login |

Pilot: Edge

2015. 11. 22. 20:44 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon-pilotok 5. hulláma is megérkezett, itt vannak a résztvevői: Edge, One Mississippi, Highston, Z, Patriot, Good Girls Revolt. Ezek közül rendelnek be párat sorozatnak a nézettséget és/vagy a netes visszhangot vizsgálva.)

Az nem is volt kérdés, hogy melyik mostani Amazon-pilotot veszem előre, hiszen Shane Black hiába hozott egy Iron Man 3-at, előtte Kiss Kiss Bang Bang-elt, és a Lethwal Weapon-filmekhez is jócskán volt köze anno. Lássuk, mit művelt vadnyugati környezetben.

edge1

Rögtön ott kezdeném, hogy ez volt a hét komédiája. Az Edge amúgy spagetti western, de olyan abszurd az egész, hogy rengeteget lehet rajta nevetni. Főleg a vége felé. Sajnos a 60 perces játékidő kicsit soknak bizonyult, eleinte csak tömködtek minket a rengeteg információval. De aztán elengedték a gyeplőt.

A pilot tipikus bosszútörténetként indul. Harcokból hazatért katona, látja, hogy régi bajtársai agyonlőtték és elégették a testvérét, így a nyomukba ered. Pontosan nem akarom elmondani miképp lesz ebből sorozat, avagy mi a főbb szál, de láthatóan nem csak annyit terveztek, hogy minden részben másik városban lövöldözve pont elfut előle a főgonosz (akit a True Blood kölyökképűje alakít, ez már magában mosolyogtató).

edge2

Eleinte úgy tűnt, hogy kicsit komolyan veszi magát a sorozat. Bár voltak már akkor is nevetséges egysorosok, de a végére egyszerűen elgurult a gyógyszerük. A főhős olyan túlzott vérengzést rendez, csak erős gyomrúaknak javasolt a megnézése, ami tele van humorral. Teljesen B-filmes, spagetti westernes a vége, csak épp annyira túl van tolva, hogy végig lehet nevetni.

Aztán egy kutya megöl valakit egy dinamitrúddal. Tudatosan! És innen csak őrültebb, valóságtól elrugaszkodott dolgok következhetnek majd, már ha berendelik.

Szóval Shane Black-ért jöttem, az utolsó 25 percben meg is kaptam, viszont aki Yvonne Strahovski nevét kiszúrva repülne rá, az ne siessen túlzottan, alig szerepel a pilotban. Ha sorozat lesz belőle, akkor fontosabb lesz majd a karaktere, olyan szálat kapott, viszont egyelőre minden Max Martini vállán és nevetséges haján pihen. Na meg Ryan Kwanten idiótaként alakított gonoszán.

edge3

Részemről simán jöhet a folytatás, de el nem tudom képzelni, hogy ezt rendeli be az Amazon. A játékidő rossz használata miatt csak 7/10-et tudok adni, de tényleg többször felnevettem közben. Többször, mint a Mom alatt, az biztos.

3 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 11. 22. 21:33

Imádtam, remélem folytatják. Jól van, azt hittem velem van a baj, hogy állandóan felröhögtem közben, de végül is jól szórakoztam. :)

Lemoni - 2015. 11. 22. 21:38

P.S. Elnézve a 2. képet, nehezen lesz Miss Strahovski konkurenciája Miss Felicity-nek a Jaws eyecandy szavazáson :P

Castor - 2015. 11. 24. 07:12

Ne azért a dinamitot tudatosan használó kutya azért még így is kilógna kicsit. Szerintem csak szimplán vissza akarta neki adni, mint valami botot.
Csak pár sort olvastam el a kritikából előre. Mondom asszonynak ez valami vígjátékos téma lesz. Erre kösz, első 5 perc!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz