login |

The Amazing Race – 27×07: Rotterdam Is Not Amsterdam

2015. 11. 09. 16:35 - Írta: Thomas

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Megkockáztatom, hogy az évad eddigi legizgalmasabb, legfordulatosabb részén vagyunk túl. Persze, hogy ez összejöjjön, mindig kell némi bénázás, eltévedés, vagy oda nem figyelés, de végre a feladatok sem a mostanában megszokott libasorban végezhető látványorgiát nyújtották, hanem valós kihívást jelentettek, még ha nem is hoztak magukkal túl sok eredetiséget.

TAR27x07_10

A versenynek ebben a szakaszában már önkéntelenül is elgondolkodunk azon, hogy a finálé vajon a papírforma szerint alakul majd, vagy az eddig esélytelennek tűnő csapatok közül is beleszólhat egy, vagy több a végjátékba. Még ha erre nem is lehet választ adni egyelőre, egyre több biztató jelet találhatunk, hogy lesz itt még izgulni való a “második félidőben”. A tovább után spoilerekkel folytatom.

Cindy & Rick esett ki.

A feladatokkal nem töltöttek el több időt a többieknél, viszont alaposan meggyűlt a bajuk a tömegközlekedési eszközökkel. Először nem szálltak le időben a vonatról, aztán fél órát vártak feleslegesen egy buszra, majd amikor úgy tűnt, hogy ennek ellenére némi szerencsével megúszhatják, a pit stop előtt rossz villamosra szálltak fel.

TAR27x07_29 TAR27x07_33

Kiderült, hogy Tanner & Josh is tudnak hibázni, még ha végül 15 percnél többet nem veszítettek el azzal, hogy városnéző körutat tartottak Párizsban, amíg az összes többi csapat a pályaudvaron keresett gyorsabb alternatívát Rotterdam felé. Azért az intő jel lehet számukra, hogy a kezdeti 2-2 első és második hely után fokozatosan visszasüllyedtek a középmezőnybe.

TAR27x07_03

Folyamatosan jön fel viszont Kelsey & Joey, valamint Tiffany & Krista, ugyan fordított sorrendben, de ismét megszerezték a 2., illetve 3. helyet. Mindkét páros vezetett is futam során, a riporterek a road block, a cheerleaderek pedig a detour villámgyorsa elvégzése után, de a szakaszgyőzelmet végül ismét a kezdeti hibájuk után visszakapaszkodó Justin & Diana szerezték meg.

TAR27x07_14

Logan & Chris és Denise & James Earl maradtak a sereghajtó szerepkörben, bár a hátrányukat most a futam elő feléből hozták. Mindenesetre bennük kevésbé érzem a kiugrás lehetőségét, ha valami csoda nem történik, ők búcsúzhatnak a következő két kiesős körben.

TAR27x07_27

A feladatok, mint már utaltam rá, nem hoztak semmi újdonságot azoknak, akik látták a korábbi évadokat, de az utolsó részek után már az is nagy szó, hogy legalább kellően változatosra sikerültek, és előzési lehetőséget is nyújtottak.

Az már nem a készítők hibája, hogy harmadik nekifutásra talán mindenki megoldotta a festményes road block-ot és a detour szimulátoros ágát, így inkább az utazások során változtak a helyezések. Az ugrókötelezést csak Tiffany & Krista vállalták be, és akárcsak a múltkori rappelős feladatban, most is brillíroztak.

TAR27x07_24

A legviccesebb jeleneteket talán a földrajz óráról hiányzó versenyzők szállították. Bár annak a magyarázatára azért kíváncsi lennék, hogy Rick miért gondolta teljes magabiztossággal, hogy Rotterdam nem más, mint Amszterdam franciául. A cheerleaderek pedig egy darabig azt hitték, hogy Németország az úti céljuk, később bevallották, hogy fogalmuk sincs, melyik országban vannak.

TAR27x07_07

Végül kezdődjön a szokásos záró galéria még egy megmosolyogtató Rick-momentummal, a szúnyogcsípéstől feldagadt ajkával.

TAR27x07_09 TAR27x07_01 TAR27x07_02 TAR27x07_04 TAR27x07_05 TAR27x07_06 TAR27x07_08 TAR27x07_11 TAR27x07_12 TAR27x07_13 TAR27x07_15 TAR27x07_16 TAR27x07_17 TAR27x07_18 TAR27x07_19 TAR27x07_20 TAR27x07_21 TAR27x07_22 TAR27x07_23 TAR27x07_25 TAR27x07_26 TAR27x07_28 TAR27x07_30 TAR27x07_31 TAR27x07_32

12 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2015. 11. 09. 17:27

Tényleg ez volt az eddigi legjobb rész!

Ennyi bénázást, amit ezek összeműveltek :D
Cindy&Rick-éken annyit röhögtem, hát ez tényleg abszolút ritka, hogy valaki ennyire elcsessze az útirány-értelmezést, hogy másik városba akar menni :D Egyszer olyat szeretnék látni, hogy valaki rossz országba repül!
(Címötletnek nekem is ez volt az egyik :D)
De a kedvenc jelenet akkor is az volt, amikor Kelsey-ék beszélgettek a pompomlányokkal (illetve pompon~ elvileg, most néztem meg), és azt hitték hogy viccelnek a Németországgal, az a kínos röhögés hatalmas volt :D

És valóban, a feladatok is egész élvezhetőek voltak.
A festményes fizikai+memória, az ilyen kombináltak mindig jók.
Az ugróköteles már megint abszolút Tiffany+Krista-kompatibilis, bármekkora összeget tettem volna rá, hogy azt választják -> és aláztak is benne rendesen.
A szimulátorosokat meg azért szeretem, mert így olyan dolgokat próbálhatnak ki, amit nyilván igaziból még egy Race keretében sem próbálhatnának ki – és hát nem könnyűek, emlékszem Marcus(&Amani) mit szenvedett a repülőssel anno.

FitBit szegmens:
az első ötletes promóció-felhasználás, végre!
Először is a heart rate különbségének megfelelő számú tulipán elvitele (Tannerék nem tudnak számolni, te jó ég, fogtam a fejem rendesen), másodszor meg Justinék nyereményénél a lépésszámnak megfelelő pénznyeremény, illetve a szívritmusnak megfelelő percnyi masszázs, ügyes!

1. Denise befejezte a rap-et, wow. Mondjuk a 18.kísérletnél már szerintem részben megszánták :D
2. Érdekes, hogy Európában mennyivel változatosabb vonatlehetőségek vannak, most is kb 3-4 félével mentek – ez érdekesebb kimeneteleket biztosíthat :)
3. Tanneréknek pluszpont, ritka a csapat, akik kihasználják a Race adottságát, és várost néznek… mondjuk ne jött jól nekik végül, de ettől függetlenül szeretem az ilyen snitteket is.
Viszont furcsán belesüllyedtek a középmezőnybe, kicsit unalmas csapattá váltak, mióta nem harcolnak Justinékkal.
4. Ricknek milyen kacsaszája lett :DDD
5. Justinék kicsit veszekedtek megint, de így is elsők, az nem semmi.
6. A másik címötletem Chris elszólása lett volna, amikor Kinderdijk falu nevét olvasta félre: “Kinder…dick?” annyira röhögtem rajta :D
7. Az megvolt, mikor Krista sikított örömében a festményes feladat végén, és bevágták alá a kecskét? :DD
8. Hú mennyi vicces jelenet volt… Joey-ék elolvassák, hogy lepárlóba kell menniük, erre a srác: “Oh, we’re getting drunk .” (Mondjuk a legfeleslegesebb állomás volt, kb semmit nem kellett csinálni ott.)
9. A tulipánátvevő lány mennyire cuki és vidám volt :3
10. Na és a vége milyen izgalmas lett: TeamAlabama vs ChacAttack, és végre egy konkrétan kiesésről döntő helyzet: korábbi vonat, ami plusz 2 állomásnyit megy, vagy a később induló, de gyorsabb vonat…
Tiszta hullámvasút volt: James Earl-ék maradnak az eredeti tervnél, de aztán az 10 percet késik…viszont Rickék meg rossz villamosra szálltak (srsly, hogy lehet 9-esre 1-es helyett??), és így ők esnek ki :D
(Vonat, busz, villamos – azért 3-szor elqrni egy körön belül, 3 féle közlekedési eszközzel, ez művészet, köszönjük!)

nadivereb - 2015. 11. 09. 18:08

Tényleg messze ez volt a legjobb leg eddig, de valljuk be, ez azért nem volt különösebben nagy kunszt… Egy átlagos szakasz volt egy (eddig) messze átlag alatti évadban, és egyből kiemelkedik. De remélem, a tendencia marad.
A promóciós feladatokat megszokni meg tudom, de megkedvelni soha. Plusz ez a FitBit-promó még extra izzadságszagú is volt, nagyon túltolták szerintem. Akkor már inkább hozzák vissza a roaminv gnome-okat.
A feladatok viszont végre rendben voltak. Az egyetlen, amit nem értettem, hogy minek kellett a pit stopot áttenni Hágába? Semmi értelme nem volt vonatoztatni őket csak azért, hogy becsekkoljanak.

Thomas - 2015. 11. 10. 16:01

Enzo:
Az már nekem is eszembe jutott, mekkora poén lenne, ha egyszer egy rejtvény lenne az ország, ahova menniük kell, és tök más helyre mennének:)

Én is arra a repülőszimulátorra gondoltam, hogy azért nem teljesen újszerű dolog a TAR-ban, de most hajók voltak, oké:) Azért pár évadonként egy ilyet simán el lehet sütni.

A végére elég jól tolta Denise is a rapet. És itt már bevágták azt is, hogy a váltáson gondolkoztak! A rész végén szerintem ez nem volt, hogy drámaibb legyen a szenvedésük. Amúgy nem akkor is pont a 18. próbálkozást vágták be, hogy nem sikerült?

Justinéknak rohadt jól megy a verseny, ha félre tudnák tenni az ellentéteket is, nagyon nehéz lenne megverni őket:)
A Kinderdicket azért nem írtam volna be a címbe:) De emlékszem, még azon is csodálkoztam, hogy ezt bevágták a műsorba:)

Nem! Mit csináltak a kecskével, amikor Krista örömködött? Ezt mindjárt visszanézem:)
A tulipános csaj tényleg nagyon aranyos volt, volt akiket meg is ölelgetett:) Meg ez is nagyon tetszett, amiről a képet is csináltam, ahogy átadta neki az egyik srác az utolsó tulipánt:)
Az a lepárló kb. annyi volt, hogy felolvasták a road block-ot, tényleg sok értelme volt:)

nadivereb:
így van, nem volt ez a szakasz sem egy nagy szám, de ebből az évadból így is kimagasodott:) reméljük ezután jobbnál-jobb részek jönnek már csak:)
a roaming gnome-ok nagyon jók, azokat mindig bírtam:) ez a Fitbites szerintem is elég izzadtságszagú volt, nehéz feladatnak nevezni azt, hogy pár számot átmásolnak egy papírra, majd elvégeznek egy egyszerű kivonást:) bár egy csapat még ezzel is megszenvedett, oké:)

Újabb negatív kommentrekordot döntünk?:(

Masi - 2015. 11. 10. 17:55

De hát mit írjak én még, ha ti mindent olyan szépen leírtok? :)
Szerintem is ez volt mostanában a legjobb rész, bár tényleg nem sok kellett hozzá, csak normális feladatok.
Azért a számolásnál nekem is megfordult a fejemben, hogy mennyire ciki lenne, ha nekem kellene kiszámolni, és elszámolnám magam.. én is inkább biztos ami tuti írásban vontam volna ki.:D
Én tudom, hogy gonosz vagyok, de sajnáltam, hogy még kvázi időben szóltak ChacAttack-éknak, hogy elfelejtettek leszállni, viccesebb lett volna, ha csak Amszterdamban jönnek rá.
Ebben a részben már Justin is majdnem olyan arrogáns volt, mint a paparazzik, szívesen megnézném, ahogy az ő hibája miatt esnek ki egyszer csak.:)
Joshék városnézése cuki volt, végülis annyi időt nem is vesztettek vele, és legalább láttak is valamit Párizsból.
Alabamáék nekem egyre szimpibbek, a cheerleaderek is aranyosak, de azt hiszem, egyelőre még mindig inkább Justinék és Loganék ellen szurkolok, mint bárkinek.

nadivereb - 2015. 11. 10. 19:58

Csak engem zavart, hogy átvonatoztatták őket Hágába a pit stophoz? Oké, hogy nincs túl messze (úgy emlékszem, tizenvalahány kilométer), de semmi értelmét nem látom azóta se. Annyit értek el vele, hogy egy király befutó helyett lett egy kb. izgalommentes azzal, hogy a vonatok szétszórták a csapatokat szinte 0 előzési lehetőséggel (már ha az ember megtalálta a helyes megállót/villamost).

Enzo - 2015. 11. 10. 22:25

Ez a Hága dolog élőben fel se tűnt, csak most hogy írod, valszeg el voltam foglalva azzal, hogy Joey-ék nem tudják rendesen kiejteni a “The Hague”-t. :D

@Thomas:
-na ez a rejtvény dolog tetszene :D rémlik korábbról, hogy egyszer majdnem összejött valakinek, szintén Európában a máshova repülés, de egyszer megnézném :D
-kecske&Krista: ahogy a csaj sikított, az pont olyan volt, mint a screaming goat videók a jutubon :D

@Masi:
az valóban poén lett volna, ha Amsterdamban leszállnak, és keresik a hajót, aztán valaki mondja nekik hogy egy várossal arrébb :DDD

Deny - 2015. 11. 11. 11:33

Tényleg ez volt addig a legjobb rész, a földrajzi bakikon egyszerre röhögtem és fogtam a fejem :D Oké, lehet, hogy az amcsik nem nagyon tanulnak európai földrajzot, de azért a “Rotterdam-Amsterdam ugyanaz” kb. olyan, mintha én azt mondanám, hogy New York meg New Orleans ugyanaz, mert New mind a kettő :D

Az, hogy Tanneréknek meggyűlt a bajuk a matekkal, nem tudom… el tudom képzelni, hogy a matek nem az erősségük, de azért szerintem annyira nem hülyék, hogy egy egyszerű kivonás ne menne nekik. Ilyen feszült tempóban, amikor sietni kell, szerintem nekem se menne rögtön fejből, és biztos hogy levezetném papíron :D Mindenesetre szép volt, hogy kicsit felderítették a vvárost, de máskor legyenek óvatosabbak.

A cheerleadereket egyre jobban imádom, tényleg tiszta Screaming Goat volt :D lehet, hogy direkt azért is vágták be :D Joeyék is egyre szimpatikusabbak, Justin és a paparazzik viszont egyre jobban csúsznak lefelé nálam. Paparazziék mehetnének már haza a negatív hozzáállásukkal, Justin pedig remélem, vét egy akkora hibát, hogy kiesnek. Bár valószínűleg nyomná akkor is a süketelést, hogy mentse magát. Dianát sajnálom.

Enzo - 2015. 11. 11. 19:12

Ide is:
Kinn a köv.évad (28.) szereplőgárdája!

Social media évadot csinálnak…eh.
http://www.cbs.com/shows/amazing_race/photos/1005177/meet-the-cast-of-the-amazing-race-season-28/

szebe - 2015. 11. 11. 19:21

@Enzo

Vagy burokban élek, vagy local-hero mindegyik páros. Egyedül Brodie Smith neve mond valamit, de meh…

Enzo - 2015. 11. 13. 13:11

Nálam csak Zach King ismerős kicsit.

@Thomas: 8-as részt vihetem, ha gondolod.

Thomas - 2015. 11. 15. 14:41

Vigyed nyugodtan. Én már nem nagyon szeretnék írogatni, maximum még egyet megcsinálok, ha nem érsz rá valamikor, de Te sokkal jobbakat írsz:) Most se nagyon volt ötlet, szinte csak leírtam, hogy mi történt, aminek sok értelme nincs, mert aki ezt olvassa, ugyanúgy látta:) Na jó, winnie kivételével, ő legalább képben lesz, hogy mi történt, de egy kritikának nem ilyennek kéne lennie, ez inkább egy “hogyvolt”.

Dregnarr1 - 2016. 02. 14. 13:21

Az évad második harmadától azért már jobb feladatok vannak szerencsére, már nagyon mérges voltam az első harmadban látott dolgokra, egyáltalán nem is tudtam élvezni az egészet.

Mondjuk érdekes módon a kanadai 3. évadban is elrontották ezt, ott meg ugyanis szinte minden szakaszban volt táncolós feladat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz