login |

The Bastard Executioner: Kurt Sutter elkaszálta a sorozatát?

2015. 11. 19. 14:50 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: a hét dumája, elmélkedés, hírek,

Kurt Sutter-1 Kurt Sutter-2

A fenti két tweet jó kiindulási pont, mert úgy tűnik, kivételesen beletrafáltam. Na, nem mintha ördöngösség lett volna, hiszen tudjuk, hogy mekkora Kurt Sutter egója. Lejjebb ott a hét dumája is kiemelve.

De alapvetően a poszt is erről szólna, hogy vajon mit tenne, mit kéne tennie egy írónak: örülnie, hogy dolgozhat, olyat csinálhat, amit szeret, vagy dühöngenie, mert “senkit” sem érdekel, amit csinál. És ez nem csak a nem nézett sorozatokra igaz, hanem azokra is, amiknek fix a nézettsége. Egy NCIS esetében is tudja az író, hogy 1.) írhat bármilyen jót, nem fog hullámokat verni vele, mert nincs sajtója a sorozatnak, 2.) írhat bármilyen rosszat, a nézettség nem fog változni. Ergó tök mindegy, mit ad ki a kezéből.

Na, ennyit számít egy készítő pedigréje, ha kosztümös sorozattal próbálkozik. A The Shield egyik fő írója és a Sons of Anarchy készítője idén új sorozattal, a The Bastard Executioner-rel próbálkozott, amit egyrészt kritikusi közöny kísért odakint, másrészt viszonylagos nézői közöny (mondjuk ez az FX-en nem csoda, de a lényeg, hogy a készítő neve itt sem hozott csodát), s itthon is érdektelenség fogadta az egészet – ezért is írtam, hogy szívesen fogadnánk az évadról vendégírást, mert én is sötétben tapogatózom annak kapcsán, hogy milyen is volt a The Bastard Executioner. Nyilván a pilotkritika és a pár komment azért segít.

Ja, a lényeg: az FX elkaszálta a The Bastard Executioner-t, mely most finálézott.

Illetve a jelek szerint Kurt Sutter kaszálta el, mégpedig egy The Hollywood Reporter-ben vásárolt hirdetéssel. (Most tekintsünk el attól, hogy lehet, hogy a minimálisan nézett sorozatait megmentő FX a főkolompos, Sutter csak megkérte őket imidzsmentési célzattal, hadd tűnjön úgy, mintha ő nem akarná folytatni) Mellette egy interjú is volt, amiben azt mondja:

I don’t want to write something that nobody’s fucking watching.

Sutter nem akar olyasmit írni, amit senki nem néz. És itt a senki csak egy millió embert jelent (Amerikában, hivatalosan, elsősugárzáskor), és nem 5-7M-t, mint a Sons of Anarchy esetében. Neki van igaza? Vagy ezzel szembeköpi a nézőit? Ugyanezt a kérdést szoktuk feltenni a kaszák esetében is, hiszen minden kaszált sorozatnak van pár millió nézője, szóval nézőellenes lépés a kasza. De ha azt nézzük, hogy a helyettesítő sorozat még több nézőt hozhat, akkor hirtelen nézőbaráttá válik. Persze nem, de…

Ennyi. Itt a hirdetés is, ami megjelent, mondom, az interjút is érdemes hozzá elolvasni, tanulságos. És mostantól fogva szurkolok, hogy a The Bastard Executioner kapjon vagy 10 Emmy-jelölést, a fő- és a színész kategóriákban. Mekkora lenne már!

image2 (1).JPG

15 hozzászólás Ne habozz!

Regnak - 2015. 11. 19. 15:22

Nekem nézős volt, de csak mert nincs GOT. Nem volt egy nagyon nagy szám, de azért rossz sem.

Én sajnálom a kaszát, nekem ez rossz hír, egy korrekt sorozattal kevesebb.

6/10 simán adható volt rá.

Lemoni - 2015. 11. 19. 15:42

Ilyen sorozatot én még nem láttam. Nem a történetre gondolok, az jó volt. Középkor, Wales, templomos lovag, vajákos asszony, szerelem, árulás, ezek nekem hívószavak. Nem volt túl szerencsés 3 karakternél (hóhér, templomos lovag, banya) a kaszting. De még ez is elment volna. Viszont, végig az volt az érzésem, hogy Sutter nem vette komolyan ezt az egészet. Pedig szívügye volt, teljesen az övé, mégis nekem az jött át, hogy saját magának, saját szórakoztatására csinálta, igazhitű hős mártírlovagot játszhatott, neje őasszonysága kiválasztott vérvonal birtokosa, túlpozicionálta magukat, ráadásul ritka pocsék játékkal, és ez eléggé lerontotta az amúgy jó történetet.

monti - 2015. 11. 19. 16:09

Engem első rész badarságjai anyira felidegesítettek hogy egyből kaszáltam is, bár nyilván egyrészt az én hibám is mert valamiért élethűségre számítottam

peethimself - 2015. 11. 19. 17:22

Akkor jöhet is a SoA spinoff. :D

juhaszvik - 2015. 11. 19. 17:31

sokféleképpen lehet elsüllyeszteni egy hajót. lehet titokban, úgy hogy senki meg nem tudja, és lehet így, látványosan. gyanítom az egész arról szól, hogy ha már bukik (KS), abból kihozzon valami nem szokványosat, amire felkapják az emberek fejüket.

az Emmy-jelölés meg viccnek jó, de na… :)

Etele - 2015. 11. 19. 18:02

Sokkal-sokkal többet és jobbat vártam.
Ritkán írok ilyet Sutter kapcsán, de örülök, hogy kaszálták a sorozatot, talán belefog valamibe, amit sikerül a SoA első pár évadjának minőségén megcsinálni.
Annyira szagtalan, íztelen és semmilyen lett ez a BE hogy az valami csoda.

Liu - 2015. 11. 19. 18:35

Ha az első 2-3 rész után jelentik be, hogy lemegy a maradék és szevasztok, akkor rendben.

Viszont a “vicces” az egészben az, hogy az utóbbi részekben elkezdődött valami, ami reményt adott arra, hogy idővel “beérik” a dolog.

prat - 2015. 11. 19. 18:37

nem hiába csúszott lefele a soa az végső évadoknál, maga az utolsó évad pedig szóra sem méltatandó.
ez az ember egy megalomániás hack, vannak jó ötletei de képtelen normálisan kibontani őket, társulást meg ellenzi minden formában hihetetlen egoja miatt.

kb. szépen eltakarítanám valami országos adóra tini szuperhősös sorozatokat gyártani, azt még talán végig is tudná csinálni.

m76 - 2015. 11. 19. 18:39

Nekem sem lépte át a sorozat az ingerküszöbömet, ill átlépte negatív oldalról.

Szerintem nincs igaza. Egy írónak legyen önkritikája, most ez úgy néz ki mintha a nézőket hibáztatná azért, hogy nem nézik az egyébként csodás alkotását. Nem, értse meg, hogy azért nem nézik, mert nem érdekli őket, vagy azért mert ugyan érdekelte őket, de nem tartják jónak, ennyi.

Crow - 2015. 11. 19. 19:09

Szerintem a Main Hero miatt volt bukta a téma. Sztori ott volt, összemosta a valóságot a mágiával kvázi fantasy. Nekem a főszereplőről egyszerűen nem jött le hogy egy halhatatlan keresztes veterán, és innentől hiteltelen lett az egész. Csinos kis bárónővel kalandozása nem tartja fent az érdeklődést. És amúgy kicsi volt a világ, egy sziget kis megyéje, hát, a mi ingerküszöbünk a világmegváltáson áll… :)
Lehet a misztikum lett volna a lényeg, a szeráfok a tetovált bőrrel, de akkor meg azt a vonalat kellett volna tolni. Vagy az új családja, akik hazudtak érte hogy ne haljon meg, felnyomja a felesége, persze, de a fiút sajátjának tekinti. Vhogy a semmi közé markolt a cucc, szerintem. Bánom mert volt hangulata az elején, nameg a kínzások! brr

clegane - 2015. 11. 19. 20:52

micsoda hisztis ribanc ez az ember XD

bélabá - 2015. 11. 19. 20:54

Én elkezdtem nézni az első részt, de úgy a felénél kinyomtam, és soha nem jutott többet eszembe, hogy vajon mi van a folytatásban.

Teljesen érdektelen volt.

sorozat/gyilkos - 2015. 11. 19. 21:18

Nyilván nem kap semmit, ha csak nem trollkodnak vele. A kommentelőknek igaza van, se íze, se bűze. Én még a gyötrelmesen erőltetett történet és karaktervezetést is betenném. Szóval méltán, Sutter miatt duplán méltán kasza.

baggio - 2015. 11. 19. 21:30

Én nagyon akartam szeretni ezt a sorozatot (bár a SoA utolsó évadát nehezen lehet megbocsátani Sutternek), a pilot reménykeltő is volt, de pár rész alatt annyira érdektelen katyvasszá vált az egész, hogy évad közben kaszáltam, úgy a 4-5. epizód környékén. Kár érte.

DVM - 2015. 11. 20. 01:05

Ekkora hisztit felnőtt embertől…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz