login |

Sleepy Hollow – Bones-crossover

2015. 11. 03. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, ,

– You’re not worried about them?
– Hardly. Her skepticism’s interminable. She’d dismiss Moloch as a tall man with a skin condition.

Sokan furcsállották, hogy két olyan sorozat, mint a Sleepy Hollow és a Bones crossoverezik, de mint írtam korábban, csak azért, mert az egyik természetfölötti, még nem kell, hogy mindez gondot jelentsen, hiszen a Sleepy Hollow világában is van FBI, sőt, a főszereplő FBI-is – és az ottani FBI-osoknak sincs tudomása szellemek meg démonok létezéséről.

Szóval, amíg a Bones duója nem áll le harcolni zombik ellen, addig nem nagyon érhette szó a ház elejét, s láss csodát, nem is álltak le. A crossover egyébként alapvetően két külön epizód volt, de összekapcsolták őket egy közös szállal, mégpedig a Sleepy Hollow – 3×02-ben behozott Howe tábornok maradványai segítségével, melyeket a Bones-ban megtaláltak (Washington-ban), a Sleepy Hollow-ban pedig ellopták őket a kisváros fele menet.

Sleepy Hollow-Bones-03

Összességében ez a crossover csak azoknak jelentett különösebb pozitívumot, akik nézik mindkét sorozatot. Oké, a Sleepy Hollow-s Crane és Abbie azért komolyabb szerepet is kapott a Bones – 11×05-ben, viszont Booth és Brennan csak 2,5 jelenetre ment át a Sleepy Hollow – 3×05 második felére.

Azoknak, akik csak az egyik sorozatot nézik, szerintem bőven elég volt ezeket a plusz jeleneteket megnézni. Illetve…, nos, én csaltam, mert így tettem. A Bones-ból ugyanis a dupla évadnyitóval letudtam a sokéves adagomat, 7-8 perc után már annyira untam, hogy inkább lemondtam az epizódról, és a közös jeleneteket (Abbie vs Booth, Crane vs Brennan) nézegettem. Amik nyilván nagyon jópofák voltak. Minden más (a mellékkarakterek beszélgetései) SH-nézőként és anti-Bones-osként felejtősre sikeredett.

Sleepy Hollow-Bones-02

De tippre egy Bones-néző ugyanígy állhatott hozzá a Sleepy Hollow-hoz is. Bár…, affene tudja. Mindenesetre az meglepett, hogy nem feltétlenül volt újnéző-barát a rész, mert egy csomó átívelő szálat pöcögtettek benne, ahelyett, hogy teljesen különálló lett volna és csak a feltámasztott zombiseregre koncentráltak volna. (Nyugi, eleve Halloween volt, és Bones-ék nem utaztak el Sleepy Hollow-ba, hogy lássák is.)

Az lehet persze, hogy érdekes volt az újaknak, ahogy Abbie és Crane szembetalálkozik az idei szezon fájóan unalmas és repetitív főgonosza, Pandora által felélesztett Howe-val és zombiseregével, de minden más (Crane romantikázása, Jenny és Joe átívelős bésztorija, az FBI-os főnök szála, sőt, Betsy Ross is) számukra előzmény nélküli volt, és nem túlságosan érthető.

Sleepy Hollow-Bones-01

Szóval éljenek azok, akik mindkét sorozatot néznek, a többiek nem hiszem, hogy bármit veszítenének a másik sorozat részének kihagyásával, maximum pár random jelenetet idegen karakterekkel. (Oké, itt is a Sleepy Hollow pártjára állok, mert a múltból “érkezett” Crane nyilván a Bones mellékszereplőivel is hozott pár vicces momentumot, viszont a Bones-os főhősök nem találkoztak másokkal.)

A Bones-epizódról a fentiek miatt nem is nyilatkoznék, de a Sleepy Hollow-epizód nem volt túl kiemelkedő, közepes, mint ahogy az évad is (mondjuk az inkább lefele tendál), amiben a sok új szereplő (Joe Corbin, Pandora, FBI-guy, Betsy Ross) saját sztorijai megint tök feleslegesek, még Jenny-t is félreállítják olykor. Persze összeérhetnek idővel a szálak, de igazából csak a levegőben logó, badass Betsy Ross ad valami pluszt, valamint Crane vicces romantikázása, bár nem tudom, hogy miért nem Dani-vel, a laboros csajjal csapták össze.

Sleepy Hollow-Bones-05

De legalább az is kiderült végre, hogy George Washington-nak annak idején szembe kellett néznie egy zombihadsereggel, csak éppen úgy alakultak az események, hogy erről a történelemkönyvek már nem számolnak be.

3 hozzászólás Ne habozz!

Cinzina - 2015. 11. 03. 16:12

Én Bones-osként megnéztem a Sleepy Hollow-t is, de meg kell mondjam, több közös jelenetre számítottam Crane-ékkel. Abban meg igazad van, hogy mivel eddig egyetlen részt sem láttam SH-ból, egy kicsit túl ismeretlen volt az egész, így felejtőssé is vált.

Ayrons - 2015. 11. 03. 19:32

Bones rész teljesen , átlagos semmit mondó volt ,pár poénnal és komikus jelenettel.
Siralmas….

drakisz - 2015. 11. 03. 19:52

Bones-os vagyok, SH-t néztem… mindkettő unalmas volt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz