login |

The Amazing Race – 27×08: Pom poms and miniskirts – írta Enzo

2015. 11. 15. 15:47 - Írta: vendegblogger

26 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Everybody welcome to Taxi Television…

A múlt heti határozott formajavulás után egy újabb élvezetes rész következett – csak épp az élen nem változik semmi. A feladatok viszont annál inkább, egyre elégedettebbek lehetünk ilyen téren.

The Amazing Race- kép1

A cím mondjuk vicces főleg a detour egyik felének tükrében, ahol bizony messze nem ilyen ruházat kellett a teljesítéshez, de az epizód vége miatt ezt a (fél-)idézetet választottam kezdésnek. A tovább mögött pedig szokás szerint spoileresen folytatom.

Nem esett ki senki.

Volt némi olyan érzésem, hogy ezt a NEL-t bizony Phil húzta elő a beérkezés előzményeit látva, mert így túl szerencsésnek tűnt, hogy megmenekültek a rendkívül úriemberként viselkedő texasi fiúk. Abszolút példát mutattak sportszerűségből – és szerencséjük is volt, hogy pont Tiffany & Krista párosa maradt hátra velük egyetemben, akikkel szívesen dolgoznak együtt, és nem csak azért, mert a poszt címében szereplő idézet második fele: „…are our weakness.”

The Amazing Race- kép2

Mindkét csapatnak meglehetősen szerencsétlen volt ez a szakasz: Tanneréknek a taxihiány okozott gondot jó ideig, a lányok pedig előzetes tippjeim ellenére megszenvedtek a detour pénzgyűjtős felével, egészen addig, amíg Tiffany be nem vetette vonzerejét a 100 złoty összegyűjtése érdekében. A pincérkedésben pedig némi külön szenvedés után (már vártam, hogy mikor ejtik le a tálcát) végül összefogtak.

The Amazing Race- kép3

My temperament attracts these older women. And we’re not talking… like, cougar women… we’re talking like the cougar women’s mother.

A riporter párosnak annál inkább kedvező terep volt a zongorázós-kéregetős feladat: Kelsey és Joey vissza is ugrottak a második helyre, és megtudtuk, hogy Joey-t csípik az idős hölgyek (lásd a fenti idézetet).

Egyébként szeretem a pénzgyűjtős feladatokat, mert egészen random módon tudnak segíteni vagy visszavetni csapatokat, és hát épp emiatt jó nehezek is, ha úgy alakul a csapatok szerencséje.

The Amazing Race- kép4

Apropó nehézség, elég kemény volt a detour, ez tetszik. Mármint az egyik fele fizikailag, a másik meg egy rendkívül összetett kihívás: dallam betanulása, zongoracipelés, és utána még idegenek leszólítása. A road block-nak meg az adta a zamatát, hogy a szokásostól eltérően nem kellett memorizálni az ételek neveit, hanem a feladatot teljesítőkre volt bízva, hogy kitől szerzi meg az információt – nem mintha az okostelefonok korában ez akkora kihívás lenne.

The Amazing Race- kép5

Meglepő volt továbbá a kezdésnél a víz alól clue szerzés, és ezzel kapcsolatban eszembe jutott: valaki emlékszik még a 6.évados egyik pit stop-ra, ahol a beérkezés előtt le kellett úszni egy hosszt a medencében? Na ilyenből lehetne több, mármint a közvetlenül a pit stop előtti feladatokra gondolok. (És nem olyan értelemben, mint most, hogy a road block vége ugyanott volt, ahol a pit stop, ez nem jó példa, mert itt nem lehetett előzni.)

The Amazing Race- kép6

„Szokásos” módon Justinék nyerték a szakaszt, Loganék meg veszekedve is benn maradtak, továbbá kaptunk egy néhány évadonként előforduló „állj meg egy pillanatra a nagy rohanásban”-típusú érzelmes-történelmes-megemlékezős útpontot, most épp Oskar Schindlerrel kapcsolatban.

The Amazing Race- kép7

A következő körben megint U-Turn, ami újrahevítheti a Justin-TexasBoys ellentétet, de mások is célkeresztbe kerülhetnek (vajon lesz mezőny-összehozás a rész elején?).

És még egy dolog, mert feltűnt és tetszett: Joey-ék amikor elindultak a zongoratanulós térről, már rögtön kiabáltak az embereknek, hogy kövessék őket, fussanak velük, így már előre gondolkodva szereztek közönséget, akiktől lehet kérni pénzt. Okos!

The Amazing Race- kép8

Kissé rövidke lett a poszt, úgyhogy most már illő lenne tippelni egy döntős hármast: Justinék innen csak nem rontják el úgy, hogy ne kerüljenek be, Kelsey&Joey-t is a döntőbe várom, a harmadik csapatot viszont nehéz lenne megtippelni: Tanner&Josh-ra lenne talán a legkisebb odds, de még meglepetés is lehet belőle.

Alant galéria, a kommentekben meg írjatok power ranking-et.

ui1: láttátok a posztot a 28. évad szereplőiről? Social media season lesz, feleim.

The Amazing Race- kép9 The Amazing Race- kép10 The Amazing Race- kép11 The Amazing Race- kép12 The Amazing Race- kép13 The Amazing Race- kép14 The Amazing Race- kép15 The Amazing Race- kép16 The Amazing Race- kép17 The Amazing Race- kép18 The Amazing Race- kép19 The Amazing Race- kép20 The Amazing Race- kép21 The Amazing Race- kép22

ui2: valaki nem lőtt 720p képet a fenti fürdőruhás csajról?

26 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2015. 11. 15. 16:02

bugreport: az utóirat 2. az a galéria utánra akart lenni, úgy van értelme :)
meg az utóiratokon kívüli utolsó két bekezdés végén ne kérdőjelek legyenek :) köszi a kirakást!

Lezuziusz - 2015. 11. 15. 16:17

Magyar jelenlét? :)
Greenteam amikor a bányába végeztek, és már a csillét tolták vissza a bányász nem azt mondta hogy “… gyertek…” ?

winnie - 2015. 11. 15. 16:40

enzO. olykor hihetetlen vagyok:) a kérdőjeleket én sem értem, hogy kerültek oda.

Deny - 2015. 11. 15. 16:56

Nagyon élveztem, imádom az európai szakaszokat.
Krakkó gyönyörű város. Én nem nagyon szeretem a kéregetős feladatokat, mégha érdekes is helyezések szempontjából.

Uhh, ahogy a zongorákat cibálták… :D Rossz volt nézni.

A fiúk előtt le a kalappal, szép gesztus volt, és kivételesen Justin sem volt idegesítő (kár, hogy ezt az örömöt gyorsan elvette a jövő heti promó).

A schindleres szegmens nagyon szép volt, egyszer szeretném meglátogatni ezt a múzeumot.

A medencénél volt egy olyan pillanat, ahol úgy tűnt, mintha az egyik versenyzőt majdnem megrúgta volna valaki, de biztos nem így történt, csak úgy tűnt.

Továbbra is Kelseyék és a csajok a legszimpatikusabbak, nekik mindenképp szurkolok. A jövő heti rész izgalmasnak ígérkezik.

Enzo - 2015. 11. 15. 18:18

@winnie: köszi^^ előfordul :D

@Deny: a medencénél valóban Joey ahogy elindult felfelé, belerúgott az éppen lent lebegő James Earl-be, de biztos hogy csak véletlen úszómozdulat volt, én is figyeltem :)

Nedewya - 2015. 11. 15. 19:15

Yeeess. Na ez egy igazán jó, sőt király rész volt. Ezért imádom még a kevésbé zseniális évadok alatt is ezt a műsort. Egyébként nem igazán tudok most túl sok újat írni, jól össze lett foglalva minden az írásban.

Remélem az élen majd történik valami váratlan.

Masi - 2015. 11. 15. 22:26

Ó, Krakkó, milyen jó is, mikor olyan helyeken rohangálnak, ahol én is jártam!:)
De azért szerintem a múltkori rész jobb volt. Itt most megint nem nagyon volt előzés feladat közben, inkább csak taxival szívás Tanneréknél.
A cheerleadereket már kezdtem megszeretni, de most ez a hiszti a pénzgyűjtésnél nem tetszett. Mi az, hogy megkérdezi, hogy ha nincs nála pénz, hogy vette azt, ami a kezében van? :D Én se adtam volna nekik ezek után.
Joey-ék egyre szimpibbek, a két kiemelt mondatuk is nagyon ott volt. Justinék szerintem most csak azért nem voltak idegesítőek, mert nem szerepeltek túl sokat. Remélem összehozzák a csapatokat és valami csoda folytán sikerül U-turnölni őket.
Majdnem azt írtam, hogy most még Loganék is tudtak viselkedni, aztán eszembe jutott a roadblock-os veszekedés, úgyhogy never mind.
Nem tudom, mennyire volt ez előre eldöntött, hogy nem lesz kieső, de nagyon rendes volt a fiúktól, hogy előreengedték a lányokat.
És még egy gondolat így a képeket nézegetve: az csak nálunk szokás, hogy ha valahova bemegyünk, levesszük a sapkát/kalapot?
Power ranking? Hmm… Hát, sajnos egyelőre első helyen Justinék, másodikak a riporterek. Én még bízom abban, hogy Tannerék összeszedik magukat és feljönnek harmadiknak. Szerintem Alabamáék összességében jobbak, mint a lányok, Loganék meg majdcsak kiesnek már valamikor.:)
(és nagyon random, de a múltkori rész után valaki twitteren összekevert valamelyik pompomlánnyal… pedig hát na… annyira (sajnos) nem hasonlítunk.:D)

Enzo - 2015. 11. 15. 23:13

“valaki twitteren összekevert valamelyik pompomlánnyal” :DD ezt úgy…hogy?
egyáltalán milyen szövegkörnyezetben fordulhat elő ilyen? :D

Masi - 2015. 11. 15. 23:26

Azt hiszem, a francia rapről írtam csak valami olyasmit, hogy ennél furább dolog kevés van a világon, hashtag AmazingRace, és erre jött a kérdés, hogy “are you the chic from the show?”:D

szebe - 2015. 11. 16. 00:14

Oh az a fürdőruhás csaj… :)

Érdekes, hogy mivel ez volt hivatalosan NEL, ezért most kap a megmenekülő csapat speed bump-ot. Én lehet a “továbbküldős” legek esetén is adtam volna.

szerintem - 2015. 11. 16. 01:33

hat, nem tudom, engem szerintem szep lassan elveszit a TAR. evadok ota nyafogok, hogy semmi nem a regi mar, de ilyen szar evad a csalados ota nem volt. az uj irany, az uj otletek, egyre tavolabb allnak tolem, ugy erzem, hogy nem a TAR-ral egyutt oregszem, hanem inkabb eltavolodom tole. a szelfizos-randizos evad egyaltalan nem vonzott mar, bar ennek ellenere jo volt a casting, ebben az evadban pedig semmi erdekes nincsen. sem a feladatok, sem a karakterek, sem a tajak. a justin-diana csapat nagyon irritalo, a paparazzi csapat pedig szannivalo, remelem, nem ebbol a kettobol kerul ki a gyoztes.
a kovetkezo evad meg ennel is elkeseritobb, egyetlen youtube-os figurat sem ismerek, kiveve a korabbi TAR-os parost, es egyaltalan nem tetszik, hogy ebbe az interaktiv,onjelolt sztarokbol epitkezo vilagba viszik a sorozatot. biztosan velem van a baj, de nem vagyok nyitott az ilyesmire es az is megeshet, hogy a kovetkezo evadnak meg egy resznyi eselyt sem fogok adni. nagyon faj a szivem a TAR-ert, de ugy erzem, lassan el kell engednem.

winnie - 2015. 11. 16. 08:45

szerintem: viszont, ha nem ismered őket, akkor az olyan, mintha ismeretlenek lennének. én is szkeptikus vagyok, de ki tudja, lehet, hogy tényleg az az aspektusuk fog kidomborodni, hogy “good television” lesznek, mert tudnak viselkedni a kamera előtt.

tudom, hogy nem mindenki volt vele így, de nekem meaghan és joey nagy kedvencem volt (nem azért, ahogy versenyeztek, csak szórakoztató faktort illetően), és kevjumba is jó volt az apjával.

szerintem - 2015. 11. 16. 10:14

@winnie:
egy eselyt mindenkepp adok neki, mert lehetnek teljesen jo arcok is a jatekosok, bar nekem szimpatikusabbak a kamera-naiv emberek, sokkal spontanabb es termeszetesebb a viselkedesuk szerintem (lasd justin es diana, ahol az elobbinek egyertelmu szereplesi vagyai vannak, mig az utobbinak egyaltalan nincsenek). emiatt nem tetszett annyira a parkeresos otlet sem. meglatjuk.

winnie - 2015. 11. 16. 10:56

szerintem: tökéletesen érthető a dolog. elméletben én is ezt mondanám talán, viszont a mostani kaszámból kiindulva, ahol pont a semmilyen emberkék miatt szálltam ki, lehet, hogy jobb nekem, ha valamilyenek. justin engem is irritált, de miatta nem szálltam volna ki, az biztos. (bezzeg az ikrek miatt…!)

Thomas - 2015. 11. 16. 19:32

Igen, ez az!:) Sokan pont azért kaszálták, mert unalmasak, szürkék az emberek. Talán ezt a készítők is olvasták, és azért gyorsan összehoztak egy ilyen gárdát, akik nyilván ennek az ellentétei lesznek:) Vagy nem tudom, mennyi idő kell erre felkészülni, lehet, hogy véletlenül jött így ki a lépés:)

A futam tetszett, a befutó már nem is tudom mióta a legizgalmasabb volt számomra. Nagyon szurkoltam a lányoknak, sajnos Tiffany elkövette azt a hibát, hogy először próbálkozott, utána kérdezősködött, aztán már tényleg úgy elfáradt, hogy majdnem eldobta a tálcát. Logan befejezte, aztán együtt dolgoztak azzal a csapattla, aki a holt fáradt lányt simán lefutja. Itt rágtam a körmömet, tényleg képes lesz beengedni maga előtt? És megtette:) Mit mondjak, az eleje óta nem voltak szimpatikusak a srácok, és szurkoltam a kiesésükért, de ebben a részben annyira rendesek voltak, hogy szinte már sajnáltam volna, ha így esnek ki:)

A kéregetős feladat azért volt furcsa, mert nem is emlékszem, hogy egy ilyen jellegű feladattal ennyire megszenvedett volna valaki. Pedig én is pont arra számítottam, hogy két szép lány pillanatok alatt összegyűjti a pénzt, talán tényleg túl rámenős volt Krista:) A fizikai feladat nagyon kemény volt, nem hittem volna, hogy Loganék megcsinálják. A kajás feladat is jó volt, és szerintem ez is új rekord, volt már valaha ennél közelebb pit stop az utolsó feladathoz? Lehetett kb. 20 méter. Vagy maximum 50, ha ez valami hátsó terem volt.

Azt az évadot nem láttam, amikor úszni kellett a pit stop előtt, de tényleg jó poén volt:) A NEL meg tényleg rögtönzöttnek tűnt, de fel vannak erre készülve, hogy egyel több csapat lesz a következő körben. Nem tudom, hogy menet közben van-e ennyi variációs lehetőség.

Döntősöknek én is azt a hármast tippelem, csak nálam 2. helyen még mindig a TexasBoys van, szerintem most összekapják magukat, harmadik helyen viszont remélhetőleg beárnek Kelsey-ék, de a cheerleadereknek is tudnék örülni. Már ha hárman lesznek a döntőben, ha nem, akkor tényleg ennek a 4 csapatnak kéne:)

A csajról lövök neked 720p-set, sajnos az 1080p-s release-ek elakadtak a múlt héten, nem tudom, mi történt:( Ezért nem olyan jó ötlet hetiben nézni, mert sokszor vagy nem tudom megvárni, vagy nem is jön, ki tudja meddig:)

https://www.dropbox.com/s/eu6mmelbt2j11tp/The.Amazing.Race.S27E08.720p.HDTV.X264-DIMENSION%5B%28007109%2919-18-31%5D.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/8fnuryu9y7dkpu1/The.Amazing.Race.S27E08.720p.HDTV.X264-DIMENSION%5B%28020520%2919-16-01%5D.JPG?dl=0

Azért tök jó volt ez a medence a hajón, kár, hogy erről nem csináltál!:) Elfogadnék egy ilyet ide a Dunára is!:)
https://www.dropbox.com/s/cajfqky59r1bp1d/The.Amazing.Race.S27E08.720p.HDTV.X264-DIMENSION%5B%28019649%2919-15-40%5D.JPG?dl=0

És még két aranyosat beteszek a lányokról:)
https://www.dropbox.com/s/m3hhedd1x7oc262/The.Amazing.Race.S27E08.720p.HDTV.X264-DIMENSION%5B%28016759%2917-36-09%5D.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/a58fby5zsfkx12h/The.Amazing.Race.S27E08.720p.HDTV.X264-DIMENSION%5B%28052050%2917-51-56%5D.JPG?dl=0

Lezuziusz:
Visszanéztem, és tényleg azt kiabálta, hogy gyertek!:) Úgy néz ki, egy magyar is dolgozik abban a bányában, aki poénból az anyanyelvén boztatta őket:)

Enzo - 2015. 11. 16. 22:49

@Thomas:
Szerintem a NEL most azért lett előhúzva, hogy a műsor azt az üzenetet sugallja, hogy az ilyen szintű korrektség/jófejség/előzékenység jutalmaznivaló dolog az életben. :) Most hirtelen az s20-ból ugrik be még egy hasonló eset, ahol Mark&Bopper lett bent tartva.
Egyébként azt én is figyeltem, hogy néha eggyel több clue van a clueboxban, meg hasonlók, tehát abszolút fel vannak készülve az eggyel több/kevesebb csapatra.

A képeket köszi :) a medencéről nem raktam, mert mindenképpen akartam a csajról meg az úszásról, aztán gondoltam, ennyi elég lesz. De amúgy marha menő dolog, megnézném élőben. :)
A lányok képei is aranyosak, a 2. nemtom hogy maradt ki a screenshot-válogatáskor :D

magyar jelenlét: na most én is visszanéztem, és tényleg magyarnak tűnik…élőben is feltűnt, de azt hittem hogy lengyelül kiabál valamit (persze nem kizárt)

Thomas - 2015. 11. 17. 14:05

Enzo:
Tényleg, Mark & Bopper is hasonló volt:) Kár, hogy az élet nem mindig jutalmazza az ilyesmit, itt is az lett volna a reality check, ha kipottyannak miatta. Így viszont szerintem tuti döntősök lesznek a srácok, és még lehet, hogy meg is nyerik.
Én mindig arra gondoltam, hogy a plusz borítékok csak azért vannak betéve, hogy ne tudják biztosan, hogy hányadik helyen állnak:) Aztán lehet, a legtöbb feladatnál nem okozhat nagy problémát, ha egyel többen végzik el.

A képeket szívesen:) A másikat meg nem tudom, meg kéne mutatni valakinek, aki tud lengyelül, lehet hogy ő is felismerne valamit benne:) Nekem csak azért gyanús, mert a “Gyertek!” után mondja azt is, hogy “Come on!”:) Tehát mondhatni két nyelven biztatja őket!:)

Deny - 2015. 11. 17. 22:05

Megmondanátok, hogy hol volt a “Gyertek”? Nem is tűnt fel, de most kíváncsi lettem :)

Enzo - 2015. 11. 18. 11:38

@Deny: Amikor Justinék végeznek a csilletolással a bányában, az én release-emben 0:13:26 körül.

kambuc - 2015. 11. 18. 14:40

Na, végre utolértem magam az idei évaddal :P

Már kezdetek óta Tanner és a Sam Worthington hasonmás Josh :P :D a kedvenceim. Már nem is emlékszem, hogy melyik évadban volt utoljára olyan, hogy egy elsőre fizikailag egyértelműen legerősebb fiú párost válogattak be a játékba. Aztán amilyen erősen kezdtek az első részekben, annyira visszaestek Afrika után. Teljesen korrekt volt Josh részéről, hogy előre engedte a lányokat, így mind az eyecandy faktor megmaradt, mind a fiúk bennmaradtak :P

Amennyire kedvenceim a texasi fiúk, annyira irritál a szezon eleje óta Justin. Szép pofáraesés lett volna, hogyha már az első részben kiesnek, de aztán azóta megmutatják, hogy ők (jelenleg) a legerősebb csapat. Számomra egyszerűen túl sok a csávó, Diana szegény jól meg van áldva vele :P Egyébként pont az ilyen játékosok hiányoztak számomra az elmúlt évadokból, akik ellen szurkolni tudtam. Néhány évvel ezelőtt mindig voltak olyan csapatok, akiknek szurkoltam és olyanok is, akik ellen szurkoltam, de az utolsó egynéhány szezonban nem igazán volt olyan igazi villain csapat. Ők sem igazán azok, de Justin az :P

Mellettük még Logan és Chris azok, akik nem tudom, hogy hogyan vannak még versenyben. Eléggé kifelé áll folyamatosan a szénájuk, aztán lehet, hogy valahogyan mégis bemákolják magukat a döntőbe.

Ami a lengyelországi feladatokat illeti, egy “picit” nehezebb volt a bányászos, bár én kis “naiv” azt gondoltam a zongorázós-kéregetős feladatról, hogy valami kicsit komolyabbat kell megtanulniuk eljátszani. Én is meglepődtem, hogy a csajoknak ennyi ideig tartott összeszedni a pénzt. Aztán a roadblock-nál, amikor James Earl azt mondta, hogy ő csinálja, mert “This is eating.”, először arra gondoltam, hogy evős feladatra gondolt, de ahogy felolvasták a clue-t, ott is említve volt, hogy order-ről van szó, szóval nem hiszem, hogy evős feladatra gondolhatott. De igazán megnéznék már egy olyan igazi evős feladatot… Arra már tényleg nem emlékszem, hogy mikor volt…

Az én power ranking-em az elmúlt részek alapján:
1. Justin&Diana
2. Kelsey&Joey
3. Tiffany&Krista
4. Denise&James Earl
5. Tanner&Josh
6. Logan&Chris

Enzo - 2015. 11. 20. 23:36

Thomas!
Osszuk be a következő részeket :)
Nekem akár belefér a következő, de nem tom hogy legyen.

Thomas - 2015. 11. 21. 21:52

Enzo:
Már írtam az előzőhöz is, hogy ha akarod, még egyet esetleg megcsinálok, de nem ragaszkodom hozzá:) Hétvégén, amikor nincs nézettség, jó egy kicsit mással foglalkozni, meg most feliratot is javítok esténként, és amúgy sem az én műfajom ez a kritika írás, nem jut semmi értelmes az eszembe a részekről…. Winnie olyan természetesen csinálja, annyira el tud vonatkoztatni a történésektől, és csak leírja a gondolatait, én meg képtelen vagyok rá. Szóval ha írsz, hogy valamikor nem érsz rá, akkor megcsinálom, de ha tudod, akkor csináld csak, egy élmény olvasni:)

Enzo - 2015. 11. 22. 23:28

@Thomas:
okés, akkor a mostanit viszem, úgyis úgy jegyzeteltem hozzá (mondjuk még el se kezdtem…)
a jövő hetit (27×10) azt viszont vállald be plíz, az utána levőkkel szerintem elboldogulok :)

Thomas - 2015. 11. 24. 01:19

Oké, akkor a következőt megcsinálom:)

Raisen - 2016. 01. 05. 21:45

“Ó, Krakkó, milyen jó is, mikor olyan helyeken rohangálnak, ahol én is jártam!”

+1. én is így vagyok több várossal is. Így legalább néha tudom merre kéne menniük! :)

Dregnarr1 - 2016. 02. 14. 13:19

Én is sokszor kiáltanék szimpátia-NEL-t, de aztán rájövök, hogy igazából a játékosok mindig tudják a végső clue olvasásakor, hogy kieséses-e vagy sem (max nem olvassák el normálisan), hiszen minden esetben, amikor NEL van, a clue-ben NEM szerepel, hogy “Watch out, the last team may be eliminated”, csak hogy “Search for Phil”.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz