login |

Limitless és a flippergyűjtő maláj kalózok

2015. 11. 23. 17:38 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Amikor átrágtam magam a 2015/16-os országos újoncok kínálatán, akkor azt gondoltam, hogy a heti új, fun sorozatom a The Player lesz. Azonban a The Player-ből hamar kiveszett a fun faktor, cserébe a Limitless-be még a pilotban jelenlévőnél is jobban berágta magát. Szóval mostantól, ha egy idei országos újoncon akarok önfeledten szórakozni, akkor egyértelműen a Limitless-hez kell fordulnom.

Limitless - 1x09-04

Tudom, hogy engem a különféle “fantáziajelenetekkel” nagyon könnyű megvenni, de egyszerűen nem tudok másra mutogatni. Már korábban is írtam, hogy az NZT-s részek, vagyis amikor a főhős bedrogozza magát és maximumra pörgeti agyi kapacitását, azok nagyon élvezetesek. Egyrészt azért, mert akkor a narráció is felpörög (ha van), másrészt olykor rengeteg képi leleményt zúdítanak ránk a készítők.

És ez utóbbi az a tényező, ami nekem imponál, hiszen remekül jelzi azt, hogy milyen a készítői hozzáállás a sorozat esetében. A Limitless-t nem rutinszerűen írják, hanem elgurítják a gyógyszerüket. Az írók tényleg hagyják, hogy szárnyaljon a fantáziájuk, nem fogják vissza magukat. Persze lehet, hogy eközben olykor átesnek a ló túloldalára, de ha ez történik, akkor is jól szórakozunk, maximum olykor a fejükhöz kapunk.

Limitless - 1x09-09

Nem viccelek, úton-útfélen telenyomják a részeket ötletekkel, vagy látványosabbakkal, vagy aprókkal, mint a Mike és Ike-poén, amit azóta olyan zseniálisan tovább vittek, hogy öröm nézni. Egyértelmű, hogy szeretik csinálni azt, amit csinálnak, s olykor ennyi bőven elég.

Limitless - 1x09-01

És a színészek is nagyon élvezik az egészet. Még mindig eléggé kétszemélyes a sorozat, de végre valahára a másik két állandó szereplőt is elkezdték közelebb hozni a nézőhöz. Persze a fun faktor egyben azt is jelenti, hogy könnyed a sorozat, majdnem tét nélküli, kissé elbohóckodják, de azért eddig is tudtak komolyabb vizekre evezni, s talán később is sor kerül erre. A lehetőség mindenesetre adott, hogy durvuljanak.

Limitless - 1x09-06

A sorozat persze még mindig nyomozós, de az elmúlt két-három rész már nem klasszikus, heti esetes volt (az 1×09-ben a főhős fogadott, hogy elkapja az FBI 10 legkeresettebb bűnözőjét, WTF – és a 40 perc valóban erről szól, Reddington bekaphatja!), és az átívelés is haladt. Nem az az átívelés, ami az elején volt, hanem újabb szálak. (Miközben a család szépen a háttérbe szorult nagy örömömre.)

Limitless - 1x09-03

Ha pedig “véletlenül” nyomoztak, akkor olyan végeredménnyel, ami a bejegyzés címét is produkálta. Nyilván már az kezdő részes, Dzsingisz kán unokás sztori is jelezte, hogy elborult ötletek várhatóak, de a kalózos történet végképp kész volt. Még akkor is, ha a nyomozás itt sem volt annyira izgalmas, inkább a mellékvágányom tetszettek. (És, megint megjegyzem, az, hogy nem mindent a főhős derít ki, az FBI is dolgozik.)

Limitless - 1x09-10

Szóval a Limitless – 1×09 zseniális rész volt. Mint ahogy előtte, a majdnem fillernek beillő 1×07 is nagyon ott volt (az a Ferris Bueller’s Day Off-ra épült), de ugyanez igaz az emlegetett kalózos 1×08-ra, amelyben más érdekes szálak is akadtak. (Az 1×06-ról nem is beszélve, hiszen azzal az NZT-s mitológiát lökték tovább Bradley Cooper vendégszereplésével.)

Limitless - 1x09-07

Azt hiszem, hogy túlzás nélkül mondhatom, hogy jelen állás szerint a Limitless az évad legjobb országos újonca.

24 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2015. 11. 23. 17:58

egyetértek, de én nagyon csípem az apát is.

Toma - 2015. 11. 23. 18:01

Amennyire rossz volt a pilot annyira javult folyamatosan a szinvonal föleg technikai téren amivel a fő gondom is volt. Jól döntöttem hogy maradtam egyetlen országos sorozat amit nézek.

Dr. Agy - 2015. 11. 23. 18:01

Az 1×09… imádtam, nem tudok mást mondani. Szerintem azok a legjobb részek, mikor háttérbe szorul az átívelő szál, és ez is ilyen volt.

A popkult-utalások nagyon jók, bár néha egy egész leheletnyit túl közvetlenül, túl erőltetetten nyomják őket (pl. ilyen volt a Ferris Bueller-es vagy a korábbi Entourage-os is), de úgy is ülnek.

Do you want some clay? (Na ez vajon hány embernek esett le?)

Dr. Agy - 2015. 11. 23. 18:02

Ja igen… a pilotban vajmi kevés nyoma volt a fantáziának, a popkult utalásoknak. A második rész előtt azt hittem, ez is egy tizenkettő-egytucat nyomozós sorozat lesz.

winnie - 2015. 11. 23. 18:06

bikkbakk: en is , felre ne ertse, most is jo volt, de ennyi epp eleg, nem kell folyton jelen lennie. nem akartam volna egy allando fenyegetesnek vagy csak random dramanak.

Haky - 2015. 11. 23. 18:08

Egyetértek. A legjobb országos újonc.
Azt hiszem még egyszer megnézem az 1×09-et. 😃

bikkbakk - 2015. 11. 23. 18:17

winnie:

így egyet tudok ezzel is érteni.:)

harmundo - 2015. 11. 23. 18:45

Hasonló a véleményem nekem is. A pilot nem feltétlenül volt a legjobb. Akkor még az NZT téma miatt maradtam, aztán meg egyszerűen csak baromi jó lett a sorozat, az 1×09 meg eddig a legjobb rész, hangosan nevettem rajta, ami még a sitcomoknál sem szokott előfordulni.

Ez és a Agents of SHIELD a mostani abszolút kedvenceim, amiket rögtön megnézek, amint tehetem.

jessm - 2015. 11. 23. 19:09

Nekem is nagyon bejönnek ezek az elborult poénok.

Amikor főszereplő illusztrálta , ahogy Naz white houseban veri az enbereket. De az rész különben is elborult volt a micrpenis és flipperező kalózokkal.

A mostani részben , amikor Ike nem veszi észre, hogy köröztött személyekkel van egy táborban .

Ezek azok a poénok amik miatt egyszerűen nem lehet nem imádni a sorozatot.

Skate - 2015. 11. 23. 19:25

Nekem a pilot jött be a legjobban. Egyáltalán nem tudott a sorozat a filmhez felnőni. Hat részt bírtam belőle. Idő híján félre raktam. Egyre kevésbé érzem azután következő részek promóit elnézegetve, egyáltalán folytatni szeretném. Nem találtam igazán egyedinek.

LoGi - 2015. 11. 23. 19:27

Nekem kb a pilot óta a kedvenc jelenleg futó országos sorozatom, és nézek bőven azért azt is. De ha a kábeleseket is hozzáveszem, még akkor is biztos top3, mert eddig mindig szállított a könnyed szórakozás frontján. És ezt a jelzőt gyakran lehet látni használva főleg erősen epizódikus sorozatokra, amelyet sokan igazából csak megszokásból néznek, de itt erről sztem szó sincs, és nem is lesz ha megmarad ez a készítői hozzáállás.

Dob - 2015. 11. 23. 19:56

F@sza ez a sorozat. Elég laza. Nekem a Chuck jut eszembe róla.

Deny - 2015. 11. 23. 20:11

Én is szeretem, szórakoztató, de azért nem adnám neki oda az év országos újonca címet. Vannak jelenetek, amik tényleg el vannak túlozva, de vannak vinnyogva röhögősek is, mint a mostaniban Naz “no-no-no-no-no”-zása :D

A filmet még pótolnom kell, viszont nem tudtam, hogy az pedig egy könyvön alapszik. Jól meglepődtem, mikor pár napja megláttam a Csúcshatás c. könyvet a boltban. Naná, hogy azt is el fogom olvasni.

winnie - 2015. 11. 23. 20:22

deny: nekem nem nehéz 5 maradós sorozatból:) komédia nem jön szóba a műfaj maitt, a the player kiszállt, marad a crazy ex-girlfriend, ami helyenként zseniális, de a sztori gáz.

_Peter - 2015. 11. 23. 20:33

Nekem a pilot nem jött be, akkor kicsit lehúztam. Viszont a pilot óta stabilan hoz egy 6-os átlagot, semmi extra de maradtam a humor miatt. Pedig az intersect képességeket és poénkodást már láttam a Chuckban, Jennifer Carpentert is mint nyomozó a Dexterben, nem izgat a háttérszál, a filmet se láttam. Csak hozzák a heti ügyekkel a humort és elégedett leszek, a Limitless eltalálta a lazaságot. Bírom a kis videójáték betéteket, utalásokat mint múltkor Ferris-Sloan, és minden részben volt valami duma amin jót röhögtem. Hi my name is Mike Ikerson. :D

superpityu - 2015. 11. 23. 20:51

imádom. annyira kreatív, annyira látni rajta, hogy az írók próbálnak mindig frissek maradni.
az átívelés pont jó. a két másik főszereplővel is egyre kevesebb a gond. ahogy ráfeküdten naz karakterére az utóbbi két részben az is tetszett. de legjobb akkor is a kisfilmek. úristen mennyire elborultak. a kedvenceim, amikor brian elképzelni, hogy rebecca, hogyan ver szét mindenkit, aztán meg rebecca értetlenkedik, hogy nem is így volt. baromira bejönnek. de a naz-os videójáték is ütött.
számomra is az év országos újonca, de kicsit félek, hogy 22 részen, hogyan tart ki a frissesség.

human - 2015. 11. 23. 21:20

szerintem már a pilotban is bőven látszott, h kreatívak. szerencsére most jobban kibontakozhatnak.

superpityu: a 7-8-9-ben pont jó az átívelés, előtte kicsit túltolták.

Zem - 2015. 11. 23. 21:48

Na, ez már egész jól hangzik. Az őszi felhozatal nem nyűgözött le, bepróbálásig is csak két pilot jutott el (később azért még jön egy-két várós), egy ilyen fun, akciósorozat belefért volna, de nem tudtam dönteni a Player és a Limitless között, úgyhogy inkább nem néztem meg egyiket sem. :D
Most elég sok ilyen, könnyedebb sorozatot nézek, bár el is kél a Leftovers, Broen és társai mellett, de télen talán sor kerül erre is.

Paladin - 2015. 11. 23. 22:37

Nagyon fasza, és csak egyre jobb lett, ahogy elengedték magukat.

Tyberius06 - 2015. 11. 23. 22:38

Nálam is a heti kötelező országos újonc lett. A The Player jó volt, aztán elszaródott, pont ahogy az évad/sorozat záró kritikában írták. A Heroest még nézem, a múltja miatt megkapja az évadra az esélyt (valszeg úgy se folytatódik), a Supergirl meg most került kasza közelbe (a többieket meg kaszáltam vagy el se kezdtem: blindspot, minority report, quantico).

Viszont ennél a sorozatnál mindig alig várom, hogy elkezdhessem az új részt.

Az átívelés pont jó, és ezek az elborult részek, mint a legutóbbi is volt, nagyon bejövősek.

wr - 2015. 11. 26. 23:22

Ed Harris benézhetne valamikor Nazhoz :)

Egyébként a Limitless csudajó! …és még hálaadós szünet sem volt! :D Nem úgy mint a többieknél.

írhatnám a Kolozsis bejegyzéshez is, de minek: ilyen sorozatokat kellene behozni és max 21.00 órakor leadni. Mint régen a House MD-t.

winnie - 2015. 12. 09. 06:18

we: régen a house md 22:30-kor ment. elég sokáig:) de gondolj bele, a limitless még amerikában sem túl sikeres, valójában semmi nem utal arra, hogy itthon sikeres lehetne. előfordulhat, benne van, de jó eséllyel hamar menne a levesbe.

Nina - 2015. 12. 10. 23:57

Ez fura. A pilot-ot félig bírtam megnézni. Nem mondom, hogy nem volt érdekes, de semmi nem vitt rá, hogy ebből bármennyit nézzek még.
Lehet, hogy majd folytatom ennek ellenére… (Debra fucking Morgan jól megöregedett)

dragon1986 - 2016. 02. 18. 23:23

1×08-ben elég szörnyű a vietnamija nzt-vel sem lehet jól megtanulni :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz