login |

Tévében is újjáéled a Star Trek

2015. 11. 02. 20:01 - Írta: human

39 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Úgy tűnik, hogy a jelenlegi rebootok (pl. The X-Files, Heroes Reborn) és a filmek sorozatban való folytatásának trendje (idén a Limitless vagy a Minority Report) újabb nagyágyút ért el.

A CBS (végre) újra elhozza a “tévébe” a Star Treket, méghozzá 2017. januári premierdátummal. Az idézőjel azért van ott, mivel a pilotot bemutatják a tévében, de a folytatás csak a streaming platformjukon, a CBS All Access-en lesz elérhető, ami minket nyilván nem érint, de jelzi, hogy új szelek fújnak ebben a világban.

Star_Trek_movie_logo_2009

Az előbbivel egyértelművé is vált, hogy hasonló a cél vele, mint az említett rebootokkal, avagy a régi sorozatot, ez esetben még a CBS teljes kínálatát, tervezik reklámozni vele.

A történet egy új hajót és legénységet követ majd, akik járják a galaxist a klasszikus Star Trek szellemiségében. Ezzel el is tudnak határolódni a mozifilmektől, simán készülhetnek azokkal párhuzamosan. Az egyik executive producer Alex Kurtzman, aki a Star Trek rebootnál is közreműködött, és bőven van tévés tapasztalata (Sleepy Hollow, Hawaii Five-0). A készítő/showrunnert és szereplőket még keresik, van idejük bőven.

Jó rég óta szó van már egy Star Trek-sorozatról, legutóbbi 2012-re volt pletykálva. Ennek kapcsán felmerült a kérdés, hogy ki miképp viszonyul hozzá, és simán győzött a biztosan nézés. Ez szerintem simán áll még, hiszen a Star Trek olyasmit képviselt, és erről jó sok posztunk van, amiből kevés van jelenleg a tévében. Remélhetőleg az 50. évforduló környékén méltón veszik elő a franchise-t.

39 hozzászólás Ne habozz!

Platschu - 2015. 11. 02. 20:16

Végre! Nagyon helyes. Itt volt már az ideje egy új űrhajós, remélhetőleg minőségi scifi sorozatnak. :)

Desmond Wallace - 2015. 11. 02. 20:17

Ez nagyon kell már!

mete777 - 2015. 11. 02. 20:27

Ahhhhh 2017 még egy élet mire nézhetjük! Addig is Németen nézem az ismétléseket Tele5-röl Streamelve. De legalább már tervben van! Személy Szerint a Voyager utáni időket nézném szívesen, de nyilván az új időszámítással forgatnak majd, na mind1 a lényeg hogy Kapjak Végre Megint !!!Star Trek-et!!!

dzsiaj - 2015. 11. 02. 20:27

Azért eléggé kíváncsi vagyok arra, hogy ha a pilot hoz egy 5.0 körüli demót, akkor vajon meggondolja-e magát a CBS a network sugárzást illetően. Egyből nyilván nem tehetik meg, hiszen az All Access-t is el kell adniuk, de ha tényleg kiugró lesz az előfizetők száma, nem bírom elképzelni, hogy ne próbálkozzanak meg vele még egy bőrt lenyúzva a tévében is.

edg - 2015. 11. 02. 20:41

Na ennek örülök!
(Bár remélem nem olyasmi lesz, mint az Enterprise-os gagyi sorozat Scott Bakulával.)

DonMaros - 2015. 11. 02. 20:42

Ha az új univerzumban játszódik, akkor megette a fene :)

Desmond Wallace - 2015. 11. 02. 20:46

“Ha az új univerzumban játszódik, akkor megette a fene :)”

Ez annyira sarkalatos kérdés?

ALDO - 2015. 11. 02. 21:20

Látom én leszek az egyetlen, aki egy cseppet sem lelkesedik a dologért. A nagy Star Trek korszak sajnos lecsengett az 1980-as 90-es években. Új Nemzedék, DS9, Voyager, na és persze a mozifilmek. Aztán jött az Enterprise, ami olyan amilyen és a két új film, ami pofátlan bőrlehúzás volt. Kis túlzással már mindent megmutattak a ST univerzumból. Voltak látványos űrös jelenetek, politika, darkos hangulat, filozófiai bölcsességek, időutazás, kaland, akció, dráma, romantikázás, bejárták a teljes galaxist, előzménysorozat, űrállomás, több korszakot is bemutattak durván 2150-től 2379-ig bezárólag.
Most akkor megint jön egy új hajó, aki Kirkékkel egy időben megy kalandozni? Vagy őket el is felejtik, mondván ez egy 100%-os reboot, vagy egy másik valóság?
A régi sorozatok és a filmek adnak egyfajta nosztalgikus hangulatot a 20-30 évvel ezelőtti világból. Szerintem hagyják békén az egész Star Treket.

DonMaros - 2015. 11. 02. 21:23

Nem szeretnék tetovált romulánokat, piercinges klingonokat meg apple store hajókat nézegetni. Én a TNG-vel szerettem meg a Star Trek-et, ezzel a lebutított új univerzummal nem tudok zöld ágra vergődni.

polovcev - 2015. 11. 02. 21:36

Én visszafogott optimizmussal olvasom e hírt. A Star Trek univerzum elég nagy ahhoz akár téreben-akár időben, hogy egy új sorozatnak lehessen értelme. Ráadásul könnyedén megengedhetik maguknak, hogy maradjanak az eredeti univerzumban, felvidítva az új időket és módszereket nem különösebben kedvelőket.
Én személy szerint egy tükör-univerzum sorozatnak örülnék a leginkább, bár annak az esélye gyakorlatilag 0.

wezz - 2015. 11. 02. 21:52

Egyetértek ALDO-val és DonMarossal.

A régi szép időket nem fogják tudni visszahozni, ha meg is próbálják, a mai piacnak nem lesz elég. Az új lense flare világból meg bőven elég a filmekben.

Ettől függetlenül nézős lesz, és a rajongók akkor is nézni fogják, ha a kommentekben gyűlölködnek. Szinte biztos a siker néhány évadra.

leila - 2015. 11. 02. 21:55

Szerintem az új univerzumba teszik, vagy mint az Agents of Shield, ez is egy párhuzamos történetszálon fut a filmek mellett. Egy-két filmes cameo, ilyesmi.

Hát nekem annak idején a TNG hozta meg a kedvem a Star Trekhez, ahhoz fogható még tán a DS9 volt, a Voyager már limonádé, és szerintem ezt se fogják túl mélyenszántóra alkotni.

Thrasher - 2015. 11. 02. 21:58

azért a CBS-től, egy Kurtzman által vezetett dolog…
borzasztóan izgalmas, és merész lesz várhatóan…

kerval - 2015. 11. 02. 22:04

apple store hajók XDXDXD

Én már azon csodálkoztam, hogy nem jött valami Starfleet Academy sorozat a CW-re, valami hajós körítéssel a mostani filmes univerzum leágazásaként.

a Kati néni - 2015. 11. 02. 22:14

Nem értem, hol itt a gond.
Pont egy sci-fi sorozat ne lenne képes újat mutatni?
A történeteknek csak a fantazia meg a költségvetés szabhatnak határokat. A Doctor Who is képes megújulni és a kismilliomodik stílust is magába olvasztani (scifi, horror, komédia, romantika, krimi…), meg a Star Warsról is le lehet nyúzni az ezredik bőrt is.

m76 - 2015. 11. 02. 22:16

A mindent csináltak már dolog nem jelent semmit. Mindenki csak arra tud gondolni amit már látott valahol, így felfogva tényleg minden volt már. De mi van ha olyan lesz amit még nem láttál? Ennyi erővel soha ne legyen már több sorozat hiszen mindenféle volt már, krimi, scifi, dráma, sitcom már mindent láttunk.

Nem tudom miért kell mindent előre temetni, majd ráérünk akkor, smikot megjelenik legalább a szereposztás. Az a minimum, hogy egy Star Trek sorozatnak megadjuk a tiszta lapot, és nem rögtön azzal kezdjük, hogy á biztos szar lesz.

Enterprise is igen jó volt, pedig én is TNG, TOS, Voyager után láttam. Ha csak annyira lenne jó mint az már baromira elégedett lennék.

Egyelőre nincs okunk feltételezni, hogy a filmes rebootot akarják majmolni. Sőt valószínűbb, hogy egy streaming szolgáltatás jobban elbír komolyabb hangvételt és mélyebb történetet mint a mozivászon.

Ha a karakterek jók lesznek, és nem éri utol a pc hülyeség akkor akár új kedvenc is lehet. PC captain :D

juhaszvik - 2015. 11. 02. 22:25

hát nem tudom. amikor utoljára tévés megjelenése volt a franchise-nak, az még lényegében a jelenleg is tartó sorozatos aranykor előtt volt, így egészen más elvárásaink voltak akkor és vannak most. ez persze még nem jelent semmit, de tegye fel a kezét, aki szerint tele van a padlás jól sikerült rebootokkal, mert szerintem pont fordítva van.
a kérdés továbbá az irány: nosztalgia vagy new age? pizsama vagy “apple űrhajó”? régi trekkerek vagy All Acess kompatibilis fiatalok? én nem tudom a választ. szerettem a régieket, szerettem a nagyon régit is, szerettem Scott Bakulát is (pontosabban Jolene Blalockot és Linda Parkot) és szerettem az Abrams filmeket is, így nem érhet elfogultság, de manapság inkább egy szerializált sorozatot néznék (lehet kövezni).
ettől függetlenül év híre és nagyon várós. aki meg fanyalog (köztük én is), annak üzenem, hogy semmivel sem lesz kevesebb Picard renoméja, ha most csinálnak egy akciódús “romulánokavilágellen” háborús évadot.
na ez a hangulatingadozás: mínuszból hogy feltoltam pluszba a hírt :)

HoC - 2015. 11. 03. 07:36

@juhaszvik “ha most csinálnak egy akciódús “romulánokavilágellen” háborús évadot”

Na az lenne a ST szellemiség szembeköpése.
A ST sosem volt soft sci-fi, ahol a sci-fi csak körítése egy akció, nyomozós, dráma, vagy akármilyen sorozatnak.
Ráadásul ahhoz erősen szerializálni kellene, ami újabb erőszak a ST hagyományokon.

winnie - 2015. 11. 03. 08:26

“Ráadásul ahhoz erősen szerializálni kellene, ami újabb erőszak a ST hagyományokon.”

aki negatívan akar hozzáállni, azt azt mondja, hogy erőszak, aki pozitívan, az azt, hogy képesek újítani, nem csak a százszor látott kliséket sütik el.

azért az ne legyen kiindulópont, hogy ha valami változik, akkor az rossz. minden a változás minőségén múlik. akkor is lehet pocsék valami, ha ugyanolyan marad filozófiáját tekintve, és lehet zseniális akkor is, ha alapjaiban változik meg. a betonba öntéshez való ragaszkodást nagyrészt az önzés táplálja, a “ez az enyém, és nem akarom másokkal megosztani”-hozzáállás.

innen már csak egy lépés, hogy eljussunk oda, hogy valaki azt mondja, hogy nem is jó, hogy léteznek az új filmek, pedig soha nem volt ennyire népszerű még a star trek moziban, mint ma, ami nem rossz dolog. ami nélkül nem lenne hír a sorozatról sem.

leila - 2015. 11. 03. 08:40

Szerintem sem szabad negatívan hozzáállni: képzeljük el, annak idején a TNG és az eredeti sorozat között eltelt 20 év, sok változás állt be akkor is. Ma már a TNG egy klasszikus.

Inkább sokak a mondanivaló vagy a mélység hiányától félhetnek, hiszen az új filmek eléggé akció és lens flare központúak lettek.

Az is igaz, a későbbi TNG filmek sem voltak valami túl jók…

István - 2015. 11. 03. 10:10

A CBS csak az úgy nevezett prime universe jogokat birtokolja, úgy hogy a JJ Treket nem fogják bedobni. Ettől a részétől nem tartok egyedül az új sorozattal kapcsolatban.

Jesustomer - 2015. 11. 03. 10:10

Az új star trek filmek piszok jók lettek, ezt várom a sorozattól is. Érdekes ötlet, meglátjuk mi lesz. Részemről várós.

DonMaros - 2015. 11. 03. 11:51

A negatív hozzáállás nem önzőség miatt van, hanem jogos félelmek miatt. Nem az a baj, hogy valami változik, hanem az, hogy a változás alapjaiban változtatja meg az alapművet. Az új filmeknek semmi köze nincs a ST eredeti szellemiségéhez, csak egyszerű, buta akciófilmek. Lehet, hogy a mai tizenéveseknek az kell, de a ST cirka 45 évig fennmaradt ilyen vackok nélkül. És nekem ne akarja senki megmagyarázni, hogy ez volt az egyetlen járható út. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna megfelelően ötvözni a klasszikus ST elemeket az izgalmas akciókkal. Csak ahhoz nem egy JJ féle “nem is szeretem a ST-et, de tudok nagy sci-fit csinálni, adjátok már ide az új SW-t lécci lécci” ember kellett volna, hanem valaki, aki törődik a franchise-al. De az ugye idő meg pénz. És egy fejőstehén esetében ugye szeretik minimalizálni az inputot. Érdekes módon sem az Interstellar, sem a The Martian nem volt egy akcióorgia,mégis zabálta a közönség. Lehet ezt jól is csinálni.

Llew - 2015. 11. 03. 12:02

remélem kihoznak valami jót, mert nagyon ránk fér egy normális, űrhajós scifi

nadivereb - 2015. 11. 03. 12:05

DonMaros: Én ha meglátok olyan mondatokat, hogy “az újnak semmi köze az XY eredeti szellemiségéhez”, azt én magamban úgy fordítom le, hogy az illető fiatal(abb) korában megszeretett, megszokott valamit és ahhoz a korábbi verzióhoz ragaszkodik, nem akarja, hogy megváltozzon. Ez amúgy egy tök természetes és normális emberi érzés, az ember keresi az állandóságot, és ha valamihez érzelmileg kötődik, akkor ott különösen. Úgyhogy én megértem, hogy neked nem tetszenek az új filmek és szkeptikus vagy a sorozattal szemben is. Csak ne gondold azt, hogy objektíven nézve is igazad van.

juhaszvik - 2015. 11. 03. 12:41

DonMaros: nem igazán értelek, több szempontból is. miért változna meg az “alapmű” attól, hogy valami új jelenik meg? mitől rossz a kezedben lévő milka csoki, ha egy másikba (nem a nálad lévőbe) kekszet raknak?
másik a mozifilmek: neked nem tetszett, sok más embernek igen. tegyük fel neked tetszett a TNG (nekem is), de sok embernek nem. neked van egy elvárásod a sorozattal, másnak más az elvárása, én annak örülök, hogy lesz egy új kapitány, egy új elsőtiszt, új gépész, új hajó, új csajok :)

Gerusz - 2015. 11. 03. 13:35

Az új filmes univerzum azért volt “lebutítva”, mert a felépítéséhez eddig volt kemény kétszer másfél óra (plusz az előzmény-képregények), nem látom semmi okát annak, hogy egy évadonként tíz mozifilm hosszának megfelelő sorozat ne tudná mélyíteni.

Én biztos nézni fogom, ha mondjuk a USS Endeavor egy eddiginél sokszínűbb (és itt ez alatt azt értem, hogy csak a kapitány és talán a főorvos legyen ember, a többi tag vulkáni, denobulán, andoriai, orion, tellarita, trill, stb…) legénységgel indul felfedezni a galaxis azon részeit, ahová Star Trek sorozat még nem merészkedett (még a Voyager végére is talán csak a galaxis 10%-a lett feltérképezve korrektül).

DonMaros - 2015. 11. 03. 14:03

juhaszvik: 5 sorozat és 10 film után sok embernek sokféle elvárása lehetett, amikor bejelentették az új filmet. De nem hiszem, hogy bárki egy agyatlan lövöldözést szeretett volna kapni. Nem az a baj ha valakinek ez tetszik, nekem is szokott, csak ne hívják már Star Trek-nek. Nem az a baj, hogy kekszet raktak a Milkába, hanem hogy a Milka csomagolásban Penny-s csoki van. Nekem az a fura, hogy sok esetben ha reboot-olnak valamit és szar lesz, akkor mindenki (vagy a nagy többség) egyetért abban, hogy ez szar. Vajon az ST esetében miért támadják jobban a régi univerzum hívőit? Van akinek tettszett az új SW trilógia, pénzt is hozott bőven, mégse néznek furán az emberre ha szidja. Ott a legnagyobb hiba amit fel szoktak hozni, hogy a midikloriánokkal meggyalázták a mitológiát. Akkor miért nem lehet megérteni, ha valakinek ez a csihi-puhi űrcowboyosdi meg a meggyalázása az eredeti ST-nek? Oldalakon keresztül lehetne fejtegetni, hogy mi mindent rúgtak fel az új filmekben és kb két sorban össze lehet foglalni, hogy mit tartottak meg. Képzeld el, ha rebootolnák a kedvenc soridat és kb semmi nem lenne benne amiért az eredetit imádtad.

juhaszvik - 2015. 11. 03. 14:20

DonMaros: szerinted Penny-s íze van a csokinak, nekem nutellának tűnik, és ez még folyhatna naphosszig, de én nem erre akartam rávilágítani: az eredeti sorozatoknak attól még semmi baj nincs, hogy ki hogyan gyaláz vagy nem gyaláz meg egészen más filmkockákat.
“a régi univerzum hívői”-t pedig nem támadom, én is valamennyire közéjük tartozom, szimplán azt mondom, hogy új időket élünk, illik ennek megfelelően alkalmazkodni.
Gerusz kolléga pedig jól mutatott rá, hogy egy másfél órás film nem összevethető azokkal a százórás tartalmakkal, amiket a sorozatok képviselnek. a moziba akció kell, nagy volumen, mitológia, pörgés, mint ahogy tették azt egyébként a korábbi filmek is, amúgy jóval szerényebb büdzsével és megvalósítással.

DonMaros - 2015. 11. 03. 14:53

Az a baj, hogy kicsit eltértünk már a témától, ami az új sorozat :) Abban igazad van, hogy a régi sorozatok ugyanúgy jók maradnak. Szóval legyen az, hogy amint frissebb információkat kapunk a dologról és már lesz valamit hasonlítani a régi és az új stílushoz is, akkor folytatjuk az eszmecserét.

juhaszvik - 2015. 11. 03. 15:32

DonMaros: ámen, hosszú és eredményes életet! :)

és jó csajokat az új sorozatba, azzal csak nem lehet elrontani :)

DJackson - 2015. 11. 03. 17:05

Yeesss! Az év híre! :D Ha van sorozat, ami megérdemli a feltámasztást, az a Star Trek!
Kicsit félek ugyan ettől az online sugárzástól, nem tudom, hogy érinti majd a költségvetést, és mennyire veszi komolyan a csatorna, de akár még jól is elsülhet.

Remélem tényleg igaz, hogy nem használhatják a JJ Trek-es világot, maradjanak csak a réginél.
Egy TOS reboot lenne az igazi a filmes marhaságok nélkül. Egy Doctor Who reboot szerű, értelmes, filozofikusabb, mélyebb hangvételű sorozat kellene, olyasmi, mint a TNG és a DS9 volt.
Annyi jó alapanyag, meglévő ötlet van, hogy lehetetlen elcseszni. Remélem Ronald D Moore-t is bevonják. Az ő munkássága idején volt a legjobb a Star Trek.

HoC - 2015. 11. 03. 17:31

@winnie “aki negatívan akar hozzáállni, azt azt mondja, hogy erőszak, aki pozitívan, az azt, hogy képesek újítani, nem csak a százszor látott kliséket sütik el.”

Ok, de akkor ne hívjuk Star Trek-nek, hívjuk mondjuk Star Wars-nak, ja az már foglalt…

A ST-ben pont az a jó, hogy mindig tudott újat mondani, és amennyit azóta fejlődött a tudásunk az Univerzumról, most megint lehetne egy csomó hard sci-fi-be nyúló epizód.

Persze lehet háborús sorozat, de az nem ST, az ST köntösbe öltöztetett valami.
Lehetne mondjuk ST vs. BSG, ha az Asylum lenne a showrunner.

amaranta - 2015. 11. 03. 22:51

Éljeeeeen…!

akh - 2015. 11. 04. 07:17

Végre! Már nagyon vártam egy ilyen jó hírre.

Ace - 2015. 11. 04. 09:30

Abszolút nézős!
Nagyon itt lenne már az ideje. Nem is tudom ,hogy lehetett eddig hanyagolni egy ekkora univerzumot.
Én kb. mindent szeretk ami ST láttam minden sorozatot minden filmet és mindegyik tetszett az újak is. A régihez ragaszkodókat nem tudom megérteni. Ha csinálnak újakat attól a régiekkel nem történik semmi nézzék azokat ha nekik ez a fétisük. Az igazi fanoknak biztos hogy jöhet.

GetRektMike - 2015. 11. 04. 11:35

Nem vagyok nagy ST hívő, az utóbbi időkben kezdtem el csak nézni. Ledaráltam a TOS-t, hamarosan végzek a TNG-vel, de nem tudom egyáltalán folytassam-e. Ennél unalmasabb sorozatokat ritkán láttam, egyedül a karaktereket kedvelem bennük, miattuk nézem. Évadonként van 1-2 nagyon jó rész, de a többi számomra túlontúl érdektelen. A filmek mondjuk tetszenek, mind a régiek mind az újak. Nem bánom, ha egy kicsit pörgősebb sorozatot kapunk, legalább egy Csillagkapu szintűt.

Ace - 2015. 11. 04. 13:06

GetRektMike:

A DS9 második felétől pörgősebb dinamikusabb részek vannak(amik ráadásul sokat tesznek hozzá az ST történelméhez is) Voyager meg Enterprise már teljessen új-hullámos pörgősebb részekkel vannak tele.

NocadLee - 2015. 11. 04. 13:13

“Ráadásul ahhoz erősen szerializálni kellene, ami újabb erőszak a ST hagyományokon.”

Nem egészen. A DS9 későbbi évadai már erősen szerializáltak voltak, ami akkoriban erősen kuriózumnak számított (1997-1999-ben). A finálé gyakorlatilag 10 egybefüggő rész volt.
Az Enterprise 3. évada (2003-2004) gyakorlatilag egy sztori volt, a 4. pedig 2-3 részes sztorikkal operált.
Szóval nem lenne ez olyan erőszak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz