login |

Grimm: kezdett az 5. évad – írta Tusán

2015. 11. 04. 20:00 - Írta: vendegblogger

214 hozzászólás | kategória: kritika,

Az NBC sorozatának egyik legjobb tulajdonsága, hogy mindig öntudatos, a valós világot precízen és okosan ötvözi a “Grimm-univerzummal”. A történetmesélés mértékének és gyorsaságának szempontjából az egyik legdinamikusabban fejlődő széria, mozgalmas és szerteágazó sztorivonalaival mindvégig pengeélen tudja tartani a szereplőket – így minket is -, s ezt hűen tükrözi az ötödik évad nyitánya is.

Grimm-nick_2

Évadról évadra nagyobb repedés keletkezik azon a képzeletbeli falon, ami elválasztja a wesenek és az emberek világát, s mostantól kezdve már a kormány is nyakig benne van a sztoriban.

Nem mondhatnám, hogy a negyedik évad fináléjának cliffhangerjét teljesen feloldották volna, közvetlenül legalábbis biztosan nem: a meglepetésekkel teli, tömény akciójelenet Nick házában másodpercek alatt eszkalálódott nulláról százra, az ötödik évadnyitány elején pedig szintén másodpercek alatt dolgozták fel, már ha feldolgozásnak tekinthetjük, hogy szinte azonnal eltüntették az egész jelenetet a szemünk elől.

Grimm-nick

Ezzel persze azt akarták elérni, hogy elbizonytalanodjunk, s a szereplőkkel együtt kétségbeesetten és a legnagyobb homályban próbáljuk meg összerakni a darabkákat. Persze mindezt jó értelemben írom, hiszen ez a bizonytalan kapálózás szabta meg az epizód egészen erős konfliktusait is, panaszra tehát nincs okunk.

Nick sorra göngyölte fel maga előtt a konfliktusokat, holott az állása ekkora veszélyben talán még sohasem volt, s ez ugyanígy elmondható Renard kapitányról is, akinek fedeznie kell magát saját kollégái előtt. A tovább után spoilerekkel folytatom.

A lendületes sztoridinamikát jól érzékelteti, ahogyan elbántak a negyedik évad végén hirtelen nagy relevanciát szerző wesen FBI-ügynökkel, akiről azt hittem, hogy az ötödik évad egyik kulcsfigurája lesz.

Grimm-nick_es_juliette

Nem lett az, mindenesetre az ő szerepével vezettek el minket a sztori egyik fontos eleméhez, a kormányhoz, vagyis annak egy titkos szervezetéhez, amiről egyelőre nem sokat tudni azon kívül, hogy segítségükkel tüntették el előlünk a már említett cliffhangert: elrabolták Trubelt és Juliette “holttestét”, illetve Nick anyjának levágott feje is eltűnt valamilyen úton-módon.

Mindezt Nick egy álomban élte újra közvetlenül azután, hogy elkábították az emberrablók, illetve Juliette temetéséről is hallucinált, na meg sok dobozról, amikben anyjának levágott feje tekintett vissza rá. Ezek a látomások minden bizonnyal értelmet nyernek később.

Grimm-nick_es_chavez

Amit ugyancsak nem értettem, az a Nicket fogadó visszautasítás volt a történtek után: oké, nagyon ziláltnak tűnt, de annyi lehetetlen dolgon mentek már keresztül mind a kapitánnyal, mind a kollégákkal, mind pedig Monroe-val, hogy szokatlan volt a hitetlenségük. Talán ez is kellett ahhoz, hogy Nick még elszántabb és tettre készebb legyen.

Habár Nick sorra veszítette el maga mellől a szeretteit, ezúttal egy (vagy két) újat is nyert. A sorozat – hűen önmagához – a szülésen is csavart egyet, s míg Adalind komplikációkkal küzdött, Nicknek el kellett hagynia a kórházat és újra harcba kellett szállnia a gonosszal.

Grimm-adalind_es_kelly

Adalind végül egy egészséges babát hozott a világra, akit Nick anyja után Kelly-nek nevezett el. Érdekes lesz látni, hogy miként alakul majd Nick és Adalind kapcsolata, bár kissé buta írói döntés lenne, ha összehoznák őket.

Viszont ugyanígy furán hatna, ha Juliette életben maradna, hiszen egyrészt veszítene hiteléből a Grimm-identitás (ugyanis Trubel nem akármilyen nyilakkal végzett vele, hanem igazi Grimm-nyilakkal, amik kifejezetten lénygyilkosságokra lettek kifejlesztve), másrészt pedig igenis fenn kell tartani a valós világ szabályait is, a következményeket és azok súlyosságát ahhoz, hogy a továbbiakban is komolyan tudjuk venni a történetet.

Grimm-nick_es_juliette_2

Persze nekem is fájna Juliette elvesztése, főleg azért, mert a Grimm színészeit az egyik legszerethetőbb szereplőgárdának tartom, de hát sohasem abban rejlik egy sorozat lényege, hogy egyes karaktereknek szurkoljunk, hanem hogy egyben lássuk és élvezzük a történetet.

Grimm-portland

Az epizód végén láthattuk, amint valaki belekarmol egyet Portland képébe, amivel hivatalossá is tették a közelgő wesen-háborút. Erre folyamatosan figyelmeztették Nicket az elmúlt időszakban, viszont azt, hogy kik között és miért fog vér folyni, egyelőre nem tudjuk.

214 hozzászólás Ne habozz!

Divexa - 2015. 11. 04. 20:20

Nagyon kellemes meglepetés volt a nyitó rész. Az előző évad vége felé kezdtem elveszíteni az érdeklődést a hosszúra nyújtott Juliette hepaj miatt. Ez az egyetlen karakter, amelyik nem hiányozna, remélem nem lépnek meg egy feltámasztást. Igazán hátrányára válna a sorinak.
Visszatérve izgalmas, fordulatos rész volt, némi humorral (Bud), csak ajánlani tudom. 40 perc, 20nak tűnt. Néztem volna még…. :)

Missandei - 2015. 11. 04. 21:01

A legjobb döntés volt Juliette megölése a negyedik évad végén. Borzalmasan elhúzták azt a szálat, Juliette teljesen kifordult önmagából, és az egyetlen megoldást meglépték az írók. Ennek nagyon örültem!
Viszont a nyomok teljes eltüntetése nem tetszik, már a gondolattól is rosszul vagyok, hogy esetleg Juliette nem marad halott, és már az sem tetszik, hogy egyáltalán megfordul a fejemben, hogy nem halott! Nagyon remélem, hogy valóban csak Trubel sorsa miatt lett így kialakítva. A Grimm világától idegen lenne ezt meglépni, és abban a pillanatban lecsap az én kaszám, hogy Juliette feléled…

lekvarosbukta - 2015. 11. 04. 21:15

Én csak annyit kérdezek, hogy hol vannak a térképes kulcsok? Már vagy másfél évada nem történt előrelépés ezen a vonalon, ami talán a főszálnak is tekinthető.
Szerintetek miért görgetik ilyen lassan ezt a szálat?

Kasey - 2015. 11. 04. 21:27

Az előzetesek és a premier alapján úgy tűnik mintha négy év után végre felébredtek volna az írók mert most aztán tényleg belehúztak. Ha az egész évad tartja ezt a szintet, akkor végre mondhatom majd hogy megérte kitartani a sorozat mellett.

Narakh - 2015. 11. 04. 21:45

Engem meglepett. Az előző szezon végére az egész széria érdektelenné vált számomra, az évadnyitónak már inkább csak tisztességből ültem neki. Erre leraktak elém egy egészen korrekt, hovatovább izgalmas részt. A gyászoló-szétesett-frissapuka Nick-kel és az őt körülvevő hitetlenkedéssel elég jó alaphangot ütöttek meg, amire a pörgő események nagyon jól rájátszottak. A cselekmény végig lekötött, és ez azért nagy szó. A rész egyik erénye, hogy a fenti hangulat megalapozásával hitelesen átjött a dráma, ami a sorozatnak eddig nem volt nagy erőssége. Szintén pirospontot érdemel, hogy a lendületesség ellenére sem kapkodták össze a cselekményt, holott ez utóbbi valamiért nagy divat mostanság.

Furcsa ezt mondani, de a premier a korábbiak fényében nálam simán 7/10-et ért.

ddd - 2015. 11. 04. 21:53

A kulcsos sztorit vihetnék már tovább, kitérhetnének jobban Nick képességeire, valamint hiányolom az első részben megismert kaszásokat!!!

Narakh - 2015. 11. 04. 21:53

…és, hogy én is beszálljak a találgatósdiba: a rész közepe felé látható jelenetben a cellaajtón át jó eséllyel Juliette ad hangot elégedetlenségének. Az előző szezon végi viselkedése egyébként is annyira irracionális fordulatot vett, hogy csalódás volna számomra, ha minden további magyarázat nélkül kiírnák.

Ancsa - 2015. 11. 04. 22:34

Igen, nekem is volt egy olyan rossz sejtésem, hogy Juliska van a cellában… Vagy legalábbis valamilyen módon visszahozzák. Mondjuk a főcímből kivették, viszont a neve ott van a szereplők között :(
Amúgy nem bánnám, ha nem térne vissza, a végén már a hideg rázott tőle.
Ettől függetlenül nem tettem le a hajam az évadnyitótól, meglátjuk hogyan tovább. Mondjuk ha Julis visszajön, ha nem is kaszálom (ahhoz túlságosan szeretem), de a vele való vekengést tutira áttekerem.

Adalind/Nick viszonyra is kíváncsi leszek. Nem lesz ebből összeboronálás szerintem (nagyon hülyén venné ki magát), inkább csak fegyverszünet.

ddd - 2015. 11. 04. 22:47

A cellába nem Meisner által megszöktetett Diana van, Adalind lánya??

DenisaW - 2015. 11. 04. 23:36

Megnéztem az évad előtti comic con szerepléseiket. Szinte mindenkinek az volt a kérdése, hogy Juliette és Kelly valóban halottak e? A producerek és a színészek is azt mondták, hogy igen, halottak, nem térnek vissza. Mondjuk már az is elég beszédes, hogy a Juliettet megformáló színésznő ott sem volt egyik ilyen comic con-on se. Se más tv-s interjús műsorban. Szóval szerintem tuti a kiírásuk. Viszont a szereplők nem nagyon tudtak konkrét dolgokat mondani a következő évadról, részekről. Gondolom, hogy nem kapják meg előre az összes rész forgatókönyvét, max. csak 1-2 részét. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki Trubel elrablásából, és hogy ki is van a cellában. Valóban jó kis felvezetés lett ez az évadnyitó.

A - 2015. 11. 05. 00:04

“Nem lett az, mindenesetre az ő szerepével vezettek el minket a sztori egyik fontos eleméhez, a kormányhoz, vagyis annak egy titkos szervezetéhez, amiről egyelőre nem sokat tudni azon kívül, hogy segítségükkel tüntették el előlünk a már említett cliffhangert: elrabolták Trubelt és Juliette “holttestét”, illetve Nick anyjának levágott feje is eltűnt valamilyen úton-módon.”

Azért Meisner ott volt (kétszer tűnt föl a részben), szóval az Ellenállásnak is lehet némi köze a cucchoz.

Kifejezetten örömmel nyugtáznám, ha tényleg kiírnák Juliette karakterét a sorozatból. Iszonyú vérszegény volt éveken át, aztán az utolsó évadban fölpapikázódott, de az meg annyira off volt, hogy idegesített.

Lilith - 2015. 11. 05. 01:18

“@Missandei
A legjobb döntés volt Juliette megölése a negyedik évad végén. Borzalmasan elhúzták azt a szálat, Juliette teljesen kifordult önmagából, és az egyetlen megoldást meglépték az írók. Ennek nagyon örültem!
Viszont a nyomok teljes eltüntetése nem tetszik, már a gondolattól is rosszul vagyok, hogy esetleg Juliette nem marad halott, és már az sem tetszik, hogy egyáltalán megfordul a fejemben, hogy nem halott! Nagyon remélem, hogy valóban csak Trubel sorsa miatt lett így kialakítva. A Grimm világától idegen lenne ezt meglépni, és abban a pillanatban lecsap az én kaszám, hogy Juliette feléled…”

Teljes mértékben egyetértek veled.Bár én kaszáln nem fogom David miatt,de a keserű szájíz ott lesz.Reméljük Juliette nem kerül vissza,sőt még a hullája sem.

Ancsa - 2015. 11. 07. 23:23

Hm, Adalind és Nick kezd összecsiszolódni. Azért én továbbra is remélem, hogy nem akarnak itt nekem romantikázni :)
Hank furi volt másik társsal… Most ő játszhatta el a ‘mindent tudok, de semmit nem mondok’ szerepet, mint anno Nick vele.
Az viszont tök jó, hogy a heti ügy nem sima sztori volt, hanem kapcsolódott az “új fenyegetés” témakörhöz.

Azt láttátok, hogy mikor a banya törölte a gépek tartalmát egy pillanatra felvillant egy kép Renardról?

Izgis részek jönnek, jó lesz ez nagyon!

Tulazon - 2015. 11. 08. 14:02

winnie: kikerülhet ez az oldalsávba kibeszélőként?

korum - 2015. 11. 09. 15:34

Furcsa ez az új szál, amiről úgy tűnik mindenki mindent tud, kivéve pont a főszereplőket :/

Zora - 2015. 11. 11. 19:35

5×02

A kínzókamrában nem egy olyan Teremtmény van, aki a felkelésük egyik tagja? Csak nem Juliette…
És remélem, nem is Trubel.
Nickék összeboronálását nagyon nem akarom. Ez jó volt, hogy Adalinde azt mondta, neki anyagilag van szüksége Nickre.
Ezt a blokkolás-dolgot nem értettem. Ki blokkolta és hogyan a boszorkányságát?

Nagyon jó volt úgy látni egy ügyet felgöngyölíteni, hogy csak “normális” bizonyítékokkal dolgozhattak.

Ja, és a “wesen” szó nem tetszik, használjuk inkább a “Teremtmény”-t, jó? (Tudom, németül ‘lény’-t jelent.)

vev - 2015. 11. 11. 22:13

Az előző évadban ő maga itta meg a főzetet, hogy teszteljék, működik-e. Amit ugye Juliette-nek szántak, csak ő eltörte.
De az tetszik, hogy nem akar visszaváltozni.

Zora - 2015. 11. 13. 20:08

Ja, és ugye én is mindig várom Nick szupererejét – amikor pl lélegezni tudott a víz alatt – de gondolom, mivel elvesztte, aztán meg visszakapta a Grimmségét, ez már nem olyan szuper… Kár. Mert hogy ez a kígyós izé kettőjükkel el tudott bánni, az ciki.

Morgana - 2015. 11. 13. 22:34

Ancsa – 2015. 11. 07. 23:23
“Azt láttátok, hogy mikor a banya törölte a gépek tartalmát egy pillanatra felvillant egy kép Renardról?”
Igen feltűnt, próbáltam is kikockázni, de nem igazán sikeresen.
vev – 2015. 11. 11. 22:13
“Az előző évadban ő maga itta meg a főzetet, hogy teszteljék, működik-e. Amit ugye Juliette-nek szántak, csak ő eltörte.
De az tetszik, hogy nem akar visszaváltozni.”
De azt is mondta, hogy a hatása nem végleges. Kíváncsi vagyok rá ez pontosan mit is takar.

Zora – 2015. 11. 13. 20:08
“Ja, és ugye én is mindig várom Nick szupererejét – amikor pl lélegezni tudott a víz alatt – de gondolom, mivel elvesztte, aztán meg visszakapta a Grimmségét, ez már nem olyan szuper… Kár. Mert hogy ez a kígyós izé kettőjükkel el tudott bánni, az ciki.”
Nem lélegzett a víz alatt, csak extrém sokáig bírta, nekem legalábbis ez jött le (buborékok jöttek ki a száján egész idő alatt). A szupererő elvesztésében sem vagyok biztos, mert pl. a szuperhallása most is működik. A kígyós izé azért tudott elbánni velük, mert nem számítottak arra, hogy kettő az egyben (pedig a névből nekem elsőre ez jött le). A lényeg, hogy végül rájöttek és legyőzték.

Csak én nem figyeltem, vagy eddig nem derült ki, hogy mi történt a helikopterrel a király kidobása után?

Remélem RIP Juliette, már nagyon idegesített.

Kérem Trubelt vissza!

A Kelly fiú boszorkányszörny, vagy Grimm, vagy valami más lesz? Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Morgana - 2015. 11. 13. 22:44

korum – 2015. 11. 09. 15:34
“Furcsa ez az új szál, amiről úgy tűnik mindenki mindent tud, kivéve pont a főszereplőket :/”

Vagy mindenki úgy hiszi, hogy tudja, de mégsem. Ez egy hatalmi játszma és még nem ismerünk mindenkit (SV hasonlattal: ki a Vörös Királynő?). Plusz ugye a 7 kulcsból 4 állítólag a királyoknál 2 Nick-nél (amiből csak 1-ről tudnak a királyok). Várom, hogy hol van a hiányzó 1. Az ismeretlen tényező meg Diana. :-)

Ancsa - 2015. 11. 14. 10:50

Baszki, ezek tényleg össze akarják boronálni Nick-éket??

De legalább végre tudjuk ki van az ajtó mögött. Féltem azért, hogy Juliska…

@Morgana: Biztos, hogy Kelly nem átlagos baba lesz, csak még nem olyan gyorsan mutatkozik az ereje, mint anno Dianáé. De hogy nem “szimpla gyerek” lesz, az tuti.

Lemoni - 2015. 11. 14. 21:58

Á, kutyából nem lesz szalonna, akarom mondani hexenbiest-ből jóravaló feleség-féleség. Szerintem csak idő kérdése és Adalind visszavedlik szörnyecskévé. Különben is, Trubel jobban illik Nick-hez, Kelly-nek meg super power-je lesz, mert két vér keveredik benne és majd legyőzi a gonosz nővérét, ha addig nem kaszálja el a gonosz NBC a sorozatot.

A - 2015. 11. 14. 23:42

A 3. epizód tulajdonképpen miről szólt? :o

Ancsa - 2015. 11. 15. 13:15

Trubel Nick-hez? Ugyan már! Akkor százszor inkább a régi Julis. Trubel-ben az égvilágon semmi nőiesség nincs, normál férfi max. cimbizik vele, egyéb ügyben két km sugarú körben elkerüli…
Arra mondjuk én is fogadni mernék, hogy Adalind elkezd majd visszaváltozni, de tippre a kezdeti titkolózás után megmondja – ha más nem Rozálkának – és tenni fog(nak) azért, hogy ember maradjon.

Lemoni - 2015. 11. 15. 14:40

Igen, Trubel Nick-hez, egyszerűen mert ő is grimm, bár lehet, aztán végül Meisner-rel barkácsolják össze, lásd utolsó jelenet, pedig azt a pasit kéne Adalind-del. Bár, végül is mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy Julis nagyon halott maradjon :) (Egy kis smink, frizura és Trubel messze jobb nő, mint Julis valaha is volt :)

vev - 2015. 11. 15. 23:45

tippre Trubel nemnagyon éli majd túl az évadot.

Stiel - 2015. 11. 16. 08:33

Ha reboot, legyen kövér, eladták a házat is. :) Amúgy eddig Nick nem nagyon akar ‘összeboronálódni’ Adalinddel. Trubel megvan, helyes. Ami nem tetszett, hogy eddig minden heti ügyet hozzákötöttek valahogy a főszálhoz. A 3. epizód vége különösen erőltetett volt.

Ancsa - 2015. 11. 16. 10:31

@Stiel: nekem meg pont az tetszik, hogy hozzákötötték. Bár a 3. rész végi tényleg erőltetett volt.

Marcipáncica - 2015. 11. 17. 10:26

Nagyon kár ezekért a nézettségi adatokért. A Grimm kimondottan élvezetes, izgalmas részeket szállít még mindig plusz megvan benne az a kis poén-faktor is ami a savát-borsát adja az egésznek… most nagyon drukkolok, mert kár lenne érte… :(

Ancsa - 2015. 11. 22. 13:12

Van humoruk az íróknak rendesen – a harmadik csávóra gondolok, mikor “vallomást tett” az öregnek. Na ott nagyon hangosan felröhögtem.
Jah, tegye fel a kezét, aki szerint nincs írói szándék Adalind és Nick “közelítésére”… Szerintem igenis van.

Trubel vajon hogyan találta meg az új Grimm-lakot? És miért van ennyire pocsék állapotban? (Az előző végén nem nézett ki ilyen megviseltnek.)
Kérdések, kérdések… És egyre több lesz :)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem eddig nagyon bejön az évad!!

Lemoni - 2015. 11. 22. 14:43

Imádom ezt az évadot :)
de!
szomorúan konstatálom, hogy közelítik a hexenbiestet a grimmel, pedig még a pszichomókusok szerint is egy gyerek nem tud összetartani egy össze nem illő kapcsolatot. (Amúgy semmi bajom Adalinddel, jó karakter, csak nem a szolid háziasszony szerepben :) Azt meg nagyon ajánlom a készítőknek, hogy el ne próbálják most Trubellel játszani, amit már 2x megtettek Julissal, nevezetesen hogy átáll a gonosz oldalra és meg kell menteni.

korum - 2015. 11. 22. 22:46

Nem értem miért fél mindenki attól, hogy Adelind összejön Nickkel, meg lehet azt jól is oldani…

Lemoni - 2015. 11. 22. 23:00

Eh, a rémpofa-vadász kapcsolat már a Buffy-ban is csak kicsi ideig működött…… :P

Ancsa - 2015. 11. 23. 06:25

@korum: Fél a franc, egyszerűen hiteltelen. De majd meglátjuk, megoldhatják ügyesen is.

A - 2015. 11. 23. 15:06

Nekem Adelind karaktere most sokkal hitelesebb, mint volt bármikor. Az összejövésüknek azért nem drukkolok, valahogy offnak érezném az egészet.

lujza0911 - 2015. 11. 24. 17:00

Én inkább a nézettség miatt aggódok…

misil - 2015. 11. 26. 13:53

Nekem tetszene, ha összejönne Nick és Adelind. Ő egyre szimpatikusabb lett mióta anya.A rossz dolgokat is a gyereke visszaszerzésért tette. Juliett valahogy végig nagyon ellenszenves volt. A kommentekből látszik, hogy másoknak is.

Mukesz - 2015. 11. 29. 17:35

Na igen, de mikor lesz fenn már az 5. rész felírattal, nagyon várom!

Ancsa - 2015. 12. 05. 21:52

A heti ügy kifejezetten gagyi volt most, de legalább haladunk a sztorival.

Lemoni - 2015. 12. 05. 22:07

Óriás patkány tényleg nem volt valami óriási, de gondolom azért kreáltak egy ilyen semmilyen szörnyit, hogy jobban lehessen figyelni és izgulni Trubelért. Meisneren nem mindig sikerül kiigazodnom…..

Lemoni - 2015. 12. 06. 11:55

Lett még egy félelmem: amikor Nick nézegette Trubel útlevél gyűjteményét és valamin megakadt a szeme, akkor az villant be, esetleg valami ismerős adat lehet ott neki. Csak nehogy arra fusson ki, hogy Trubel a hugicája :/

Szula 25 - 2015. 12. 07. 08:09

Tavalyi év második felénél tényleg jobb az évad, várós minden héten a rész.
Adalind is elég szimpatikus most, még az se zavarna ha végül Nickkel össze jönnének. Grimm-Boszorkányszörny páros elég ütős lenne. :)
Csak nehogy valami Nick-Adalind-Meisner szerelmi háromszöget kreáljanak év közben mert az nagyon nem hiányozna!!!
Az meg hogy van valami teremtméy csoport ami a háttérben szervezkedik hogy felfedjék jó szálnak tűnik. Gondolom az új polgármester jelöltnek is lesz valami köze hozzájuk.

Ancsa - 2015. 12. 07. 18:43

@Szuka 25: Hááát, pedig annyira nem tartok kizártnak akár egy Nick-Adalind-Meisner vekengést sem :(

Zora - 2015. 12. 08. 10:57

5×05

Hú, nagyon féltem, hogy egy hirtelenül hülye ötlet miatt össze akarják hozni Nicket és Adalindet.
De úgy látom, mivel Meisner bejött a képbe, már nem kell ilyentől tartanom…
Nicknek meg nem kellene most senki, szerintem, de ha majd akarnak neki valakit, akkor Trubel tökéletes lenne…
De még egy évad erejéig az ilyen irányú próbálgatásokat nyugodtan mellőzhetik.

Már a “Pán Péteres” rész közben gondoltam arra, hogy kell lennie egy Árnyéktársadalomnak – mint a Harry Potterben -, ahol Teremtményorvosok, tanárok, pszichológusok, esetleg -árvaház van. És szerencsére van. De hogyan kerültek ki ezek a gyerekek a látószögből? Nem-teremtmény szülőknek gondolom nem lehet Teremtmény-gyerekük.
Ha viszont a szülők Ter., akkor miért nem tudták a gyerekek, hogy ők maguk kik?

Érdekes lenne ebből egy spin-off, ahol a mindennapi élet van filmre véve…

Ja, és jó lenne tudni, Trubel hogyan talált Nickre. Én abban reménykedek, hogy a Grimmeket összeköti valami telepátiaszerűség…

Szula 25 - 2015. 12. 08. 16:04

Zora:
A nézettségi adatok miatt a következő évad nagyon necces hiába jobb az évad mint az előző.
Trubel meg Nick egyáltalán nem illik össze szerintem. Fura húzás is lenne azzal össze hozni Nicket aki megölte a feleségét hiába grimmek. Persze itt lehet azzal jönni hogy Adalind miatt lett ez az egész de mégse ő ölte meg Juliettet.

Ancsa - 2015. 12. 09. 16:41

@Szula25: Nálad a pont, egyetértek azzal amit Trubel+Nick+Adalind viszonylatról írtál.
Kíváncsi vagyok ki kivel lesz az évad végére :)

Divexa - 2015. 12. 12. 00:27

Az 5.rész szerintem sem sikerült túl jól, remélem a 6.olyan jó lesz mint az első 4.
Trubel+Nick páros nekem sem jönne be, de eddig nem is láttam erre utalást. Adalind már nem tűnik annyira elvetélt ötletnek, de nem hiszem hogy ebbe az irányba viszik a történetet. Gyanítom hősünk jó ideig magányos lesz.

Ancsa - 2015. 12. 12. 10:48

Ó baszki, ne már! Juliska :(((
Mégis mi a francot akarnak ezzel? És mi lett belőle? Überszuperboszi? (Az a paróka meg…) Amikor Meisner előhívta a dutyiból, már sejtettem..
Mi lesz még itt, Anyám borogass! :)

Ancsa - 2015. 12. 12. 10:55

Ja, amikor Renard az irodában átváltozott és rámorrant a kiscsajra, Wu meg ugrott egyet ijedtében, azért hatalmasat felröhögtem :)

Lemoni - 2015. 12. 12. 12:15

Ne már, tényleg visszahozták? Akkor már meg sem nézem ezt a részt; mondtam, hogy kaszálok, ha visszahozzák azt a bolond nőt :(

Treff86 - 2015. 12. 12. 17:55

Eddig tök jó az évad, bár végig bennem volt a félsz, hogy megcsinálják, de nyugtatgattam magam, hogy ááá nem…erre az utolsó pár perc…%!&@#!.

Brushturn - 2015. 12. 12. 18:38

Wuval biztos lesz szerintem még valami para.. ahogyan a kórházban nézett Nickre meg a Renardnál…

korum - 2015. 12. 12. 20:52

Ebből még bármi lehet, visszahozhatják fél részre is, meg még három évadra is… ami azért nem mindegy.

Ancsa - 2015. 12. 13. 00:15

Az a vicces, hogy pont ennél a résznél volt, hogy nagyon figyeltem a főcímet, hogy ugye Julis még mindig nincs benne, aztán rész közben is átvillant az agyamon, hogy egyáltalán nem is hiányzik, már nem illene bele a sztoriba. Erre tessék… Pff!

@Lemoni: azért nézd még, mert a rész jó volt. Mondjuk nekem nincsenek kétségeim: tartósan hozzák vissza, de még nem a következő epizódtól lesz 20 perc/rész játékideje, az tuti.

Diapolo - 2015. 12. 13. 00:17

Sajnos tudtam, hogy ez lesz… és ha jól látom, nem csak erre a részre hozták be, hanem az egész évadra. Kár, mert eddig érdekes volt a történet, de hogy Juliette miért kell megint azt nem értem, tökéletes volt eddig is minden nélküle. Adalind szimpatikus, én örülnék, ha Nickkel lenne a legvégén, de szerintem a sorozatot nem kéne sokáig húzni már. Inkább legyen egy jó lezárása, mint hogy évekig nyújtsák és ellaposodjon. Mindenesetre várom a folytatást!

Ancsa - 2015. 12. 13. 00:55

@Diapolo: Hol látod, hogy egész évadban lesz?

Jah, még jó, hogy a készítők azt nyilatkozták, hogy a halott halott is marad. Kissé mintha …-t csináltak volna a szájukból. Vagy azzal, hogy ez már nem Juliska, hanem valaki más, már nem is kamuztak?

Lemoni - 2015. 12. 13. 01:40

@Ancsa: 2x meglépték, a 2. és 4. évadban, hogy a csipet csapat azon görcsölt végig, hogyan lehet Julist gonoszból visszacsinálni. Harmadszor nem kérek ebből, no meg a nő bágyatag szemmeresztgetéseiből sem. Kár, nélküle tök jó volt az évad :(

winnie - 2015. 12. 13. 06:15

ancsa: így van. juliette halott, ő más, csak a színész ugyanaz. vagyis ugyanaz, csak más személyiség?:) szóval nem hazudtak, de persze ez csak szemantika, hiszen nem mondhattak mást sem.

(vicces valahol, hogy csak az elmúlt két hétben 3 sorozat lépte meg ezt a “visszahozzuk a megölt karakter színészét új karakter bőrében”-trükköt, és ha az ősz elejét nézzük, akkor még másik kettő.

Deanlegend - 2015. 12. 13. 06:32

Ha valami jó sül ki belőle, akkor legyen, de sajna már látom a sok önismétlő kört, amit emiatt futnak majd a szereplők…

Ettől függetlenül kifejezetten jó félévad zárás volt ez, bár fura, hogy 6 rész után már félévad zárás van, ez az évad rövidített lesz vagy mi?

Szula 25 - 2015. 12. 13. 10:09

Meglépték a vissza hozatalát de ki tudja Meisnerék milyen agymosást csináltak rajta. Ahhoz képest amilyen őrült boszi volt jó kis kezes bárány lett belőle. Meisner majd magyarázkodhat Nicknek hogy mi is van most.

Ancsa - 2015. 12. 13. 10:31

Nah, elolvastam a @winnie által linkelt cikket az “ügyről”, és nem lettem sokkal boldogabb :((

vev - 2015. 12. 13. 11:26

na, mégegy sorozat, amit kaszálhatok
remek -.-

Zora - 2015. 12. 13. 12:12

Ó, most elolvastam az utolsó pár kommentet… Kár volt… Nem lehetne, hogy mindenki odaírja a rész-számot a komment elé?
Nem szeretem a spoilereket… :-(((

Ancsa - 2015. 12. 13. 15:06

@Zora: ez most komoly? Egy sorozatos blogra jársz olvasni, persze, hogy spoilerbe futhatsz! Mit gondoltál mit beszélünk ki, ha nem a legutolsó részt?
Én ilyenkor úgy csinálom, hogy megnézem a kommentek dátumát, és a későbbi, mint a legutóbb vetített rész, amit még nem láttam, akkor onnantól már nem olvasom el.

Diapolo - 2015. 12. 13. 16:32

@Ancsa
Csak azt láttam imdb-n, hogy a színésznő 4 vagy hány rész kivételével benne van az 5. évadban, így gondoltam, hogy tuti visszatér. De ez, hogy így hozzák vissza…Számomra kicsit nevetséges és a Grimm nézése során először merült fel bennem, hogy kaszálom, mert ez vicces már, hogy ugyanazokat a köröket futják, de hétvégére nincs más sorozatom, így marad. De csak reménykedni tudok abban, hogy a következő 10 részben nem Nicket kell nézni ahogy Juliette miatt zsörtölődik, hanem viszik tovább az eddigi témát. Mindenesetre, nekem a 4. évadnál jobban tetszik, főleg hogy nekem Trubel is nagyon furcsa valamiért, mintha valamit rejtegetne, illetve Renardot is azért akarják a polgármester kampányba bevonni, mert a polgármester-jelölt is saras.

Aszusz - 2015. 12. 13. 18:22

Ehh. Én azért még nem kaszálom, hátha kimarad a mentsük meg Julist- vonal.
Egyébként meg hozzák össze Renarddal, akkor nem sírok.
A Meisner-Adalind-Nick-Trubel ügyben meg nem tudok nyilatkozni, nagyon függ attól, hogy hogyan bontják ki. Bármelyik párosítás elsülhet jól meg rosszul is.

Divexa - 2015. 12. 13. 23:34

Már kezdtem ellazulni, hogy talán Juliette végleg kimarad, de már akkor sejthető volt a visszatérése, amikor Nick kérdésére Juliskáról, Trubel zavarba jött. És jött a kegyelemdöfés….. hátulról a szőke “Cleopatra”. Nem örülök, de mivel kedvenc sori, ezért nem kaszálom….még.

Roxii - 2015. 12. 14. 02:03

Nem hiszem el gyerekek ezt a Juliette-es dolgot. Komolyan, örültem volna egy Nick-Adalind-Meisner háromszögnek, mert valljuk be, nagyon édes volt amikor Adalind megpuszilta Meisnert a múltban, na meg ahogy segített nekk meg Dianának. De Juliette -.- még ha nem is Juliette, hanem egy másik személyiség, akkor is sokkoló. Szerintem sokkal több fan van, aki örült volna, ha nem jön vissza, mint aki igen. Borzasztó hogy valamilyen módon ez kiszámítható volt…. engem az is érdekel, mi lett Dianával, akit a 4×22-ben Meisner megmentett a királytól, meg ugye látványosan vissza is irányította a repcsit. Egyépként totálisan drukkolok Nicknek és Adalindnek, plusz a baba mindig kapocs két szülő között😊

hummel - 2015. 12. 14. 10:12

Nemcsak Juliette-nek mosták át az agyát, Trubel is mélyen hallgatott a dolgokról. Juliette-ről biztosan tudott, de sanszos, hogy Diana-ról is. Mégsem szólt egy árva szót sem. Látványosan bámult maga elé, amikor Adalind szóba hozta a dolgokat. Juliette/Eve és Diana is fegyver Meisner és csapata kezében. Ők lehet, hogy jobbak, mint a grafitiző ellenfél, de ettől még nem lesznek jó fiúk. Emberrablás, agymosás, … nem éppen egy ministráns egylet.

winnie - 2015. 12. 14. 10:46

“Nem szeretem a spoilereket… :-(((”

mindig az aktuális epizódról írottak a korrekt kommentek. én is, ahogy ancsa, a dátumokat nézem, ha nem vagyok még szinten.

winnie - 2015. 12. 14. 10:51

“Csak azt láttam imdb-n, hogy a színésznő 4 vagy hány rész kivételével benne van az 5. évadban, így gondoltam, hogy tuti visszatér.”

ej, rég rossz, ha valaki képes hinni is imdb-nek. ne tegyétek. oda az ír be azt, amit akar. senki nem tudja, hogy ki mikor és mennyit fog szerepelni. attól, hogy automatikusan kitöltik minden színésznek a teljes szezont, még nehogy bárki bármi következtetést levonjon, hiszen még az írók sem tudják, hogy kit írnak ki esetleg x rész múlva, vagy ki hagy ki egy-két részt.

ha szerepelt ott juliette, akkor sem azt, mert tudta valaki, hanem mert belekamuzott valaki, és esetleg minden rész után javították, ha nem volt igaz az infó. sok minden jó az imdb-n, de előrefele nem érdemes tájékozódni, mert a csatornák is csak 2-3 részt adnak ki előre sajtóközlemény formájában, és nem mindegyik adja meg, hogy azokban kik fognak szerepelni.

ezt általánosságban írom, attól függetlenül, hogy juliette ki volt-e oda írva, vagy nem. (ld. most nem is az a neve.) és épp ezért azt sem kell elhinni, hogy végig szerepelni fog. de persze miért ne szerepelne, ha visszahozták.

Ancsa - 2015. 12. 14. 11:49

@Diapolo: Ahogy @winnie írta, az imdb nem mérvadó.
A cikk viszont amit a vasárnapi (12.12) hírblokkba linkelt, annál inkább. Ott azt nyilatkozták a készítők, hogy Julis, illetve most már Eve minden részben benne lesz az évadban.

Szula 25 - 2015. 12. 14. 19:51

Meisner-Adalind szerelmi szál nálam elég ingatag lett Juliette visszatérése miatt, “ha” végül kiderül hogy Diana is nála van és rajta is próbáltak valami agymosást csinálni nem hiszem hogy Adalind annak örülni fog. Meg ugye mikor Trubel rákérdezett nála Nick miatt eléggé hebegett habogott.

Nick-Trubel szál meg csak azért sem jöhet össze szerintem mert Trubel Meisnerék úgymond bérgyilkosa lett és Nick ezt nem hiszem hogy csak úgy elfogadná, ez az elvei ellen van.

Nick meg biztos hogy kíváncsi lesz mi történt Juliettel de nem hiszem hogy megint eljátsszák köztük a tavalyi dolgokat. Nick szerintem lezárta már magában a dolgokat kétlem hogy loholni fog utána.

Divexa - 2015. 12. 15. 12:13

Szula25 remélem úgy lesz ahogy az utolsó bekezdésedben írod, de sanszos, hogy jó sok részen át drámázni fognak rajta :( De NE legyen igazam.

Lemoni - 2015. 12. 15. 12:35

Szerintem, ha Nick és Julis között lezárultak volna a dolgok, nem lett volna miért visszahozni. Nem véletlenül lehetett érezni, hogy nem működik a Nick-Adalind románc. És nem véletlenül hangsúlyozta többször is Julis alakítója a fentebb említett cikkben, hogy a való életben is összejöttek.
Azért nem szakadok el teljesen, olvasni fogom, miket írtok :)

Szula 25 - 2015. 12. 15. 19:23

Lemoni:
Szerintem Nick -Adalind páros igen is működött eddig fokozatosan hozzák őket egymáshoz közelebb.

Ha bele gondolsz Nick Juliette halálakor sem omlott össze és nem is siratta meg. Főleg azok után amit tett pl: miatta halt meg az Nick anyja, Monroet majdnem megölte, össze játszott a királyi családdal, ezek után szerintem felesleges is azon morfondírozni hogy ők újra egy pár lesznek. ezzel az írók is szembe köpnék magukat.

A fenti cikket meg nem olvastam az meg hogy ők a való életben is egy pár lettek az nekem új infó. :)
Viszont a sorozat szempontjából az szerintem semmit sem jelent.

alessa - 2015. 12. 15. 23:45

Szula 25
Sztem is működött :D nálam működött

Hát nem örülök Juliettenek. Rem nem akarja senki megmenteni, vagy visszahozni a régi énjét mert akkor nagyon “ezt már láttam párszor” érzésű lesz a széria.

andaxin - 2015. 12. 25. 22:47

Tudja valaki most szünet van?Vagy milyen napon szokott jönni az új rész?Nem tudok róla semmit mert egyben néztem meg az előző 4 szériát.

Szula 25 - 2015. 12. 26. 07:31

Andaxin: Január 22.-én folytatódik az 5.évad a 7.résszel.

Ancsa - 2015. 12. 26. 11:22

Úgy emlékszem, valamelyik hírblokkban itt azt olvastam, hogy a 22-ét kitolták 29-ére, és az NBC oldalán is ez van.

andaxin - 2015. 12. 29. 23:18

Szula:Köszi :)

Szőkebácsi - 2015. 12. 31. 17:53

Sziasztok – nekem ez az agymosás dolog a furcsa az egészben. Nem mellesleg tényleg nem volt hiányérzetem, hogy eltették láb alól Juliettet.
A másik amin agyalok, a királyi család. Akkor azokat most végleg kicsinálták? De akkor hol a kicsi lány?
Érdekes nahhh – várom a folytatást :)

Ancsa - 2016. 01. 01. 15:38

@szőkebácsi: nem, nem csinálták ki királyékat, csak most velük nem láttunk jeleneteket.
Diana futólag szóba került, hogy most biztonságban van, tippre évad második felében előkerül. Vagy kövi évadban, már ha lesz.

goodjohnwin - 2016. 01. 02. 12:11

Kicsit le voltam maradva, de sikerült utolérnem magam.

– A producerekre alaposan ráijeszthettek, mert végre összekapták magukat. Sajnos a 4. évad folyamán sok nézőt hagytak elmenni, akik valószínűleg nem fognak visszajönni, de ha szinten tudják tartani a nézettséget, talán nem kapnak kaszát ezen a ponton. De innen már nem szabad leülni, pörögni kell, ezerrel.

– Azt a rossz szokásukat viszont megtartották az írók, hogy előjönnek egy dramaturgiai eszközzel, használják egy kicsit, majd évadokra elfelejtik. Én is hiányolom a kulcsok keresését és a mögöttük álló lehetőségek kifejtését; a királyi családról továbbra sem tudunk semmit valójában, csak mindig előkerül egy újabb tag; az Ellenállás neve el sem hangzott idén, pedig eddig ez volt “A” földalatti wesen-szervezet, ami körül a hatalmi harc ment. Ott van még a Wesen Tanács, ami elvileg eszköz lehetne a beilleszkedni nem tudó lények ellen – róluk sincs hír. A hatalom pénzérméit elvitte magával Grimmanyu, de anno elég jelentősnek tűntek ahhoz, hogy ezeken keresztül ismerjük meg Kellyt és mellesleg Renard sötét oldalát… elő velük!

– Renard szds: úgy érzem, az írók kezdik újra jól használni a karaktert, én arra gyanakszom, hogy megint a hataloméhsége fog előtérbe kerülni, hiszen egy politikushoz közel kerülve nem lehet szó másról és R karaktere korábban már szólt erről (a pénzérmés részre gondolok az 1. évadból + a származása). Elvileg ő most trónörökös is egyben, amúgy meg sohasem hittem, hogy a Nick által képviselt “jó ügyért” dolgozik, inkább csak az érdekeik egy összefüggtek – eddig.

– Trubel: ilyennek kellene egy igazi Grimmnek lennie: gyakorlatilag érzelemmentes gyilkológép, egy elitkatona, mint amilyen Kelly is volt, amikor megismertük. Olyan, aki képes lemondani a normál emberi kapcsolatokról (amire Nick nem volt képes, míg az anyja igen) a neki kiosztott Feladat végrehajtása érdekében. Csak remélni merem, hogy megmarad a testvéries viszonya Nickkel, és ezen kívül nem próbálják senkivel sem összeboronálni.

– kapcsolatok: először is NEM KELL mindenkinek párt találni egy sorozatban, amíg nem egy szappanoperáról vagy romantikus szitkomról van szó. A fenti kommentekben folyó tippelgetés a lehetséges szerelmespárokról, háromszögekről azt sugallják, hogy a rajongók többsége a Twilighton edződött… Adalind kedvessége csak eszköz, hogy jobban érzékelhető legyen a váltás a viselkedésében, amikor majd visszanyeri képességeit és kiszámítható módon megint Renardhoz fog majd sodródni, főleg, ha a százados is saját lábra áll. A sorozatnak ugyanakkor alapvetése, hogy van egy szerelmespár, aki a grimmségen felül állva összetartozik: Nick & Juliette. Utóbbit lehet utálni, de éppen karakterének megosztó jellege miatt egy épeszű író sem szedné ki a sztoriból. És Nick miatta szegte meg éledező grimmsége első szabályát (hagyj hátra mindenkit, akit szeretsz), egy évadon át szurkoltunk, hogy Juli újra emlékezzen rá – ezek után ők “mágnesek” és legfeljebb az a kérdés hogy milyen pólust képviselnek éppen. Lehet, hogy “Juliette’ meghalt, de az új csaj ugyanúgy néz ki, mint ő és Nick még mindig szerelmes belé, akármi is történt.
Úgyhogy Juliette-utálók, ne reménykedjetek! (én amúgy kedvelem a nőt :) )

– Hank: 4 és fél évad alatt kétszer volt olyan, hogy konkrétan “vele” történjen valami a sorozatban: amikor Adalind rajta keresztül akart Nickkel végezni és amikor idegösszeomlást kapott a lények látása miatt. Azóta csak szorgalmasan végszavaz, betölti a “kell egy fekete is” szerepét és úgy tesz, mint aki jól elvan beavatottként, semmit sem tudunk a “saját” életéről. Nem jól van ez így, én kicsit csavarnék ezen…

Ancsa - 2016. 01. 04. 14:57

@goodjohnwin: Nagyjából egyetértek Veled, de van egy dolog, ahol szerintem nem feltétlenül van igazad.
Ez pedig a párkapcsolat / Juliska téma. Sajnos a sorozatok egyre inkább arra mutatnak (talán a nézői visszajelzések alapján, vagy nemtom), hogy de igenis kell párt találni, legalábbis egyre több sorozatban ezt látjuk. Itt is ez van. Azért is megy a rajongók között a sakk, hogy kit-kivel hoznak össze, mert egyszerűen erre mutatnak a jelek. Legfeljebb ha több esélyes a dolog (mint itt), akkor az írók nem mernek komolyabbat/egyértelműen lépni valamelyik irányba, félve a felhördüléstől – szóval nemcsak a rajongók, de a nekik kedvezni akaró (és ezzel nézettséget remélő) írók is Twilight-on edződtek. Ugye.
A Nick + Juliska buliból két dolgot hagysz figyelmen kívül: Julis megölte Nick anyját, és még ha zombik szállták is meg közben az agyát, akkor sincs ezen mit szépíteni. Plusz aki visszatér az már nem Julis, ugye. Eve megjelenése új lehetőség a szerelem reboot-olására (a gyilkosság feledésével akár) – gondolná az egyszeri gyalog, de az elég hiteltelen lenne. Bónusz: a nagy szerelembe azért a gyilkosságon túl még az is belerondít, hogy Nick-nek mástól van gyereke. Szóval kizárt, hogy visszatér a Nick-Julis páros az egykori, mindent elsöprő érzelemhez.
Marad a Twilight-féle sakk. Már várom a Team Julis, Team Adalind és Team Trubel (wtf?) megjelenését itt a blog-on is. (Én jelen állás szerint még nem döntöttem el melyik csapathoz tartozom :P)

goodjohnwin - 2016. 01. 05. 18:32

@Ancsa: igen, azt én is látom, hogy mindenbe kell a szerelmi szál, de a Grimm esetében és továbbra is azt érzem, hogy az “eleve elrendelt” párosítás fog nyerni – még ha sok kanyar után is.

Nem Juliette ölte meg Anyut, nem is volt a szobában, csak közreműködött. Igen, ez elég súlyos, de Nick mégsem volt képes megölni a csajt, amikor meglett volna rá a lehetősége – tehát “még mindig érez valamit” kategória.
Ami pedig Adalind gyerekét illeti – ha van bármi szabálykövetés a sorozat univerzumán belül, akkor a gyerek Julié is, mivel az ő testében fogant meg. Ezt a “szabályt” akkor állították fel, amikor kitalálták, hogy Adalind testrablása miatt lett Juliból hexenbiest, mondhatni crossover volt közöttük. Szerintem lesz még ezzel kavarás… :)

Ancsa - 2016. 01. 05. 23:13

@goodjohnwin: A “még mindig érez valamit”-tól a “boldogan éltek míg meg nem haltak”-ig azért lesz még némi küzdelem, ha tényleg oda futna ki a dolog. De én kétlem. Plusz a gyerek biztosan tényező marad.
Szóval szerintem is lesz itt még kavarás :)

Maradjunk annyiban, hogy évad végére okosabbak leszünk :D
Kíváncsi vagyok a folytatásra, nagyon.

Mondjuk inkább legyen mindenféle érdekes wesen és wesen-story, arra jobban fájna a fogam, mint a ki-kivel van vekengésre…

Szula 25 - 2016. 01. 06. 08:05

goodjohnwin:
Szerinted ha Adalind újra boszorkány szörny lesz és vissza jön a régi éne újra Renárd mellé csapódik akkor kérdem én ez Juliettnél nem állhat fent? Mert hát ugye ő is gonosz boszi lett és most hiába lett más de ennyi erővel benne is lappanghat a kisördög ami bármikor előbújhat.
Ugye tavaly sok nézőt veszítettek a Juliettes dolog miatt is, ha meglépnék azt hogy őket mégis valahogy újra össze hozzák, a mostani állás szerint az a sorozat halálos ítélete lenne szerintem.

Renártos dologban lehet majd valami de szerintem egyenlőre őt csak felhasználják a teremtmények hogy a polgármester jelöltet győztesként hozzák ki.

Ennn - 2016. 01. 06. 16:39

Nem, örülök Juliet visszahozatalának. És tökre mindegy, hogy más nevet adnak neki…

Ennn - 2016. 01. 06. 16:39

ha adnak egyáltalán

Marcipáncica - 2016. 01. 07. 10:32

Ejj Juliet, Juliet… Nagyon rossz húzás volt hogy visszahozták.

Cute Bad Boy - 2016. 01. 13. 10:58

Juliette-tel kapcsolatban a 4. évad nagyon lehúzza számomra az egészet és csalódott vagyok. Ne legyen már hiába, hogy a 2. évadot végigszenvedtük. Én azt tartom pozitívnak, ha most visszaalakítják a helyzetet. Részemről ez menti meg, különben hatalmas kasza.

Divexa - 2016. 01. 30. 23:33

Látom még senki nem írt a 7. részről. Akkor még nem lövök le semmit.
Talán kedvcsinálónak: aki ki volt bukva a szünet előtti zárórészen – mint jómagam – nem kell nagyon aggódni. Nekem legalábbis tetszett az irány amit a történet vett …… áááá nem írok többet. Nézzétek meg :)

Ancsa - 2016. 01. 31. 12:10

Basszus! Jó sok mindent belezsúfoltak egy részbe!

Azért ez a bagázs elég kemény ellenfél lesz, kíváncsi vagyok az évad elég-e a legyőzésükre…
Amikor a rosszarc előkapta a stukkerét és kinyírta az egész tanácsot, azért ugrottam egyet.
A börtönös kivégző jelenet sem volt utolsó. Szegény járőr majd berosált :)
Plusz a kapcsolatokat is kavarják rendesen. Háromszög érik Nick-Adalind-Meisner között? Eddig sem volt kizárható, és erre most rá is játszottak. A csók meg várható volt, már csak az a kérdés lesz-e folytatás, és a nép mit szól hozzá.

Jó lesz ez, ide a folytatás izibe’! Kicsit féltem, hogy milyen irányba mennek el, de teccik.

Szula 25 - 2016. 01. 31. 13:33

Na akkor úgy tűnik Julis mindenre emlékszik nem kapott agymosást hanem csak Meisner megtanította hogy csillapítsa a dühét. Mondjuk az kicsit furcsa volt hogy a végén olyan könnyen hallgatott Meisnerre mintha a kutyája lenne. Kérdés hogy mivel tarthatja így kordában és ez meddig marad így mivel amilyen erős lett simán kinyírhatná Meisneréket.

Meisner-Adalind dolog azzal hogy Nick és Adalind megcsókolták egymást és Adalind mondta hogy érez Nick iránt elég egyoldalú már. Szerintem nem nagyon lesz itt szerelmi háromszög.

Az hogy a tanácsot kiiktatták és nő a lázadók serege nagyon jó irányba viszi a sorozatot.

Zora - 2016. 01. 31. 17:18

5×07

Hát, nem semmi…

Végül is, amennyire ellene voltam az Adalind-Nick párosnak, most annyira aranyosak voltak együtt.
De nem tudom…

Az Arrow-ban is először aranyos volt a páros, mikor megbeszélték, hogy túl zűrös időket élnek, mégse kellene összejönni – aztán mégis meglépték a dolgot és tönkrement a sori. Hát, itt ne legyen!

Végül is, mi a Fekete Karom célja? Kiirtani az embereket, hogy csak teremtmények éljenek? Vagy mi?

Ancsa - 2016. 02. 06. 20:46

Hát, enélkül a rész nélkül pont kibírtam volna…

Szula 25 - 2016. 02. 07. 08:42

Ancsa ugyan ezt gondoltam én is a rész végén.

Meisner és Eve nekem gyanús hogy mit is akarnak pontosan Nickkel szerintem valami nem kóser a céljaikat illetően. Azzal hogy Nick segítene nekik úgymond gyilkolászni feladná a régi énét ami legfőképp a gyilkolás ellen szól, hiába közeleg a háború. Monroe is azt mondta óvatosan kell hozzá állni ahhoz hogy segítsenek nekik.

Ancsa - 2016. 02. 13. 23:22

Nagyon jó kis rész volt ez, szépen építkeznek. Amúgy is jobban szeretem azokat a heti ügyes részeket, amik a fő szálhoz kapcsolódnak – ez most nem volt erőltetett, hanem pont jól jött ki. (A múltheti gagyi szart felejtsük). Az meg külön tetszett, hogy most kvázi Adalind is besegített.
Az várható volt, hogy Renard és a vöröske összegabalyodik, de hogy ezzel az egész szállal hova akarnak kilikadni, az még rejtély.
És vajon mi lehet az egyelőre kinyithatatlan ajtó mögött? :)

Ancsa - 2016. 02. 14. 20:12

Na mi az, ezt a részt senki nem látta még, és csak én kommentálom? Többiek??

sziszko - 2016. 02. 14. 23:22

jó kis rész volt, nekem vöröske unszimpi, biztos, hogy kavar vmit, (és nem csak Renarddal:), viszont azt vártam, hogy esni kezd a végén, és bejött :)

Aszusz - 2016. 02. 15. 11:12

Én eléggé le vagyok maradva (mással is), még csak a múlt hetit láttam.
A Juliette/Eve témát nem kommentálnám, érdeklődve várom, hova futtatják ki, ha nem akarják mindenáron újra összehozni Nickkel, akkor nem biztos, hogy olyan rossz lesz ez.
A magam részéről drukkolnék, hogy hosszú Renarddal hozzák össze, ha már valakivel muszáj, érdekes páros lehetne belőlük.

Aszusz - 2016. 02. 15. 16:38

… hosszú távon Renarddal… (kimaradt az előbb)

Marcipáncica - 2016. 02. 16. 22:41

Nick szerintem már Adalindnél fog landolni. Egyre cukibbak együtt, ebben a részben volt egy nagyon aranyos nézés Nick részéről amikor Adalind segített neki. Amúgy meg jó a sztori, bár mostanában Monroe kicsit háttérbe szorult, kaphatna több jelenetet és poént.

Ancsa - 2016. 02. 17. 09:25

Azt nem is írtam, hogy amikor Julis elintézte az ellent – szem-száj-fül betapasztás, azért az über brutál volt…
Amúgy egyetértek az előttem szólóval, ha már a szerelmi szál, Nick + Adalind kombó a legesélyesebb jelenleg, aztán majd meglátjuk.

Viszont. Nem tudom Nektek feltűnt-e, hogy az apróságokkal nem foglalkoznak az írók. Oké, most van egy nagy főellenség, de akkor is beleférne ami pár résszel ezelőtt még megvolt, pölö, hogy Monroe vagy Rozálka megkérdezi Nicktől / Adalindtól, hogy “hogy van a gyerek?”, esetleg átmennek egymáshoz megnézni, vagy valami. Szóval, lássunk emberi interakciókat, nem csak azt, amikor arról dumálnak, hogy akkor most “beszállunk Meisner csapatába avagy nem”…
Plusz: Hank-nek már nincs is magánélete? Egyáltalán? És Wu is egyedül reszeli otthon a répát? Csak legalább annyit mutatnának, mint Renardnál, hogy egy csaj / macska / bárki mellől felkel reggel, vagy megbeszélik, kivel mi van. Mondjuk szerintem Renardot is csak azért mutatják, mert célja van az íróknak azzal a nővel / szállal. Nem mondom, hogy céltalan pármutogatásra vágyom, csak lássunk néha valamit a többiektől is, a “szörnyüldözős” arcukon kívül is.
Nem?

Mala - 2016. 02. 19. 16:37

Teljesen egyetértek. Valamikor valahol kicsit elveszett az emberi oldala a sorozatnak.
Annyira rámennek erre az új terrorista bandára + Meisnerék csapatára, hogy már nincsenek emberi kapcsolatok.
Lehet, hogy király volt Eve, mint kikérdező, de én jobban örültem volna, ha végleg eltűnik. Egyetlen percig sem hiányzott. Ehhez képest túl hamar felbukkant.
Gondolom még azzal a lezárt ajtóval is lesz valami, nem véletlenül mutatták olyan hosszan, hogy Nick próbálja kinyitni.

Ancsa - 2016. 02. 20. 08:21

Baszki, ez a rész… Lehet elméleteket gyártani vadul. Vagy inkább ide a következőt, de gyorsan!!!
Plusz: magyar jelenlét :D

Ja, és ezennel visszavonom amit a kapcsolatok hiányáról írtam.

Aszusz - 2016. 02. 20. 15:34

Lám, csak hiányolni kellett, hogy Monroe és Rosalee menjenek babát látogatni – kívánságtok parancs :)

Ancsa - 2016. 02. 21. 13:57

Nem mellesleg szerintem az írók már tudják a kaszát, azért ugrottak bele páros lábbal a gázpedálba. Merthogy három kulcsot megtalálni egy rész alatt, azért az nagyon durva sebesség. Ha nagyon akarnák a kulcskeresést egy évadra is elnyújthatnák. Lehet persze, hogy a Feketeerdőben majd olyasmit találnak, ami segít legyőzni a Fekete Karmot, de akkor is. Mi marad a kövi évadra? Ennél nagyobb ellenség? Mi, honnan? Hirtelen nem látom a hogyan tovább-ot, szóval szerintem elkezdtek mindent szépen kerekre lezárni.
Hm?

mSO - 2016. 02. 21. 22:29

Magyar jelenlét, bizony! Ajándok Krisztián, avagy Kriscsián Ádzsándak.

goodjohnwin - 2016. 02. 22. 09:48

Végre kulcsok! :)

sorozat/gyilkos - 2016. 02. 22. 22:34

Két magyar jelenlét: Bobojsa vagy kicsoda kamu grimm családfájának egyik régi lapján felvillan: Pozsony, Magyar Királyság.

Szerintem van magyar a stábban, máskülönben értelmetlen ez a történelmi precizitás.

Zora - 2016. 02. 23. 13:34

5×10

Csúcs!!!!!!!
Ez most a legeslegjobb sorozatom! Komolyan, majd’ lerágtam a körmömet!

Marcipáncica - 2016. 02. 24. 20:47

Ancsa: kaszát? Miért? Kaszálták a Grimmet? … nagyon megsiratnám, tavaly a forever vágott földhöz most meg ez…?
Amúgy tényleg ez a sorozat is olyan, hogy egyre jobb. Valahogy “megérett” :)

Ancsa - 2016. 02. 24. 22:05

@Marcipáncica: Nem, cica, hivatalos hír sehol nincs, csak én lóbáltam be, hogy szerintem az írók tudhatnak valamit, amit mi még nem, azért ugrottak bele páros lábbal a történetmesélésbe. A kulcsok megtalálása simán egy fél évadot jelenthetett volna, főleg, hogy még öt hiányzott, erre találnak egyszerre hármat (wtf???), és kiderül, hogy az is elég a térképesdihez (wtf a köbön).
Plusz ha legyőzik ezt a lázadást, akkor mi jöhet újabb nagy ellenségnek? Mert ennél nagyobbat egyszerűen nem tudnak dobni. Pont mint a Person of Interest esetében. Az írók olyan helyzetbe navigálták magukat, ahonnan nehezen van tovább. Egyszerűen akkora nagy ellenséget kreáltak, hogy a) vagy a főhősök pusztulnak bele b) ha legyőzik nehezen képzelhető el még ennél is nagyobb katyvasz – nem lenne hiteles.

Jah, a Forevert én is sajnáltam tavaly, nagyon de nagyon szerettem.

Marcipáncica - 2016. 02. 25. 09:05

Ne is mondd, pont most olvasom hogy a Limitless is veszélybe került. Nem értem mi van… :( De akkor azert egy kicsit megnyugodtam, szerintem meg bármi lehet de sajnos van abban is ráció amit írsz…

Ancsa - 2016. 03. 05. 19:12

Ööö, azt nem feltétlenül értem, ha a merénylőknél Renard képe volt, miért a politikust lőtték le? Egyelőre nem látszik világosan, mit akarnak ezzel. Plusz szerintem a vöröske vastagon benne van.

Meisner vajon miért küldi el Trubelt? Mert hogy oka van pont most távol tartani, az tuti.
Ja, és kíváncsi vagyok lesz mi a funckiója, hogy páran Nick-ék után mentek. Vagy kimentik őket, vagy hirtelen túl sokan tudnak majd arról, amit felfedeznek. Vagy ha valami gonosz lény, jók lesznek haminak :D

Nick + Adalind… Mostanra tkp. várható volt, nem is akartam a tévéhez vágni a távirányítót.
Többiek??

Tusán - 2016. 03. 05. 20:52

Na ez a “hegy tetején már évszázadok óta mindenki szemét kiszúrva fekvő alapkő, amit ha megmozdítasz, megnyílik alattad a föld és rátalálsz a világ legértékesebb dolgára”-szitu nagyon elcsépelt volt. Remélem, hogy ott valami mást találnak majd Nickék, s azt is remélem, hogy ezt a CSI-témát is lefejtik a sorozatról. Valahogy elveszi a hangulatát az egésznek, amin most persze nagyot lökött a visszatérés a “grimmföldre”.

Szula 25 - 2016. 03. 06. 19:20

Meisner nekem is gyanús még mindig a céljait illetően, még az sem tudjuk hogy Juliettel mit csinált hogy Eve lett belőle és Adalind lányát is tudja hol van nem?

Azon én is néztem hogy Renard volt a képen de mégis a jelöltet lőtte le a csávó. Viszont nem lehet hogy így próbálják majd meg őt beültetni a polgármesteri székbe vöröskéék?

Jövő héten jön a 100. rész amiben remélhetőleg fény derül mit is rejtettek el a kulcsokkal.

goodjohnwin - 2016. 03. 08. 16:35

Általában kettesével-hármasával nézem az epizódokat az ilyen csúnya cliffhangerek kivédésére, de erre most nem számítottam, jó nagyot káromkodtam a “to be continued” felirat láttán… :)

Kulcsok: Igen, elég hirtelen jött ez a 3 db, de ha belegondolunk, hogy egy régi Grimm-család hagyatékát találták meg, logikus, hogy ők már gyűjtögettek egy ideje – szóval jól jött a fordulat, de védhető

Fekete-erdő: na itt viszont már nagyok a dramaturgiai hézagok… eleve a kulcstérkép hiányos, de ők mégis mindent megtalálnak rajta (oké, majdnem… de rájönnek egy végső célpontra, ami sztem sántít). Majd idejönnek látogatóba, és azonnal rájönnek, hogy nem a faluban, hanem a hegytetőn kell keresgélni, pedig a felújított, újjáépített tempolomoknak is lehetne több száz éves kápolnája. Azután Monroe hogy nem szagolja ki, hogy a pap is Blutbaden? A hegytetős kirándulást már nem is említem, tű a szénakazalban, persze ők az autóból kiszállva azonnal belebotlanak. Itt van egy kis kapkodás…

Vörös kampányfőnök: nagyon gyanús a nő, csodálom, hogy még nem derült ki, hogy wesen, de sztem ez csak idő kérdése…

Orvlövész: engem is megtévesztett a fotó, valszeg mindekit… nem tűnt félrelövésnek, de akkor viszont ezt bénán oldotta meg a rendező, hacsak nem sztándékos volt a félrevezetés…

Meisner: nem hiszem, hogy kavarna, de nagyon nincs tisztázva a háttere – Adalind első gyerekének mentésekor még az Ellenállásnak dolgozott, most a HW-nek… hol a kisgyerek amúgy? Lehet, hogy vele és csodálatos képességeivel kapcsolatos Juli/Eve megváltozása? (Deadpool után szabadon, aki Wolverine vérével lett felturbózva… :) )

Kasza: AZ NBC nem hiszem, hogy találna jobb/olcsóbb dolgot péntekre, szerintem egy 6. évad még van benne, de tény, hogy sokáig csak akkor lehetne húzni, ha újabb “nagy ügyet” kitalálnak, mini-reboot-ot csinálnak vagy egyszerűen epizodikusan folytatnák… én az elegáns történetvezetésnek a híve vagyok, jobban örülnék egy rendesen megírt finálénak, mint egy évekig tartó rétestésztának a minőség csökkenése mellett. A csúcson kell abbahagyni, vagy legalábbis úgy, hogy le van zárva rendesen.

Szula 25 - 2016. 03. 09. 08:07

goodjohnwin: Azon én is elgondolkoztam hogy Meisner lehet Dianát használta fel Juliett ellen. Elég komoly dolgokat csinált a kislány már baba korában is.

Zora - 2016. 03. 12. 08:45

5×11

Hát, nagyon remélem, hamar jön a felirata a következő résznek!
Jó volt ez a kincskeresés.

Adalind és Nick: jó, jó, de nélküle még jobb lenne…

Miért Dixont lőtte le, ha egyszer Renard a célpont? Vagy most őrá is rálő, hogy ne tudják, valójában ő volt a célpont? Az a nő kicsit gyanús, hogy pont akkor ment telefonálni…

Melyik kisváros néz ki úgy Amerikában mint egy német kisváros? Ezt tudja valaki?

goodjohnwin - 2016. 03. 12. 11:34

@Zora: egy Grimm Wiki oldal ezt írja:
“A ‘stringer’ shot some footage of Germany for the episode, though the majority of it was filmed in Portland.”
Szóval stockvideóval mutattak egy német látképet, ahogy a korábbi, Ausztriában vagy a Wesen Council hollandiai irodájában játszódó jeleneteknél szokták.

Treff86 - 2016. 03. 12. 12:20

5×12

A kincskeresős rész nekem kicsit összecsapott volt, évekig elhúzzák erre egy-két rész alatt kész is? Meg az “eltűnt” templom se volt nagyon hihető, de ez van. A polgármesteres szál is sejthető volt szerintem, itt se erőltették meg magukat. A “kincs”-re is van tippem, de majd kiderül, hogy beigazolódik e, én valami nagyobb dologra számítottam volna.
Viszont ennyi negatívum után, nehogy azt higgye bárki is, hogy nem tetszett, élveztem ezt a részt is, és tetszik amerre haladnak, ez még jól is elsülhet, még úgyis csak féltávnál járunk az évadban.

ui.: tényleg zsúfolt rész volt, ha hozzáveszem a Rosalee-s meg Adalind-es szálat is…

Ancsa - 2016. 03. 13. 10:21

Fejvesztve rohanunk, ez az egyetlen problémám – ami az elmúlt kb. három részben történt belefért volna az egész évadba.
Szerintem Renard nem fog együttműködni, illetve eleinte talán, de aztán nem hiszem…
Adalind dologra is kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.
Szóval jó ez, csak kicsit kapkodós.

goodjohnwin - 2016. 03. 14. 19:36

A felgyorsulást nem érzem annyira elhibázottnak, egy ilyen hagyaték felfedezése + az éppen folyó események dramaturgiailag jól épülnek egymásra. Szerintem a megvalósítás csúsztat sokat, pl. a majdnem ezer éves műtárgy Németországból Portlandbe történő gyors és akadálymentes eljutása nem vet túlságosan jó fényt a német vámhatóságra… A fiúk is kicsit gyorsan és egyszerűen értek haza, de tudom, hogy nem szabad realitást keresni egy természetfeletti témájú sorozatban.

Zora - 2016. 03. 17. 20:34

5×12

Igen, én is féltem, hogy nehéz lesz feljutni a repülőre, de aztán örültem, hogy ezzel nem húzták az időt.
Adalindot sajnáltam. De nagyon. Különben arra gondolok, nem is ő volt, hanem Kelly, megérezte, hogy anyukája bajban van és segített neki. Én szeretném, ha ez lenne. :-)

Amúgy az a német pap oké, hogy Grimmet akart ölni – de nem volt neki fura, hogy egy Dúvad van vele? Szóval, hogy egy Grimm már nem automatikusan ellenség?

hummel - 2016. 03. 18. 12:40

Most, hogy a Wesen Council-nál elhalálozás miatt szünetel az ügyintézés, a renitenseket nincs ami féken tartsa, így a titkolt világra fény derülhet.

Adalind nyilván visszaváltozik, de remélem megmarad a jó oldalon, az egyik kedvenc karakterré nőtte ki magát. A lányáról sincs egy ideje hír, kérdés Adalind miként reagál, mikor rájön, hogy Meisner-nél van a gyerek.

Troubel miért követi ilyen vakon Meisner-t? Tud róla, hogy Eve miként ’született’? A férfi berakta Juliette-t egy hexenbiest biztos szobába, majd pépesre verte. A fickó nálam egy sötét ló.

A bot mellett talált írás rejt még valami meglepetést, vagy csak a gyógyító hatást említi? A megtalált bot csak egy grimm kezében működik, vagy más kezében is? Ezeket jó lenne tudni.

hummel - 2016. 03. 18. 13:01

Még egy apróság. A könyvben talált grimm családfák, meg Troubel reakciója alapján az volt az érzésem, hogy a készítők a lány származását is elő akarják venni. A családfák valószínűleg csak a ’hetek’ leszármazottait fedik fel, és tippre Troubel nincs közöttük, szóval kellene egy másik megközelítés.

hummel - 2016. 03. 18. 13:57

Elnézést az elírásért. Természetesen Trubel helyesen.

Treff86 - 2016. 03. 19. 14:33

A mostani rész meg az előzőhöz képest kézifékes…monster of the week epizód, egy kevés előrehaladással a főszálon…olyan meh volt az is, ahogy Adalinddel viselkedett, meg amit nem mondott el neki…

Ancsa - 2016. 03. 19. 17:29

Igen, ez eléggé kézifékes rész volt, már azt hittem nem is lesz heti ügy mostanában…

goodjohnwin - 2016. 03. 22. 10:36

Rájöttem mi zavar mostanában a sorozattal kapcsolatban: a HW főhadiszállása.
Ez a technokrata, high-tech cuccos helyiség tökéletesen nézne ki 13 másik sorozatban, de nem itt. A Grimm bája (számomra) eddig abban rejlett, hogy nagyon szép és hangulatos helyszíneik voltak, utalások egy régimódi világrendre (kastélybelsők, a Tanács európai irodája vagy éppen az Ellenállás búvóhelye) vagy csak simán rusztikus-misztikus helyszínekkel dolgoztak (a latino és a Renard/Jack által megölt boszorkák lakásai meg általában minden belső tér sok faburkolattal, meleg hangulatú színekkel).

Zora - 2016. 03. 24. 19:43

Jé, tényleg, igazad van a “lakberendezést” illetően!
:-)

Ancsa - 2016. 03. 26. 10:19

Jó volt ez, de még mennyire!
A kavarás Seannal… kíváncsi vagyok mire fut ki.
Teccett a heti ügy is (kivéve a végén a srác vonyítása, azon felröhögtem), de szegény Wu :( Remélem meggyógyítják a csodabottal! Vagy innen már kicsit nehezebb lesz visszahozni?
Adalind meg végre elmondhatná az állapotát Nick-nek, szerintem ebből még elég nagy kavar lesz. Évad végére az egész banda “sánták, bénák gyülekező!”-je lesz :D

Ancsa - 2016. 03. 26. 10:20

Ja, és Nick-et most láttuk először félmeztelenül? Bontok pezsgőt :D

sorozat/gyilkos - 2016. 03. 26. 19:52

Sajnos, az kezd szétesni, amiért néztem a sorozatot. Egy epizodikus, szappanos buddy-cop fantasyt korrektül tudtak vinni, világmegváltó, világháborús nagy ívet meg nem. Kevés hozzá a stáb, ami igazából az elejétől egyértelmű volt, csak úgy tűnt, ezt a stáb is tudja. Ez a kedves, tisztességesen (odafigyeltek a saját világuk logikájára) megmunkált kisvárosi szórakozás, egy globális káoszba készül belefulladni, és ez nem áll jól neki.

Az egész olyan, mintha Vágási Feri hirtelen a világot elpusztító hackerekkel, Magenheim doktor meg az Ebolával venné fel a harcot.

Szula 25 - 2016. 03. 28. 09:01

Tartok tőle hogy ez a sok titkolózás át fog menni drámázásba ami most pont nem kéne a sorozatba. Az hogy Adalind elmondaná Nicknek hogy Meisner állítólag tudja hol van Diana és segítsen visszaszerezni a kislányt nem volna egyszerűbb mint titkolózni és lefutni a felesleges köröket?

Nem tudom hogy ezzel is mire várnak de most én kifejezetten várom hogy Eve végre elkapja a vöröskét és elkezdjen vele is úgy játszadozni mint a csávóval akinek betapasztotta a szemét. Sokkal többet megtudnának úgy tőle mintha nyomoznának Renard után, hamar csicseregne a csaj szerintem.

Ancsa - 2016. 03. 28. 10:43

@Szula 25 – Végülis valamivel ki kell tölteni a játékidőt :) Most úgy néz ki a felesleges körfutásokkal tudják kitölteni, nem úgy mint pár résszel ezelőtt, mikor pik-pakk megtalálták a kulcsokat. Kicsit úgy érzem a két véglet között ingadoznak az írók, egyszer rohannak, egyszer meg feleslegesen húzzák. Mondjuk míg jól szórakozom, addig annyira nem zavar (mint mondjuk Julis vekengése a másokik (?) évadban).

Szula 25 - 2016. 03. 28. 16:14

Ancsa:
Kicsit úgy érzem a két véglet között ingadoznak az írók, egyszer rohannak, egyszer meg feleslegesen húzzák.

Ez az nekem úgy tűnik az elején készültek volna a kaszára de most hogy jó pár rész óta stabil a nézettség, mintha fülest kaptak volna hogy zsákban a következő évad. Aminek persze örülnék. :)

Ancsa - 2016. 03. 29. 12:08

@Szula 25: Nekem ugyanez az érzésem. Amikor úgy rohantak a kulcsokkal, rögtön kaszát kiáltottam, most meg úgy beleugrottak a fékbe, mintha jött volna egy ezzel ellentétes hír.
Ezzel csupán az a gond, hogy némileg hullámzó a dolog, de amúgy elvagyok vele.

Ancsa - 2016. 04. 02. 11:38

Ezen a befejezésen azért dobtam egy jókora hátast… Anyám borogass!!

Zora - 2016. 04. 02. 14:46

5×14

Adalind Sean-hoz: -Talán együtt kéne élnem mindkettőtökkel!
:-DDDDDDDDDDDDDDDD

Ez lehetne a hét beszólása!

Ami még tetszett: Mikor a srác már az anyja házában van, levette az ingét, és kinyújtja az ajtón, látszik a mellkasán a légzsák ütése. Nagyon tetszik, hogy a rendező figyelt ilyen apró részletre is!

Zora - 2016. 04. 02. 15:14

5×14

Most értem a végére. Wu-ból vérfarkas lesz???
:-DDDDDDDDDD

Zora - 2016. 04. 02. 16:45

5×15

Na, ez egyre jobb! Eve, mint a Százados… De kit akar átverni?

Szula 25 - 2016. 04. 03. 07:57

Gondolom a vörös csajt mert így akar majd infóhoz jutni tőle a fekete karomról.

szelesmalom - 2016. 04. 04. 18:43

5×15.
idohuzas. megint.
elkezdtek vegre a fo szalat ertelmes utemben kidolgozni
erre itt toporgunk megint, mint a szaro galamb.

kb 5 perc volt ertekelheto ebben a reszben.

elottem mar masban is felvetodotta kerdes,
hogy miert ilyen fogyatetok a szereplok.
miert nem mondja el, kerdez ra, hozza szoba?
nagyon sok kerdes van, amire nincs valasz
pedig erdekes, fontos lenne.

ilyen pl: Adalind miert nem mondja el Nicknek
hogy van kepesege.
Sean miertnem mondja el a 2 bajtarsanak, hogy sodrodik az arral
vagy epp Nickek miertnem mondjak el, hogy sejtik hogy
valami nincs redben
En ugy erzem ezek ilyen generalt feszultsegek, amik egyszeruen bosszantoak.

Everol sem tudunk semmit.
Trubelrol sem.

Szula 25 - 2016. 04. 06. 08:04

Bejött amit mondtam berendelték a 6. évadot, aminek persze örülök, csak ez nehogy az évad rovására menjen a továbbiakban.

goodjohnwin - 2016. 04. 06. 14:37

Azért az a hexenbiest-varázslat, amivel felveszik valaki alakját elég Harry Potteresre sikerült :)

Ott az a gyerekes kalap, ami a Teszlek süvegre hasonlít, a bonyolult főzet a lemásolni igyekezett személy hajával pedig egyértelműen százfűlé-főzet.

Ancsa - 2016. 04. 09. 07:09

Na jó, most legalább attól nem kell félni, hogy a vöröske teherbe esik :D

k-10 - 2016. 04. 09. 13:20

goodjohnwin:

Mi-RAAA-culum Pericu-LOOO-sa
vs.
Vin-GAAR-dium Levi-OOO-sa :))

Nem hinném, hogy ez mind véletlen :)

Zora - 2016. 04. 10. 20:37

@k-10 :

:-DDDDDD

Hát, mivel HP varázsló, így miért ne lehetne benne dolga?
Az a Teszlek Süveg már az első feltűnéskor is gyanúsan hasonló volt!

Carlo Blaine - 2016. 04. 12. 11:49

Most ezért a nagy büdös semmiért kellett Juliettet visszahozni Eve nek? Ezért?
Szerintem nagyobbat ütött volna, ha valaki új játssza el ezt az amúgy nem túl megerőltető szerepet, mint hogy az amúgy sem túl közkedvelt “Juliette” pofáját keljen bámulni, ami már fizikailag is lefáraszt.
De lehet bennem van a hiba, hogy tök nevetségesnek tartom ezt… vagy csak kellett valami amihez nyúlhatnak, ha esetleg nem lesz jobb ötlet?!…
Na mindegy az évad nekem rohadtul tetszik, csak ez a tök értelmetlen visszahozás, ez pfúúú. Töketlenségnek tűnik.

Szula 25 - 2016. 04. 17. 07:44

Azt hiszem valaki írta fentebb hogy a Grimm egy szerelmi történet is Juliette és Nick között és akármilyen bajt túlélt a szerelmük és most is össze fogják őket hozni vagy valami ilyesmit volt a lényeg . Akkor hülyeségnek tartottam de most már kezdek kételkedni, főleg az utóbbi két rész alapján. Előző részben mikor Eve hívta Nicket és Adalind vette fel közelről mutatták az arcát és mintha könnybe lábadt volna a szeme. Most meg ez hogy megfenyegette Adalindot hogyha bántja Nicket eljön érte szerintem egyértelművé tette hogy szereti Nicket. Ha meg ráadásul meglépik hogy Adalind visszaáll a sötét oldalra és elárulja Nicket ha csak Diana miatt is, amire szerintem most nagy esély van, akkor tényleg lehetnek itt majd nagy összeborulások ha idén nem is jövőre mindenképp.

Ancsa - 2016. 04. 17. 08:56

Azt hittem vekengenek még egy kicsit, mire Adalind teljesen visszaalakul, erre tessék…
Diana előkerülésére meg nem találok szavakat. Csak így előhúzzuk a kalapból, és kész. Meisner nem is tudja? Vagy azt sem tudta hol van? És ha ilyen gyorsan ilyen nagyra nő, akkor a kövi évadban már tini lesz? Vagy mi?
Amúgy meg majd mit mondanak a népnek, honnan van Renardnak ekkora gyereke, akit eddig senki sem látott? Nőt is kerítenek mellé, vagy azt a szerepet vállalja a vöröske?
Kérdések, kérdések… :D

Szula 25 - 2016. 04. 17. 10:06

Kommentemet ha kérhetem vissza.

Ancsa - 2016. 04. 18. 11:02

@Szula25: Én innen még nem tartom valószínűnek a Julis-Nick összeborulást (főleg, hogy Adalinddal van egy gyerek, ugye), plusz Julis már nem Julis, hanem egy érzelmek nélküli Eve-gép, de aztán ki tudja.
A magam részéről inkább arra tippelek, hogy Adalinddal lesz nem kevés fennforgás, mire újra visszatér a bosziszörny-nélküli létbe.

hummel - 2016. 04. 18. 11:20

Rosalee boltjában Adalind-al történtek óta volt egy olyan érzésem, hogy sodródunk a sorozat kezdetén fennálló állapot felé. Ki van Nick oldalán és ki ellene. Először csak Adalind és Renard, most viszont már Juliette/Eve esetén is ez a gyanúm. Ellentétben a korábbi megmozdulásaival a látogatása a másik nő lakásán inkább volt érzelmi reakció, mint egy kalkulált lépés.

Azért remélem, az lesz a csavar a történetben, hogy Adalind legyőzi a sötét késztetést. A múltja ellenére megkedveltem a karaktert.

Szilvi - 2016. 04. 18. 17:39

Lám, a Hasfelmetsző lapátra tétele után is megtalálják az írók-rendezők a megfelelő módját annak, hogy megfelelő időközönként és időtartamig mutogassák Sasha Roiz kigyúrt felsőtestét… :DDD

Szula 25 - 2016. 04. 19. 10:34

Hummel: Én is ebben bízok Adalinddal kapcsolatban hogy Nickkel marad. Mondjuk elmondja neki hogy boszorkányszörny lett és valami beépített ember lesz a fekete karomnál míg a gyerekei biztonságban nem lesznek.

Ancsa - 2016. 04. 23. 23:17

Kutya legyek, ha Hank exnője véletlenül jelent most meg – szerintem ez is a Fekete Karom próbálkozása, hogy közelebb kerüljön Nick-hez.
Adalindra ráférne egy őszinteségi roham Nick irányába…

Szula 25 - 2016. 04. 24. 07:52

Ancsa ráférne de kétlem hogy meglépik. Gondolom Eve is rájött hogy a kislány itt van a városban kérdés hogy mihez kezd majd ezzel. Na és ugye Diana is milyen lesz mert ha a karom bele nevelte azt hogy bántsa az embereket akkor elég nagy probléma elé néznek Nickék mivel tudjuk hogy milyen erős a kis csaj.

Ancsa - 2016. 04. 24. 09:52

Itt a vége:
“A Grimm 6. évad a tervezett 22 rész helyett csak 13 epizódból fog állni.”

:((

Zora - 2016. 04. 24. 19:35

Az a volt barátnő szerintem is fura, hogy most bukkant fel…

Szegény Wu! :-(((((((

hummel - 2016. 04. 25. 12:40

Nem tudom, hogy gondolták a kislányt. Egy közszereplő családja is elég sok reflektorfényt kap. Mégis miként akarják megmagyarázni, hogy a gyerek elképesztő sebességgel nő? És ha már itt tartunk, ez természetes a boszorkányszörnyeknél? Se Renard, se Adalind nem lepődött meg.

Most, hogy Adalind visszament a jogi céghez érdekes lenne látni milyen ügyeket vállal el és miként alkalmazza közben a képességeit. Talán még Nick valamelyik ügyébe is belefutna.

goodjohnwin - 2016. 04. 25. 12:41

No, végre valaki rájött, hogy nem rossz ez a sorozat, csak az írói csapatnak nem áll jól a 22 részes évad – ezért írnak 10 izgalmas, jó részt és mellé egy tucatnyi tölteléket olyan blőd “monster of the week” sztorikkal mint most a kilapított-kiszívott emberek voltak.

Vicces amúgy, hogy hirtelen Hank is valaki eszébe jutott, de szerintem sem véletlen, vagy könyörület a karakteren, hanem az a csaj is Black Claw lesz…

goodjohnwin - 2016. 04. 25. 12:42

Ja, és ha már csodagyerek: a Harry Potter után, úgy látszik az írók az Alkonyat-könyveket is kiolvasták gyorsan… Renesmee, ismerős?

Ancsa - 2016. 04. 27. 10:45

Jermekeim, Ti álomvilágban éltek. A rövid évad 95%-ig kaszát jelent. Főleg, hogy nem az az indok, hogy sűrítik a sztorit (ami logikus lenne, meg pont rá is férne), hanem az, hogy nincs hely a programban ennyi résznek. Na persze… Nézzetek utána, a Person of Interest ugyanígy járt (bár az igaz, hogy másik csatornán).
Szóval nem akarok vészmadár lenni, de szerintem a 6. évad lesz az uccsó :((

goodjohnwin - 2016. 04. 27. 15:43

Ancsa – én a kaszával is kibékülnék, ha rendesen megírják a záró évadot.
Majd lesz másik kedvencem, annyi a sorozat, hogy nem győzi az ember :)

szelesmalom - 2016. 04. 27. 20:50

azert kasza kozeli a helyzet, pl nalam is,
mert egyszeruen kin keserves vegignezni 1-1 reszt,
nem halad a tortenet, alig tudunk valamit.
ez rohadtul idegesito.
es akkor nyomatjak ezeket a szar nyomozos ugyeket, annyira frusztralo, hogy 45 percbol 8 perc ertekelheto,
amiben halad is valamit a tortenet.

ezer es egy kerdes lenne, amire valaszt varnek, es a tobbi nezo is, de csak igy lognak a levegoben.
es persze jonnek az ujabb kerdesek.

de, ami igazan felbasz ez a baszkodas Wu-val
miert nem birja mar kibofogni Nicknek, hogy valami
nem kerek.
Ez a fajta feszultseg keltes az agyamra megy.
Renard es Adalind ugyei is ilyen elbaszott idiota
eroltetett titkok.

DarkEagle - 2016. 04. 28. 00:46

Na végre beértem a sorozatot, nem mondom volt mit bepótolni hiszen még a 4. évad elején hagytam abba. :D
Nekem eleinte nagyon bejött Juliska boszis énje de ahogy haladtunk előre úgy utáltam meg. Ellenben Adalindot nagyon szeretem már, igaz őt sose utáltam, igazából ő sosem volt igazi gonosz mindig sodorta az ár. Továbbra is úgy vélem, hogy simán tudna jó lenne boszi formában is. Julis csak azért lett ilyen mert nem bírta kezelni a dolgokat.

Ami viszont nem tetszik, az a tipikus írói húzás. És hiába Alkonyatoztok itt páran. Nem akarom védeni azt a förmedvényt de nem az találta fel a szerelmi sokszöget meg az ilyen kliséket. Jóval előtte is létezett. :D Ettől függetlenül utálom hogy az írok megkedveltetnek egy pár, jelen esetben ugye Adalind-Nick párost erre nagyon egyértelműen úgy haladunk előre hogy Nick egyedül marad mert a kis boszinak muszáj elhagynia hiszen ott a lánya is, Renardnak meg kell egy kamu család. Viszont én se értem mit képzelnek az írók, hogy csak így random beveszik az emberek hogy van egy ekkora lánya meg akkor gondolom egy fia is? Ugyan már. A fentebb leírt, “nem mondom el mert félek, vagy féltelek” kamu kifogásokkal meg tele a padlásom. És akkor itt van még az hogy Julisból Eve lett ami nem lenne rossz így kimosott aggyal de most meg elkezdi védeni Nicket. :D

Viszont kíváncsi vagyok mi lesz Diana-val mert nem szórakozik a kis csak az tuti. És ha jól láttam az előzetest még az anyja is megijedt tőle.

Na és akkor itt van nekünk Wu. Most vagy simán átváltozott Vérszomjassá mint Monroe vagy csak ideiglenes lesz. Minden esetre érdekes a story.

Az egyetlen állandó pont a sorozatban Monroe és Rosale. Őket az 1. perctől imádom és örülök hogy őket nem baltázzák szét.

DarkEagle - 2016. 04. 28. 00:48

@Ancsa: Hol olvastátok hogy csak 13 részes lesz a 6. évad? Egyébként ez nem jelenti azt hogy kasza lesz. ha jó lesz a nézettsége akkor úgysem fogják kaszálni. Nem ez lenne az 1. sorozat sem az utolsó aminek út közben volt egy felezett évada is. :D

Ancsa - 2016. 04. 28. 09:14

@DarkEagle: Mondj példát, nekem valahogy egy sem jut eszembe ami ilyen epizódcsökkentés után simán túlélt.
Amúgy itt a Junkie-n volt a hírek közt.
Ja, a nézettség nem épp fényes, arra sajnos kár számítanunk :(
De azért reméljük a legjobbakat :)

Szula 25 - 2016. 04. 28. 10:59

DarkEagle:
Ez a Renardnak kell egy kamu család dolog nem hiszem hogy összejöhet Nick nem hiszem hogy hagyná. Mondjuk az elég béna húzás lenne ha tényleg azt akarnák és mivel Nick tudja Renard meg Adalind titkát is, most Kellyvel is eljátszanák ezt a bújtatós dolgot?

Amúgy azt nem értem hogy miért veszi tényként mindenki a sorozatban hogy minden boszorkányszörny gonosz? Monroeról is azt hitték hogy gonosz aztán kiderült mégsem az akkor miért is állítják hogy minden boszi gonosz jók nem is lehetnek?

Diana erejét tudjuk nehogy őt meg Kelly állítsa majd meg valahogy. Diana elég fura dolgokat művelt már csecsemőként de ugye Kellynél még mindig nem láttunk semmit mire is lehet képes anyuci boszi és apuci grimm vére miatt. :)

DarkEagle - 2016. 04. 28. 14:29

Akkor arról a hírről lemaradtam. De hogy mondjak egy példát @Ancsa, SupNat már a 12. évadát fogja taposni pedig nincs nagy nézettsége mégis berendelik. Oké nem ugyan az a sorozat de na. :D NBC-nek nem igen van ebben a témában más sorozata. De reméljük a legjobbakat. A berendelés mindenképp jó és egy 13 részes évad sokat dobhat a nézettségen is hiszen nem lesz filler sem.

@Szula 25: Igazából elég lenne Diana is nem kellene Renardnak még Kelly is. Csak hát ugye Kelly nem maradhat csak úgy Nicknél hiszen nem igazán ér rá figyelni rá max átdobja Monroeéknak. :D Rosale-vel amúgy is nagyon cukik együtt. :D De én remélem hogy nem erre pályáznak, pedig nagyon úgy fest.

Ami Kelly erejét illeti szerintem ő inkább Grimm lesz mint Boszi, ha jól rémlik eddig nem is láttunk férfi boszit és mintha mondták volna hogy azok nem olyan erősek mint a nők. Ha meg a Grimm énje erősebb akkor mágiát alapból nem látunk nála. :D

Végül pedig ami a boszikat illeti. Hát azt már láttuk mi lesz ha egy kezdő kapja meg az erőt. Julis ugye. Viszont ott van pl Henrietta, asszem így hívták a csajt aki Julisnak is akart segíteni, ő nem tűnt gonosznak, alapból Adalind sem az csak az anyja meg a körülmények hajszolták bele. De azt mondta hogy nem igen van választása mert az erő irányítja de ha ő tudná irányítani az erejét teljesen az már más tészta. Diana agyát meg szerintem tuti kimosták mert tényleg olyan mint a gyerek az Omenből. :D

hummel - 2016. 04. 28. 17:50

Ancsa: Példaként Beauty and the Beast, Comunity, és még a Bones is megzuhant egyszer, de visszatáncoltak. Nem saját kútfőből. Én is hasonló állásponton voltam, mint te anno és winnie hozta ezeket a példákat. Szóval akad kivétel, de erre azért nem építenék.

Diana-t én inkább Adria-hoz hasonlítanám, a Csillagkapu sorozatból. Nő, mint a bolondgomba, egy kultusz követője és még ereje is van. Persze nyilván csomó másik példát is fel lehetne hozni.

Szula 25 - 2016. 04. 30. 19:13

5×19
Lehet én vagyok csak így vele de amilyen jól kezdődött az évad mostanra megint idegesítő részeket szállít a sorozat. Adalindból csinálnak egy szerethető karaktert erre az utóbbi2-3 részre vissza rántsák az idegesítő buta kategóriába. Azt elmondja Nicknek hogy boszi megint de azt miért nem tudta elmondani hogy Diana a karomnál van? Kellyt is elviszi azzal az indokkal hogy megvédje őt de kérdem én hogy is tudná ő megvédeni ott? Akármikor ellene fordulhatnak és már rögtön mind a két gyerekét elveszítheti.

Az egyik nagy kérdésem hogyha már tudják hogy Renardot akarják polgármesternek aki úgy tűnik ellenük van, akkor pl: Eve miért nem ment el hozzá és nyírta már ki?

Eve már tuti érez valamit Nick iránt, Hankal is meglépték ezt a nagyon váratlan dolgot ami tök egyértelmű volt. Trubel is hipp hopp megint megjelent és még azt is tudta Diana hol van.

DarkEagle - 2016. 04. 30. 20:12

@szula szerintem te félreértettél valamit. Adalindnak nem igen volt választása. Fél, meg lehet érteni, nem akármi forog kockán, most nem csak a saját életével játszik. Van 2 gyereke az egyiket nem is látta felnőni. Igaz 2 év alatt nőtt 10 évet. :D És akkor a BC bagázs rákényszerítik, hogy válasszon, vagy megölik őt és Nick-et is és akkor mindkét gyereke egyedül marad vagy megy és átpártol hogy védje a gyerekeit. Nick mellett nem hagyhatta volna semmiképp Kelly-t. hogy hagyhatta volna? Nick nem ér rá, napi 24-ben tolja kb a zsarut és akkor még harcolnia is kell. Azzal meg hogy elmondja Nicknek hogy átmegy a BC-hoz semmit nem ért volna el, ismeri annyira Nick-et hogy így is úgyis harcolni fog de így legalább van esélye és mindkét gyerek egy helyen van. Diana tuti hogy nem fogja bántani z öccsét mert a családját ugye nem bántotta sosem. Adalind látta milyen erős a lánya ki tudja milyen messziről ráhozta két boszira is a frászt ha nagyon felhúzza képes és megöli, még ha nem is akarja.

Szóval ja, egyetlen választása volt, amivel mindkét gyerekét életben tudja tartani. Sajnos akármennyire is nem tetszik ez a lépés ez volt a leglogikusabb. Nem biztos hogy Nick képes lett volna megvédeni őket Kelly-vel így legalább olyan közelében van aki biztos megvédi őket, Diana. Plusz ugye ez a Napóleon csávó megmondta hogy náluk nem esik baja, aki átpártol azt nem bántják. Nekik jobban kell Kelly meg Adalind mint fordítva, hiszen kell az álca Renard miatt meg ki tudja mi miatt még. Ezt hívják a Sakkban PATT-nak. :D

Eve tuti hogy nem szerelmes Nickbe egyszerűen a robot agya mondatja vele hogy meg kell védenie mert ő az aki fontos szerepet játszik a harcban. Semmi több. Legalábbis ajánlom hogy ne legyen több. És a készítők se hiszem hogy újra össze akarnák boronálni őket, akkor eleve nem szedték volna őket külön, hiszen már megcsinálták velük kétszer is. :D Amúgy is Eve túlságosan gépies az érzelmekhez. Az hogy Eve miért nem nyírta ki Renardot jó kérdés de tippre ő lesz a kettő ügynök. Neki sincs túl sok választása, vagy marad Nickék mellett és akkor a lányát sosem látja vagy ő is beáll a sorba mint Adalind és belülről pusztítják el a BC-t. Mert tuti hogy ez a terv. Az lenne még az igazán jó fordulat ha maga Diana is kettős ügynök lenne hiszen az Ellenállás nevelte fel, láttuk hogy Maisnert nagyon bírja szóval szerintem nem véletlen akarja ennyire egy félre csődíteni a családját.

Trubelre is van magyarázat. Egyszerűen nem mondhat el mindent Nicknek. Ez már nem a régi, “öljünk meg egy teremtményt” szituáció, sokkal nagyobb dolgok vannak a háttérben amit Nick egyedül nem tud megoldani.

A Hank-es szál baromi kiszámítható volt de nem zavar mert Hank is tud róla ez tuti. Látszott rajta. Szóval ha úgy vesszük minden fronton van már titkos ügynöke Nicknek. :D

Egyébként Wu lesz még érdekes ha felül tud kerekedni a Farkas énjén mert tuti hogy meg akarja tartani. :D

Ja és a rész vége a levéllel számomra durva volt. Először is csóri Nick mindig elveszít mindenkit, tuti hogy fullGrimmre kapcsol most. :D Másodszor a levél bebizonyította hogy hiába lett boszi újra Adalind még mindig jó. Szóval egy boszi sem lesz automatikusan gonosz.

Végül hogy válaszoljak a kérdésedre. Más lett a sorozat de nem feltétlen lett rosszabb. Vannak és voltak is régen gyengébb részek de azért meglátszik hogy most sokkal nagyobb a tét is ehhez még nem szoktak hozzá az írók. De egyelőre nem zavaró a dolog számomra mert jó a story.

Szula 25 - 2016. 04. 30. 23:26

Ha Kellyt Nickékkel hagyja és mondjuk Monroék elrejtőznek vele nem hiszem hogy könnyen megtalálták volna őket. Adalindot meg Diana nem engedte volna hogy bántsák. Ennyi erővel anyuci meg apuci elmondhatná neki mi a helyzet és simán a karom ellen tudnák fordítani őt. Említették régebben hogy félnek a bosziktól akkor ha Dianat is maguk mellé állították volna és rögtön 3 boszorkány van a karom ellen nem hiszem hogy olyan könnyen végezhettek volna velük láttuk mikre képesek főleg Diana és Eve.

Az meg hogy Renard, Adalind és Diana is titkos ügynök lesz elég nevetséges szerintem, hol és kinek fognak jelenteni ha mindig szemmel tartsák őket? Renard ha erre készült miért nem avatott be valakit már az elején?

Szula 25 - 2016. 04. 30. 23:31

Az meg hogy Juliettel/Evvel már kétszer különszedték ezeknél az íróknál szerintem nem sokat számít. Adalinddel már hányszor játszatták el hogy ide-oda csapódik még ha volt is rá oka.

DarkEagle - 2016. 05. 01. 00:58

Ha Monroe-ékkal bujtatják el Kellyt akkor se lett volna több értelme mint hogy Adalind magával vigye. Az egész világon tevékenykedik a BC pillanatok alatt megtalálták volna. Nick anyját is pillanatok alatt elintézték annyival hogy Julis előhívta. Monroe-ék meg nem titkos ügynökök hogy csak úgy el tudnak bújni mivel nem jártasak a harcban mint pl Nick anyja. Arról nem beszélve hogy ha ők bújnak el vele akkor már ki is kellett volna írni őket a sorozatból mint Nick anyját is. Persze megcsinálhatták volna hogy néha mutatják őket ahogy nevelik a gyereket de túl sok értelme nem lett volna dramaturgiailag.

Egyébként csak tippeltem hogy a Diana is kettős ügynök. De Renard azért eléggé esélyes. Az hogy miért nem szólt eléggé egyértelmű. Ha valaki bebukna és megkínoznák azonnal elmondaná. Ahogy mondani szokás a kémeknél, “Ne csak az ellenségeddel de a társaiddal is hitesd el hogy átláttál.” :D

Dianától nyilván félnek de egyelőre még nem láttuk a BC vezetőjét, aki tuti erősebb nála. Máskülönben semmi értelme nem lenne az egésznek. Valamivel csak kordában tudják tartani a csajt hiszen kétlem hogy csak annyival magukkal tudták volna rángatni egy szó nélkül hogy láthatja anyut meg aput. :D Ha akarná kinyírna mindenkit aztán csókolom, szóval tuti hogy valahogy irányítják. Vagy ha nem akkor magától csinál mindent. Az se lepne meg ha ő lenne a vezér :D Kb akkor jelent meg a BC mikor ő szóval ja. Persze ez már tényleg csak vad találgatás. De ütne az tuti. :D Adalind tuti nem titkos ügynök egyébként, csak szimplán ment a gyereke után hogy védhesse. Ő nem tud semmit hiszen Nickék se nagyon avatták be, no meg ők se tudnak kb semmit a BC-ről csak annyit hogy veszélyesek. Igazából gondolkodni se nagyon volt ideje.

Amúgy nekem nem rémlik, hogy hol említették hogy félnek bárkitől is. annyit mondtak hogy minden Teremtményt besoroznak aki pedig nem áll be megölik. Ezért leszek kíváncsi hogy Diana miért van velük hiszen ELVILEG simán el kéne intézze őket.

Szula 25 - 2016. 05. 01. 07:35

Ha nem is Monroek akor ott van Eve aki mondta Nicknek hogy beszéljen Adalinddel hogy ő megvédi Kellyt. Ha elvitték volna a rejtekhelyükre nem hiszem hogy olyan könnyen bánthatták volna Kellyt.

Dianától nyilván félnek de egyelőre még nem láttuk a BC vezetőjét, aki tuti erősebb nála. Máskülönben semmi értelme nem lenne az egésznek. Valamivel csak kordában tudják tartani a csajt hiszen kétlem hogy csak annyival magukkal tudták volna rángatni egy szó nélkül hogy láthatja anyut meg aput.
Ha úgy nézzük még gyerek simán beetethették ezzel hogy anyucihoz meg apucihoz viszik akik elől még Meisner is rejtegette őt. Viszont abban lehet valami hogy Bc fejét még nem mutatták és ő tudja irányítani Dianát.

Az meg hogy tartanak a bosziktól talán az éttermes résznél vagy az elején amikor Eve lazán elintézett vagy 20 teremtményt említhették már nem tudom de nekem így rémlik.

DarkEagle - 2016. 05. 01. 12:41

Az a baj hogy az ötleteid jók csak hát Adalindnak nem volt ennyi ideje gondolkodni meg alapból más a helyzete, még azt sem emésztette meg kb hogy ismét van ereje aztán jön ez hogy itt a lánya majd megfenyegetik hogy megölik Nicket és 1 napja van mindenre. Így nyilván azt választja ami a kevesebb halállal jár. :D Meg lehet érteni azért. De nem hiszem hogy sokáig Renardékkal lesz. Nick úgy is megy és kiszabadítja. Az előzetes alapján nem igazán törődik bele hogy elvitték a fiát. Én tuti nem állnék az útjába. :D

Lehet hogy említették hogy tartanak a bosziktól viszont azt tuti nem a BC feje mondta csak az egyik csoport vezetője. Legalábbis remélem hogy a nagy góré nem fél senkitől és tényleg kemény lesz mert más különben csak vicc lesz az egész bagázs.

Eve-re amúgy semmiképp se bíznék gyereket. Képes lenne és beragasztaná a száját mint a csávónak akit kínzott. :D

Szula 25 - 2016. 05. 01. 16:13

Adalind nem titkolózik Nick elől és már hamarabb elmondja hogy boszi és azt is elmondja mikor először beszélt már Renarddal Dianaról akkor lehet nem itt tartanának. Azt értem hogy félelemből tette amit tett de eddig ha jól rémlik a nagy döntéseiből mindig rosszúl jött ki.
Az meg hogy Nick megindul a Bc ellen szerintem várható csak itt mit tud ő tenni egyedül sok mindent nem hiszem.

DarkEagle - 2016. 05. 01. 19:18

Oké ha előbb mondja el de arról hogy 24 órája van a választásra arra csak ebben a részben került sor előtte nem tudott semmit csak annyit hogy Renard tud a lányukról meg hogy kiknél van, akkor még ugye az Ellenállóknál volt, Maisneréknél. Ezt el is mondta azonnal egyébként Nicknek és meg is kérte hogy keresse meg. :) Aztán elmondta hogy újra van ereje és ezek után jött képbe ez a Napóleon csávó. :D Itt meg már végképp nem volt választása mert ha szól Nicknek akkor vele megy és ő is meghal, mert ahogy te is írod egyedül esélye nincs, Maisnerék meg csak úgy nem fogják lerohanni a terepet még Dianaért sem szerintem. És hát ugye 2 éve nem látta a lányát szóval érthető hogy a két rossz közül a kevésbé rosszat választotta. Jövőhéten úgyis kiderül mit csinál Nick de meglepne ha 1 rész alatt vissza tudná őket szerezni.

Ancsa - 2016. 05. 01. 20:09

Úgy látom jövő héten nem lesz rész :(

DarkEagle - 2016. 05. 01. 23:01

Igen ahogy elnézem az NBC oldalát tényleg nem lesz jövőhéten rész, de a finálé amúgy is dupla rész lesz.
Nem értem miért húzzák el, mármint miért pont az utolsó 2-3 részre tesznek be megint szünetet. Tehettek volna félévadnál hosszabbat és akkor le van a gond. :D

Zora - 2016. 05. 03. 19:15

Én azt nem értem, hogy a Meisnerék által tartott gondozók hogyan tudtak vigyázni Dianára, ha ő ennyire erős? Valami nyugtatót itattak vele, vagy megdelejezték?
Mindenesetre sajnálom Adalind-et is meg Nicket is.

DarkEagle - 2016. 05. 03. 20:59

Épp ezért mondom amúgy hogy Diana valami kettős ügynök vagy valami efféle mert arról is tudott hogy a Királyt megöli Meisner a repülőn. :D Vagy csak tényleg a BC csinált vele valamit és ezért ilyen, mert kisgyerekként nem volt ilyen.

Ami Adalindet meg Nick-et illeti úgyis együtt maradnak ez már tuti. Engem ez a rész aggaszt a legkevésbé. :D

DarkEagle - 2016. 05. 15. 01:28

Oké hát én lementem hídba. Brutális rész volt és ez jövőhéten még fokozódni fog az előzetes alapján. Nick nagyon begőzölt. :D A BC jobb ha figyel a hátsójára.

Diana rohadtul idegesítő most már arra is képes hogy rávegye a szüleit kamatyolásra? WTF? :D Nem tudom de épp angol fórumon olvastam hogy azért ilyen ijesztő és erős mert lényegében két boszi is van benne plusz egy varázslóizé Renard lévén. A 2 boszi ugye Adalind meg az öregasszony akinek a vérével kenegette a hasát anno. Ha azt az erőt elvennék tőle valahogy lehet jobban állnának.

Az se volt kutya ahol a levegőben lógatta Diana az öccsét. Szerencsétlen Adalind infarktust kapott majdnem. De mégse merte lecseszni a lányát. :D Nem lesz ez így jó. Remélem nem csinál Kelly-vel semmit. Viszont a kis vörös bige aki Renarddal kavar annak kanyecc az már tuti. Ahogy ránézett Diana az egyértelmű üzenet hogy meghalsz ribi. :D

Azért Renardnak van vér a pucájában meg kell hagyni. Azok után amit tett még be akarja sorozni Nick-et. :D De jövőhéten lehet hogy lekerül a feje a nyakáról. A nagy kérdés hogy mit szól ehhez Diana majd. ^^’

Szula 25 - 2016. 05. 15. 11:09

Gondolom lemondtál már arról hogy Diana vagy Renard valami beépített ügynök lesz.

Diana rohadtul idegesítő most már arra is képes hogy rávegye a szüleit kamatyolásra? WTF? :D
Én attól tartok ennek még folytatása is lesz csak a drámázás végett. Csak Adalind nehogy emiatt megint teherbe essen. :)

Eve tetszett a kis trükkjét megint bevetette. Viszont a karom számított rá hogy Nickék elkapják a csajszit ezért mondta a faszi hogy így már tudni fogják hova viszik nem?

Nagy zúzásra szmítok az utolsó két részre és hamár Wu is valami szörnyszülött lett remélem ő is fog egy kicsit akciózni Nickék mellett!!! :)

Ancsa - 2016. 05. 15. 14:24

Ahogy az előzetest elnéztem érdekes évadzáró elé nézünk… A vöröskének én sem jósolok nagy jövőt abból, ahogy Diana ránézett.
Oké, Nick és Renard is egymásnak esik, de szerintem kizárt, hogy utóbbi otthagyja a fogát.
Azt senki nem kérdezi meg, hogy Polgi úr, eddig hol rejtegette a szép családját? Azt meg pláne nem értem, hogy miért a kampány után dobta be őket a köztudatba? Előtte lenne logikus cukiságfaktornak, de most már nyert, akkor meg minek?
Ja, és Dianára ráféne, hogy Anyu beszélgessen vele kicsit, csak sajna tart tőle. Talán majd Meisner? Mondjuk kétlem. Gyanítom jókora cliff-el hagyjuk itt az évadot.

Szula 25 - 2016. 05. 15. 14:35

Ancsa előtti kommentemet kérhetném vissza?

DarkEagle - 2016. 05. 15. 16:59

“Gondolom lemondtál már arról hogy Diana vagy Renard valami beépített ügynök lesz.”

Igen erről már lemondtam. Kicsit reménykedtem, hogy Renard megváltozott és nem lesz ekkora kocsog de hát nem hazudtolta meg magát. :D Viszont a lánya továbbra is érdekes hiszen Meisnerrel nagyon jóban volt és nem tudom elhinni hogy ő valami nagy fejes lenne. De azért az sokat elárul hogy még az anyjának se mondja hogy szereti se azt hogy jó éjt. Igazából semmi érzelmet nem mutat ami nagyon fura.

Adalindék szerintem nem jutnak el odáig hogy megint terhes legyen. Eléggé cink húzás lenne. :D

Szerintem ez a szál jövőre is folytatódik, mármint a BC meg Diana. Mondjuk csoda lenne ha 2 rész alatt lezavarnák. Szóval jó lenne majd esetleg egy cliffként megtudni ki is valójában Diana és mi a célja mert kétlem hogy csak annyi hogy anyucit meg apucit összeboronálja.

DarkEagle - 2016. 05. 15. 16:59

Nekem is benn ragadt egy komment!

Szula 25 - 2016. 05. 16. 06:04

Az lehet hogy Meisner rajta is valami agymosást hajtott végre mint Julietten és ezért ilyen érzelemmentes. Mondjuk azt még mindig nem tudjuk Juliettből hogyan is csinált Evet ami azért engem még most is érdekel.

DarkEagle - 2016. 05. 16. 17:23

Hát nagyon remélem hogy lesz rá magyarázat, mind Dianára mind Julisra. Mert én is valami hasonlót tudok elképzelni, főleg Dianánál. Vagy tényleg megártott neki a sok “babakrém” amivel az anyja kenegette a pociját. :D

Ancsa - 2016. 05. 16. 19:18

Én inkább a babakrém ártalmaira tippelek, mint Meisner-féle beavatkozásra :)

Treff86 - 2016. 05. 21. 15:07

Hát ez mozgalmas rész volt. Innen kíváncsi leszek, hogy tudják majd folytatni, igazából sok olyan döntés volt benne, ami miatt szerintem pár szereplőtől el kell majd búcsúzni…nem tudom fog e tetszeni, ami ezután jön…ősszel meglátjuk :)

hummel - 2016. 05. 21. 17:01

Elég szépen összehozták az évadzárót. Aminek nem örültem, hogy úgy tűnik a gyógyítással együtt Juliette is visszatért, nem mintha erre az előző részekben nem lett volna utalás, de a szerelmi háromszög nekem sok lesz.

A Nick lakása alatti alagútrendszer elég sokszor kerül terítékre, nem csodálkoznék, ha a feltételezhető kijáraton túl is lenne valami jelentősége a későbbiekben.

Diana még aki szót érdemel. Egyszerűen nehéz elképzelni mit lehetne kezdeni vele, az ereje elképesztő és a hangulata bármikor halálos lehet bárkire.

DarkEagle - 2016. 05. 21. 21:17

Nagyon jó finálé volt. És most már Dianát is a kegyeimbe fogadtam. :D Úgy érzem hogy neki csak egy jó családi légkör kell Nick meg Adalind majd jól megneveli aztán jó kislány lesz belőle, ráadásul baromi erős. :D

Adalind jelenetei aranyat értek pláne mikor Renardot osztotta. :D

Nick vs Renard is jó harc volt, azt hittem Nick nyer de úgy fest egyelőre Renard a nyerő. Talán majd jövőre egy semleges helyen.

ÉS igen jön egy újabb Grimm baba. Monroéknak is születik gyerekük. Na arra leszek kíváncsi milyen keverék lesz. :D

Meisner is megérdemel némi szót mert bár nem volt nagy karakter de azért sajnálom a halálát.

Julis része volt az egyetlen ami engem is zavart, remélem ne, lesz ebből szerelmi háromszög mert akkor nagyon csalódott lennék. Bár tény hogy Nick azt mondta Adalindnek hogy már nem érdekli Julis bármi legyen is velük marad én azért nem tenném rá a fejem hiszen eléggé megörült mikor látta hogy Julis visszatért. Remélem csak ideiglenesen helyrejött az elméje.

Wu továbbra is badass. :D

És hát igen a vége sem volt semmi. Nick elintézett vagy 10-15 katonát egyedül és úgy fest amíg nála a bot “halhatatlan”. ÉS persze a BC EGYIK fejét már levágták. Jól időzített Diana. Kíváncsi lennék hogy véletlen vagy tudta hogy mikor kell közbelépni. Ahogy elnéztem nem utálja Nick-et szóval ja. Viszont ezzel még nincs vége a BC-nek ez tuti hiszen Napóleon csak az egyik vezető volt. Viszont most már szabad a pálya és Adalind visszatérhet Nickhez feltéve ha nem jön közbe egy hülye szerelmi háromszög. :D

C-DEF - 2016. 05. 22. 01:42

ez valami brutál jó volt, végig izgultam a másfél órát :D

Ancsa - 2016. 05. 22. 09:19

Jó volt nagyon! Sajnálom szegény Meisnert :((
De Julist nem kérem vissza, egyáltalán!! Szerelmi háromszöget sem óhajtok!
Anyu végre beszélt Dianával, így rögtön irányítható lett a kiskölök. Viszont a gyilkolászásról le kéne szoktatni (oké, az utolsó egész jól jött).
Azért arra kíváncsi vagyok hogyan kommunikálják hivatalosan, hogy egy egész rendőrőrsöt kiirtottak (akiknek egy része Nick-ék kapitányságán halt meg).
A végén ahogy Nick mindenkit legyak… az nagyon nagy volt! Kíváncsi vagyok innen hogyan folytatják – nyilván Renard nem fog megint megfordulni, szóval gondolom egymást fogják püfölni amíg bírják. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy visszavonul és akkor próbálkozik újra ha összeszedett némi lény-utánpótlást.
Baszki, iszonyú várós lett a folytatás!

Szula 25 - 2016. 05. 22. 09:57

Jó lett az évadzáró kijelenthető hogy sokkal jobb lett az évad mint a tavalyi.
Juliette visszatérését most jól belengették de várjuk ki a végét. Nem tudjuk hogy Eve személyisége megmaradt-e és azt sem hogy boszi maradt-e, mi van ha a bot abból is kigyógyította mert hát a teljes erejét nem ismerjük. A szerelmi 3 szöget meg remélhetőleg nem erőltetik majd mert az nagyon nem hiányzik a sorozatból. Adalind menjen vissza Nickhez a gyerekekkel és hamar zárják is azt le.

Wu vagány volt kicsit begurult az őrsön.
Diana is jó volt tetszett hogy apucival nyiratta ki azt aki anyucit bántotta. Szerintem Nick-Renard harcot nem fogják folytatni már csak Diana miatt sem. Renardot viszont remélem eltüntetik valahogy mert azok után amit tett nem hiszem hogy Nick közelében maradhat.

nik03 - 2016. 05. 22. 13:23

Nagyon jó volt az évadzáró, szinte végigizgultam, ami nálam ritka :) Sajnálnám, ha Juliette visszatérne, mert pont ebben a részben mikor elintézte Monroék előtt a két csávót, akkor elgondolkodtam, hogy Eveként egészen megkedveltem, pedig előtte nagyon idegesítő volt :/ Ha mégis visszahozzák, azért remélem a Nick-Adalind páros marad.
Meisnert nagyon sajnáltam, annyira vártam, hogy Renard közbelépjen… :(

DenisaW - 2016. 05. 23. 20:50

Hát rendesen összerakták ezt a sorozatot a végére. Vajon Nicknél milyen mellékhatással fog járni a “csoda bot” használata? Amit hiányolok egyedül az az, hogy Nick zombis múltjából visszamaradt “képességeit” nem igazán használják ki, leszámítva a jó hallást. Lehetne igazán badass, mert nem ártana valóban megmutatnia, hogy ő egy grimm, és vele ne szórakozzanak. Persze ne csináljanak belőle super hero-t, de legyen már még tökösebb, ha harc van. Külön tetszett, hogy Diana megvédte Nicket, és hogy Renardot használta mint gyilkos fegyvert. Segített az anyjának, mert az megkérte rá, és szerintem érzi/tudja, hogy Nick fontos neki. Monroéknál baba lesz, így ott is érdekesen fog indulni az új évad. Nagyon várós lett a következő évad. Csak Juliette-t neeeeee! Könyörgöm, lépjék meg, hogy kirakják a sorozatból, mert nem hiányozna egy újabb Juliette-Nick love story, ráadásul abból is a szenvedős. Volt 4 évük megoldani a dolgokat, kis családot alapítani, nem tették. Szóval felesleges is ezt erőltetni, csak rossz irányba viszi el a sorozatot. De majd meglátjuk a következő évadban.

hummel - 2016. 05. 24. 12:59

DenisaW: Diana nem Nick-et védte Bonaparte megölésével, hanem megtorolta az anyját ért sérelmet. Nick-re inkább veszélyt jelent a lány, tekintve mit művelt Rachel-el, aki a szülei összeboronálásának útjában állt.

Tomm - 2016. 05. 24. 15:21

Én azt hittem, hogy Nickre a bot miatt nem fog hatni Bonaparte ereje.
Egyébként Nick lazán keverte a Kennethet aki pedig ugyebár elbánt csúnyán Renarddal szóval Wtf ? Mikor lett Nick ilyen benga ? Régebbi részekben olyan akrobatikus verekedései is voltak hogy csak na. A zombi üzemmód után azt hittem anno hogy ő valami szuper Grimm lesz.Mert megállíthatatlan volt. Így Max. csak a bot miatt.

DarkEagle - 2016. 05. 25. 15:48

Diana nem Nick-et védte csak megtorolta az anyját ez tény viszont Nick-el nincs semmi baja hiszen az anyja kérésére még segített is nekik. Plusz ugye Nick anyja nevelte fel, meghalt érte szóval tuti hogy nem lesz utálat köztük. :D

Egyébként @Tomm: Renard azért nem tudta lenyomni Kenneth-et mert akkor épp gyenge volt mivel Hasfelmetsző megszállta a testét, nagyon nem volt önmaga. Szerintem Nick ha erősebb is mint Renard akkor nem sokkal. A zombi módot én is hiányolom, remélem jobban kiaknázzák. Ami Julis szálat illeti nem hiszem hogy erőltetni fogják lévén Nicknek már családja van hülyeség lenne ha összejönne Julissal. Elvégre miatta ölték meg az anyját plusz Diana is miatta került rossz helyre szóval sok van a rovásán. A Grimm cuccok elégetéséről ne is beszéljünk. Plusz Monroe-t is meg akarta ölni. És hiába takarózik hogy nem volt önmaga mert önmaga volt csak nem akarta eldobni a nagy erőt, látta hogy Adalinddal alakulnak a dolgok és elborult az elméje. Innen már nincs visszaút ezért is csináltak belőle Eve-et. Szóval csak remélni tudom hogy nem lesz újra a megszokott Julis.

Calibos - 2016. 05. 25. 16:51

Adalind kihasználta a lánya képességét és saját javára használta fel. Furfanggal szépen rávette a lányát hogy ártson a főellenségnek. Egyre erősebbnek érzem a sorozatot, szvsz. kezdi felülmúlni odaátot.

goodjohnwin - 2016. 05. 25. 19:07

Felmerült bennem, hogy a varázspálca (amiről első blikkre Jézus keresztjének egy darabja jut eszembe, főleg, mert a Szentföldön járt keresztes lovagoké volt – de csak nem ez lesz a megoldás) az egyfajta wesen-telenítő eszköz, és ezért lenne fontos mindenkinek.

Erre persze rá fog cáfolni a majdani évadnyitó, ha kiderül, hogy Juliette megmaradt hexennek, csak visszajöttek az érzelmei.
Vagy valamit változtat a lények természetén.

Mindenesetre az biztos, hogy hatása kapcsolatban lesz a képességekkel. Emiatt az utolsó részekben (eltekintve a varázspálcától) már nem Harry Potter, hanem az X-Men jutott mindig az eszembe, ott zajlik mindig minden a lények-nemlények közötti “társadalmi” ellentétekről, meg, hogy ki melyik csoportoto szeretné végleg kiirtani vagy hatalomra juttatni.

Ancsa - 2016. 05. 26. 10:45

Ez a “Jézus keresztjének egy darabja” teória nem is rossz… Akár még erre is kifuttathatják.
Szerintem sem lesz Diana / Nick ellentét, legalábbis amíg Anyu-Apu együtt van. Onnantól rajtuk (Anyun) múlik, ha visszatérne Nick-hez, ezt megértesse a gyerekkel, akinek nyilvánvalóan a szülei kellenek, méghozzá együtt.
Amúgy meg, egyáltalán nem bánom, hogy nekem kimaradt a Harry Potter, X-men, stb, legalább megúszom az örökös párhuzam keresést és hasonlítgatást :)

PJOgre - 2016. 05. 28. 00:05

@goodjohnwin – 2016. 05. 25. 19:07
Felmerült bennem, hogy a varázspálca (amiről első blikkre Jézus keresztjének egy darabja jut eszembe, főleg, mert a Szentföldön járt keresztes lovagoké volt – de csak nem ez lesz a megoldás) az egyfajta wesen-telenítő eszköz, és ezért lenne fontos mindenkinek.

Ha wesentelenítő eszköz lenne, akkor Monroe is bebukta volna a Blutbaden-ságát. Sokkal inkább amolyan eredeti állapotot helyreállító varázspálcának tűnik. Ahogy Monroenál az egészséges Blutbaden, úgy Juliette/Eve esetében az eredeti Kehrseite fog visszajönni sejtésem szerint.

hummel - 2016. 05. 29. 11:38

„Sokkal inkább amolyan eredeti állapotot helyreállító varázspálcának tűnik.”

Ez esetben Nick bebukná a szuperhallását és a zombi módot, amire nem sok esélyt látok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz