login |

Aranyélet: megy az 1. évad

2015. 11. 20. 23:55 - Írta: winnie

83 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Előzetesen már írtunk az Aranyéletről, azonban mivel nemcsak a pilot, hanem az első 4 rész is elérhetővé vált a premier napján, így időbe telt, míg sort keríthettem rá, de amint elkezdtem, nagyon gyorsan leszaladt a szezon első fele. És ez nagyjából tükrözi is a hozzáállásomat a sorozathoz. Annak ellenére, hogy látom, közel sem mindenki áll be a csápoló kritikusok közé, én nem tudok mást tenni, minthogy az ő véleményüket visszhangozzam – természetesen spoiler nélkül. Eddig tök jó az Aranyélet, nagyjából egyenletesen hozza számomra a 7-8-as átlagot.

Aranyélet-1

Annyit szerintem már mindenki tud az Aranyéletről, hogy egy viszonylagos jómódban élő simlis család a főszereplője, apu piti szélhámos, anyu jóval pitibb, a fiuk pedig mind közül a legpitibb – legalábbis a kezdetekben. Szerencsére a kislányuk tipikus jó gyerek és jó tanuló, és mintha a fény is megvillanna az alagút végén, ugyanis a családfő úgy dönt, hogy megpróbál kiszállni a bűn világából.

Mostantól tisztességesen fogunk élni.

Igen, ez olyan, mint a heist-filmekben a “csak még egy legutolsó meló”, nyilván nincs sok esélye megtisztulni, a múltja utána nyúl és nem ereszti. De le a kalappal előtte, ő megpróbálja, és lépten-nyomon bizonyítja találékonyságát, miközben tudat alatt is maga alatt vágja a fát.

Aranyélet-3

A készítőknek az antihősös sorozatoknál sosincs egyszerű dolga, ha “rongyembereket” kell megkedveltetni a nézőkkel, vagy legalábbis azt elérni náluk, hogy megtűrjék őket. Itt pedig eléggé meg is nehezítik saját dolgukat azzal, hogy menthetetlen figurának mutatják be őket. És mégis, vagy a szkriptnek, vagy a színészek játékának köszönhetően még annak a sorsa, illetve a karaktere is elkezd érdekelni, aki minden további nélkül végignézné annak a halálát, akire nemrég kissé megsértődött.

(Azt például, hogy a Fear The Walking Dead után egy újabb sorozat fogadtatott el velem egy tróger tinisrácot, kábé a világ nyolcadik csodájának tartok, de bármennyire is irritáló olykor a wannabe rapper stílusa, idővel eljutottam oda, hogy mégsem megyek a falnak tőle.)

Aranyélet-4

Mondjuk az is sokat segít a család elfogadásában, hogy látni, azért elég erős köztük a kötelék, minden balhé, nemtörődömség és veszekedés, no meg hazugság ellenére is szeretik egymást (ld. 1×02 és a részeges hazajövetel vagy az 1×04 és a road trip), még akkor is, ha többségük a pénz látványáért, meg a gazdagság látszatáért még jobban oda van.

És ez a látszat a sorozat legnagyobb tétje. Miközben például a családapa simán lejjebb adni ebből a talmi életszínvonalból, addig anyu foggal-körömmel ragaszkodni akad a budai dombokon lévő villához, meg az elért státuszához. Ami nyilván egyfelől röhejes, mint ahogy a gazdagemberek problémáit is sokan annak tartják, de itt tényleg nem milliomosokról van szó, hanem hitelekben úszó, a szakadék szélén egyensúlyozó figurákról.

Aranyélet-12

A sorozat elfogadásában pedig, ebben az amerikai szériák által uralt világban az segít, hogy technikailag itt tényleg nagyon kevés helyen lóg ki a lóláb (akciójelenetek terén még mindig botladozunk). Főleg a vizuális megvalósítás igen erős, legyen szó akár rendezésről, akár kameramunkáról, akár a vágásról. Az efféle dolgokra ritkán figyelek fel, de az Aranyéletben helyenként nagyon kreatív, vagy csak nem szokványos, filmes megoldások vannak.

Nem volt egyszerű az indulás, de a második rész közepére már tudtam, hogy nem lesz gond a karakterekkel és a sorozattal, még akkor sem, ha olykor tipikus húzások vannak benne, főleg, hogy azokat elég jól kompenzálják nem túl várt megoldásokkal. Mondjuk a váratlanság inkább a klisék (hazai produkciók esetében nem igazán megszokott) elkerülését jelentik ez esetben, nem pedig a csavaros sztorit, mert valljuk meg, hogy a személyes minitörténetek szinte egytől egyig kottázhatóak, látszik, hogy mire futtatják ki őket. Legalábbis eddig.

Aranyélet-11

Azonban az említett egyéni szálak azok, amik nagy meglepetésemre mind bejönnek, legyen szó akármelyik családtagról. És nemcsak annak köszönhetően, hogy valamennyire törődik velük a néző, a sztorikat jóféle mellékszereplők támogatják meg, akik nélkül nem sokra menne az Aranyélet.

Más kérdés, hogy szerintem az 1×04-re ahhoz is hozzászokhatunk, hogy a sorozat világa velejéig romlott és korrupt, idővel már-már parodisztikussá kezd válni, ahogy még a legjelentéktelenebb epizodista is törvényt szeg és dollárjelek ugrálnak a szeme előtt. Nem mintha nem lenne reális, hogy mindenki a pénzre hajt.

Aranyélet-10

Igen borongós hangvételű sorozat az Aranyélet, nem sok remény látszik család tagjai számára, de ha terveznek 2. szezonnal, akkor talán nem kell aggódnunk (és miért ne terveznének?). Még akkor sem, ha megindult a spirál, ami egyre lejjebb húzza őket, és már nincs túl sok idejük a felszínre kerülve levegőhöz jutni. Kérdés, hogy odafönt mi vár rájuk: a megváltás, vagy az örök kárhozat – még nem nagyon sejteni, hogy találnak-e kiutat, vagy elkövetnek olyasmit, ahonnan már nincs visszaút.

Ja, és még egy dolog, ami bejön. A Társas játék 2. évadot nagyon szapultam a zenék túlreprezentáltsága miatt, bár olykor remek számok voltak benne. Az Aranyélet nincs túltolva dalokkal, és mind a hangszeres zenéje bejön, mind pedig, amikor egyéb számokkal dobják fel. Meg egyébként is, úgysem nagyon hallani tévében egymás után Pokolgépet és Irie Maffia-t, vagy Lady Macbethet és a Cziránku Sándort is tagjai között tudó Barbaro-t.

Aranyélet-6

human látatlanban elég szkeptikus volt az Aranyéletet hozsannázó kritikák láttán, s hiszem, hogy ő közel sem állna hozzá ennyire pozitívan a sorozathoz, főleg, hogy inkább otthon van az antihősös tematikában. De nálam, annak ellenére, hogy tartottam ettől az aspektustól, csont nélkül bejött a sorozat. Kevésbé vagyok edzett antihősök terén, olykor kényelmetlen is volt nézni némelyik húzást, de ettől még tényleg az ősz egyik legjobb új sorozatáról van szó.

Aranyélet-9

ui.: Az viszont őszintén meglepett, hogy jelentőséget tulajdonítanak az epizódcímeknek. Az meg pláne, hogy többször is emlegetnek taurint, pedig azt hála a törvénykezésnek, látványosan eltüntették a magyar energiaitalok összetevői közül. De ez legyen a legnagyobb baj.

83 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2015. 11. 08. 19:01

Az 57 perces játékidőt picit soknak éreztem, de egyébként jó volt a pilot. Érdemes megnézni. 7/10

dxhero12 - 2015. 11. 08. 21:03

Szerintem nagyon jó volt a pilot. Remélem lesz 2. évadja mert ez a 4 rész nagyon jó volt.

sherlock20 - 2015. 11. 08. 21:26

Most fejeztem be az első részt, nagyon jó volt! Laza 8/10

Réka - 2015. 11. 08. 21:44

Tetszett a pilot, a 2. Részt egy picit vontatottnak éreztem, de azért kíváncsi vagyok a többi részre is, Ónodi és T. Szabolcs nagyon jók.

Cápi - 2015. 11. 08. 23:40

Az autós üldözést leszámítva (a lassított jelenetek meg a “sebek” írtó bénák voltak) klassz volt a premier!

Narakh - 2015. 11. 09. 00:02

A cselekmény alapkövei és a látvány is meglepően rendben voltak, a pilot simán felkeltette az érdeklődésemet. A sok Rózsadomb meg elitgimi-elitkórház után mondjuk kíváncsi vagyok, később megmutatják-e a város szürkébb oldalát.

Minden pozitívummal együtt viszont a párbeszédeket a legtöbbször marha izzadságszagúnak éreztem. Remélem, hogy ezen még csiszolni fognak, mert a rész alapján komoly potenciál van a sorozatban.

(Döbrösi Laura pedig iszonyú helyes)

FirstT - 2015. 11. 09. 02:59

Botrányosan gyenge. A piloton vagyok túl, de egy kínszenvedéses szűk óra volt. Nagyon gyenge párbeszédek, kamu karakterek, teljesen semleges storyline. Megmondom őszintén nem tudom hova tenni a méltató, 10/8-azó véleményeket. Az utóbbi évek amerikai vagy brit sorozataihoz mérve semmit nem adott nekem az ég világon. Persze nincsenek és nem is voltak illúzióim, de ez egy is botrány csalódás. A BKK-s zombi “fiatalemberezése” csak egy azok a jelenetek közül, amikor a könnyed homloktámasztással inkább elnéztem oldalra. És ami az igazán szomorú, hogy nem azért mert az alkotók azt akarják, hogy én kínosan érezzem magam, hanem azért, mert egy hatásosnak szánt jelenet ilyen megmosolyogtatóan bárgyúra sikeredett. A srác rappelése maga a komédia volt. Mármint értem, hogy rárepülünk a brutál realizmusra, de ez annak is a túltolt, már nem is létező, sufni szintű megvalósítása. Az autós üldözés overactingjéről és elbaszott plotjáról asszem nem is szólok. Elismerem, tisztes próbálkozás így egy magyar sorozattól az eddig ismert magyar produktum sorozatokhoz viszonyítva, de hát az a baj, hogy ez a sorozat komolyan vette magát. És így borzasztó kínos az egész. A román HBO-s Umbre-hoz képest sincs az utcában sem. Breaking Bad-en, Sherlockon, Game of Thrones-on nevelkedve konkrétan értékelhetetlen számomra. A hype ellenére kibaszottul elkent szájjal álltam fel a székből. 10/2

Lalolib - 2015. 11. 09. 09:56

Nagyon nem voltam oda érte. Az ízlések különbözőek, de ennyire? FirsT véleményével értek egyet, de talán a 2/10 túlzás, 5/10-nél nálam többet nem ér.
Gagyi párbeszédek, kiszámítható jelenetek, béna karakterek. Ilyen lenne a magyar aranyélet?
Piti bűnöző apuka, aki néhány apró csínytevés után összeomlik (szörnyű színészi játék!), kicsinyes, magamutogató anyuka (Ónodi legalább jó, de az a “női egylet”, hát az totál gáz volt), vadóc fiú, akire úgy bíznak rá kétes ügyletet, hogy még jogsija sincs, és egy jó kislány, akiből biztosan rossz kislány lesz.
És van kutya, akit szintén lopott az apuka. A “csúcspont” az autós üldözés és apuka kiborulása. Ezek fényében talán a 5/10-t is soknak vélem.
Az HBO-tól ennél többet vártam, ez meg sem közelíti a Terápia és a Társasjáték színvonalát.

Bazsi - 2015. 11. 09. 10:45

Szerintem meg jó volt, magyar szinthez képest pláne. Főcím simán lehetne bármelyik amcsi sorozaté is annyira jól sikerült. Kicsit lassan indul, dehát idő kell a karakterek megismeréshez, nincs ezzel semmi baj. Ennél soha rosszabbat. Egyetlen negatívum volt az autós üldözés közben nem volt reális h a csávó az anyóson végig kint ül az ablakban, és úgy lövöldözött de egye fene még így is sokkal jobb volt mint általában egy magyar akármi. Képi világ, fényképezés is rendben volt, nálam olyan 7,5-8, remélem tartja a sorozat legalább ezt a szintet!

Narakh - 2015. 11. 09. 13:27

A kutyás húzás mondjuk pont elég röhejes volt. Már persze értem, hogy apuka simlis, de mégis mennyire kell irreálisan pitiánernek lenni, hogy kertből kutyát lopj?

Réka - 2015. 11. 09. 14:43

Én mondjuk sajnálom, hogy nem egy hétköznapibb környéken játszódik. Talán a Társasjáték és a Terápia azért működött jól, mert bele tudtam magam képzelni a helyzetekbe.

Itt meg ugye, Rózsadomb vagy nem tudom, szóval újgazdagék. Meg elit gimi. Meg jó kocsik, meg nagyon durván jó ház és környék, amiről a többség csak álmodik… bevállalhattak volna egy szimpla kerületet Pesten. A pitiánerség meg a család maradhatott volna, de akkor lett volna egy “kergetjük a magyar álmot” hatása.

Több hihetőséget, életszagot.

Gigi - 2015. 11. 10. 18:11

Technikai dolgokban amúgy tök korrekt; szépen van fényképezve, jól van felépítve, igényes az egész, szimplán csak az alapanyag egy rakás szar. Belegondoltam, hogy hogy állnék a sorozathoz, ha nem magyar lenne, és hát valószínűleg sehogy. Gazdag család valójában bűnözik, bűnbánó apa, rideg, számító anya, egy csávó, aki annak ellenére, hogy milliomosok a szülei, minden lépésében a legcsóróbb csóróként viselkedik (és miért kell rappelnie??), meg a jó lány, aki azért jó, mert beszéli a nyelvet, amit mindenki beszél, és mert szelektív hulladékgyűjtésre írat alá, amit a csúnya magyar fiatalok figyelmen kívül hagynak.
Tényleg szomorú, mert egy csomó jó dolgot ki tudnék még emelni; Ónodi istenkirály, minden mozdulatát imádtam, marha jól áll neki a karakter. Tetszettek azok a részek, ahol “magyar” volt a dolog, még ha itt sokaknak nem is. És valóban nagyon szívderítő a dolog,mert ha úgy vesszük, ebből tényleg látszik, hogy simán képesek vagyunk jót csinálni; fasza a főcím, fasza a rendezés, fasza az operatőr, faszák a színészek, szerintem a forgatókönyvírók is faszák. Egyedül ez a “gazdagokésszépek-keménykrimidráma” sablonos dolgot kellene hanyavolni, vagy minimum jobb alapanyagból kiindulni, és tényleg jók leszünk.

Steve - 2015. 11. 10. 19:00

Hát ez valami katasztrófa volt.

Nem voltak nagy elvárásaim, de még azokat is alúlmúlta.

Elképesztő kliséhegyek, életszerűtlen helyzetek, életszerűtlen párbeszédek, tökéletesen kiszámítható cselekmények.

Az üldözős jelenet már vígjáték kategória volt, a kormányrángatós-ablakonkihajolóslövöldözős résznél már fetrengtem a röhögéstől, a koccanástól meghalt rosszfiútól meg kiestem a székből. Ezt a szart senki nem nézte meg mielőtt adásba engedték volna? De legalább megtudtam, hogy a Soroksári út valójában Újpestre vezet. :)

Egy rakás film forgott már nálunk, hát semmit nem tanultak a magyar filmesek?!

Inkább a Terápiát folytatták volna, az legalább tényleg színvonalas volt, de ami ennyire nem megy, azt nem kéne erőltetni. Pláne nem az HBO-nak…

omg - 2015. 11. 10. 23:03

Ez eddig elég trágya. Az autós üldözésig se tetszett a dolog, de ott végképp eldobtam a kanalat.

Vizicsirke - 2015. 11. 10. 23:21

Letoltam az első négy részt a GO-n. Most nagyon ideges leszek a várakozástól. Az utóbbi idők egyik legjobbja szerintem, nemzetközi szinten.

jiliac - 2015. 11. 11. 11:14

Kifejezetten tetszett. Az egyik legjobb pilot amit láttam mostanában. Várom a folytatást.

sziki - 2015. 11. 11. 11:51

Huhh, az autós üldözéses jelenetet kivéve, ez egy nagyon frankó rész volt.

Dexter Morgan - 2015. 11. 12. 00:26

Négy rész után: ejjj de rég láttam ennyire jót. Minden tekintetben teljesen világszínvonal. Büszkének lehet lenni rá.

Enzo - 2015. 11. 12. 00:48

Nem volt ez rossz: a főcím faja, a képi világ, vágás, fényképezés dettó.
A kutyás dolgon meglepődtem, bár tényleg nem túl életszerű, és a többi “mutyizás” is valahogy egy kicsit erőltetetten necces (a betörés a lakásba, majd eladás, meg az autólopás az abszolút wtf).
A sulis jelenetek remek jók lettek, a Hummeres csávón is jót röhögtem, a színészek ügyesek, a családi jelenetek dettó.
Az autós üldözésnél én se vágom, mitől halt meg a másik arc, tekintve hogy hátrafelé volt az ütközés, tehát kicsit indokolatlannak tűnik a műszerfal ilyen mértékű lefejelése. Viszont a végén a vágás tetszett. (“mostantól tisztességesen élünk”, közben a srác szemez a zsével)

freestyle82 - 2015. 11. 12. 05:58

Enzo
Nem eladja, csak ki:)Berbe. Majd elore ker 2 havi zset es koccol, majd a kovetkezo lakasnal szinten.

Nem akarok spoilerezi a tovabbiakrol, de nem is tudnek, mivel csak a pilotot lattam, azonban a kov. resz leirasaban benne van:
Spoiler

Nem olyan biztos az,h meghalt a tag.. a srac gondolom lep a penzzel a masik meg magahozter es a penz meg a fiu sehol:)

fajro - 2015. 11. 13. 10:57

Ez nagyon jó lett!

Az első rész után azt gondoltam, hogy nem fogom nézni – nem a megvalósítás miatt, az profi, a téma nem fogott meg elsőre.
De aztán hála az HBO Go-nak (15 másodperc után indul a következő rész…) megragadtam.
És most alig várom az 5. részt.

Azért tegyük hozzá, ez nem csak arról szól, hogy mindenki ügyeskedik, nem is csak az ügyeskedés-szabálysértés határon jár, ezen már jóval túl vannak a karakterek.
Csak azért hoztam fel, mert sokan mondják, hogy azért jó, mert visszaköszönnek a mindennapok. És hát lehet, hogy valakinek visszaköszönnek, de nekem azért ez már nem a mindennapi szint.

Steve - 2015. 11. 17. 02:41

Adtam neki még egy esélyt, de a második rész se volt jobb mint az első. Olyan az egész mint egy nagyobb költségvetésű Barátok Közt. Az operatőrnek láthatóan elfelejtettek szólni, hogy ez nem a Matrix, Ónodi karaktere pedig a végére már önmaga paródiája lett. Egyedül Thuróczy karaktere és játéka van rendben, de ez önmagában karcsú.

Kár érte.

sziki - 2015. 11. 19. 12:17

Nekem bejött a második rész is.

Nekem Ónodiról tökre eszembe jut 1-2 maffiafeleség. A rapes dolgot önmagában véve egy fajta szatírának szánták, ez tök tiszta. Viszont komolyan veszik és igyekeznek beépíteni a sorozat brandjébe, ugyanis tényleg csináltak videoklipet belőle.
Szerintem kicsit több humor kellene bele, ami főleg a férfi főszereplőből tudna kijönni, szerintem az interjús szituáció mókás volt.

cathy - 2015. 11. 20. 22:43

Két rész után, honnan tudjátok, mi sül ki belőle? Szerintem nagyon szépen ível lefelé a dolog, és a végén majd visszasírjuk a pitiáner kutyalopást, mert valószínűleg lesz annál súlyosabb probléma is. Az így készült-ben is említették, hogy nem véletlen a szimbolika a Rózsadombról-lefelé, szóval lesz belváros meg legalja-fíling is erősen, de komolyan, az előzetest nem néztétek figyelmesen? Én alig várom a többi részt, már jobb, mint pl az agyonhájpolt amerikai nyál-nyomozó sorozatok és tsai…

Mortanius - 2015. 11. 21. 00:08

3. kép háttér olyan ismerős tűnik. Szvsz törökbálinti Diego előtt(parkolóban) készült.

hozsanna - 2015. 11. 21. 02:56

Nekem se jött be, még a Fapad is jobban tetszett ennél. Nem értem, hogy miért esik annyira hasra a junkie minden egyes alkalommal, amikor az HBO legyárt valami lelketlen remaket a hazai piacra.
Ja, és az autós üldözés tényleg katasztrófa volt.

disfear - 2015. 11. 21. 03:49

Háát…első rész bíztató. Thuroczy és Onody meg Anger remek.
A tinisrácra azthittem: esetleg megkedvelem. DE NEM. Egyszeruen tultolja ezt a lejátszom De Nirot is bazdmeg stilust, és abszolut hiteltelen lesz. És nálam ez nagyon sokat elvesz. Elhiszem, hogy irritálóvá teszik a karakterét, de minden irritáló karakterben van valami emberi ami miatt valamennyire kedvelhető, de ez tényleg egy De Niro Acting Machine.
A lány sztorija eleinte tetszett. De utánna: mi a tokom ez a bekoltozunk a suttyo romkocsmás csávohoz a romkocsmába? Én azt a részt konkrétan nem értem – mármint a szándékot igen – de az egész inkább egy nagy sokat akarok mondani de WTF lesz belőle.

A krimi szál: Négy rész után sincs semmi. Najo pár dolog igen, de igazából semmi. Amennyire még a főcimben is be van harangozva a nyomozó valamennyire..hát…

És pont ezek zavarnak. Hogy amúgy lehetett volna nagyon jó a sorozat, mert a technika megvan a hozzá. És a színészek egy része is. De egyszerűen olyan, mintha nem tudnák mit akarnak ebből kihozni. Egy sorozat szvsz. dramaturgiailag akkor műkodik, ha az torténik benne amit a nézők várnak, hogy torténjen, vagy pont ennek az ellenkezoje. Ebbe meg inkább ad hoc torténik minden. Onodi bármennyire jo, az Ő szála is béna lett nagyon. Pedig sajnálom, szinte minden adott lett volna hozzá.

Mordekai - 2015. 11. 21. 08:40

Az első epizód nézhető volt, a másodiknál már éreztem, hogy ez nem lesz elég. Akartam én ezt szeretni, de…

A legfájóbb pont a gyengén és totál magyartalanul megírt párbeszédek. Borzasztó amatőr. Tessék már átírni az egészet olyanra, ahogy az életben beszélnek egymással az emberek. Egy kirívó példa: a gyerekek párbeszéde a temetés után. Egyrészt olyan mintha nem is lennének testvérek, másrészt meg mintha valami külföldi szövegből lenne visszafordítva ilyen ultrasteril, nyelvtanilag hibátlan, csak éppen teljesen életszerútlen magyarra.

A forgatókönyv sem a legjobb. Anyuka bosszúja a fával eléggé szájbarágósra sikerült, elég lett volna másnap reggel látni a kaján vigyort, valami minimális célzással esetleg. A lepukkant épületben, a “hol a táska?” jelenetnél gondolom meg kellett volna ijedni a helyzet súlyosságától, hát nekem nem sikerült. Az is egy alaptétel, hogy ha már emocionálisak akarunk lenni, azt előtte fel is kéne építeni valahogy.

A színészek közül kiemelkedik Ónodi Eszter, ő rendben van. A fiú, a lány és a szomszédok egyelőre oké. Apuka részéről néha több kell, néha meg kevesebb. A bűnöző főnök viszont rém gyenge. Nála pl. gyakori, hogy “eljátszik” a partnere mellett.

Egyelőre maradok, de ha ez nem hazai lenne, már kaszáltam volna.

Mordekai - 2015. 11. 21. 09:33

Ja és minek ennek angol nyelvű főcím? De tényleg, minek?

A zene meg tiszta Rectify, de az már mindegy is.

ördöghöm van - 2015. 11. 21. 09:35

első részt néztem, nem jött be, pedig jó az ötlet, de túl elit az egész, mivel sosem éltem ilyen környezetben, valahogy életidegen nekem

sziki - 2015. 11. 21. 10:24

Az, hogy miért angol a zene nekem meg se fordult a fejemben, de ettől még jó.

Milán - 2015. 11. 21. 11:55

Spin-Offot GYUKÁnak!

shatterleg - 2015. 11. 21. 12:15

A magyar felhozatalban tényleg kiemelkedik.
A nézhető szintet nálam azért nem üti meg.
Inkább néznék még pár évad Terápiát.

Nyomell - 2015. 11. 21. 12:18

2 részt láttam, nekem nagyon bejön eddig. Azt viszont nem értem, hogy sokaknak miert nem esett le, hogy ez a család lehet a Rózsadombon él de nem azért mert milliárdosok. Ez csak a látszat amit próbálnak fent tartani. A srác pedig abszolút reális karakter, hatudnátok hány mai fiatal gondolkodik pont ugyan igy.. Es sokszor pont a jobb anyagi körülmények közül jönnek, ezek a wanna be rapperek

winnie - 2015. 11. 21. 13:18

gyuka spinoff rulez!

szamomra is az a kapaszkodo, amit nyomell ir, hogy ok nem gazdagok, hiszen nem tudjak a hiteltorlesztesuket sem torleszteni a bedolt vallalkozasuk miatt, ezekbol a piti dolgokbol sem folyt be annyira sok, ami befolyt, az pedig…

Casey Novak - 2015. 11. 21. 14:44

Nagyon király, pedig nagyon nem akartam ám elhinni látatlanban! Rögtön rá is küldtem a családot, hogy ezt nézzék, ne a jóbanrosszbant.
HBO minőség. Kész. Szurkolok a második évadnak.

(Az egyetlen dolog, ami zavar, azok a túltolt hangeffektek, ami utólag pakolnak a jelenetekre. Ha kutyát látunk, halljuk a nyüszögést, ha irodában vannak, csöng a telefon és zakatol a fénymásoló, utcán annyi madár, amennyi egy esőerdőben nem él, és ha elindul az autó, akkor bizony csikorognia kell annak a keréknek.
Ilyen gyarló vagyok, na. Tetszik a sorozat, de muszáj valamibe belekötni :) )

lindello - 2015. 11. 21. 18:50

Nagyon tetszett, egyszerre néztem mind a 4 részt,végig lekötött, csak az autós üldözést éreztem kicsit túlzásnak.

wellwellwell - 2015. 11. 21. 22:30

az autós üldözés röhejes volt, a repper gyerek gagyi, a szűzkislány sztorija meg űbergáz.
thuróczy és főleg ónodi viszont fantasztikus.

tommy - 2015. 11. 22. 00:35

ki az a gyuka?

Bituz - 2015. 11. 22. 11:14

Korábbi hazai színvonalhoz képest jobb. Nálam 6/10. Sopranos-ból is voltak klisék, a kislány sír az ágyon, az anyja az autóból “vígasztalja, az tiszta Meadow Soprano volt. Meg a kártya party jelenet is az akart lenni, de nagyon gagyi lett.

bloodann - 2015. 11. 22. 15:25

Sziasztok!

Valaki nem tudja veletlenul, hogy a 2. reszben ‘szereplo’ torta mely cukraszat termeke? :)

Elore is koszi!

sepörd - 2015. 11. 23. 19:57

a 3. rész villás, medencés, rosszfiús jeleneteinél totál mintha egy amerikai sorozatot néztem volna. le a kalappal.

sepörd - 2015. 11. 23. 21:45

de szerintem megvan az új Csányi Sándorunk: Lengyel Tamás. ilyen jó a managere, vagy ő miért van ott mindenhol? mert én semmi különöset nem látok az emberben.

gipszesjaki - 2015. 11. 23. 23:44

Nemtudom mi ez a nagy fanyalgás az autós üldözéssel kapcsolatban. Láttatok már olyat a valóságban, tudjátok hogy megy? Egy amerikai filmben sokkal hitelesebb, hogy minden robban?

winnie - 2015. 11. 24. 07:33

gipszesjaki: ha itthon lenne egy autós üldözés a soroksárin, akkor tippre elég ergyán nézne ki, főleg, hogy nem hollywoodi kaszkadőr sofőrök vezetnék 150-nel a kocsikat, de nem hiszem, hogy az lett volna a cél, hogy ne hozzák ki belőle a maximumot.

nekem mondjuk semmi bajom nem volt vele, helyenként marha jó volt nézni, csak a pufogtatás volt zsenge. lehet, hogy a márkó-kamera volt zavaró egyeseknek?

nfsu17 - 2015. 11. 24. 14:57

Nekem nagyon bejön a sorozat.
Teljesen ki tud kapcsolni és átjön a fíling, amit akar adni.
Nagyon jó az operatőri munka, az autós üldözés sem volt végülis über gáz, csak simán gáz. De én már el is felejtettem.

A 3. rész végén jól értettem, hogy mikor (nevekkel mindig bajban vagyok) főhősünk szétveri a lakás falait, akkor arra döbben rá, hogy a testvére “cége” sem épp legális megoldásokkal olyan sikeres? Magyarán kispórolják az anyagot. Vagy más volt? :)

LaCRossE - 2015. 11. 26. 23:26

SPOILER
nfsu17: először azt hiszi, hogy átbaszták a testvérét, és hogy ő nem tudott arról, hogy ki van spórolva az anyag, de hamar rájön, hogy a tesóka nem csak tud róla, hanem ő intézte el, és lepénzelt egy ellenőrt.

Dave - 2015. 11. 27. 13:54

Nem a főszereplő volt a szinkronhangja golyófogu Tonynak a blöffben? :)

Enzo - 2015. 11. 27. 17:53

Most néztem meg az 1×02-t, és jobban tetszett, mint a pilot.
Több olyan dolog is volt benne, amit pozitívan kell értékelnem:

-Ügyes volt Tibi felvezetése, hogy először csak a búcsúztatás szövegében figyelhettünk fel a tényre, hogy Attilának van testvére, és utána mutatkozott be a karakter, így nem kellett szájbarágni hogy ki ő.
-Amikor Márk meg Mira odaül a kanapéra a kisgyerekek mellé, azzal szerintem annyira tudunk azonosulni…a tipikus családi összejöveteles szitu, amikor nincsenek veled egykorúak, és se a felnőttek, se a kicsik közt nem érzed jól magadat :)
-Mira eszméletlen cuki volt az ivós részben, főleg a “nyau”, az a rész fénypontja volt :3
-Az “Attila interjúkon” supercut is egész reális lett, pluszpont.
-És örülök hogy tényleg nem halt bele a másik csávó az ütközésbe, irreális lett volna.

Az egyetlen negatívum a részben, hogy a szomszédasszony hirtelen összeesik (és meghal?), ez kicsit hiteltelennek tűnt. Ónodi Eszter karaktere meg rendkívül g*cire van megcsinálva, nem semmi…

Még a stáblistához: a testépítős hummeres izomagy faszi valami doktor, nem semmi :D

freestyle82 - 2015. 11. 29. 07:27

En ix mar neznem a negyedik reszt…Nagyon nudli ez a heti 1 resz. Sikersorozat 4. evadat is hetiben kovetem, hat no komment:)
Nekem a dara valo, nem keves sorin vagyok tul, de 90%ban mind dara volt.

winnie - 2015. 11. 29. 08:28

freestyle82: a sorozat alapdefiníciója az, hogy hetente egy részt láthat belőle az ember. szeirntem sokkal jobb heti 10-20-30 sorozatot nézni, mint 1-2-t hetente. az utóbbi, uhh, elég nagy elvonási tüneteket generálna.

persze érthető, ha valakinek a dara, volt ilyesmiről sok kérdés, én viszont biztos, hogy sajnálnám, ha csak kipipálni akarnék sorozatokat és a végükre érni, ha egy sorozat egy évben egy napot kapna tőlem és után elfelejteném. amit hetiben nézek, arra jó esetben 3-6-9 hónapig tudok gondolni.

freestyle82 - 2015. 11. 30. 04:47

En mindig daraparti voltam es maradok is tisztelettel:D
Bar mostansag sajnos egyre tobb sorozatot vagyok kenytelen hetizni, mert nem mindig tudok bevarni egy evadot.
En ilyennel nem annyira foglalkozom, h most meddig tart ki meg mennyi ideig tudok gondolni ra, annyi jo sorozat van, fel kell a kovetkezot fedezni.
Gilmore,szul.fel.,breaking bad ezeknel pl volt h 2nap/evad:P de meg soknal nem offolok, inkabb megyek a 4es resz kikerult az aranyeletbol hbo od-re

kisanna - 2015. 12. 01. 11:10

ez a 4. rész volt idáig a legerősebb. tátva maradt a szám.
a képek, a zene, a színészi alakítások, zseniális!

DaMan - 2015. 12. 01. 11:49

Nem tudom mennyi esélye van az HBO-n belüli terjedésének (gondolom maximum matematikai), de így az első négy rész alapján simán beférne a világon bárhova. Irtó büszke vagyok az egészre, remélem a résztvevők is.

nfsu17 - 2015. 12. 01. 19:19

a 4. rész is zsírkirály volt.
eddig nagyon stabil a színvonal.
a határon átkelős jelenet is libabőr volt.
meg utána az átvágás.
meg az 5. rész előzetese is nagyon király részt ígér.

a szomszéd nő hirtelen összeomlására én sem találok értelmes okot és így kicsit zavaros is az egész.
Mert ha előtte megmérgezi, vagy valami, akkor oké, de nem csinált ilyet és pont akkor ott jól jött neki a nő offolása pár napra, csak sok így a véletlen, így az a jelenet kicsit kilóg a lóláb érzés.

zolesz - 2015. 12. 01. 20:54

Enzo: a hummeres izomagy egy nyíregyházi gyógyszerész patikus, saját konditerme és saját patikája van. szóval nem véletlenül lett akkora izomagy :)

rhaena - 2015. 12. 02. 21:17

A szomszéd nő összeesésén mi nem egyértelmű? Kicsit idősebb, jól felhúzta magát, szívrohamot kapott, ennyi az egész. Ónódi karaktere meg jóízűen elszívott egy cigit, mert tetszett neki a látvány, csak ugye mikor meghallja, hogy jön a férj, gyorsan magát állítja be megmentőnek.

Enzo - 2015. 12. 02. 23:17

1×03
Továbbra is tetszik a sorozat, látványilag frankó, most a zenéket is eltalálták, főleg az Irie Maffia: Slow Down Chale remix meg az utána levő Pokolgép vagy mi kontrasztja tetszett.
(Meg úgy általánosságban a kontraszt a melósvilágba visszatérő Attila jelenetei és a Hollós-villa/alapítványi rongyrázás között.)
+életszagú jelenetek, a kellő pluszokkal, amiktől viszont azért sorozat lesz.

Na, Márki Dzsí azt hiszi, biztonságban van és szórja a pénzt.
Mekkora fake arc már :D de a csaj jó hogy szerepelt, bitang jól néz ki.
Még az az idióta hózentrógeres cucc is jól állt neki :D
A végén viszont jól beopták, egész kemény volt a jelszókitalálós jelenet.

Töredékek:
-Janka de gáz bazmeg, letagadja a férjét melósnak :DD
-A nyomozó jól megizzasztotta Attilát
-A részeg walesieken Liverpool-os sálak voltak :)
-A pultos csávónak meglepődtem hogy van felesége, de jó arc a nőci.
-Janka mostmár 100% geci, kíváncsi voltam hogy mit reagál a virágra, de ez most eldöntötte.

@zolesz: áhá, köszi :)

Vitalea - 2015. 12. 03. 14:59

Pilotot néztem csak meg, szerintem teljesen rendben van. Nem kapott el a nagy lelkesedés, de fikázni sem nagyon tudnám. A kommenteket olvasva megerősödött bennem az érzés, hogy a fő kritikai vonal nem abból adódik, hogy ez a sorozat rosszabb lenne pl. az amerikai társainál, hanem inkább abból, hogy nehezebben hisszük el ezeket a történéseket a saját világunkban. Ha román lenne vagy cseh, már akkor se karcolta volna meg szerintem sokak ingerküszöbét a zárfúrás és az ingatlansimli, mert ott könnyebb elképzelni, mint itt és most. Tán bólogatnánk is a kelet-európai simlis attitűdhöz, hogy mennyire igaz. De ez így túl közel van, nincs meg a szokásos távolság…ezért érzi az ember magát kicsit kínosan meg túl sarkosnak az egészet. Alapból azt hisszük, hogy tudjuk, hogy milyen itt az élet, pedig csak azt tudjuk, hogy a mi szemszögünkből milyen a mi életünk ;-) Engem elgondolkodtatott a mi kis valóságunkról, mint az látható, amiért hatalmas piros pont. Darálni nem fogom szerintem, de el tudom képzelni, hogy pár rész múlva már imádni fogom.

gab - 2015. 12. 04. 19:17

@Enzo

“-A részeg walesieken Liverpool-os sálak voltak :)”

Ezen az észrevételen besírtam. :)) Nem semmi dolgokra kell odafigyelnie egy forgatókönyvírónak/kellékesnek. :)

szebe - 2015. 12. 07. 00:24

1×04 után reméltem, hogy az 1×05 visszahozza az “étvágyam”. Sikerült. Alig várom a maradék 3 részt.

sziki - 2015. 12. 07. 07:18

Zseniális volt ez az évad. Óriási meglepetés volt számomra az egész. Nagyon remélem, hogy folytatják, akár 8-10 résznél nem is kell több. Nincsenek töltelékrészek, pöpecül működött az egész sorozat. Várós a folytatás és szerintem megér egy újranézést is.
Olasz Renátó pedig pazar alakítást nyújtott, ő emelkedett ki egyértelműen a legjobban.

DaMan - 2015. 12. 07. 10:43

A ‘Na! Keresztfiam! Tanulj valamit! Csak hogy soha többet ne hidd azt, hogy baszakodhatsz velem!’, vagy a ‘Na gyere! Te fogod a lábát!’ sort már most a hét idézetének jelölném. A sorozat tovább folytatja szárnyalását, ebben a naptári évben nem láttam ennél jobbat. Valószínűleg nem is hamar fogok.

szabian - 2015. 12. 07. 15:14

Az ötödik rész vége eddig mindent vitt, ahogy a kis tinédzser elmerül az alvilágba, zseniális!!
“Na gyere, te fogod a lábát!”

sziki - 2015. 12. 07. 16:42

SPOILERes.

Meg amikor az utolsó részben beszélik a gyrosozás után a menekülésük jól kifundált történetét és a Márk elkezdi nyomni a szöveget, hogy mekkora hülyék voltak a gyűrűvel. A háttér zseniális, ahogy a sötétben közelednek a szereplők, hátul megjelenik a vonat, a kis büfé távolodó képe. Pazar 8 rész volt.

h492019 - 2015. 12. 09. 16:55

a gyrosos jelenet tényleg hatalmas.

Enzo - 2015. 12. 10. 01:48

@gab: azért ezt nem olyan nagy szám észrevenni, pláne Liverpool drukkerként :P

1×04
Na, micsoda erotikus rész volt ez, 2 jelenetben is csöcsök!
De ezen kívül is tetszik továbbra is, jól kijön az érzés, ahogy mindegyik szereplő belecsúszik/visszacsúszik a rosszba, mint valami futóhomokba.
A zeneváltás a házibuliról a Jégből vagyok-ra megint állat volt + ahogy Attila meg Janka táncolnak, és közben szól a Homok a szélben:
“megváltozni nem tudok”…bizonybizony, beszédes dalszöveg, nem véletlenül lett választva.

Szálanként – Attila&Janka szál:
-Hú de beopták Tibiék ezzel az ellenőr nővel, végre egy becsületes ember a sorozatban!
-A határon áthajtós jelenet egészen tetszett.
-Ez a disznóölés nem teljesen értem, hogy került a képbe, de annyira hiányzott, mint a Sense8-ban a szüléses jelenetek.
-Hehe, Attila nem intézett magának fuvart, most sétálhat haza, vagy hova.

Márkó szál:
-Továbbra se értem, hogy találtak ilyen suttyó arcú gyereket, de jól hozza a karakterét.
-Szerencsétlen Vivinek mostmár 2 évekre szóló traumája van, ezek után Márki Dzsí felejtse el, hogy valaha is levarrja. Mondjuk kár, mert marha jól néz ki a csaj, és már majdnem láttuk még kevesebb ruhában is :)
-A rap amit írt neki, az mondjuk aranyos volt.
-Na megjött Gyuka és elcseszte a bulit. Mondjuk eddig aszittem hogy a szomszédot hívják Gyukának, és őt éltetitek, úgyhogy jó tudni :D Amúgy tetszik a terve, hogy Hollóst kizárva feleznek, csak gondolom Márk elszórta már a 25 misit.
-Mondjuk a szomszéd is jó arc volt, hogy levágta a biztosítékot. “most bulizzatok k*csögök” :D

Mira szál:
-Itt mindenki romlott bazzeg, a pultos csávó nője is terhesen füvezik, aztán meg le se sz@rja, hogy a férje taperolja a kiscsajt.
A biztiőr meg lazán leb@ssza az Eötvös-Andrássy sarokra ölbe Mirát, kizsebeli, oszt jónapot. Eh. Mondjuk kb valós, de kicsit lehangoló.
-Apropó, Mira hogy jutott arra a döntésre, hogy mégis szív? Ez kicsit kimaradt. Jó, befolyásolható kislány, ilyenek, de kicsit éles váltásnak tűnt.

sziki - 2015. 12. 10. 11:51

A disznóvágásos jelenetnél jó volt, hogy nem csak ott maradt Janka, hanem átélte a múltját is, amiről beszélgetni akart az ottaniakkal, akik láthatólag nem értették a dörgést, mert többségük bunkó úri arc volt.
Az meg, hogy miért került oda tudjuk, többek között alibit is szolgáltatott.
Nézd tovább, GO-n most 30 napossal sokan lenyomták az egész sorozatot, de talán okos tévén regisztráció nélkül is működik, ebben nem vagyok biztos.

Milán - 2015. 12. 14. 22:34

Én Szirmai videója miatt kezdtem el,és az első rész után kicsit klisésnek éreztem.
Jobb dolog híján megnéztem a második részét is,és valahogy ott már teljesen magával ragadott a történet.gyorsan végigrohantam az első 5részen, és most már úgy érzem,kezd kialakulni egy vélemény bennem a sorozatról.
Most már foglalkoztat vagy leköt az,ami a karakterekkel történik,Ónodi a legjobb báránybőrbe bújt farkas az utóbb években, és Anger Zsolt fenomenális.
nekem jelenleg valahol 8 és 8,3 körül van a 10ből.

Babity - 2015. 12. 18. 21:27

Az év legjobb újonca. Ennyi.
Jöhet a második évad!

Enzo - 2015. 12. 21. 17:03

1×05
Még mindig életszagú és nyomasztó a sorozat, ez most nyilván egy (újra)építkezősebb rész volt, kevesebb akcióval (kivéve a végét), de azért jó volt ez, na.

A detox tényleg nem egy olyan hely, amit mindenki vágna, hogy hogy néz ki, úgyhogy érdekes volt látni. Amikor Mira kibotorkált először, tiszta (Fear)TWD feeling volt a jelenet azzal a másik pácienssel, szerintem direkt kikacsintásnak rakták bele. :)

A Márk-Mira bonding is aranyos volt, valahogy élvezem a közös jeleneteiket, főleg most amikor Márk elkezdett zenét gyártani Miráról, hát az hatalmas volt :D “Neee cenzúrázzál, pici.” :D

Szép volt a szimbolika Attila és Janka közt, ahogy a férj feküdt a padlón, és a nő meg átlépett fölötte. (+Attila meglátta a golyónyomot a plafonon, amit amúgy bőven ki lehetne magyarázni pezsgővel, de mindegy)

Márk merész húzásán meg meglepődtem, hogy bemártja Gyukát, ez mindenképpen pluszpont Hollósnál, akinek ugye most jól is jött ez a pénzösszeg, amiről már lemondott. RIP Gyuka.

Az előzetes elég sokat sejtető…
(BTW hogy hívhatnak egy lányt Oszinak?)

Laja - 2015. 12. 21. 23:06

1×06 után:

Elképesztően jó sorozat, nemzetközi összevetésben is. Izgalmas, jó poénok, érdekes karakterek (itt a gyerekek se idegesítőek) nagyon jó fényképezés, és, ami jó, remek, és nagyon eltalált kulturális utalások.

Ezért is jó, hogy van végre egy nézhető magyar sorozat, mert ugyan az amerikai sorozatokat követjük, szórakoztatnak minket, de pont a sorozatok sava-borsa, a kulturális utalások értése (bárki bármennyire is követi a sorozatokat, meg tud angolul, persze mindenki mindenkinél jobban tud, akkor se érti nagy részüket), az ismerős környezet hiányzik belőlük.

És most jön a 7.-8., ahol állítólag tovább durvul a sztori. Én külsőként látnék megoldást a család kilátástalan helyzetére (rendőrség bevonása, egyezkedés velük), de nem hiszem hogy a forgatókönyvírók ezt a kézenfekvő megoldást választották volna.

Laja - 2015. 12. 21. 23:57

1×07: A végén nekem karakteridegen volt a cliffhanger. A sorozat továbbra is parádés.

Narakh - 2015. 12. 22. 15:55

Az első két rész után majdnem kukáztam a sorozatot, aztán asszonnyal csak ledaráltuk a kihagyottakat. És milyen jól tettük!

mSO - 2015. 12. 31. 22:14

Laura lehet a magyar Lindy Booth ezzel a tekintettel meg szájjal :)

Enzo - 2016. 01. 01. 20:11

1×06
Ez már megint állat volt.
Jobbnál jobb jelenetek:
a családi összejövetel az elején se volt rossz, de a rész vége felé, mikor Attila fel akarja gyújtani a házat, ami utána jön, az rohadt erős lett, a gyerekek kiosztottak mindenkit. És erre benyomták a family-s főcímzenét, lol.

Mondjuk a két vízparti jelenet is király: az Attila-Hollós konfrontáció, meg a vége…bedurvul a dolog most a fegyver miatt.

-Vicces volt, ahogy a rész elején Mira “gondozta” Márkot…fordított szereposztás az előző részhez képest :)
-Ez a bankos dolog nekem nem teljesen tiszta, hogy most hogy is lett a 83 millából 8, de finoman szólva nem értek az ilyenekhez.
-Miráék kicsit durván vágtak vissza a pultos csávónak…veszélyes hulladékot rakni a kajába bazzeg? Az kicsit erős…
-Janka adakozni akart egy kregetőnek, jól láttam? Mik vannak…:O
-#hétidézete Klárié: “Mit akarsz még? Terhes vagy a férjemtől?” :D

Enzo - 2016. 01. 06. 17:23

1×07
Húbazzeg, szépen altattak a részben mindenkit. Persze tudni lehetett, hogy ez vihar előtti csend, de elvoltunk a kis banki jelenetekkel, meg hajléktalan zenekarral, kihallgatásokkal…erre az utolsó 1 perc, aztaku…

-Az elején furcsa húzás volt másodszor ugyanazt eljátszani: ahogy Márk feldobta Gyukát Endrének, úgy most Attila is Tomcsát.
-Komáromi ügyesen keverte a dolgokat a rész során így is, hogy gyakorlatilag leszedték az ügyről…
-Vicces, hogy nem akarták képletesen besározni egyik létező bankot se ezzel a nyolcmilliós üggyel, ezért csináltak egy fiktív Tribus Bankot :D
-Ez a londoni meló kilométerekről bűzlött, mondjuk jobban belegondolva Oszi lehet hogy még így is jobban jön ki belőle, amilyen állapotok voltak otthon…
-Az hatalmas volt, amikor Klári rájött a turpisságra, Kálmán meg improvizált, hogy megmentse…remélem azért a végén Janka belebukik.

#hétidézete:
-Nem mutatsz be?
-De! *bemutat* :D

Thomas - 2016. 01. 12. 21:31

Enzo: Á, nem hiszem el, megint leírsz mindent, amire én is gondoltam:)

“Mira eszméletlen cuki volt az ivós részben, főleg a “nyau”, az a rész fénypontja volt :3”

Ezt a “nyau”-t háromszor visszatekertem, zseniális volt, imádnivaló Mira:)

“de a csaj jó hogy szerepelt, bitang jól néz ki.
Még az az idióta hózentrógeres cucc is jól állt neki :D”

Jajj, Vivi, hát… nem is mondok semmit, csak jelölöm eyecandy-re:) Remélem nem én leszek az egyedüli, mekkora lenne már egy magyar csaj a top 10-ben:) Azért most félek én is, hogy ennyi trauma után már nem látjuk többet…

“Ez a disznóölés nem teljesen értem, hogy került a képbe, de annyira hiányzott, mint a Sense8-ban a szüléses jelenetek.”

Az azért volt csak, hogy emlékeztesse a gyökereire, meg hogy nem akar ide visszatérni, azért megy nyílegyenesen a másik pasihoz, amikor kiderül, hogy nincs pénzük.

“Attila meglátta a golyónyomot a plafonon, amit amúgy bőven ki lehetne magyarázni pezsgővel, de mindegy”

A pezsgő azért furcsa lenne, ha lyukat ütne a plafonon, hacsak nem a testvére építette a házukat:) Meg a golyó is benne van még szerintem, de most vannak ennél nagyobb gondok is asszem.
Az a kórház ilyen tök szürreális helyként volt bemutatva, nekem is nagyon tetszett. Amúgy szerintem mindegy, hogy detox, ez csak egy sima kórház egyik osztálya.

Tovább nem olvasom, mert itt tartok, de eddig nagyon bejön a sorozat. Ha előbb meg tudom nézni, tutira jelölöm a JAws-on magyar, nem amerikai, meg újonc sorozat kategóriában is, lazán! Végre valami, ami megcáfolja nekem, hogy a magyar szó egyet jelent a gagyival:)

Enzo - 2016. 01. 12. 23:11

@Thomas:
hehe, akkor egy rugóra jár az agyunk már megint :D
tééényleg, eyecandy szavazás, na ott bajban leszek, úgy hirtelen egy 10-15 jelölést össze tudnék szedni…

-golyó tényleg volt a plafonban :)

Thomas - 2016. 01. 13. 15:50

Enzo:
Én is szokás szerint bajban leszek az eyecandy szavazással, általában rotálni szoktam a jelölteket, egymás utáni években nem nagyon jelölöm ugyanazokat. Most nem tudom elképzelni, hogy Vivit kihagyjam, kampányoljunk mellette:) Bár még a nevét sem tudom, majd ha a végére értem, megnézem. Ma letolom az utolsó 3 részt, alig várom, hogy mi lett a vége!
Azt kifelejtettem hogy az “idióta hózentrógeres cucc” nem állt jól, még rajta sem!:) Fú, de haragudtam azért:) De utána a bikinis jelenetek kárpótoltak:)

Enzo - 2016. 01. 13. 18:35

@Thomas: lol, én is pont ma fejeztem be. na majd írj ide/évadzárós posztba.

Én most már ide(is)rakom a véleményt, legyen meg egy posztnál az összes, hátha valaki még úgy el van csúszva vele, mint én :D

1×08
1. Óriási cliffhanger után egy flashbackkel kezdeni: mint a “nagyok”. Ügyes húzás volt, még úgy is, hogy ha jól emlékszem az első visszatekintése a sorozatnak, és még a maga módján érdekes is volt, hogy na így találkozott Atti Hollóssal először.
2. Annyira életszerű volt az a jelenet, hogy Márk telóról wikipédián nézi, hogy kell ellátni a sebet, meg kellett mosolyognom, mert tökéletesre sikerült.
3. Mira ötlete egész ügyes volt, de sajnos nem jött be. Oszi meg visszatérhet a 2.évadban, mondjuk hogy hazaszökött :D
4. Atti ötlete, hogy Komáromit széttrancsírozni, és bekamuzni Hollósként Tomcsáéknak, te jó ég…először nem értettem mit akar vele, aztán leesett…hát, marha merész, az biztos, és elég sok ponton megbukhatna, mint ahogy félig meg is bukott. (Tomcsáék előtt kiértek BTW, mint a rendőri erősítés? :D)
5. Mira-Oszi fürdőruhás jelenet és kiskiflinagykiflizés, yum :P
6. A gyrosevős jelenet is király, pláne a felcserélődő kontraszt, hogy Mira bulizik a jacuzziban, Attiék meg az aprót számolgatják Rákosrendezőn – pár résszel ezelőtt még fordítva lehetett volna.
7. A Tankcsapda-montázs zseniális, annyira feelgood kis “kivel mi történt” összevágás lett, és szövegileg is stimmelt, talán a rész csúcspontja volt.
8. A cliff a végén szerintem is jó így, nem kellett konkrét szálat nyitva hagyni, de megadta az esélyt a 2.évadhoz, úgyis pár fentebb említett kérdés nyitva áll még.

Verdikt: Ez igen, ez ott volt a szeren, megállta volna az amerikai piacon is a helyét. Illetve, ez nem a jó kifejezés, mert többek közt pont attól lett minőségi, hogy a “tipikus magyar” működést/hangulatot 100%-osan sikerült eltalálnia, ezt kinn nem értenék, az tuti.
A színészek közül szerintem mind az 5 főszereplő remekül játszott, nem is tudom, kit kéne kiemelni, talán Anger Zsoltot mint Hollós. Emellé kaptunk még egész jó mellékkaraktereket (Komáromi, Gyuka, Oszi…), kiválóan fényképezett látványvilágot, a zenei betétek teljesen rendben voltak, a főcím beeszi magát a fejedbe fél napra…na, megérte megnézni, az első magyar sorozat, amit néztem, és nagyon remélem, hogy nem “unikum” lesz, hanem egy tendenciát indít el.

Thomas - 2016. 01. 13. 21:21

Na itt vagyok, én is befejeztem:)

1. Nekem a flashback nem hiányzott volna, a “nagyoknál” sem szoktam szeretni, de az az egy biztos, hogy ez a sorozat simán felér hozzájuk:)
2. Ez nekem is nagyon tetszett:)
3. Fú, én biztos voltam benne, hogy bejön, annyira kényelmetlen helyzetbe hozta a palit, nem gondoltam volna, hogy utána meg visszavonja az adott szavát! De milyen szemétség volt már, nem pénzt kért tőle, csak munkát, inkább becsülhette volna ezért Mirát. Oszinak nem kell szökni, senki sem kényszerítette, meg elvileg csak fél évre ment, lehet, hogy annyit ugrunk majd az időben.
4. Ez az, ami már nekem is meredek volt:) Az utolsó 2 részben kicsit túltolták ezt a gengszteres-rendőrös-lövöldözős szálat, negyedóránként változott, hogy ki kivel volt éppen. Jobban tetszett a sorozat, amíg emberközelibb volt az egész, meg amíg nem léptek át bizonyos határokat (gyilkosság), meg nem csináltak tiszta őrültségeket, mikor betörte a rendőrkocsi ablakát, hogy megszöktesse a fiát:)
5. Az is jó volt, de azt azért baromira sajnálom, hogy a végére eltűnt Vivi, bár ebbe a storyline-ba már nem tudták volna beleszőni sehogy. Talán majd a 2. évadra visszatér:)
6. Rákosrendezőn voltak? Hihetetlen, de végig nekem egy helyszín sem esett le, pedig pesti vagyok, és nyilván a legtöbb helyen jártam már, és néha éreztem is, hogy ismerős, de konkrétan meg nem mondtam volna, olyan érdekesen fényképeztek mindent:) Meg hát túlzottan lekötött a sztori, annyira nem is lestem ezeket.
7. Nekem ha valami nagyon nem hiányzott ebből a sorozatból, azok a magyar zenék voltak, valahogy nem tudtak felérni minőségben a többi összetevőhöz.
8. Jó volt a cliff, úgy tudtam, hogy az a csaj nem fog leszállni róluk. Na sebaj, jöhet a folytatás, amiből majd megtudhatjuk, hogy lehet egy security-s fizetésből fenntartani egy rózsadombi villát (mennyi lehet ennek amúgy a rezsije?:)

Amerikai piacon nem biztos, hogy megállná a helyét, de nekem megállja az amerikai produkciók mellett, éppen amiatt a kis magyar íz miatt, ami ebben az esetben végre nem gagyit jelent:) Bár már a Társas játék sem volt az, az 1. évada annak is elég jól sikerült, de azért az közel sem szippantott be ennyire.
Szerintem is jók voltak a színészek, főleg Thuróczy Szabolcs, aki a Társas játékban mennyire ellenszenves volt, itt meg valamiért kedvelhető:) A zenei betétekben még lehetne fejlődni mondjuk, a főcím is csak képileg tetszett, a zene alatta elég egysíkú, egyszerű dallamú kis valami volt. De mindent összevetve jó volt ez, még mindig tartom, hogy ha hamarabb kezdtem volna el, nevezem az év 3 legjobb újonca közé:) Most pedig elolvasom a finálé kritikát.

Thomas - 2016. 01. 14. 02:14

Enzo: Látom, végül Mirára szavaztál, nem baj:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz