login |

Reign: kezdett a 3. évad – írta infinity

2015. 11. 09. 18:35 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Sőt, nemhogy kezdett, de már javában zajlik is a harmadik szezon, melynek elején a készítők megmutatták nekünk, hogy a bonyolult stratégiai lépések és a fontos teendők mellett is van hely a jókedvnek.

re301a_0053b

Ebben az évadban is több szálon futnak az események és abba is betekintést nyerhetünk, hogy Elizabeth, angol királynő miért érzi fenyegetettnek magát Mary által. Spoileresen rá is térek arra, hogy mi történt az évad első 3 részében.

Aki esetleg elfelejtette volna, a második évad úgy végződött hogy Catherine-t száműzték a francia udvarból, mivel kiderült hogy ő raboltatta el Francis fiát, így az anyakirálynő az angol királynő személyében keresett szövetségest, hogy leszámoljanak közös ellenségükkel, Mary-vel a skótok királynőjével.

Továbbá Mary, Condéval való kis botlása után visszatért igaz szerelméhez, Francishoz. Francis, tudván hogy haldoklik, minden percet ki akar használni hogy Mary-vel lehessen illetve hogy az ország irányítása mellett olyan dolgokat is csináljon amelyekben örömét leli.

reign-303-15

Az írók már az évad elején bedobtak egy érdekes szálat, miszerint Catherine egy olyan tervet vázol fel az angol királynőnek, ami által a skótok királynője elveszítheti a trónját.

Ez a megoldás az lenne, hogy az anyakirálynő, a francia udvarból nemeseket és szolgákat küld a pápához, hogy tanúskodjanak Mary házastársi hűtlenségéről. Mindez azért lett volna jó, mert akkor Mary kegyvesztetté válna, így nemcsak hogy a saját országát veszítené el, hanem az angol trónon sem tudna uralkodni.

reign3

E mellett a ravasz húzáson kívül, Catherine felajánlja fiát Elizabeth-nek férjjelöltként, ezzel is biztosítva az angolok szövetségét a franciákkal, cserébe az angol királynő pedig csökkentené az agresszió mértékét Skóciában. Mint tudjuk, az utóbbi terv meghiúsult, mivel Francis már az udvarba hívatta a soron következő trónörököst.

Mary és Francis rájöttek az angol királynő tervére és Mary találkozót szervezett Elizabeth-tel, amire nem ment el, mert valójában Catherine elfogása volt a fő céljuk, miután kiderült, hogy ő segíti az angolokat. Sajnos ezt a szálat túl hamar lezárták a készítők, mert én még láttam volna benne fantáziát, illetve izgalmat, viszont így legalább egy gonddal kevesebb.

reign-304-1

Who cares about right or wrong if you’re dead?

A következő lényeges mozzanat az volt, hogy Francis azt akarta, hogy halála után öccse vegye el Mary-t, és ezáltal a skótok királynője, mint régens uralkodhatna Charles mellett. A fiú persze ezt nem akarja ezért anyjuk tanácsát kéri az üggyel kapcsolatban. Az anyakirálynő erre kódolt üzenetet küldetett vele azzal a céllal hogy lemészárolja a Bourbon dinasztiát, ezzel biztosítva családja helyzetét a trónon, célját, a régensként való uralkodást is elérni látszik.

Feltűnt a színen Antoine, Navarra királya is, az udvarban töltött ideje alatt az angol nagykövet ajánlatot tett neki, hogy uralkodhatna ő, Anglia támogatásával. Ez a kérdés megint túlságosan hamar megoldódott, miután Mary és Francis tudomást szereztek az ajánlatról.

reign-303-11

Szerelmi szálakban továbbra sincs hiány, mert megtudtuk hogy Angliában is van egy szerelmi háromszög, bár szerintem e nélkül is érdekesek lennének az ottani események. Az mondjuk nem keltette fel az érdeklődésemet, hogy Francis engedélyezte Lola és Narcisse házasságát. de kíváncsi leszek, hogy érdekessé tudják-e tenni ezt a szálat.

Elérkezett a sokak által várva várt pillanat? Mert úgy néz ki, hogy az angol királynő olyan háborút indít, amivel végleg leszámol Mary alattvalóival, megszerezve ezzel annak országát.

reign-303-06

Még annyit, hogy Megan Follows (Catherine) játékát nézni még mindig öröm, és kiemelném Toby Regbo és Adelaide Kane, vagyis Mary és Francis alakítását is, mert az előző évadokkal szemben most hitelesek voltak.

A mostani kifejezetten jó felvezetése volt a 3. szezonnak, már csak az a kérdés, hogy az évad során az események ugyanilyen pörgősek lesznek-e, és fenn tudják-e tartani az érdeklődésünket.

11 hozzászólás Ne habozz!

JH94 - 2015. 11. 09. 19:51

Szerintem a 3. évad simán veri az első két évadot. Egyedül ez a Delphine-Bash kapocs zavar. Meg persze az is, hogy nagyon Mary-Francis-Catherine-Elizabeth központú. Pedig sok mellékszereplőt is elő lehetne venni, mint az előző évadokban, itt Leith-re is Greer-re értem például, az ő szakításuk az nagyon hülyén volt megoldva. Illetve Bash már-már mellőzött lett. A természettfeletti dolgok holtteher a sorozatnak. Mert anélkül is meglenne az egész. Azt sajnálom ebben az évadban, hogy gyorsan halad a cselekménye, a tragikus jövő felé. Jó persze Francis kapott időt, hála Delphine-nek, de én érzem, hogy Mary feje felett ott lebeg a hóhér bárdja. Szóval remélem lassítanak, és Francis halála után nem az lesz a következö jelent, hogy “20 év múlva a Towerben” és Mary lefejezett fője. Remélem nem kap kaszát, folytassák ameddig tudják. :)

Rea - 2015. 11. 09. 20:37

Ez a történet csak tragédiával végződhet, de elég érdekes úgy nézni a sorozatot, hogy tudom, mi a vége. Sajnálom a végzetüket…

JH94 - 2015. 11. 10. 08:39

Én szívesen elnézegetném azokat az időket is, amikor Mary újraházasodik, gyereke lesz és Skóciában fog élni. De kitudja a CW mit tervez. Jó lenne, ha jövőre is megkegyelmezne az összes sorozatának.

hamupipacs - 2015. 11. 30. 04:45

Spoiler!
Ó én azt hittem, hogy az évad végén hal meg gyermektelenül (ahogy a való életben is) a francia király. Ehelyett….
Spoiler vége

Az, hogy az esküvővel nem zárul le minden (csak a mesében)Lola és Narcisse esetében nekem kifejezetten tetszett. Kíváncsi vagyok Lola felnövésére a feladathoz. Azt nagyon sajnálnám, ha csak egy gyerekeket nevelő feleség válna belőle.

mnjhu - 2016. 01. 13. 17:48

Ez az evad mar nem lesz szinkronos???

kiscetlin - 2016. 04. 11. 09:08

Most vége van a sorozatnak vagy nagyon hosszú szünetre ment? Csak mert elég rég nem volt belőle rész.

makkmarci - 2016. 04. 28. 22:31

Én imádom ezt a sorozatot, kb. 2 hét alatt nyomtam le a három évadot. Nem igazán értem a fikázásokat, hogy komolytalan tinisorozat, így történelmi háttér meg úgy, élvezhetetlen stb. Aki arra vágyik nézzen dokumentumfilmeket a Discoveryn…

eva1980 - 2016. 05. 28. 20:13

Nagyon tetszik a sorozat, egyébként hány hetente és milyen napokon vetítik az új részeket? Azt lehet tudni?

eva1980 - 2016. 05. 28. 20:14

A 3-ik évad 15-ik része után még várható a többi rész?

Annie - 2016. 06. 02. 23:12

Eva1980: Június 7-én jön az új rész Amerikában, a naptáram szerint már csak 3 rész van az évadból.

eva1980 - 2016. 06. 08. 13:54

Köszönöm a választ!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz