login |

butiquehotel.hu: rettenet a köbön?

2015. 11. 20. 15:02 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Gondoltam, ha már magyar napokat tartok és megnéztem az Aranyélet, valamint a Válótársak eddigi összes részét, akkor a butiquehotel.hu is kap 3 résznyi esélyt, annak ellenére, hogy olvastam a pilotkritikát és a véleményeiteket.

Most azt kéne írnom, hogy nem kellett volna, de nagyon tanulságos volt az egész olyan szempontból, hogy rádöbbenhettem, hogy valaki ezt képes volt eladásra kínálni, s megint valaki képes volt megvenni. Egyébként természetesen nem kellett volna, de olykor katasztrófaturizmusra is szükség van. Olyan nehéz lenne egy esetlen, ámde szerethető sorozatot készíteni?

Butiquehotel-6

Egyedül az menti meg a butiquehotel.hu-t a nulla ponttól, hogy bár nem vicces, de talán nem is akar vicces lenni. És ha az ember úgy nézi, hogy ez nem egy komédia, hanem valami neurózis elleni gyógyszer reklámja, vagy akár egy vérkomoly dráma, máris nem elviselhetetlen – csak érdektelen és unalmas.

A humorod, az pokoli.

Nem tudom, hogy előzetesen volt-e szó arról, hogy a sorozat műfaja komédia lesz, vagy csak mi értettük félre a dolgot, de tényleg fura szerzet ez a sorozat, és ezt nem jópofizásból mondom, nem csak színlelem, hogy nincs az egészben poén.

Butiquehotel-4

Valljuk meg, hogy az alaphelyzet, miszerint egy fiatal lány kap egy szállodát és be kell indítania, kínál magától értetődő poénokat, akár helyzetkomikumokat, de a készítők mintha tudatosan kerülnék az ilyesmit, mintha lenéznék azt a módszert, amivel röhögést lehetne előcsalni a nézőből. (Remek példa az 1×02-ben, amikor egy hivatalos személy beleesik a medencébe – és EZT NEM MUTATJÁK! Olcsó poén, naná, de biztos, hogy valaki felnyerített volna. De ők pont a beleesés előtt jelenetet váltanak. Elég WTF. Nem mintha hiányoltam volna, mert anélkül is ósdi megoldás, de akkor minek írták bele?)

Poénok helyett inkább zűrzavar és a szervezetlenség köré építik a sztorit, meg kapunk némi kínosságot, a gáz csak az, hogy mindezt rém taszító karakterekkel teszik. Az egy dolog, hogy a pilotban rögtön ránk dobnak mindenkit, hogy senkit ne ismerhessünk meg komolyabban (oké, amatőrök az írók), de az totális enigma, hogy miért nem akartak szinte senkit sem szimpatikussá tenni. (Egyedül a teljesen különálló történetszálon állatokkal suttogó Székhelyi József aranyos bácsija elviselhető, de nála, mint a pilotban kukkoló Gesztesi Máténál, kicsit befigyel a creepy faktor.)

Butiquehotel-2

Még a főhős is nagyon nehezen kedvelhető meg, ami eleve öngyilkosság egy sorozat esetében, de anya meg a szakács karakterét tűzre kéne vágni, utóbbi bajszával együtt. Mikor volt nézővonzó a döbbenetes harsányság és az irritálóság?

De a legnagyobb baj, s talán ez mutatja legjobban a butiquehotel.hu kidolgozatlanságát, hogy bár tudjuk, hogy milyen tulajdonságai vannak a Hernádi Judit által játszott anyának, de a képernyőn csak Hernádi saját korábbi karaktereinek mixtúráját látjuk, mint ahogy Reviczky Gábor is olyan, mint amilyen legtöbbször lenni szokott.

Butiquehotel-1

És ez az az elcsépeltség, ami értelmezhetetlen – basszus, nem a 90-es években járunk! El sem tudom képzelni, hogy milyen megpróbáltatás lehetett ilyesmit írni, hát még eljátszani. Sok gagyi filmről lerí, hogy a színészek számára remek móka, de a butiquehotel.hu számukra is tortúrának tűnik.

Butiquehotel-5

És akkor képzeljetek még ide pár méltatlankodó bekezdést arról, hogy szomorú, hogy látszólag rohamtempóban forgattak és nyilvánvalóan bakis jeleneteket hagytak a részekben, mint ahogy azt is, hogy ha véletlenül mégis van valami poénkezdemény (a kopasz Reviczky a hajcsavarókkal), akkor azt is agyon kell magyarázni (nem volt elég kimondani, hogy hajcsavaró, Székhelyinek még meg is kellett fogni kollégája fejét. Mert a néző hülye?)

4 hozzászólás Ne habozz!

Monstertime - 2015. 11. 20. 15:59

Állítólag romantikus komédiának szánták, én ebből csak egy picit láttam, mégpedig az utolsó részben. De ez akkor sem komédia, egyszer tudtam felnevetni, amikor Borisz meglátja a temérdek zöldséget:
– Mi a szar ez?
S, elkezdenek fuldokolni. Na, ennyi volt a jó a butigouhotel.hu-ból, melynek ember legyen a talpán, aki letudja írni nevét.

winnie - 2015. 11. 20. 16:15

hmm, igen. például a romantika jó irány lehetett volna, de az első 3 részben ennek még alig volt jele, főleg a főhős részéről (egy célzás volt a pasigondra). és akkor, ha egy kicsit kevésbé lett volna idegesítő néhány karakter, máris nem annyira zavart volna a stílus, vagy annak hiánya.

engé - 2015. 11. 20. 18:14

Plusz miért néz ki az egész úgy mint egy török sorozat? Lassan 2016.

grsb - 2015. 11. 20. 20:56

Iggen, ez szerintem tipikus esete annak, hogy valami annyira egyszerre minden akar lenni (már műfajilag), hogy leginkább semmi se lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz