagyi manapság már..
meg ez a lebontom a fél várost a rosszfiú arcával..de még véletlenül se ölöm meg, mert az olyan csúúúnya.. :)
nálam kasza…

winnie - 2015. 11. 02. 17:50

ofkoz, persze

ALDO - 2015. 11. 02. 17:59

Hülye kérdés, de kb. mennyire tér el a májusi pilottól? Mert úgy terveztem, hogy egybe nézem meg az 1×02-vel.

Trallala - 2015. 11. 02. 18:23

Egy kicsit szebb csajt is választhattak volna a szerepre, legalábbis számomra nagyon nem illik rá ez a szerep.

winnie - 2015. 11. 02. 18:25

aldo: ld. az utolso bekezdes. alig.

mSO - 2015. 11. 02. 18:42

Trallala: Te kit választottál volna?
Egyébként a pilotban ábrázolt szerepre nagyon is illik MB, más kérdés, hogy annak mennyi köze van a képregénybeli Karához.

elemerapioca - 2015. 11. 02. 19:50

speciel ez a f – e – m – i – n -i – s – t – a maszlag hogy kapot 6.5ot nem tudom :D gyenge mint a Tescos tea es a foszereplo csaj atlagon aluli a lenyeg hogy szuper csajszi legyen mert az most meno (Vagy annak KELL hogy legyen)

mse - 2015. 11. 02. 19:50

Én a különbségeket konkrétan csak abból láttam, hogy a nyári pilot feliratával néztem, és néha tekerni kellett. Nagyjából csak a repülős jelenetnél voltak vágási eltérések, illetve az ázsiai munkatárs mondatát vágták ki. Magyarán tényleg 99.99% ugyanaz, felesleges még egyszer megnéznie annak, aki már látta, és nem kéri az emlékeztetőt.

A sorozat iránti érdeklődésem továbbra sem csappant, nem kizárt, hogy megcsappantatom a többi DC sorozatomat, ha hozzá tovább a szintet. Van, ami tényleg csak szenvedés. Megjegyzem, a Supergirlt én például akkor is nézném, ha valahol a kuka felett két centivel lenne, mert hogy Supergirl. :)

DarkEagle - 2015. 11. 02. 19:50

Srácok! Kara Superman nővére, attól hogy a Földön fiatalabb még ő az idősebb. A Fantom zónás dolog miatt kiesett nála 24 év. 13 évesen indult el a Kryptonról ergó most 37 éves lenne. Egyébként igen ő az unokatesója Supinak de attól még lehet rá hivatkozni simán nővérként vagy testvérként is. :D

Ami a nyári Pilot és a mostani Pilot közti különbségeket illeti. Szinte semmi se változott. Jobb lett a vágás plusz 4-5 mondatot kivágták meg egy konkrét jelenetet az irodában. aki már látta a kiszivárgott verziót fel se fog tűnni a dolog.

Egyébként teljesen egyetértek Winnie kritikájával. Ez a sorozat is a saját bájával fogja eladni magát és nem azért mert napokat kell gondolkodni rajta hogy na vajon mi lesz. :D De hogy őszinte legyek nem is bánom mert van épp elég olyan sorozat ami agyalós. Plusz ígértek a készítők nekünk rengeteg flashback-et pl Kryptonon is. Azokra nagyon kíváncsi leszek. Ezt a képregény ismerők bizonyára tudják de akinek túl nyálasnak vagy limonádénak tűnik a sorozat azoknak elmondom hogy rengeteg Supergirl képregény van és itt sincs másképp mint a The Flashnél. Több univerzumot mostak egybe hiszen olyan karakter nem is létezik hogy Kara Denvers. Ezért még érdekesebb hogy mit csinálnak mert még a képregényesek se tudhatják előre mire számítsanak.

Amerikában pár újságíró már látta a 2. részt és csak jókat írtak róla szóval a sorozatnak eléggé betonbiztos helye van a CBS-en szerintem. Meglepődnék ha a 10 részig nem rendelnék be a 2. évadot egyből. :D

DarkEagle - 2015. 11. 02. 19:54

Egyébként nem értem hogy egyesek miért nem tudják elviselni hogy vannak női hősök is és végre ők is kaptak esélyt a TV-ben. Eddig csak férfi hősök voltak a Tv-ben és most hogy kapott egy esélyt egy nő is egyből feminizmus kerül szóba meg hogy erőltetett stb. Nem értem az embereket. Ez megint az az eset mikor egy fekete szerepel valamiben akkor meg a rasszizmust akarják elnyomni. :D

jiliac - 2015. 11. 02. 20:08

Pont ma néztem meg, már csak kíváncsiságból, igazából nem szeretem a (dc, marvel) szuperhősös műfajt. A főhős lány egész aranyos, van benne fantázia, és illik rá a szerep. De ennél több pozitívumot nem tudok elmondani. Tipikus tucat műsor, tipikus tucat gagyikkal teletűzdelve. A verekedések színvonala, és a gazdag szőke boss “színésznő” játékának hiánya volt a mélypont. Cbs szint, több szót nem érdemel.

sehrezad - 2015. 11. 02. 20:51

Hú, hát tényleg nem egy nagy durranás, hangulatában szerintem is Flash-vonal, az igencsak (legfeljebb) középszerű színészi teljesítmények pedig az Arrow-t. Viszont Benoist miatt nézni fogom még egy kicsit szerintem (aztán meglátom, ha nagyot nem esik, talán tovább is), rám hat a kisugárzása, bája.

Calista Flockharton látszik, hogy milyen sokat számít a megírt szerep, mert itt elképesztően sematikus, túlzó játékot mutat (és nyilván nem az évek múltak csak el).

A gyengepont-dolgot egyébként most úgy lehet áthidalni, hogy láthatólag az aktuális gonosz banda képes sebezni őt, tehát nincs “biztonságban”. Bár a kormányerők is gyorsan leszedálták :)
Izgalmas, ahogy tanulgatja a meglévő erejének használatát, nem tetszik viszont annyira “He” mitizálása.

winnie - 2015. 11. 02. 21:03

a boss neni kapcsan egyebkent valahol meglepnek a velemenyek, nem tudom, hogy szamithat-e az, hogy ismeri-e valaki calsita flockhartot (mondjuk sehrezad talan igen a kommentje alapjan). de nekem marha szorakoztato volt. eleve egy ilyen, nemikepp karikaturara vett karakter vicces, de flockharttal duplan az volt. de ahogy latom, kisebbsegben fogok maradni:)

sehrezad - 2015. 11. 02. 21:11

Winnie: én az Ally MacBeal-ből és a Testvérekből ismerem, nekem azokhoz képest ez egy sokkal gyengébb színészi lehetőségeket biztosító szerepnek tűnik, a karikatúra önmagában azért szórakoztat kevésbé, mert nem annyira az irónia, mint inkább túlhangsúlyozás, felnagyítás felől fogja meg – ha még elmozdulna valamennyit az irónia felé, jobban megvenném.
Viszont ez elgondolkodtat azon is, hogy lehet, hogy ezekben a sorozatokban sok az igazi tehetség, csak a szerepek nem engedik, hogy meg is mutassák azt. (Stephen Amellnél ugyan meglepődnék, ha valamiben majd többet mutatna, de sosem tudhatjuk.)

DarkEagle - 2015. 11. 02. 21:23

Nyugi Winnie én is veled vagyok. Nekem sincs bajom a Boss nénivel. :D Egyébként is kár véleményt alkotni 1 rész alapján a karakterekről mert idő kell amíg az ember megszokja őket a színészekről nem is beszélve. És idővel úgyis beállnak egy bizonyos szintre és/vagy fejlődnek tovább valamilyen irányba. Greg Berlanti sorozatai amúgy is arról híresek hogy inkább a karakterekre épít mint a története. Itt is a kapcsolatok fognak inkább dominálni majd. Ami szerintem nem baj. Agyatlan blockbuster van elég a moziban is. :D

sehrezad - 2015. 11. 03. 12:00

Jó lesz ez, a második rész szerintem verte a pilotot, a karakterek kezdenek egyre jobban élni, a hiányolt irónia is megérkezett.

DaMan - 2015. 11. 03. 12:05

Erre a második részre alig találok szavakat. A friendzoned srácon és a végén ellőtt ‘-I’d ask for a hug. -I’m not programmed to do that.’-en kivül inkább szenvedtem, mint szórakoztam. Pedig a gagyi CGI nem is zavar, de ez a klisétömeg, amit ránk öntöttek borzasztó. Remélem ez csak azért van, mert valahogy el kell inditani a történetet és idővel abbahagyják. Ha ezt megtennék még a gagyi verekedéseket is elnézném. Ami amúgy érdekes, a tesója elleni egész korrekt lett, aztán az anyja tesója elleni meg siralmas.
Ja és a SG ruha extra jól áll neki. Kicsit még izmosodhatna tovább is.

Remélem csak a start döcög, mert amúgy a sztori nem rossz, meg a szinészek sem. Igaz, ha már egy városban dolgoznak néha belefuthatna a tesójába. Nem tudom Cavill épp mit forgat, de csak meg tudják szerezni pár órára..

sehrezad - 2015. 11. 03. 12:24

DaMan: nem egy városban dolgoznak.

torjack - 2015. 11. 03. 19:15

” Nem tudom Cavill épp mit forgat, de csak meg tudják szerezni pár órára..”

Semmi köze a mozis szériának a sorozatokhoz, külön világ, így Cavill nem fog jönni. Bár ha láttad a Man of Steel-t, meg ezt is, akkor azért elég egyértelmű.

chulo - 2015. 11. 03. 20:20

annyira megfogott a kiszivárgott pilot hogy el is feledkeztem erről és abszolút nem is hiányzott :D
asszem nem ez lesz amit a naptárba felviszek, szegény Flash – amit pedig imádtam is – se tért egyelőre vissza a 2. évadra nálam
az mondjuk kevésbé tetszett, hogy ő az “acélcsajszi” de az nem rúgja szét a kis hátsóját aki nem akarja. Egy superman esetében hol lenne olyan hogy jön egy kommandós osztag és már viszik is szépen az elkülönítőbe? Na meg az qrt fel hogy muszáj volt egyből megosztani a random sráccal hogy ki is ő, mert nincs szuperhős film team nélkül…

Mark Bolt - 2015. 11. 03. 21:32

Szerintem nem az én 30-as korosztályomat célozza ez a sorozat. Csak egy érzés ez, abból indulok ki hogy már akkor elkaszáltam, mielőtt még ki se találták, hogy indítják. :D

DarkEagle - 2015. 11. 04. 02:01

@Mark Bolt: A korosztálynak egyáltalán nincs semmi köze ahhoz hogy kinek mi tetszik. :D Én is lassan 30 leszek és mégis szeretem a képregényeket és a képregény sorozatokat/filmeket. :)

@chulo: Ha kicsit is ismered Superman mitológiát akkor tudhatnád, hogy hiába a világ legerősebb férfia Superman a kryptonit rá is hatással van. Ráadásul Supergirl nem is hallott még a kryptonitról, mondjuk ez fura azért hisz a szülei se tudnak róla, hisz elmondják hogy ők tanították Supermant is. De a lényeg, hogy a meglepetés ereje mindent visz hiába vagy “Isten”. Kara több mint 10 éve nem használta a képességeit. Ahogy a 2. részben is elmondják Superman se volt mindig tökéletes és neki is elkenték a száját elég sokszor és nem csak hatalmas erejű lények hanem szimpla emberek is.

Egyébként nekem nagyon bejött a 2. rész. Melissa mondjuk viszi a hátán az egészet. Alig várom, hogy behozzák a hajszín váltó masinát. Előbb utóbb úgyis szükség lesz rá. Laure Benanti egyszerűen remek itt is pedig most már 3 szerepe is van. Kara anyja, KAra nagynénje és végül a Kara féle erőd MI-ja is. Ha már itt tartunk nem semmi jelenet volt mikor Kara könnyes szemmel ölelést akart a MI meg ridegen csak annyit mond: Nem erre programoztak. :D

Hank bácsis cliff nem lepett vártam az elejétől kezdve de az meglepett hogy ilyen hamar bejátszották. Nagyon durván reménykedtem hogy behozzák a másik verzióját is eléggé esélyes így viszont van esély arra is hogy nem Astra néni lesz a fő ellenség. Kara és Alex edzés pofás lett szegény Karának jól elkente a száját. :D Winn és James jó páros lesznek. Cat idővel szerethetőbb karakter lesz bár én most is bírom. És a szerelmi szál sem zavar pláne mivel számítottam rá.

Ja és nem rég említettem hogy lesznek Kryptonos flashbackek is, meg is jött az első. Egyelőre nem mélyedtünk bele de nagyon tetszett a kialakítása. Dizájnos kis szoba volt. De gondolom nem egy szobában fog játszódni majd az összes flashback.

winnie - 2015. 11. 04. 09:54

elég nagy csalódás volt a 2. rész, pont azok a dolgok kerülnek a középpontban, amik totálisan hidegen hagynak:) majd írok róla, aztán lehet oda kopizni a véleményeket.

“Nagyon durván reménykedtem hogy behozzák a másik verzióját”

simán több esélyes, hogy ki lehet ő, itt is el fognak játszadozni a készítők a képregényt ismerők elvárásaival.

DarkEagle - 2015. 11. 04. 14:36

Ami azt illeti maximum 2 lehetséges karakter jöhet szóba Henshaw esetében és ebből az egyikre nagyon kevés az esély. Ennyire meg nem forgatnák ki a képregény világot hogy egy totál más valaki legyen a végén Hank barátunkból. Anno a Flashnél is egyértelmű volt hogy ki lesz Reverse Flash és hát a készítők ugyan azok szóval túl nagy meglepetés nem érhet. :D

Egyébként a 3. rész nagyon durván belecsap a lecsóba. Kijött egy kanadai promó. Nem értem hogy a kanadaiak miért csinálják ennyire spoileresre az előzeteseiket de akit érdekel itt megnézheti. Állati hangulatos promó egyébként egy meglepő fordulattal. Mármint azoknak akik nem voltak Comic Con-on. :D

NAGY SPOILER szóval csak az nézze meg akit nem zavar az ilyen. Králtam magyar feliratot is hozzá. :)

https://www.youtube.com/watch?v=C05KZZzNL64

És akkor itt van az amcsi előzetes is ami nem spoileres és szintén feliratos.

https://www.youtube.com/watch?v=QL-sApcxuQU

DarkEagle - 2015. 11. 10. 22:41

Na kérem ez egy remek kis rész volt. Volt itt minden. Superman homályos cameo, Star Wars Easter Egg. Jó kis harcok, csapatépítés, testvéri kapcsolat építés. :D
De akkor szép sorjában kezdjük is a számomra legfontosabbal.

Hét idézetébe mehetne is akár: “Millenial Falcon” mint a Supergirl cikk szalagcíme. Amit Cat Grant (Calista Flockhart) ír aki ugye Harrison Ford felesége. Innentől már nem kell magyarázni. És az a mosoly amit vág Cat mikor Kara olvassa a cikket minden pénzt megér. XD Igen tudom hogy nem Millenial Falcon az eredeti de jogdíjak meg egyebek gondolom. :D

Reactront jól ábrázolták kellően erős hogy jól sárba tiporja Kara büszkeségét és kezdeti lelkesedését. Aztán jött a homályoska Supertesó aki megmenti Karát. Remélem eztán nem lesz ilyen mert vagy hozzák be rendesen ha már cameozik vagy ne hozzák be egyáltalán. Bár gondolom James barátunk Supermanes órája nem csak egy részre szólt. ^^ Ha már James. Remélem a Lucy Lane-es szerelmi szálat hamar letudják semmi kedvem szerelmi 3-szöget bámulni. Winn továbbra is remek és ahogy várható volt megnyílt a saját kis 4 személyes bázisuk is. Ez elővetíti hogy a KHO nem lesz örök és valószínűleg az évad gonosza talán mégis csak Henshaw lesz. Őszintén szólva jobban is örülnék ha inkább a kis irodában nyomulna a csapat mert Henshawval bár nincs bajom de túlságosan keménykalapos így marad a KHO a komolyabb harcokra gondolom. Henshaw pedig ismét felkapcsolta a piros fényeket. :D

Lord-ot is megismertük és bár nem egy Lex de azért egész jól alakítja a nagy menő milliárdost. Nem egy hülye segg de egy bunkó seggnek mindenképp elmegy. :D
És úgy fest van valami kavarás vele és Cattel is. Nem mintha meglepő lenne.

A sorozat nézettsége annál inkább. Bár még mindig TOP5-ös legjobb dráma a CBS-en de azért jó lenne ha beállna szintre mert ha minden résszel csökken a nézettség akkor nem sok jót jósolhatunk a sorozatnak sajna.

Anthonz - 2015. 11. 11. 08:40

Én a 3-ik rész után azért elgondolkoztam a kaszán. Az elején szétcsapja Reactron páncélját aztán meg lazán hagyja elrepülni, wtf? Arról volt szó, hogy Supermant nem erőltetik, és akkor jönnek az ilyen homályos cameok meg messenger chatek, wtf? Megint lesz egy “belső” villain, mint a Flashben? Uncsi.
Annyi a szerencséjük, hogy baromi jó a casting (szerintem).

DarkEagle - 2015. 11. 11. 09:17

Szerintem a Chatelés pl remek megoldás volt. Az egész sorozat hátulütője hogy néha muszáj behozni Supit hisz mégis csak rokonok és Kara még kezdő de a Warner a hülye filmjei miatt ezt is megtiltotta. Így amíg van Supernan film addig túlságosan komoly ellenfélt Kara se kaphat. Viszont azért jó lenne ha Clark néha meglátogatná az unokatesóját mármint nem Supermanként. Bár nem tudom hogy azt is betiltotta-e a Warner. Nem értem azt nyilatkozzák a filmek nem kapcsolódnak a sorozatokhoz de Supermant nem lehet behozni rendesen, erre Flash sorozat lehet miközben hamarosan jön a Flash film is. mi lesz ha meg is jön? Elkaszálják a Flash sorozatot? :D Szóval ez úgy hülyeség ahogy van. Oké hogy ez Supergirl sorozat de hosszú távon képtelenség úgy felépíteni egy sorozatot hogy se Superman se Clark Kent nem jön látogatóba. Minden adaptációban elég sokat lógtak együtt és harcoltak is együtt. Sőt Clark még tanította is Karát. Mennyit dobna pl az egészen ha a sorozat elején mondjuk együtt “edzenének” máris nem kéne pl Alexel edzenie mert abból túl sok mindent nem tanul. :D

GodBadka - 2015. 11. 11. 10:10

Superman tuti nem lesz teljesen kihagyva, de szerintem egyre csökkenni fog az említések száma, ahogy Kara egyre inkább felnő a feladathoz. Az elején szerintem teljesen nyilvánvaló a sok összehasonlítás vele, különösen, hogy nyilvánosságra került a rokoni kapcsolat.

A nézettségcsökkenésben számomra inkább az volt kicsit meglepő, hogy a 18-19-ben sokkal jobban csökkent, mint a teljes nézettségben. Én fordítva tippeltem volna.

GodBadka - 2015. 11. 11. 10:29

18-49 :)

DarkEagle - 2015. 11. 11. 18:17

Engem az kicsit se zavar hogy megemlítik meg hogy hányszor meg miképp. Hanem az zavar hogy a Warner saját maga cseszi el a lehetőségeket mert egyszer azt mondják a filmek nem kapcsolódnak a sorozatokhoz. De közben Harley nem szerepelhetett az Arrow-ban ugye az Öngyilkos Osztag film miatt. Bár azt mondták ha az lekerül a mozikból már nincs akadálya. Akkor ott van a Flashben az a dolog hogy 2017 körül jön a Flash film. Amiben ugye más lesz majd Flash ami nem gond de ilyenkor mivel magyarázzák hogy lehet a sorozatban is Flash meg a filmben is de pl a Supergirlben nem lehet egy sorozatos Superman a filmek miatt. Ebben semmi logika nincs ráadásul a sorozattal és a nézőkkel is kicsesznek hiszen a készítőknek szinte muszáj betenni Supit is a soriba vagy épp Lois-t és Clark-ot de ehelyett csak homályos alakot kapunk ami azért elég gázos hatást kelt a nézőben még bennem is pedig szeretem a sorit. Amikor Cara pl a Chatelet Clark-ak az nagyon jó volt megvolt benne a hangulat de sokkal hangulatosabb lett volna ha pl Clark akár egyszerű ruhában nem Supermanként jelenik meg és úgy beszélik meg pl a tetőn a dolgokat vagy tudom is én.

Lehet hogy ez is rányomja a nézettség csökkenésre a bélyegét. Igazából ez a tipikus esete annak ami a Smallville-ben is volt csak ott meg pont fordítva.

Ugye jött Kara és egy idő után elkezdte okítani Clarkot hogy lehet repülni. Ott se csináltak olyat hogy Kara homályos volt. Jó igaz nem volt Supergirl sehol máshol de akkor is. Nem véletlen élt meg 10 évadot a sorozat. :D

sehrezad - 2015. 11. 11. 21:57

Nekem baromira nem hiányzik Superman, de ez a van is, nincs is helyzet tényleg nincs elég jól kitalálva. De ha marad chatpartnernek, az elég :)

Nekem nem belső villain-nek tűnik a boss, valami titka van, de nem feltétlenül rosszfiú.

DarkEagle - 2015. 11. 11. 22:40

Hát ez úgyis kiderül remélhetőleg hamarosan. :D
Egyébként itt az új rész előzetese meg kell mondjam elég pörgős. :D

https://www.youtube.com/watch?v=uWrpxd75XQM

Nero - 2015. 11. 12. 04:17

Én még csak a 2. résznél tartok, de nagyon vegyesek az érzéseim. A színészi teljesítmény rendben van MB nagyon cuki, bosst nagyon bírom, a csipet-csapat is rendben van, de a megvalósítás nagyon súrolta szerintem a gagyit, leginkább a vége, amikor a levegőben harcoltak, ott azért felhúztam a szemöldököm, pedig nézem és imádom az Arrowt, ahol szintén vannak megmosolyogtató megoldások, de ez valamiért nem jött be. Nem értem a Flashel ellentétben, ahol a CGI elég pöpec sztm, itt ahol valamivel nagyobb a keret is nem lehet egy normális animációt összehozni? Komolyan csak a tartókötelek hiányoztak abból a jelenetből. Ettől függetlenül tetszett a rész és folytatni fogom, de remélem javulni fog valamennyit a látvány, vagy legalább ötletesebben oldják meg őket.

winnie - 2015. 11. 12. 09:50

nero a tartókötelek ott vannak, csak kiradírozzák:) itt másfajták és bonyolultabbak az effektek, gondolom, a flash-esek könnyebb talán megcsinálni.

GodBadka - 2015. 11. 12. 10:41

Számomra okés a látvány tévés keretek közt. Persze csinálhattak volna egy maszat 2-őt (a’la Flash), de láthatólag nem ez volt a céljuk.

mSO - 2015. 11. 14. 16:29

Úhh, azért ez a chatelés elég durva volt… Kara szuperképessége az idétlen röhögés…

mSO - 2015. 11. 14. 16:32

Egy kis Homeland reklám is volt a rész végén. Henshaw pedig vagy a marsi fejvadász vagy valami gonosz fickó.

winnie - 2015. 11. 14. 22:57

a végén a chatelés betette nekem, amit be kellett:)

de már előtte eldöntöttem, hogy kasza, mert az 1×03 is annyira érdekelten volt, mint az 1×02. Nm arrow-szinten, ha lenne időm mindenre, simán követném, de így kizárt.

superman, szemüvegigazítás, superman, szemüvegigazítás, superman, szemüvegigazítás, superman, szemüvegigazítás, ökölharc, superman, szemüvegigazítás, superman, szemüvegigazítás, ökölharc, falakon való átrepülés. pont, amit az 1×02-es írásban is nehezményeztem. mert nem érdekel.

más volt a részben?

tökéletesen értem, hogy ez volt a minisztori supermannel, definiálták tőle függetlenül, a folytatásban talán már nem is lesz (annyit), de én biztos, hogy nem így kezdtem volna a sorozatot.

plusz a többi szál sem izgat. már eleve az sem, hogy ki táncol karával, de jimmy olsen exe rohadtul hiányzott

winnie - 2015. 11. 14. 23:00

és ide is bedobom, hogy bár élvezem calista flockart karakterét, mert vicces, jó dumákat írnak neki, de az arca olyan, mintha digitálisan lenne kisimítva, és most már azt is tudom twitterről, hogy ilyesmi tényleg lehetséges. (laikus vagyok, ne üssetek:)

de szívesen szavazásra bocsátanám a dolgot. létezik, hogy minden jelenetét utómunkázzák? nyilván mindent lehet az arcra tenni, hogy “jól nézzen ki”, de még egy sorozatban sem tűnt fel ennyire, mint itt, hogy furán fénylik, vagy nem tudom. és látom, hogy a neten máshol is felvetődött a kérdés, de persze passzolom a választ, simán lehet, hogy marhaság.

calista

winnie - 2015. 11. 14. 23:03

szóval részemről kasza, nem hiszem, hogy írnék a 3. részről, szóval vagy valaki marad tőlünk olykor epizódkritikázni (superpityu?), vagy szavad a pálya a vendégbloggerek előtt.

DarkEagle - 2015. 11. 15. 10:57

@mSO: Mi bajod Melissa röhögésével? Szerintem tökre cuki ahogy nevet. :D Ha valamibe akkor a csajba nem lehet belekötni mert elviszi a hátán az egészet a cukiságával. Persze ízlések és pofonok.

Egyébként azt sem értem mi bajotok a Chatelős jelenettel. Még mindig jobb megoldás mint a homályos Superman. Tény hogy jobb lett volna személyesen a beszélgetés de azért ne legyetek már ennyire karót nyeltek. A Warner nem engedi hogy Superman vagy Clark jelen legyen rendesen de a történet MEGKÖVETELI néha valamelyik fél jelenlétét hiszen rokonok. Így az írók az írók is meg vannak lőve. A homályos Supermanben egyetértek az nekem se gyere be de a Chatelés hangulatos volt még ha nem is annyira mintha rendesen dumáltak volna. Egyébként is ez a 21. század ti nem szoktatok Chatelni? :D Még mindig nem olyan bárgyú mintha kamutelefonálna.

Egyébként Winnie twitteren már írtam de egyszerűen szar a videó kódolása ezért ennyire homályos Calista feje. Egy 1080p-s videón sokkal tisztább a kép. Kétlem hogy a CGI-t erre pazarolnák el. Meg semmi értelme nem lenne. Egyszerűen ránctalanítót használ. Amerikában még az 50 éves sztárok is úgy néznek mint a 25 évesek. :D Ez nem újdonság.

Amúgy kijött egy új előzetes ami fura mert az 5-6. részhez jött és ugye még a 4. rész sem jött ki. Előre promóznak amit kicsit furcsállok. Viszont Livewire baromi jó lesz. Végre eltűnik Superman árnyéka jövőhéttől aztán jön a laza csajos Supergirl.

https://www.youtube.com/watch?v=I-R5dqzElh0

DarkEagle - 2015. 11. 15. 11:02

Egyébként Lucy Lanehez még annyit hogy nem csak a szerelmi szál miatt jött sokkal nagyobb szerepe lesz mint azt elképzelnétek. :D

winnie - 2015. 11. 15. 14:55

DarkEagle: nyilván lesz szerepe, mindenkinek van, a flashben és az arrow-ban is használják őket másra, de ez mit sem ér, ha hihetetlenül nem érdekel, mi lesz, csak az, hogy mi van: egy újabb szappanszál, még egy szerelmi háromszög. nélküle is ment volna a sorozat, ő csak megkönnyítette a döntést.

jelen kontra jövő. hiába kap jó kritikákat az agents of shield a 3. évadban, a többség nem száll vissza, a nlzettség nem nő. az arrow dettó a 2. évaddal, ami után általános vélemény szerint visszaesett, pedig ott majdnem visszaszálltam.

winnie - 2015. 11. 15. 15:03

DarkEagle: flockhart ügyben: de csak vele rossz a videó részek óta? senki másnál nem jutott eszembe ilyesmi, semelyik nézős sorozatoknál, itt sem merült fel benne, de flockhartnak minden részben volt 1-2 jelenete, ahol néztem, hogy olyan, mintha le lenne retusálva az arca. de elhessegettem, mondván ilyet nem lehet csinálni real time. de most, hogy írjátok, hogy lehet…

DarkEagle - 2015. 11. 15. 16:32

Persze hogy lehet ilyet csinálni de valahogy nem tudom elképzelni hogy arra pazarolnák a pénzt hogy Flockhartot fiatalítsák. :D

Egyébként tévedsz mert nem szerelmi 3szög hanem 4szög. :D Ugyanis ott van még a képben Will is. De én azért reménykedem hogy nem kap nagy szerepet és nem húzzák sokáig. Berlantiék eddig mindegyik sorozatukban jól intézték a szerelmi szálakat. Nem olyan gázos mint a TVD-ben pl. :D Persze mivel itt lány a főhős sokkal inkább előkerülnek a lányos témák amihez hozzátartozik a több szerelmi téma is. De amíg a story leköt ez nem érdekel. Egyébként se hiszem hogy bárkinek is komolyabb esélye lenne Supergirlnél ha csak kicsit is követik a képregényt. James-el volt kapcsolata de az se tartott túl sokáig. De tőlem itt összehozhatják őket csak más ne kavarjon bele. :D

Morgana - 2015. 11. 15. 17:35

mSO – 2015. 11. 14. 16:32
“Egy kis Homeland reklám is volt a rész végén. Henshaw pedig vagy a marsi fejvadász vagy valami gonosz fickó.”

Nekem is feltűnt a reklám. A Homelandot kaszáltam, gondolom nem egyedül, már nem érdekel, nem ismerem az USA nézettségét a sorinak, vagy hová akarják kifuttatni. Szerintem nem a marsi fejvadász, hanem valami más. Várom, hogy gonosz-e, vagy sem.

Winnie:
“más volt a részben?

tökéletesen értem, hogy ez volt a minisztori Supermannel, definiálták tőle függetlenül, a folytatásban talán már nem is lesz (annyit), de én biztos, hogy nem így kezdtem volna a sorozatot.

plusz a többi szál sem izgat. már eleve az sem, hogy ki táncol karával, de jimmy olsen exe rohadtul hiányzott”

Kara saját jogán akar “hős lenni”, James speckó óráját felejtsük el. Nyilván nem akarja a WB/DC Superman behozatalát a soriba (kiemelten a Superman vs Bathman miatt). A Chat jó ötletnek/áthidaló megoldásnak tűnik. Nehogy már egy hibás WB/DC politika elhomályosítsa a sorozattal kapcsolatos tisztánlátásod! Neked a tánc volt a lényeg? Sajnálom, ha ennyi jött le a szituból. :-(

Ha semmilyen módon nem lépne kapcsolatba Superman Karával, akkor most azon rugózna mindenki, hogy milyen rokon az ilyen? Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. :-(

Ad Calista Flockart. Engem kifejezetten irritál a színészi megvalósítás: az eltúlzott testbeszéd (ami bevallom, javulni látszik), kapcsolva a gyakorlatilag zéró mimikával (ami viszont állandó), amit a szöveg sem képes – számomra – ellensúlyozni. Szerintem a túl sok botox betett neki!

“jelen kontra jövő. hiába kap jó kritikákat az agents of shield a 3. évadban, a többség nem száll vissza, a nlzettség nem nő. az arrow dettó a 2. évaddal, ami után általános vélemény szerint visszaesett, pedig ott majdnem visszaszálltam.”

Bocsi, de itt a témában (felejtsük el most a SHIELD-et, mert az egy más téma, más miatt nézik, vagy sem), jelen kontra múlt. Végre egy sori, ami talán mutat valamit a kriptoni életről, a kriptoni “én” mibenlétéről, amiről Clark/Superman semmit sem tud, csak némely (csak a ráció, semmi érzelem “Victoria super omnes”) döntését a kriptoni “én”-nel magyarázza.

Lehet, hogy az általános vélemény az Arrow-val kapcsolatban a “a 2. évad után visszaesett”, de szerintem csak túl sokat adsz ezekre a hangokra. Engem pl. a 2. évad jobban irritált, mint a 3., mert kifejezetten untam, hogy már megint a személyes – és irracionális – bosszú a főgonosz motivációja. Abból a szempontból, hogy ezzel a főhős hogy küzd meg (leszámítva a karakterfejlődést, hogy a jelenben nem öli meg, ellentétben a múlttal) a 3. és 4. évad sokkal érdekesebb. Engem nem izgat a fanyalgás az “Olicity drámázás” miatt. Egyrészt ezek láthatóan félművelt (bocsi nem találtam jobb szót) GA/BC kánon fanok, másrészt úgy tűnik ők jól tolerálják, ha Diggle/Oliver/Quentin “érzelmileg kiborul” (nem hiszem, hogy valaha is megbocsátom Quentin pofonját, hogy a karhatalom része ként vendettába kezd) , de hisztériás rohamot kapnak, ha kiborul egy női karakter (kiemelten Felicity). Pedig a sorozat erőssége, hogy láttatja, hogy hős ide, vagy oda, végső soron mindenki emberből van, akik időnként igenis kiborulnak, mint minden normális ember, Te, vagy én, vagy más. Ugyanez vonatkozik a Ray/Felicity/Oliver szerelmi 3 szögre, ami tkp Arrow/Felicitx/Oliver háromszög materiális megjelenítése). Nem sablonokkal operálnak, nem kétdimenziós képregényt másolnak szolgaian, hanem alkotnak, az élőszereplős filmes műfajnak megfelelően. Aki ezt nem képes elfogadni, azt sajnálom, de valóban jobb, ha nem nézi tovább. Részemről akkor kaszáltam volna, ha nem ezt teszik.

Bocsi, hosszú lett.

További Szép Napot!

winnie - 2015. 11. 15. 18:24

morgana: nem rugózna mindenki azon. minden írói döntés, de ha valaki supergirlről akar sorozatot nézni, akkor azt meg lehet anélkül is csinálni, hogy supermant emlegetnék részenként hússzor. találkozhatnak, dumálhatnak kamerán kívül is, a történetre semmi hatás nélkül. ezt így szokás sokszor. lényegtelen dolog is lehetne. és így is lehet. mindegy, melyik a megoldás, de ez is mások helyett gondolkodás, hogy “mindenki azon rugózna”. semmi értelme mások nevében beszélni.

az arrow-val pedig: 3 dologra adhatok. az én hangomra, amivel kaszáltam. a sok dicsérő véleményre, ami kámpicsorodásba fordult. vagy a tiedre, miszerint nem is. nem az a lényeges, kinek van igaza (mindenkinek), hanem, hogy van valami, amit még a nézők is kritizálnak. itt a kulcs, hogy olyanok is vannak, akik csalódtak, akik előtte szerették. mi lenne azzal, aki már előtte sem szerette?

a véleményekre való adás pusztán esélyekkel való játék. sokkal nagyobb az esélye, hogy nem jön be valami, ha a vélemények is ilyesmit sugallnak. de sosem jelent bizonyosságot. ha nézném az arrow-t, vagy akkor néztem volna, lehet, hogy imádtam volna. benne van. sosem tudom meg.

winnie - 2015. 11. 15. 18:25

elmarad az eredetileg tervezett rész, gondolom az 1×05 jön majd.

csak érdekességként az 1×04 bé és cé sztorija (az a sztori bombarobbantós)

B: Kara is tasked with babysitting Cat’s son, Carter.
C: James is conflicted when his ex-girlfriend Lucy Lane seeks to rekindle their relationship

remélem, ez nem spoiler, de izgalmasan hangzik, hogy az egyikben Cara bébiszitterkedni fog Cat fiával, a másikán meg James fog vívódni, hogy mihez kezdjen azzal, hogy Lucy fel akarja éleszteni kapcsolatukat.

de ahogy nézem, a hálaadásos részben, meg jönnek három fő karakter apja és anyja is, családi szálak kerülnek bontogatásra.

Morgana - 2015. 11. 15. 18:44

winnie – 2015. 11. 15. 18:25
Ez olyan szánalmas, hogy szavam sincs hozzá. De tényleg.
:-(

Morgana - 2015. 11. 15. 20:00

winnie – 2015. 11. 15. 18:24
Részletezem:
Most akkor kell Superman a Supergirl mellé vagy sem, Ellentmondasz önmagadnak.

“…kinek van igaza (mindenkinek), hanem, hogy van valami, amit még a nézők is kritizálnak. itt a kulcs, hogy olyanok is vannak, akik csalódtak, akik előtte szerették, mi lenne azzal, aki már előtte sem szerette?”
:-)
Imádom, mikor kettős véleményt hallok, amik ellentmondanak egymásnak. A “nézők”? Azok kik is? Te, én, mások? Előtte szerették? Nemár. Mi előtt? Ja a GA/BC fanok, akiknek volt egy elképzelése és nem tudnak arról “leszakadni”? Vagy kik? Már bocsi, de ezek nem érdekelnek. Mint mondtam ez egy képregény adaptáció, nem szolgai másolás, hanem önálló alkotás. Tehát nincs olyan, hogy “előtte”. Csak a most és itt van. Bocsi, de a “mások” nem érdekelnek. Ami érdekel az az, hogy mi a TE véleményed? Az igen, annak van értéke a “mások” értéke kb. zéró, csak arra jó, hogy akinek nincs saját véleménye az elbújhasson az ilyen béna közhelyek mögé. Kérlek sem engem, sem magad ne becsüld le ilyesmivel. Talán nem kéne mások véleménye mögé bujdokolni. Mindig felvállalom a sajátom. Ez vagyok, ez a véleményem, nem szégyenlem. Pont. Ha meg nem nézed a sorit, bocsi, ne szólj hozzá. Egyszerűen nincs jogod. Most kitilthatsz, ahogy hasonló szituban megtette Zöld íjász a facen. Nem fog zavarni, mert a véleményem a sajátom és nincs az a magasságos, hogy mást írjak, mint amit gondolok.

Ez egy USA sorozat. Mint minden USA sorozatnak sajátsága, hogy volt/van/lesz halloween/hálaadás/karácsony része. Ezek évtizedek óta minden USA sorozat sajátságai. Fogadd el, mint kulturális specifikumot. Alighanem mi európai nézők ezeket jó esetben megmosolyogjuk, mint a Valentin napot, de ezek az üzlet és a célközönség számára fontosak, akkor is, ha jogosan gondoljuk, hogy egyrészt az ünnep elüzletesedései, másrészt totál kétes etikai cselekedetek (kiemelten gondolok az indián őslakosság hagyományainak és lélekszámának kiirtására). Ez az Ő “fehér ló” legendájuk. Ja és ne feledjük Koppányt, 1848-t. Nincs mit egymás szemére vetnünk. A különbség, hogy én értem őket, mert ismerem a történelmüket, és a mi történelmünket is, nekik meg fogalmuk sincs a miénkről (vagy Európáról) és még messze járnak a saját történelmükkel való szembenézéstől (bár tényleg közelebb vannak, mint az európaiak Európa történelmével való szembenézéstől). De ez nem ide való, csak úgy kijött.

DarkEagle - 2015. 11. 15. 20:39

Ami a sorozathoz tartozik:

Én se értem miért vagytok fenn akadva hogy állandóan emlegetik Superman-t. 24 évig ő volt a világ legnagyobb hőse, aztán jön Kara és mindenki néz hogy ugyan az a címer a ruháján és hogy ki ő meg ha rokonok hogy fog felérni Supermanhez. Ez ugyan olyan dolog mint bármelyik sorozatban a kezdő hős szárnypróbálgatása. Egyébként a 3. rész volt az utolsó ahol jelentős szerepe volt a csávókámnak. De amúgy tényleg milyen már az hogy egy Supergirl sorozatban nem említik Supermant vagy nem jelenik meg Clark Kent. Ez olyan mintha azt mondanátok hogy elköltöztök a családotoktól máshova más városba de utána tegyünk rájuk mert saját életünk van. Beszélni kell róluk és velük. Ettől formálódik az ember személyisége. A Smallville-ben is elég sokat lógott Kara Clark-al szóval nem értem a problémát. Mert ugye ott se volt ennyi panaszkodás emiatt. Csak akkor még nem volt divat nyavalyogni. :D

@Winnie elmélet Helen Slater jött volna az 5. részben mint anya ugye, mármint nevelő anya. A 6-ban meg Dain Cain mint nevelő apa szóval nem egy részben lesznek. Sajna többet nem mondhatok mert erős spoiler lenne de igazam volt mikor azt mondtam Kara csak 3 személyről beszélt a Pilotban. ^^ Ami Supermant illeti fentebb már részleteztem sokadszorra mondjuk de nem baj. :D

Ami az Arrow-t illeti a legtöbben nem a történet miatt dobták hanem mert mindenhol logikát keresnek megszokták hogy eleinte földhöz ragadt volt Oliver egyedül volt majd 2-3-an. most meg van szuper képesség, metahumánok, mágia, stb. Mivel ez nem mindenkinek jött be elkezdték kikeresni a bakikat amik miatt fikázhatnak mert más fogódzkodót nem találtak hiszen a karaktereket szépen építik fel ahogy a történetet is. És ez nem ízlés kérdése. Az igen hogy tetszik vagy sem de az nem hogy a történet jól van-e felépítve az tény.

Egyébként mondok egy jó kis példát. Anno a Flash 1. évadában sem volt másról szó az első pár részben minthogy Barry meg akarja menteni az apját. Aztán szép lassan abbahagyták és már az egyik legjobban kedvelt sorozat lett. Szóval szerintem ennyit arról hogy mire lesz képes a Supergirl mert az biztos hogy ez is közönség kedvenc lesz idővel.

DarkEagle - 2015. 11. 17. 14:01

A heti idézetekhez mehet egyből ez a mondat az új részből.

“I mean, is everything the same down there, or are we talking tentacles?” by Livewire. :D

totál kiégtem ettől a résztől, valami zseniális volt és talán most a fanyalgók is “örülhetnek” hiszen a CGI is sokat javult PLUSZ Superman-t még fél milliszekundumig sem hozták szóba. :D

Livewire zseniális volt és nagyon badass. Elég durván beoltotta Supergirlt. Jimmy elég keveset szerepelt most de nem is baj. Winn meg együtt vacsizott a lányokkal és az anyjukkal. Helen Slater hozta a szokásost remek volt ő is. Cat Grant meg ebben a részben valami hihetetlen milyen tónust kapott. Egyszerre volt kedves, védelmező, megértő és szemét. :D Anya lánya kapcsolatok is szépe ki voltak bontva. A fiatal Alex és Kara repülős jelenetén jót mosolyogtam.

És hát igen Dain Cain is megjött és kiderült amit már sejtettem. Kíváncsi vagyok hogyan halt meg. 6. részben ami 2 hét múlva lesz ha csak nem hozzák azt is előrébb kezd el nyomozni Alex Winn-el.

Ez kérem egy 10/10-es rész volt.

DarkEagle - 2015. 11. 17. 14:03

Jaj bocs tévedtem egy flashbackben Henshaw szóba hozta Supermant 1 mondat erejéig. :D

winnie - 2015. 11. 17. 19:32

morgana:

“Most akkor kell Superman a Supergirl mellé vagy sem, Ellentmondasz önmagadnak.”

nem mondok ellent, maximum ezt hallod ki belőle.

de nem tud igazán kezelni a dolgot, ha lemész retrdáltba, már elnézést. (nem sértés akart lenni, csak másképp nem tudom megfogalmazni.)

“”A “nézők”? Azok kik is?”

szóval, ha ilyen dedósan kezeled azt, amit írok, akkor minek erőltetni a dolgot? leírtam egy szót, ami teljesen mellékes a mondandó, szempontjából, de ezen lovagolsz.

a nézők. több ember, aki a nézi a sorozatot. nem egy ember. nem mindenki. nem azok, akiket te körbeírsz általánosítva. már random ember, akinek a véleménye egyénként pontosan akkora súllyal bír, mint a tied vagy az enyém. ennyi. (ez mellékes, de aki olvas bármilyen véleménycsoportot, az pontosan meg tudja állapítani azokból a flow-t, nagyjából le lehet szűrni a csapásirányt, hogy mi az, amit a nézők feltétel nélkül imádnak javarészt, mi az, amit kritizálnak, mi az, ami megosztja őket. ennyi. nem arról van szó, hogy mindenki így viselkedik, de általában az ember következtetni tud véleményekből (ha kiveszi azokból a hateröket és fanboyokat) arra, hogy neki mi lesz a véleménye. és nem abból, hogy “ez jó” vagy “ez nem jó”, hanem abból, amit ezen kívül indoklásként leírnak.

nyilván nem mindenki tud következtetni, de ettől még nyugodtan rá lehet hagyni arra a következtetást, aki tud. és látni pontosan, hogy mi volt a nézők véleménye az arrow 1. évadjáról, mi volt az általános vélemény a másodikról, és m a harmadikól.

de hogy ez miért fontos neked itt, nem értem.

“Ami érdekel az az, hogy mi a TE véleményed?”

ha még mindig az arrow-ról van szó: szerintem ezzel kezdtem, hogy amit nem láttam, arról nem lehet véleményem. illetve láttam a 3×08-at, a crossover részt, amit öt perc után kilőttem, annyira untam, és megnéztem a 4×01, mert megnéztem minden évadnyitót, és teljesen semmilyen volt. ennyi. de nem hiszem, hogy ez a két vélemény sokat jelenetene.

“Ha meg nem nézed a sorit, bocsi, ne szólj hozzá”.

nem szóltam hozzá. illetve nem ahhoz szóltam hozzá. az ugye megvan, hogy hogyan került elő az arrow? leírtam, hogy a néző nem olyan, hogy visszaszáll az általa kaszált sorozatba. majd hozzáettem, hogy ezt támasztják alá az adatok. és ezt támasztja alá az én példám is. (és odaírtam, hogy pedig majdnem visszaszálltam, de mégsem.)

ez minden sorozatra igaz. ld. nézettség, vagy ld a te példád, hiszen lehet, hogy egy ujjadon meg tudod számolni, hány kaszált sorozatot folytattál 2-3 év kihagyás után.

“minden USA sorozatnak sajátsága, hogy volt/van/lesz halloween/hálaadás/karácsony része.”

nem, ez nagy tévedés, de tényleg nem került volna semmibe megnézned, hogy mennyire nincs igazadm ajér a most futó sorozatok esetében. van pár usa-sorozat, aminek vannak ilyen részei. ezt te fogadd el. az ég meg kék, ez hogy jön ide, hiszen trivialitás?

winnie - 2015. 11. 17. 19:33

hehe: http://www.buzzfeed.com/jarettwieselman/the-man-who-helped-build-the-cw#.kfZpMG06E

melissa benoistot is meghallgatták az arrow-ba Thea szerepére, de végül willa holland kapta meg. the flash szerepére pedig esélyes volt jeremy jordan (wynn). grant gustin pedig thea pasija lehetett volna az arrow S1-ben, de nem csípte meg a szerepet.

DarkEagle - 2015. 11. 17. 20:06

LOL hát nem is baj hogy nem így lett mert egyiknek se állt volna túl jól a szerep. :D

winnie - 2015. 11. 18. 09:25

DarkEagle: én is ezt gondoltam, pedig, ha megkapják, akkor ugyanezt mondhattuk volna azokról, akik most jétsszák a szerepeket. szerintem legalábbis nagyon sokat számít az, hogy mást már nem tudunk elképzelni ezekben.

DarkEagle - 2015. 11. 18. 11:29

Az mondjuk igaz hogy már nem lehet elvonatkoztatni.
De azért Jordan poén lett volna Flashként. Ő lenne a legalacsonyabb Flash. :D

DarkEagle - 2015. 11. 18. 23:57

Oké a mai nap híre hogy castingolták Melissa férjét a sorozatba aki egy újabb szerelmi jelölt lesz és Cat múltjából kerül elő. Én ezt komolyan nem értem. Eddig nem volt bajom a sorozattal de ha most elkezdik növelni az amúgy is 4 emberből álló szerelmi sokszöget akkor nyakon szúrom magam esküszöm. :D

gipszesjaki - 2015. 11. 19. 14:47

@Morgana Bocsi, de a GA/BC fanok kik is? mit rövidít?

GodBadka - 2015. 11. 19. 17:11

Green Arrow/Black Canary gondolom. Ők ugye a DC bizonyos univerzumaiban egy pár.

Morgana - 2015. 11. 20. 16:06

“gipszesjaki – 2015. 11. 19. 14:47
@Morgana Bocsi, de a GA/BC fanok kik is? mit rövidít?”

A DC univerzumban a Green Arrow képregények két főszereplő Green Arrow (GA) aka Oliver Queen társa Black Canari (BC), aka Dinah Laurel Lance. Ők elvileg egy pár, később férj és feleség, majd elváltak. BC a DC univerzum egyik legerősebb (üsd, vágd, nem apád) női karaktere. Simán elpáholja GA-t, vagy ha jól emlékszem Batman-t. A DC kánonban egyébként GA sokkal idősebb BC-nél).
Mikor kezdődött a sorozat láttunk néhány utalást a GA/BC párosra (mindjárt a pilotban pl. a Dinah Laurel Lance, aki mindig küzd a jogért és az igazságért megnevezés Tommy Merlyn részéről). Sok képregény ismerő várta és várja ma is ezt a végkifejletet, annak ellenére, hogy már a kiindulás is sántított. A képregényben az eredeti BC, Dinah Laurel anyja, másrészt szó sincs Sara nevű testvérről és a keresztbe megcsalásról, annak ellenére, hogy ott GA/OQ eleve nem a hűség mintapéldánya. Remélem érthető voltam. Mondanom sem kell, nekem ez a változat jobban tetszik, közelebb áll a mai emberhez. Ha meg valaki képregényhű kecskeszakállat akarna Olivernek, hát feldobom a talpam. Ez nem egy kosztümös regény (Pl. Robin Hood, Három testőr, Négy muskétás, Ruy Blas, stb.) filmrevitele.

Morgana - 2015. 11. 20. 16:20

gipszesjaki – 2015. 11. 19. 14:47
Bocs, még annyi, hogy a képregényekben a csélcsap GA és a szerelmes BC együttes elég jól működik együtt, míg a sorozatban a két színész együttese szerintem, mint két fatuskó egymás mellett. Plusz jönnek Dinah Laurel Lance karakternek a kezdeti szituációból eredő, később fokozódó belső ellentmondásai.

Morgana - 2015. 11. 20. 16:40

Bocsánat mindenkitől a “gipszesjaki –2015. 11. 19. 14:47” kitérőért.

Jó rész volt, de engem nem igazán fogott meg, Voltak aranyos jelenetek/helyzetek (anya-lánya kapcsolatok, a fiatal Alex/Sara, stb), de voltak amik bosszantottak, kiemelten a család és a “gonosz állami szervezet” kapcsolata. Meg a – tudom képregény sajátosság, de attól még nem tetszik – kollektív körbe-karikába titkolódzás.
A háladás felhajtás meg a “meh” kategória.

Összességében “egynek elment” rész volt.
:-(

torjack - 2015. 11. 20. 18:05

Nekem ennyi ebből elég volt. Ment a kasza, még mielőtt cukorbajt kapnék tőle.

Henry14 - 2015. 11. 20. 19:02

“Szóval szerintem ennyit arról hogy mire lesz képes a Supergirl mert az biztos hogy ez is közönség kedvenc lesz idővel.”
Akkor ez a világ tényleg megérett a pusztulásra…de ettől biztosan nem kell tartani.
Egyébként már most tisztán látszik, hogy ez a bugyuta sorozat soha nem lesz a közelében sem a “közönségkedvenc” kategóriának. Persze egy elvakult képregény geek fanboynak hiába írja az ember…

DarkEagle - 2015. 11. 20. 20:10

Henry14: Nem vagyok elvakult képregény fan. Nem olvastad a kommentem hogy kifakadtam hogy becastingolták Melissa férjét? Egyébként nem akarlak elkeseríteni de már rég közönség kedvenc sorozat. :D
Nem véletlen került be a People’s Choice Awards-ra is mint legjobb újonc dráma. :D Ízlésekről kár vitázni. Neked nem jön be ennyi de ettől még nem lesz elvakult fnaboy akinek bejön. :D

Ha annyi a problémád vele hogy cukorbajt kapsz tőle tehát aranyos sorozat akkor már rég rossz. Vannak ennél sokkal sokkal rosszabb sorozatok hisz a szerelmi szálon kívül a kapcsolatok és a történet vezetés remek. Van pár gagyi megoldás de ez a képregény sorik velejárója. Meg úgy általában azon sorik sajátossága amik fiatalabb közönségnek szólnak.

Henry14 - 2015. 11. 20. 20:43

Mégis melyik közönségnek a kedvence? Folyamatosan esik a nézettsége, de pl. itt is 10-ből 8 vélemény negatív róla. Attól, hogy neked tetszik még nem jelenti azt, hogy jó, hiába állítod úgy be.
Arról már nem is beszélve hogy aki másként látja, mint te, az hülye meg nem érti és jön a lenéző válasz, mint ha a te elvakult véleményed bármivel is többet érne, mint másé…
Korábban a képregényes soriknál normális hangnemben folyt a kommentelés, de mióta ezen a fórumon elkezdted az ámokfutásod már úgy látom szinte senkinek nincs kedve írni ezekhez.
Egyébként letudsz írni 2 mondatot úgy, hogy ne tömd tele hülye hangulatjelekkel? Mert fb-on a 14 évesek között ez menő, de itt nem szokás…

Morgana - 2015. 11. 21. 00:02

Henry14 – 2015. 11. 20. 19:02
Henry14 – 2015. 11. 20. 20:43

Bár mondhatnám, hogy a világ csak e miatt érett meg a pusztulásra.
Biztos, hogy nem ettől fogsz cukorbajt kapni, az csak a szájon át fogyasztott dolgoktól kapható. :-)

Általában nem írok az általam nézett sorozatok kibeszélőibe kommentárt, egyszerűen nincs rá időm, energiám. A képregényesek kivételek, nem azért, mert képregény fan vagyok (sőt!), hanem mert ebben a műfajban kevésbé vagyok járatos (beleértve a rajzfilmeket), az ismereteim hiányosak. Élvezem, hogy élőszereplős változatok készülnek és jó kibeszélni ezeket.

“Mégis melyik közönségnek a kedvence? Folyamatosan esik a nézettsége, de pl. itt is 10-ből 8 vélemény negatív róla.”

A sorozatok sajátossága, hogy az első néhány rész után esik a nézőszám, aztán általában beáll egy szintre (volt, hogy 8 milláról 4-re, majd a későbbi évadokban beállt 3-ra, de attól még vígan mennek, akár már tizen-akárhány évad óta). Mindegyiknek megvan a “célközönsége”, ami tükröződik a megvalósítás mikéntjében is. Hidd el a csatorna tulajoknál jobban senki sem figyeli a nézőszámot, azon belül is a célközönség mutatókat.

Nem tudom honnan vetted a “10-ből 8 vélemény negatív” statisztikát, de másként látom. Plusz akinek nem tetszik, ne nézze, ne irkáljon róla. Én irkálok, mert pl. az, hogy a legutóbbi rész nem a kedvencem, nem jelenti azt, hogy magát a sorozatot kukáznám, vagy ne szórakoztatna, vagy ne érdekelnének a karakterek.

Majd, ha nem érdekel, nem szórakoztat nem nézem tovább és itt sem olvashat senki tőlem egy betűt sem.

Morgana - 2015. 11. 21. 00:20

Elnézést, Henry14!
Torjack nem kaphat cukorbajt! :-)

DarkEagle - 2015. 11. 21. 10:25

@Henry14: Már ne is haragudj de jóval előttem is öltétek egymást. Csak eddig nem jött senki aki kioktasson, hogy ha hülyeséget írna valaki. Nem azért szoktak belekötni valakibe mert nem tetszik neki, hanem azért mert hülyeséget ír. Amúgy meg annyi hangulat jelet teszik ki amennyit csak akarok, nem tiltja se az oldal se a törvény. :D :D :D :D
A 14 éves kort pont 14 éve túlléptem már de egyáltalán nem a 14 évesek sajátossága a dolog. Azért szoktam használni mert azokkal neten jobban ki lehet fejezni ha csak szarkasztikus vagyok pl.

Pl azt írom: Igazad van nagyon jól levezetted a véleményed és a konklúzió is releváns. :P

Ebből már talán rájöhettél, hogy amit írtál annak a 95%-a legalább úgy bullshit ahogy van. :D

Egyrészt rohadtul nem érdekli az amerikai tévéket hogy itt TréLand-en pár fikázó, unatkozó magyar mit mond a sorozatokról mivel nem mi vagyunk a közönségük hanem az amerikaiak. Így ahogy az enyém úgy a te vagy más véleménye sem mérvadót PLÁNE nem az alapján hogy mekkora a sorozat nézettsége, ami egyébként kezd beállni szintre ugyanis ezen a héten növekedett az előző héthez képest még ha nem is sokkal. Megint úgy dumálsz hogy közben fogalmad sincs semmiről. Mikor azt írtam hogy közönség kedvenc értelemszerűen nem a magyarokra gondoltam mert a magyarokra teszek nagy ívben hisz csak fikázni tudnak mindent, hanem az amcsikra hisz a sorozatokat nekik gyártják mint mondtam. Márpedig nem véletlen hogy a Supergirl még mindig a legjobban teljesítő képregény sorozat nézettségben és az egyik legjobb Dráma a CBS-en. De gondolom erről is informálódtál mielőtt leírtad a hozzáértő véleményed. :D

Egy szó mint száz kicsit sem érdekel ha nem tetszik de ahogy @Morgana is írta ha nem tetszik nem kéne itt fröcsögni hisz én se írok olyan sorozathoz 1-2 kommentnél többet ami nem jön be. ;)

Egyébként az hogy NEKEM JÓ az pontosan azt jelenti hogy a sorozat JÓ, ugyanis senki más véleménye nem mérvadó CSAK AZ ENYÉM! Sajnálni tudlak ha szerinted csak az a jó amit mindenki szeret. :D

Amúgy meg ne rám fogd hogy miattam nem írnak a képregényes sorikhoz ami egyébként nem is igaz hiszen mindegyikhez heti szinten írnak elég sokan. Úgy látom hadilábon állsz az arányokkal. :D Egyébként is épp attól jó egy beszélgetés ha kitárgyaljuk nem ugyan azt szajkózzuk hogy:

– “Igen ez egy jó rész volt.”
– “Aha szerintem is, legyünk barátok.”

Egyébként mióta olvasom a Junkie-t azóta egyszer sem hülyéztem le senkit csak azt írtam hogy hülyeséget írtak. A ketőt nem ugyan az. Talán te vagy felfogásban 14 éves szinten hiszen pont úgy érvelsz mint egy 14 éves. :D

DarkEagle - 2015. 11. 21. 10:30

Ja egyébként halkan megjegyzem hogy lehet hogy a sorozat ÉLŐ-ben való nézettsége sokat csökkent az 1. részhez képest DE nagy különbség hogy a DVR tehát a felvett műsor ami szintén számít a tévének LIVE+3 ill. 7-ben simán 10 milla felett volt eddig minden egyes rész. És a ratin is bőven 2.0 de volt hogy 3.0 fölé is ment. :) Szóval ja nem ártana utána járni a dolgoknak mielőtt valaki hülyeséget dumál.

DarkEagle - 2015. 11. 21. 10:49

Tessék itt Október 26-ig visszanézve egy oldalon mutatják az eddigi részek Élő nézettségét.

http://www.spoilertv.com/2015/11/ratings-news-17th-november-2015.html

Itt meg a heti rész LIVE+3 nap utáni megtekintése, tehát a felvett rész 3 nap alatt összehozott nézettsége.

variety.com/2015/tv/news/monday-ratings-supergirl-gotham-1201642349/

A lényeget kiemelem neked:

Last week’s “Supergirl” grew in Live+3 to a 2.5 rating in adults 18-49 and 10.1 million viewers overall.

Ergo az ÉLŐ 1.8-as arányról a LIVE+3 megnőtt 2.5-re
plusz az össznézettség ami 7.8 milla volt megnőtt 10 millára. És ez CSAK a 3 napos van 7 napos számlálás és ezek ugyan úgy lényeges információk.

Emmeg a Live+7 itt a Pilot pl 1 hét után 42%-al megnőtt ami azért nem semmi. Össznézettségben pedig 36%-al nőtt.

http://www.spoilertv.com/2015/11/live7-dvr-ratings-week-6-26th-oct-1st.html

Szerinte ezzel le is zárhatjuk hogy mennyire nem közönség kedvenc AMERIKÁBAN a sorozat! :D

Henry14 - 2015. 11. 21. 13:47

Ha te tényleg 28 éves vagy, akkor csak sajnálni tudlak…de tényleg. Jézusom…
Agyilag még egy tini hülyegyerek szintjén mozogsz, így pedig nem szabad leállni veled vitatkozni semmiről.

Ha szerintetek a Supergirl sikeres sorozat, akkor meg aztán tényleg nem érdemes vitatkozni veletek semmiről…
Game of Thrones, TWD, Breaking Bad stb. Itt kezdődnek az igazi sorozatok, na ezek tényleg közönségkedvencek, nem ezek a tiniknek való bugyuta B kategóriás szarok.

Még csak annyit, hogy remélem winnie-ék megnyitják azt a képregényes spoileres topicot és ezek a bohócok elhúznak oda, ha már nem képesek megállni a fogyatékos agyukkal, hogy ne spoilerezzenek mindenhová.

Morgan - 2015. 11. 21. 13:52

Én Henrynek adok igazat, engem is nagyon zavar, amit itt Darkeagle művel a szemellenzős és rendkívül dedós kommentjeivel (azóta alig olvasgatom már a képregény soris postokat).
Amúgy én eddig azt hittem, hogy egy 15-16 éves tinilány.:D Sajnos nem csak a nevében sötét.

DarkEagle - 2015. 11. 21. 14:16

Egyébként nem tudom miről hadoválsz jó ember.

1. Soha egyik képregényes sorozatokhoz nem írtam spoilert. Más miatt meg nem felelek de ahogy olvasgatom a kommenteket más se szokott szóval nem csak nem vagy jól informált de még olvasni sem tudsz. Egyébként röhej hogy azt hiszed hogy tinik nézik a Supergirlt ugyanis halkan megsúgom SOKKAL több felnőtt 20 év felettiek is és 30 felettiek is mint hinnéd.

És mint mondtam az hogy mi a JÓ egyéni ízlés kérdése és az aki szereti a képregény sorozatokat nem lesz kisgyerek tőle. RÁADÁSUL a sorozatok amiket te felsoroltál mind limitált sorozat KÁBEL TV-n. Tehát nincs bennük filler epizód mert mind ilyen 14 részes max. Tudod lehet hogy én beszólok itt egyeseknek ha hülyeséget ír mint pl te is. De te még rosszabb vagy nálam is mert kijelented hogy aki ilyen sorozatokat szeret az egy hülye tinipicsa semmi több és csak az igazi sorozat fan aki azokat nézi amiket te. :D

Amúgy nem érzed milyen szánalmas vagy? Nekem ugatsz hogy egy kis tinigyerek szintén mozgok ezért nem érdemes vitázni velem de mégis visszaírsz sőt nem csak engem de másokat is nem csak hogy lehülyézel és lenézel de még FOGYATÉKOS-nak is nevezed.

Ez vajon érett személyiségre vall? :D

Egyébként tudjátok mit? Ha azzal, hogy ilyen a stílusom elüldözöm innen az ilyen agyoniskolázott kis fajankókat mint Henry14 meg Morgan akkor továbbra is megtartom a szokásomat mert csak jobb lesz ha nem olvashatjuk a rinyálásotokat. :)

Egyébként az is röhej hogy szerinted a TWD, a BB meg a GOT a közönség kedvenc. Mármint oké nagy kultuszuk van de az hogy csak ezt azon agyonhypeolt hármast említed másról sem árulkodik hogy te csak a hype cuccokat nézed. :D Halkan megsúgom hogy a TWD képregény verzióját pl szeretem de a sorozatot az 1. évad végén kaszáltam. BB-t még nem is kezdtem el de lehet nem is fogom. A GOT meg másról se szól csak hogy minden percben dugnak. Én ott is maradok inkább a könyveknél. De nyugodtan nézd ezeket bizonyára ezért vagy ennyire agyoninformált. :D

winnie - 2015. 11. 21. 15:48

akkor 2 dolog. aztán majd visszamenőleg gyomlálok, mert az ilyen flame-ek csak bezüllesztik a kibeszélőt nem a vélemények, hanem az egymásnak esés.

1. természetesen marhaság, hogy nem közönségkedvenc meg 10-ből 8 negatív.

a supergirl a cbs egyik legsikeresebb drámája 18-49-ben, és ahogy nézem, az egyik legfiatalabb is, végre nem csak nyugdíjasok nézik a csatornát. egyelőre nagy siker.

visszaesett. elég komolyan visszaesett, de kevésbé, mint mondjuk az agents of shield. és ez mit sem számít, ha magasról esett vissza.

de eleve nézettséget nem érdemes felhozni, ha valaki negatívat akar felhozni, mert simán veri a flasht, az arrow-t meg minden mást.

(azzal nyilván nem foglalkozok, mi negatív, hiszen a többség pozitív, és ahogy előre halad a sorozat, úgy lesz nagyobb a pozitívak araánya, hiszen a negatív kiszáll.)

2. hogy a másik oldalra is szóljak:

darkeagle, felejtsd el az L+3-as és L+7-es adatokat. annak ellenére, hogy a tévék egyre kevésbé kommunikálják ezeket a számokat, csak azért, mert jobban mutatnak.

nem azért, mert nem érnek semmit, hanem azért, mert egyrészt ezeket is össze kell vetni más sorozatok efféle adataival, másrészt azért, mert a csatornák részéről ezek nem monetizálhatóak.

a supergirl esetében azért nincs értelme felhozni az L+3-at, mert az aznapi adatok is jók. siker a sorozat, szóval nem kell érvelni. persze, az L+3-as szám magasabb, de az minden sorozatnál magasabb. az L+7 még magasabb. viszont általában, ami nem annyira nézett élőben, az L+3-ban is a vert mezőnyben lesz, így nem sokat ér, ha a minority report L+7-ben megduplázza a nézőket, mert kábé azt jelenti, hogy sokak számára nem annyira fontos a sorozat, hogy élőben nézzék.

a monetizálhatóságot pedig arra értem, hogy az élő nézés azért fontos a csatornának, mert az élő nézők nézik a reklámot, illetve jelentik a reklámnézettség alapját. az L+3-asok már át fogják ugrani a reklámokat, illetve olyan reklámokat láthatnak, amik esetleg elavultak.

félreértés ne essék, fontos az ÖSSZnézőszám, hiszen belőlük lehet élő néző, de aki nem élőben néz, az holttehernek számít.

náluk sokkal fontosabb az a számunkra láthatatlan nézősereg, akik másodlagos platformon, akár direkt fizetve nézik a sorozatot, mert őket megint csak lehet monetizálni.

(és tényleg nem szabad elfeledni, hogy minden kaszált sorozatról vannak pozitív sajtóközlemények a nézettség kapcsán. hiszen, ha kommunikáció a cél, akkor nincsenek tabuk.)

a lényeg a lényeg, a supergirl esetében addig felesleges az általában kétségbeesett lépésként előkapásra szánt L+3-akat elővenni, amíg siker a sorozat. amíg siker, addig bőven elég az élő adatokkal érvelni:)

DarkEagle - 2015. 11. 21. 16:22

Jogos Winnie én is csak azért mondtam mert a kolléga azt mondta folyamatosan esik a sorozat meg egyáltalán nem közönség kedvenc. Bár ennek az ellenkezőjét lehetne akár nézettségi adatok nélkül is bizonyítani.
Meg ahogy mondtam igaz csak egy rész de pl a heti rész megint nőtt egy picit szóval az már alapból nem is igaz hogy folyamatosan csökken. Igazából az egész megközelítés unfair hiszen a TBBT mögött nem csoda hogy hatalmas nézettséget produkált. A többit meg te már leírtad.

Egyébként abban tényleg egyetértek én is Henry14-el hogy jó lenne már egy képregényes spoiler topic a képregényes soriknak akár külön mindnek. Mert néha tényleg nehéz úgy kibeszélni egy részt hogy ne kerüljön elő spoiler.

DarkEagle - 2015. 11. 30. 17:30

Berendelték a teljes évadot ill. plusz 7 részt így ha jól számolom akkor az évad 20(?) részes lesz és talán megvalósul a Flash crossover is. :D

Na most már lehet jönni és mondani hogy megy a levesbe a sori. :P

harmundo - 2015. 12. 01. 11:41

Kemény volt az utolsó rész, a cliffhanger feloldása gondolom valami borzalmasan blődli dolog lesz. Eddig az s01e06 tetszett a legjobban.

DarkEagle - 2015. 12. 01. 13:03

Bizony eddig ez volt a legjobb rész. És van egy olyan érzésem hogy még látjuk Vörös Pofi barátunk is az igazi köntösben mert hogy ugye ez a Red Tornado még csak a beta verzió volt. Az nagyon tetszett ahogy kara végre begurult egyre jobb kapcsolata van Cat-el is. Végre “őszinte” Jimmyvel is, plusz kezdenek kiderülni a dolgok az apjukról. És végre látunk érzelmeket rajta az igazi szüleivel kapcsolatban. Az utolsó harcot azért megborzongtam nagyon jó kis montázs volt szó szerint forrt a düh Kara arcán mikor a múltjára gondolt és közben porrá zúzta RT-t. És hát az utolsó jelenet hogy elvesztette a képességét nem meglepő hogy maxon kipörgette minden erejét RT ellen. Minden esetre jövőhéten kiderül hogy hogyan fogja visszaszerezni valószínűleg csak pihennie kell. De már beígérték hogy Henshaw is csinál valamit végre és nem csak piros szemmel mászkál.

Cat meg az anyja is megérne egy külön misét mert fejlövést adtam volna kb az anyjának akkor paraszt. Benne semmi emberséget nem láttam Catben azért van.

Szaby59 - 2015. 12. 01. 17:30

A Cat + Kara jelenetek voltak a legjobbak a részben, már a korábban is észrevettem, hogy jól működik a két karakter. Jimmy, Lucy viszont unalmas, felesleges karakterek…

DarkEagle - 2015. 12. 01. 17:57

Kell valami időhúzás is na. Mondjuk Lucyt talán most hogy a papus kiszállt a képből meglehet majd kedvelni főleg hogy becastingolták Melissa férjét is aki elvileg a pasiját fogja alakítani. :D Szegény Winn tuti eret vág. XD

Morgana - 2015. 12. 02. 13:54

Nagyon jó rész volt, az eddigi legjobb. Kár, hogy cserélték a 5-4 részeket, úgy még ütősebb lett volna. Cat végre megmutatta az emberi arcát (csoda, hogy ilyen anya mellett maradt benne). Tetszett, ahogy megpróbált mentorkodni Kara felett. Úgy értem:
“- Meg kell tudnod a haragod okát a haragod mögött. Ki kell találnod, mi dühített fel valójában.” Ami végül is segít neki legyőzni RT-t. Tetszett ennek bemutatása.
Nem tetszett a szerelmi háromszög bevezetése, nincs benne sem szórakoztató, sem karakterépítő. Némi ellentmondással is gondom volt, elvégre General Lane másik lánya Superman barátnője (vagy felesége, de ez mellékes). Igaz Lucy az apa-lánya klasszikus harcban még csak kezdő Louis. :-)
“- Hogy csinált rólam hőtanilag pontos 3D-s hologrammot, 70 mérföldnyi távolságból?
– Kryptoni technológiával, amitől annyira fél.” Majd a meglepően éles kirohanása tkp Kara (nem mellesleg a saját ügynöksége) védelmében.
Hank nem kedveli a hadsereg saját felsőbbrendűségébe és mindenhatóságba vetett hitét. Tán, mert ütközik a sajátjáéval.
Érdekesek voltak az Alex-Maxwell Lord (ha van valaki képregény ismerő kérem mondjon róla valamit) jelenetek is. :-)

Még gondolkodom azon, hogy Hank az egy itteni Wells/Eobard, a marsi fejvadász, vagy valami más karakter?

harmundo – 2015. 12. 01. 11:41
“a cliffhanger feloldása gondolom valami borzalmasan blődli dolog lesz. Eddig az s01e06 tetszett a legjobban.”
A végén kezdve nekem is. A blödli – ha eltekintünk a szementikai problémáktól – ha arra érted, valami egyáltalán nem meglepő, valahonnan ismerős dologra céloztál, biztosra vehető, mivel ezt az univerzumot, az abban szereplő karaktereket kb. minden néző ismeri.

DarkEagle – 2015. 12. 01. 13:03
“És hát az utolsó jelenet hogy elvesztette a képességét nem meglepő hogy maxon kipörgette minden erejét RT ellen. Minden esetre jövőhéten kiderül hogy hogyan fogja visszaszerezni valószínűleg csak pihennie kell. De már beígérték hogy Henshaw is csinál valamit végre és nem csak piros szemmel mászkál.”
Vagy egy kis napsütés/szolárium/vagy hasonló….:-)

“Cat meg az anyja is megérne egy külön misét mert fejlövést adtam volna kb az anyjának akkor paraszt. Benne semmi emberséget nem láttam Catben azért van.”
A 4. és az 5. részeket látva már felül kellett vizsgálnom CF alakításával kapcsolatos ellenérzéseimet. Ez a rész végre megadta a magyarázatot. Szép volt írók!

Morgana - 2015. 12. 02. 14:04

Szép Napot Winnie!

Nem lehetne megoldani, hogy legyen egy képregényes kibeszélő?

Általában miért nincs a GOT-hoz hasonlóan a regény/képregény alapú sorozatoknak két kibeszélője? Imádok olvasni, szeretem a jó regényeket történeteket és mindegyik ilyennél (kb. ezek, amikhez hozzászólok) zavar, mindig félek, hogy mit mondhatok, kérdezhetek. Az öncenzúra nem az erősségem. :-) Sőt semmiféle cenzúra.

Szaby59 - 2015. 12. 02. 14:34

Itt már szerelmi négyszög van :D

Lucy + Jimmy + Kara + Winn…

DarkEagle - 2015. 12. 02. 14:35

@Morgana: Lane nem biztos, hogy tudja, hogy a lányának a férje/pasija Superman. Ez ugye más univerzum és bár eltelt 24 év mióta Kara landolt a Földön esélyes, hogy már házasok ami lehet egyébként ki is fog derülni, mert jó kis poén forrás lesz, hogy Lucy végül is úgymond rokonságban áll Karával. :D No meg ugye Lois idősebb és őt kevésbé lehet irányítani mint Lucyt. Persze itt jóval komolyabb mint úgy általában mindenhol de láthattuk, hogy Jimmy miatt itt is lemondott egy fontos posztról, innen már csak egy lépés, hogy ő is csatlakozzon a Team Supergirlhöz. :D Plusz ugye Lane szerint Jimmy csak egy fotós ami kb igaz is még ha nem is egy szimpla fotós, viszont Clark ugye egy elég fontos riporter ez viszont már biztos így van.

Ami Hanket illeti tényleg durvák ezek az árnyalások, hogy az egyik pillanatban védi Karát, utána meg megtudjuk, hogy lehet miatta halt meg Alex apja és a pláne, hogy Kara is totál a hatása alá kerül mert nagyon tudott örülni mikor megvédte Lane-el szemben.
ami Hank kilétét illeti Winn monológja után már tényként állítható szinte, hogy Hank ki és annyit mondhatok, nem a Marsi Fejvadász. Elág ha csak rákeresel a nevére egyből kidobja ki is ő és ez igazából mindent megmagyaráz hiszen Alex apjának segítségével válhatott elpusztíthatatlanná így érthető miért élte túl egy karcolás nélkül a harcot.

Ami Karát illeti az előzetes már ellőtte hogy csak 48 óráig nem lesz képessége és bevetik a mesterséges nap izé gépet is. ami fura hogy Lord mondja neki hogy ennyi ideje van. Lehet hogy ő csinált vele valamit, nem lenne túl nagy meglepetés ha idővel RT-t is továbbfejlesztené mivel ez csak egy beta robot.
Amúgy Alex és Lord kapcsolata is kezd érdekesen alakulni. Lehet hogy lesz valami románc köztük szóval kíváncsi vagyok hogy hat ez majd Karára. Amúgy Lord a képregényekben kicsit Lex-es ez már itt is látszik de túl nagy szerepe neki sincs és ugye Alex nem képregényes karakter így meglepi lesz hogy mit kezdenek velük.

DarkEagle - 2015. 12. 02. 16:52

Szaby59: És jönni fog Melissa férje is mint lehetséges partner a sorozatban is. :D Bár amíg nem kavarásznak nincs velük gondom. Csak megint itt is a geek csávó szívja meg mert neki nem lesz csaja ahogy Ciscónak se lesz sokáig a Flashben. :D

bobi64 - 2015. 12. 02. 18:07

Végtelenül primitív lett ez a sorozat, és elég hamar. Amilyen lelkesedéssel ültem neki, akkorát csalódtam. A pirosszemű ipsén félórát röhögtünk az asszonnyal, mivel ilyen elcsépelt és ódon filmes poénokat az ember valamikor 30-40 évvel ezelőtt láthatott utoljára. Az egész lesüllyedt egy faék egyszerűségű tinisorozat szintjére. Teljesen céltalan és értelmetlen szerintem. A rengeteg rinyálás, érzelmeskedés meg felemészti minden erőmet. Ehhez képest a Lois és Clark egy bomba sorozat. Mivel vicces és komolytalan is volt.

GodBadka - 2015. 12. 03. 09:04

Piros szem valóban klisé, de nem lenne gond vele, ha csak egyszer használták volna, de az első alkalom óta, minden részben benyomják, ami szerintem is zavaró és felesleges.

Amúgy szerintem Lucy soha nem lesz a “Supergirl Team” része, mivel továbbra se kedveli őt, sőt. Persze ebben a világban lehet, hogy egy teljesen más Lucyt fogunk látni, de nem hinném, hogy ennyire eltérnének a karaktertől.

DarkEagle - 2015. 12. 03. 14:47

Mivel nem tolhatják az arcunkba itt is mint a Flashben hogy ki ő így marad a piros szem. Valóban felesleges de ez van. Max 3 részt tippelek és Lucy is tudni fog mindenről erre fogadni is mernék. :D

DarkEagle - 2015. 12. 08. 05:47

HOLY SHIT! Nem találok szavakat, ez a rész fergeteges volt és az utolsó 10 perc valami eszméletlen brutális volt. Totális meglepetés mert Henshaw ugye más de így már van értelme. Remélem az igazi Hank még él na az lenne még csak a pofánverés. :D A Marsi Fejvadász igazi alakján konkrétan majdnem bebrunzoltam olyan epic volt. Mintha csak a képregényből jött volna elő. Egyébként a többi dolog is nagyon rendben volt ahogy Kara de főleg ahogy a többiek kezelték hogy nem tud segíteni. Cat egyre jobb, Winn végre kicsit megemberelte magát. Lord meg úgy tűnik morci mert nem jött be a terve. :D Plusz nem gondoltam hogy így oldják meg de tetszik hogy Kara erejének elvesztése az új New 52-es képregényből vett ötlet vagyis a solar flare effekt. Így legalább nem teljesen sebezhetetlen és nem csak a kryptonit árthat neki. Nehéz lenne mást kiemelni mert nagyon sok remek párbeszéd volt, Winn-Cat, Alex-Hank(JJ), Kara-Cat, Supergirl-Cat. Szóval ja nagyon odarakták a részt és Jemm is nagyon állat külsőt kapott. Mondjuk Alex is eléggé badass volt majdnem elintézte Jemm-et. :D

Ja és a jövőheti rész lesz idén az utolsó. Fura hogy már a 8. résznél elmegy pihenni a sorozat de legalább lesz egy újabb harc Kara és a kryptoniak közt. Ezúttal talán John is besegít neki elvégre 3 az 1 ellen nem túl fair harc. :D

Szóval ja, tényleg hatalmas meglepetés, hogy már az 1. évadban bevetik az egyik legismertebb Igazság Liga tagot úgy hogy közben az Arrow-ban lelőtték az Öngyilkos Osztagot a filmek miatt de a JL moziba nem zavart be John szerepeltetése. :D

DaMan - 2015. 12. 08. 12:11

Én kevésbé vagyok lelkes. Mondjuk lehet, hogy ha ismerném a képregényt, akkor rajongtam volna egy sort a rész végén, de az első, vagy a második rész óta tudtuk, hogy Henshaw nem földi, ráadásul ezt az ‘úgy teszek mintha minden rendben lenne’ dolgot se bírta sokáig Alex. Ami a sorozatot ismerve egyáltalán nem lep meg. Az egész egyre inkább egy rakás motivációs plakát találkozik a 2000-es évek eleji CGI-jal. Ha legalább az egyik normálisan lenne kivitelezve (ha választhatok, az írás), az sokat segítene, így csak azért nézem, mert van időm. De valami istentelen kínzás ez a ‘már az elején egyértelmű mi lesz a vége, de azért elhúzzuk amennyire csak lehet’ hozzáállás.

Jako - 2015. 12. 08. 14:17

Hát elég sanszos volt, hogy ő lesz a Martian Manhunter. Mondjuk a Smallville-ben jobb színészt találtak rá, a kivitelezése viszont itt jobb 100szor. :)

DarkEagle - 2015. 12. 08. 15:09

Azért nem mondanám sanszosnak kicsit sem hiszen Hank Henshaw a képregényben Cyborg Superman és nem a Marsi Fejvadás. A színész szerintem nagyon jó.

Egyébként nem értem miért panaszkodtok állandóan a CGI-ra. Ez egy tévé sorozat nem egy 2 órás mozifilm.
Itt sokkal kevesebb idő jut pl a CGI-ja mint egy filmnél de sorozatoknál is más a beosztás. Lehet hogy a Flash jobbnak tűnik CGI terén de szerintem ez pont attól lesz jó hogy kicsit régies a CGI rajta. Rossznak semmiképp sem mondanám és a dramaturgia mindenért kárpótol mert a karakterek nagyon jók.

Jako - 2015. 12. 08. 15:24

Hát két gondolatom volt eleve. Nyilván nem volt ember, a piros szemeiből adódóan. Nyilván nem volt Henk Henshaw sem, hiszen ő ember (volt). Viszont úgy nézett ki, ahogy ő, szóval alakváltó.
Plusz nekem a piros szemeiről egyből a Smallville-beli Martian ugrott be, és onnantól végig arra gondoltam, hogy ő lesz.
Azt pl nem is tudtam, hogy ő a képregényben vki tök más:)

DarkEagle - 2015. 12. 08. 15:49

Ja mondjuk az igaz, hogy akik nem ismerik a képregényt azok csak a Marsira gondolhattak. :D Mindenesetre én nagyon örülök hogy csatalakozott egy JL tag is a sorozatba. Remélem nem titkolják sokáig Kara előtt a dolgot pláne így hogy jövőhéten kezdődik a háború. :P

Jako - 2015. 12. 08. 15:52

Amúgy van valami jogi akadálya annak, hogy összehozzák Green Arrow-val és a Flash-el? Vagy csak a különböző csatornák nem szeretik keresztbe szőni a szálakat?
Sajnos Batman Superman és WW tuti nem fog TV képernyőre kerülni, szóval JL úgysem lesz.

Ha jól emlékszem volt egy WW polit pár éve, de a sorozatot már nem rendelték be.

winnie - 2015. 12. 09. 06:09

darkeagle: igazából nem nem ismeri kell a képregényt, hanem tudni, hogy annak nem feltétlenül van jelentősége – anno itt is előkerült, de a 2. részben minden második kommentben az állt random tévés oldalakon is, hogy biztosan ő lesz MM, ezért írtam, hogy kétesélyes a dolog, vagy az, vagy az, ami egyébként.

hogy magamat idézzem, mindig szerencsés, ha a készítők

“itt is el fognak játszadozni a készítők a képregényt ismerők elvárásaival.”

GodBadka - 2015. 12. 09. 09:52

Na igen. A “valódi” HH felbukkanása is simán benne van a pakliban. Valószínűleg nem fogják ezt a lehetőséget kihagyni.

DarkEagle - 2015. 12. 09. 17:17

@Winnie: Hát ahogy eddig kivettem elég jól követik a New52-es képregény univerzumot szóval túl nagy meglepetést nem tudnak okozni. Bár nekem a New52-es Supergirl comic pont kimaradt így meglepett a Hank-es fordulat mert ugye a név más és még én se gondoltam volna hogy csak felvette a külsejét. Plusz kicsit irreális volt ahogy utálkozott Kara felé. Én pl ezért zártam ki teljesen MM-et. De örülök hogy nem volt igazam és még az is lehet hogy előhozzák Alex apját mert ugye a teste nem került elő plusz ott az igazi Hank is. De mivel főleg a New52-es comic szériát követik kicsit félek hogy mit csinálnak majd Silver Bansheevel mert abban ő pl nem gonosz. :D

Paladin - 2015. 12. 11. 13:31

Nem lenne ez rossz, ha nem egy durcás ötéves szintjén mozognának a karakterek.
Ha Benoist nem lenne olyan eszetlenül aranyos Karaként, már rég hagytam volna a fenébe az egészet.
Na jó, Flockhart is oké, amikor túl tudom tenni magam a simára vasalt arcán.

DaMan - 2015. 12. 15. 11:36

Már bennem is csak Benoist szépsége tartja a lelket. Az nekem pozitív, hogy Grant végre valahára összekötötte a szálakat, bár ezeket már nem volt nehéz. És ha minden jól megy haversrácunknak elég a maradék fél év hogy elhívja Karát egy kávéra. Talán.

Peter7 - 2015. 12. 15. 14:44

Liftes jelenet, te jó ég…a szerelmem éppen zuhan lefelé, másodpercekre van a haláltól, de én kockáztatok(feleslegesen) és előbb elszaladok felvenni a supergirl jelmezem, ahelyett h azonnal megmenteném. Bőven megoldhatta volna anélkül ,hogy észrevegyék…áhh ultragagyi, ennél már csak a csetelek supermannel volt röhejesebb, annál tényleg nincs lejjebb.
Ebből kasza lesz nálam is…

DarkEagle - 2015. 12. 15. 19:07

Ti miről hadováltok? Melissa nagyon odatette magát ebben a részben is. A drámai jelenetei egyszerűen zseniálisak. És itt ne ma szerelmi drámára gondolok! Az minden sorozatban ultra gagyi azoknak akik nem csípik az ilyet. Ott egy csomó ember az irodában de kockáztassa hogy lebukik csak mert Jimmy zuhan mikor 2-szeresen is túl tudja lépni a hangsebességet? :D Amíg ő elszaladt ruhát cserélni egy átlag embernek még pislogni sem volt ideje. Szóval nem, egyáltalán nem volt röhejes hogy elment átöltözni.

Ez pont UGYAN AZ mint a Flashben mikor épp kajál vagy iszogat a kávézóban vagy bárhol máshol van Barry de jön valami balhé és előbb elugrik felvenni a ruhát. Mi a francnak a ruha ha nem használja?

Az meg szintén zseniális megoldás volt hogy Chatelt Clark-al, nem Supermannel! Mivel a Warner nem engedi rendesen mutatni se Supermant se Clark-ot felnőttként így valahogy MUSZÁJ betenni a sorozatba hisz rokonok. Az elég nagy baromság lenne ha nem beszélgetne a saját rokonával. Mivel egy irodában volt így tök logikus hogy Chatel és nem csak felmegy a tetőre telefonálni mert az hülyén nézne ki ha egy süket telefonnal dumálna. Így sokkal életszerűbb volt.

Egyébként a harca Astrával eléggé fasza volt. Berlantiék meglépték amit a mai blockbuster filmek nem. Lehet rombolni felhőkarcolókat úgyis hogy nem sérül meg ártatlan. :D Kara érzelmi kiborulása az “anyjára” meg a jelenet fénypontja volt kb ahogy az is hogy Cat leleplezte. Szerintem tökéletes félévad záró volt.

Peter7 - 2015. 12. 15. 20:50

Figyu én konkrétan leszarom a véleményed, meg ahogy látom más is. Szóval tartsd meg inkább magadnak!

Szaby59 - 2015. 12. 15. 21:57

Szerintem nem volt rossz. Jók voltak a visszatekintések és bár az egész hackes dolog szerintem elcsépelt volt, de a Kara+Cat jelenetek kárpótoltak érte :D

DarkEagle - 2015. 12. 16. 03:54

@Peter7: Tudod, szólás szabadság van és amíg ez így van addig ugatok amíg akarok. Nem az én hibám, hogy hülyeséget írsz. :D

Peter7 - 2015. 12. 16. 13:33

Ez csak szerinted hülyeség…tehát semmit nem jelent. Más szerint meg te írsz hülyeségeket. Ezzel befejeztem ezt az ovis szintű társalgást veled.

Lugi - 2015. 12. 16. 13:35

“Lehet rombolni felhőkarcolókat úgyis hogy nem sérül meg ártatlan. :D”
Pont ettől lett totál hiteltelen…

hummel - 2015. 12. 19. 09:52

Jó lenne ha meghagynák, hogy Cat tudja Kara személyazonosságát és nem tennék semmissé a marsi fickó alakváltásának bevetésével.

Ami zavar, hogy Kara nagynénje az unokahúga életét is semmibe vevő és sok embert megölő kegyetlen bűnözőből hirtelen átment az unokahúgát mindennél jobban szerető meg nem értett szerencsétlen nagynéni szerepébe, aki mindent a népéért tett és eközben megölt egyetlen személyt.

bobi64 - 2015. 12. 24. 06:59

“Ha Benoist nem lenne olyan eszetlenül aranyos Karaként, már rég hagytam volna a fenébe az egésze”
Ez a sorozat tömören megfogalmazott lényegének abszolút kvintesszenciája…

John Doe - 2015. 12. 28. 12:37

Hamarosan itt az új rész.
Nálam eddig a sorozat nagyjából egy 5.5/10-es színvonalat hoz, de mindenképpen maradok tovább, és nézem, amíg tart. Nem gondolkodom a kaszálásán.

Melissa Benoist miatt aztán meg főleg nem, nála aranyosabb színésznőt én nem ismerek. Már csak őt megéri nézni Supergirlként.

Az idei utolsó rész nem volt rossz, de valami nagyobb fordulat, vagy inkább kétes kimenetelű dolog, még hiányzott nekem a végéről.

Amúgy, lehet itt arról beszélni, hogy béna volt a csetelés Clarckkal, és a többi, de teljesen felesleges, egy apró jelenet volt, ráadászl elég világhű, manapság százszor többet csetelünk, mint telefonálunk.

Benoist szerintem amit tud, azt kiteszi. A nézettsége jónak számít, neki meg csak jót tudok kívánni. Remélem megél a sorozat 3-4 évadot. Én nézni fogom.

Henry14 - 2015. 12. 29. 12:48

Ha nálam egy sorozat 5,5/10, akkor biztosan nem nézném, de főleg nem várnám, hogy legyen még 3-4 évad belőle…:D

John Doe - 2015. 12. 29. 13:29

Az nem probléma.

Látok benne lehetőséget, hogy javuljon. Ezért is remélem, hogy több évadot fog megélni. Nálam sok sorozat 5 illetve 7 pont környéki, elég kevés kap ennél többet, kevesebbet viszont rengeteg.

Ahogy átlagoltam az eddigi részeket, így jöt ki. Bízom benne, hogy a következő részek alatt ez a szám nőni fog.

DarkEagle - 2016. 01. 05. 19:16

Na kérem, azért meglátszik, hogy későn kezdett a sorozat mert a mai részt tuti hogy nem Januárra tervezték. Volt itt minden kérem. Azt hittem, hogy a kryptoni gárda hozza majd a legtöbbet de meglepetésem Lord hozta a legnagyobb meglepetéseket. Igaz, hogy mikor először láttam Red Tornádót tudtam hogy látjuk még hisz nem a végleges formájában volt de nagyon örvendetes hogy a készítők is akarnak vele kezdeni valamit nem csak úgy bejött hogy kimerítse Kara képességeit. Aztán ugye ott a másik, nem tudom, hogy jól láttam de aki jobban ismeri nálam Italia Ricci-t az tuti megtudja mondani, hogy ő volt-e az az ágyban. De 1000% hogy ő volt az főleg ha a szemeiből indulok ki meg a bőréből. Ez a fordulat viszont meglepett engem is ami jó hisz túl sok újdonságot nem adnak nekem a képregény sorik. :D Szóval így már értem miért kerül majd oda ahova fog.

Aztán ugye itt vannak a kryptoni barátaink is akikről kiderült nem csak 3-4-en vannak hanem legalább 20-30-an. Szóval érdekes kis csetepaté lesz itt. Kara és Astra párbeszédei mindig hatásosak, legalább is rám hatással vannak de most már Kara és Cat beszélgetései is egyre jobban. Hihetetlen milyen jól ingáznak a poén, a dráma és az akció határain belül ezzel a három nőcivel. Kíváncsi vagyok mit fognak kezdeni majd ezzel a sok kryptonival. :D Aminek még nagyon örültem, hogy nem húzták halasztották a dolgokat J’onn-al és végre Kara is megtudta ki is ő ráadásul mint az sejthető volt, ő segített neki a Cat-es dologban. Igen tudom ez sokaknak nem fog tetszeni de most gondoljunk bele kicsit. Túlságosan is fel lett volna forgatva a sorozat azzal ha Cat tényleg tudja a titkot. Karát ugye arra kényszerítette hogy mondjon fel ezzel rengeteg poén faktor kiesne plusz a fentebb említett Lord taktika is bukta lett volna mert nem lett volna senki aki majd megállítja a dolgokat.

Mindenesetre Cat és Kara beszélgetése amíg nem kendőzték el a dolgokat nagyon jók voltak, annyit nevettem hogy hihetetlen. :D Persze a komolyabb dolgok is átjöttek rendesen!

Ja és a legjobb VÉGRE nem csak egy szobát láttunk Kryptonból hanem egy igen szép látképet is. Ahogy pedig felsugározták Fort Rozzba a fegyenceket az egyértelműen Man of Stee filmes volt kicsit.

Egy szó mint száz nagyon jó kezdés/folytatás volt sajna jövőhéten nincs rész VISZONT a sorozat ismét nagyon jó számokat hozott. November eleje óta nem volt ilyen magas a nézettsége a sorozatnak. Éljen! :D

DarkEagle - 2016. 01. 05. 19:17

Még talán annyit a nézettséghez, hogy sokat számít gondolom hogy már nincs The Voice sem. Meg a 2 hét szünet is gondolom dobott a lelkesedésen.

Connor MacLeod - 2016. 01. 07. 18:27

Sziasztok. Számomra a sorozatban van valami steril,ami nem tetszik. Valami +, ami megvolt a Smallville-ben, és a Lois & Clarkban. Igaz a L&C is a 2. évadban talált magára. Cat és Kara között az összhang (használjuk már ezt a szép szót a chemistry-re) kezd egyre jobb lenni, ami ad valami mélységet a sorozatnak. A heti ügyek sablonosak, remélem jobb lesz azert részről részre.

DarkEagle - 2016. 01. 07. 23:01

Connor: Konkrétan nem is volt eddig heti ügy a sorozatban. :D Mindegyik rész kapcsolódott a főszálhoz. Gondolom azért mert alapból 13 részt rendeltek be na de majd most jönni fognak a fillerek is. :D

Amúgy igen kell egy kis idő amíg összeszokik a banda és a sorozat stílusa is kiforr rendesen.

Szula 25 - 2016. 01. 13. 14:15

Most daráltam le az első 8 részt és azt kell mondanom tetszik. Melissa Benoist és főleg Calista Flockhart nagyon jók.

A képregényekben és még a mesékben is tudtommal James Olsen fehér és legtöbbször vörös hajjal ábrázolják nem? Mindig bajba kerül vagy az közelébe keveredik ezért is adta neki superman az órát tudtommal. Akkor kérdem én miért is csináltak a készítők belőle feketét nem mintha rasszista lennék?

Nem szeretem ezeket a szerelmi háromszögeket vagy itt már négyszögről beszélünk de ebben a sorozatban még elviselhető mennyiségben van jelen és nem is zavar eddig, talán csak az hogy Jimmy és Kara egyáltalán nem illenek össze szerintem.

DarkEagle - 2016. 01. 15. 18:23

Szula: Azért lett ő is fekete amiért a Flashben Iris. Mert manapság ez a divat. :D Nekem se tetszik de ez van. Egyébként szerelmi 5-szög is lesz itt a következő 2 részben. De egyelőre nem erőltetik túlzottan hál Isten mert mindenkinek lesz kapcsolata külön. Talán csak Winn-nek nem. :D

Szula 25 - 2016. 01. 15. 20:01

DarkEagle: Ha jól tudom némely képregényben van egy fekete riporter a Daly Planetnál valami Ron akivel Lucy Lane össze is házasodik és még gyerekük is lesz, meglehet ezt a két karaktert gyűrték össze.

Winn nem hiába lesz az aki, nő is biztos közre fog játszani. :D

arcfej - 2016. 01. 16. 09:55

nagyon tetszik eddig! :)
Messze jobb, mint az arrow, vagy a flash, sokkal hitelesebbek/szerethetőbbek a karakterek és a döntéseik, motivációik. A sorozat nincs túlsúlyosítva, ami nagy hiánypótlás manapság. A szerelmi x-szögek néha zavaróak, de elnézhetőek. Néhány jelenetben feltűnik, hogy kicsit zavar, de az összhatásra nem nagyon hat, tetszik. És tényleg ez a legfontosabb, hogy szeretem benne a karaktereket.

John Doe - 2016. 01. 17. 19:23

Egész jó volt a 9. rész. Ráadásul sok jót olvasok a sorozatról, tetszik amerre elviszik az egészet. Melissa Kara karakterét tökéletesen hozza, és Supergirlként is egyre jobb.

Megkell vallani imádom MB-t, de elfogultság ide vagy oda, tényleg jó. Jó irányba halad a Supergirl, remélem hamarosan jön egy 2. évad berendelés is.

DaMan - 2016. 01. 19. 16:32

Amikor már azt mondanám, hogy ez már igen, összehoztak egy jó részt, akkor jön az utolsó jelenet és az egészet áthúzzák. Melyik az a nő – akár szuper, akár nem -, amelyik nem vesz észre egy akkora kamerát a táskáján, ami ráadásul egyenesen az arcukra irányul? Hangsúlyozzák nekünk, hogy a nők is lehetnek szuperiorok, de mégis képesek egy ilyen borzasztóan ócska trükknek felülni.

Minden más egyébként rendben volt, csak remélem, hogy Wynn sztoriját jó irányba viszik el, bár pénzt nem tennék rá az eddigiek alapján. Azért hátha.

DarkEagle - 2016. 01. 19. 16:45

@DaMan: Egyrészt nem láttuk hogy mikor és hogy került rá a kamera bár tényleg fura hogy semmi ellenőrzésen nem ment át a cucca a DEO-nál. Azt hogy otthon nem tűnt fel neki valószínűleg emiatt lehet. Attól hogy nem mutatták még nem jelenti hogy nem is volt ellenőrizve, lehet hogy átment a vizsgán elvégre Max eléggé fejlett dolgokat gyárt ezért sem gyanakodott Alex sem. Otthon meg már kit érdekel a táska. Az ilyen apróságokba én már rég nem kötök bele nem ezektől lesz jó a sorozat. :D

Winn-re én is kíváncsi vagyok de kétlem hogy tartósan kiszállna mondjuk a csapatból vagy felmondana a Catconál. Majd szép lassan megnyugszik pláne hogy jövőhéten érkezik a románc Karának is. :D Az előzetes alapján durva kis rész ráadásul az utána következő se lesz gyengébb a címek alapján.

harmundu - 2016. 01. 19. 21:08

Kár kiakadni ilyen részleteken, mint a kamera, minden részben tíz ilyen apró hülyeség van, amit nem lehet megmagyarázni, csak úgy van. Például az is “hihető”, hogy maximum 50-60 köbméternyi futóhomokból nem tud azonnal kiszabadulni, hanem eljátssza a nagy halált. Vagy miután eltűnt Winn, nem kereste meg azonnal, hanem pont az utolsó pillanatban toppan be az FBI-jal egy időben a Toy Conra. :-)

De az sem volt kutya, hogy 26 másodperc előnye volt Winn apjának, miután Kara kiszabadult a futóhomokból, és nem ment egyből utána. Supergirlnek azért fél perc hátrány nem szabadna, hogy komolyabb problémát okozzon. Milyen messze juthatott annyi idősen 30 másodperc alatt? Nem túl messzire. :-)

Ilyenekből minden sorozatban pontosan tizenkettő egy tucat. :-D

Szerintem egyébként jó rész volt, kíváncsi leszek, mihez kezd Max Lord azzal, hogy ismeri Supergirl kilétét, illetve arra is, mihez kezdenek Winnel. Nem igazán szimpatikus figura, amely antipátiára ez a rész rátett még egy lapáttal, nem Supergirlhöz való, ahogy James sem. :-) Cat meg alig szerepelt, ami elég nagy baj.

ChipLecsap - 2016. 01. 19. 22:33

Cat minimális szereplés plussz pont, valamint nem érdekel Lucy meg James szerelmi drámája sem. Viszont Marsi barátunk jó volt, csipázom. A vége nekem sem tetszett, nem is azért mert nem vette észre , sokkal inkább hogy nem jutott eszébe átnézni nem e ügyeskedett valamit a Max kölök, elvégre Alex képzett ügynök. Vagy a bázis nem jelez hogy illetéktlelen eszközt észlelt? Nem kell átmenni valami detektoron vagy valami? Azért ez a minimum lenne nem belépésnél, pláne ha egy ilyen erősen feltételezhető ördögi Tech zsenivel folytatott beszélgetés után visszatérek a bázisra.
Jó most nyilván azt kell feltételeznünk hogy Alex lebecsülte, ahogy a rész végén mondja is Kara-nak, de ezt most kicsit igy sok. Vagy majd neki is kitörlik az emlékeit?!
Meg az sem teljesen tiszta hogy akkor hallota is őket vagy csak látta, igaz meg említi Max hogy “Növérek, milyen aranyos ” – de lehet hogy csak amolyan feltételezés volt tőle, a látottak alapján.

DarkEagle - 2016. 01. 20. 15:00

ChipLecsap: Őőő izé, mi van? :D Mutatták ahogy Max nézi tévén ahogy a csajok beszélgetnek. :D

John Doe - 2016. 01. 21. 12:01

Összességében egész jó rész volt. Winn apja, alapesetben érdekes karakter, nem volt rossz megvalósítás. Tény, hogy a futóhomok, meg a kamera picikét furcsa volt, habár az elsőt még elfogadom, belefér, a kamera az ja, csak észre kellett volna venni.

Habár, bőven benne van, hogy Maxnak vannak már olyan kütyüi, amit még Alexék biztonsági rendszere sem mutat ki. Talán túl korai, hogy már tudja hogy Kara Supergirl, de majd kezdenek ezzel valamit az írók. A következő 2-3 rész elég jónak tűnik az előzetes infók alapján.

mindent bele Melissa.:)

DarkEagle - 2016. 01. 23. 00:52

Ejj ejj azt hiszem lassan kiszeretek a Supergirlből ha így folytatják. Most néztem meg egy sneak peek-et amiben Melissa az igazi férjével játssza el a nagy szerelmest. Annyira nincs köztük kémia hogy nem is igaz. Én nem értem Gagyivúúdot. Anno a Mr és Mrs Smithnél sem jött be hogy Jolie-t meg Pitt-et összehozták azóta több filmben is. Nem vágom miért jó ha igazi párok játszanak épp kialakuló szerelmi románcot a tévében vagy filmen. Annyira mű. Nem lesz ez így jó remélem hamar kiírják.

winnie - 2016. 01. 23. 05:31

darkeagle: nem hiszem, hogy általánosítható. sokszor jól veszi ki magát. ráadásul van, mikor két főszereplőből pár lesz idővel a valós életben is.

vérnarancs - 2016. 01. 23. 11:22

Annyira premier plánba mutatták a leányzókat, hogy csak remélni tudom, Alexék ‘rendezték’ meg a jelenetet, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. Bár ez is logikátlan lépés lenne.

DarkEagle - 2016. 01. 23. 18:09

@winnie: Persze tudom de 100-ból 1 ilyen eset van hogy jól jön ki ez a lépés mert hiába színészek az emberi reflexeket nem lehet teljesen kiszűrni, márpedig ahogy egymásra néznek ahogy csókolóznak érződik hogy nem most csinálják először. Pl vegyük Kara és Winn csókját. Ott volt kémia még ha nem is úgy ahogy Winn szerette volna de valósághűbb volt. Az hogy két színész munka közben jön össze már más kérdés mert a nézőkre ez nincs hatással mert először azt szokták meg hogy csak sorozatban voltak párok és utána tudják meg hogy párok is lettek később a való életben. Egyébként lehet hogy nem zavarna ennyire ha nem tudnám hogy igazából házasok. Csak hát sajna hála a sok fangirlnek ez megy már hetek óta a neten mert mind erről ömleng hogy “juj de szupcsi lávcsi tiszta Glee reunion meg ők igazából is egy pár és ez annyira cuki, jáááj.” :D És az ilyet már elvből utálom és rányomja a bélyegét sajna nálam. :D

DarkEagle - 2016. 01. 26. 23:19

HOLY SHIT! :D
Ezt nevezem ez durva kis rész volt. Volt itt minden kérem szépem. Marson játszódo flashback igaz egyelőre csak rövid, drámai dögivel, J’onn jelenete nagyon ott voltak, hiába nem semmi múltja van. Cat-et végre láttuk meggyötörve és sebezhetően. Kara mekkora király(nő) :D volt már hogy ott ült közöttük mint valami agyturkász, egyszerre volt vicces és “drámai”. Adja itt a nagy kapcsolati szakértőt közben meg egy randitól is fél. :D

A Fehér Marsi valami eszméletlen király volt, ahogy a harcuk a végén is. Így már értem miért volt elég olcsónak tűnő a CGI az elején. Erre gyúrtak. A kis zöld manók olyan cukik volt. Szegényeket lemészárolták. :(

És amitől féltem nem igazolódott be. Melissa férje nem vészes. Sőt kifejezetten elfogadható volt. Ráadásul egész aranyosak voltak a jeleneteik. Nagy kő esett le a szívemről. :D

Ráadásul kiderült hogy a Fehér Marsiak is jönni fognak egyszer még szóval lehet hogy be lesz fogva az a kryptoni sereg akivel Astra büszkélkedik. :D

DarkEagle - 2016. 01. 26. 23:20

Ja és az is tetszett hogy Winn-es szálat nem erőltették hanem egész lazán vették és Winn is kezd megbékélni még ha lassan is. Plusz hál Isten azt a klisét se lőtték el hogy Cat nem engedi a románcot a fia és Kara közt. :D

John Doe - 2016. 01. 27. 16:50

Nagyon jó kis epizód volt. A 3 eddigi legjobb rész között ott votl az biztos.

Cat megint remekelt, Adam türhető volt, egész jól hozta Jenner, Melissa tökéletesen hozta a szerepét ebben a részben.

DarkEagle: Az hogy nem gyúrtak rá arra, hogy Kara és Adam közt nem lehet semmmi, tényleg nagy plusz, jó hog kimaradt ez a klisé.

Hank jelenetei frankók voltak, Melissa is egyre jobb Supergirlként, nagyon jól alakul a sorozat. Winn mellőzése is-is dolog. Viszont James sem sok szerepet kapott az elmúlt 2 részben. Amit annyira nembántam.

LaCRossE - 2016. 01. 29. 15:27

Én csak attól félek, hogy az, hogy Cat nem szól bele a fia és a Kara (Kira) közti dologba, az múlandó, és inkább annak szól, hogy Kara (Kira) segített neki kibékülni a fiával. Ne legyen így, és akkor örülni fogok nagyon. :)

Jó rész volt, és a zöld marsiak is egész jól néztek ki tévés szinten. Van egy olyan érzésem, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy hallottunk felőlük.

Jövő héten Bizarro vs Supergirl, yaaay. :)

DarkEagle - 2016. 01. 29. 17:39

nekem van egy olyan érzésem, hogy lesz itt még kryptoniak vs Fehér Marsiak. :D

LaCRossE - 2016. 01. 30. 01:15

Szerintem az 1. évadban már nem lesz White Martians, egy Kryptonians vs White Martians csatára meg motivációt egyelőre én nem tudok elképzelni.

Szerintem tartogassák későbbre, csak ne felejtsék el a dolgot. :)

Szula 25 - 2016. 01. 30. 10:35

Adam csávóval eddig nagy gond nincs de szerintem elég furcsán jött ki ez a randi dolog. Rész elején még Kara mondja hogy hiányzik neki Winn és bárcsak ne bántotta volna meg erre a végén mit csinál elmegy randizni a főnök fiával miközben tudja hogy Winn mit érez iránta és ez hogy fog neki esni!! Ezek után remélem nem az fog jönni hogy Winn nyalni fog neki és jönnek a klisék hogy “maradjunk tényleg csak barátok meg csak azt akarom hogy boldog légy dolgok” hanem bekattan és apuci nyomdokába fog lépni!!!!

DarkEagle - 2016. 01. 30. 17:24

@Szula: Ébresztő ez nem horror film. :D Most komolyan, te a való életben mert a legjobb barátod szerelmes beléd lemondanál a szerelemről csak hogy ő ne szenvedjen? Már attól a ténytől is szar neki hogy nem lehet vele együtt akkor meg nem mindegy? :D Ráadásul egyértelmű hogy barátok maradnak most kapott 2-3 résznyi távolságot ami sorozat időben mérve jó pár nap aztán csókolom. Persze kínos lesz még egy ideig köztük a helyzet de hamarosan olyan lesz mintha meg se történt volna. Ez olyan mint amikor Barry szerelmet vallott Irisnak de az lekoptatta, azóta is barátok. Itt se lesz másképp csak itt ugye nem tudjuk előre hogy ki lesz a férje mint a Flashben Barrynél. Mondjuk szerintem ott sincs megírva előre. REMÉLEM! :D

Szóval én inkább örülök hogy talált magának egy pasit annak meg pláne hogy a real life férjecskéje nem lett béna és aranyosak együtt. Így nem kell az állandó sóvárgását látni ha Kara ránéz Jamesre és Lucyra. Winn meg már megszokta, hogy más pasival után sóvárog. Ha találnak még neki is egy csajt akkor tényleg minden király lenne. :D

Egyébként a “maradjunk csak barátok” lehet hogy klisé de még mindig jobb ez a megoldás mint ha sosem beszélnének többet mert utána meg azon menne a dráma hogy “Winn miattam lett gonosz” Na az sokkal rosszabb lenne. :D

Szula 25 - 2016. 01. 31. 08:42

DarkEagle: Tudom hogy nem horror de amit én leírtam azzal legalább kis izgalmat csempésznének Winn életébe és az íróktól is egy vagány lépés lenne szerintem. :)
Arról meg hogy ki lesz a férjecskéje Supergirlnél felesleges beszélni még. :)
Tényleg nincs bajom az Adam csávóval jók is együtt nem bánom ha össze jönnek.
Mivel elég jól ismered a képregényeket gondolom tudod hogy néhány képregényben mi történik Adammal ugye? Vajon ezt meglépik egyszer a sorozatban? :)

LaCRossE - 2016. 01. 31. 12:56

Csak egy képregényben történik Adammel valami, a karakterek már adottak hozzá, így akár meg is léphetik.

John Doe - 2016. 01. 31. 16:13

Szerintem hosszútávon nem biztos hogy jó lenne ha Adam karaktere maradna, vagyis inkább úgy mondom, hogy Melissa férje maradna.

DarkEagle - 2016. 01. 31. 19:50

Fene se tudja, hogy mit mernek és mit nem. Ez megint olyan, hogy mióta tudni, hogy jön a sorozatba a csávesz azóta több ezer csitri elkezdett vernyákol hogy mekkora király. Ha most csak vendégnek jön, most teljesen mindegy milyen ok miatt lép majd le a sorozatból, akkor meg az lesz a gond. Szóval ezért nehéz ez a sorozat szakma mert igazán nagyot nem léphetnek de ha meg nem lépnek akkor sehova se haladunk. Winn pl ilyen.

Egyébként Supergirlnek tudtommal még sosem volt férje de még komolyabb kapcsolata se nagyon. Jimmy talán az egyetlen aki úgymond hírhedt románc volt. Szóval bármi lehet. De engem pl ez érdekel a legkevésbé. :D Ahogy a Flahsben Iris úgy itt is remélem hogy nem jön össze soha Jimbó meg Kara. Egyszerűen nincs kémia.

Connor MacLeod - 2016. 02. 01. 10:36

Nekem egy bajom van a Supergirl történeteivel. Kevés a helyszín, illetve olyan díszlet szagúak. Pl. oké, hogy az irodának steril kinézete van, de a lakásuk olyan mintha csak díszlet lenne… nem olyan otthonos nekem, mármint a szereplők által nincs belakva, vagy valami zavar, ami mind megvolt a Lois és Clarkban, valamint a Smallville-ben. Nem ismerem a Supergirl képregényt, mert azok ugye nem jelentek meg nálunk, viszont fura, hogy kb konkrét Superman sztorikat vesznek át, csak Supergirl-höz van átírva. Pl. Elektrosokk (Livewire) aki a Superman rajzfilmsorozatban (1996) debütált. Valamint lesz egy sztori egy bizonyos idegen parazitával. Annak is egy képregény volt az eredetije, illetve az Igazság Ligája rajzfilmben is feldolgozták a sztorit. Amivel nincs semmi baj, csak valahogy azt érzem, hogy még mindig nem tudnak mit kezdeni a sorozattal az alkotók. Amúgy egy interjúban kiderült, hogy a pilot forgatása közben döntöttek úgy, hogy David Harewood legyen a Marsbéli Vadász.

Én mindent nézek ami Superman… de lehet,hogy ez nem nekem szól. Valahogy izgalmasabb sztorikra lenne szükség szerintem.

LaCRossE - 2016. 02. 01. 11:31

Connor Macleod: hát igen, lehetne több ötlet is a Supergirl képregényekből, de képregénysorozatoknál elkerülhetetlen, hogy ne vegyenek át néhány dolgot máshonnan (lásd Arrow – Ra’s Al Gul), egyrészt azért, mert ha csakis a Supergirl képregényből dolgoznának, az unalmas és kiszámítható lenne.

DarkEagle - 2016. 02. 01. 20:29

Egyébként azt elfelejted Connor, hogy Livewire valóban Supermannél debütált de ugyan úgy harcolt Supergirl ellen is. :D A képregényben Superman ellenfeleinek több mint felét megkapta Supergirl is. Szóval ez nem a sorozat sajátossága. Egyébként nem akarok spoielreket írni de jönni fog pár Supergirl only enemy is. Laura fogja alakítani, tudjátok Supergirl a Smallville-ből. :D Meg jön valami “társa” is. Alapjáraton úgy kell erre a sorozatra nézni hogy ötleteket főleg az új érából vesznek.

Ami a lakást illeti szerintem totál átlag csajos amcsi lakás. Lehet ezért fura. :D Nekem ez eddig eszembe se jutott. Az említett parazitás rész viszont baromi jónak ígérkezik.

Connor MacLeod - 2016. 02. 01. 22:31

Hát most nagyon nyomatják a ‘New 52’-es dizájnt….

DarkEagle - 2016. 02. 02. 06:26

1×12: Ez egy rohadtul idegesítő rész volt!

Először is, Biazrro Girl remek volt. Tökéletesen átadták a képregényes énjét. Lord egy p*cs de jól hozza. Kara és Cat továbbra is zseniális együtt. Az a lattés jelenet minden pénzt megért. :D Winn és James elment bár vicces, hogy most meg Winn oktatja ki Jamest. Egy szó, mint száz minden klappolt egy dolgot kivéve és ez épp elég, hogy lehúzzam a részt elég szépen. Julie Plec förmedvényein edződtem, így nem borulok ki túl hamar DE mikor megtudtam, hogy Jenner aka Melissa férje jön a sorozatba, paráztam, mint a disznók a vágóhídon. Aztán megleptek mert mégis jó döntés volt behozni. Erre ahelyett, hogy igazi drámát írnának, inkább bővítik a már amúgy is túl sok emberből álló szerelmi sokszög létszámát. Konkrétan már 5 emberből áll! Nekem alapjáraton semmi bajom Jimmyvel, amíg nem kezd el okoskodni de ma kiborult a bili. Eddig játszotta a nagymenőt, tök happy volt a csajával erre most, hogy Kara is kezdene boldog lenni egy másik pasassal, megjegyzem elég hamar összehozták őket, egyből elkezd vedelni mert neki mennyire szar hogy Kara bepasizott. Winnt még megértem hiszen ÉVEK ÓTA szerelmes belé Jimmyke meg kb fél éve ismeri Karát. Eddig max Clarktól hallott róla ezt-azt. Ráadásul nem is Karaként szereti hanem Supergirlként. Egy egoista tipikus macsó pasi semmi több. Pfejj.

Szóval most nagyon mérges vagyok a készítőkre és úgy általában minden készítőre aki nem tud úgy szerelmi drámát írnim hogy abban ne lenne szerelmi ezerszög. Komolyan én vagyok az egyetlen ezen az átkozott bolygón aki nem vevő a FELESLEGES szerelmi drámákra? Mert azt értem és meg is értem, hogy Kara most nem mehet bele egy kapcsolatba hiszen van bőven dolga de miért kell bonyolítani 5 emberrel ezt a szálat? Nincs épp elég történés? Manapság mindenki Julie Plec tanfolyamra jár? Komolyan, erre vevő a nép? Lassan ott tartunk hogy teljesen háttérbe szorul az amúgy remek történet csak azért hogy a tinipi*ák élvezkedhessenek a szerelmi drámákon.

SŐT, a hivatalos Twitteren már szavazás van arról kivel legyen Kara. tiszta röhej.

Annyira örültem mikor Winn színt vallott és Jimmynek is lett nője, majd Kara is kapott egy csáveszt, mondom nem lesz bolygatva ez a szál. Én naiv lélek. Komolyan lassan ott fogok tartani, hogy a sorozatok 90%-át dobom mert szerelmi szál is van benne és manapság ahol az van, ott van szerelmi 3-szög vagy még több is. Ebben nincs semmi reális, ráadásul Kara nem is ilyen hogy ugráljon majd pasiról pasira, mint Elena Gilbert.

És ha ez nem lenne elég Adam barátunk előadja a monológját, hogy nem hagyja el Karát, erre fogja magát és két perc múlva lelép. :D Fuck logic. SEMMI AZ ÉG EGY ADTA VILÁGON ÉRTELME NEM VOLT A BEHOZATALÁNAK. Azt leszámítva, hogy láthattuk a sebezhető Cat-et de főleg, hogy bővítették a szerelmi sokszöget és Jimmy felébredt.

Ha nem szeretném ennyire a sorozatot már tuti kaszáltam volna. De “Super” dolgokat nehezen kaszálok.

Ja és akkor a végén úgy tűnik Kara már túl is van a dolgon mert csak úgy kettesben lógna Jimmyvel. WTF? Mármint komolyan? :D James meg persze lekoptatja. Majdnem kikapartam a szemem.

Na mindegy, ezt leszámítva egyébként nagyon jó rész volt és a jövőheti még ennél is jobb lesz. :D

Mikike - 2016. 02. 02. 19:33

A nézettsége szépet esett erre a részre…ez már a kasza szint közelében van.

DarkEagle - 2016. 02. 02. 19:39

Annyira azért nem vészes, plusz valami választási baromság volt vagy mi, ezért esett ekkorát.

DarkEagle - 2016. 02. 02. 19:42

Plusz volt már ennyire lent a nézettsége és azóta onnan jött fel 1.8-ra és 9 milla környékére.

DarkEagle - 2016. 02. 03. 20:26

FIGYELEM! :D

Supergirl-Flash crossover Márciusban! HELL YEAH!
beigazolódik a feltevésem ami a TV-s DCU-t illeti tényleg grandiózusabb terveik vannak a mostani story vezetést illetően. :D Egyelőre nincs pontos infó Barry miért is megy National Citybe csak annyit tudni, hogy valamelyik márciusi részben látogatja meg Karát. Így már tényleg kijelenthető hogy a Supergirl a Glee reunion helye. :D

http://bit.ly/1SHolpX

Szula 25 - 2016. 02. 04. 08:14

DarkEagle: Már csak Lucy Lanat kell össze boronálni Winnel és meg is lesz a szerelmi 7 szög!!! Ahogy rá álltak erre a tini vonalra én már azt sem tartom kizártnak hogy szerelmi bánatukban össze hozzák őket egy éjszakára. Akkor viszont lehet eret vágni. :D

GodBadka - 2016. 02. 04. 11:55

Hm. Azért remélem kicsit felvezetik ezt legalább pár utalással a másik történetre.
Na majd meglátjuk.

DarkEagle - 2016. 02. 04. 12:53

1×18-as rész lesz az amúgy aminek a címe “Worlds Finest” ergo “Világok Legjobbjai” ami utalás egy elég régi képregény szériára ugyan akkor a Flash jelenlegi történetére. Elég valószínű hogy Supergirl egy másik Földön fog aktívkodni. A nagy kérdés, hogy ez tényleg így lesz-e és hogy ha igen akkor szükség lesz-e később pl a Föld-1-es verziójára is.

GodBadka - 2016. 02. 04. 14:59

Ha tényleg nem aposztróffal van, akkor valóban az lehet, hogy különböző Földön vannak.

DarkEagle - 2016. 02. 04. 15:05

Nem azzal van és kétlem, hogy a hivatalos forgatókönyvön elírták volna. :D Biztos azon is szokás használni írásjelet. Meg hát ha egy Földön vannak elég sok magyarázattal tartoznak még úgyis hogy a Legends of Tomorrow-ban már említették hogy Rip Hunter látta elbukni az Acélembert és meghalni több Sötét Lovagot is.

DarkEagle - 2016. 02. 04. 16:34

Amúgy most így említette nekem valaki, mi van ha nem Földről hanem két világról van szó. Mármint a Föld és Krypton “legjobbja” :D Így is érthető a “Világok Legjobbjai”.

Szula 25 - 2016. 02. 04. 19:55

DarkEagle: Már csak Lucyt kell Winnel összeboronálni és meg is lesz a szerelmi 7 szög. :)

DarkEagle - 2016. 02. 04. 20:40

Na még csak az kéne. De amúgy attól még nem lesznek többet csak 5-en. :D Csak az már nem 5-szög lesz hanem egy kör. :D

DarkEagle - 2016. 02. 09. 03:32

Ep 13

Nem találok szavakat. Instant 10/10-es rész volt! Lévén, hogy az első saját pénzből vett Superman képregényem pont az a szám volt amiről eme rész szólt HATALMAS elvárásaim voltak de mindent felülmúlták. Egyszerűen zseniális rész volt. Nem tudtam, hogy sírjak, nevessek vagy kapkodjam a fejem a sok akció láttán. Karát ennyire komolyan még soha nem láttuk ez tuti. A készítők meg húztak egy “merészet” (ki nem számított rá?) és megöltek egy “főbb szereplőt” ráadásul nem is akárkivel ölették meg. Ez a terv egyelőre még nem világos előttem amit Non-ék terveznek de nagyon úgy érzem, hogy köze lesz a “Crisis on Infinite Earths”-höz.

Kara jelenetei a Kryptonon hát szótlanul néztem. A kis Kal-El jó volt. Jó volt végre jor-El-t is látni. És hát a Kara-Alex jelenet Kryptnon asszem díjat is érdemelne. Kara a felébredése után hát először azt hittem megfertőzte valami annyira komoly volt de baromi badass volt. :D Jól elpi..zta Non-t. És ismét volt egy kis J’onn harc és Alexnek milyen menő kryptonit kardja van már? :D

A legviccesebb jelenet egyértelműen a kamu-Kara az irodában. :D

Sajnos most 1 hét szünet de nem akármilyen részt kapunk utána. (Y)

LaCRossE - 2016. 02. 09. 12:54

Szuper kis rész volt (8/10), két kivételtől kivéve, ezeket gyorsan le is tudom:
1. nem szeretném, ha az, hogy Alex ölte meg Astrát és Hank falazott neki, később kiderülne és szükségtelen drámát hozna
2. egy kicsit pocséklásnak érzem azt, hogy egy részt áldoztak erre a sztorira, szerintem két rész simán belefért volna. Szívesen néztem volna még a Kriptont, ahogy a fiatal Kal-Elt is nagyon keveset mutatták.

De jó rész volt, érzelmes, ahogy kell, nem volt túlzóan nyálas is, Alex jelenete, amikor könyörgött Karának, azt szépen eltalálták, Hank szerencsétlenkedése Catnél is fergeteges volt.

DarkEagle - 2016. 02. 09. 19:12

Mint ahogy sejthető volt a sorozat visszatért a megszokott nézettségéhez amit idén eddig elég erősen tartott. :D Sőt még a 2 héttel ezelőtti részére is rápakolt picit.

http://www.spoilertv.com/2016/02/ratings-news-9th-february-2016.html

DaMan - 2016. 02. 09. 23:05

Alex kardja, irodai jelenetek, részzárás: jó.
Drámai párbeszédek: ócska kliséhegyek.

Ritka nagy potenciál van a sorozatban, de annyira durván a biztosra játszanak, hogy ha nem félteném a körmeimet már kaparnám a falat.

Jamesch - 2016. 02. 09. 23:25

nem volt tökre fals, hogy Kara tesója kb már pont megdumálta a nagynénjét, erre megjelenik a marsi és az a vége hogy ki kell nyírják a nőt?! tök következetlen volt

DarkEagle - 2016. 02. 09. 23:57

@Jamesch: Előtted a klisék miatt sírtak erre most meg ez a bajotok? :D Fuck Logic megint. Ha nem ölik meg akkor megöli Non mert segített nekik. Ha meg velük marad akkor az lett volna a baj hogy átáll Karáékhoz. Nektek semmi se jó. Nektek minden klisé ami drámai és valóságos. Tudjátok a klisé magyarra átfordítva kb azt jelenti hogy valóságos, igazi. Csak manapság nehéz lenyelni az érzelmeket mert cikisek. Nem is értem miért néznek emberek ilyen sorozatokat meg filmeket ahol tudják hogy a dráma dominál. Nézzetek horrort ahol fröcsög a vér de történet az nincs. :D

Jamesch - 2016. 02. 10. 00:29

Kicsit túltoltad :)
Nekem egyébként tetszett, meg semmiféle klisét nem hoztam elő, de annak a jelenetnek nem volt értelme.
Nagynéni kb meggyőzve erre, jön a zöld és elbasz mindent

DarkEagle - 2016. 02. 10. 01:23

Nem is neked céloztam az üzenetem java részét, nyugi. Egyébként J’onn nem tudta hogy mi van te is megtámadtad volna reflexből. Alex neki nem csak egy ügynök. Amúgy meg nem tudni hogy mi lett volna. A “Mi lett volna ha…” mondatoknak amúgy sincs értelme. :D

GodBadka - 2016. 02. 10. 09:59

Jó rész volt, de egyet értek LaCRossE-szal, hogy ezt inkább két részre szét kellett volna húzni. Mindent beleraktak, amit kellett ebbe a történetbe, de semmire nem maradt elég idő normálisan elmesélni/kifejteni.

DaMan - 2016. 02. 10. 12:19

DarkEagle, nem akarok belegázolni az érzéseidbe, látom, hogy neked nagyon tetszik a sorozat, örülök is. Talán pont ezért is kapcsolt be idő előtt a védelmi mechanizmusod, úgyhogy segítek megérteni mit jelent a sorozatot nem rajongói szemmel nézve a ‘drámai párbeszédek: ócska kliséhegyek’ mondatocska. SEMMI baj nem volt a sírással. Az egész sorozatban az első olyan érzelem volt, ami valósnak látszott. És EZ itt a baj. Mert ha az elejétől fogva egy kicsivel több energiát ölnek bele az egészbe, akkor simán meg lehetett volna csinálni úgy, hogy a részenkénti motivációs beszédekre ténylegesen legyen szükség és ne csak az időt töltsék ki. De a színészeken látszik, hogy csak mondják a szöveget, hogy végére érjenek a napi adagnak időben.

Az érzelmek nem cikik. A hiányuk egy drámában viszont az. Próbálj hátrébb lépni egy kicsit, vagy csak fogadd el, hogy ez nem a világ legjobb sorozata, ezért bőven lesz benne hiba és emberek is, akiknek feltűnik. Én tényleg örülök, hogy neked tetszik, remélem sokáig fog is.

DarkEagle - 2016. 02. 10. 12:46

Egy szóval se mondtam, hogy ez a világ legjobb sorozata. ha feljebb tekersz láthatod hogy én is szoktam néha hibákat sorolni mert van itt is ahogy máshol is van. Drámai jelenet amit komolyan is lehet venni pedig volt nem is kevés. Red Tornadós rész vége pl a montázzsal, zenével, zseniális. Ott pl monológ se volt. J’onn első jelenete nem igazi dráma de kirázott tőle a hideg. Aztán ugye Kara ahogy szembesíti a gépiesített anyját mikor megtudja, hogy őt is kihasználta szintén durva. J’onn mikor meséli mi történt a családjával, hát aki azt nem könnyezte meg az nem is ember. Ez a heti rész aláírom sokkal jobb is lehetett volna ha dupla rész lett volna de még így is kihoztak belőle mindent. Ne felejtsük el hogy később kezdődött a sorozat így kevesebb részt is kapott és kapkodósabb lett pláne így hogy beleolvasztják a többi sorozatba.

Persze kinek mi de most őszintén melyik sorozatban nincs klisé? Az egész világ egy nagy klisé!

DarkEagle - 2016. 02. 11. 07:34

Első kép a Supergirl-Flash crossoverből. Kicsordult minden geek könnyem. :D *-*

https://i.imgur.com/BLt3SUB.png

Szula 25 - 2016. 02. 13. 21:38

LaCRossE: Tuti ki fog derülni hogy Alex ölte meg Astrát hogy mikor az itt a kérdés. Már a rész végi jeleneteknél is lehetett látni hogy Alexet mardossa a lelkiismeret, nem hiszem hogy sokáig fogja tudni titkolni.

DarkEagle - 2016. 02. 13. 22:51

Egyetértek. Majd lesz belőle némi dráma de Kara úgyis megbocsájt majd, nem fogják eljátszani, hogy emiatt Kara átáll a sötét oldalra. Kicsit megharagszik maximum. Ő is megfogja érteni úgyis, hogy Alex csak J’onnt védte. Viszont a titkolózást én se értem. Oké, J’onn azt akarta, hogy Kara továbbra is tekintsen hősként a nővérére hiszen a nevelőanyján kívül már csak ő maradt neki de azért kicsit túlzásnak érzem, hisz J’onn is tudhatná hogy Kara emiatt nem menne át gyilkológépbe. Most majd azért fog megharagudni mert hazudtak neki. :D

DarkEagle - 2016. 02. 13. 22:51

De legalább felkavarják az állóvizet köztük mert túl cukik együtt. :D

LaCRossE - 2016. 02. 14. 13:58

Nem minden kapcsolatot kéne felzavarni csak azért, hogy legyen egy kis dráma. Emiatt morcos vagyok, szerintem ez a titkolózás hatalmas hülyeség, nem kell az ide.

Totemállat - 2016. 02. 20. 12:24

“És hát a Kara-Alex jelenet Kryptnon asszem díjat is érdemelne”

Hát persze, erre van az Arany Málna:D

John Doe - 2016. 02. 20. 12:42

Egész jó úton jár a sorozat. Melissa egyre jobban teljesít Supergirlként is, valahogy az-az érzésem, hogy egyreinkább ráéreznek az írók is, hogy mit kellene kihozni ebből a sorozatból.

Van benne potenciál, és az elmúlt 3-4 részben, azért tényleg érezhető a javulás, gyakorlatilag mindentéren.

Lassan vége februárnak, jöhetne már az a 2. évad berendelés :D habár lehet csak a crossover után fog.

DarkEagle - 2016. 02. 21. 13:59

“Hát persze, erre van az Arany Málna:D”

Nagyon vicces. Pedig az egyik legjobb jelenet volt.

“Lassan vége februárnak, jöhetne már az a 2. évad berendelés :D habár lehet csak a crossover után fog.”

Tuti hogy azután jön a berendelés. Én mondjuk nem félek mert szinte 100%, hogy berendelik az S2-t.

DarkEagle - 2016. 02. 23. 15:16

No kérem, acélos kis rész lett ez is. Master Jailer baromi jó kosztümöt kapott! Végre láthatuk “élőben” is, milyen egy kríptoni temetés. Eléggé megindító jelenet lett btw. Ez tetszik a legjobban a kryptoniakban, hogy félteszik az ellenséges indulataikat ilyenkor. Kár, hogy ez a világról nem mondható el.

Kara, J’onn és Alex vívódását remélem nem húzzák sokáig mert szerencsétlen J’onn kapja az ívet rendesen Karától. Alex tuti, hogy nem húzza már sokáig. Csak könyörgöm ne legyen túl sok felesleges dráma belőle.

A James/Lucy dráma nekem egyáltalán nem hiányzott. Hihetetlen mennyire sügér ez a nő. Most meg James kb megparancsolja Karának, hogy adja ki Lucynak is a titkát. WTF?

És a rész fénypontja Kara vs Shiobhan! Italia Ricci zseniális volt! :D Imádnivaló a csaj, most már csak arra leszek kíváncsi milyen lesz Silver Bansheeként. Szegény Kara kapja az ívet rendesen mindenhonnan már hetek óta.

Jövőhéten pedig tiszteletét teszi a régi kedvenc Supergirlünk a Smallvilleből, Laura is, hogy megkeserítse Kara életét. Az előzetesből leszűrve baromi epic rész lesz és Indigo-t is baromi jól eltalálták. Laure pedig hozott magával némi harctudást a Bitten-ből. :D Ja és persze meglátogatjuk végre a Magány Erődjét is! :P

John Doe - 2016. 02. 26. 15:39

Hát ez a James és Lucy dráma, tényleg teljesen súlytalan és felesleges. Komolyan, csak azért érdekel a csaj karaktere, hogy nehogy szakítsanak, mert nemigazán akarom látni ahogy James és Kara “próbál össze nem jönni. Nemis illenének össze, meg valahogy Jamest alakító színész, ebben a szerepben, hát nagyon furcsa.

Master J. jelmeze jó volt, frankón megcsinálták, a végén picikét bunyózhattak volna tovább is, de sebaj jó így. A temetés tényleg jól nézett ki, és megvolt a kellő érzeli töltet benne.

Melissa továbbra is atom cuki, az új riválisa, meg hát na.:DD ők jól összapasszolnak, Ricci jól játszotta a szerepet nagyon! :)

Összességében az előző 2-3 rész jobb volt, de ez sem volt rossz. Na jöjjön már az a “gonosz” kara. :D

DarkEagle - 2016. 02. 29. 13:34

Igen gonosz Karát én is nagyon várom de egyelőre jöjjön a holnapi rész Laurával. Akarom látni azt a Supergirl vs Supergirlt. :D

eClipse - 2016. 03. 01. 13:52

Hát véleményem szerint eddig ez volt a legbugyutább az összes rész közül. És hihetetlen sablonos. A rész elején sejtettem, hogy a rész végére beleegyezik Kara, hogy elmondja James Lucynak, hogy ki is ő, pont akkor amikor az elhatározza, hogy szakít a faszival. És hát nem pont ez lett? Ez most tényleg? Ennyi fantázia sincs?
Az meg, hogy a ballisztikus rakétát csak úgy lehet leállítani, hogy a rakétán magán betáplálnak egy kódot, hát nevetséges. Meg értem én, hogy Winn fontos mellékszereplő de baromi “hihető”, hogy a Föld legjobbjait tömörítő szervezet egy ÚJSÁG kvázi RENDSZERGAZDÁJÁNAK a segítségére szorul. Jah és akármennyire is jó nőnek tartom Laura Vandervoort-ot annyira mocskosul túljátszotta a szerepet, hogy jobb lett volna, ha Indigó helyett szimplán csak Ripacsnak hívják a karakterét.

LaCRossE - 2016. 03. 01. 14:04

Ami tetszett a részben:
1. Hogy nem vitték el abba az irányba az Astrás dolgot, hogy Kara egy jó darabig megsértődik Alexre, úgy látszik, szereti annyira, hogy megbocsásson neki és látja rajta, mennyire fél attól, hogy elveszítheti Karát.
2. Nekem Indigoval sem volt bajom, Laura alakítása persze nem díjnyertes, de nekem megfelelt, nem volt rossz vagy szörnyű, így nem igazán van okom panaszkodni.

Ami nem tetszett:
1. Fortress of Solitude: nagyon kevés ideig mutatták, és nem is tetszett, ahogy kinéz. Ráadásul nem tetszett az sem, hogy odavitte Jamest (alapból utálom a pasast, másról sem szól a karaktere, csak hogy nyáladzik Kara után). A Smallville-i, vagy a Superman: Return-ben lévő Fortress of Solitude sokkal jobb, mint ez.
2. A rész végi James-Lucy szakítás tényleg sablonos volt.

Connor MacLeod - 2016. 03. 01. 16:37

A rész kezdése tetszett nagyon, a pizsamás Melissa cukiiii volt. Nekem Indigo jelmeze nem tetszett,nagyon gagyi volt. Ugyanezt éreztem a Magány Erődjénél, a kulccsal kapcsolatban. Ami érdekes, hogy sok olyan elemet visznek bele, amik főleg a régi Superman érában szerepeltek. Pl. a Magány Erődjének a megjelenítése, illetve ez a Brainiac eredet se tiszta, mintha az egyvelege lenne a régi eredettörténetnek (miszerint Brainiac a Colu bolygó leszármazottja) és a modern változatának, (Superman – a rajzfilmsorozatban és a Smallville-ben) Brainiac a Krypton mesterséges intelligenciája volt, egyfajta szupercomputer. Valami azt súgja, hogy egyre inkább ez egy másik Föld, mint az Arrow/Flash világa. Silver Bansheere leszek kíváncsi, remélem nem lesz farsangi jelmez kinézete. :D

A történet hetente szórakoztat, de nem várom különösebben a folytatást, valami izgalmas, ütős főszál kéne. Persze nem tudom, hogy mi. Vagy csak az zavar,hogy Superman is, meg nem is. :)

DaMan - 2016. 03. 01. 17:12

Elképesztő, mennyire bénán bánnak az idővel az írók. Ez a ‘jaj nem bírom hogy mennyire szekálja Kara Jonnt’ fázis meddig tartott? 2, vagy 3 részig? Shiobhan a múlt héten mindent tudott, most meg semmit. Az egyetlen értelmes szerepe az lenne, ha miatta lenne féltékeny Kara, de azt a szálat is inkább elvitték a dedó irányába. Igazából nem tudom, hogy mit akarnak elérni, ha a nézőknek szeretniük kéne Jamest, akkor csak nem kellett volna beírni a történetbe Wynnt, ha viszont nem, akkor jól csinálják. De az eddigiek alapján meglepne az ennyire tudatos karakterépítés :D

CSI Cyber szinten van a dolog, csak azért nézem, mert nem szeretek félbehagyni sztorikat. Meg mert nincs nagyon más. Meg hát az eyecandy. De aztán a végletekig ezek sem tartanak ki.

DarkEagle - 2016. 03. 01. 17:30

“elmondja James Lucynak, hogy ki is ő, pont akkor amikor az elhatározza, hogy szakít a faszival. És hát nem pont ez lett? Ez most tényleg? Ennyi fantázia sincs?”

Te komolyan azt hitted, hogy Lucy megfogja tudni? KÖNYÖRGÖM, az apja idegen ellenes saját maga elveivel ment volna szembe a sorozat ha most Lucy megtudta volna. Plusz pont, hogy végre szakítottak, mert baromi erőltetett volt a kapcsolatuk. És ezt a készítők is beismerték Lucy által! Szóval nem értem a problémát.

Meg értem én, hogy Winn fontos mellékszereplő de baromi “hihető”, hogy a Föld legjobbjait tömörítő szervezet egy ÚJSÁG kvázi RENDSZERGAZDÁJÁNAK a segítségére szorul.

Winn FŐSZEREPLŐ, nem mellékszereplő, 1! 2. Az, hogy valaki hol dolgozik és mihez ért semmi köze a kettőnek. Én is webdesigner vagyok mellékállásban, tudok programozni is mégis csak egy egyszerű vagyonőr vagyok. :D Attól mert van egy adott nagy szervezet, legyen az FBI, CIA vagy akár a KHO nem jelenti azt hogy a világ legokosabb emberei vezetik. Ebből is láttunk már példát a sorozatban, hogy nem épp az eszükről híresek. :D Nem kéne ennyire lesarkítani a sorozatot mert így persze, hogy nem tetszik. És nem, hogy a segítségére szorul hanem konkrétan felvették a KHO-ba szóval ja!

Egyébként megjegyzem Winn volt a legjobb az egész részben, persze Laura, Melissa és Chyler után csak. De rengeteg hét idézete mehetne be most tőle. :D

Ha már említetted Laurát. Nem játszotta túl kicsit sem Indigót. Indigo ILYEN! Kész, punktum! Végre kaptunk a sorozatban egy olyan ellenséget aki nem agyal csak cselekszik ráadásul könyörtelen is. Az már más kérdés, hogy le lett győzve de ez nem újdonság. Ami a jelmezét illeti baromi jó lett szerintem. Plusz eléggé hasonlít a képregényeshez, persze annyira szexire nem csinálhatták meg mert az kiverte volna a biztosítékot szerintem. :D

@Lacross: Az Astrás rész volt talán a legjobb jelenet az egész részben. Én konkrétan megkönnyeztem mert Chyler annyira jól alakított. Üde fénypontja a sorozatnak ő is. Éreztem egyébként, hogy nem fognak drámázni sokat ezen mert a nézők is agyon trendelik folyamatosan a Twitter a #DanversSisters4Ever hashteggel. :D Szóval ja megható jelenet volt.

Indo szerintem zseniális volt. Ahogy @Connor is írta kicsit keverték a karaktert de ez nem meglepő és újdonságnak pláne nem nevezhető mert Kara alapból egy keverék hiszen Kara Danvers mint olyan nem is létezik a képregény világban, ahogy Barry Allen és Oliver Queen sem olyan a képregényben mint a sorozatokban. Különböző fajta képregényekből vannak összemosva. És ez így van jól mert az olvasók is kapnak némi újdonságot.

A Magány Erődje SZÁMOMRA, a rész fénypontja volt. Én konkrétan beleborzongtam mikor megláttam a kulcsot aztán amikor beléptek az erődbe hát konkrétan felvisítottam. Élőben néztem hajnalban szóval érdekes lehetett egy kiabáló embert hallani a szomszédoknak. :D Egyszerűen zseniális munkát végeztek vele a készítők. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy hibátlan. Mintha csak a képregényből és a JL sorozatból vették volna elő! Annak meg pláne örülök, hogy Kalex is visszatért, bírtam a robotot.

PLUSZ! A Flashben már látott Légió gyűrű is tiszteletét tette. Remélem kezdenek vele valamit mert Karának elég sok köze volt a Légióhoz ugye. Szóval a képregény fanok szerintem összehoztak pár vödörnyi nyálat. Hirtelen meg se tudom számolni hány utalás volt.

És akkor a legszebb, ki lett jelentve, hogy Kara gyorsabb mint Superman! :D Ez egy régi poénkodás a képregényekből, szóval ne vegye senki se komolyan! De egyébként elég sokszor az Clark orra alá dörgölte Kara a képregényben, az animációs sorozatokban is, SŐT Smallvilleben is, hogy a nők érettebbek a férfiaknál és ez az erejükben is meglátszik. :D

DarkEagle - 2016. 03. 01. 17:42

Ja és akkor a végére kimaradt! Winn a hét hőse számomra, nem csak azért mert legyőzte Indigót, hanem azok miatt amiket mondott és történtek vele. :D

Először is és már most “shippelem” Siobhannal. :D
Zseniálisak ezek ketten. Italia Ricci kiváló választás volt. Csak hát ja tudjuk, hogy ez sem lesz valószínűleg tartós kapcsolat. K

Visszatérve Winn-re. Az egyik hét kommentje nálam egyértelműen a “You realize that I’m learning an alien coding language in the same amount of time it takes to watch an episode of Doctor Who, right?”

Na és persze a legjobb: “No, you’re just a glorified Windows Vista.”

Ezen nem is tudom meddig de szakadtam rendesen. XD

Ja és ne felejtsük el, hogy megtudtuk, Kara hogyan került a földre! Indigónak hála! Elég fontos infó és persze említették “Apucit” is. Mármint Indigóét. :P
szóval az is lehet, hogy előkerül ő is.

Egyébként múlthéten volt utalás Lobo-ra is, mikor Hank és Alex beszélget valami idegen fejvadászról. PLUSZ Kara megemlítette Master Jailernek harc közben, hogy “Azt hittem csak a másik városban divat a maszk hordása” :D Ez valószínűleg Flash/Arrow práosra értette!

És végül mert még tudnék rengeteg Easter Egg-et vagy utalást mondani, számomra egy fontos momentum. A “Omegahedron” behozatala a rész legvégén Non kezében. Ez a kis gömb a régi Helen Slater féle Supergirl filmben kapott fontos szerepet! Úgy fest most itt is szerepet kap. Előttem írtátok, hogy a sorozat a régi Supergirl/Superman filmekre hajaz. Nem véletlen, mert azoknak remek kis hangulata volt, többek közt és azok még úgy mutatták be a történetet ahogy a képregényben is volt. :D

Írtam két szép hosszú kommentet amiből kivehető, hogy a rész nálam, hogy majdnem tökéletes volt 9/10-es volt. Lucy-James szál annyira nem érdekelt szóval ezért a -1 pont!

DarkEagle - 2016. 03. 01. 17:46

“Elképesztő, mennyire bénán bánnak az idővel az írók. Ez a ‘jaj nem bírom hogy mennyire szekálja Kara Jonnt’ fázis meddig tartott? 2, vagy 3 részig?”

Pont, hogy tökéletesen bánnak az idővel. Ez a feszültség kereken 1 TELJES RÉSZIG TARTOTT! :D A 13. rész végén ugye megölték Astrát, majd a 14. részben végig durci volt miatta Kara és most a 15. rész végén kiderült az igazság. Szóval ha úgy vesszük egy rész alatt lerendezték és nem csináltak belőle felesleges drámát ami nagyon jó.

Siobhan nem felejtett el semmit. Nem értetted, hogy miért lett olyan amilyen? Elmondta, hogy az apja miatt. A levél amit Cat kapott azzal volt kapcsolatos ezért is fagyott le!

Connor MacLeod - 2016. 03. 01. 18:36

Én akkor lennék boldog,ha ezekkel az utalásokkal kezdenének is valamit. Azt hittem,hogy láthatjuk Jor-Elt az Erődben majd… Laura szerepeltetése normális külsővel az viszont plusz pont. :)

DarkEagle - 2016. 03. 01. 18:46

Mit keresett volna ott Jor-El? Semmi köze a történethez. Ez Supergirl nem Superman sorozat. :D

az utalásokkal kezdenek is valamit hiszen már lenyilatkozták hogy pl a Légióval lesz valami. Plusz az eddigi elejtett utalásokból a 90%-uk megvalósult, Arrow-ban, Flashben vagy itt, vagy akár a LOT-ban. :D

Ha berendelik a 2. évadot márpedig nagy meglepetés lenne ha nem tennék akkor jönni fog szerintem majd Lobo is, plusz a többi Fehér marsi. A Légió világába a 31. századba is átutazhatunk, kérdés, hogy ezt hol tesszük meg. A Supergirlben vagy a LOT-ban. Utóbbira látok több esélyt lévén időutazós sorozat. :D

eClipse - 2016. 03. 01. 20:44

DarkEagle: Wow fanboy/girl alert! Értem én, hogy a szíved csücske ez a sorozat és ezért egy nagyon személyes (és torz) képet látsz belőle, de azért engedtessék meg nekem, hogy meglegyen a saját véleményem. Másrészt pedig mintha a saját szerelemgyerekedet szekálnám kb pont úgy reagáltál.
Neked tetszik. Oké. Te nem látsz benne hibát. Oké. Attól még vannak. Nem is kevés.
Egyébként meg Ne KÖNYÖRÖGJ! :) Pont azért furcsa, hogy akkor most mégsem mondták meg Lucynak, mivel már eddig is kb a fél világ tudja Karáról, hogy ki ő. Pont ez volt az egyik nagyon nagy pozitívum a sorozatban eddig számomra, hogy nem faszkódtak ezen, hogy “Jajj, most akkor meg tudja? Igen megtudja! Nem mégsem tudtam meg.” Úgyhogy a te logikádat követve, pontosan a saját elveivel ment szembe a sorozat.
A webdesinger/vagyonőr példád meg hihetetlenül sarkított. A DEO elvileg a Földet védené az idegenektől (akik szupertechnológiával meg -erővel rendelkeznek)szóval valószínűleg komolyabb költségvetése lehet, mint a NASA-nak. És valószínűleg a szakembergárdának is ehhez kellene igazodnia. Tehát (hangsúlyozom, LOGIKUSAN nézve) nem nagyon kéne, hogy előforduljon az “urambátyám” rendszer. Azaz, hogy “Hank, figyu már, a kisöcsém melót keres, ért a gépekhez épp Linuxot akar feltelepíteni, nincs neki hely? – De persze kreálunk neki valami pozíciót!” NEM. Magyarán (ismét csak LOGIKUSAN nézve) a DEO kb a legjobb szakembereket alkalmazza, aki csak elérhető az USA-ban (vagy a világon, ez nem derült ki eddig, hogy más nemzetiségűeket is alkalmaznának), akiket hosszú időn keresztül képeznek ki (lásd Danvers ügynök). De nem találtak rá a hekkerzseni/szuperprogramozó Winnre, aki amúgy ezer más helyen dolgozhatna és szarrá kereshetné magát, de inkább egy szimpla IT guy egy relatíve nagy újságnál. És a DEO is tőle kér segítséget. Because fuck logic. Jah. Nah ezt nem meséled be. :)

“Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy hibátlan. ”

Igen, mert az eddigi hozzászólásaidból is egyértelműen látszik, hogy elfogultságról szó sincs :)

De, hogy jót is mondjak: Siobhan karaktere valóban jó. Az más kérdés, hogy kár volt rögtön belerakni Winn szájába, csak azért, hogy neki is legyen egy ilyen szálja, ha már Kara nem fog menni.

DarkEagle - 2016. 03. 01. 21:49

@eClipse: Fanboy de amúgy nem vagyok az! Legalábbis nem elvakult. tisztában vagyok vele, hogy van hiba a sorozatban. Nincs olyan sorozat amiben ne lenne, pláne képregény sorozatban. VISZONT! Attól, hogy te nem érted amit láttál vagy csak nem akarod megérteni mert szidni egyszerűbb attól én még nem leszek elvakult fanboy. Ráadásul a sorozat nem is a szívem csücske. TOP 10-ben benne van de a TOP 5-ben nincs!

De, hogy ne csak vagdalózzak:

“mivel már eddig is kb a fél világ tudja Karáról, hogy ki ő.”

WUT? Számoljuk már meg hányan tudják, hogy ki is ő. Winn, James, Alex, a nevelő anyja, Hank/J’onn, Superman és Lord. Ennyi! Se több se kevesebb. A DEO alkalmazottak nem számítanak mert nem fontosak a történet szempontjából. Non és Astra sem mivel ők nem fogják elmondani senkinek, ill. már csak Non. Nem tudom ez nálad hol a fél világ de oké. :D

Lucy minden csak nem megbízható. Így is utálta Supergirlt ha még azt is tudná hogy ő Kara tuti beárulná az apjának.

A logikám pedig tökéletes mert az hogy Winn sima IT-sként dolgozik azon egyszerű indokkal magyarázható, hogy Kara közelében akart maradni. Előtte meg tuti, hogy az apja árnyékából akart kikerülni. Attól, hogy ő nem FBI ügynök még nem von le a tehetségéből csak mert magán akciózik Karával. Szóval nem én sarkítom le a dolgokat hanem te. Így azt tanácsolom ne nézd a sorozatot mert aki így áll valamihez az sosem fogja élvezni.

John Doe - 2016. 03. 02. 02:31

Szerintem rendben volt ez az epizód. Indigo frankó kis karakter, tette amit kell, a repülős jelenet jól sikerült, tetszett, hogy végre van egy ilyen, ahol tovább mutatják őt a levegőben a rakétával. Winnről annyit, hogy szerintem egyre inkább jól illeszkedik a sorozatba.

Amúgy, hagyjuk ezt a kialegjobbhacker/gépszakértő dolgot, nem hiszem, hogy ne lenne a való világban is olyan ember, aki ne vágná annyira az egész pc világot, mint egy csúcsszuper “atomfejlesztő” vagy ilyesmi, akinek papírja is van róla.:DD

Vissza Superman erődjéhez, hát nekem nagyon bejött, jól néz ki, tetszett az egész, talán picikét lehetett volna több jelenet, de sebaj, látványos volt. Már anno Superman filmben is tetszett, mikor ott voltak jelenetek.

Ricci szerintem is jó választás volt. Csak dicsérni lehet.

James meg… á, ez a szívfájdalmam, tök fontos karakter, már a Supermanben is, bírtam a Lois és Clarkban is a karaktert,(főleg első évadban volt jó) meg amúgyis, erre… hát nemtudom, annyira karakteridegen Mehcad Brooks Jamesként, hogy fáj nézni.:( Ez számomra a legnagyobb negatívum eddig. Lucy meg James kapcsolata… már írtam egyik hozzászólásomban, egy haszna volt, addig sem játszák be a Kara-James mi lesz velünk dolgot, ami csak azért zavarna, mert mégegyszer mondom Mechad szerintem nem való a szerepre.

Melissa meg mint mindig, jó volt, a pizsamában, meg nagyon cuki.:)

Szerintem jobb rész volt mint az előző, de jövőhéten megint szünet… amiért kár. 7/10

DarkEagle - 2016. 03. 02. 10:14

Én csak abban reménykedek ha tényleg összehozzák őket James-szel akkor a képregény szerint csinálják és idővel lapátra teszi Kara mert Kara igazi partnere nem James. A légió gyűrű ezért is fontos ennyire, ezért remélem, hogy jönnek majd a Légió tagok is. Mondjuk nekem mindegy de hogy őszinte legyek még Winnel is jobban összeillik Kara mint James-szel. Semmi bajom Mehcad Brooks-szal de nem Jimmy az tuti. :D Eddig Adam volt az egyetlen aki tényleg jól passzolt Kara mellé. Szóval reménykedjünk. :P Egyelőre nem kezelik igazán irritálóan a szerelmi háromszöget szóval van remény. :D

Plusz a fanok nagyon Winn-t pártolják ahogy láttam Twitteren.

Egyébként még annyit ehhez a szakmai dologhoz, hogy én se iskolában tanultam a Webdesigner és programozó szakot hanem itthon gép előtt! Szóval bárki lehet jobb egy NASA gép zseninél is ha van hozzá elég ideje és fogékony a tanulásra.

GodBadka - 2016. 03. 02. 11:15

Nem nehéz Winnt pártolni Jimmyvel (akarom mondani Jamesszel) szemben, mivel a sorozat legrosszabb, legértelmetlenebb, legkínosabb részei szinte mind a karakterével kapcsolatosak.

Legalább valami más néven futna (mondjuk Fikusz Kukisz), de így még irritálóbb. A szándékot azt hiszem értem. Szerettek volna egy teljesen új, más Jimmy Olsent csinálni, és a céllal nem is lett volna baj, de ilyen béna karakter miatt kár volt belekeverni a jól ismert nevet.

DarkEagle - 2016. 03. 02. 11:50

Egyetértek. Még csak nem is azzal van a baj hogy fekete lett hanem hogy egyáltalán nem jó karakter. Az a baj hogy az esetek 90%-ban egyáltalán nem szerethető karakter. Pl ugye mikor kioktatta Karát arról, hogy megérti, miért utálja őt Lord. Az elég WTF pillanat volt számomra. Képmutató alak, elvárja Karától hogy mondja el Lucynak hogy ő Supergirl de közben meg Karáért sóvárog de mégis ő akar adni erkölcsi leckéket neki. :D Őszintén szólva nekem nem is a geek Jimmy hiányzik mert valljuk be a Smallville-ben se volt geek annyira Jimmy mint a képregényekben vagy animációkban. De ott legalább szerethető volt, vicces, kedves és tényleg belevaló. Konkrétan nekiment Doom-nak is. :D

De ez a Jimmy -JAMES- a sorozat fekete báránya. És a legrosszabb az egészben, hogy Karát is elrontja elég sokszor. Ezért tetszett pl hogy behozták Melissa férjét mert vele brillírozott. Mondjuk mivel már csak 5 rész van vissza talán nem hozzák őket össze idén már. Talán csak a 2. évadban. De Kara úgyis dobja mert megunja mint a kinőtt rongyot. :D

eClipse - 2016. 03. 02. 12:35

@DarkEagle:
“Attól, hogy te nem érted amit láttál”. Tényleg? Mi lesz a következő érv? A csinálj jobbat? Szemet gyönyörködtető, hogy már a második nekem címzett hozzászólásodban elkezdesz személyeskedni, azáltal, hogy megkérdőjelezed szellemi képességeimet :)). Még ha nem is én vagyok “a legélesebb szerszám a sufniban”, akkor sem hiszen, hogy olyan lángelmének kéne lenni ahhoz, hogy valaki megértsen egy Supergirlt. Azért annyira nem bonyolult sem karakter, sem plot szinten. De azért köszi.

“Winn, James, Alex, a nevelő anyja, Hank/J’onn, Superman és Lord. Ennyi! Se több se kevesebb.”

Igen, én itt arra gondoltam a fél világ alatt, hogy a “nevesített” szereplők nagy része már eddig is tudta. (Nyilván nem a Földön élő másik hatmilliárd emberre gondoltam. És még én nem értem, heh.). Te magad sorolod fel őket. Ki van még aki nem tudja? Cat, Siobhan, Lucy meg az apja. Még valaki? Lehet, hogy van, de már így is a fele bagázs tudja. Azaz a fél világ, azok közül, akiket részről részre követünk.

Sehol egy árva szóval nem írtam, hogy Lucy megbízható, sem azt, hogy el kéne, hogy mondják neki. Ezzel a tipikus huzavona megoldással nem értek egyet. Ne adj szavakat a számba!

“A logikám pedig tökéletes”. Okééééé. Ezen kinyilatkoztatás után valójában nincs értelme semmiről beszélni :))
Winnel kapcsolatban írt megjegyzésemet pedig látom direkt nem akarod megérteni, és beszélsz mellé. Nem mondtam, hogy nem tanulhatta meg magától. Azt mondtam, hogy a DEOnak az (lenne) az egyik dolga, hogy a Föld legjobbjait megkeresse. És akkor egy ilyen szupertitkos, hatalmas költségvetésű szervezet, hogy a bánatba nem figyelt fel eddig a hekkerzsenire? A személyes élményeket meg hagyjuk már. Értem én, hogy mindent meg lehet tanulni magadtól. Nem ez a probléma! A probléma az, hogy ezzel a húzással a DEO-t egy töketlen (vagy még töketlenebb) bagázzsá silányították. Nem lehet komolyan venni.

Én pedig azt tanácsolom neked, hogy mellőzd a leereszkedő stílust, illetve a kinyilatkoztatásokat. Nem baj, ha nem értünk egyet valamiben (nem is kell), de ez se nem segíti elő a diskurzust (szótárból néztem ki a szót, hiszen a supergirlt sem értem), se nem erősíti meg azt, hogy nem vagy fanboy.

Btw: a rakétát csak a rakétán magán (repülés közben) lehet leállítani. Erre nem reagáltál. Csak nem bugyutának tartod te is? :)

Egyébként azért nézem, mert szeretem. Az, hogy szeretem nem azt jelenti, hogy nem illethetem kritikával. Pontosan azért, mert tudom, hogy lehetne jobb is (és tudott is már jobb lenni, mert elég hullámzó a minősége szerintem). Ha nem szeretném, legyél nyugodt, nem pazarolnék el rá 42 percet hétről hétre. Ez a mentalitás, hogy “ha nézed, akkor csak dicsérd, ha meg valami hibát látsz benne, ne nézd” borzasztóan káros úgy általában.

@John Doe: lásd fenn, hogy mi a bajom a Winnes résszel. Nem az ő kvalitásait kérdőjelezem meg, hanem az egészet, ahogy felvezették. De rendeben fogadjuk el, hogy a srác kóros underachiever.

Egyébként Winnt magát bírom, szerintem jó karakter és jól is játszák. Mint ahogy azzal is egyetértek, hogy James pedig a legrosszabb ezzel a macsós/érzelmes erkölcsi támpont karakterrel. Hiteltelen.

winnie - 2016. 03. 02. 12:46

csak belepofáznék: a “fél világ” dolog nagyon kétélű. ahogy látom, ez a flash-ben és az arrow-ban is megvan. ilyenkor vagy az van, hogy mindenki tudja (és aki nem, az meg nem képes rájönni), vagy pedig folyton arról szól a sorozat, hogy X vagy Y elől hogy rejtegeti esetleg a kilétét a szuperhős, nem? és az egy idő után elég repetitív lesz, sokan unni is szokták, hogy mindig, ha feltűnik egy új karakter, akkor vele el kell játszani ezeket a köröket (félreértések, meg necces encounterök), ld. a the flash-ben Patty-vel. és korábban a többiekkel.

szóval szerintem akárhogy is kezelik, mindig szól majd vitákat.

eClipse - 2016. 03. 02. 12:57

@winnie: igen, és azokban a sorozatokban is nem kevésbé irritál ez. Értem én, hogy ízlések és pofonok, de itt pont azért lepett meg ez a húzás, mert már a pilotban nagy részben túllendültek ezen, és ez nekem baromira szimpatikus húzás volt. Pont azért nem tetszik most az, hogy elkezdték itt is ezt játszani.
Jó, hogy pont Pattyt hoztad fel, mert annak kapcsán is írtam egy kisebb tirádát a másikban :D

DarkEagle - 2016. 03. 02. 13:26

“Btw: a rakétát csak a rakétán magán (repülés közben) lehet leállítani. Erre nem reagáltál. Csak nem bugyutának tartod te is?”

Azért nem reagáltam rá mert elfelejtettem. De akkor tessék. Nem hülyeség, ugyanis ha nem tűnt volna fel Indigo kiiktatott mindenkit aki ki tudta volna kapcsolni a rakétát. Ezért is mondom, hogy nem érted amit látsz, mert az se tűnt fel, hogy Hankéknak az elnököt kellett felhívni a kód miatt mert akik ki tudták volna kapcsolni ki lettek iktatva. Így az utolsó megoldás, hogy Kara manuálisan kikapcsolja. :)

A többire már reagáltam. De nem személyeskedni akartam veled, még ha annak is tűnt. Láthatóan nem értetted amit láttál. Ezzel nem az agykapacitásod akartam becsmérelni hanem arra akartam rávilágítani, hogy elsiklottál elég sok dolog felett! Nem mindegy!

Winnel kapcsolatban még annyit, hogy a DEO nem arra van kitalálva, hogy programozó zseniket találjon a világban, hanem idegen fenyegetéseket. Az ilyen ügynökségek nem az utcáról szerzik az embereiket hanem beajánlják őket vagy különböző akadémiákról szerzik őket. Alex talán az egyetlen aki Kara miatt került be ezért is volt neki külön kiképzése gondolom mivel ő alapból nem katona volt.

Plusz azt se felejtsd el, hogy a DEO egyelőre még nem találkozott olyan hacker zsenivel konkrétan mesterséges intelligenciával mint Indigo aki igazából Brainiac egyik alteregója. Így egy szimpla DEO-s kocka nem tudja lenyomni. ;)

A Kara titkával kapcsolatos dolgokról Winnie nyilatkozott. Ilyenekbe kár belekötni mert ezek képezik MINDEN EGYES képregény sorozat/film alapját.

DarkEagle - 2016. 03. 02. 13:26

Egyébként ha nem tűnt volna fel eddig, én is le szoktam írni a hibáit a részeknek szóval én se vagyok elvakult fan. :)

eClipse - 2016. 03. 02. 13:39

@DarkEagle: de-de feltűnt, képzeld. Látok is,nem csak nézek. Az is feltűnt, hogy az elnökkel is beszéltek. Amiről én beszélek az az, hogy minek raknak egyáltalán a rakétára magára ilyen kódoló bizbaszt, arra az esetre, ha repülés közben kell lekapcsolni? A hidegháborúban sokszor gondoltak arra, hogy majd supergirl/superman lekapcsolja az atomtölteteket repülés közben? :)
Tisztában vagyok vele, hogy plot device volt a dolog. A megvalósítást tartom ostobának.
A DEO-ról pedig annyit, hogy maradjunk abban, hogy nem értünk egyet a dologban. Nem hinném, hogy csak akadémiákból keresnének embert. Hogy a személyes példánál maradjunk engem is megtalált már egy bizonyos Hivatal, pedig nem jártam “akadémiára”. Pedig ez csak Magyarország :)

eClipse - 2016. 03. 02. 13:41

@DarkEagle: az még lemaradt Kara titkával kapcsolatban, hogy a problémám nem az, hogy itt is ez van terítéken, ahogy más képregénysorozatnál is, hanem az, hogy tökre jó húzásként a Supergirl nem így indított. Aztán meg csinálta ezt. Ezzel van problémám. Negyedjére nem írom már le :)

DarkEagle - 2016. 03. 02. 14:39

Most komolyan? Ilyen hülyeséget sorolsz fel és azt írod, hogy látod és érted is amit látsz? Komolyan? Eleve milyen példa már az, hogy a hidegháborúban mi volt? Könyörgöm ez egy sorozat nem a valóságon alapszik. Egyébként nem vagyok rakétamérnök de tuti, hogy a valóságban is van rajta kikapcsoló, ugyanis a rakétákat nem csak levegőben lehet manuálisan lehet kikapcsolni. ;)

A DEO-s dolgot kitárgyaltuk. Nem tudom, hogy téged milyen Hivatal keresett fel de elég gyenge próbálkozás tőled. :D Egyébként se hinném, hogy egy átlag katonának ugyan az lenne a felvételi szabálya mint egy titkos ügynöknek. És kétlem, hogy téged titkos ügynöknek akartak behívni. :D Nem vagyok se katona se semmi viszont ismerek nem egy katonát és dolgoztam is párral így van rálátásom, hogy milyen szűréseken mennek keresztül azok akik jelentkeznek maguktól ilyen helyekre vagy csak úgy behívják őket. Ha meg nem akarsz belépni hiába vagy te a világ legjobbja ha nem akarsz belépni akkor a történet vége is. Az Arrowban és Flashben is ott van pl Felicity és Cisco és egyik se tagja valami nagy ügynökségnek pedig vannak olyan jó IT zsenik mint Winn. :)

Ami Kara titkát illeti ahogy Winnie és más is írta megvan ez Flashben és Arrowban is. Azokban is csak az újak előtt titkolóztak mindig is. A közeli barátok előtt nem. Pláne a Flashben nem!

eClipse - 2016. 03. 02. 16:17

@DarkEagle: oké látom te tényleg az a fajta ember vagy, akivel nem lehet értelmesen beszélgetni, mert nem az érvet (vagy nem csak azt) támadja, hanem a személyt. És gondolom megint nem akartál személyeskedni, amikor eme rendkívül cizellált véleményt fogalmaztál meg rólam, akiről egyébként lófüttyöt sem tudsz.
Mindenesetre a stílus maga az ember, szoktákvolt mondani és, ha az életben is ennyire leereszkedő vagy (tökre nem jogosan) gondolom nem lehet túl sok barátod (csak, hogy én is személyeskedjek egy picit).
Mint írtam, a Flashben ugyanígy zavart (Patty – ott is leírtam ezt) ez a tudja-nem tudja dolog. És PONT leszarom, hogy a képregények sajátja-e vagy nem. Van, ahol normálisan meg tudják ezt valósítani. Van, ahol nem. A supergirlben az elején ezt jól csinálták, ebben a részben NEM. Mi a tökömet ilyen nehéz ebben megérteni. Jeeeez. Igazából te tényleg nem akarod megérteni azt, hogy nekem mi a gondom ezekkel, amit kiemeltem. Mindegy, whatever. Akármit írok, az a válaszod rá, hogy hülye vagyok. És valóban az vagyok, mert vagy az ötödik hozzászólásomat írom neked ebben a témában teljesen értelmetlenül, mikor egyértelmű, hogy egy butthurt fanboy vagy. Emiatt én meg butthurt kritizálóvá léptem, aminek semmi értelme. Teljesen meddő a vita, lépjünk túl rajta. Remélem a következő részt mindketten egyformán tudjuk élvezni.

Egyébként csak lábjegyzetben jegyzem meg, hogy Mo-n van civil hírszerzés is, ahova nem kell katonai végzettség, szakmai tudás kell hozzá. De honnan is tudhatnék ilyeneket, hiszen nem értek egyet veled egy sorozattal kapcsolatban…

John Doe - 2016. 03. 02. 16:55

@eClipse:
Ha már Winn, szerintem Ő folyamatosan javul a sorozatban. Az elején elég átlagos karakter volt, mondjuk úgy, hogy unalmas. De mostanra szerintem ő maga és az írók is jobban megtalálták a helyét.

Azt meg ne feledjük, hogy az apja milyen ember is neki. Milyen múltja lehet a fater miatt, amiről azért olyan sokat nemtudunk. Simán lehet, hogy a későbbiekben majd megtudunk pár érdekes dolgot még Winnről. Az hogy kvázi 1 rendszergazdaként melózik, nem tudom, nekem belefér. Gondolom ha nem lenne plusz motivációja, akkor valószínű nem avatkozna be ilyen ügyekbe, kvázi nem érdekelné az hogy valami szervezetnek dolgozzon. (motiváció alatt gondolok arra, hogy szerelmes Kara-ba, aki meg a legjobb barátja)

Arrowot említettétek, ott Felicity kb ugyan ez. Aztán milyen frankó kis karakter. Ő is csak eg titkárnő volt, ha jól emlékszem.

Egy rakétán amúgy szerintem simán lehet egy leállító rendszer. De ha nem, hát az se baj, valahogy meg kell oldani.

Szóval vissza Winnre, én is egyre inkább bírom őt, sokkal jobb mint James, és isten mentsen minket attól, hogy Kara-James kapcsolat összejön. Amúgy meg hiányoznak Kara és Cat beszélgetései, volt néhány megmosolyogtató dumájuk.:)

Szula 25 - 2016. 03. 03. 10:54

1. James: Tudom hogy haragszol Hankre de nem kell egyedül harcolnod.
Kara-Nem vagyok egyedül veled vagyok!!!
2. Kara-Hiányzik Winn és Alex jobb ha nem egyedül kell megmentenem a világot.
James-Nem vagy egyedül most velem mented meg.

Majdnem a képernyőhöz vágtam a telóm ezek annyira gagyik lettek. James egyre jobban irritál a sorozatban, azt se bánnám ha eltüntetnék valahogy innen.

Winn és Siobhan jeleneteik nagyon jók lettek, jó páros.

DarkEagle - 2016. 03. 03. 13:38

Nem tudom miért lett törölve a kommentem de betudom a fasizmus rejtélyeinek. :D Mondjuk valamilyen szinten jogos ezredszerre írtam le ugyan azt még se fogta fel az illető. :D

@Szula: Ja ezek engem is hanyatt vágtak de arra ne számíts hogy Jamestől megválnak. XD

Szula 25 - 2016. 03. 04. 12:54

Ez inkább csak reménykedés. :D

GodBadka - 2016. 03. 04. 13:13

Pedig simán megoldható lenne a kinyírása.
A történethez igazán nem sokat tesz hozzá, de mégis elmondhatnák, hogy egy “fontos” karaktert öltek meg és hogy milyen bátor a sorozat. :D

DarkEagle - 2016. 03. 04. 13:48

Egyelőre előbb rendeljék be a 2. évadot aztán nyírjanak ki embereket. :D Gondolom nem árulok el nagy spoilert hogy a képregényben Kara és James eléggé ismert páros de sosem volt hosszútávú kapcsolatuk. :D
Viszont én megcserélném akkor már Adam karakterét Jimmyével aki utánajár tudja mi a sorsa a képregényben Adamnek. De itt megoldhatnák annyival is hogy Jimmy visszatér Metropolisba pl mert szakítottak Karával pl. 1 évadot adok a kapcsolatuknak se többet se kevesebbet. Kivéve ha tényleg valami jó sül ki belőle. :D Hál’ Isten Supergirlben nincs úgy egyértelműsítve a dolog mint pl Flashben hogy Barry felesége Iris lesz idővel. Mert Karának eddig nem volt pl férje a képregényekben. Legalábbis én nem tudok róla. Az egyetlen komoly kapcsolata Jimmy és Adam volt, plusz egy 31. századi egyén akinek nem mondom el a nevét mert rohadtul nagy spoiler lenne tekintve az előző részt. :D

Yandelus - 2016. 03. 04. 17:17

Egész jó a sorozat. Nekem bejön továbbra is, habár vannak jobb műsorok, de bőven jó.
Olyan 7/10 átlagot hoz.

Csatlakozom azokhoz, akik szerint Kara nagyon jó, és azokhoz is, akik úgy látják hogy James kegyetlen rossz.
@DarkEagle:
hát ha összehozzák Karát meg Jamest, az akár megis buktathatja a sorozatot…. kb még nem is olvastam olyan véleményt amiben Jamest dícsérnék… csak szidják vagy azt mondják nem illik a karakterhez. Jamest vissza kellene küldeni Metropolisba, és hozni valami erős férfi karaktert, akivel esetleg majd lehet vmi szerelmi szálat kialakítani Karával. DE az se lenne baj ha ez kimaradna… James csak árt így.

Cat amúgy nagyon jó Shioban is. amúgy meg a berendelés… supergil hungary fb oldalán volt róla írás h egy nagyobb külföldi SG oldal szerint nincs gond, és lesz második szezon valószínűleg. Am, meg miért kell ennyire szét darabolni 20 részt? Annyira sok a szünet, szerintem ezzel vesztenek nézőket….

Winn téma… elején unalmas volt, aztán hirtelen sokat javult, mintha elején görcsölt volna picit, azóta már jó. Alex meg Hank is jó karakterek, bírom őket, tényleg cask 1 fájó van, az meg egy tök fontos és lényeges karakter lenne…..

DarkEagle - 2016. 03. 04. 17:33

A sorozat nincs veszélyben, szinte biztos hogy berendelik a 2. évadot. Májusban lesz a CBS upfront addig nem hiszem hogy kapunk erről infót. Gondolom megvárják, hogy mit produkál a crossover is.

James Adammel volt nagyon jó pedig csak 2 részt kaptak. :D James meg együtt van vele 15 rész óta de még semmi. Sajnos tuti hogy a karaktert nem írják ki de akkor legalább ne is hozzák őket össze. Mert aranyosnak aranyosak együtt de mint két tesó kb.

Yandelus - 2016. 03. 04. 21:02

Nem tudom mikor rendelik be, de szerintem a crossover előttti vagy utáni héten fogják.
James Adammel volt jó?

Hát, szerintem az elmúlt 3-4 részben James és Kara már azt a sorozat eleji “barátságot” se tartja. Szimplán James lehúzza Karát, annyira nem illene hozzá…mi lenne ha még több szerepet kapna? Szerintem, pont azok voltak a legjobb részek eddig, amikor James kevésbé volt középpontban, tehát nem látom, hogy vele előre jutna a sorozat.

Még az is jobban szólna, ha Flashel jönne össze :D
sőt…:D
vagy hozzanak egy srácot az első évad utolsó 2-3 részére, ami szintén kriptoni, és 25-30 év körüli, írjanak rá valami sztorit, aztán hátha… csak ne Jamest, mert akkor félek hogy baj lesz.

Amúgy valaki tud arra adni némi választ, hogy ha esetleg a CBS-en nem tudna a sorozat folytatódni, mondjuk a 1. vagy 2. évad után, akkor képbe jöhetne az, hogy leadják a műsor a CW-nek? Ott még simán sikeres lehetne, és elég nagy pénz lehetne benne úgy, hogy Arrow Flash Supergirl 1 adón… meg ott a LOT, (ami szerintem nagyon rossz) szóval, megtörténhetne?

Ott még 3 M nézővel is siker lenne, kisebb kiadások mellett.

DarkEagle - 2016. 03. 05. 01:11

Elég szépen elírtam. :D Kara és Adamet akartam írni. XD

Egyébként ha tényleg nem csak dísznek hozták be a Légió gyűrűt márpedig tuti hogy nem annak akkor előbb vagy utóbb beugrik a 31. századi románca Karának. :D

A sorozat szerintem nem vándorolhatna át a CW de fene se tudja. Akkora marketing van körülötte hogy a CBS szerintem már csak azért se dobná a sorozatot, na nem mintha veszélyben lenne egyáltalán. Mert nincs. De mivel a Supergirlt máshol forgatják lehet hogy pont emiatt nem kerülhetne át a CW-re. Pedig tényleg jobb lenne mert könnyebb lenne a crossover dolog is. Bár ha sikeres lest a mostani akkor úgyis mindegy mert lesz még crossover.

John Doe - 2016. 03. 06. 14:34

Jó, azért Adam és Kara elég jól ismerik egymást a való világból… :DD

Amúgy CW-re való esetleges költözés:

Most így az első évad vége felé, ez elég valószínűtlen, de nem lehetetlen. A következő 2-3 rész, ha picit felfele ível majd nézettséget tekintve, akkor 99% a 2. szezon berendelés, de akkor is valószínű, ha csak tartja a kb. 6.8-7 m, 1.5-s átlagot.

Amúgy azért megnyugtató lenne mindenképp, ha bekérnék a folytatást. Szóval CW:
Éppen azért, mert elég nagy híre van, simán benne lehetne, hogy egy 13 részes 2. évad után, át megy a CW-re, ahol letolnak még 2 szezont mondjuk. CW-nek mindenképp jót tenne, a sorozat is folytatódna, és azért az elég komoly szlogen lenne, ha egy helyen futna a Flash-Arrow-Supergirl. Ez nem csak tévé sorozatban lehet komoly anyagi bevétel, akár játékok, jelmezek, és miegymás. Csak szuperhősökről van szó, nem 1 nyomozós sorozatról.(nem mintha azok közül ne szeretnék párat)

Ayrons - 2016. 03. 09. 19:14

Kikerült a leírás : Kara összetalálkozik egy villámgyors személlyel aki egy alternatív univerzumból jött :)
Ennyit arról . hogy Föld-1.

DarkEagle - 2016. 03. 09. 19:35

Kicsit reménykedtem, hogy egy univerzumban szerepelnek de még megeshet ez is idővel. :D Viszont a részhez csatolt poszter ZSENIÁLIS, belebizsergett minden geek porcikám. :D

Egyébként még lehet Barry Föld-1 mivel Kara a 14. részben tett egy utalást arra, hogy idézem: “Azt hittem csak a másik városban divat a maszkok hordása.” Ez egyértelműen utalás Flashre és Green Arrow-ra. Hiszen más nem hord maszkot akiről Kara tudhatna. Na meg ahol van Superman ott van Batman, Flash etc. Plusz ha J’onn már jelen van akkor tuti van Igazság Liga is. Vagy lesz hamarosan még ha kimondva nem is lesz a filmek miatt. :D

Mindenesetre nagyon várom a részt!

Ayrons - 2016. 03. 09. 19:39

Vélhetőleg Barry a Föld-1es Barry lesz csak valahogy Kara univerzumába lyukadt ki lehet próbált a Föld-2re menni csak rosszul sült el.

DarkEagle - 2016. 03. 09. 20:03

Biztos elmondják majd a rész közben de engem inkább az foglalkoztat, hogy kezdenek-e valamit Kara kijelentésével amit a 14. részben mondott Master Jailer-nek, hogy azt hitte csak a másik városban divat a maszkok hordása. :D Ha ez valóban utalás volt Barryre és Oliverre akkor tuti hogy léteznek Kara univerzumában is. Mindenesetre érdekes döntés hogy külön univerzumból hozták át Flasht ide mert így sokkal bonyolultabban kell kimagyarázniuk magukat. :D

Szula 25 - 2016. 03. 09. 20:40

Ha másik univerzum akkor tényleg jól megbonyolították a dolgokat. Na mindegy remélhetőleg a rész közben választ kapunk majd a kérdésekre és az írók is elmondják miért ez mellett döntöttek.

DarkEagle - 2016. 03. 09. 22:47

Ha használni fogják a Légió gyűrűt akkor nincs itt gond. :D Kara utazhat vele bárhová. :D

John Doe - 2016. 03. 10. 01:41

Mostmár legalább van némi infó arról, hogy lesz második évad is.:D Még ha nemis hivatalos, de hát, csak a főgóré mondta, hogy berendelésre kerül 5 újonc sorozatuk 2. szezonja.

Crossoverről.
Én elején jobban örültem volna, ha 1 univerzumban vannak, de ha kapunk 1 jó magyarázatot, akkor nem lesz semmi gondom vele. Jövőhéten meg jön a gonosz Kara, Cat is megtanul repülni, szóval Melissa biztos látványos lesz.:)

Ayrons - 2016. 03. 10. 11:42

Gondolom a magyarázat az lesz , hogy Barry próbál a Föld-2re menni , hogy Zoommal leszámoljon de hiba csúszik az utazásba és a Kara univerzumába kerül.

Barry univerzumába is van liga mert Gideon mondja , hogy Flash alapítótagja a … bár nem fejezi be de lehet sejteni minek :D

De nem baj szerintem ,hogy tágítják a multiuniverzumot így lehet variálni a dolgokat ha már Supi meg Batman nem lehetnek…

DarkEagle - 2016. 03. 10. 15:05

Liga még nincs mert Gideon a jövőből jött MI. :D
Viszont előbb vagy utóbb úgyis belemegy a DC és a WB hogy lehessen Superman és Batman a tévében is a Ligával egyetemben. Nem véletlen tervezik a Teen Titans sorozatot is. :D

LaCRossE - 2016. 03. 10. 15:37

OFF
Egyelőre a Titans sorozattal maradjunk úgy, hogy halott projekt, még ha terveznek valamit vele, egyelőre csak olyan szinten van a dolog, hogy “szeretnénk, ha mégis lenne”.

http://screencrush.com/titans-tv-series-plans-geoff-johns/

Ettől függetlenül én akarom, hogy legyen, de egyelőre inkább elkönyvelem egy elúszott dolognak, max. majd örülni fogok – nagyon. :)

ON
Igen, a Légió gyűrűvel meg lehet oldani az univerzumok közötti utazást. Viszont akkor Flashnek is kéne találnia egy Légió gyűrűt, vagy először Karának elmennie Earth-1-re, hogy megpróbálják a technológiát Ciscóék reprodukálni.
Szóval én remélem, hogy a 3. évadban Supergirl is megjelenik Central Cityben, most crossoverként elég az, hogy Barry megjelenik Metropolisban.

DarkEagle - 2016. 03. 10. 17:33

Akarod mondani National Citybe? :D Amúgy Kara előbb a 31. századba menjen el, arra vágyik a geek lelkem de nagyon. :D

LaCRossE - 2016. 03. 10. 18:48

Azt :D Rejtély, hogy mi a fenéért írtam Metropolist, talán mert én sem bánnám, ha lenne a sorozatos univerzumban Superman :D
Szerintem meg fog történni a 31. század is.

Vajon Supergirl világa Earth-3 lesz?

DarkEagle - 2016. 03. 11. 00:42

Ha igazán merészet lépnek akkor Kara világa a jövőben játszódik. :D De egyébként szinte bármelyik Földön élhet kivée a Föld-1 hacsak nem tényleg a jövőben játszódik a sorozat és persze a Föld-2.

Egyébként nehéz megmondani mert Kara Danvers nem létezik a képregényben. Linda Danvers van és Kara Kent vagy Kara Lang is van szóval ja. De ha tippelnem kéne és én lennék a készítő akkor én a New Earth-re tenném a voksom. De kétlem, hogy ezt meglépnék de még a Prime Earth-ben se bízok. :D a Föld-3 esélyesebb amúgy ja. A másik kettő sokkal bonyolultabb lenne.

LaCRossE - 2016. 03. 11. 00:48

A New Earth és a Prime Earth az számomra inkább mozis alapanyag, nem hiszem, hogy ellőnék ezeket a sorozatos univerzum(ok)ra.
Tényleg az Earth-3 a legesélyesebb, de igazából mindegy, melyik számot lövik be utána, a lényeg az, hogy nem egy világban van Kara a Flash-sel, és emiatt szomorú vagyok, még ha ez a leglogikusabb rész is.

Amúgy nekem a plakát nem tetszik, mármint a képregényrajongó énem imádja, de valami nagyon elcsúszott a photoshopnál.

DarkEagle - 2016. 03. 11. 14:12

Igen a Photoshop tényleg sok rajta. Melissát konkrétan majdnem fel se ismertem. :D Nincs meg rajta a tipikus bája amit eddig mindig hozott. Ki is rúgnák aki ennyi filtert tett a fejére. :D

Ami Flasht illeti kétlem hogy ne csinálnák meg őket valahogy közös univerzumba majd. Vagy úgy, hogy Kara univerzumában is feltűnik valamikor vagy tényleg a gyűrűvel utazgatnak majd egymáshoz de az már tényleg bonyolult lenne. Szóval mindenképp érdekes lépés hogy nem egy bolygóra tették őket mert így kicsit magukkal is kiszúrtak.

John Doe - 2016. 03. 11. 15:37

Jajaja, az egyetlen gond a plakáttal, hogy túl sok benne a PS. Melissát nagyon túl Photoshopolták, pedig nincs rá szüksége. Már a sorozat előtti plakátokon is az volt a baj, hogy túlságosan is Photoshopolt volt rajtuk Melissa, komolyan jobb lett volna, ha hozzá se nyúlnak. Amúgy maga a plakát, ötlete, meg kinézete frankó.

LaCRossE - 2016. 03. 11. 17:38

Arról nem is beszélve, hogy Melissa lába térdtől lefelé eltűnt az éterben :D

DarkEagle - 2016. 03. 11. 19:36

Nem csak az övé Barry jobb lába is. :D De amúgy ez szerintem direkt lett ilyen, ezzel utalva a dimenzió ugrásra. :D

Amúgy minap néztem a kövi rész előzetesét nem értem hogy Alex miért értetlenkedik, hogy Kara miért lett rossz lány. Ezek nem tudnak a vörös kryptonitról? :D

John Doe - 2016. 03. 11. 21:39

Amúgy csak leesik nekik, Alexnek is tudnia kell róla, de főleg Jamesnek.

LaCRossE - 2016. 03. 11. 21:44

Valószínű James fog rájönni a dologra, hogy ő lehessen a hős és közelebb hozzák Karához. Bleh.

John Doe - 2016. 03. 11. 22:20

Sanszos. Minden adott erre, de azért bízom benne, hogy valami mást találnak ki.

DarkEagle - 2016. 03. 12. 02:33

Most lestem meg 5 sneak peek-et a jövőheti részből. Hát nem semmi fun és badass rész lesz az tuti. :D
Szerintem ezt a Karát/Supergirlt sokan jobban fogják szeretni mint az igazit. Vörös Kryptonit alatt tök olyan mint alapból volt Laura a Smallvilleben. :D

John Doe - 2016. 03. 12. 13:42

Az egészen biztos.:D

Már csak 1 kép alapján volt olyan aki azt írta levélben, hogy “belezúgott” ebbe az énjébe :D

Biztos látványos 1 epizód lesz. Csak ez a James és Kara dolog… na, az hova fog kilyukadni.

Yandelus - 2016. 03. 12. 15:25

Amúgy azt megtudja valaki mondani hogy hol forgatják a sorozatot? Melyik városba?

LaCRossE - 2016. 03. 12. 19:09

Los Angeles

LaCRossE - 2016. 03. 13. 11:15

kis OFF
Glee dara közben vicces dolog Marley (Melissa Benoist) szájából:

Jake: So, are you jumping on this superhero bandwagon? Marley: A club where you have to wear full-body spandex? Not really my thing.

John Doe - 2016. 03. 13. 13:30

Hehe, emlékszem rá.:D meg amikor a Holding Out For A Hero című dalt énekelték, és beöltöztek. Aztán mi lett belőle.:D Most Ő Supergirl.:)

GodBadka - 2016. 03. 15. 09:11

Az eddigi legjobban összerakott rész volt az eheti. Voltak már jobb alapötletek, történetek, de valami hiányérzetem minden esetben volt. Esetenként nem is kicsi.

Ez a mostani volt olyan, amikor úgy éreztem, hogy minden a helyén volt. Nem voltak esetlen jelenetek, vagy kényszerűségből rövidre vágott helyzetek.

Elejétől fogva jó lett volna, ha ennyire összeszedett a sorozat. Remélem érzik ezt és a folytatás hasonlóan jó lesz.

GodBadka - 2016. 03. 15. 09:22

Jah, és a színészi játék is most volt a legjobb szinte mindenkitől. Még James is elviselhető volt. Mintha mindenki most adott volna bele mindent.

De úgy látom más is észrevette ezt. A részek pontozásánál az imdb-én messze ez a rész vezet (bár ez ugye nem reprezentatív, de egy sorozat minőségének változásáról azért ad egy általános képet), bár még elég kevesen értékelték.

DaMan - 2016. 03. 15. 14:01

Ez most tényleg jobb volt. Én azért reméltem, hogy nem megy vissza abba a picsogós szarba a rész végére a sorozat, mint ami eddig volt. De nem először adják a tudtomra, hogy nem nekem készül a sorozat. Viszont arra elég jó volt, hogy rájöjjek, egy Jessica Jones stílusú felállásban mennyivel jobban szeretném ezt az egészet. Még a színészek is maradhatnának.
Ehelyett megyünk vissza a mindentől megilletődő szuperlány szerelmi sokszögekkel teletűzdelt kalandjaihoz. Yayy!

Yan - 2016. 03. 15. 16:41

Ez atom jó volt!
Nekem nagyon bejött, Kara mint gonosz nagyon adta, amit James társaságában lenyomott abban a bárban… hááát, ott ahogy kinézett.. 10/10, nagyon szexi volt. Most amúgy még James is kellően jó volt, de összetették remekül ezt a részt.

Nekem semmivel se volt bajom benne, sőt még 1-2 dolog eléggé megis lepett. Hank dolga meg főleg, az nagyot ütött. Szóval nálam ez az eddigi legjobb Supergirl rész, kap is rá egy 9/10-et simán.

Néztem nézettségi adatokat, fbn posztolták, sajna nem javult, kb a két héttel ezelőttit hozta, jó lenne ha nőne… lassan crossover, de szerintem az se fog túl sokat dobni már rajta. Amúgy durva, már csak 4 rész van hátra, elég kevés.:( Bízom a 2. évadban! Akár ott is elég lenne 20 rész, de 16-al is kiegyeznék.

DarkEagle - 2016. 03. 15. 19:40

“Ehelyett megyünk vissza a mindentől megilletődő szuperlány szerelmi sokszögekkel teletűzdelt kalandjaihoz. Yayy!”

Nem tűnt fel, hogy épp a mai résszel bontottál fel a szerelmi szálakat? Winnek nője van, Jamest dobta Lucy, Karát meg James. :D

Egyébként a minap volt a Paley Fest ahol a Supergirl tagjai is megjelentek és ott nyilatkozta a készítő néni Ali Adler, hogy nem terveznek egyelőre semmi szerelmi szálat James és Kara közt komolyabban mert szeretnék ha egyedül érvényesülne Kara. Szóval nem kell félni. :D

Na de a részről:

10/10-es rész volt és ez nem kétséges, ahogy nézem másoknak is nagyon bejött. Melissa végre megmutatta mit is tud igazán. Remekül hozta a gonosz Karát. Egyik amcsi oldalon olvastam egy kommentet, tökéletesen leírta a véleményem. Ez a rész egy érzelmi hullámvasút volt. Egyszer baromi vicces máskor meg hihetetlen drámai volt.

Kara/Alex jelenetek szokás szerint nagyon erősek voltak. A jelenetet Kara szobájában nem is tudom, hogy lehetne leírni. Tökéletes volt!

Ahogy Kara kivágta Cat-et sikítva röhögtem kb de ugyan akkor nagyon megrázó is volt. Cat most kicsit leszállt a földre de kétlem, hogy nagyon megfog változni. A rész végi jelent is tetszett kettejük közt.

A rész fénypontja egyértelműen J’onn leleplezése. Engem meglepett, hogy nem repült el mert akkor megúszhatta volna. Szóval kíváncsi leszek most mi lesz. Tuti hogy Lane veszi át a helyét és akkor ott kő kövön nem marad.

Egyébként a Kara vs J’onn milyen epic harc volt már bakker?! Nagyon jól meg volt csinálva. :D

A diszkós jelent minden pénzt megér. Nem szeretnék ellentmondani ennek a Karának. :D Melissa a dögösség minden formáját bemutatta és Siobhant is jól helyre tette. :D Kicsit már őt is sajnáltam. A rész elején mikor Kara átnéz az ajtón és meglátja ahogy Winn cuccolja Siobhant hát azt konkrétan vagy 10x visszapörgettem mert annyira jó volt. :D

És persze a legfontosabb dologra is kaptunk választ. Lord alkotta meg a Vörös Kryptonitot. Ami számomra kicsit fura volt, hogy nem a rendes változatban hozták be a történetbe de így már érthető legalább miért nem tudtak róla KHO-nál. Egyébként ha valamikor akkor most lehetett volna behozni Supermant! De jó volt helyette J’onn is.

Ez a rész konkrétan annyira jó volt, hogy regényt tudnék róla írni de mi lesz itt még jövőhéten. Visszatér Danver apuka, kapunk előzményt J’onn-ról és látjuk az igazi Hanket is. Plusz Kara küzd meg a várossal, hogy újra visszafogadják. Ráadásul úgy fest el is hagyja a várost egy ideig.

Ez az utolsó 4 rész oda lesz téve nagyon durván.

Csak kár, hogy a hülye ABC-s “Nagy Ő” párcsinálója ennyire megtépázza a Hétfői sorozatokat. Megint esett a nézettség de ha jól tudom leköszönt a Nagy Ő is tegnap szóval van remény, hogy az utolsó 4 részre felerősödik a sorozat.

DarkEagle - 2016. 03. 15. 19:44

Ja egyébként azt el is felejtettem mekkora Easter Egg volt a sorozatban. Említették Lex-et ha jól rémlik PLUSZ, a régi Superman filmből átvették a kocsmás jelenetet amikor Superman pöckölte a mogyorót. :D Na az mekkora jelenet volt anyám kirázott a hideg tőle.

Akit érdekel itt van. https://www.youtube.com/watch?v=Pm_qa1wGpHw

LaCRossE - 2016. 03. 15. 21:22

Nem tudok semmi rosszat mondani a részről. Közel volt a 10/10-hez, de azért nem volt az, na meg ne ez az epizód legyen a sorozat fénypontja remélhetőleg.

Melissa Benoist nagyon dögösen nézett ki, de ami még fontosabb, nagyon jól játszott. Én már a Glee-ben is szerettem a csajt, Supergirlt viszont ráöntötték. Remélem, hogy még sok-sok évadot kapunk. :)

Már csak 2 hét a crossoverig :)

Remélem a 2. évadban lesz egy hármas crossover. Legegyszerűbb az lenne, ha Supergirl a Légió gyűrűvel átjutna a Föld-1-re véletlenül. :)

John Doe - 2016. 03. 15. 21:56

Ahogy Christopher Reeve tette azt anno, az a bizonyos mogyorós jelenet. Gyakorlatilag mintha visszamentünk volna a gyerekkoromba, pár másodperc erejéig.

Most volt az a rész, amikor nem bírtam feliratra várni, így anélkül néztem, szóval sokat nem értettem belőle, de amit Melissa nyújtott, az rendkívül jó volt. A bárban lévő jelenet… hát ott nemis tudom lettem-e volna James helyében? Hát persze.:D

Kétségem nem volt róla, hogy Mel nagyon jó gonosz Kara lesz, szóval még felirattal is megnézem majd, hogy jobban értsem, de ez így elsőre, nagyon frankó volt.

passauf - 2016. 03. 16. 12:46

Jó rész volt nagyon, tényleg komoly drámát kaptunk. Habár nekem nem az akciójelenetek a legfontosabbak, de az egész sorozatban idegesítettek a béna “erősen megütöm a másikat, akit kötelekkel hátrahúznak vagy neki esik a hordóknak”. Tudom, hogy sorozatos költségvetésbe nem férnek bele Man of Steel Superman vs Zod szintű harc, de inkább legyen csak minden részben egy fél percnyi harc, de akkor az olyan legyen mint most Martian Manhunter és Supergirl között. Ha már nagyon erős idegenek verekednek egymással, akik ráadásul repülni is tudnak, akkor annak valahogy így kéne kinéznie.

Pici baki volt Superman fel nem tűnése. Tudom, hogy megígérte Clark, hogy nem menti meg folyton Karát, de most egy egész városról volt szó, ahol olyan pusztíthatott volna, aki majdnem olyan erős, mint ő.

A Lex Luthor utalás mi is volt? Nem vettem észre.

GodBadka - 2016. 03. 16. 15:56

Nem biztos, hogy baki volt. Ki tudja hol járt Superman. Simán lehet, hogy Földön kívül tartózkodott. Vele elég sűrűn megesik. :)

John Doe - 2016. 03. 16. 15:59

Hát én egyáltalán nem tartom bakinak. Túl könnyű lenne, ha átjárna Kara-hoz segíteni. Jó, mondjuk most érthető lett volna, és megis lehetett volna lépni, de jó ez így, meglátjuk hogy oldja majd meg Kara, hogy visszaszerezze az emberek bizalmát. :)

GodBadka - 2016. 03. 16. 17:41

Én sem hiszem, hogy az lenne amúgy. Egész rész alatt eszembe se jutott Superman.

DarkEagle - 2016. 03. 16. 18:13

Bakinak én se tartom viszont itt van nekik J’onn ő épp olyan erős mint Superman vagy Kara. Egyébként is ez Supergirlről szóló sorozat az elején így is annyit panaszkodtak rá, hogy mindig emlegetik Supermant. :D

A Lex-es utalás most nem rémlik nekem pl fel se tűnt neten olvastam valahol. :D

Egyébként megjelent a crossoverhez egy teaser előzetes. :D https://youtu.be/ObBVYoJY-dA

Fokozzák rendesen a hangulatot. Szegény Barry jövőhéten egy csaj Speedsterrel harcol utána való héten meg jön Kara aki szintén van olyan gyors mint ő. De legalábbis ott van a sarkában. :D

John Doe - 2016. 03. 16. 18:59

Arra kíváncsi leszek, hogy vele mit kezdenek, hogy leleplezte magát. Na, meg hogy ki jön majd úgy górénak helyette.

LaCRossE - 2016. 03. 16. 20:52

Az én mércém szerint azonban közel sem volt 10/10-es rész. Bár hibát nem véltem felfedezni, de nekem egyrészt (logikusan) a 10/10 az abszolút legjobb osztályzat, másrészt egy ilyen pontnál nem elég az, hogy egy rész nagyon jó/kitűnő volt, adnia kell valami nagy pluszt, ami azért nem volt meg. Na meg 10/10-es nálam csak akkor lehet egy rész, ha bármikor, bármennyiszer újra lehetne nézni.

Persze még véletlenül sem akarom leminősíteni az epizódot, csupán azt mondom, hogy a Supergirl nálam már csak a műfaja, csatornája miatt egyelőre elég valószínűtlen, hogy elérje a 10/10-es pontozást nálam. :) Doctor Who 10×11 az etalon (amit mellesleg már sokszor megnéztem), azt a szintet lehetetlenség elérnie.

Persze felesleges az almát a kókuszhoz hasonlítani, a lényeg, mint mondtam, ez egy nagyon jó és hibátlan epizód lett, az évad eddigi legjobbja. :D

DarkEagle - 2016. 03. 16. 21:13

Azért DW-t ne hasonlítsuk Supergirlhöz. A 10/10-et is csak erre a részre értettem. Maga a sorozat eddig olyan erős 6-7-es nálam. Azért a 16 részből legalább 9-10 erős 7-es volt ha nem jobb. Persze nálam! :D

Meg azért ez a rész szerintem tipikusan az amit sokszor megfogok nézni mert J’onn leleplezése azért elég nagy dolog. Mert nem feltétlen kellett neki magát lelepleznie. Simán elrepülhetett volna de gondolom valami komolyabb dolog miatt nem akarják húzni a dolgot lásd. Myriad. És őszintén szólva örülök h nincs titok már mert úgyis kiengedik mert szükség lesz rá, lévén Superman nem segíthet Kara meg kb egyedül van mint a tenyere, nélküle. A DEO ügynökök semmit se érnek a kryptoniak ellen.Talán az utolsó részre még visszahozzák Bizarrót is ha már jó útra tért ő is. Silver Banshee-re lesz kíváncsi hogy vele mit csinálnak mert ha azt amire számítok akkor ő is harcolhat a kryptoniak ellen. Szóval ja érdekes dolgokat hozhatnak ki ebből.

Viszont nem értem, azt írod hibátlan ep volt mégse adsz rá 10-et. Kissé ellentmondásos a dolog nem? :D

DarkEagle - 2016. 03. 16. 21:15

BTW új képek a crossoverből. :D Barry nagyon befészkelte magát. Irtó jól néznek ki együtt Karával. Meg is értem hogy James miért tűnik ennyire féltékenynek. :D Jó kis rész lesz ez. Ha már többször megnézős rész, na ez tuti az lesz. Ráadásul még Cat-hez is benéz Barry. :D

http://www.spoilertv.com/2016/03/supergirl-episode-118-worlds-finest.html

LaCRossE - 2016. 03. 16. 21:32

“Viszont nem értem, azt írod hibátlan ep volt mégse adsz rá 10-et. Kissé ellentmondásos a dolog nem? :D”

Dehogy ellentmondásos. :D Az, hogy valamiben nincs hiba, az nem azt jelenti, hogy tökéletes, csak az, hogy amit hozott, abban nem találok kivetnivalót. Az, hogy valami lehetne jobb is, mint ami, még nem feltétlen hiba, szépen is néznénk ki, akkor napestig sorolhatnánk a hibákat minden sorozatban. :D Mondom, nálam a 10/10 egy különleges élmény, amin naphosszat elmélkedhetek, amit újra és újra megnézhetek, amire ha csak gondolok is, borzongás tölt el. :D Ez a rész pedig, annak ellenére, hogy imádtam, nem volt különleges élmény nekem. Ismétlem, nekem. :D

Isten ments, hogy azt felrójuk bárkinek is, hogy egy nagyon jó, vagy akár kitűnő epizód nem hozza a 10/10-es különleges élményt. :D Pl. a Jessica Jones számomra szinte minden része überkirály és hibátlan volt, mégsem 10/10. :) Vagy a Sense8, ahol csak az 1×05 volt az a különleges élmény, köszönhetően a közös dalolászásnak, szintén rengetegszer megnéztem már. :D
És szerencsére minden hétre bejut valami hibátlan epizód (pl. most hétről-hétre az American Crime Story), szóval nem lenne jó itt állandóan szórni a 10/10-eket. :D

“Azért DW-t ne hasonlítsuk Supergirlhöz.”

Mondtam is, hogy nem akarom hasonlítani. De szeretnék egyre jobban leszokni a “csak magához képest” való osztályzásokról, mivel ezeknek sem látom mindig értelmét. És azért valamilyen szinten mindig érdemes összehasonlítani két sorozatot, már csak azért is, hogy felfigyelj az egyes sorozatokban lévő sajátságokra és elhelyezd magadnak egy polcra azt a sorozatot. :D Ha úgy tetszik, kategorizálni őket, és ez alapján támasztani az elvárásomat az adott sorozathoz. :) Hogy ne várjak se túl keveset (mivel az ugyanolyan veszélyes, mint az ellenkezője) se túl sokat tőle.

“BTW új képek a crossoverből.”

SPOILER ON

Jó kis képek. :D De Jamest annyira megutáltam, hogy NEM AKAROM, hogy bármilyen interakció legyen közte és Barry közt. Ja, és igen, mit keres Barry a CatCo-ban? :D

És a képek alapján elég valószínű, hogy Lucy kerül Hank helyére.

passauf - 2016. 03. 17. 09:56

Én értem, hogy Supermannek is meg van a saját városa, amely fölött őrködnie kell. És a rosszfiúkkal National Cityben nem is neki kell elbánnia, arra van ott Kara. De mi van ha Kara a rosszlány? Akkor vele csak Superman bír el. És azt se felejtsétek el, hogy Clark nem tud Martian Manhunterről szóval nem tudta, hogy ő majd lefegyverezi Karát!

Persze egyszerű a magyarázat, valószínűleg ő is harcolt valaki ellen, ezért nem ért rá, de erre nem volt (még) utalás.

DarkEagle - 2016. 03. 17. 13:01

Ami azt illeti Clark tud J’onn-ról. Ezt maga J’onn mondta, még ha nem is szó szerint kimondva de azt mondta Alex-nak mikor elmondta neki, ki is ő valójában, hogy Alex apján kívül csak 1 ember tudja, hogy ki ő. Mivel Hank és Jeremiah meghalt így eléggé egyértelmű, hogy Clark a másik. Plusz az ezt követő részben azt hiszem mondja ki szó szerint, hogy neki elég Superman véleménye hogy megbízzon Jimmy-ben. :D

heidfeld - 2016. 03. 17. 20:10

5 nap alatt néztem meg a 16 részt. 5. 14.15 nagyon tetszett, mostani nagyon nem.
Melissa gyönyörű, bájos, nagyon tehetséges, simán hátán viszi a szériát, de nekem most nem volt teljesen meggyőző a játéka. Igaz, ez elmondható a többi színészről is. Talán a fekete színészek voltak jobbak átlaguktól.
Miféle butaság, hogy a milliárdos berohan megmenteni Supergirl-t, pláne a történtek után?! Oké, vonzódik a nővéréhez, meg csak van lelkiismerete, de mégis??!
A sorozat fő hibája, hogy plátói vonzódásokra nem sokan kíváncsiak. Kapkodást, át nem gondoltságot érzek. A nővérét már az elején össze kellett volna hozni Maax-el, sokkal érdekesebb lenne. Kellene normális párkapcsolat, legalább mutatóba. De a legfőbb gond, hogy aki bírálja , ellenséges Supergirl -el elhallgattatják( rádiós csaj, Italia Ricci karaktere)
Tetszik viszont Melissa többnyire remek játéka, kisugárzása. Nagyon jók az elszólások, utalások. Melissa – Catista közös jelenetei. Italia Ricci karaktere szuper, csak maradjon kemény! Nagyon kellene egy erős, női ellenfél a sorozatnak! Super, ahogy beszólogat Karának, és amikor Winnire rákacsintott- feküdtem a nevetéstől.
Nagyon jó lenne Lex felbukkanása is!

DarkEagle - 2016. 03. 17. 20:38

Ahogy Superman úgy Lex sem tartozik a Supergirl sorozathoz. :D Arra itt van Lord. És ha már ő, akkor csak azért jött segíteni mert az ő hibája miatt szabadult rá Kara a városra. Szóval ez egyáltalán nem butaság inkább logikus. Semmi köze nem volt ennek ahhoz hogy tetszik neki Alex vagy sem. Egyébként ha már kapcsolatok. Pont attól jó az egész hogy nem erőltetik a szerelmi szálakat. Bár Winn és Shiobhan közt lesz valami ez tuti, már a kövi részben is randira mennek. Ráadásul az említett két csajszi akit hiányolsz visszatér a crossoverre is mint főellenségek. :D Shiobhan meg alapból főszereplő féle lesz.

Melissa szerintem brillírozott ebben a gonosz szerepben. A zseniális sem lenne túlzó rá. A többiek meg hozták amit eddig is. Chyler (Alex) már epizódok óta rendkívüli ahogy David (J’onn) is. Calista meg mindig remek. :D

John Doe - 2016. 03. 17. 20:48

J’onn, nekem abszolút a legnagyobb pozitív meglepetés volt, még az első 2-3 részben annyira nem, de azóta brutálisan jól teszi a dolgát. Melssa mellett szerintem Ő a legjobb és leghitelesebb. Amúgy valamit láttam Maxról, nem tudom mennyi ideig lesz Ő még tényező a sorozatban.

Melissa meg jó volt, nagyon ütősen hozta a gonosz Kara szerepét, igen, mondhatnám úgyis, hogy zseniálisan.

DarkEagle - 2016. 03. 17. 21:22

Igen, Peter Facinelli (Lord) kapott egy szerepet egy másik sorozatban de ez nem jelent semmit. David Harewood (J’onn/Hank) is játszik közben másikban (The Night Manager) pedig ő tényleges főszereplő a Supergirlben.

LaCRossE - 2016. 03. 17. 21:52

Jep, Melissát nekem is be kell most védenem, amúgy is imádom az übercuki Supergirlként, de gonoszként tényleg brillírozott. Adhatnának neki valami komolyabb drámai szálat, ami nem kapcsolódik a nővéréhez (vagy Isten ments, Jameshez), sajnos pont ezért sajnálom nagyon, amiért Astrát kinyírták.

LaCRossE - 2016. 03. 17. 21:56

Azt hozzáteszem, hogy a bizalom elvesztése Supergirlben lehet egy “drámaibb” szál, csak félek, az egészet olyan félvállról fogják megoldani, egy rész alatt. :/

DarkEagle - 2016. 03. 18. 00:27

Meglátjuk LaCRossE, meglátjuk. Én is remélem, hogy nem cask 1 rész lesz, az eddig kiszivárgott dolgok alapján nekem nem úgy tűnik! :D

Egyébként ha senki nem bán egy kis reklámot, a Subiratos pajtik összedobtak egy külön Fórumot, ahol sorozatokról filmekről lehet cseverészni. gondoltam mégis csak jobb, mint itt hiszen van hogy beragad a komment és spoilerezni se lehet kötetlenül úgy, hogy közben ne sértenénk meg valakit. :D

Ja és persze feliratokat is lehet kunyerálni.
akit érdekel a dolog regisztráljon a Fórumra! :D

forum.subirat.net

Úgy látom John Doe kolléga már meg is jelent a színen. :D

John Doe - 2016. 03. 18. 03:26

Meg.:D

Amúgy tegnapelőtt küldtem be egy írást a Supergirl 1×16-ról, de nem kaptam még visszajelzést róla Winnieéktől.:D

Szerintem 2-3 rész alatt letudják ezt a dolgot, hogy haragszik a nép Kara-ra. Remélem nem veszi nagyon a szívére azért.:D

Így egy résszel a crossover előtt, hátha egy picit több néző is jön majd, jó lenne ha nőnének kicsikét a számok.

heidfeld - 2016. 03. 18. 16:45

Még nem láttam a ‘ Lucifer’ új részét, de annak függvényében a 1/15 lesz a hét legjobbja nálam. Viszont 1/16 a hét csalódása címre esélyes.
Nekem tetszene a ‘Supergirl’, de a látványra biztos többet kell költeni.

DarkEagle - 2016. 03. 18. 17:23

Nem értem miért panaszkodnak ennyien a látványra. Ez nem FILM, ez SOROZAT! :D Ráadásul erősen a 90-es évekre akarnak hajazni valamiért és ennek biztos meg is van az oka.

DarkEagle - 2016. 03. 18. 17:24

BTW Imént ért véget FB-on Melissa LIVE Chat adása. :D
És eldobott egy kis spoilert is miszerint Superman betéved az évad következő részeinek valamelyikében mert durva dolgok fognak történni. :D

LaCRossE - 2016. 03. 18. 17:51

DarkEagle: azért azt a “spoilert” elég erős fenntartással kezelném, nem hiszem, hogy ha van is ilyen jellegű terv a 2. évadra, azt közölnék Melissával. :)

John Doe - 2016. 03. 18. 18:00

Hajjaj, 21 perc volt csak, de ez a lány…:D Túl cuki.:D

Amúgy a látvány.. hát nem tudom, sorozatos költségvetésbe azért nem férnek bele olyan dolgok, mint 1 nagyobb mozifilmnél.

DarkEagle - 2016. 03. 18. 19:07

Nem a 2. évadra mondta, hogy Superman megjelenik hanem azt, hogy az 1. évad vége felé valamikor megjelenik valamilyen formában szóval konkrétumot ő se mondott. :D

LaCRossE - 2016. 03. 18. 19:10

DarkEagle: Bocs, valahogy a “évad következő részeiben” szerkezetben a fejem felcserélte a szavakat és azt olvastam, hogy “következő évad részeiben”. :D

Még mindig fenntartásokkal kezelem a dolgot, nem nézem ki a DC-ből, hogy megengedjék Superman tényleges feltűnését a sorozatos univerzumban, de hadd tévedjek :)

heidfeld - 2016. 03. 18. 20:58

Sajnos nagyon gáz, hogy a CW-s ‘Villám’ trükkökben, képekben magasan veri a ‘Supergirl’ -t! Viszont itt nem veszi le Tom Cavanagh morcosan a szemüvegét, egy részben legalább 4 alkalommal. Nem magyaráz 2 percig, hogy Föld2, vgy 4-es idősík, vagy hasonló hülyeség, vagy Barry szerencsétlenkedései a nőkkel. Bár legalább próbálkozik…
Több lazaság, erős, női ellenfelek, randizgatás és lehet több, mint 6.5/10

DarkEagle - 2016. 03. 18. 22:31

Igen a Flash jobb CGI-ban de Supergirlben érezhetően direkt a régies hatást akarják mutatni és azért ne felejtsük el azt sem, hogy míg a Flashben alig van olyan ami CGI kivéve Barry futkosása ugye meg 1-2 lazább effekt addig a Supergirl kb csak CGI amint Kara felveszi a kosztümöt. :D Jó ez így erős de érted gondolom mire gondolok. Régi sorozatokban sem volt jobb CGI mégis élveztük őket szóval ez legyen a legnagyobb gond szerintem. :D

DarkEagle - 2016. 03. 18. 22:33

Ami Supermant illeti szerintem tuti, hogy nem tényleges jelenésre gondolt. Lehet csak említésre lehet megint csak valami homályos megjelenésre. Fene se tudja. Így a BvS film előtt vagy után nem tudom hogy a WB meg DC belemenne egy konkrétan mutatott Supermanbe. Bár tény, hogy ez Supergirlről szóló sorozat azért néha jó lenne pl egy beszélgetés Kara és Clark közt és nem chatelésre gondolok. Szóval nem is feltétlen kell Supermant mutatni kosztümben elég lenne Clark is pl.

John Doe - 2016. 03. 18. 23:40

És akkor ki játszhatná Clarkot? Amúgy nem értem, szerintem simán jó reklám lenne a filmnek is, hogy ha Superman szerepelne a Supergirlben.

Ez a folytonos CGI…:D

DarkEagle - 2016. 03. 21. 23:59

Egy újabb crossover teaser, ebben végre beszélnek is! :D Holnap jön a rendes előzetes is VÉGRE! :D Ja és a holnapi Flash rész utolsó 5 percében vezetik fel Supergirlt! :D

https://www.youtube.com/watch?v=NxGdwPc0q5w

DaMan - 2016. 03. 22. 11:41

Hát ezt már csak egy Henry Cavill megjelenés mentheti meg :D
Na jó, annyira nem volt szörnyű, de igazából csak azért, mert már megszoktam a nem-emberi párbeszédeket és a logikátlan írást. De szerintem az sokat elárul, hogy a CSI Cyber első évadja nem volt ennyire gagyi.
Az átívelő sztorik legalább jók. Vagyis ‘jók’.

LaCRossE - 2016. 03. 22. 12:20

Nézem a részt, de ezt meg kell osztanom veletek:
Amikor Kara lakásában Kara leleplezi magát Lucy előtt (leveszi a szemüveget, kibontja a haját és a blúzát), és jön a HATALMAS sokk, hogy OMG mindig is sejtettem, olyan röhögőgörcsöt kaptam, hogy csak nah. :D Álruha Lvl 100000 :D Mint a régi filmekben a bajusz. :D

Na nem szólom meg amúgy emiatt a sorozatot, de akkor is, ez így nagyon viccesre kerekedett ki nálam.

DarkEagle - 2016. 03. 22. 13:12

Mármint, hogy Kara ruhája alatt ott a Supergirl gúnya?
Mert az nem újdonság. :D

LaCRossE - 2016. 03. 22. 14:38

Nem, a helyzet abszurditásán. :D Elnézem a dolgot, hiszen Supergirl és Superman szerves része, hogy egy szemüveg miatt nem ismerik fel, de amikor az a “nagy leleplezés”, hogy leveszi a szemüveget, meg kigombolja az blúzát, enyhén szólva megnevettető. :D És ezt most nem negatív értelemben mondom, tényleg, csak számomra kifejezetten vicces a dolog. :D Ilyenkor gondol bele az ember, hogy néhány szuperhősnek mennyire abszurd, hogy titkos személyisége van :D :D

passauf - 2016. 03. 22. 15:36

Eléggé közepes rész volt, amelyet még jobban lehúzott Lucy Lane visszatérése, akit ráadásul még sokáig kell majd nézni. :( Azt egyébként hogy gondolták, hogy Jonn-t (aki a legerősebb lény a Földön Superman szerint :D gondolom csak szerény volt :D) egy kamionba viszik mindenféle katonai kíséret nélkül, összesen 3 katonával? :D Ráadásul úgy, hogy tudtak Supergirl ellenérzéseiről ezzel kapcsolatban…

Plusz pont jár viszont Alex hosszú hajáért, sokszor azon gondolkoztam a sorozat közben, hogy a szép arcához sokkal jobban illene a hosszú haj. És lám, tényleg nagyon szép volt úgy a flashbackben.

Amúgy milyen király már ez a hét. Holnap visszatér Flash és este még BvS is lesz, jövőhéten meg Flash-Supergirl crossover.

DarkEagle - 2016. 03. 22. 17:06

Valamit félreétettél. J’onn képességeit azzal a kis kütyüvel korlátozták. El is mondták a rész végén. Alex a kamionban ezért taposta szét. :D

Lucy-val, így, hogy már nem drámázik James-szel semmi bajom. Kifejezetten poén, hogy ő vette át a DEO-t. Az apja sokkal rosszabb lenne. A motoros akciójuk nagyon badass lett. A heti sister love is hozta a szokásost. Alex hosszú hajjal valóban gyönyörű volt. Bár nekem a röviddel is bejön.

Egyébként nem viccelt, mikor azt mondta, J’onn a legerősebb lény a Földön. Superman se tudná lenyomni mert J’onnak túl sok képessége van.

A Cadmus Projekt nagyon durva dolgokat fog hozni, erre készüljetek fel. És köztük ott a legdurvább. Jeremiah Danvers! Még engem is meglepett, hogy életben maradt. Így viszont már bizton állíthatjuk, hogy az igazi Henshaw meghalt. Mert ha valakik akkor a Cadmus emberei megtalálták volna.

A fiatal Kara és Alex részei nagyon jók lettek. Egyébként azt a flashback-et vágták ki a pilotból, szóval örülök, hogy megtartották végül így későbbre! Kicsit hiányoltam Helen Slater az otthoni jelenetből de tetszett, hogy árnyaltak a dolgon és apuci beszélt Karával és nem anyuci.

Ja és persze ne feledkezzünk meg Siobhan-ról sem aki végre használta a képességét. :D Mit ne mondjak megnéznék egy Canary vs Silver Banshee harcot. Vajon kinek van erősebb sikolya? XD

Szegény Winn tudja hogy kell választani csajt. :D

Ja és persze a J’onn és Jeremiah jelenetek is zseniálisak voltak!

passauf - 2016. 03. 22. 17:51

“Valamit félreétettél. J’onn képességeit azzal a kis kütyüvel korlátozták. El is mondták a rész végén. Alex a kamionban ezért taposta szét. :D”

Én tudom, hogy korlátozták, de most 3 katona mit ér Supergirl ellen? Semmit. Pedig láthatta az ezredes, hogy Supergirlnek nagyon nem tetszik hogy elviszik Hanket és Alexet. Szóval erősebb kíséret kellett volna. De még akkor is ha csak Jonn-tól kell félni, mert konkrétan ha belemegy a kamion egy kátyúba és kiejti a csávó a kezéből a kütyüt és tönkremegy, akkor máris kiszabadult Jonn. Szóval sajna ez nagy írói hülyeség volt.

Superman vs Martian Manhunterbe szerintem ne menjünk bele, mert itt leszünk két hétig. Ugyanúgy meg lehet csinálni ezt Superman vs bármely szuperhőssel. Persze nagyon jó ezekről vitázni, én is imádok, csak picit parttalan vita szokott lenni, ritkán van meggyőzés. De persze pont ettől élvezetes. :D Annyit azért elmondanék, hogy nem véletlenül Superman az egyik leghíresebb szuperhős, a jó megtestesítője. Sokan mondják, hogy azért unalmas Superman (és a történetei), mert ő túl erős és így minden akadályt legyőz. “He is as strong as he needs to be.” Szerintem egyébként pont azért Superman a legerősebb, mert minden ilyen vitában ahol el akarják dönteni ki a legerősebb, mindig Supermanhez hasonlítják a másikat. Konkrétan még Son Gokut is hozzá mérik :D

Persze mindezzel nem Jonn-t akartam degradálni, mert ő is tényleg nagyon erős, ezt meg is mutatta Supergirl ellen. Ráadásul az egyik legérdekesebb karakter a sorozatban, azt el is felejtettem írni az előbb, hogy tetszettek a flashbackek, mert többet megtudhattunk róla.

DarkEagle - 2016. 03. 22. 18:07

Nem érted még mindig. J’onn ellen felesleges volt egy hadsereg mert elég volt a kütyü. Pláne, hogy még J’onn se számított rá. Tudták, hogy nem fog akciózni, pláne Alex mellett. Az egész érvelése kukába ment volna ha most elkezd harcolni.

Ez pont olyan volt mint a Man of Steel-ben mikor bevitték Supit. :D

Egyébként Karától is pont ezért nem kellett félniük, pláne most hogy a város is ellene van, nem támadta volna meg őket mert még jobban ellene fordították volna az embereket. Plusz hiába erős, a Cadmus Projektnél tudnak a kryptoniak gyengeségeiről mint a Kryptonit pl. Szóval nem kell oda 100 katona, hogy lenyomják Supergirlt. Plusz a kamion belseje is zölden világított, nem tartom kizártnak, hogy a kryptonit miatt.

J’onn egyébként azért “erősebb”, mint Superman vagy Kara mert meg se tudnák ütni ha akarná. Láthattad, hogy Astra is keresztül ment rajta. :D Persze ő sem legyőzhetetlen de túl sok képességet szedett fel pár 100 év alatt. :D

Ha nem lenne kryptonit vagy mágia, mert ugye az is hatásos a kryptoniak ellen, akkor Super család tagjai legyőzhetetlenek lennének!

LaCRossE - 2016. 03. 22. 19:23

Abban azért igaza van, hogy ha nagyobb katonai kíséretet rendelnek J’onn mellé, sem lehetett volna megszólni. Nem írói hiba, de talán több értelme lett volna tényleg több katonának. Ugye azért fel kell készülni minden eshetőségre, és egy erős földönkívüli biztonságos átszállítását nem árt biztosítani. Szóval szerintem is több értelme lett volna egy nagyobb kíséretnek, de végül is amellett is lehet érvelni, hogy csak ennyi volt. Tipikus “I say tomato, you say tomato” esete. :P

DarkEagle - 2016. 03. 22. 20:39

Ja végül is. De szerintem ők is tudták, hogy ha meg akarta volna szökni már megtehette volna. Szerintem azt hitték nyeregben vannak. Végül is Supergirl úgy hozhatta volna ki hogy nekik fel se tűnik. :D

Kicsit elbízták magukat a Cadmusnál mert Superman nem foglalkozik velük látszólag persze csak. De Kara nem ilyen pláne így, hogy tudja, hogy él az “apja”. :D

LaCRossE - 2016. 03. 22. 20:45

Mondjuk ki: hülyék voltak, na. :D Viszont azt észrevettem sok sorozatnál, hogy ha egy szereplő hülye döntést hoz, az írói hibának vélik. Már hogy lenne az? :D Egy szereplőnek is megvan a joga, hogy ingyen hülye legyen, ha már nekünk is, felesleges állandóan azt mondani, hogy hibáztak az írók.

hokuszpk - 2016. 03. 22. 22:29

na. még en irok spoilert :)

John Doe - 2016. 03. 23. 02:26

Oké. Most komolyan… már a rész előtt meggyőztem magam arról, hogy Lucy miért kell nekünk ide? Amikor az egész sorozatban ha szerepelt, csak ártott vele. Aztán bumm, teljesen rendben volt. Mi durva, még őt is James húzta volna le ennyire?

Szóval a részről:

A flashback-ek nagyon rendben voltak, komolyan pluszban adtak hozzá az egész történethez, jobban érthető Hank és Alex közti bizalom is, és úgy az egészet frankón építették fel. A kis Kara aranyos, de nálam azért mindent vitt Winn és Kara első találkozása, és az állásinterjú, hát azt imádtam. Külön kösz az íróknak hogy láthattuk.:)

Ez egy jó rész volt, sokkal jobb mint azt előre vártam volna. Arról persze lehet beszélni, hogy több katonával kellett volna átszállítani Hanket, de hát minden filmben/sorozatban vannak ilyen megoldások. A végén történtek, meg valószínűleg megleptek volna, ha nem tudom a… és azt ne spolierezzük el, hátha van aki nem tudja.:D

heidfeld - 2016. 03. 23. 22:04

Ha nem lesz bátrabb a sorozat, bizony nem lesz harmadik évad. Esetleg a CW-n.. Átlagos rész volt, pár érdekesebb dologgal. Egy nagyon halvány 6 -nál többet nem ért.
Személy szerint nagyon bosszant, hogy Italia Ricci karakterét irodán kívülre tették. Belülről többet faraghatna Karán. Előző részben az tetszett igazán, amikor Kara belibbent új cuccaiban: “Meguntam a ruhatáram, vettem pár újat.” Erre Ricci: “Untuk azt mi is”

DarkEagle - 2016. 03. 24. 00:23

Miben kéne bátrabbnak lennie? Kérlek csak azt ne mond, hogy öljenek meg pár karaktert meg hátast dobok. :D

Amúgy nem 2. évadot akartál írni? :D
Italia Ricci karakterével még koránt sem végeztek, sőt most kezdik csak igazán. ugye jövőhéten. Az irodás jelenetei nekem is hiányoznak majd szóval remélem látjuk még ott is. Kíváncsi vagyok mi lesz a Banshee féle karakterével.

heidfeld - 2016. 03. 24. 04:55

Nem tudom, hogy mi van a képregényben, de nem kell feltétlenül ragaszkodni hozzá. Természetesen nem kell megölni benne senkit, főleg Ricci karakterét( Most volt a Facebookon, Élő adásban. Nagyon közvetlen, szimpatikus). Viszont rettenetesen Hiányzik belőle bármilyen szerelmi szál,20 rész alatt egy csak lehetne..
90%-ig biztos a második évad szerintem. 11 sorozatot nézek, de ‘van’ 5, amibe bele szeretnék kezdeni. Idő hiányában hármat kukáznom kell, remélem ez nem lesz benne.

Isaac76 - 2016. 03. 24. 08:08

Előre bocsájtom tetszett a rész,de…
valaki meg tudja mondani,hogy ezek a Cadmusból jött katonák honnan tudtak “Hank” összes képességéről,illetve
még a kamionban is mondják nem tudják azok hogyan működnek…viszont összeraktak egy öngyújtó méretű kütyüt
,ami mindent blokkolt? Képregényt nem olvastam,de láttam szinte az összes Igazság Ligás rajzfilmet ,abban nem láttam ilyet. A válaszokat előre is köszönöm :)

hokuszpk - 2016. 03. 24. 10:26

@heidfeld: van benne szerelmi szal: teljesen belezugtam Chyler Leighbe :)

hokuszpk - 2016. 03. 24. 10:28

@Isaac76: valoszinusitem Jeremiah rakta ossze nekik a kutyut.

hokuszpk - 2016. 03. 24. 10:40

@Darkeagle: ha Superman ket perc alatt repuli a fold-hold tavolsagot ( valamelyik kepregenyes oldal karakterlapjain olvassam ), akkor ne 2.5Match legyen mar Supergirl vegsebessege, mert ha utanaszamolsz, 300eKM/120s = 2500KM/s 2.5 Match = ~3750KM/h vagyis 1.05 KM/s ennyire azert ne fojtsuk mar le a figurat, a kepregenyben Brainiac napzuzo rakettajat is utolerte, pedig az valoszinuleg fejlettebb tekknika, mint a foldi.

szoval igen Supergirl birja mar el a repulot, emelje ki a hajot, es ne meruljon ki attol, hogy megtart 15 emeletet vagy eppen picit pofozkodik Voros tornadoval.

GodBadka - 2016. 03. 24. 10:48

A legutóbbi részben több hülyeség is volt. Kicsit jobban odafigyelhetnének. A hatástalanító kütyü is ilyen volt, de a Alex letartóztatása is kínos volt szerintem, ahogy előadták.

Kíváncsi leszek, hogy Banshee-val mit kezdenek a majd a továbbiakban, függetlenül attól, hogy a köv. részben ellenfél lesz.

A New 52-es Supergirllel például most barátok, az azelőtti képregénysorozatban meg ellenfelek voltak, szóval többféleképpen is csavarhatják a későbbiekben a történetet. No, nem mintha a képregényes háttér nélkül nem tehetnék :)

John Doe - 2016. 03. 24. 13:27

Szerelmi szál azért van benne, akár Kara-James, Winni-Kara vagy éppen most Winn-Shioban, de ha már @hokuszpk írta, hogy belezúgott Chyler-ba, akkor énis írhatom hogy Melissába.:DD

Supergirl erejéről, gondolom azért írják meg így a sztorikat, hogy ne az legyen, egyből mindent simán megold, meg ő egy ideig nem használta a képességeit, picikét jobban bele kellett szoknia. Legalábbis ilyesmi lehet a magyarázat. Gondolom mostanra, már jobban bírja a kiképzést.:)

DarkEagle - 2016. 03. 24. 17:35

“ne az legyen, egyből mindent simán megold, meg ő egy ideig nem használta a képességeit, picikét jobban bele kellett szoknia”

Pont ezt akartam én is írni. Kara 10 éve nem használta az erejét és gyerekként sem használta megerőltető dolgokra mint láttuk. Az “apja” egyből le is állította. Red Tornátót nem azért nem tudta könnyen lenyomni mert gyenge volt hanem mert Tornádót pont a kryptoniak megölésére terveztek.

Ahogy elnézem a J’onnt érintő kérdést is megválaszolták előttem. Jeremiah elég sokat dobott a dolgokon. Meg több 100 éve él a bolygón ennyi idő alatt sokat ki lehetett deríteni róla. Attól függetlenül is hogy nem értik hogyan müxik a képessége. :D

Ja és szerelmi szálak is vannak még ha nem is erőltetik őket. De nekem ez kimondottan tetszik. A készítők is elmondták, hogy szeretnék ha Kara egyedül érvényesülne aztán jöhet a szerelem. :D

hokuszpk - 2016. 03. 24. 18:25

ertem en, hogy a kryptoniak megolesere terveztek a robotot, de semmi utalas nem volt ra, hogy kryptonitot vagy voros napsugarzast hasznalt volna, ugy meg a teljesen eselytelen kategoriaba kene esnie.

heidfeld - 2016. 03. 24. 18:53

Hát igen. Chyler Leigh. Szívesen segítenék neki a ‘feszültség’ oldásban..Határozottan jó nő. Nálam 4. helyen lenne.

davil - 2016. 03. 25. 02:04

Na a szerelmesek, mikor zúgtatok bele Chylerba meg Melissába? :D

Amúgy jó rész volt, tetszett, de azért nem volt olyan jó mint az előző.Olyan 6.5/10 volt nálam.

Tetszettek a flashbackek, jók voltak, Egykori Supermant jó volt látni, szerettem a Lois és Clarkban őt, jót alakított.:D De azért megöregedett ő is.:D
Tényleg valaki tudja hogy a kryptoniak hogy öregednek a földön? Mintha valamelyik Superman részben lett volna erről szó hogy lassabban.

Na a részről annyit hogy a kis Kara aranyos volt, meg Hank is kiszabadult ami jó, mondjuk az a kütyü lehetett volna valami látványosabb eszköz is. Ez talán az egyetlen komoylabb hiba h nagyon egyszerűsítették, mondjuk sok sorozatba meg az ilyen agyon van bonyolítva.

Ja és ez a hamar kifárad Kara meg nem tud simán leverni vkit. Komolyan, amikor meg az van hogy a főhős elejétől simán nyer, azt mondjuk nincs karakter fejlődés, mindent egyből kisujjból lezúz… az az igazság ha az van akkor abba ha ez akkor meg ebbe kötünk bele…. butaság belekötni már bocs.

Amibe viszont belelehet az az hogy kellene már 1 erős férfi egyéniség a sorozatba mer Winn jó csak nem az “alfa hím” szerepére, arra meg James vicces lenne, Hank meg idős hozzá, de ő meg nagyon állat karakter, Kara meg ők a legjobbak!

Lucy is visszajöttt, ennek én nem örülök, ő sztem nagy negatívum, olyan mintha egy jó csajt akartak volna odatenni, ez bugyuta ötlet nagyon :S
na kb ennyi

Szula 25 - 2016. 03. 25. 09:35

Melissába már a két évvel ezelőtti botrányban (amiben ugye sok sztárnak a fotóját tették közszemlére és ő is benne volt) bele lehetett zúgni mikor is kiszivárogtatták a netre az akkori párjával készült nem gyerekeknek való képeiket. :)

Én remélem Siobhannal azt az utat követik amit GodBadka is fent megjegyzett, hogy Karával jóban lesznek végül. Winnek sem ártana ha végre valami jó történne vele. :)

hokuszpk - 2016. 03. 25. 10:31

“Ja és ez a hamar kifárad Kara meg nem tud simán leverni vkit. Komolyan, amikor meg az van hogy a főhős elejétől simán nyer, azt mondjuk nincs karakter fejlődés, mindent egyből kisujjból lezúz…”

igy meg papirnyul az egesz. ha erosebb lenne, akkor is lehetne olyan ellenfelet talalni, akit nem tud izombol lenyomni, peldanul Liwevire vagy Bizarrogirl ilyen volt.
Esetleg tovabb tartott volna a bunyo indigoval, kevesebb ido marad utolerni azt a rakettat, stb. A kriproniak is ott vannak tartalekban, hasonloan erosek.
De ha mar ugyis elrugaszkodunk a valosagtol, peldanak okaert johetne kis magia is.
Nekem ez a sorozat igy foldhozragadt, mint Clark a Smallvilleban :)

John Doe - 2016. 03. 25. 12:30

Szula 25:
Azokat a képeket inkább ne hozzuk szóba.

davil:
Ha már így rákérdeztél, amikor először láttam egy sorozatban, Ő pont az esetem, szóval…:D amúgy 2011 körül.

hokuszpk:
Jó, azért a Smallville-hez ne hasonlítsuk, annál azért lényegesen jobb.:D
Amúgy szerintem így jobb, hogy nem tudott egyből mindenkit simán leverni, majd idővel erősödik, és kap komolyabb ellenfeleket is. Gondolom az utolsó 3 részre azért nem egyszerű ellenségeket kap majd.

Aztán jó lenne már az a 2. évad berendelés.:)

Szula 25 - 2016. 03. 25. 13:00

John Doe:
Én eddig a sorozatig nem is ismertem a színésznőt, azokat a képeket is mikor láttam azt sem tudtam ki ő,csak most tudatosult bennem hogy ő volt az egyik áldozat. Glee-ből egy részt sem láttam itt viszont nagyon jól alakít mintha neki találták volna ki a szerepet.

John Doe - 2016. 03. 25. 13:25

A Glee-ből énis csak azokat a részeket néztem meg, amiben Ő szerepel. Az is 1 olyan szerep volt, amire rá lehetett mondani, hogy “mintha rá öntötték volna”

És imádom a hallgatni a hangját, szépen énekel.:)

DarkEagle - 2016. 03. 25. 14:21

Légyszíves ne hívjuk J’onn-t Hanknek mert Hank halott. Mióta tudjuk ki ő azóta kár Hanknek hívni mert összekeveri az embert. :D

Egyébként Red Tornado csak beta verzió volt ezért tudta lenyomni, megjegyzem őt se nyomta le elsőre.

Indigo dettó. Őt nem most láttuk utoljára. Fináléban visszajön. Az említett mágiával együtt. :P Ugyanis becastingolták az egykori WWE-s harcost Eve Torres-t Maxima szerepére. :D Szóval a sorozat megkapja az első VALÓDI harcos szereplőjét.

Plusz tegnap jött egy hír, hogy a 2. évadra (már ha berendelik ugye) terveznek valamit az egykori Wonder Womannel vagyis Lynda Carterrel. :D Kíváncsi vagyok ő kit alakítana.

hokuszpk - 2016. 03. 25. 18:20

@John Doe : lehet jobb, mint a smallville, csak epp abbol volt 11 evad, itt meg ha megeri a masodikat, akkor az mar nagy eredmeny lesz.

@Darkeagle: hat ez az, vazze egy felkesz robotot alig birunk lenyomni, akkor mi lesz ha jonnek a nagyfiuk ?
az a repulesi sebesseg meg menekulni is lassu :)

DarkEagle - 2016. 03. 25. 18:42

Erre találták ki a fejlődést. :D Eleinte harcolni se tudott de már elég jó pofozó lett belőle. :D

Ha már az 1. évadban olyan erős, hogy azonnal lenyom mindenkit akkor nincs hová fejlődnie.

Egyébként a CBS nagyon berendelt szinte mindent, de Supergirlről még nem nyilatkoztak. Tuti, hogy kivárják a crossovert. Pedig milliókat mernék rá tenni hogy berendelik a 2. évadot csak direkt húzzák a nézőket. Vagy tényleg tárgyalnak hogy mit hogyan lehetne. Sok dolog a WB/DC párostól is.

John Doe - 2016. 03. 25. 19:30

@hokuszpk:
Inkább lett volna csak 5 évada, ha az jó lett volna. Egyelőre nincs hír a második évadról, most a CBS berendelt jópár sorozatot, de a Supergirlt még nem.

hokuszpk - 2016. 03. 25. 20:12

oke, karakterfejlodes, de a nap holnap is ugyanugy fog sutni, abbol van ereje nem ?
de hat vegulis most majd lesz futoedzes, remeljuk gyorsul a csaj :)

hokuszpk - 2016. 03. 25. 20:15

@John : gondolom a CW nem sajat maga ellensege, ha az eb se nezte volna a smallvillet, akkor nem lett volna 11 evad.

most viszont ott tartunk, hogy 12M nezo volt az elso resznel a multheten meg 6. szurkolok, hogy legyen masodik evad, es javuljon a sorozat, de nem leszek meglepve, ha nem rendelik be.

John Doe - 2016. 03. 25. 22:44

@hokuszpk:
Persze, tudja mit csinál, nemis azt mondtam, hogy nem nézte senki, csak szerintem a Smallville rossz sorozat volt.Legalábbis, Tom Wellingel én nagyon nem voltam kibékülve. Ettől függetlenül másoknak tetszhetett, nincs ezzel baj.

Igen, ha így nézzük, elvesztette a kezdeti nézőtábor nagy részét, de azért azt is látni kell, hogy az egész hétfő este picit megzuhant a CBS-en. Ott a Voice meg az ABC-n is valami hasonló stíulusú műsor megy. Valami táncos vagy mi, azelőtt meg a Nagy Ő azt hiszem, ezekben nem vagyok túlságosan otthon, nem nézek ilyet.
De azok elég komoly nézőszámmal futnak, és gondolom ennek volt köszönhető a sorozatok visszaesése hétfő este.

Azért a kasza szerintem meglepő lenne.

A karakterfejlődés, azért azt se feledd el, hogy hiába erős, azt az erőt meg kell tanulni használni, és verekedni is tudni kell. Hiába erős valaki, ha semmi tapasztalata. Úgy egy könnyebb ellenfél is okozhat gondot.

DarkEagle - 2016. 03. 25. 23:06

Ami azt illeti csak az ÉLŐ-ben nézők felét vesztette el. DVR-ról még mindig több mint 8 millió ember nézi. :D

Amúgy ne csak a nézettséget nézzétek mert ilyen alapon akkor az Arrow meg a Flash sem élne sokáig meg a LOT sem. Oké CW szinten elmegy kategória a nézettségük, Flash ami tényleg jól hoz általában. De a sorozat főleg az eladásokból él meg, mint képregények, figurák, ruhák stb. Ez a jó képregény sorozatokban és ezért élt meg ennyi ideig a Smallville is. :D

Egyébként oké hogy a nap folyamatosan süt de ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan tudja használni a max erejét. Pláne ha még bele se jött rendesen. Kara konkrétan még nem is használta minden erejét mert ennél jóval többre lenne képes. De én örülök hogy nem lövik el az egész lőszert az 1. évadban. Persze még van vissza 3 rész szóval.

John Doe - 2016. 03. 25. 23:18

Igen, ha a DVR-t is nézzük, ott még 8M felett van.

Bizony, itt arra is bőven lehet alapozni, hogy milyen eladásokat produkál a sorozat. Pólók, figurák, képregények, és a többi, ahogy írta DarkEagle is.

Amúgy szerintem CW-n, a Flash mellett az Arrow is rendben van nézettséget tekintve. De látjuk azt is, hogy a Supernatural is ha jól emlékszem 11. évadnál jár már, és általában 2M alatt teljesít, aztán még sem kasza. Sőt új szezont is megkapta.:)

hokuszpk - 2016. 03. 26. 09:40

@DarkEagle: a napsutessel nem csak arra gondoltam, hogy amig sut, addig nem merulhet ki az ereje, a nap kisugarzott energiaja nagyjabol konstans ertek, ezert ha kb. pihenten ~2 Match sebesseggel tudja kivinni Lord laborjabol a bombat a tenger fole, akkor kesobb fura lesz amikor 3600x annyi kell, es megoldja.

nomeg ha egy olyan ‘pici’ bombatol elajul es ugy kell kihalaszni a tengerbol, akkor majd hulyen fog kinezni, hogy atomrobbanas utan onerobol maszik ki a felvarosmeretu godorbol.

davil - 2016. 03. 26. 12:42

Hopuszpk…
A Lois és Clarkban 1 rakéta felrobbanásakor Superman is elvesztette a kontrolt sőt még az emlékeit is 1 idore.

passauf - 2016. 03. 26. 15:00

DVR-ral együtt is elveszítette a nézői felét.
Pilot: Viewers: 12.96M DVR: 3.97M Total: 16.92M
Solitude: 6.69M DVR: 2.16M Total: 8.85M

Egyértelmű, hogy a crossoverre várnak ki, de szerintem az csak egy részre fogja megdobni a nézettséget, utána pedig visszamegy a mostani szintre.

heidfeld - 2016. 03. 26. 16:25

Lois és Clark első évada volt a csúcs! Superman átmenetileg megvakult, TAXIVAL!!! ment embereket menteni..Reggel ment borotválkozni. Letolta szemüvegét, majd LÉZERREL!!! égette le a szőrt.. Fel az after shave. Felszisszent, mintha csípné az arcát… Teljesen beteg volt, aki ezt kitalálta, én hemperegtem a nevetéstől..

DarkEagle - 2016. 03. 26. 17:16

Igazából a nézettsége azért ment le ennyire főleg mert sok a tehetség kutató és valóság show ami megy ellene és ahogy Winnie is írta azokat nem igen nézik felvételről. :D

@hokuszpk: Az eddigi történetvezetés és Kara Solar Flare használata miatt elmondhatom, hogy a New52-es képregény vonalat követik a készítők, legalábbis ami az erőket illeti. Itt már se Superman se Supergirl nem sebezhetetlen. Ezt értsd úgy hogy már nem csak a kryptonittal vagy mágiával lehet őket lenyomni. Van ez az új képességük a Solar Flare ami konkrétan annyit tesz, hogy maxon használja a hőlátását, mivel ugye az maga a nap energiája ami a szemükből jön. Ha az kifogy lásd Red Tornado elleni harc akkor jó időre elveszti az erejét. Szóval az erőszintek már nem úgy vannak ahogy régen. Tehát hiába süt a nap ő attól még nem fog gyorsabban feltöltődni ahogy régen volt.

Ilyen hirtelen fejlődéseket meg úgysem fognak csinálni. Flash sem fejlődött hatalmasakat az elmúlt 2 év alatt. Már oké most már tud dimenziókon át utazni, igaz egyelőre csak segítséggel. :D

hokuszpk - 2016. 03. 27. 13:28

hat akkor erdemei elismerese mellett elbucsuzunk a sorozattol.
en a smallville ota sorozatkent csak a bajnokok ligajat neztem, most elkezdtem bepotolni a marvel filmes univerzumot, abbol az jon le, hogy az amerika nepnek valami konnyen emesztheto alaptortenet azon kivul latvany kell meg zuzas, a karakterfejlodes sokadlagos.
de ne legyen igazam.

DarkEagle - 2016. 03. 27. 16:14

Hát mindent lehet mondani a sorozatra csak azt nem hogy nincs benne karakterfejlődés. :D Kara rengeteget változott, és vele együtt Cat, Alex, J’onn igazából annyira megváltozott, hogy már nem fél megmutatni ki is ő. Winn változott talán a legtöbbet, James is változott csak egyelőre nem előnyére. :D Lucy meg ilyen köztes, néha szeretem néha nem. De most hogy a DEO vezetője lett van esélye változni.

Meg azért a sorozatot ne alacsonyítsuk le egy szimpla “zúzás elég” mozihoz. Köze nincs ehhez.

hokuszpk - 2016. 03. 27. 17:03

nem is allitottam, hogy koze van a marvel mozikhoz, viszont azok a filmek sikeresek, bamulja boldog-boldogtalan, szoval ha az atlag amerikai arra vevo, akkor hasonlot kell eroltetni nem a karakterfejlodest, mert annyira felfejlodunk, hogy nem marad nezo.

hokuszpk - 2016. 03. 28. 15:14

bakker. most nezem meg vegre nyugisan a 15-ost, az egymillio tonnas kulcsot felemeli, ize. boeing 747 ha jolemlexem max. 450e tonna…
egy raketta meg parX10. igaz legalabb gyors mozgasban volt.
de ettol meg mindig picit kovetkezetlennek erzem :)

mind1, amire ezen kivul felfigyeltem, Winn:
“Veletlenul csinaltam egy nagyon csunya virust par eve”

hat. oke, tv meg minden, de ez azert banghead dijas, az ember nem csinal “veletlenul” virust.

mondjuk amiota Sandra Bullock tracerouteja a Halozat csapdajaban prezentalta 123.456.789…. tipusu ipcimet, gondoltam komolyodott valamit a filmes szakma. hat nem; az is igaz, azota neztem kizarolag csak elo sportkozvetitest, szerintem elvonulok megint 20 evre.

vérnarancs - 2016. 03. 28. 19:09

Most, amit külön kiemelnék, az az 1×17-es rész elején a telefonos jelenet. Calista Flockhart egyszerűen zseniális volt! Imádtam.

DarkEagle - 2016. 03. 28. 21:41

@hokuszpk: Már megint ezen rugózol. Hidd el nem érdemes mert csak ront az összképen. :D Kara a repülőnél még repülni is alig tudott, emlékezz vissza. Nem csoda hogy alig bírta megtartani a repcsit. A rakéta meg azért elég gyors volt nem csak a súly számít, hogy te is írtad. A kulcs meg azért másabb, oké nehéz de az nem mozog sehova. A hajónál is azért szarakodott mert totál kifárasztotta magát előtte, Alex mondta is hogy ne menjen mert nem elég erős a tesztek miatt. :D

Winn egyébként nem szó szerint értette, hogy “véletlen” csinált egy vírust. Ő ilyen sunyin beszél néha hogy védje a kis bőrét. Benne van a vérében, na. :D

EGYÉBKÉNT MEG!

4.5 óra és kezdődik a crossover OMG! El se hiszem, hogy ezt is megértük. Én tuti élőben nézem. :D

DarkEagle - 2016. 03. 29. 00:19

winnie – 2016. 03. 28. 20:45
superpityutól sem lesz írás a részről.

@LaCRossE: Mivel senki nem ír és te mondtad, hogy lehet fogsz, majd jelezd itt, hogy hogy döntöttél mert én írnék mindenképp, ha más nem ír. :D

LaCRossE - 2016. 03. 29. 01:20

Írok :)
Most azon gondolkodom, nézzem-e a streamet, ha már az FTWD dara miatt fennmaradtam.
Bár valószínűleg nem, agyfaszt kapok, ha csak 10 mp-re is leáll a strem közben :D

LaCRossE - 2016. 03. 29. 01:21

*stream

DarkEagle - 2016. 03. 29. 01:53

Ha kell itt nézd ez tökéletes és nem áll le csak léj be valamivel és kész. :D Szép minőségi HD. :D

Kritkát akkor nem írok ha megírod te. :D

watch.ustvnow.com

John Doe - 2016. 03. 29. 03:19

Elkezdtem nézni és elment a net. Na az volt a **** pillanat. Persze mostmár van.:D

DarkEagle - 2016. 03. 29. 07:17

Na akkor jól kibabrált veled az élet. :D Engem csak a sok reklám zavart de mindenképp élőben akartam nézni. XD

LaCRossE - 2016. 03. 29. 12:24

Na megnéztem, valamit összehozok majd, csak most megyek a kertbe dolgozni. :D De pazar kis rész volt. :)

Iceman - 2016. 03. 29. 14:38

Flash miatt beugrottam, valószínűleg ennyi is volt számomra a Supergirl:D Barryvel nagyon jó párost alkottak, volt pár vicces beszólás. Igazából még Melissat is elnézegetném valamelyik CW-s sorozatban annyira cuki. Viszont egy dolog nagyon foglalkoztat, biztos megadták már a választ erre korábban a sorozatban. Supergirl mitől ilyen gyenge? Ahogy kivettem Banshee csak sikoltozni tudott mégis simán arrébb ütötte Karat. Tudom hogy első évad de az ember többet várna Girl of Steeltől:D

LaCRossE - 2016. 03. 29. 14:59

Elvileg Silver Banshee ereje mágikus erejű, és ahogy Superman, úgy Supergirl sem sebezhetetlen a mágikus támadásokkal szemben.

hokuszpk - 2016. 03. 29. 16:09

@iceman : +1
@LaCRossE : oke, magiaval szemben vedtelen, es a sikoltozastol amugyis megfajdul a feje mar csak a szuperhallas okan is, de hogy kiviszi az ablakot ? na ne.

LaCRossE - 2016. 03. 29. 16:14

Hát figyelj, én is sok mindenbe bele tudnék kötni a rész okán, és bele is fogok egyébként, erre készüljetek fel, de nem lehetett nem szeretni a részt. :D

DaMan - 2016. 03. 29. 16:48

Ó dehogynem :D Mondjuk én Flasht most láttam először, de igazából az ő jelenléte zavart a legkevésbé. Az, hogy a Catcoba szó szerint bárki besétálhat már meg sem lep, ahogy az sem, hogy a DEO-nak nincs saját hálózata és a biztonsági rendszerük sem sokkal jobb az újságénál.
Különleges résznek jó volt, de mint oly sokszor már, most is a vége volt a negatívum. Elképesztő, hogy az érdeklődés fenntartására hivatott rész eddig sosem váltott ki belőlem még hasonlót sem.

Egyébként azt én sem értettem, hogy ha egy kamiont képes összegyűrni, miért esett ki egy sikolytól az ablakon. Meg mondjuk nem lepett, nem először teszik félre a logikát.

DarkEagle - 2016. 03. 29. 16:49

“Elvileg Silver Banshee ereje mágikus erejű, és ahogy Superman, úgy Supergirl sem sebezhetetlen a mágikus támadásokkal szemben.”

PONTOSAN! Silver Banshee ereje egyébként még nem is teljes. Ez itt még csak festék rajta. Remélem meglépik hogy magától változik át ilyenné. :D

Egyébként még annyit, hogy Banshee-nek van szuper ereje. Mármint fizikai. Ezért tudta kiütni Karát. Szóval ő sem csak egy mágikus lény. Majdnem ugyan olyan erős mint a Superman v Supergirl. De amúgy kár ezen agyalni, egyértelmű, hogy direkt van lekorlátozva Kara ereje hogy tudjon hova fejlődni.

Egyébként ha valamire akkor erre a részre mehet a 10/10. Színtiszta móka volt plusz rengeteg, képregény kockáknak való utalás. :D

Várom a cikked LaCRossE. :P

LaCRossE - 2016. 03. 29. 17:07

Akkor még légy türelmes. :D Még mindig a kerttel szarakodom, este fogom küldeni a kritikát winnie-nek, így legjobb esetben is csak holnap délután kerül ki, amennyiben elfogadja (bár még nem dobott vissza tőlem írást).

John Doe - 2016. 03. 29. 17:35

Várjuk LaCRossE, várjuk! :D

Amúgy rendben volt a rész, talán 1-2 dolog volt, amibe úgy igazán bele tudnék kötni. A végén a harc picit lehetett volna hosszabb, és másféle végkimenetelű. (máshogy nyerjenek Karaék)

Amúgy Barry Allen jó volt és kösz Grantnak hogy elvállalta a crossovert. Nagyon jól mutattak Melissával, összességében azért nagyon jó részt kaptunk, valahol adható rá a 10/10, mert élvezetes volt, és elrepült az a 40p, de ha picit visszábbveszek a fanságból, akkor olyan 8-8.5/10 volt nálam.

Már csak két rész maradt, milyen kevés… ráadásul jövőhéten nincs epizód.

Edrick - 2016. 03. 29. 18:07

“All four of you standing there doing nothing, you look like the attractive yet non-threatening, racially diverse cast of a CW show.” :D ez zseniális

Én is csak most ugrottam be, de még a végén ledarálom ezt is. Még kívülállóként is érthető volt, jó volt nagyon, tetszett :)

DarkEagle - 2016. 03. 29. 18:44

“All four of you standing there doing nothing, you look like the attractive yet non-threatening, racially diverse cast of a CW show.”

Ez mehet is a hé idézete rovatba. :D

Meg Barry elszólása a végén.

“Settle this like women.”

Ezen szakadtam. :D

Egyébként igen, tény és való lehetett volna hosszabb a harc de így is túl sok mindent kellett megoldaniuk.

Plusz az milyen volt már a végén, ahogy Kara eldobta Barry-t. Azt hittem eltöri a gerincét. :D

“Egyébként azt én sem értettem, hogy ha egy kamiont képes összegyűrni, miért esett ki egy sikolytól az ablakon. Meg mondjuk nem lepett, nem először teszik félre a logikát.”

Ne keverjük a dolgokat. Egy kamion összetörésének semmi köze ahhoz, hogy elrepül egy sikolytól. Gondoljatok bele visszafelé. Egyrészt Kara nem számított a sikolyra, plusz a szuper-hallása miatt sokkal érzékenyebb, láthattátok hogy a füle is vérzett, DE A LEGFONTOSABB, mi lett volna ha nem esik ki? mindenki nézett volna hogy WTF, mindenki megsüketült de Kara tök jól van. Egyből leleplezte volna magát. Szóval ez nem írói baki. :D

Ami a CatCo-t illeti az nem a Fehér Ház csak egy sajtó. Ilyen erőkkel ami neki van simán besétálhatott. Nem nagy kunszt kijátszani a “diplomás” őröket sem. :D DEO-ba meg nem sétálhat be akárki. James és Winn Kara miatt lehet ott, Winn ugye már ott dolgozik. Siobhan pedig a zuhanása miatt került be. Nem csak úgy besétált. Később mikor kiszabadította Livewire-t akkor nem ment be hanem messziről törte össze a kalitkát ahogy a nagynénje mondta is neki. Barry pedig amilyen gyors a DEO-nál senki nem tudta volna megállítani. :D Mindenre van magyarázat csak figyelni kell.

Egyébként eléggé logikusan van felépítve a sorozat. a James-Kaara erőltetésén kívül nagy gond nincs vele szerintem. De még ez a szál sem olyan vészes mint pl Arrowban az Olicity. :D

John Doe - 2016. 03. 29. 19:42

Barry beszólása, tényleg hatalmas volt.:D Na, meg a végén az a kis verseny is.:D

Amúgy, szép jelenet volt, mikor Kara a földre került, és az emberek elé álltak, hogy megvédjék, majd végén felsegítette őt egy tűzoltó. :) (S 2-ben is volt hasonló jelenet)

James-Kara vonulat meg újabb fura pillanatához érkezett, mondjuk nem bánom hogy így alakult. Ajj de komolyan, hát Barryvel ez a 40p alatt több jó jelenetet lehetett forgatni mint Jamessal a 18 rész alatt.:D Nem kellene azt erőltetni. Arrowban Felicity meg Oliver legalább valamelyest összeillik.:D Már abban is elmaradtam 1 évaddal, folytatni kéne.

Azt meg tudjuk, hogy Kara hallása érzékenyebb, Clarké is az volt. Néha picit úgy érzem, sokan azt várják el, hogy Kara mindent kibírjon, és viszonylag könnyen és gyorsan szedje szét az ellenfeleket. De ha ez lenne, akkor meg sok olyan hozzászólás születne, hogy “na persze, senki se tudja megsebezni, unalmas”. Azért az ő ereje sem végtelen. Ha kapunk 2. évadot, biztosan fog erősödni, és javulni Supergirl, valószínű direkt van most még picit visszafogva az ereje.

Hú, mennyi mindent lehetne írni a részről, akár csak azt, hogy Winn-Shioban dologgal mi lesz, azért elég szerencsétlen a srác. Mondjuk én bírom, és az ízlése is jó.:D

Azért J’onzz picit hiányzott.

DarkEagle - 2016. 03. 29. 21:16

Na igen J’onn és Alex nagyon kellett volna nekem is. :D De majd 2 hét múlva.

Egyébként ha az lesz amire számítok az New52-es képregények alapján akkor Siobhan nem lesz mindig gonosz. Szóval kíváncsi vagyok melyik Banshee-t hagyják meg végül a készítők. Winn megérdemelne egy normális csajt és hát Siobhan a kiborulásai ellenére jó csaj, mármint nem csak külsőleg. Csak hát egy lelki roncstelep. :D

mSO - 2016. 03. 29. 21:22

“You look like the attractive yet nonthreatening racially diverse cast of a CW show.”

Zseni! :D

passauf - 2016. 03. 29. 21:33

Hát nekem nagyon nem jött be a rész, sőt a gyengébb Supergirl részek mellé sorolnám. Ha most ugrottam volna be csak a crossover miatt, akkor tuti nem maradnék nézni a sorozatot.

Kezdjük a pozitívumokkal:
– Barry és Kara között működött a kémia (pl. amikor Kara felkiált, amikor Barry fagyit hozott), ahogy Barry és Winn is egyből jóbarátok lettek.
– Egy-két vicces utalás és kitekintés (pl a CW-ra).
– Livewire-t játszó színésznő nagyon elkapta a fonalat, zseniálisan játszott. Libabőrösek voltak Livewire jelenetei.

Negatívumok:
– A részek rossz sorrendben való leadása. Igaz erről mondjuk a csatornák tehetnek, szóval emiatt nem haragszom nagyon.
– Flash és Supergirl között már nem működött a kémia.
– Iszonyú béna harcjelenetek. Ennél tudnak sokkal jobbat, mert már csináltak mindkét sorozatban látványosabbat.
– Flash és Supergirl túlzott legyengítése azért, hogy izgalmas legyen a harc. Livewire még érthető, hogy erős, de Banshee túl erősnek tűnt, úgy hogy csak néhány órája használja az erejét. Értem én, hogy később erősebb lesz, de most még érthetetlen volt.
– Flash buta és lassú is volt. Supergirl arra kérte Flasht, hogy maradjon segíteni, erre semmi segítséget nem adott (mármint harc közben)
– A végén a tűzoltók vízzel győzik le Livewire-t :D Oké, logikus, de már túl logikus, annyira, hogy egy 8 éves gyerek is ki tud ilyet találni, nem hogy egy sorozat írója. :D Bezzeg Barrynek és Karának nem jutott eszébe…

Amúgy csak e miatt a rész miatt kezdtem el nézni egy hónapja a Supergirlt, tetszett is néhány rész, de ez sajnos most nem jött át. Persze ebben az is benne van, hogy nagyon vártam a részre és emiatt magasan volt a léc és nem tudta megugrani. :( A 4. évados Flash/Arrow viszont megugrotta, szóval nem csak ez volt a baj. Na hátha majd másodjára jobb lesz a crossover. A Flash-t egyértelműen nézem tovább, a Supergirl is kap még néhány esélyt.

DarkEagle - 2016. 03. 29. 22:11

“– Flash és Supergirl között már nem működött a kémia.”

Ennek semmi értelme. Konkrétan semmi különbség Kara és Barry vagy Supergirl és Flash közt. Ugyan úgy megvolt a kémia csak szerkóban kevesebbet voltak együtt.

A harc jelenetek tényleg le voltak egyszerűsítve de most őszintén ha akarta volna Barry egyedül lenyomja mindkét bigét de akár Kara is. Kellett valami folyamat én ezt nem írom a negatívumok közé. Egyébként halkan megjegyzem, hogy oké hogy Banshee még újonc de ő szinte ugyan olyan erős mint a Super család. Plusz még előnyösebb is mert mágiát is tud használni. Persze ettől még az itteni Banshee nem lett pro. De szerintem kezdésnek korrekt volt. Meg látszott rajta a végén nagyon a hezitálás is. Egy pillanatra Livewire-ön is amúgy mikor Cat szóba hozta a gyerekeit.

Van egy olyan sejtésem hogy a fináléban beállnak Supergirl mellé segíteni, hogy lenyomják Non seregét. :D De szerintem Banshee mindenképp.

Ezt a Flash buta dolgot nem értem. kifejthetnéd kicsit. A lassúsága egyértelmű hiszen le kellett kicsit fokozni, mert túl gyors ennek a sorozatnak a tempójához. Jogos volt. Azt viszont én se értettem hogy mikor LW után ment Kara meg közben lent szenvedett, merre járt. Elment nyaralni egyet vagy mi? :D

Az ilyen, “hogyan nyomjuk le az ellenséget” elméleteket inkább hagyjuk is szerintem mert minden sorozat megbuknak 5 perc alatt. :D

A város reakciója nekem kimondottan tetszett pl.
Nálam simán benne van a TOP 5-ben a rész. Azóta megnéztem 3x is már. :D

Amúgy Supergirlnek túl sok esélyt már nem adhatsz, bár nem tudom merre jársz. :D 2 rész múlva vége az évadnak. :P

LaCRossE - 2016. 03. 29. 22:36

Elküldtem a kritikát, gondoltam szólok.
(és mivel úgy hiszem, winnie igyekszik elolvasni minden hozzászólást, ezért itt jelezhet, ha mégsem kapta meg)

passauf - 2016. 03. 29. 23:16

“Ezt a Flash buta dolgot nem értem. kifejthetnéd kicsit.”

Basszunk bele egy villámot Livewire-be, ártani nem árthat… :D
Meg tényleg lassabb volt, mint szokott, ami dramaturgia szempontból érthető, sztori szempontjából kevésbé.

Figyu, ami nektek nagyon bejött (vicces párbeszédek, kikacsintások, egymás cukkolása), nekem is bejött, csak nem vitte el a hátán a részt. Inkább az első Flash/Arrow crossoverre hasonlított, ahol csak az volt a lényeg, hogy ketten egy részben legyenek. A 4. évadban Vandal Savage-dzsel már sztori is volt, wtf pillanatok is voltak.

Amúgy akkor most Kara Földje elvileg a mi Földünk, mert van náluk CW. De ha van náluk CW, akkor ismernie kellett volna Barryt a TV-ből. :D Na jó, mégsem a mi Földünk, mert Bernie Sanders valaki más. Cat egyébként néhány résszel ezelőtt a rebublikánusoknak szólt be (ez mondjuk teljesen érthető LA-ben), de ezek szerint Sanders sem a kedvence (vagy természetesen a készítőknek).

DarkEagle - 2016. 03. 29. 23:52

Szerintem Cat karakterét ne vetítsük ki a készítőkre mert abból jó nem sülhet ki. :D

Egyébként jogos, Barry azt a részt tényleg benézte, tudta, hogy a csaj elektromosságot irányítja erre mint valami kezdő belevág pár villámot. :D Igazából ez vicces volt a maga módján meg csak menőzni akart és bebukta. .D

Amúgy a készítők azt mondták nem fogják elmondani Kara melyik Földön él a sorozatban mert véletlen se akarják, hogy a képregény ismerők tudják mire lehet majd számítani. :D

Ami engem jobban érdekel, hogy mikor és mit kezdenek majd a Föld-1-es Karával mert ő nem Kara Danvers és nem is Supergirl még. Sőt Superman sincs még. Szóval mivel szerintem borítékolható a következő crossover jövőre tuti, hogy akkor Kara megy át a Flashbe.

Skirm - 2016. 03. 30. 07:59

Nagyon tetszett ez a rész, több ilyen crossover kellene flash és supergirl közt :) A végén azt hittem James visszakozik vagy ilyesmi, meglepődtem hogy nem erről van szó. A harcok tényleg kicsit gagyik voltak, de ennyi volt számomra a negatívum.

Egy dolgot magyarázzon meg nekem valaki. Azok a cellák a D.E.O-ban, vagy akár a flashben a csővezetékben. Benne vannak egy kalitkában, ahonnan nem lehet őket kiengedni a szuper erejük miatt. Oké, de se wc se semmi nincs a cellában :D
http://static02.mediaite.com/themarysue/uploads/2015/12/Supergirl-Ep-7-3.jpg

GodBadka - 2016. 03. 30. 08:21

Mit kellene kezdeni a Föld-1-es Kara Danversszel? Ezt nem is értem. Nincs olyan, hogy Kara Danvers, az csak egy felvett név, nem kell minden Földön lennie.

Én amúgy azon röhögtem nagyot, amikor Cat elkezdett az új hős nevén tűnődni és a végén benyomta a Blurt (ugye Smallville). Erre még rájött ahogy magyarra fordították (Maszat). És én kész voltam vagy 2 percig. :)

Poghy - 2016. 03. 30. 08:25

Jobb volt, mint egy átlag Supergirl rész, de nem volt jobb, mint egy átlag Flash rész, elsősorban a túlzsúfoltsága miatt. Bővebben majd a kritikánál, gondolom hamarosan kint lesz.

hokuszpk - 2016. 03. 30. 08:42

ebben a nev temaban csak Superman foldi elnevezese fix, az mindenhol Clark Kent; Supergirlnek minden univerzumban mas a nev jut, anno 1817 korul kezdesnek volt Linda Lee, kesobb Linda Danvers, az animacios sorozatban talan Kara Kent…

passauf - 2016. 03. 30. 10:41

“Oké, de se wc se semmi nincs a cellában :D”

Ez minden egyes sorozatban így van, nem csak itt. Kara még egyszer nem ment el wc-re, ahogy Barry sem, sőt, ahogy XY sem a Z című sorozatban stb. Attól hogy még nem mutatják szoktak wc-re menni a a filmek és sorozatok szereplői.

Capri - 2016. 03. 30. 13:16

Ahogy a tv-ben se látjuk mindig a szereplőket mosdóba járását, még a könyvekben se. pl. Harry Potter könyvsorozatban egyszer csak 1 fejezet szól Harry fürdéséről. :D (Tűz Serlege)

Annak idején a HP-fanok is észrevették, hogy nincs leírva mindig a diákok mosdóba/fürdőbe gyakori járásáról.
Mivel ez nem fontos a sztori szempontjából.

——————————————————
Supergirl és Flash crossover: Jó volt. Cat beszólása aranyat ér! Ami CW-ra utalt.:D
Heti idézetes gyanú!

Lord Mesa Art is megörökítette rajzban is. :D

jessm - 2016. 03. 30. 13:57

Én besírtam ezen a idézeten is:
” The Flash? Sounds like someone whose only superpower is jumping out of an alley in a trench coat. ”

Szerintem elég jó rész volt, bár a Flash _arrow cross jobban tetszett. De Barry és Kara között jól müködött a kémia, Amikor közölték, hogy másik univerzumból jött az egyik a másik meg egy Ufo, ól sikerült jelent volt.
rendkivül vicces beszólások is voltak a részben.
És persze jól nézett ki a ahogy Kara eldobta Barryt. Persze a nagy harc egy kocst béna volt , de érthető volt , hogy azt akarták , hogy Kara Szerezze vissza az emberek jó indulatát.

DarkEagle - 2016. 03. 30. 14:08

@jessm: Kara nem UFO! Könyörgöm, szokjunk már le erről. Évtizedek óta UFO-nak hívják az emberek az Idegeneket pedig az UFO az egy beazonosítatlan repülő objektum! Jó Kara is repül de na. :D

Ő szimplán egy Idegen, még az űrlény is durva lenne de az még mindig valóságosabb mint az UFO. Tanuljuk meg a kifejezéseket vagy ne írjuk le akkor már! Bocs erre nagyon háklis vagyok minden Scifi filmnél sorozatnál látok valakit aki UFO-zik pedig köze nincs hozzá.

GodBadka – 2016. 03. 30. 08:21
Mit kellene kezdeni a Föld-1-es Kara Danversszel? Ezt nem is értem. Nincs olyan, hogy Kara Danvers, az csak egy felvett név, nem kell minden Földön lennie.

Semmit, mivel nincs Föld-1 Kara Danvers. A készítők már lenyilatkozták, hogy van a Föld-1-en is Kara de ott nem Kara Danvers a neve és még nem lett Supergirl sem! Egyébként attól, hogy csak egy felvett név még az a neve. Ha téged örökbe fogadnának akkor a te neved is az lenne ami a nevelő szüleidé. Vagy szerinted mennyire lenne reális egy tudatlan emberi világban egy olyan név, hogy Kara Zor-El? Kicsit se lenne feltűnő. :D

Egyébként már megint nem volt felvezetése a crossovernek a mai Flash részben. Elég cink. Főleg mivel a Flash most 3 hét múlva tér vissza pont a Supergirl finálé után. Röhej, na! Nagyon nem sikerült összehozni ezt a crossover összekötést. :D
Mondjuk ez a rész minőségéből nem von le de hát jobban jártak volna ha egy csatornára teszik és akkor most nem lenne ilyen cikis.

John Doe - 2016. 03. 30. 15:38

DarkEagle: Nem volt semmmi felvezetés a Flash részben? Az durva, pedig arról volt szó hogy most lesz, de akkor meg sem nézem.

Amúgy a sorozatnak nagyon jó humora van, akár csak a mostani CW-s beszólás, vagy Flash mondata a végefelé. Melissa nevetése meg nagyon ragályos, ha nevet, akkor általában énis.:D

A WC-s dologra, az meg szinte minden filmben/sorozatban így van, vannak dolgok, amiket nem kell mutatni, vagy egyszerűen nem férnek bele.

GodBadka - 2016. 03. 30. 16:46

Valamelyik hírban volt két link is, ahol a crossoverről nyilatkoztak, ott mondta a csávó, hogy a flash 18 utolsó 5 perce lesz kb. a felvezetés. És hogy tök jó, mert kb. hozzá se kellett nyúlniuk az eredeti történethez.

#DarkEagle – A Kara Danverses mondatodat félreolvastam. Elnézést. De legalább tisztázva lett minden.

DarkEagle - 2016. 03. 30. 18:20

Ez az 5 perces készítői interjú egy előzetesben volt de de az még a crossover előtt és azt a speedster csajos részre mondták. Feltéve ha egy interjúra gondolunk. :D

hokuszpk - 2016. 03. 30. 22:15

Supergirl es Flash is szupertempoban jar klotyora, kb. ~0.000001 masodpercig tarthat nekik, persze, hogy a 25/30 kepkockas vilagban eszre sem vesszuk :)

GodBadka - 2016. 03. 31. 10:51

#DarkEagle, nem. Amire gondolok az kimondottan a crossover létrejöttéről szólt. Most megkerestem. 03.23-ai Hírszerdában volt.

És erre gondoltam:
” Gustin says filming the crossover had an unintended effect on the Scarlet Speedster. “My favorite thing about it was we were shooting our Episode 18 of ‘Flash’ when I was simultaneously popping back and forth and doing ‘Supergirl’s’ Episode 18, and it’s the episode where Barry does disappear and go to this other Earth, so it coincided perfectly,” he recalls.”

heidfeld - 2016. 03. 31. 11:50

Kicsit elsiették ezt a részt is. Az ellenfelek legyőzése nevetséges. Két részt érdemelt volna Barry és Kara. Évadonként 3-4 részre össze lehetne hozni őket, nézettségnek jót tenne. Hiányzott a nővére és Maax is.. Főnök néni, Winni remek, James bűn rossz. Jók voltak az elszólások. Külön tetszett, amikor Barry képet szeretett volna az űrhajó előtt.. Italia Ricci nagyon jó. 7.5 a rész

DarkEagle - 2016. 03. 31. 16:26

@GodBadka: Ja hogy ez? Ez nekem kimaradt valamiért. :D

GodBadka - 2016. 04. 12. 12:25

A 16. után végre megint egy egész jól összerakott rész. A történet elég kényelmes volt viszont. Nem igazán éreztem a sürgető kényszert.

Az előzetes alapján a következő rész talán ezt is orvosolja.

DarkEagle - 2016. 04. 12. 15:11

Lévén dupla részes finálé egyértelmű volt, hogy nem ez a rész lesz a komolyabb. De így is eléggé komolyra sikeredett. Nagyon jó rész volt.

Viszont ami nagyon nem tetszett az Superman-es dolog. Mi az a bullshit már, hogy azért hat rá a Myriad mert ő a Földön nőtt fel? A DNS-e ettől még nem változott emberivé. Ugyan úgy kryptoni maradt. Ha a készítők nem tudják rendesen beleírni akkor ne írják bele. Hagyhatták volna annyiban mikor Kelex azt mondja hogy Földön kívül tartózkodik. Az fele annyira se zavaró indok mint az hogy emberként gondolkodik ezért rá is hatással van a Myriad. Kara is ugyan úgy emberként gondolkodik ő is a Földön nőtt fel, most teljesen mindegy, hogy 13 éves koráig Kryptonon élt attól még ragaszkodik a Földi életéhez akárcsak Clark. Szóval úgy ahogy van ez a része a dolognak baromság.

Maga a rész ezenkívül jó volt. Indigo nincs túl jó hatással Non-ra pedig nagyon úgy fest hogy át tudná állítani Kara ha akarná. :D

Alex és J’onn jelenetei zseniálisak voltak, pláne mikor beköszöntök az anyjához. :D

Alex kryptonit ruhája meg nagyon badass lett. Jó kis harc lesz köztük jövőhéten. De továbbra is úgy vélem, hogy kellett volna egy Superman vs Supergirl ha már ennyire belemagyarázták hogy rá is hatással volt a Myriad. Kíváncsi vagyok mikor lekapcsolják a cuccos mert úgyis lekapcsolják mi lesz Supermannel megjelenik egyáltalán vagy csak éli az életét köszönet nélkül. Bár inkább ne tűnjön fel ha csak valami homályos alak mond köszönetet vagy megint bedobják a chatelős dolgot a végére? :D

Szóval ja voltak érdekes dolgok de összességében egy jó erős 7/10 volt.

Ja és Cat megint hozta a formáját. Heti idézetek közé mehetne megint a monológja Harrison Fordról. :D

GodBadka - 2016. 04. 12. 16:04

A váratlan ellenfél, aki a 20. rész leírásában szerepel, nem tudom ki más lehetne Supermanen kívül. Alex már nem váratlan.
Más meglepit így hirtelen nem tudom mit rángatnának elő. Max. erőltetve, azt meg nem kellene.

DarkEagle - 2016. 04. 12. 16:29

Hát Superman azért esélytelen mert az előzetesek alapján a 20. részben már elmúlt a Myriad hatása. Arról nem beszélve hogy alapból nem engedik Supit komolyan szerepeltetni. :/ VISZONT! Mivel van a Casdmus Projekt amit már ugye belengettek. A váratlan ellenfél lehet Cyborg Superman aka igazi Hank vagy ha nem ő akkor az apjuk. Supermant valahogy nem tudom elképzelni. Váratlan ellenfél még lehet akár Brainiac is lévén Indigót tuti nem írják ki. De tippre a Cadmusos dolog fog bejönni mert S2-re az lesz a főszál a készítők szerint.

GodBadka - 2016. 04. 12. 16:40

Igaz, valahol említettek Superboyos terveket második évadra, ha lesz. Ez persze nem tudom mennyire komoly, mert nem kutattam utána.

Morgana - 2016. 04. 12. 16:41

DarkEagle – 2016. 04. 12. 15:11
“Viszont ami nagyon nem tetszett az Superman-es dolog. Mi az a bullshit már, hogy azért hat rá a Myriad mert ő a Földön nőtt fel? ….”
Főként az után, hogy kedvenc marslakónk egyaránt nem “lát bele” Clark és Kara fejébe, vagyis az agyuk semmiben nem különbözik. Utálom, ha egy sorozat készítői ennyire következetlenek, illetve “tesznek” a rajongóra, aki figyelmesen nézi a sorozatot.

A Harrison Ford szövegen gurultam. :-)

Tetszett, hogy Cat Grant és Maxwell Lord is szembesült néhány erkölcsi problémával, Karanak meg – mint minden szuperhősnek – találnia kell egy jobb kiutat. Jó karakterfejlesztés és színészi megvalósítás. Indigó meg elragadóan gonosz.

hokuszpk - 2016. 04. 12. 17:09

@GodBadka: supergirl.tv aprilis elsejen.
de mar elmult.

DarkEagle - 2016. 04. 12. 20:15

hokuszpk – 2016. 04. 12. 17:09
@GodBadka: supergirl.tv aprilis elsejen.
de mar elmult.

Igen de oda is írták hogy az nem Áprilisi tréfa. :D
A tréfa része Taylor gyerek az Alkonyatból volt. Maga Superboy feltűnése szinte teljes mértékben esélyes lévén a Cadmus Projektben fejlesztették ki. :D

@Morgana: “Főként az után, hogy kedvenc marslakónk egyaránt nem “lát bele” Clark és Kara fejébe, vagyis az agyuk semmiben nem különbözik. Utálom, ha egy sorozat készítői ennyire következetlenek, illetve “tesznek” a rajongóra, aki figyelmesen nézi a sorozatot.”

Jogos viszont itt nem a készítők a hibásak. Itt 100%-ig a DC/WB páros a hibás. Megszabták a készítőknek, hogy nem lehet Superman, de a történet néha megkívánja, hogy legyen hiszen unokatesók, ráadásul szuperhősök is. És ha nagy a gond nem oldhat meg egymaga mindent Kara. Oké van egy J’onn neki de akkor is. Szóval ja rá vannak kényszerítve hogy mutassák Supit meg nem is. az viszont már az ő bakijuk hogy miért hatott rá a Myriad. Az teljes mértékben hülyeség.

Oké persze bele lehet magyarázni, hogy emberként gondol magára ezért hatott rá de Kara sem tekinti magát Istennek. SŐT! :D

Egyébként emiatt is nagyon haragszok a DC/WB párosra mert semmi értelme hogy a filmek miatt mellőzék a karakterek, mint Harley-t meg ugye Wallert az Arrow-ban most meg Laurelt ugye akit nem mondták de a filmek miatt nyírtak ki hiszen lesz a JL filmben. De ennyi erővel kaszálják el a Flash sorit is mert lesz külön Flash film is. Szóval semmi logika nincs benne, SŐT több reklám lenne a karaktereknek ha megjelenhetnének tévében is.

Nem azt csinálják mint a Marvel hogy összekötik a sorikat a filmekkel ami megint hiba hiszen a MArvel ezért cseszi el pl a SHIELD-et hiszen nem lehet tévés Pókember vagy Vasember Kapitány etc. DC-nél meg tényleg semmi nem indokolja miért ne nézhetne be Karához évadonként 2-3 részre Clark akár álruhában pl.

Remélem a 2. évadra, mert tuti hogy berendelik, átgondolják ezt és lépnek előre mert ezzel csak kinyírják ezt a sorozatot is. Flash nem lesz örökre hype sori mert Flash pont nem az a karakter akire évekig lehet építeni hiszen neki tényleg nincs túl sok egyedi és komoly ellenfele. A Superman család meg azétr bővelkedik gonoszokban bőven.

DarkEagle - 2016. 04. 12. 20:16

Egyébként ha lesz is jövőre Superboy úgysem lesz ő sem állandó szereplő a sorozatban hiszen ragaszkodnak hozzá a készítők is hogy ez Supergirl sorozat és még véletlen se jöjjön át férfi tagja a családnak. :D Nem hiszem el hogy nem látják, hogy saját maguk alatt vágják a fát.

Morgana - 2016. 04. 12. 22:09

DarkEagle – 2016. 04. 12. 20:15
“viszont itt nem a készítők a hibásak. Itt 100%-ig a DC/WB páros a hibás. Megszabták a készítőknek, hogy nem lehet Superman, de a történet néha megkívánja, hogy legyen hiszen unokatesók, ráadásul szuperhősök is.”
A DC/WB páros hülyesége egy dolog, de az a magyarázat amit kaptunk az egyértelműen a készítőké. :-( Ahogy korábban Te is írtad, maradhattak volna abban, hogy nincs a Földön és kész.

“Remélem a 2. évadra, mert tuti hogy berendelik, átgondolják ezt és lépnek előre mert ezzel csak kinyírják ezt a sorozatot is. Flash nem lesz örökre hype sori mert Flash pont nem az a karakter akire évekig lehet építeni hiszen neki tényleg nincs túl sok egyedi és komoly ellenfele. A Superman család meg azétr bővelkedik gonoszokban bőven.”
Ja. Barry előnye a multiverzum, időutazás. A gonoszokat meg hagyjuk, az Arrow, Flash, LoT sem jeleskedik e téren, eléggé lapos karakterek, kivéve, ha a gonoszt (pl. Merlyn, Slade, Eobard/Wells) megformáló színész nem végez kiváló munkát. De pl. Vandal Savage, Ras vagy itt Non és társai inkább fárasztóak, DD is egyre laposabb. Untam/unom őket.

John Doe - 2016. 04. 13. 01:38

Érdekes rész volt.

Őszintén szólva, egy picikét többet vártam tőle, de ígyis elfogadható részt kaptunk. De! mostmár tényleg kezd viccessé válni ez a NO Superman dolog. Én sem “értem”, hogy miért kellett beleírni, hogy rá is hatott a Myriad, teljesen jó lett volna, ha azzal letudjuk, hogy nincs a Földön. Vagy ha már jönni akar segíteni, akkor Nonék valami különleges cuccal készülhettek volna neki, ami végett hat rá… de ez így simán butaság volt.

Max így az évad végére, lassan inkább “jófiú”, mint rosszfiú, még ha nemis tudjuk, hogy milyen a hátsó szándékai vannak, mert biztos van neki.:D

Alex meg J’onzz visszatérése okés, hiányoztak a crossoverből is, hál istennek James nemsok időt kapott, de még ígyis felhúzott picit, na, azért ez már valami.:D

A vége meg… kíváncsi vagyok hogy végződik majd Alex-Kara harc, na meg úgy az egész évadzáróra. 1 hetet kell várni, á, túl sok idő. A 20. rész promo videója, nagyon üt, kár volt megnézni.:D

Ja, és Cat beszólása is jóra sikeredett, és ha már szóbahoztam, nem vagyok benne biztos, hogy nem tudja az igazat.:)

1×19 6.75/10

heidfeld - 2016. 04. 13. 10:05

‘Legyengítette Superman-t, hogy oviban nézte a Szezám utcát..’ Na jó, erre a részre adok egy 7 -est, a jó dumák miatt. Sajnos sok sebből vérzik a ‘Supergirl’. Ha nem lesznek változások 2 évadnál nem lesz több a jelenlegi csatornán.

DarkEagle - 2016. 04. 13. 16:39

Supergirl alapvetően azért vérzik több sebből mert elég sűrűn túltolják a feminista dolgokat, amiket el lehet viselni igazából de ez mellett még ott van az hogy nem lehet Superman mert hogy ez Supergirl sorozat de akkor meg ne csináljon valaki ilyen sorozatot ha nem akarja őt is behozni évadonként 1-2 alkalommal. Jimmy-től elvehetnék az időt helyette lehetne Lois és Clark pl. :D Mennyit dobna már ha benéznének valami miatt Cat irodájába pl. :P

Aztán ugye ott a Cadmus Projekt ami szállítja többek közt Superboy-t és Cyber Supermant is. Kíváncsi vagyok melyiket hozzák be ha egyáltalán behozzák. DC élvezi tönkretenni a sorozatait nem csak a filmeket. Arrow is mennyivel hangulatosabb lett volna ha lehet pl Harley benne.

John Doe - 2016. 04. 13. 17:32

Engem a feminista dolgok cseppet sem zavarnak.

Superman viszont néha elkellene, nem csak azért, mert segíteni kell Kara-t, hanem mert családtag, Jamesnek a haverja és alapból is kapcsolódik a sztorihoz. A DC/WB páros ilyen téren érthetetlen, nem hiszem el, hogy ha 5-6 részenként egyszer szerepelne Clark, az ártana a filmeknek.

vérnarancs - 2016. 04. 14. 07:59

Tud valaki valamit a 2. évados berendelésről, nagyon mélyen hallgatnak róla.

John Doe - 2016. 04. 14. 16:08

Hivatalos infó még nincs róla, de több apró jel volt már arra, hogy a CBS jól áll hozzá. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy sanszos a második évad. De, nem jelenthető ki, hogy biztosan lesz.

DaMan - 2016. 04. 14. 16:12

Gondolom kivárnak az utolsó pillanatig. Igazából amennyire középszerű az egész, nem lepne meg, ha inkább elkasználnák. Ezt a nézettséget egy olcsóbb, ugyanennyire gagyi sorozat is simán hozná.

Superman nem szerepeltetését egy ideig én sem értettem, de mára már világos, hogy akárki formálná meg, a jelenlegi állapotban akkora karaktergyilkosság lenne ebbe a fertőbe beengedni, amit nem tehetnek meg a filmek elképesztő sikerei ellenére sem.
Nem hiszem, hogy ha sikeres és/vagy jó lett volna a sorozat, akkor is ragaszkodtak volna a Clark-mentességhez, inkább csak kivárásra játszottak – és milyen okosan.

DarkEagle - 2016. 04. 14. 18:11

Supermen mutatásának köze nincs a minőséghez vagy a nézettséghez. A nézettségével sincs gond egyébként. Jó a nézettsége csak miután elkezdődtek a realityk a nézők átkapcsoltak arra. Ennyi. DVR-on még mindig 2.0 felett van és 30-50%-al többen nézik felvételről.

A minőség meg egyéni szoc problem az mindenkinek más.

A DC azért nem engedi Supit amiért az Arrow-ban nem engedte Harley-t vagy amiért kiírták Wallert. Mert mindkettő benne lesz a filmekben. Logikátlan de akkor ezért nem lehetnek benne a sorozatban. Flash mondjuk akkor nem tudom miért nem kaszálják hisz abból is lesz film. :D

Egyébként a CBS még semmit se rendelt be az újoncok közül szóval nem kivárásra várnak, hisz nem csak ezzel várnak. 100% a berendelési esélye mert ahhoz túl nagy sorozat hogy csak úgy dobják. Max átköltöztetik a CW-re ahol legalább megtudna élni mert a CBS-t nem fiataloknak tervezték. Meg is látszik hogy miért csökkent le minden fiatalos sorozatuk. :D

John Doe - 2016. 04. 14. 20:02

DaMan:

Attól, hogy számodra a sorozat minősége nem kielégítő, attól még sokaknak az. A DC meg egész biztos hogy nem azon parádézott, hogy milyen lesz a sorozat megítélése. Nyílván egészen más dolgok miatt nem engedik Supermant a sorozatba.

A nézettség, ha a CBS-hez nézem akkor tényleg nem magas, de veri az Arrowot, Flasht, Gotham-et, Lucifert, Agent of shield-et is.Tehát nem csak a CW-s sorozatokat, hanem FOX és ABC műsort is.

De amúgy az igaz, hogy a CBS-en ennél nagyobb számokat sok műsor lehoz. Sajnos leginkább a 18-49-es, 1.3 1.4-es adatok okozhatnak gondot. De ahogy márt írtam, több jel mutat arra, hogy a CBS kér folytatást.

hokuszpk - 2016. 04. 15. 21:18

hát sajnos az Alex – Kara meccs végét a sneak peekben ellőtték, innen kezdve meg kb. érdektelen az egész.
amióta ~1817-ben a Csepeli nyomdából a szomszéd hazahozott pár Supergirlt tartalmazó Superman képregényt, rajongó vagyok, de erre a sorozatra a jövőben nem vagyok kivácsi.

DarkEagle - 2016. 04. 16. 00:01

Azért ne vonj le ilyen hamar következtetéseket. :D
Így is egyértelmű volt, hogy nem Alex lesz a végső ellenség. Viszont a fináléra ígértek a készítők egy meglepetés ellenséget aki nem Alex, nem Indigo és nem is Non. Szóval ja. Kíváncsi vagyok ki lesz bár tippre nem Superman, lévén nem hozhatják be így marad vagy az igazi Hank mint Cyborg Supi vagy Jeremiah szintén mint Cyborg Supi. :D

1817? Ezt a dátumot gondolom viccből írtad. :D

Engem egyébként az sokkal jobban zavar, hogy Non-nak ott van Supi akit tud irányítani mégsem őt küldte Kara után Ő ugyan úgy a családja és Alex anyja sem tudta volna lebeszélni. Meg ez az egész szóval kerekedünk fel a Myriadon dolog uncsi már, annyi helyen láttam, hogy a szó legyőzi a harcokat és annyira fals képet mutat a fiataloknak a világról.

Viszont ez a “Kara kénytelen lesz még az életét is feltenni a harc miatt” dolog érdekesen hangzik. Végül is 2 Batman v Superman dolgot megléptek már. Ember kryptonit cuccban egy Isten ellen plusz BvS-ben “Martha” itt meg “Jeremiah”. :D

Most már tényleg csak a hősi halál maradt amiből jövőre feltámad persze, hiszen kryptoni ember nem hal meg végleg.

John Doe - 2016. 04. 16. 00:57

Jó, azért ne akarjuk megölni. Még így se.:)

Ezért is gáz, Clark ilyen téren való behozása, mert bizony így őt is küldhették volna Alex helyett. Hacsak, ő közben nem valami nagyobb bajt okoz éppen, amiről még nemtudunk.

hokuszpk@
Ha a sneak peek-ben ellőtt dolgok zavarnak, akkor miért nézed meg? Akkor mellőzni kell, és várni a részt, nem nehéz. Azt nem lehetett komolyan gondolni, hogy Alex majd “főellenség” lesz.

Jeremiah ja, esélyes hogy behozzák. Aztán mekkorát néznénk, ha a rész 15. 20. perce körül, megjelenne Henry Cavill. Jó tudom nem fog, de na.

hokuszpk - 2016. 04. 16. 08:40

ket dolog huzott fel abban a sneak peekben, ha addig nem kapok agyverzest, szerdan amikor mar mindenki latta a finalet, kitargyalhatjuk.

DarkEagle - 2016. 04. 16. 15:53

Miért ne lehetne megölni Karát? Így igazán visszanyeri a bizalmat, igazi hős lesz és megvan a dráma is. Hiszen akik nem ismerik a képregényt nem fogják tudni, hogy feltámad-e vagy sem. Sőt eléggé lesokkolja őket! :D Persze totál felesleges mert mikor berendelik az új évadot úgyis mindenki tudni fogja hogy Kara feltámad. De érted nem véletlen írták oda a rész leírásába hogy kénytelen lesz az életét is kockára tenni. Egy Super-es cuccban ez nem mindig propaganda szöveg. És mint írtam a Batman v Supermanből már átvettek 2 dolgot ha ezt is meglépik akkor kész a BvS sorozatos változata. :D

Alina - 2016. 04. 16. 17:59

Az előző rész nem volt rossz, tetszett, de nem tudom miért nem jöhet már Clark. :( Remélem ha más nem most ő lesz a főellenség, és Non is végre meghal, mert béna karakter és rossz.

Alex meg Kara harc okés ötlet volt, csak nem így ebben a formában, picit gagyi lett. De a sorozat meg jó, a 19. rész csalódás volt, a 20. remélem jobb lesz sokkal.

Am meg ne öljék Kara-t, mert ha nem lesz 2. évad, akkor úgy érne véget, hogy meghal és nincs folytatás, az nem lenne méltó.

John Doe - 2016. 04. 17. 19:10

Szimplán azért nem akarom látni, hogy meghúzzák, mert nem hivatalos még a második szezon. És ha mégse lesz 2. évad, akkor jobb lenne ha nem úgy érne véget, hogy meghal a főszereplő.

Ha meg lesz, akkor azér felesleges, hiszen mindeki tudja, hogy a főszereplő úgyis visszatér.:D

Alina - 2016. 04. 17. 19:53

Meg az olyan klisés lenne… minden sorozatban az. Odaátban is, és a többi.

DarkEagle - 2016. 04. 18. 20:48

Történet szempontjából nem felesleges a halál, hiszen Superman családban nem újdonság hogy meghal vagy Kara vagy Clark. Így válnak igazi hőssé és az egész évad erre épített igazából. :D Az meg nem kérdés hogy jön a 2. évad. Az ilyen halál nem klisés egyébként de nem hiszem hogy meglépik mert a nézők többsége nem is tudja ki az a Supergirl a képregényekben. Így tuti fellázadnának ha megölnék. :D

LaCRossE - 2016. 04. 19. 12:23

Ez a cliffhanger de felkúrt. :D

Connor MacLeod - 2016. 04. 19. 12:47

Tetszett, ez jó volt. Megértem, hogy nem lehet Superman, de ez olyan irreális, hogy chatelnek egy ilyen katasztrófa után. Ha ez egy valós szituáció lenne, tuti találkoznának. Ezt figyelmen kívül hagyva nagyon jóra sikeredett, talán úgy is néztem, mintha sorozatfinálé lenne… a cliffhanger… szerintem egy baba lesz benne. :D

hokuszpk - 2016. 04. 19. 13:49

@Connor: volt Superman, ha figyeltel :)

de amugy remelem abban a rakettaban megerkezett az igazi Kara Zor-El, mert az aktualis az a Supergirl emergency squad robotjainal is gyengebb.

energy - 2016. 04. 19. 13:50

http://kepfeltoltes.hu/160419/supetrman_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/160419/clark_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egyszerűen röhej. amit a Supergirlben csinálnak!
Ha nincs pénzük Supermanre, akkor legalább tényleg ne legyen benne!

Connor MacLeod - 2016. 04. 19. 14:10

Kreisberg nyilatkozata a fináléval kapcs.:
““Obviously it’s our big cliffhanger of the season, so I’m not fully inclined to let everyone know who shot J.R. It’s an important character, and they’ll play an important role in Season 2 … Again, I don’t want to give too much away, but it’ll be cool. The fans are going to be excited. It’s going to definitely shake things up for Season 2.””

GodBadka - 2016. 04. 19. 14:15

Jó is lett volna, ha csak annyi szerepe lett volna Supermannek, hogy chatelnek, ez a nesze semmi, fogd meg jól megoldás elég gagyi lett.

Remélem ezt az egész Jameses dolgot meg elfelejtik nagyon gyorsan. Fenének kell, hogy emiatt plusz játékidőt kapjon.

davil - 2016. 04. 19. 14:54

Angolul nemtudóknak lefordítanád?

Amúgy nem értem, miez a Kara nem eros maszlag, najd este géptől kifejtem bővebben.

winnie - 2016. 04. 19. 15:59

energy: ez nem pénz kérdése. engedi a dc vagy sem. ez a koncepció, úgy tűnik.

DarkEagle - 2016. 04. 19. 20:02

Ez nem koncepció és nem is pénz kérdése. Szimplán a filmek miatt nem engedi a DC és a Warner hogy egyes karakterek mint Wonder Woman, Batman, Superman, Harley, Joker, Amanda Waller, Aquaman, Green Lanter és még sokan mások szerepeljenek a sorozatban legalábbis rendesen totálban mert velük a filmekben számolnak.

Ami egyébként nem lenne baj de egy Supergirl sorozat szó szerint megköveteli hogy legyen Superman is! És ezzel az intézkedéssel a DC és a WB az írókat teljesen aláássa mert ugye a többség őket szidja emiatt pedig ez nem a készítők hibája. Kénytelenek beletenni Supit is valamilyen szinten, mégis csak rokonok és szuperhősök de ennél jobban nem megy. Ha ugye nem teszik bele akkor az a baj hiszen mit csinál Clark egy ilyen világveszélyben, napozik? Így mivel be KELL tenni csak rosszul tudják megoldani. És emiatt a sorozat is nagyon gázosnak hat és sajnos ezt nem lehet vitatni mert nagyon gáz a sorozat ezen része. És amíg a DC/WB páros nem ébred fel az is marad.

Engem igazából az zavar jobban amit Supermannel csinálnak. A sok hülye kifogás, lásd 19. rész. Először belökik hogy világon kívül van ami jó, majd utána meg jön és rá is hatással lesz a Myriad. Itt pl nem kellett volna behozniuk Supit mert felesleges volt, teljesen jó lett volna az hogy Földön kívül van. Aztán ugye jönnek ezek a hülye chatelések ami elsőre még tök jó volt így sokadjára már nem. Plusz a sok szájbarágás mint a mai részben is hogy “Kara nem a te hibád Clark sem tudta volna jobban csinálni.” stb stb.

És ezek mellé még azt is el kell viselni hogy állati feminista a sorozat mindent a nők tudnak csak megoldani. Konkrétan J’onn-on kívül nincs egyetlen egy erős férfi szereplő se. :D

S2 úgyis lesz szóval remélem hogy ezeket jövőre kijavítják mert csak ebben a sorozatban több a potenciál egyedül mint a Flash-Arrow-LOT hármasban összesen. :D

DarkEagle - 2016. 04. 19. 20:31

No de a mai részről:

Kara vs Alex “harcot” olyan gyorsan lezárták, hogy szinte kár is volt beletenni. Egyszerűen NULLA hatása volt. Eddig is tudtuk, hogy érzelemmel ki lehet kerülni a Myriadot nem kellett ez a szájbarágás is. Plusz alapból Kara vs Alex felesleges hiszen ott van Superman is. Na mindegy. Arról nem beszélve hogy Karának mozdulnia se szabadott volna a kryptonit ruha miatt. ^^’

Maga a beszéd amit Kara lenyomott az embereknek jó lett volna és igazából hatásos is volt, itt látszik meg, hogy Melissa milyen jó színésznő mert egy ilyen gagyi dumát is érzelmessé tud tenni. Konkrétan minden 2. szó az volt hogy HOPE (remény) Persze az hogy ezzel a beszéddel sikerült felébresztenie az embereket megint logikai baki ha belegondolunk hiszen Kara Alexet ugye nem tudta felébreszteni, de az anyja igen, ergo csak igazi családtagok tudják felébreszteni az embert. Az hogy neki sikerült az embereket megmentenie nagyon nem kóser. De ez a legkisebb gond.

A nagyobb baki hogy nem elég hogy Supermanre is hatott a Myriad, csak mert emberként nevelték és gondolkodik, hanem az hogy képesek voltak benyögni hogy ő nem fog felkelni mert csak. Magyarázat erre ugye nem volt. Nesze semmi fogd meg jól. :D

Non hivatalosan is szánalmas. Ha nincs Indigo már rég emberekkel pacsizna. Kíváncsi vagyok velük mi lett. Vajon tényleg elmentek más világokat pusztítani?

Ez az B terv is elég érdekes volt mert konkrétan csinálhatta volna azt is Kara hogy elpusztítja a Fort Rozzt és csók. Kit érdekelnek a bűnözők benne. Erre felviszi az űrbe hadd lebegjenek. Ki fog értük menni? :D És ha már itt tartunk, mi az a baromság, hogy Kara nem tud levegőt venni az űrben? Akkor Clark mégis hogyan ment el másik világba a 19. részben? :D Persze ez nem sorozatos dolog mert az új képregényekből vették de már ott is utáltam. Eléggé legyengítették őket a képregényben is és sajnos a sorozat is ezt követi.

James-t meg se említem inkább. Bár a sok baki miatt ő irritált most a legkevésbé. :D Winn hozta a szokásost. Semmi extra.

Danvers mamát imádjuk, J’onnal együtt. És hát a J’onn vs Indigo minden pénzt megért. Szépen ketté törte mint a ropit. :D Persze ez is egy hatalmas baki hiszen Indigo simán meggyógyulhatott volna hiszen nano részecskékből áll ergo ahogy a tűzből kijött egészben itt is visszanőhetett volna a teste. :D Kara viszont szép kis szemüveget rajzolt a bácsikája fejére. :D

Kara-Cat beszélgetések most is nagyon jók voltak és végre ennyi idő után Karának szólította őt. :D És hát ja feljebb lépett a ranglétrán kapott egy ablak nélküli zugot. Cat tuti hogy tudja hogy ő Supergirl. :D

Kara házában a családias rész nagyon jó volt. James dolog nagyon nem kellett volna de elment. J’onn főzött és farmerben volt. Azt hittem lemegyek hídba meg vissza. XD

És persze a rész vége cliff. Lehet tippelgetni hogy ki az. Rengeteg opció lehetséges. Az igazi Clark, igazi Kara(?), Superboy, Alex, esetleg Jeremiah. Sorolhatnám még.

Persze a neten főleg azt taglalják, hogy Alex az mert Karát megmentette ugye és a lent töltött happy end feeling csak álom volt. Meglátjuk. Jut eszembe az mi már hogy Alex csak úgy random tud vezetni egy kryptoni hajót? :D MEg alapból hogy fért bele a hajóba? Ezért is támogatom az álom dolgot.

Összegezve az évadot 7/10 megvan de rengeteget kell fejlődni jövőre a sorozatnak. Már ha berendelik. És persze át kell rakni sürgősen másik napra mert a realityk ellen esélye nincs.

davil - 2016. 04. 20. 00:39

Nos, ahogy ígértem, most kifejtem bővebben a gondolataim.

Először is, tisztázzuk végre, hogy NEM a Supergirl sorozaton múlik, hogy szerepelhet-e benne Superman vagy sem. Ők szeretnék behozni, nem folyamatos karakternek, de néhány részben benne lenne, főleg mikor nagy baj van. És nem csak ilyen módon, mint ahogy most is látjuk néha. Homályosan, vagy csetelve. Ez a DC és a WB sara, 100%-ig! Senki másé, a sorozatot hibáztatni, ezért egyszerűen nem lehet, és nem is jogos.

Az évadról összességében:
Nagyon változó volt, és bizony voltak komoly hullámvölgyek. Akárcsak epizódon belül is. Néha az embert elkapta az epizód, és 20-25 perc úgy elrepült, mintha csak 30 másodperc lett volna. De sokszor, az a maradék 15 perc, 40-nek tűnt. Az évadot, én egy nagyon erős 6.5/10-re értékelném.

Ha összevetem a Pilotot, és az évadzárót, akkor talán azt kell mondanom, hogy a kezdet jobb volt, mint a zárás. És térjünk is rá az évadzáróra:

Két dolog zavart, vagy mondhatom úgy, hogy “nem értettem” – persze igen, de valahol nem akarom érteni.
1.
Supergirl miért nem tudott lélegezni az űrben? Clark többször járt ott, filmben, sorozatban is, nem csak képregényben. Talán az egész évad legérthetetlenebb pillanata volt számomra. Illetve mi lesz ott a Fort Rozz-al, közvetlenül a Föld “mellett”?
2.
Alex VS Kara. Jó oké, talán még volt is benne némi lehetőség, lehetett volna belőle dráma, hogy esetleg Alex meghal, vagy kómába esik, bármi. De így? Gyorsan elintézték, és annyi. Ez így nagyjából értelmetlen volt. Nem hozta, amit hoznia kellett volna.

Tehát ez a két dolog számomra teljesen értelmezhetetlen. Nézzük a pozitívumokat:
1.
J’onzz és Indigo harca jó volt, nekem tetszett. Kara is szépen helyretette Non-t.
2.
Az a beszéd, amivel hatott az emberekre. Önmagában nem volt nagy szöveg, de mégis átjött. Melissa Benoist azokban a jelenetekben jól mutatott, és pluszt tudott adni egy gyengére megírt szövegre.
3.
Max mint gonosz, majd félig-meddig jófiúként való felhasználása. Sokkal jobban fest így, mint mikor még nagyon “gonosz” volt. Nem mellesleg, Alex és közte valószínűsítek egy szerelmi szálat.
4.
Ez volt a legnagyobb pozitívum számomra, lehet nem nagy szó, de szerintem nagyon kellett. KARA. Hogy Kara-ként voltak jelenetei bőven. Mert ugyan Supergirl a címe, de Melissa Kara-ként zseniális. Hatalmas telitalálat volt erre a szerepre. Ha meglátom, akaratlan mosolyogni kezdek, és a lehető legjobb értelemben.
5.
Cliffhanger… egyszerű, de lehet róla beszélni, ötletelni. Nem akart túl nagyot ütni, kellemes zárás volt.

Nos ennyit erről, picikét még a színészekről:
Melissa (Kara) David (J’onzz) Calista (Cat) és Jerremy (Winn) jól teljesítettek. Winn karakterfejlődése jól sikerült, J”onzz talán a legnagyobb pozitívum, Cat szövegei zseniálisak, és Melissáról már írtam. Sajnos, ezt Mechadról nem tudom elmondani, James Olsen megvalósítása a sorozat legnagyobb hibája. Az összes képregény sorozat karakter közül, ami fontos is a sorozatban, messze a legrosszabb alakítás lett. Valamit tenni kell vele, mert Ő nem maradhat. Még Melissát is képes elrontani néha a jelenetekben, pedig az nagyon-nagyon nehéz.

Remélem kapunk második évadot, a végére 6-7 millió között állt meg a nézettség, 1.3-1.4-es demoval. Teljes nézettségben, minden képregény-sorozatot ver, nem csak a CW-eseket, hanem FOX-ot, és ABC-t is. Majdnem duplája. 18-49-ben viszont nem elég erős, mentségére szóljon, nehéz műsorsávban van, és a CBS nem éppen a fiatal nézők adója.

Supergirl 1. évad: 6.5/10.

davil - 2016. 04. 20. 00:41

DarkEagle:
Valószínűleg azért hatott az emberekre, mert Ők szerették Supergirlt. Legalábbis nagy részük. Tudat alatt, tudhatták, hogy bízhatnak benne.

Krityu - 2016. 04. 20. 05:02

Superman a filmben az űrhajó oldalát kitörve feltöltődik a napból/megszabadul a kriptoni levegőtől és elkapja Lois mentőkapszuláját, akkor mi ez a tolóerő?
Superman az első nem genetikailag tervezett csecsemő a film szerint, természetesen született mint az emberek inkább ezzel magyarázták volna miért hat rá… vagy maradtak volna a távol van sztorinál.
Indigot inkább EMP gránáttal megfosztva a gyógyuló képességétől hihetőbb lett volna a szét tépte.
Supergirl üzenete a Myriad hullámon utazott ezért volt hatással mindenkire míg korábban Alexnek hiába beszélt ez így elfogadható.
Alex megvágta, a beszéd közben meg épp a ruha… átöltözött. :D
3 emberből csak 2-t tudott elkapni az előző részben, hát ha alá száll és a hátára engedi akkor is lefékezhette volna annyira hogy ne placs legyen a vége.
Meg még lehetne sorolni a néha zavaró dolgokat. De imádom. :D Jamest alakító színész karakter idegen de hát ez van. Melissa megvesz kilóra amikor csak meglátom így nálam: 10/10 :D

Ayrons - 2016. 04. 20. 07:05

Filmet ne vegyük alapnak lévén két külön univerzumban vannak. :)

Ayrons - 2016. 04. 20. 07:07

Másik meg , Supi simán jöhetne , mert most már nem ő a központi karakter a Warnernél hanem Géza Batmanje, innentől kezdve már engedélyezhetnék. De hát a Warner most kapkod és azzal van elfoglalva , hogy BvS után mindent átkorrigáljon.

Anthonz - 2016. 04. 20. 09:36

Na igen, volt baj bőven :)
Azt még nem is emlíettétek, hogy 1-2 résszel ezelőtt az atomrakétát alig tudta utolérni a csaj, és megállítani sem igazából, erre most felemeli az egész Fort Rozzt és kitessékeli az űrbe, oké..

Ez, hogy a kapszulában az “igazi Clark” vagy “igazi Kara” lesz, ez alatt mit kell érteni, ezt nem vágom??

winnie - 2016. 04. 20. 09:39

megnéztem, de… uhh, jó döntés volt a kaszám. az elején az érzelemhullám és a szeretet mindent legyőz-típusú dolgok, majd a nyafogás, és a végén a nagy összecsapás megint bokszolásokkal és egymásra nézésekkel (bakker, hát nem kara nézett erősebben! shocker). nem, ez nagyon nem az én stílusom.

a párbeszédek meg folyton magasztosak és fennköltek, áll tőlük a szőr a hátamon, annyira természetellenesek, annyira “only in tv”-szerűek.

a cliff meg…:) épp a twd fináléjánál írtam, hogy pár éve a pretty little liars-ben volt ilyen ócska cliffhanger, hogy kinyitnak egy csomagtartót és mindannyian ledöbbennek – ami ugye azért ócska, mert ha valami sokkolót láttak volna meg, akkor megmutatják és az a cliff. viszont mivel semmi extra, ezért inkább nem mutatják meg.

winnie - 2016. 04. 20. 09:41

“Ez nem koncepció és nem is pénz kérdése. Szimplán a filmek miatt nem engedi a DC”

ha akarják, szerepeltetik. ha nem, akkor nem. így szerepeltetik, ezt nevezik koncepciónak. ha nem akarnák szerepeltetni, nem tennék. max emlegetnék. vagy azt sem.

Peter7 - 2016. 04. 20. 10:02

“megnéztem, de… uhh, jó döntés volt a kaszám. az elején az érzelemhullám és a szeretet mindent legyőz-típusú dolgok, majd a nyafogás, és a végén a nagy összecsapás megint bokszolásokkal és egymásra nézésekkel (bakker, hát nem kara nézett erősebben! shocker). nem, ez nagyon nem az én stílusom.

a párbeszédek meg folyton magasztosak és fennköltek, áll tőlük a szőr a hátamon, annyira természetellenesek, annyira “only in tv”-szerűek.”

Pont így éreztem én is, ez valami katasztrófa volt… kasza.

GodBadka - 2016. 04. 20. 10:26

Jah, ez az űrben rögtön elájul dolog kicsit vicces volt. Még a legyengített változatuk is a New52-ben órákig bírta az űrben.

Na mindegy. Én remélem lesz folytatás, és hogy a köv. évadban szépen kinőnek bár gyermeteg hibát.

hokuszpk - 2016. 04. 20. 11:38

azon nem akadtam fent, hogy Kara nem tud levegot venni az űrben, tekintve, hogy aki eddig arrafele jart mind azt allitja, hogy csak az ürkabinban meg az ürruhára szerelt oxigentartalyban van olyasmi.
de hogy nem szippantott egy kiadósat mielőtt áthaladt a sztratoszférán. hát.

a készítőkből meg kinézem, hogy visszamegyünk a Black Mercys részig, mert ami ezóta történt, az a növény B verziójú álomvilága, amiből még nem sikerült kiszabadulni.

davil - 2016. 04. 20. 11:53

Ha valakinek ennyire nem jön be a sorozat, akkor minek vesztegeti az idejét rá?

Tudjuk hogy vannak emberek akik továbbrais csak leszólni fogják. Tán ezért nézik? Hát rendbem, tegyék, joguk van hozzá.
Végülis mindenki elveheti életéből azt az időt.

Ha semmilyen utalas nem lenne rá, akkor azért sírnának sokan, hogy még igy sincs Superman.
Mint múltkor a Kara James csók, “biztos eljátszák majd hogy James nem emlékszik rá….” na mégsem tették.

Nos, remélem lesz második évad.

davil - 2016. 04. 20. 11:56

Winnie:
Jelenleg ez jó clif volt.
Folytatható, és ha mégsem lenne második évad, akkor se úgy van vége, hogy valamo nagy gáz volt, vagy meghalt valaki.

John Doe - 2016. 04. 20. 12:39

Naja, a cliffhez énis így állok hozzá. Mivel még nincs hivatalos berendelés, addig maximálisan nem lehetünk bizotsak a második évadban. Jobb így, esetleg winnie emlékezhet John Doe-ra, ott az évad és egyben sorozatzáró cliff a mai napig durva, bármikor újranézem.

Összességében nem volt rossz évad, lassabb kezdés, majd aztán néhány jobb részt kaptunk. A szezon fénypontja mindenképp a vörös kryptonitos rész, az mindent vert. Utána jön a crossover.

Az évadzáró elég vegyes érzéseket kelt bennem, az biztos, hogy nem volt kiemelkedő, de túlzottan rossz sem. Olyan 6/10 környékén hozott, az évad meg marad nálam 6.75/10.

Ha lesz 2. évad, remélem a Kara-James szálat gyorsan lezárják, mert James nagyon mem illő hozzá, és hát kíváncsi vagyok azért, ki van abban az űrhajóban, vagy tényleg az volt-e a valóság?

Jó lenne hamar infót kapni a második évadról.

DarkEagle - 2016. 04. 20. 13:00

“a párbeszédek meg folyton magasztosak és fennköltek, áll tőlük a szőr a hátamon, annyira természetellenesek, annyira “only in tv”-szerűek.”

Láttál már Superman családból adaptációt Winnie? Ha igen akkor az ilyeneknek nem kellene hogy meglepjenek. Az egész kryptoni dolog erre alapul, maga a kryptoni nép is magasztos stílusra épült. 70+ éve ilyenek. :D
Legalább ezen nem változtattak a készítők.

Ami Supermant illeti már leírtam, hogy hiába magyarázol MUSZÁJ szerepeltetni őt még ha ilyen gagyin is mert akkor az lenne a gond ha nem szerepelne. Supergirl SOHA nem létezett Superman nélkül és fordítva. :) VISZONT! A készítők megtehették volna azt is hogy a sorozatot TELJESEN ÚJ UNIVERZUMBA helyezik el, egy olyanban amiben Clark nem jut el a Földre. Így csak Kara lenne az egyetlen hős a világon. Mennyivel másabb tónusa lenne a sorozatnak. Persze akkor nem lenne ennyire feminista sem. :D Ami a harcok illeti nem értem mi bajod velük. TIPIKUS Superman feelinges harcok vannak mindig, ez sem a sorozat hibája, ilyen a képregényben is. Nem is igazán értem, mit vársz e téren. Örülnék ha leírnád mert nem értem azokat akik a harcokra panaszkodnak.

TÖBBIEKNEK:

Először is, a filmeknek semmi köze a sorozathoz, persze ehhez képest mégis a DC/WB páros megritkítja a sorozatait de hát ez van. Az, hogy Kara nem tud lélegezni az űrben, ahogy már fentebb is írtam képregényes újítás, onnan vették a készítők. Hülyeség ahogy van. Nem is értettem már ott se, hogy miért csinálták. Igazából az egyetlen aki most el tud menni pl Fort Rozz-hoz az J’onn.

Az erő dolgon meg ne akadjatok már fel. A valóságban is felemel egy egyszerű asszony egy autót mert az adrenalin megnő benne a környezeti hatások miatt. Itt is ez van. Amíg Kara nem érzi, hogy mennyire komoly a helyzet addig nem használja ki minden erejét. Ennyire egyszerű. Nem kell túlkomplikálni.

Nem értem, akinek nem jön be ez a stílus minek erőlteti amúgy, tényleg.

Az “igazi Clark vagy Kara” dolog. Ezek csak találgatások de megléphetik akár azt is, hogy Clark aki jelenleg Supermant játszik nem is Clark de erre van a legkisebb esély kb. Nem ez lenne az első alkalom hogy aki Supermant játszik nem is az. Így kimagyarázhatnák pl azt is normálisan, hogy miért hatott rá a Myriad.

@Ayrons: Superman a filmekben még mindig központi karakter. :D SŐT ő az oka, hogy megalakul a JL. Abban a filmben is ugyan úgy lesz. Az hogy lesz külön Batman film nem jelent semmit. Lesz MoS 2 is. :D Ettől függetlenül ignorálhatnák a dolgot hiszen megélne egymás mellett a sorozat és a filmek.

A szerint az elv szerint amit a DC/WB páros követ, a szerint a FLASH sorozatot kaszálniuk kellene ahogy van. Lévén lesz Flash külön film is amiben nem Grant Gustin a szereplő. Ha ott megtudják magyarázni annyival, hogy más univerzum akkor a Supergirlben is megtudnák. Szóval remélem felébrednek a cégesek mert ez így nem kóser.

DarkEagle - 2016. 04. 20. 13:01

Egyébként az egész részben pont a cliff volt a ami nem volt hülyeség. Oké az ilyen béna szappanok is ellőtték már mint a PLL de ez nem jelenti, hogy itt is baromság. Itt lesz súlya nem úgy mint ott.

heidfeld - 2016. 04. 20. 13:13

Greg Berlanti-t máglyán kellene elégetni! Nagyon szomorú, hogy ebből a ‘Supergirl’-ből csinált egy über-gagyit, és a világ legjobb sorozatát, az ‘Eli Stone’ fantasztikusan jó első évadját tönkre tette a minősíthetetlen másodikkal..
Van pár jó színész, néha jó dumák, de nincs jól átgondolva a koncepció, sok a kapkodás, 1 jó ötletre 2 rossz jut. Némi jóindulattal 5/10 az évad. Sajnos 30% – nál nem adok több esélyt a második évadra. Határozottan kár érte.
Még annyit, hogy Greg Berlanti helyében vagy kiszállnák a sorozatokból, vagy páros lábbal rúgnám ki az embereimet, ennyi hanyagság láttán.

Szula 25 - 2016. 04. 20. 13:45

Tetszik a sorozat ha lesz 2. évad mindenképp nézni fogom de az utolsó 2 rész valahogy nagyon nem jött be. Többen említettétek a felesleges supermen jelenlétet meg hogy Kara nem tudott lélegezni az űrben dolgot, beszéde vissza rántott mindenkit a valóságba amikkel mind egyet is értek.
Ahogy látom Alex csak nekem volt idegesítő az utolsó 2 részre. Értem én hogy segíteni akart de miatta majdnem meghalt J’onnz és még Karanak is harcolnia kellett vele az ő makacssága miatt. Az hogy anyu beszéde meg visszahozta inkább hagyjuk. Szerintem túl sokat várhattam a dupla évadzárótól és ezért is akadtam fent ilyen dolgokon.

Indigó meg csak nem halhatott meg attól hogy félbe lett tépve nem? Non is darabokba talált rá és mégis életben maradt.

John Doe - 2016. 04. 20. 16:08

Az utolsó két rész, picit nekem is csalódás volt, főleg az előző 3-4 részhez képest. Na de már ez van. Indigo simán visszatérhet még a 2. évadban, ha lesz. Vagy egy turbózott Indigo esetleg.:)

hokuszpk - 2016. 04. 20. 17:22

@John: nem Indigot kell turbozni, hanem a sorozat főhősét…

és itt ragadnám meg az alkalmat, — bár lehet nem nekem szólt ez —
“Ha valakinek ennyire nem jön be a sorozat, akkor minek vesztegeti az idejét rá? ”

azert vazze, mert már az 1984-es — láásuk be elég gyenge — film előtt Supergirl rajongó voltam, meg a mai napig vagyok is, és reménykedem benne, hogy nem lökik mélyebbre a karaktert. Csak tudni kéne kihasználni a benne lévő potenciált.

Sajnos ez a sorozat csak a won ( https://www.youtube.com/user/WONtheU/videos ) féle szornyusegek es Rye meg a projectsuperwoman.com szinvonalat haladta meg, mondjuk a Girl Of Steel film Sarah McCreanorja siman befert volna foszereplonek, de lehet még a Dan Nastro fele “Confessions of a teenage Supergirl” ( https://archive.org/details/FUBARFilmsConfessionsOfATeenageSupergirl ) Katie Norrisa is.

winnie - 2016. 04. 20. 17:38

“Itt lesz súlya nem úgy mint ott.”

nem tudom, mi lesz. még az is lehet. nyilván nem egy döglött disznó lesz benne:) de mi az, ami izgalmasabb, ha nem mutatod meg, mintha megmutatnád? van olyan élőlény vagy tárgy, ami most megmutatva kisebbet ütne, mint a… semmi? vagyis pontosabban a “valami”? csakis ezért rugózok rajta, és nem azért, mert érzelmileg érintene, hisz nem vagyok néző.

a PLL esetében is logikai úton (pff:) jutottam el oda, hogy érdektelen dolog lesz, mert ha egy holttest van a csomagtartóban, megmutatják, még akkor is, ha arc nélkül. megmutatva is lehet rejtélyeskedni, de ha valamire csak a reakciót látjuk, az mindig ócska.

a megoldás attól még lehet zseniális – a felvezetés attól nem lesz az.

EDIT: de azt aláírom, hogy annyiban jó ez a döntés, ha ez sorozatzáró epizód lenne. (de tudjuk, hogy nem lesz az. más kérdés, hogy erre tény és való, hogy nem lehet alapozni.)

winnie - 2016. 04. 20. 17:50

egyébként csak részinfó maxwell lordról, miután meglepett, hogy tovább vitték a 2. évadra, sőt, ugye kapott is rá muníciót: peter facinelli nem állandó, van pilotja, szóval közel sem biztos, hogy marad.

supermanről (be akarják hozni):

– Do you plan to cast Superman? He’s been showing up quite a bit in recent episodes.
– It’s always a conversation. I’ll come back to the answer that this is Supergirl’s show, and it’s her point of view. But he lives in our world, and at some point, we’d definitely like to meet him.

a cliffről (van elképzelésük):

We’ve absolutely had conversations — we’re waiting to tell CBS.

DarkEagle - 2016. 04. 20. 17:51

Az a baj, hogy míg a PLL nagyon alapszintű szar, addig a Supergirl egy képregény sorozat így ha megmutatják, hogy ki van a hajóban akkor el is lövik vele a poént. Mindenki tudja mi várható. Így viszont lehet találgatni. Pl tegyük fel hogy benne van Jeremiah, mondjuk alapból nem értem, hogy fér bele bárki ebbe a hajóba hiszen 12 évesen jött vele a Földre Kara. :D Alex mikor megmentette azt se értettem hogy csinálta és meg se mutatták ugye.

Viszont ha pl Jeremiah van benne akkor mindenki tudja, mi várható, nem kell találgatni így viszont látják a készítők is, hogy mit várnak legjobban a nézők. És van esélyük olyan dolgot lépni ami a többségnek bejön. Ez volt ugye az Arrow temetős jelenete is. Azt is csak a rész előtt találták ki nem sokkal szerintem hogy ki hal meg. Mármint a rész megírása előtt, nem a leadása előtt. :D Itt is ez van. Van pár hónapjuk, feltéve ha lesz S2 hogy eldöntsék kit tesznek bele.

Szerintem ha megmutatták volna az olyan lett volna mint mikor egy kisgyereknek megmondod hogy nincs Mikulás. :D

DarkEagle - 2016. 04. 20. 17:52

Egyébként a legzavaróbb dolog, hogy ugye Kara hatni tudott a vársora mert szeretik őt. De Alex akkor nem szereti eléggé a testvérét vagy mi? De nem is gondolkodok rajta inkább mert úgy járok mint a mai Flash résznél. :D

GodBadka - 2016. 04. 20. 18:22

Na jah. Elméletileg most lett volna utalás a crossoverre, de ha tényleg így volt, akkor egy odavetett “Meddig voltam távol?” mondattal elintézték.

John Doe - 2016. 04. 20. 20:29

@hokuszpk:
Abban biztos vagyok, hogyha lesz 2. évad, biztosan fog erősödni Kara. Az Ő legyengítése, viszont tényleg csak az írókon múlik. (legalábbis valószínűleg)

hokuszpk - 2016. 04. 21. 00:32

@John: osztán mitol erősödne ?
megnő a napfolttevékenység ?

DarkEagle - 2016. 04. 21. 01:17

@hokuszpk: Itt már rég nem úgy működnek az erőviszonyok mint régen szóval felejts el mindent amit eddig tudtál a kryptoniakról. Itt már kimerülhetnek ha megerőltetik magukat, lásd Kara vs Red Tornado. Vagy mint a fináléban, nem tudnak lélegezni az űrben. Clark ugye Földön kívül volt elvileg de azt nem mondta Kelex hogy mivel utazott, szóval. :D Ez sajnos az új képregények hülyesége mert túl erősek voltak ezért kicsit gyengítettek rajtuk.

Plusz az hogy erősödnek ez régen is volt hiszen Clark se tudta használni mindig a teljes erejét. Smallvilleben is szépen lassan erősödött meg. ;)

Annak hogy a nap épp milyen erősen süt semmi köze ahhoz hogy ők milyen erősek. :D Amíg süt addig úgy használják az erejüket ahogy tudják. Ha pl 40 fok van nem lesznek erősebbek mikor csak 30 fok van. Nem kéne ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat csak hogy szidhassuk ahol érjük. :D

hokuszpk - 2016. 04. 21. 07:09

ezt a nem tudnak lelegezni az urben dolgot tegyuk mar helyre. ott aki nem visz magaval palackot nem tud.
sose tudott. ott nincs levego. azert ennyire remelhetoleg nem mas az az univerzum.

ami meg Clark smallvillebeli elomenetelet illeti, persze erosodott, ha figyeltel, arrol szolt a sorozat eleje, ahogy a ~16 eves tini kepessegei — pl: szuperhallas, latas — megjonnek.

de itt nincs minek megjoni, mert huszonx evesen ezek mar megvannak.
ha visszaemlexunk, mar a kis ~8-10 eves Karara raszolt a mami, hogy nehogy merje hasznalni a szuperhallasat, apuci meg csinalt neki olomkeretes szemuveget, hogy ne lasson tobbet mint amennyit szeretne, vagy eppen elvitte Alexet egy kis repulesre.

eClipse - 2016. 04. 21. 09:00

Írtam valami rosszat vagy csak véletlenszerűen tűnt el a tegnapi kommentem?

John Doe - 2016. 04. 21. 11:06

@hokuszpk:
Erre a válasz: Írók.:D

Gondolom, nem hagyják így, ha lesz folytatás, hanem erősödni fog. Emlékezz vissza a pilotra, ott az elején egyből még a repülés sem ment, mert hosszú ideig Kara nem használta a szupererejét, max a hallást, hogy tudja mikor érkezik meg Cat.:D majd mit szenvedett azzal a repülővel.

Szóval szépen lassan visszajöt az energiája, és még nincs maxon. De ez tényleg nagyon gáz, mármint hogy ezen fennakadunk. Az miért lenne jó, ha már a 3. résztől olyan erős lenne, mint Clark legjobb napjain? Nekem így sokkal “hihetőbb”, hogy most még sérthetőbb Supergirl. Engem az ilyen dolgok, nem zavarnak.

Max. az űrös, az azért zavart, hogy ott nem tudta használni az erejét, ez azért elég butaság, még akkor is, ha valamelyik képregényben is így van.

Félrteértés ne essék, nem azt mondom, hogy az én nézőpontom a jó, csak engem ez a nem olyan erős, mint lehetne dolog, most így az első évadban, nemigazán zavart. Évad végére, csak legyőzte Non-t is, és a Fort Rozzt sem volt éppen pihekönnyű kicipelni.

Alina - 2016. 04. 21. 12:57

Sajnos net hiányában, csak ma tudtam megnézni a részt a barátomnál, de nekem sokakkal ellentétben nagyon tetszett. :)

Lehet mert lány vagyok, de engem nem zavar hogy érzelmesebb a sorozat. Miért kellene mindennek olyan lenni mint a Flash vagy az Arrow. És mai napig az-az ember érzése, hogy a fiú nézőket zavarja hogy nő a főszereplő. Legalábbis egy részüknek ezért nem hiteles, mert “jaj egy csaj menti meg” – az butaság.

Ja, mert nincs női rendőr ugye?

Csak mert olvastam ilyen kommentet is.:)

Melissa nagyon jól játszotta Kara karakterét, öröm volt nézni, nekem bejött az egész évad, és remélem lesz folytatás. Persze voltak negatív dolgok, mint James, vagy a vége felé Alex de amúgy jó évad volt. Az évadzáró nálam 7.5/10, meg az évad az 7/10, remélem berendelik és folytatják, mert sok potenciál van benne. :)

DarkEagle - 2016. 04. 21. 15:56

@hokuszpk: A kryptoniak és J’onn is tud lélegezni az űrben. SŐT, nem is így mondom. Nekik alapból nem kell lélegezni sem hiszen egy levegővétellel elvannak évekig akár. :D Mikor Astra meghalt Non ás társai elkísérték és kétlem hogy asztronauta ruhában mentek. Vagy palackokkal. Kara mikor megmentette Winn-t az apja ellen mondta is hogy általában nem lélegez be mert nincs szüksége rá.

Ami az erejét már előttem leírta John Doe. De én is leírtam már ezerszer. Gyerekként sem volt erős csak akkor még aktívan használta a képességeit most viszont nem. Az elején ugye repülni is alig tudott. A többi bakiját nem is mondom. Szépen fokozatosan újra elérte a maxot. Bár igazából még most is maxon. Mondom ez már teljesen más univerzum mint anno volt. Hála az új képregényeknek. Miért kell leírni ezerszer? :D Ilyen hülyeségen nem kell fennakadni.

Azon érdemes fennakadni hogy miért zárták le ilyen hamar az Alex v Kara harcot, vagy hogy Kara miért hatott az emberekre de a saját tesójára nem. Superman dolgok dettó. Fentebb már leírtam. De az erő dolgok nem bakik. Superman se Isten ő se legyőzhetetlen.

@Alina: Én pasiként is szeretem a sorozatot, nem zavar a dráma. Igazából a dráma az egyetlen ami tökéletesen működik a sorozatban. VISZONT az kiábrándító hogy nem lehet a sorozatban erős férfi karakter. És ez a baja a legtöbb nézőnek nem az hogy csaj a főszereplő. Túlságosan is feminista a sorozat. Ráadásul rengeteg komoly szálat túl hamar lezárnak. Ami nem mindig jó. Az meg hogy Supermannel nem tudnak mit kezdeni még inkább rányomja a bélyegét a sorozatra. De ez már nem az írók hibája. VISZONT megoldhatták volna úgy hogy Clark nem jut el a Földre és akkor csak Kara van és nem kéne minden percben szájba rágni hogy “Kara te is vagy olyan erős mint ő.” “Kara Clark se csinálhatta volna jobban.” stb. Ez baromság. Miért kell állandóan hozzá mérni? Meg ugye mindenkit Kra vagy Alex győz le. J’onn az egyetlen erős pasi a sorozatban de ő konkrétan senkit se győzött le Karán kívül. :D Oké Indigót ketté tépte de azt nem nevezném győzelemnek.

Ha jövőre ezeket kijavítják sokkal többen fogják nézni a sorozatot mert egyedül több a potenciál ebben mint a többi DC soriban összesen. :D

hokuszpk - 2016. 04. 21. 21:27

nem nemtud lelegezni. még a NASA is azt allitja, hogy ott nincs levego. anelkul meg ?
az rendben van, hogy mielott atlepik az ur hatarat, vesznek egy mely lelegzetet, de az urben lelegezni a szukseges gázok hijan ize. gáz.

a max az meg a lord.

hokuszpk - 2016. 04. 21. 21:31

szerintem is rebootolni kene a sorozatot ugy, hogy Kara siman eljut a foldre, felno, aztan 18+ ev utan megjon Kal-El hajoja, ami veletlenul a fantomzonaba keveredett, es hozza magaval az elitelteket. igy nincs superman problema, es megvannak a kryptoni ellenfelek is.
bonusz: Jamest sem kapjuk bele az arcunkba, mert nem lesz, aki megerdeklodje tole, akar-e az uncsitesojaval logni…

GodBadka - 2016. 04. 22. 10:40

Igen a régi Superman egyszerűen csak elvolt az űrben azt csókolom. A New52-es Superman (és girl) meg egy visszatartott lélegzettel pár óráig bírta. Itt meg most rögtön kifeküdt. De szerintem túlragoztuk (én is).

DaMan - 2016. 04. 22. 12:08

Az első négy percben annyi idiotizmus volt, mint az egész szezonban eddig. És az nem kevés. Véletlen nem a kriptonit Supergirl gyengéje, ami elveszi az erejét? Például a kriptonit, amit a ‘harc’ alatt végig simogatott a retardáltja? Vagy csak elfelejtették közölni velünk, hogy abból már kinőtt és az egyetlen ellenszer ellene egy B-kategóriás tinidráma?

Valahol azért elképesztő, hogy a rengeteg közepes, vagy rosszabb Marvel szuperhős-film és sorozat után a Man of Steel megmutatta, milyen egy normális sztori.. Erre a CBS összedobta ezt a szemetet. Csodálom hogy a DC nem mondta még, hogy elég ebből. Ócskább, mint a 2006-os Superman film.

De hogy jót is mondjak az évadról, nem gondoltam volna, hogy tanulni fogok belőle. Hülyeség volt az ‘első évadban nincs kasza’ szabályt bevezetnem.

davil - 2016. 04. 22. 12:32

Daman@
Az tényleg hülyeség volt bevezetned.
A 2006-os filmnél jobb volt bőven, a DC meg 1 szót nem szólhat, nem picit megkötik az írók kezét. Ők csak megnehezítik a sorozat dokgát végig.

A 2006-os filmbem a főszereplő is rossz volt, itt Melissa viszont jól teljesített.

tvolker4 - 2016. 04. 23. 15:52

Akárhogy is nézem, az egy hatalmas írói hiba, hogy a testközelségben lévő, nagy mennyiségű kriptonit ellenére Supergirl szinte gond nélkül tud harcolni. És ez teljesen független attól, hogy mennyire kötik meg a kezüket…

TomDoth - 2016. 04. 24. 19:20

Chyler szerelmeseknek: https://www.youtube.com/watch?v=pym8OvMw12E&list=PL2AdLqXdccalbifluuaIofleHaX313MGL&index=5 -> úgye hogy egy angyal ?!

Szerintem jó évad volt, bízom benne hogy a második évad (amennyiben lesz) még jobb lesz. Sok potenciál van a sorozatban, tudna még fejlődni.

Az utolsó részről…Hát voltak benne logikai bakik de olyan képregényes (mesés) hatása volt szerintem. Meg ez a “remény” felszabadít dolog is olyan “mesés”…Az egész évad is ilyen képregényes stílusú volt nálam. nem kell ezt olyan komolyan venni. (képregényesmesés alatt lehet gyerekeset értek de az túl erős jellző lenne).Szerintem kellemes show kikapcsolódásra :)

A karakterek nagy része pedig szerethető. Nagyon is:) Én főként miattuk néztem végig(darálva) ezt az évadot.Én azért ajánlanám bátran mert tényleg vannak sokkal rosszabbak is. Most lehet hogy a dara miatt , meg a friss élmény miatt lelkendezek annyira de engem nagyon behúzott:) Az elején nekem is azt mondták hogy nee nee nee kezd el mert gagyi, és az előzetesek, látott jelenetek alapján én is így gondoltam…de aztán Pálfordulás történt..:D Ahogy már mondtam kikapcsolódásra, egy kis szórakozásra ideális.

Ui.: James az nem..NAGYON NEM kellene… de ahogy a kommenteket láttam nem csak én nem bírom… James Olsent lehet bírnám ha nem lenne ez a felesleges szerelmi szál (Kara-James) …mert hát felesleges…Lehet ha a színész jobban játszott volna még kedvelném is de így… :/

GodBadka - 2016. 04. 25. 11:37

A kriptoint hatásaival mindig elég szabadon bántak az írók a “Super” történetekben, ahogy a történet megkövetelte. Ez a képregényekben és az animációs filmekben is így van.
Nem túl következetesek.

DarkEagle - 2016. 04. 26. 00:20

Azért azt ne felejtsük el hogy Karát Alex kiképezte elég rendesen már. Akkor is kryptinittal gyengítette ugye és nem roppant össze tőle csak egyszerű ember lett. Régen ez ugye úgy volt pl Smallville-ben hogy Clark amint a közelébe került akár egy darabka kőnek már meghalt. Ma már ez is megváltozott hála a képregébéli újításoknak. Őszintén szólva ez a dolog nem zavar annyira mint az hogy nem tudnak lélegezni az űrben. Mert kicsit már uncsi volt hogy csak kryptonittal vagy mágiával lehet őket lenyomni. :D

John Doe - 2016. 05. 05. 16:24

Kb két hét, aztán hivatalosan is eldől a sorozat sorsa. Remélem folytatják.:)

davil - 2016. 05. 08. 00:05

Bízom benne! Remek hír lenne ha berendelnék.
Kár hogy csak 20 rész volt az első évad.

winnie - 2016. 05. 08. 07:54

ha berendelik, jó eséllyel ég kevesebb rész lenne.

John Doe - 2016. 05. 08. 12:15

Számomra az nem lenne komoly gond. Abból az információ áradatból, ami van, kb. egy 13 részes második évadot gondolok. Az úgy jó is lenne, márha marad a CBS-en.

John Doe - 2016. 05. 12. 23:41

Folytatást a CW-n.

Érdekes lesz íg az csatornaváltással, és költségcsökkentéssel.

Sebaj! Jobban kell megírni a részeket, több kreatív húzás, és rendben lesz a dolog.

Tommi - 2016. 06. 06. 22:06

Superman szerepelni fog a Supergirl évadnyitójában, és a folytatásban is feltűnik majd. A casting most folyik.

Na akkor kérünk Batmant, Harley Quinnt is.

John Doe - 2016. 06. 09. 17:47

Kíváncsi leszek hogy ki fogja játszani! :)

Meglátjuk… talán lesz Batman is majd valamikor.

János - 2016. 08. 24. 13:27

Még egy ilyen bárgyú, következetlen, gyenge, híg libaf*st, mint ez a sorozat. 10 részig erőszakoltam meg magam, de feladom. Az egyáltalán kiderül, hogy egy marsi, aki a mi napunk alatt fejlődött ki mitől tud repülni??? Egyszer csak elkezd fel-alá szálldogálni, de semmi felvezetés hozzá. Amikor eszméletlenné válik a fehér marsi meg emberi alakra vált. Ja, mert amikor elveszíted az öntudatod egyértelmű, hogy arra az alakra váltasz, amit egyébként tudatosan akarva veszel fel. Hadd ne soroljam tovább! Az egész marsi “civilizáció” bevonása egy kidolgozatlan, elkapkodott hülyeség.
Feleslegesen elhúzott érzelmi szenvedések, a végletekig nyálkás párbeszédek. Amikor 2 másodperc van valami nagy “katasztrófáig” még belefér 5 perc “Te vagy a legjobb, meg tudod csinálni” vagy “Nem a te hibád” jellegű ömlengés. Mindezek persze egy 2 éves logikájával is megoldható szituációkban. Az összes karakter közül pont a főhősnek választották a leghiteltelenebb színészt. Legalábbis Az eszem eldobom…
Ennél a Flash 100x jobb. Bár ott is csak nyavalyogni tud a főhős.

John Doe - 2016. 09. 19. 13:21

Akkor számodra nem való ez a sorozat.:) Van ez így.:D Látod, én meg a Flasht nem bírtam tovább 6 résznél, hiába próbáltam többször is neki állni.

Davil - 2016. 09. 20. 21:10

János nem nagyon fogta fel amit látott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz