login |

Elementary: kezdett a 4. évad

2015. 11. 08. 15:46 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Valamiért az Elementary mindig visszahúz. Idén ismét bepróbáltam pár régebben nézett nyomozós sorozatomat. A Castle nem élt vele, 3 rész alatt földbe állt (winnie meg pont most kapott rá), viszont Holmes újfent megkapja az esélyt.

elementary-11

A fentieket úgy írom, hogy tavaly is elkapott az évadnyitó, de egy nagyobb szünetnél elfogyott a lendület és lemorzsolódtam. Pontosan már nem tudom hol, de Kitty még a képben volt. Tényleg, valaki leírhatná, mi lett Watson pasijával.

A finálé kihagyásában az a jó, hogy nem idegesített hónapokig a cliffhanger, ami vendégbloggerünk szerint olcsó húzásokkal volt teli. Ehelyett megkaptam, hogy Holmes és Watson mekkora szarban van. Most pár részen át megnézhetjük, hogy némi külső segítséggel miképp másznak ki belőle.

Mindannyian tudjuk, hogy Holmes a végén újra segít majd a rendőrségnek, a már ismert karaktereknek, nem mernek annyira nagyot húzni az írók, hogy várost váltunk, vagy hasonló. Viszont az oda vezető úton esetleg lehetnek jobbfajta állomások.

elementary-12

Emellett egyébként a premier is elég erősre sikeredett. Oké, a rész végére kicsit ellaposodott a bűnügy, de ez várható volt, olyan magas kíváncsiság faktort hoztak az elején. Sajnos a szokásos vesszőparipám kicsit durván előjött, nem is tudom miért említem, ha még elárulni sem akarom. Aki nézi a részt, annak biztosan le fog esni, mire gondolok, az utolsó 15 perc emiatt is unalmasabb volt.

Ami továbbra is tetszik, hogy olyan visszafogott az Elementary. Értem ezt a sötéten fényképezett “belakott” helyszínekre, amik teljesen valóságosnak tűnnek, na meg arra, hogy mindenki normálisan beszél, nem artikulál a végletekig, nincs semmi eltúlozva csak azért, hogy jobban mutasson.

elementary-13

Pontozni nem tudom igazán. Negyedik évad, ki is hagytam sokat, így az értékelésem tényleg csak annyi, hogy megint visszacsábítottak, nézni fogom egy darabig. Majd kiderül, hogy megtartanak-e.

19 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2015. 11. 08. 15:58

nálam a 3. is unalmas volt, ez meg… hm, elgondolkodom, folytassam-e. Noble miatt lehet, még maradok

schray - 2015. 11. 08. 16:54

A hangulata valami egészen fura, valahogy annak ellenére megkapó, hogy amúgy egészen átlagos. Most mondanám, hogy szeretem New Yorkot (Vancouverben készült ez is?) de igazából a NY-ban játszódó sorozatok közül ebben mennek rá a legkevésbé a New York hangulatra.

A másik dolog, hogy a lassan csordogáló többnyire érdekes ügyek és karakterszituációk között egyszer-egyszer baromi erős, drámai pillanatokat hoznak. Mindezt úgy, hogy még ekkor is megmarad a visszafogott formátum, nincs drámai zene, kamerakapkodás vagy nagyon “Art” beállítások, meg hasonlók. És ettől csak még valóságosabb.

Személy szerint az évadkezdést teljesen átlagos Elementary résznek találtam, de a finálé viszont nagyon bejött, annak ellenére, hogy a csavarok, meg a történet logikája a sorozathoz képest gyengébb volt. Az utolsó csavar lehet “olcsó” volt, de szerintem nagyon kellett Sherlock emberibb ábrázolásához.

Személy szerint örülök hogy visszatért,akárhogy kezdett nálam nagyon sokat kellene romoljon, hogy ne akarjam folytatni :)

LoGi - 2015. 11. 08. 16:56

Most nagyon untam magam rész közben, pedig előző évadot végig néztem.

Éva - 2015. 11. 08. 17:17

Első két évadot követtem, a harmadik tavaszi dara volt nálam, és nagyon örülök, hogy most itt lehettem az évadnyitóra.

Szerintem egy teljesen korrekt, valószerűen varázsos hangulatú sorozat remek (elképesztően remek!)színészekkel és érett karakterekkel, amit kár lenne kihagyni.
Sokan mondják mostanában, hogy mennyire elegük van a feminizmus torkokon való lenyomásán (nem értek egyet, de ezt hagyjuk), de egyik ún. feminista sorozat sem olyan érett és fejlődő gondolkodású, mint az Elementary. A nemek szinte nem is léteznek a sorozatban, ehelyett emberek vannak, akik nagyon is valós helyzetekbe kerülnek.

A kritikának igaza van, visszafogott a sorozat, ez sokaknak unalmas lehet, de számomra pont ezért olyan megkapó!
Johnny Lee Miller pedig valami hihetetlen figura továbbra is, ÉS fejemet tettem volna rá, hogy a híres-neves apa John Noble lesz. És mennyire örültem, hogy így van.

Viki - 2015. 11. 08. 17:17

@human megmérgezik Watson barátját, amikor együtt vacsoráznak és meghal

Neoprimitiv - 2015. 11. 08. 17:29

A harmadik évad vége – lehet, hogy szerencsére – kimaradt, de ez a rész nagyon tetszett. Nem igazán tudok mit kiemelni belőle, semmi “hűdebameg”, egyszerűen csak szeretem ezt a lassabb, kétszemélyes történetmesélést. Az biztos, hogy ez után folytatom az évadot.

napocskin - 2015. 11. 08. 17:49

@schray: New Yorkban forgatnak.
Én is úgy vagyok vele, ahogy a legtöbben itt – megértem, ha mások unalmasnak találják kicsit, de én nagyon szeretem, már hiányzott is. Ebben persze nagy szerepe van a színészeknek is, de a hangulata is valahogy elkapott (pedig az első évadnál még én is ott akartam hagyni).

moony - 2015. 11. 08. 19:13

az egyik legnagyobb kedvencem, iszonyatosan hiányzott már. szerintem teljesen korrekt volt a kezdés, a nyitókép hatalmas wtf volt, az eset is tetszett, Holmes meg zseniális volt az egysorosaival, jókat röhögtem a megszólalásain. szerintem egyébként az s3 se volt annyira vészes, de ez most nagyon jól indult.

Claire8310 - 2015. 11. 08. 20:01

De jó volt ez a visszatérés is, nekem is az egyik kedvencem, tetszett ahogy a “cliffhangert” megoldották, Továbbra is marad heti.

Silas - 2015. 11. 08. 21:03

nyitókép hatalmas wtf? hát, nem mondanám. annyira lehetett érezni, hogy Sherlock nyilván nem ölte meg az a két lányt.

de mondom, várom majd Noble játékát.

moony - 2015. 11. 08. 21:50

Silas – nekem az volt. a finálé után határozottan meglepődtem. nyilván sejthető volt, de nem erre számítottam nyitásnak.

Lajoska67 - 2015. 11. 08. 22:17

Nagyon furcsa ez a sorozat. Épp augusztustól mostanáig néztem végig az egészet. Az első évad első pár része jó volt, de már kb. a 4-5. résztől iszonyú sablon unalmas volt. Utána megint jó volt, majd az is maradt a 2. évadban is, egész érdekes témákat találtak.

A 3. évad viszont hihetetlen szar volt. Annyira unalmas, hogy a 21-24. részét 1 hét alatt néztem meg, mert mindig elaludtam rajta. Mellékesen megnéztem mellette másik sorozatokból jó pár részt minden gond nélkül (köztük Castle-részeket, szóval nem egy Breaking Bad-féle színvonal tartott ébren). Nulla volt az átívelés benne, kisszerű ostoba ügyek voltak. Pedig végig remélte, hogy jó lesz végül.

Ez a 4. évad meg már így indult. 25+18 percben néztem meg két részletben. Ezt így inkább hagyják rá. Pedig jók a színészek, és benne lenne a komoly lehetőség, hogy szupi legyen.

nonche - 2015. 11. 14. 15:05

Csak én érzem úgy, hogy az utóbbi időben, ha egy sorozatban volt titokzatos, roppant fontos, nagy hatalmú szereplő, aki mindig szóba jött, de csak homályosan, azt biztos, John Noble alakítja? Ha csinálnának egy Columbo remake-et, száz, hogy ő lenne a felesége :D
A sorozat sablonossága ellenére, nekem az egyik kedvencem. Itt legalább nincs ez a se veled se nélküled baromság, mint a Castle-ben.

Neoprimitiv - 2015. 11. 30. 22:04

nonche: most néztem csak meg a második részt és pont az jutott eszembe, hogy milyen jól működik ez a sorozat anélkül, hogy egy ágyba akarnák dugni őket? Pedig ráadásul egyikük sem az önmegtartóztatás bajnoka, sőt.

Llew - 2016. 01. 02. 19:41

Ez kicsit illúzió romboló, hogy a harmadik részre már vissza is kerültek konzultánsnak.

Brynden Rivers - 2016. 04. 24. 01:19

És milyen az évad többi része? :)

Llew - 2016. 04. 24. 11:11

Olyan mint előtte. :)
Azt te döntsd el, hogy ez pozitív vagy negatív. Bár ha így kérded valószínűleg okkal abba hagytad.

Spoiler nélkül nehéz mit mondani. Az ügyek olyanok, mint eddig, szerintem jobbak, vagy legalább változatosabbak, mint más krimikben.
Van pár átívelő szál. Sherlock apja (John Nobel) a legfontosabb ilyen, Joan is kapott egyet nemrég, meg Sherlocknak van egy másik, de többet nem mondok. Ezek hozzátesznek a epizódikussághoz, de magukban ezekért nem hiszem hogy érdemes lenne nézni.

kateelee - 2016. 05. 11. 13:14

Sokkal jobban tetszett ez az évad, mint az előző. Valahogy egészebbnek éreztem. Jók és érdekesek voltak az esetek, szépen megformázták és lezárták az átívelő szálat is. Sherlock és Watson között nagyon jó az összhang. Elégedett vagyok. Mindenképpen maradok a következő évadra is.

Zora - 2016. 10. 02. 18:47

4×24

Nyugis volt a vége.
Apuka tervét a belső rombolásra érdekesnek tartom.
Jó volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz