login |

Pilot: Agent X

2015. 11. 12. 21:17 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Hogy tudnám érzékelteti a pilot minőségét? Költői kérdés. Dupla részes volt a kezdés, de nincs az az isten, ami rávenne a második epizód megnézésére. Ilyen rossz sorozatot/sorozatkezdést rég láttam, mint a TNT mostani próbálkozását, pedig tudom, hogy lesz, aki védeni fogja.

agentx-csaj

Az Agent X egy olyan “csapatot” takar, akikkel az alelnök rendelkezik, és minden szabályon felül állnak. Nyugodtan lelőhetnek bárkit, bevethetnek piszkos trükköket a küldetés céljának elérése érdekében. Ez még akár jól is elsülhetne, de a bevezetőből tudjátok, hogy nem így lesz.

Sharon Stone az Agent X-ben
Sharon Stone 2015

A legnagyobb gond, hogy az Agent X megvalósítása katasztrofális. Mondjuk legalább néha nagyokat lehet röhögni a 80-as évek bé-filmjeit idéző keménykedéseken. Egyszerűen el sem hiszem, hogy 2015-ben valaki valahol erre nyugodt szívvel mert bólintani, és pénzt adni nekik rá. Na persze nem sokat, az minden jeleneten látszik.

Látom a tervezett lazaságot, aminek az ötletével talán eladták, de basszus, a megvalósítás olyan, mintha még életükben nem csináltak volna mozgóképet a fiatalok. Mondjuk ha megnézzük a creator IMDb-oldalát, akkor még akár igaz is lehet ez az észrevétel.

kacsint

Készítésileg, írásilag a legdurvább az volt, hogy képtelenek voltak a cselekedeteknek kontextust adni, így az ügynökre szerelt kamera képét nézik ketten, és magyaráznak “egymásnak”, de persze valójában a nézőnek. Valami hihetetlenül gagyi írói húzás.

Egyszerűen semmi értékelhetőt nem láttam ebben a pilotban. És hiába van ott Sharon Stone, még az alakítások szintjén is a béka segge alatt van a minőség. Arról nem is beszélve, hogy mennyire kihaltnak tűnnek a rosszul fényképezett, gagyin szűrözött és vágott jelenetek, hiszen töltelék szereplőkre sem volt pénz.

smokingagentx

Kíváncsi leszek annak a pár őrültnek a véleményére, aki rajtam kívül látta. Aki még menthető, avagy most olvas róla először, az kerülje baromi messzire. 3/10.

17 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2015. 11. 12. 21:32

Engem nem zavart a fent írtak lehet Olgára figyeltem :D

Tyberius06 - 2015. 11. 12. 21:55

Azért ennyire szarnak nem tartom. Én megnéztem a második részt is és igaz, hogy semmi marandót nem mutat, mert most hirtelen az orosz csajon kívül semmi nem jut eszembe a két részről, de 90 percre szórakoztató volt. Oké, nekem az eleje hirtelen volt, kb 2 perc alatt az alelnök eljut A-ból B-be (meg is jegyzik, hogy megdöntötte valaki rekordját – Juhééé!), meg volt egy-két a fejem fogom gagyi megmozdulás (igen a beszúrt kép az egyik), de végülis valszeg a “tervezett” lazaság miatt került bele úgy ahogy. Ez a nézőnek magyarázzuk a nyilvánvalót ált. nem zavar. Ha igen, akkor ált. nem tetszik, de lehet azért nem zavart most, mert annyira nem kötötte le a figyelmem minden másodperce a részeknek, hogy ennyire elmerüljek benne.
Még nem döntöttem el, hogy kaszálom vagy adok neki esélyt, de mivel mostanság kipaterolok mindent, ami idegesít-untat-nem szórakoztat-nagyon észrevehetően hülyének néz (Gotham most kapta meg a kaszát, Heroes: Reborn-nál a dupla rész lesz a döntő, iZombie-nál is rezeg a léc), így esélyes, hogy nem kap még egy esélyt. (Más: valamiért pl. minden gagyisága ellenére a The Librarians leköt, szóval lehet ez is kap esélyt.)

Isteee - 2015. 11. 12. 22:04

Dettó úgy vagyok, mint human. A második részre nem visz rá a lélek. Az első 5 percben már látszott, hogy borzasztó. A bal-jobb váll cserénél majdnem kinyomtam, de gondoltam adok neki egy esélyt. A második résznek már biztos nem.

Rezsidémon - 2015. 11. 12. 22:05

Nekem végig az járt a fejemben, hogy mekkora közüzemi tartozása lehet Sharon Stone-nak, hogy ezt bevállalta.
Azon már simán átsiklottam, hogy az alelnök titkos ‘license to kill’ ügynöksége 2, azaz kettő darab embert foglalkoztat, akiknek viszont műkincsekkel teli földalatti high-tech bázist építettek. A legbizarrabb azonban mégiscsak az volt, ahogy a Titkok könyvtára szerű vidám setting találkozott a legridegebb Liam Neeson-os kivégzés szerű akciózással.

Eni - 2015. 11. 12. 22:16

Az, hogy a seb a másik oldalra került azon sírtam… Mármint WTF?? Hogy lehetnek ekkora idióták? A 2. részig én sem jutottam el. Kár a gőzért…
Amúgy Sharon Stone jelenléte számomra még mindig nagy kérdőjel. Miért kellett ez neki?

JohnDoe - 2015. 11. 12. 23:27

Kerüld. Amilyen messzire csak tudod.

El-ahrairah - 2015. 11. 12. 23:27

Anno a trailer tetszett úgyhogy bepróbáltam.
Nem annyira rossz ez, ha egy kicsit könnyedebbre vennék a figurát, akár még jó is lehetne. A második részbe talán belenézek aztán meglássuk.

Lemoni - 2015. 11. 13. 00:26

Ja, hogy ez nem paródiának készült? Akkor félreértettem az egészet és így már nagyon sz*r. Bár az kicsit gyanús volt, hogy Sharon Stone volt a legrosszabb színészileg. Ha jól láttam, valami producer féle is a sorozatnál, nyilván saját magát tartja az igazodási pontnak. Kasza, bizony.

Benzin - 2015. 11. 13. 09:01

Sharon Stone világhírű lett az Elemi ösztönnel és zseniális volt a Casinóban (Oscar-jelölés). Tengernyi színész dolgozik azon, hogy ezeknek akár csak a közelébe jusson. Neki meg volt mindkettő.

A 90-es évek zajos sikerei már elkerülik, de folyamatosan forgat, dolgozik. Gondolom szereti is csinálni. Hát így kerülhetett “ide”. Nem vagyok naprakész belőle, de az ezredforduló után volt pár filmje, amelyekhez képest ez a pilot a mozgóképművészet apoteózisa :DD

Tilia - 2015. 11. 13. 11:15

Szerintem nézhető volt… Őszintén szólva nem szoktam azokra a dolgokra felfigyelni, amiket rossznak találtatok. Nekem egyszerűen annyi jött le, hogy valaki megirigyelte, hogy a briteknek van egy 007-es ügynöke, és “kellett csinálnia” egy amerikai verziót. És olyan is lett, de van/volt ennél már sokkal rosszabb is.

human - 2015. 11. 13. 12:16

Tilia szóval nézni szoktad a sorozatokat, nem látni?

pudli - 2015. 11. 13. 15:32

Komolyan alig vártam, hogy valaki írjon róla és leírhassam, hogy ez valami szánalmasan sz@r volt. Annyira de annyira gagyi hogy azt el se hiszem. Végig szenvedtem az első részt és azóta se értem hogy bírtam. Amúgy néha az A-team vagy a knight rider jutott eszembe de azokat szerettem ezt meg valahogy nagyon nem.

A - 2015. 11. 13. 23:43

Tényleg szr volt. Úgy három óra alatt sikerült végignéznem a 40 percet, annyira nem kötött le.
Mindazonáltal történetvezetését, koncepcióját tekintve nem nagyon látok különbséget egy csomó olyan sorozathoz képest, ami ennyire nem lett leoltva. :-)

Tilia - 2015. 11. 14. 05:17

Human: Egyszerű vagyok, na! :-) Idegesít, vagy sem… ennyi a kritikám. Pl. az aláröhögés vagy -tapsolás kifejezetten idegesít, ezért egy ilyen műsort sem nézek.

Robb_HUN - 2015. 11. 14. 12:13

All:
Szerintem nem volt vészes. Igaz, a trailer, és S.S. alaján többet vártam, de azért ha nincs jobb dolgod, akkor megteszi,”valamit nézni”. Az alapötlet jó lenne, amolyan “The Player” feelinget vártam tőle. Ez helyett kaptam egy délutáni “szappanoperát”. Sharon Stone, és a karakterében jóval több lehetőség van. A sorozatban is lenne. Remélem összekapják magukat. Tölteléknek egyenlőre jó.

Khaal - 2015. 11. 19. 20:26

Pilot megvolt, és ajjaj ez már szinte fájt. Sok mindent leírtak már az előttem szólók. Mi a “cheesy” magyar megfelelője? Veszettül érződik rajta az izzadtságszag, amikor hivatalosan bemutatkozott emberünk a hirtelen felkapott szmokingjában már vártam hogy “Bond, James Bond”. Nem tudom pontosan mi is volt a megcélzott, de sajnos minden próbálkozás ellenére nem jött össze a dolog, ez is ilyen két szék közöttre sikerült sorozatkezdés volt. A lazaság túl erőltetett volt, komoly akciósorozatnak meg túlságosan buta. Ahogy Rezsidémon is említette a limonádés kalandfilmes (már megint az alapító atyák?) alaphoz képest nagyon elütött a korántsem könnyed akció. Utóbbival még nem is lett volna nagy gond, szerintem egész jó koreográfiák voltak, csak sajnos alig látszott belőle valami a vágás miatt. Gondolom a készítő magába szívta a stílust amikor a Bourne filmen dolgozott, de ami abban működött az máshol nem feltétlen (lásd Elrabolva 3. rész, pl.). Azt hogy már nem nagyon használnak vaktöltényt és pirotechnikát nem igazán lehet felróni manapság, de az hogy egy nyavajás lepedő felgyújtását is CGI-vel kell megoldani az lehangoló. Mindezek ellenére (vagy éppen miatt) guilty pleasureként még működhet a sorozat, én mindenesetre megnézem a második részt legalább. Most hogy Strike Back is lement, kicsit hiányzik egy valóban tökös akciósorozat, lényegében csak a Person Of Interest tartja a frontot. Player mondjuk elmegy szódával, de azért nem az igazi.

lordsithlord - 2016. 01. 26. 00:23

Nos, egy egész jó kezdés után a kiszámíthatóság mocsarába süllyedt és egészen a legutolsó részig ott is maradt.

A színészi munka még hagyján, nem volt olyan vészes, ugyanakkor a forgatókönyvírók tökéletesen kinyírtak egy egész remek kis ötletet.

Alapvető részletekre nem figyeltek oda, időnként teljes ellentmondásba kerültek önmagukkal a készítők (hogy egy példát mondjak elég érdekes,m mikor az elnököt lelövi a testőre, előtte azonban a másik testőrnek kitö9ri a nyakát, majd még le is lövi a biztonság kedvéért és közli, hogy a halott a merénylő…).

Tipikus példája annak, mikor egy jó ötlet csapnivaló kezek közé kerül.

Valahol sajnálom ezt a sorozatot, megfelelő kezekben remekelhetett volna, Így viszont nem igazán tudom megsiratni. Egyszer megnézhető, de aztán felejtős.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz