login |

Színészek a szuperhősös képregény-sorozatokban

2015. 11. 18. 14:50 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: elmélkedés, szavazás, , ,

Szavazás a legalján van, de előtt szöveg.

Akartam írni egy hosszabbat a The Flash kapcsán, melyben azt ecsetelgettem volna, hogy talán az is szerepet játszik abban, hogy egyetlen szuperhősös képregény-sorozatként nézős maradt nálam, hogy akadnak benne elég jó, illetve kedvelhető a színészek. Persze nyilván, ahogy magát a műfajt, úgy a benne szereplő fiatal színészeket is gyakran lenézik, s nem is igazán rájuk gondolok (bár nincs különösebb bajom sem a főszereplővel, sem a geekekkel), hanem a mellékszereplő öreg motorosokra.

Ha megnézzük a DC-s képregény-sorozatokat, a The Flash-t, az Arrow-t és a Supergirl-t, akkor elég feltűnő (és nem meglepő, ld. recept), hogy a csapat és a színészgárda kialakítása eléggé egy kaptafára megy, a főhős segítőkkel, kockákkal, “hatósági személyekkel” van főleg körülvéve, s a fiatal/szép színészek mellett veterán, jól ismert nevek is kapnak szereplési lehetőséget.

Ed

Viszont rájöttem, hogy ahelyett, hogy hosszasan ecsetelném, hogy nálam mennyire sokat tesz hozzá a The Flash-hez Jesse L. Martin (Joe) és Tom Cavanagh (Wells), egyszerűbb megkérdezni titeket, hogy mit gondoltok a mellékszereplő “öregekről”? Főleg azért, mert simán lehet, hogy elfogult vagyok velük szemben, hiszen mind Martin-t, mind Cavanagh-t elég sok sorozatból ismertem (előbbi Law & Order-veterán, majd a The Philanthropist-ban volt, utóbbi például Ed, Scrubs, Love Monkey (szipp…)) és kedveltem.

Dresden1

Az Arrow-ban ugye a számtalan sorozatból ismert David Ramsey (Diggle) az egyik nagy veterán, a másik pedig Paul Blackthorne (Lance), akit sok korábbi szerepe ellenére én mindig is a The Dresden Files főhősével fogok azonosítani, míg a Supergirl nagy nevű veteránjait most Calista Flockhart (Cat Grant) és David Harewood (Henshaw) jelenti. És igen, ők is bejönnek nekem annak ellenére, hogy 3 rész után kaszáltam a sorozatot.

De tényleg, érdekelne a véleményetek, hogy számotokra is pluszt jelentenek a veteránok, vagy rohadtul nem érdekelnek az “öregek”, a sorozatokat úgyis Stephen Amell, Grant Gustin és Melissa Benoist adja el, vagy esetleg mindhárom színészgárdája totálisan értékelhetetlen? (Mondjuk a fentieket az idősebbekre hegyeztem ki, de azért jelzem, hogy a fő geek segítők (Felicity, Cisco, Wynn) mindhárom sorozatban jól eltaláltak.)

(Gondolkoztam, hogy a szavazásba beletegyem-e a Gotham-eseket, de az mégiscsak idősebb sorozat, így maradjunk ezeknél.)

Melyik DC-s képregény-sorozat színászgárdája a legjobb?

  • The Flash (70%, 1,153 Votes)
  • Arrow (26%, 433 Votes)
  • Supergirl (4%, 62 Votes)

Total Voters: 1,648

Loading ... Loading ...

34 hozzászólás Ne habozz!

Citromgróf - 2015. 11. 18. 15:06

Tom Cavanagh > All

Eni - 2015. 11. 18. 15:20

Az Arrow esetében már a főszereplőnél nagy gondok vannak. Stephen Amell jó pasi, de színésznek harmatgyenge.

Claire8310 - 2015. 11. 18. 15:35

Tom Cavanagh nekem mindig is Doug marad a Providenceből. :)
De amúgy igen a felsoroltak közül a Flash-é a legjobb, tehetségileg meg kémiára mindenképp.

energy - 2015. 11. 18. 15:48

Ed & Dresden & Ally McBeal
Ami Paul Blackthorne-t illeti, pár évad Arrow után már nem jut eszembe róla a The Dresden Files valahogy elidegenedett Lance-ként.

ravengirl - 2015. 11. 18. 15:53

Tom Cavanagh, egyértelműen. Nekem ő a legnagyszerűbb színész a jelenlegi felhozatalból, imádtam Edként, most pedig, ha nézem a sorozatot, eszembe sem jutnak a korábbi karakterei. A The Flashben egyébként a főszereplők is sokkal szimpibbek, mint a másik kettőben. Egyetértek Enivel Stephen Amellt illetően, és néha már Felicity cukisága is kicsit sok.
Jesse L. James nekem nem igazán ismerős, de nagyon szeretem ebben a szerepben, se nem túl sok, se nem túl kevés.
Szóval, igen, sokat számítanak a mellékszereplők: ahhoz, hogy rendszeresen nézzek egy sorozatot, nem elég, hogy szimpatizálok két főszereplővel.

DarkEagle - 2015. 11. 18. 15:56

Nekem általában minden hozza a tőle elvárt szintet néha még túl is teljesítik. :D De egyértelműen a Flash a jobb a 3 közül. EGYELŐRE! Hiszen ne feledjük el hogy a Supergirl elég nagy hátrányban van hiszen csak 4 rész ment le a másik kettő hozzá képest már öreg sorozatnak számít pláne az Arrow. :D De ott egyértelműen Lance, Felicity és Thea viszik a pálmát nálam. A többiek mind átlagosak néha egy-két jobb jelenettel. Egyébként is sokat számít hogy ki rendezi a részeket mert rendező függő hogy egy színész hogyan alakít. Mondjuk még ha Spielberg vagy Nolan rendezne egy részt a Flashben akkor se bírnám jobban Iris karakterét. Őt nagyon mellé lőtték. :D Igazából ott csak ő a kakukk tojás nálam. A többiek mind jók. Mág az új csajszi Hawkgirl is simán bealázza pedig össz-vissz volt 2 jelenete talán. :D

Mr. Moto - 2015. 11. 18. 16:11

Amíg nem volt Patty karaktere, addig egyértelműen Jesse L. Martin miatt volt számomra olyan a Flash hangulata, amilyen. Mindig bírtam, ha egy poénon nem csak a nézők nevetnek, hanem a karakterek is, ő meg gyakorlatilag megállás nélkül vigyorog és röhög.

Amúgy az összes közül (a Supergirlnek mondjuk csak a pilotját láttam) az Arrowban volt a legborzasztóbb színész, Colton Haynes (Roy), ő teljesen sub-Smallvile szint.

Zsanna - 2015. 11. 18. 16:35

Stephen Amell nem rossz színész. Láttam már hős szerelmest játszani romantikus filmben. És abszolút nem úgy oldotta meg, ahogy Olivert személyesíti meg. Elhittem neki, hogy ő a vidéki farmer, aki meg akarja hódítani az új tanárnőt.
Nem rosszabb, mint bármelyik társa a sorozatban. Ott is simán elhiszem neki, hogy ő a tartózkodó magányos harcos, aki nehezen aklimatizálódik megpróbáltatásai után a szülővárosában, és hogy nehezen tudja újra felépíteni a családjával a kapcsolatot, mert annyi titka van előttük, amit nem mer felfedni. Arról nem is beszélve, hogy új barátokat, szerelmet engedjen az életébe.
Ahogy már egy korábbi cikknél kommenteltem, engem sem hozott lázba túlzottan, még ha jó pasi is, ugyanakkor facebook-on valamelyik ismerősöm megosztotta egy videóját, és azóta követem őt. Nagyon vicces, aranyos pasi, aki imádja a kislányát és a feleségét, mellette pedig hatalmas ökörségeket bír csinálni. Egyáltalán nem olyan karót nyelt, és távolságtartó, mint Oliverként. Szerintem egyszerűen ilyen karaktert kell alakítania, nem lehet olyan kis cuki, mint Barry, vagy olyan ütődött, mint Ray stb. Szóval én miatta nézem a sorozatot. Lehet, hogy soha nem fog Oscart nyerni, de nem is olyan elviselhetetlen, mint mondjuk Jóban-rosszban vagy a Barátok közt egyes gépszínészei, akik mimika és hangsúly nélkül elmondják a mondataikat.

Peter_Wiggin - 2015. 11. 18. 17:19

A Flash-re szavaztam, mert az Arrow-ban Diggle irgalmatlanul idegesít, Tom Cavanagh pedig a legjobb dolog, ami egy sorozattal történhet:-).

Igaz a Flash-ben meg a Caitlin-Cisco páros zavar, mert a kiindulópont eléggé hasonlít(ott) a SHIELD-féle Fitz-Simmons páros-ra, akiket sokkal jobban kedvelek.

Theo - 2015. 11. 18. 17:41

Matek alapján +10-től -10-ig pontozva (bár kicsit csalva, muszáj)
Supergirl: Még csak pre-pilotot láttam. De színészek alapján Kara +2, James 0, Alex +6, Winn 0, Hank -10, Cat -50, szóval -52.
Arrow néhány visszatérőt is számolva: Oliver +6, Felicity +10, Diggle -7, Laurel -9, Moira -5, Lance +2, Merlyn +2, Thea +3, Roy -5, Sara, +1, Slade +1, Shado +10, Ray +5, Nyssa +7, Leyla +1, Waller +1, China White +10, Darhk +2, szóval +35.
Flash: Barry +5, Iris +2, Caitlin +2, Cisco +2, Wells -5, Joe -6, Eddie +1, Linda +5, Ronnie +2, Stein +1, Patty +10, Cold +1, Mick -10, szóval +10.

Ha jól adtam össze, persze ami régebb óta van, ott több szereplő volt, így nem teljesen arányos.
Arrow: +35, Flash: +10, Supergirl -52

Cardas - 2015. 11. 18. 18:12

Flash. A főszereplő a legnagyobb húzóerő, a képviselője az egész szériának, és az Arrownál egy ennyire fapofájú alak nálam rögtön mínusszal indítja az egészet. Persze lehet mondani hogy a szerep miatt ilyen, de nagyon bénának hat, és emiatt is nem akarták sokan, hogy részese legyen a DCCU-nak. Közben a Flashnek szinte minden szereplője szerethető a maga módján.

Ui: A Gotham mitől idősebb? Az Arrow már két éve ment, mikor azt műsorra ették, és egy idős a Flashel. o.O

Tiffauges - 2015. 11. 18. 18:23

Tom Cavanagh remek.
Paul Blackthorne-t imádtam, mint Harry Dresdent, de Lance-ként ki nem állhatom. Akkor nyilván jó színész! :D

jessm - 2015. 11. 18. 19:03

Nekem a főszereplő számít ,mert ha az idegesítene Benoit, Dustin , Amell. Akkor nem nézném a sorozatot, mert akkor elviselhetetlen lenne az egész,mert mégis csak ő a főszereplő , az ő szemszőge fog legtöbb percet elvenni egy részből.
Párszor nétem úgy sorozatot , hogy nem bistam a főszereplőt, de egy pár rész után mindig megunom , hogy ki kell keresenem az engem érdeklő 5 percet.

Arrowben Dig és Felicity tesznek sokat hozzá a részhez.

Flashben nekem Cisco és Joe ( csak nekem jut állandóan eszembe Rent-beli szerep?)

Supergirl clarissa Flockhart, testvér és Wynn akik sokat hozzá tesznek a rész élvezetéhez.

De a három közül az Arrow van a legközelebb a szivemhez.

Tilia - 2015. 11. 18. 19:05

Hmmm… akkor a The Flash-ből nem múlt ki a Tom Cavanagh alakította karakter? (Még nem néztem az új évadot.)
A maradék szereplők közt nekem Panabaker a legszimpibb és szeretem a Stein professzort alakító színészt is. A “feláldozta magát nyomozó” kifejezetten ellenszenves volt, a nagy szerelem Irissel együtt. (Valahogy mindig olyan érzésem van, hogy ha egyszer nem fogná vissza magát, Iris simán ledarálná Flash-t.) Az is tetszett, hogy a Szökés-es duót együtt láthattam. Sokkal könnyedebb a sorozat, mint az Arrow, így nem olyan nehéz felszabadultabban játszani benne.

Az Arrow-ban minden olyan komor. Nem is emlékszem, hogy volt-e benne egy igazán vidám jelenet. (Biztos volt, csak a sok viaskodás elfeledtette.) Merlyn-t már szörnyüldözős kora óta kedvelem, Thea szerintem jól vette a változásokat, és a japán anyukát is csíptem valamiért. A Lance-nővéreket kifejezetten nem kedvelem. Felicity-t sem különösebben, olyan kis pattogónak érzem. Még Atom-ból lehetett volna valami, de összement. :-)

Ugyanakkor Calista Flockhart a szívem egyik csücske, és a Supergirl-ből csak a pilotot láttam még a nyáron.

winnie - 2015. 11. 18. 19:18

“A Gotham mitől idősebb? Az Arrow már két éve ment, mikor azt műsorra ették, és egy idős a Flashel. o.O”

attól idősebb, hogy jóval idősebb a célközönsége és a szereplőgárdájában is jóval több a nem tinikompatbilis felnőtt.

winnie - 2015. 11. 18. 19:19

Tilia: ha láttad az 1. évadot, tudott a választ a kérdésedre, de maradt állandó szereplő cavanagh, az nem merült fel, hogy kiszáll a sorozatból:)

lacus - 2015. 11. 18. 19:25

aszt hiszem hogy pont a múltheti flash epizód után gondolkoztam el azon hogy mennyire kell a csapatba Tom Cavanagh karaktere, az első évadot is felfelé húzta és a mostanit is.
Szerintem több tapasztalt, idősebb színész kéne ezekbe a “fiatalos” sorozatokba, sokat jelentene az összképen, nem tűnnének ennyire gagyinak(a legtöbbjük)

zzorg - 2015. 11. 18. 19:35

Mióta Gotham néző lettem, kaszáltam az Arrow-t és el se kezdtem a Supergirlt a trailer láttán. Flash 2. évadjára maradtam, de erősen le vagyok maradva vele.

Korrekt leszek, ezen a szavazáson én is a Flashre voksoltam volna, de ha nem hagytad volna ki a Gothamet, akkor egyértelműen arra esne a választásom.

A fenti 3 sorozat teljesen egysíkú, már unalmas. Ráadásul a színészek is elég gyengék 1-2 kivételtől eltekintve. Az Arrowból Lance nyomozót tudom csak kiemelni, a Flashből Flasht és Wellst.

A Gotham sem mondható sokkal egyedibbnek, viszont ott a színészek kiválóak, egytől egyig odateszik magukat.
Gordon persze kissé egysíkú, de teljesen rendben van. Akik a pálmát viszik, azok a gonosztevők.

spamdog - 2015. 11. 18. 19:53

Tom Cavanagh nagy kedvenc az ED óta, de a legsziporkázóbb a Scrubs-ban volt!

Capri - 2015. 11. 18. 19:55

Flash: Tom Cavanagh élete legnagyobb szerepe Dr. Wells, annyira illik hozzá. Csak a Scrubs-ban láttam őt, a főszereplő, JD tesójaként. Barry Allen-hez is passzol Grant Gustin. Őt láttam korábban Glee-ben.

Arrow:Emily Bett Rickards vagyis Felicity sokat tesz Arrow-ben. Quentin Lance rendőrkapitány a legjobb színész a sorozatban. Katie Cassidy alázatos színésznő, egy karakterfejlődést látunk tőle.Stephen Amell-nél alkalmasabb színész nincs, aki illik Arrow-hoz,mivel nemcsak színészkedni kell, hanem a megfelelő fizikai alkat is.

Supergirl-ről nem írok, mert nem láttam még.

a Kati néni - 2015. 11. 18. 20:27

Tom Cavanagh miatt a Flash (bár Calistát is bírom egy kicsit Cat Grantként).

(Egyébként érdekes, hogy mennyire megfogott Patty Spivot, ezerszer jobban illik Barry mellé, mint Iris. Irist akár el is küldhetnék melegebb éghajlatra, annyira harmatgyenge. Nagyon elbaltázták a castingot, nulla kémia sincs Candice Patton és Grant Gustin között. A Superman-feldolgozásokban is érdekesnek találom Clark és Lois kapcsolatát, a “se veled-se nélküled” Pattyvel jobban működne, mint Irisszel, annak ellenére, hogy ez teljesen ellentmond a képregényes, azóta már kitörölt kánonnak.)

dragon1986 - 2015. 11. 18. 20:29

Arrow-bol kimaradt Merlyn az írásban ő is nevezhető öregnek dr. Who es Torchwood.

1. The Flash
Mindenki pozitív kivéve Iris-t Zoom elrabolhatna

2. Arrow
Felicity kezd az idegeimre menni, főleg amikor rajott ironman lightből antman lett :D

3. Supergirl

Mivel csak az első részt láttam darálni fogom.
Igaz Cat elég idegesítő emellet meg anorexiásnak tűnik.

Lilith - 2015. 11. 18. 21:11

Látom Tom Cavanagh mindenkinek a szive csücske,nekem is.De ott azért Grant Gustin is viszi a pálámát rendesen (érdekes módon még Irist alakító színésznő is kezd javuló tendenciát mutatni.).Arrow-ból Paul a nagy ász,bár a Dresden Aktákban sokkal jobban kedvelhető volt,lehet a karaktere miatt,de az Arrow-ban mintha elveszne,ez érvényes K.Cassidy-re is (Laurel) ő pl. az Odaátban alakította anno Ruby-t elég sokáig és ott nagyon adta,szóval itt is szereposztási gond lehet.Supergirl-t elkaszáltam egyból.Próbáltam a pilotot is és a második részt is,de nagyon nem begyere.Pedig Calista F.-t is kedvelem,ha jól emlékszem a Ally MCbeal-ben volt anno fsz.De javítsatok ki ha tévedek.

Lilith - 2015. 11. 18. 21:12

Jaj tényleg és hát John Barrowman,az ő jeleneteit mindig megnéztem még ha tekergettem is 1-1 részt,rá mindig visszaugrottam. :)

István - 2015. 11. 18. 21:49

Flashre szavaztam, valahogy most azt tartom a legjobbnak, de azért az Arrowban is vannak kiemelkedőek, pl nagy kedvencem Jack Barrowman. A Supergirlben szerintem viszont rém szörnyű a szereplőgárda egytől egyig.

Csapó - 2015. 11. 18. 23:01

Constantine :D

Thomas - 2015. 11. 19. 00:11

Ha a komplett szereplőgárda a kérdés, akkor az Arrow-ra szavazok. Ha viszont az “öregek”, akkor nem, mert Diggle és Lance pont elég nulla szerepek, utóbbi rendszerint idegesítő is.
A Flash-el az elején épp az is volt a bajom a heti ügyeken kívül, hogy szerintem elég rosszul sikerült a casting, a főszereplőn kívül nem nagyon volt benne számomra kedvelhető színész. Azóta nagyjából megszoktam őket, Joe, Iris elég jók, meg már van Patty is:) Viszont Cavanagh az elejétől fogva nem szimpi nekem. Ahogy nézem a szerepeit, nem nagyon láttam még másban, vagy amiben mégis (pár film és az Eli Stone), abból nem is emlékszem rá.
A Supergirl-t még nehéz megítélni, Benoist és Flockhart nagyon jók, a többiek elég semlegesek eddig.

mse - 2015. 11. 19. 10:10

Egyértelműen a Supergirl, ugyan már. Az Arrow színészgárdája mocskosul rossz, már csak azért is, mert Stephen Amell valószínűleg a legrosszabb lead az összes jelenleg futó országos sorozatban, és ez alapból lehúzza a csapatot. Abban a sorozatban a vendégszínészek a legjobbak, és őket is sajnálom.

A The Flash színészei ehhez képest jóval karizmatikusabbak, Grant Gustin sokkal jobban megállja a helyét, a színészek többsége is rendben van, de Panabakernek és Valdesnek kellett némi idő részemről, és utóbbival most is vannak problémáim olykor.

Ehhez képest a Supergirl minden szinten hozza a szintet, épp az előző részben jöttem rá, hogy Chyler Leigh mennyire kell ide, de Benoist is rendkívül karizmatikus, akár csak Gustin, kivéve, hogy őt nem húzzák le, hanem inkább csak fel a szereplőtársak. Talán valamilyen szinten nem is fair hasonlítani, hisz az egyik CBS, a másik CW, de a The 100 óta ez az indok sem áll igazából, hisz ha ott össze tudtak állítani egy meglepően kompetens gárdát, akkor más sorozatban miért nem?

Bazsi - 2015. 11. 19. 10:49

Tom Cavanagh egyértelműen, visz mindent.
Supergirl számomra nagy csalódás, Arrow-t pedig már megszoktuk a 4évad alatt, nem kiemelkedő mostanában, de azért nézhető. Viszont Cavanagh ahogy alakítja Wells-t na az tényleg mesteri!

Ace - 2015. 11. 19. 11:16

Stephen Amell-el semmi gond nincs szerintem nem kell egy főhősnek folyamatosan jópofizni meg vicceskedni teljesen jól illik Arrow-hoz. A fizikuma is meg van és jól hozza Oliver karakterét is + nem olyan a feje mint aki most jött ki az általános iskolából a Flash kicsit olyan mintha a YA filmekhez akarna hasonlítani amik nálam alaból felejtősek a Supergirl-el is hasonló a meglátásom.

mse - 2015. 11. 19. 14:36

@Ace: Nem Amell karakterének jópofizásmentességével van bajom, hanem hogy annyira mű és értékelhetetlen amit csinál, hogy nem csak hogy kihoz az atmoszférából, hanem egyenesen irritál. Más jelenetekben meg egyáltalán nem reagál a szerepnek és a helyzetnek megfelelően, és attól függetlenül, hogy nyilván a fizikum egy ilyen szerepben igenis számít, ez sajnos a színészi kvalitása többi pontjához nem ad semmit.

Tudom, hogy a színészet megítélése szubjektív, de nehezen tudom elfogadni, hogy létezik egy olyan univerzum, ahol Amell jó színészként van számon tartva.

laxikahun - 2015. 11. 19. 16:07

de jó ennyi különböző véleményt olvasni. Érdekes hogy mindenkinek megvannak a mag preferenciái és ezt nagyon jó látni. Nálam a flash és arrow tekintetében két karakter van illetve a hozzátartozó színészek akiktől gutaütést tudok kapni, az a Laurel-t játszó Katy Cassidy, és Sarah karaktere. a falra mászok tőlük ha csak meglátom őket.

Ace - 2015. 11. 19. 16:13

mse

Azt ahogy az érzelmeket kimutatja simán betudható a karakterének aki egy szigeten + még egy két húzós helyen megacélosodott ember. Ahogy meg reagál helyzetekre amiket mond meg az íróktól függ és nem a színésztől. Persze nem azt mondom ,hogy a pali egy színész óriás de nem olyan pocsék mint ahogyan néhányan lefestik egy ilyen szintű produkcióban meg kb. mint a másik kettő teljessen jó nem rosszabb sőt azt is megmerném kockáztatni ,hogy akár egy Justice League filmben is megállná a helyét mint Arrow én pl nem tartom rosszabbnak mint Jeremy Rennert aki hasonló a marvelnél Hawkeye-ként… bár tudom ,hogy oda mást castingolnak.

Ace - 2015. 11. 19. 16:17

laxikahun
Laurel-ről és Sarah-ról sajnos nekem is hasonló a véleményem sokat rontanak az Arrow-on.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz