login |

Pilot: Into The Badlands

2015. 11. 17. 21:30 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

This world is built on blood. Nobody is innocent here. Welcome to the Badlands.

És egyben üdv egy közepes pilotban is. Az AMC jövőben játszódó, harcművészes, posztapokaliptikus akciósorozata elég semmilyen módon kezdett, pedig megbújik benne egy szórakoztató széria.

intob1

Nagyon sok évvel járunk az utolsó háború után, amikor is 7 földesúr, izé, báró uralja a vidéket és a túlélő embereket. Igazi középkori módon folyik az élet, vannak a földeken dolgozók, a harcosok, akik rengeteget ölnek, na meg a nagy hatalmukat örökléssel szerző urak. És persze folyik az intrika is ezerrel, ami az egész sorozat lényege lehet.

Még csak azt sem mondhatom, hogy kardok helyett puskák vannak, mivel azokat betiltották (gondolom valami kemény helyzetben elő fognak kerülni később, de ez csak tipp), szóval közelharc van, verekedés és kardozás – dögivel. Na, és lovak helyett motorok.

Ami mindenképp a pilot előnyére írható, és persze elárul mindent a komolyságról, azok az említett közelharcok. Egész jól vannak megcsinálva, legalábbis itt az első részben nem volt velük baj. Persze túlzóak, a csontok úgy törnek, mint a ropi, viszont aki bírja ezt a stílust, annak nem lesz panasza. Campy, szokták mondani erre.

intob2

Igazából technikailag elég jó a kezdés, a tervezett hangulathoz elegek a színészek, a helyszínek is teljesen rendben vannak. A probléma ott rejlik, hogy igazából egy érdekes karakter van, akivel viszont alig foglalkoznak. Nyilván egy pilotnak sokat kell alapozni, rengeteg szereplő mellett a világot bemutatni, viszont itt rosszul ültek neki szerintem.

Azzal kezdünk, hogy van egy fiú, akit valamiért meg akar szerezni egy báró. A probléma, hogy egy másik urasághoz kerül, aki nem akarja csak úgy simán átadni. Nyilván nem fedhetik fel, hogy miért ilyen különleges a srác, viszont talán az ő szemén keresztül bemutatva jobban működött volna a nyitó rész. Ehelyett egy tapasztalt harcos folyamatosan magyaráz neki, és nekünk, a nézőknek, semmi igazi felfedezés nincs, csak többnyire unalmas expozíció az első rész.

intob3

Szóval látom az alapanyagokat, ha túlesünk a magyarázós részeken, akkor ebből simán lehet egy jó kis sorozat, viszont itt 44 perc alatt nem sikerült nekik beindítani igazán a történetet. Részemről 6/10, de biztos megnézem a következő részt.

31 hozzászólás Ne habozz!

Narakh - 2015. 11. 17. 21:41

Részemről nem vártam sokat, és nem is kellett csalódnom. Bár valahol jó lenne, ha kicsiholnának belőle valamit, mert az elpazarolt potenciál másképp biztosan zavarni fog.

dzsiaj - 2015. 11. 17. 21:42

Én már elkönyveltem magamban guilty pleasure-nek:) Eredetiség, az egy deka sincs benne. Sőt, a 40+ perc alatt szerintem Guiness-rekordot döntöttek az előcitált közhelyek számából. De tényleg: magányos, múltját alig ismerő harcos, mester+tanítvány, szemét “munkáltató”, aki “csalja” az asszonyt; a fia, aki a helyére pályázik; nem kívánt terhesség.
Olyan egyszerű panelekből építkezik, hogy az helyenként fájdalmas, egyszerű, mint egy faék. Na de azok a verekedések… na azok miatt tutira maradok még sokáig :)

cart - 2015. 11. 17. 21:51

Nem volt rossz, de a berseker gyerek eléggé kilóg a világból. Jó-jó, kell ilyen rejtély, de azé he’ ez a vérzek gyilokgépleszek dolog.

noodles - 2015. 11. 17. 22:08

nem is tudom valahogy olyan gagyi volt az egész, alig kaptunk valamit a világból, ok verekedés jó volt de ezzel ki is fújt. talán a kamera beállítás vagy a színkezelés de sokszor valami amatőr filléres sorozatra emlékeztet.

Mardred - 2015. 11. 17. 22:43

Húzhat ez még egy Vikings-hez, Spartacushoz, vagy Black Sails-hez hasonló feltámadást, szerintem az első három rész után eldöntöm, hogy mi lesz vele…

energy - 2015. 11. 17. 23:09

nem adott sokat, de érdekel

Lemoni - 2015. 11. 17. 23:13

A történet nem ragadott meg annyira, de a képi megoldások jól sikerültek, azok a pipacsmezők gyönyörűek. Nézem tovább.

Bazsi - 2015. 11. 17. 23:19

szerintem a képi megoldások rohadt jók voltak, a fightok is, történet se rossz, biztos alakul még, nézős tovább!

zagloba - 2015. 11. 18. 01:05

Teljesen egyetértek humannal, és az előttem szólókkal.

Semmi különös, vagy új, de valahogy mégis érdekel mi lesz a későbbiekben.

Lehet nagy kasza, de ki is nőheti magát. Potenciál van benne.

Meglátjuk.

Mark Bolt - 2015. 11. 18. 06:42

90-es évek sorozatainak gagyi hangulata. Mortal Kombat kábé. A címek, a ruhák, a frizurák, az a béna fal, az a béna kapu, a piros zászlók, ahogy kinéz a gyilkológép a béna áltetkóival ami nem is tudom hogyan lett felvíve, szerintem CGI mert még a festéshez is komolytalan, és akkor a napszemüvegével a piros kis cuccában…szerintem az egyetlen különbség egy 90-es évekbeli gagyihoz képest, hogy meg merik mutatni az elnyiszitült nyakakat.

sehrezad - 2015. 11. 18. 08:32

Szerintem egész jó kis felvezetés volt látványilag, de ha nem ebben a hiánycikk-világban játszódna, lehet, hogy nem vonzana ennyire. No, meglátjuk, én bízom benne.

Bandrás - 2015. 11. 18. 09:54

6/10 nálam is, mindenképpen maradok, megvan a potenciál a sorozatban.

Road Lee - 2015. 11. 18. 10:20

Az egyik felét nagyon csíptem: a harcjeleneteket – a másik felétől pedig rosszul voltam: a brazil szappanoperás családi drámázástól. :-PPP :eeekkk:

És tartok tőle, hogy főleg a pilotot tolták meg harccal és mortal kombattal, a későbbikben a “családi drámán” lesz a hangsúly. Mert az olcsóbb is, ugye – és milyen izgalmas! :nem: :-P

A kellően ismert panelekből építkező :-P családi kavarás még Marton Csokas ellenére sem bír érdekelni, és a magam részéről úgy vagyok, ha egy pilot fele szvsz szemétdombról kikukázott kliséhalmaz, akkor már nem éri meg az időmet tölteni vele. :cancel:

juhaszvik - 2015. 11. 18. 12:40

szeretném, hogy jó legyen, de nem az. kap még egy esélyt, de nem igazán látom a javulás lehetőségét. nagyon hozzá kellene nyúlni a forgatókönyvhöz, hogy ebből valami élvezhető süljön ki. engem nem is a közelharc érdekel, a világban rejlő lehetőségekért várok még ki egy részt.

Lemoni - 2015. 11. 24. 14:06

Voltak fura fordulatok a 2. részben, bár a tini love story nem tartozott ezek közé. Nekem érdekesebb, mint pl. a Revolution volt.

cart - 2015. 11. 25. 19:35

Jaja, a második már javult, érdekes lehet még. Én jobban örülnék, ha szökésbe lennének, és arról szólna a story. Penge, csaja, tanítványa a bárók ellen stb.

fireblade - 2015. 11. 26. 21:23

Sosem értettem, ha a jövőbeli apokalipszisben kell élni..mért a legrégebbi vacak autók maradnak működőképesek??:)
egy mai autó se maradt ami működne? bezzeg a múzeumi 100 évesek simán mennek :)
a sorozat egy kicsit hajaz japán elvont animékre..ezért nézem még egy darabig..remélem ennél több brazilnyál nem lesz benne

Flanker - 2015. 11. 28. 01:15

fireblade: Ez könnyű: sokkal egyszerűbb alkatrészek, felépítés. Ez könnyű javítást, alkatrészpótlást jelent. Ezt egy mai autóval nem tudnád megtenni. Lásd pl. motorvezérlő eletronika.
Nekem két rész után bejön. Az akciókkal nem spóroltak (6 rész az 6 rész, látványos a dolog. A fordulatok, a kicsit szappanoperás vonal persze nem “ideális”, de nálam bőven belefér. Erősen várom a folytatást.

fireblade - 2015. 11. 28. 12:51

@Flanker:

ezzel nem értek egyet, mért nem akkor a 60-70-es évek autói?? azok is éppúgy egyszerűek voltak..és ne mond hogy egy 1910 évekbeli autóhoz lehet alkatrészt találni a jövőben..ma se egyszerű :) szerelni meg egyáltalán nem..ma sincs sok szerelő aki tényleg ért hozzájuk :)
mért nem egy 68-as BMW? :) abban semmi ilyen nem volt :)
mindegy, csak érdekesnek találtam a koncepciót..

Akciók remekek, nekem bejön a sorozat…

Benzin - 2015. 11. 30. 19:15

Raklap egyszerűségű történet ellenére még kitartok. Azt nem tudjátok, melyik epizódban fogják majd mutatni a feudalizmust? :D

Flanker - 2015. 12. 01. 23:18

fireblade: A 3. részben a szőke regentnek már 60-s éveknek tűnő autója volt. A többi autó pedig a 40-s éveknek tűnnek, ami már nem a 20-s, elég komoly ugrások, fejlesztések voltak abban a korszakban :)
Nem tudjuk hol játszódik, de ha feltételezzük hogy az USA területén, akkor ott egy 68-s BMW kuriózum, ritkaság, semmi esetre se tömegtermék.

Flanker - 2015. 12. 01. 23:20

Benzin:
Már mutatták: bárók, merev társadalmi ranglista amiből alig tudsz kilépni, az leszel amik a szüleid voltak.. A földesúr megvéd, cserébe te “ingyen” dolgozol neki. “Feletted” döntenek a sorsodról, semmi beleszólásod nincs, a báró leszarja hogy a “cogok” mit gondolnak.
Nincs kiemelve, de ezek mind a feudalizmus jelei.

energy - 2015. 12. 04. 13:19

Az első részben reméltem, hogy hamar megszöknek, elmennek keresni a “paradicsomot” és közben megismerjük a világot + a többi bárót, de beragadtak.

6! részes az első évad!

A 6.-ban akarnak meglépni, és akkor aggódhatunk, lesz-e második évad?!

Ez így nekem kevés.

Flanker - 2015. 12. 09. 23:29

energy: a Walking Dead is pontosan így kezdődött, szóval :)
A történet vonalvezetéses Dallasosan szappanos, de a karakterek elviszik, meg a harcok, szóval nyilván maradok az utolsó két részre :)

sehrezad - 2015. 12. 15. 09:00

Ez afféle felvezető rövid évadnak tűnt – de annak nem olyan vészes. Kíváncsi vagyok az utolsó részre, és hogy miként alakul ki végül a csapat, kik lesznek benne – logikusan Sunny, Veil, a kis pillangó és az újonc gyerek, de lehet, hogy az első kipottyan…

Flanker - 2015. 12. 15. 22:54

Nagyon kíváncsi vagyok, hány fő karakter fog meghalni

hummel - 2015. 12. 16. 15:19

Minerva egyrészről igen számító, manipulatív nő, másrészről viszont a sajátjaihoz igen lojális, ragaszkodó. Nem semmi személyiség. Szerintem ez a hat rész arra elegendő, hogy a szereplők egy része süllyesztőbe kerüljön és egy új status quo alakuljon ki, de arra nem, hogy valaki kijusson. Nem lepne meg, ha Veil is meghalna, egyrészt megszűnne a késztetés, hogy Sunny mielőbb kiutat találjon, másrészt a férfi érzelmileg is képes lenne kiszakadni Quinn, illetve a feudális felállás árnyékából.

hummel - 2015. 12. 21. 18:03

Talán nem is tervezik a készítők, hogy a főszereplők a badlands-en kívül érjenek révbe a sorozat befejeztével. Most M.K. és Sunny is azon lesz, hogy visszakerüljenek valahogy.

Veil azt magyarázta Tilda-nak, hogy kezébe veheti a saját sorsát, ha rossz üveget ad Minerva-nak. Elgondolkodtató. Egy orvos, aki egy gyilkosság lehetőségét veti fel valakinek. Nyilván a lány magától is eljuthatott a felismerésig, de az, hogy Veil külön felhívta rá a figyelmet, azt jelzi ő sem olyan ártatlan, mint ahogy eddig gondolni lehetett.

Sunny és Minerva egyaránt kapcsolatban van Ezra-val. A könyv és az iránytű egymáshoz tartozik. Vajon a két karakter kapcsolatában több van, szimpla származásnál?

Számomra kifejezetten élvezetes első évadot hoztak össze a készítők. Átgondolt feudális tagozódás, jól megkomponált harci jelenetek, remekül kidolgozott karakterek, és jól felépített történet. Az egész folyékonyan gördült előre, nem lehetett felfedezni üresjáratot.

Flanker - 2015. 12. 23. 13:42

Csatlakozom, fasza évad volt, nem hibátlan de simán egy 8/10 kijár érte, az évadzáró talán a legjobb rész volt, gyakorlatilag nulla üresjárattal.

Lemoni - 2015. 12. 23. 14:43

Meglepően nézhető sorozat, előzetesen nem ilyenre számítottam :) Kreáltak egy különleges világot és hozzá nagyon jó látvány megvalósítást. A történet néhol kiszámítható, éppen annyira, hogy azért továbbra is érdekes maradjon. A nem hivatalos 2. évados berendelést remélem hamarosan azzá teszik, van elég irány, szál, lehetőség a történet továbbgondolására.

Morgan - 2016. 03. 17. 11:52

Én a hókusz-pókusz miatt kaszáltam már az elején.

Jah meg utálom mikor a nőket úgy állítják be, hogy elit testőrök, vagy katonák. Egy komoly vérre menő küzdelemben egy nőnek semmi esélye egy férfival szemben. Egy ütés a felső testére és a küzdelemnek vége. Márpedig ez a teljes testfelületének igen nagy százaléka. Egy férfit is gyorsan ki lehet vonni a forgalomból, de sokkal kisebb felületen.
A tesztoszteron hatásairól már nem is beszélve.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz