login |

Amazon-pilotok: az 5. hullám résztvevői

2015. 11. 07. 17:00 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: ajánló, kandi, , , , , ,

Itt az Amazon 5. pilothulláma hat új sorozatkezdéssel, 3 drámával és 3 komédiával: One Mississippi, Highston, Good Girls Revolt, Z: the Beginning of Everything, Edge, Patriot – bővebben képekkel lejjebb írok róluk, előtte egy kis Amazon-pilot összefoglaló a dolgok jelenleg állásáról.

Már egy ideje belevágott az Amazon a sorozatkészítésbe, mégpedig azon új és egyedi modell alapján, hogy berendelnek pár pilotot, megmutatják a nézőknek és azok visszajelzései, értékelései alapján (is) döntenek arról, hogy melyikből legyen sorozat.

És most (2015.11.06) itt az 5. kör.

Edge – készítő: Fred Dekker és Shane Black (utóbbi rendező is), szereplő: Max Martini, Ryan Kwanten, Yvonne Strahovski, Alicja Bachleda,

Amazon-Edge

1868. Spagetti western George Gilman Edge-könyvei alapján. Egy rejtélyes Pinkerton-os nyomozónőről, aki egy véráztatta kansas-i városba érkezik, ahol egy férfi próbál bosszút állni testvére haláláért.

Patriot – készítő: Steve Conrad, szereplők: Michael Dorman, Terry O’Quinn, Aliette Opheim, Kathleen Munroe, Kurtwood Smith, Michael Chernus,

Patriot_101_02106.ARW

Komikus, politikai thriller, családi dramedy egy hírszerzőként dolgozó apáról és két fiáról, akik egyike egy szenátor, a másik pedig egy PTSD-s iraki veterán, aki folkénekes akar lenni. (Egy másik leírásban már szó van egy beépült kémről is, de nem tudom, melyik fiú lesz az.)

One Mississippi – készítő: Tig Notaro és Diablo Cody, szereplő: Tig Notaro, Casey Wilson, John Rothman, Noah Harpster, exec. producer: Louis CK

Amazon-One Mississippi

Sötét tónusú komédia valamennyire Notaro élete alapján egy nőről, aki hazautazik anyja váratlan halála miatt. És ez a hazautazás és visszailleszkedés közel sem egyszerű, és a családja segítségével kénytelen megtapasztalni, milyen is az élet anyja nélkül.

Highston – készítő: Bob Nelson, főszereplő: Lewis Pullman, Mary Lynn Rajskub, Chris Parnell, Curtis Armstrong,  exec. producer: Sacha Baron Cohen, rendező: Jonathan Dayton és Valerie Faris, pilotvendég: Flea, Shaquille O’Neal

Amazon-Highston

Egykamerás coming-of-age komédia egy 19 éves srácról, aki a felnőttválás küszöbén egy olyan világba lép be, amit nem ismer, s ezért inkább visszahúzódik a képzeletébe, ahol híres emberek lesznek a barátai. Képzeletben. A szülei persze pszichiátriai segítséget javasolnak.

Good Girls Revolt – készítő: Dana Calvo (Lynn Povich könyve alapján), szereplő: Anna Camp, Chris Diamantopoulos, Erin Darke, Genevieve Angelson, Grace Gummer, Hunter Parrish, Jim Belushi, Joy Bryant.

Amazon-Good Girls Revolt

1969. Kulturális forradalom, minden megváltozik, mindössze hírszerkesztőségeknél nincs semmi változás. A sorozat történetének helyszíne a Newsweek hetilap szerkesztősége, a középpontban pedig pár fiatal researcher (adatok után néző újságíró – hirtelen nem jut eszembe rá a magyar szó) nő, akik rgyenlő bánásmódot szeretnének.

Z: the Beginning of Everything –  készítő: Dawn Prestwich és Nicole Yorkin, szereplő: Christina Ricci, David Strathairn, Gavin Stenhouse, Holly Curran, Jamie Anne Allman, Kristine Nielsen, Maya Kazan, Sarah Schenkkan, rendező: Tim Blake Nelson.

Amazon-Z

1920-as évek. Komédia Zelda Fitzgerald, író életéről. Az F. Scott Fitzgerald-dal való találkozásától. Alkohol, jazz, bulik, avagy milyen volt anno egy celebpár élete.

18 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 11. 07. 17:22

Ez most nem csigázott fel különösképpen, az Edge és a Z: ami még úgy ahogy érdekel, a Patriot-ot esetleg még bepróbálom.

winnie - 2015. 11. 07. 17:23

javarészt pont a másik 3 kapja a jó kritikákat:)

Lemoni - 2015. 11. 07. 17:25

Akkor sikerült megint mellényúlnom :D
Sitcom nem érdekel, a két nőcis filmtől meg már a leírás alapján levert a víz :D

Tyberius06 - 2015. 11. 07. 17:32

Engem is max. az Edge és a Patriot érdekel ebből a felhozatalból…

winnie - 2015. 11. 07. 17:42

mondjuk engem a good girls revolt is érdekel, de a one mississippit nyilván látni kell, hogy az ember érezze, mit tud, mert ennyi alapján kit érdekelne. viszont vélemények alapján nagyon depressziós, de nagyon erős. a highston különcsége meg mindenképp érdekel, ráadásul a rendezők is jófélék.

viszont arra kíváncsi vagyok, hogy csapódnak le nálam a kosztümös cuccok, valamiért nagyon nyomja ezeket az amazon (ld. az előőző körökben csak 1-1 volt, most 3)

El-ahrairah - 2015. 11. 07. 18:36

Highston, Patriot és az Edge az ami kicsit megmozgatta a fantáziám ebben a sorrendben. :)

PTOBI - 2015. 11. 07. 19:41

A leírás alapján az Edge és az One Mississipp keltették fel az érdeklődésemet, noha az Edge esetében erősen kérdéses, hogy a véráztatta város mennyire véráztatta, és belemennek-e egy olyan, számomra morbid, tartalmatlan Minótauruszi labirintusba, melyből nem találnak ki.
Akkor ezek a pilotok mikor jönnek ki, és előzetesekre mikor lehet számítani?

pody - 2015. 11. 07. 19:43

Shane Black es spaghetti western? Miert en vagyok az egyeduli, aki majd megorul oromeben? ah tul fiatalok vagytok :)

winnie - 2015. 11. 07. 19:52

PTOBI: ma vagy holnap elkezdenek kijönni, de anno előfordult, hogy az amazon oldalán direktbe is nézhetőek voltak itthonról. pluginnel meg tuti csekkolhatók.

amint lesznek előzetesek, kirakom őket, de ezt sosem értettem, miért nem adnak ki hozzájuk. van, hogy nem is jön, csak jóval premier után.

zolkó - 2015. 11. 07. 19:58

Researcher: Talán tényfeltáró?
Patriot és a Good Girls Revolt ami leírás alapján érdekes nekem, a többi langyosvíz.

winnie - 2015. 11. 07. 20:05

zolkó: nem, inkább azokra gondolok, akik favágó munkát végeznek, könyvtárakban kutakodnak forrásokért, vagy forrásanyagokért. olyan, mint a factchecker, csak kiterjedtebb munkakörrel. vagy lehet, hogy mégsem, de én ennek fordítanám. tehát afféle “segédmunkás” a nagy újságírók számára.

Treff86 - 2015. 11. 07. 22:25

Valami hír az Alpha Houseról? Egyik kedvenc sorozatom…

mattkirby - 2015. 11. 07. 22:50

épp utána akartam nézni mi a fene van az afterrel, tök tetszett anno a pilot, de akkor ezek szeint hiába várom a folytatást. d
az újak közül az edge jöhet, aztán ennyi.
locke örök kedvenc, de nagyon nem mozgat meg a patriot. örvendenék ha vmi jó dologban tűnne fel végre.

winnie - 2015. 11. 07. 23:29

Treff86: szerintem kasza, csak nem verték nagy dobra.

VanillaSky - 2015. 11. 08. 00:29

Agent Sarahért még egy westernt is hajlandó vagyok bepróbálni, nagy szó ez nekem:D

Zizi - 2015. 11. 08. 02:10

Good Girls Revolt és Edge jöhet.
Z: the Beginning of Everything talán bepróbálnám…

Stanlee - 2015. 11. 09. 14:51

Most néztem, hogy prime-on fent vannak. A héten lesz legalább mit nézni. Furcsa, de igazából egyik sem nagyon csigázott fel, de adok nekik egy lehetőséget. A Mozart in the jungle-lel is úgy voltam, hogy ez mennyire egy buta történet, aztán meg nagyon is tetszett.

Ami inkább bosszant, ha van ami tetszik, akkor arra nagyon sokat kell várni, mire kijön belőle ez egész sorozat, pl. Man in the high castle.

Brynden Rivers - 2015. 11. 18. 12:41

Fenn vannak több helyen már, ha valakit érdekel :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz