login |

The Librarians: kezdett a 2. évad

2015. 11. 12. 19:25 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy adja magát, hogy a The Librarians guilty pleasure legyen számomra, igazából nem is tudom elképzelni, hogy más másképp tekintsen rá (holott biztos vagyok benne, hogy bőven akad, aki így van vele), de nagyon nehéz felvennem a nézőseim közé. Egész egyszerűen azért, mert annyira, nem tudom, “könnyű” sorozat, annyira nem veszik magát komolyan, annyira idétlen olykor, annyira “nem tényező”, hogy az már-már túlzásnak tűnik.

Fura, hogy egyáltalán nem klasszikus ereklyevadász sorozatnak látom, hanem olyan az egész, mintha a Leverage-et és a Warehouse 13-t összekeverték volna. Előbbi esetében a készítők (John Rogers, aki a The Player-t is jegyzi) stimmelnek, meg a hangulat (és Christian Kane), utóbbi esetben pedig dettó ott a hangulat, mint ahogy a többi párhuzami is egyértelmű, hiszen a könyvtár egy az egyben olyan, mint a raktár, mostanra a “híres emberek” is megérkeztek, csak itt van egy teleport, vagy dimenziókapu is. (Cserébe a karakterek gyengébbek.)

The Librarians - 2x01-01

A második évad egy duplával nyitott, amire Noah Wyle ismét visszatért, mint Flynn, és ő képes volt egyszemélyben lehúzni nálam a részeket. Vele nincs bajom, itt is jól csinálja, amit kell csinálnia, de én korábban nem láttam a The Librarian-filmeket, így nem ismertem a karaktert, s felteszem itt is ugyanazt a stílust hozza. Egy olyan nyüzüge, ütődött stílust, ami engem inkább zavar, mint szórakoztat. Nem jó geek.

Tudom, hogy a The Librarians nagyon könnyed móka akar lenni, de az efféle esetlenség a végtelenségig nem jön be nálam, így nyilván azok maradtak meg nézőknek, akik szélesebb a tűréshatára, vagy akik egyszerűen imádják, amikor átmennek a karakterek aranyosan idiótába.

The Librarians - 2x01-04

A dupla rész, ami végülis két epizód volt, de a fő rosszfiú személye összekötötte őket, elment szódával, de túlságosan tipikus volt a részek koncepciója. A szétszakadt csapat egy ideig még szétszakadva is próbálkozott, de később persze rájöttek, hogy együtt az igaziak, babla, szóra sem érdemes az egész.

Mint ahogy a fő rosszfiúk sem lettek túl izgalmasak, pedig a fiktív karakterek koncepciója tetszik, mert egyrészt jó “heti motor”, másrészt lehetőséget nyújt izgalmas párosításokra. De az a stílus, amit a főgonosz előad, sajnos a lehető legelcsépeltebb.

The Librarians - 2x01-05

Hetente egy-két komolytalan, 100% habkönnyű szórakozást hozó sorozat befér a nézősök közé, főleg, hogy évad közepén a Z Nation-t is elkaszáltam, s bár számomra a The Librarians mellett szól még Lindy Booth jelenléte is (ebben a karakterben szörnyen aranyos), még mindig nem sikerült elhatároznom magam, hogy érdemes áldoznom rá heti 40 percet.

A sztorik valahogy nem kötnek le, csak a karakterinterakciók miatt szerintem kár beneveznem. De talán a 2×03 vagy 2×04 után okosabb leszek, bár félek, hogy ez is a Leverage sorsára fog jutni nálam, amiből talán a 3. évad során szálltam ki, mert súlytalanná és rutinszerűvé vált. Ott mondjuk jobban megfogtak a karakterek, de a heti rutin, a valódi cselekmény annyira érdektelenné váltam, hogy az első évados rajongásom ellenére könnyű szívvel engedtem el.

The Librarians - 2x01-10

Tudom, hogy a The Librarians nem akar több lenni annál, ami, a készítők is látják szerintem, hogy bizonyos tekintetben nagyon közel áll a gagyihoz, amit csinálnak (uhh, némelyik számítógépes trükk, jézusom), de azt próbálják bájosan tenni. És ha sikerül a nézőnek szerelembe esnie a sorozat valamelyik aspektusával (nyilván a karakterekkel a legkönnyebb, de Ezekiel nálam sosem lesz bejövős), akkor örömmel fog kitartani a mostani szezon mellett is.

11 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2015. 11. 12. 20:52

jó ez. szerethető. nem a legjobb, de az 1. évad után nekem a második jobban tetszik. illetve az első is a vége fele egyre jobb lett.

és még mindig szívesebben nézem ezt mint pl a Blacklistet, amit innentől fogva biztosan nem követek.

Andro - 2015. 11. 12. 21:11

Nekem nagyon tetszik, hozza a filmek stílusát, hangulatát. Szerintem nem szabad komolyan venni, amolyan habkönnyű sorozat, ami heti 40 percre kikapcsol. És még jól is szórakozik rajta az ember. Nálam még mindig nézős. :)

moony - 2015. 11. 12. 21:12

nekem heti nézős, az egyik legjobban vártam minden héten. annyira bohókás és vicces hogy imádom, és szinte csak vigyorgok rajta.

‘Egy olyan nyüzüge, ütődött stílust, ami engem inkább zavar, mint szórakoztat. Nem jó geek.’

ezzel a végével nagyon nem értek egyet. szerintem baromi jól hozza Flynn ütődött zseni karakterét. szerintem igenis baromi jó geek. és még jól is áll neki. a filmekben is fergeteges volt. nekem baromira feldobja az epizódokat a jelenléte.

Csaba121 - 2015. 11. 12. 22:16

ez a sorozat nem gagyi, hanem totál infantilis blődség…

puskás viola - 2015. 11. 12. 23:50

Igazi kis családi sorozat, pont arra a célra való aminek szánták is a készítők. Noah W. pedig kitűnően hozza a karaktert, kár hogy nincs minden részben benne, sőt amikor nincs akkor még hiányzik is. Kellemes, szórakoztató sorozat, annyira nem kell komolyan venni, de itt legalább nem folyik minden percben a vér és még otromba szavakat sem hallani benne. Heti 40 perc a mesék és a mágia világában. Kívánom hogy legyen még sok évad.

Andro - 2015. 11. 13. 09:15

Én is inkább ezt nézem, mint a 600. Helyszínelők-sorozatot.

Én is akarok kommentelni - 2015. 11. 13. 09:53

Nálunk a párommal is kötelező darab.
Kikapcsol. Noah W. pedig tökéletesen hozza szerintem is amit kell.

winnie - 2015. 11. 13. 10:27

(egyébként, akinek bejön, mindenképp ajánlom a fent említett két sorozatot, a leverage-et és a warehouse 13-t.)

JimmyL - 2015. 11. 16. 14:19

Szerettem nagyon az első évadot. Igaz, darálva néztem nem olyan régen. De a szinkron-váltás igen drasztikus. Oké, Alföldi nem ér rá… de mások sem?

winnie - 2015. 11. 21. 10:19

JimmyL: nincs szinkronváltás. legalábbis tudtommal van universalos szinkron és van tv2-es. a universal mutatja be a premierrel egy időben a sorozatot, a tv2 meg majd egy év késéssel. alföldi a tv2-es verzióban van

Roxi - 2015. 11. 29. 19:45

Az első évad végén kaszálni akartam,de végül megnéztem az évadkezdést.Nem volt rossz,valószínűleg maradok,de a Fynn nélküli részeken jó lesz hamar túlesni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz