login |

Pilot: Cuffs

2015. 11. 04. 14:55 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Az angol Harmadik műszak? Adná magát a hasonlítás, de közel sincs erről szó, mivel csak rendőröket kapunk. Nyilván van pár járőrös sorozat, mégis a Third Watch ugrik be ebben a témában. Főleg, mivel nagyjából ők a Southlanddel karöltve ki is merítették a témában rejlő lehetőségeket.

cuffs1

Azért nem akarok teljesen elzárkózni egy lehetséges jövőbeli rendőrös anyagoktól, hiszen jó karakterekkel simán lehet még valami szórakoztatót alkotni a témában. Így ugrottam neki a Cuffs-nak is, ami angol termék, így kicsit máshogy vágnak bele a járőrözésbe.

Történet nincs sok, pár kékruhás mindennapjait láthatjuk. Tipikus esetekhez mennek, randalírozás a nudista strandon, utcai rendbontás, meg egy rablás – ez utóbbi üldözésbe torkollik, szóval próbáltak izgalmakat csempészni a pilotba. Plusz még volt egy gyerekrablás is, bár az elvált férj által. Szóval kicsit zsúfolt a végeredmény, szokás szerint.

cuffs2

Az egészbe az újoncos tematikával vezetnek minket, a zöldfülűek szemén keresztül ismerhetjük meg a karaktereket, akikben sajnos semmi extra nincs. Ők dobhatnák fel a sorozatot, de 2D-sek, abból is a nagyon tipikus fajták az első rész alapján. Nem volt senki, akinek a további sorsa érdekelne az 55. perc után.

Mindezt egész közepes megvalósítással tálalva kapjuk. A nagy üldözésben igazából semmi sebességet nem érezni, a lassítást pedig arra használják, hogy a gonosz felhajt a járdára és vissza az útra, így kerülve ki egy kocsit. Azt el kell ismernem ennek kapcsán, bár csak apróság, hogy a kocsibelsős jelenetek baromi jók. Lehet, a vesszőparipám, de rengeteg sorozatnál kikészít az odavetítés, itt meg látszólag tényleg kimentek a szereplők egy bekamerázott kocsival.

cuffs3

Szerintem lejött ennyiből is, hogy tipikus 6/10, avagy közepesen jó a végeredmény. Kiemelkedő motívumot fel sem tudnék idézni most, pedig csak 3 napja láttam. Rendben, a főcím beugrik, mivel baromi jó lett.

8 hozzászólás Ne habozz!

El-ahrairah - 2015. 11. 04. 17:47

Nekem bejött.

Kedvelem a járőrös sorozatokat rendszerint, és itt jól meg van valósítva szinte minden. Kicsit furcsa volt az epizód felépítése – az elején úgy tűnt, hogy rámennek a nem túl egyedi bűnügyekre, aztán a végén meg kapunk egy karaktermontázst, holott csak két karakter lett úgy ahogy bemutatva.

Az esetek lehettek volna bevállalósabbak, de amúgy teljesen rendben van a dolog, egyenlőre mindenképp maradok.

elemerapioca - 2015. 11. 04. 18:55

en meg mindig varom az igazi “Third Watch” utodot
de ugy erzem hogy mar lassan 13ev utan felejtos
sosem lesz jobb de meg hasonlo sem, egyedi alkotas volt
:(

Deny - 2015. 11. 04. 22:19

elemerapioca: A Chicago-franchise? Igaz, hogy ott szét van szedve 3 külön sorozatra, de nekem ez adta vissza eddig leginkább.

elemerapioca - 2015. 11. 05. 01:01

probaltam de valahogy eee

3rd watchban a szereplok, hangulat, komolysag nagyon utos volt. Pl. Bosco zsenialis karakter volt, Sulliven, Monte, Kim.. ohhh, ezt nehez uberelni :) Veszhelyzet is hianyzik de sem a Grace klinika sem Jackie nover nem adja azt, amire szuksegem van

winnie - 2015. 11. 05. 04:14

“Veszhelyzet is hianyzik de sem a Grace klinika sem Jackie nover nem adja azt, amire szuksegem van”

persze, hogy nem, hiszen azok kórházas sorozatok (az egyik szappan, a jackie egy főszereplős fekete komédia), a vészhelyzet sürgősségis volt. más sürgősségisek kellenek (nightshift, code black és tsai), ha vészhelyzetet keresel.

roni - 2015. 11. 09. 09:26

Megnéztem az első részt. Szubjektív mérleg:

Pro:
sok és sokféle szereplő (lesz kit megismerni, remélhetőleg)
jó színészek, különösen Ashley Walters
zene
napsütötte Brighton

Kontra:
túl sok eset/’szerencsés’ véletlen (ettől összecsapott/felületes hatást kelt)
a komikus elemek egyáltalán nem viccesek

Összbenyomás: mintha a készítők azzal az elhatározással álltak volna neki, hogy ‘csinálunk egy krimit, ami a skandináv sorozatok ellentéte mindenben’ (nem szürke, nem lassú, nem borongós, nincsenek mély érzelmek/gondolatok stb.).

U.i.: Winnie, írtok a River-ről is?

gromit - 2015. 11. 10. 00:23

Az első rész nélkül álltam neki a másodiknak. A “közepesen jó” helyett számomra közepesen semmilyen volt. A drámai szálak nagyon klisések, komikust meg nem találtam benne. Oké, ahogyan a zöldfülű elszúrta a bevetést, az a környezetének vicces, én is nevettem egyet, de nem ezt hívják jobb körökben komédiának.
Én bírom a dramedyt, de ez attól nagyon messze volt. Szóval, részemről ennyi volt.

El-ahrairah - 2015. 11. 10. 12:07

Én maradok egyenlőre.
Nem tökéletes a sorozat, de van benne sok olyan elem ami miatt meg tudom bocsátani a hibáit.
Nagyon jó a környezet, érdekesek és kellően sokfélék a karakterek.
Tetszik az emberközpontúsága, az, hogy a felmerülő problémák kisebb léptékűek, és a karakterekre gyakorolt hatásuk miatt lesznek fontosak, nem egyszerűen a sokk faktor miatt.

Ami viszont zavar az a ziláltság. Olyan mintha nem bíznának egyik szálban sem a készítők, és kényszeresen egyre újabb és újabb dolgokat dobálnának egy halomba remélve, hogy valamelyik csak megtetszik a nézőnek.
Van több olyan drámai szál ami érdekes lenne, de egyszerűen annyira nincs felépítve a karakter aki a középpontjában van, hogy nem mozgat meg – még. Ráadásul ezek miatt azokre a szálakra sem jut elég idő amelyek a már megismert karakterekkel foglalkoznak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz