login |

The Walking Dead – 6×07: Heads Up

2015. 11. 23. 21:46 - Írta: human

179 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, a nézők egy része teljesen egyet fog érteni az alábbi képpel, miközben az írókra gondolnak. Spoileresen pár gondolat, winnie elmélkedését folytatva, a tovább mögött.

walkingfinger

Végre felfedték, hogy mi történt Glennel. Ugye a 3. részben elég szorult helyzetbe került, látszólag meghalt, de persze kurvára nem. Még csak nem is megmentették, hanem bemászott a kuka alá.

glennel

Ez a húzás 15-20 éve ütött volna, mármint az Internet komolyabb elterjedése előtt. Bár nekem gyanús volt, ahogy elhullott, furcsának tűnt a szög, meg úgy az egész jelenet, nem hozta a régi nagyok halálának szintjét, viszont már az aznap esti viták után úgy kezeltem, hogy Glenn biztosan túlélte, pedig elég sokan voltak a “tényleg meghalt” táborban is.

Viszont ha nem létezne az internet, akkor a sok töltelék rész bealtatott volna a “zseniális” mostanira. Így viszont az utóbbi heteket aláásta az, hogy vártam Glenn visszatérését. És ez tényleg rossz, hiszen ha úgy vesszük, a készítők egy nagyon ócska húzást toltak az arcunkba, mivel nincsenek golyóik.

hirtelenvanakukamellett
Hirtelen van a kuka mellett egy nyitott ablak hahahahha.

Amit csak most olvastam, hogy elvileg a 3. rész utáni Talking Deadben nem volt In Memoriam-szegmens, pedig mindig szoktak az elhullottaknak csinálni, így igazából ők maguk is spoilereztek a kötelező “mi is kibeszéljük, nézzetek több kontentet az AMC-n, ne rohanjatok a kedvenc site-otokra még” üzenet mellett.

Szerintem egy cliffhangerben kellett volna ellőni, hogy jön a lufiárus. Így, hogy ezzel kezdték a heti részt, páran biztosan anyáztak, és nekik teljesen teljesen kinyírta az utána levő jeleneteket.

Bár ha azt nézzük, akkor Glenn volt az egyedüli puskapor most. Rajta kívül látszólag nyílegyesen vezetett minden oda, hogy le fog dőlni a fal, s bejönnek a zombik. Mindezt nulla valódi feszültség nélkül prezentálták. Előtte azért még csámcsogtak kicsit a már bejáratott “mi” és “ők” témán, csak úgy tölteléknek.

gagyiakcio
Ez meg a heti gagyi “izgalmas” jelenet, amiből sütött a sötétség. Bár legalább számított az öregasszony-Rick kapcsolatban, az is valami.

Na jó, ezúttal nem csak a régi slágereket melegítették fel, hanem volt némi tényleges konfliktus is Morgan és a Rick-Carol duó gondolkozása között, viszont ez is csak a félévasfináléban fog tényleg kicsúcsosodni.

Ami viszont felmerül a mostani rész után, de erről majd lesz külön poszt, hogy talán megölnek a régiek közül valaki fontosabbat helyette? Bővebben majd a halállottóban. Képregényes spoilert meg ne ide írjatok, hanem a megfelelő helyre.

179 hozzászólás Ne habozz!

Daniel - 2015. 11. 23. 21:53

Nagyon ótvar rész volt, úgy mint az előzőek. Borzalmas, erőltetett megoldásokkal. Érik a kasza.

obszidián - 2015. 11. 23. 21:54

Borzalmasan ótvar rész volt, úgy mint az előzőek. Nagyon rossz megoldásokkal. Érik a kasza.

winnie - 2015. 11. 23. 21:54

most esik le, hogy tara hasát a pocak miatt takarja a deszka:)

luki17 - 2015. 11. 23. 21:56

Az utolsó képen az egyik zombi valami heavy metal koncerten hullhatott el, aztán beállt a hullamerev villa

fireblade - 2015. 11. 23. 21:57

heheh
köszönöm szépen..pont így írtam le Glenn történetét :)

Nok3dli - 2015. 11. 23. 22:00

Én azok közé tartoztam, akiknek ebben az évadban talán csak a Morganes rész nem tetszett egyedül, a többit viszont kifejezetten élveztem, de ez… mehhh :/
Dögunalom.

egy vitatémát fel is dobnék:
A háznak a külső oldala volt jobban megégve, alulról a zombik is nyomták talán… nem vagyok statikus, de nem kifelé kellett volna dőlnie a háznak?

soldierdsgn - 2015. 11. 23. 22:01

A repedés a falon tippem nem jött be, mégis csak vér, de örülök, hogy Glennél igazam volt és az lett, amit mondtam/mondtunk. Miért lett volna ócska húzás ez?
A csávó átmászása meg hát van ilyen… valaki tuti megpróbálná innen is.
A nyitott ablak, meg olyan, mint a lépcső, meg lehetett volna játszani, de hirtelen döntöttek akkor és rosszul, mint ahogy páran biztos innen is.
Remélem amúgy most ezért jó páran kaszálni fogják :)

soldierdsgn - 2015. 11. 23. 22:04

Nok3dli: A házban inkább a kamion tett kárt és a fal felőli részénél.

sepörd - 2015. 11. 23. 22:05

elárulná valaki, hogy ha fejjel előre leesek egy konténerről, akkor hogy érkezem fejjel a konténer felé? utána meg a zombik ahelyett hogy ellepnék hősünket, sorba állnak mint a menzán? aztán még leveszik Steven Yeun nevét a stáblistáról, ezzel szimplán direkt átverve a nézőket. azért ennyire hülyének ne nézzenek.
és mi is történt ebben a félévadban? legalább a stukkerrel kezdett volna valamit a gyerek, de vágás. egyáltalán hogy lett ő most hirtelen gyilkos, mi baja? na nekem erre nincs időm.

nervus - 2015. 11. 23. 22:10

Oké, nem bánom, hogy Glenn él, de tényleg elég töketlen, hogy nem merték ezt meghúzni…
A nyitott ablak engem annyira nem zavar, a való életben is sokszor jár így az ember, hogy hoz egy szar döntést, miközben ott a kézenfekvő jó döntés.

Engem inkább csak az érdekel, hogy honnan tudták ilyen biztosan a lufikból, hogy az Glenn? Lehetne Daryl is vagy akárki a még kintlevők közül.

A következő részben gondolom jön az, hogy az “ők” közül szinte mindenki drámaian meghal és kezdődik a vándorlás – remélem, hogy most nem a következő településig, ahol újra el lehet tölteni egy évadot…

seven - 2015. 11. 23. 22:11

az a kötélmászás majdnem annyira röhejes volt mint a múltkori jelent amikor a csaj befeküdt a 2 zombi mellé.

nagyon látszik hogy ellőtték az első 3 részben a puskaport :) remélem azért a félévad finálé belecsap a lecsóba.

Glenn túlélése meg no comment. Az elöző évadfináléban volt egy oylan jelenet ahol Nicholas meg kb 3 zombi feküdt rajta, aztán reklámszünet és a következő jelenetben már futkorászik. Azután ellőni ezt, megint, hát…

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 22:13

Glenn megmenekülése szégyen-gyalázat, Tara beintése epic.
Rick pedig a South Parkból ellesett “bújj a csokik mögé” hadműveletet forszírozná, halál minden alexandriai red shirt-re, de valaki mindig emlékezteti a buddhai belátás mártírmosolyával, hogy ‘legbelül még mindig jó ember vagy’.

Nok3dli - 2015. 11. 23. 22:13

soldierdsgn: Megnéztem, és a mostani részen a 23- perc környékén, a kamera a kamiontól indul és olyan, mintha a faltól távolabbi oldalán lenne az épületnek. De, hogy ne csak a levegőbe beszéljek megnéztem a 2- részt is, ott a háznak azt az oldalát viszi el a kamion ami 90 fokos a fallal, akkor is oldalra kellene dőlnie a háznak. Szerintem.

soldierdsgn - 2015. 11. 23. 22:15

nervus: nem tudták, Maggie remélte, Rick meg csak helyeselt mimikával, hogy Maggienek jó legyen.

seven: Itt nem lőtték el, megmutatták, hogy mizu.

Peti - 2015. 11. 23. 22:16

Sajnos úgy érzem, rossz kezekben van a sori. Az alkotókra gondolok, akikben a legkisebb kreativitás sincs meg. Erre rácáfolhatnak a félfináléban, de ehhez tököt kellene növeszteni. Ebben bízom. Szerintem durvulós-álleesos rësz lesz, de én hiúan mindig a legjobbat feltételezem. Könyörgöm, szedjék már össze magukat! Olyan ziccereket hagynak ki, hogy az elképeszto. No spoiler

dvs - 2015. 11. 23. 22:19

Azt a tornyot valaki szándékosan döntötte le, vagy magától rohadt el a faanyag és attól? Közben fel sem tűnt pedig ha jól emlékszem két snitt is volt amint a torony hosszanti irányú repedését mutatta, meg a recsegés-ropogást. Nekem nagy WTF-volt, bár ha jól emlékszem ugyanezzel a szituációval találkoztunk már a farmon, de lehet a börtönben is.

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 22:19

anyagfáradás

Csapó - 2015. 11. 23. 22:20

KASZA

Bazsi - 2015. 11. 23. 22:20

Nem jött be a jóslatom hogy Glennel csak a 8.részben foglalkoznak, de túlélte ahogy várni lehetett (teszem hozzá hálisten, nekem ő az egyik kedvenc karakter) viszont tényleg nagyon bénán oldották meg, ezt a kuka alá bemászást… amikor ezután a nyitójelenet után leesett a deszka a magasból, sejteni lehetett hogy előbb utóbb összedől a torony, a 20.perc körül erre rá is játszottak egyszer.
Összességében azért jobb rész volt mint az ideiek általában, de nem vágott a földhöz ez se…

winnie - 2015. 11. 23. 22:23

nervus: vandorlas? nem azert erkeztek meg 5 ev utan a celba, hogy tovabb menjenek. alexandriaban meg boven van kakaó.

tommy - 2015. 11. 23. 22:24

rövid leszek, kasza.

Lajoska67 - 2015. 11. 23. 22:28

Unalmas volt. Viszont amikor a lány bemutatott Ricknek, na abban végre volt valami emberi. Talán az egész sorozatban nem volt még nekem ennyire hétköznapi, eltalált jelenet.

JohnDoe - 2015. 11. 23. 22:28

Kezd rettenetesen unalmas lenni, hogy a készítők nem mernek kiírni egy fontosabb karaktert sem. A történet eddig rémes. Részről részre mennek a null forintos filler epizódok. És miért? Ezért. Hogy Glenn bemásszon a kuka alá, át egy ablakon, majd nézzük amint egy nímand karakterrel eljutnak majdnem haza. Rettenet.

Senkiért nem lehet izgulni. Közben meg – mint írtam – filler hegyek. Ameddig a szem ellát!! Rick dob egy upgrade-et a falura. Szöszi anyu sütit süt. A Village mutter föl-alá sétál és néha bevág egy Coelho-t Ricknek. Micsoda izgalmak!! Persze, néha adnak olyan részt ahol közönségkedvenc karakternek kéne operálnia. És mit kapsz? Egy középső újjat a képedbe!

Már csak egy valamiért nézem ezt a sorozatot, az Jeffrey Dean Morgan. Volt itt pár hete egy beharangozó, hogy már nagyon várják a fanok. Mostmár én is várom. De nagyon remélem, hogy valami negatív karakter lesz. Ezt az ernyedt bandát már csak egy durvább karakter tudná “feldobni”. De nagyon remélem nem csinálnak belőle valami kormányzó féle humbug karaktert. Alig várom, hogy végre jöjjön valaki aki hoz némi parát a brigádra, mert ez így kreativitás mentes, unalmas szar.

Kormányzó - 2015. 11. 23. 22:30

A sok kaszásnak üzenem: Jövőhéten ugyanitt ugyanekkor! :)

Szaby59 - 2015. 11. 23. 22:32

Ez a rész már jobb volt szerintem mint az eddigiek, de még mindig nem az igazi… Tara jelenete volt a rész legjobb pillanata, meg amikor Rosita kioktatja Eugene-t. Rick és Morgan elbeszélgetése inkább nevetséges volt ahogy a “szigorú” kistanács (Carol, Michone) kioktatja :D

amazemez - 2015. 11. 23. 22:32

Én csak azt nem értem, hogy mi értelme van beírni, hogy kasza? Kaszáld el és ne nézzd ha nem tetszik, de azzal, hogy beírjátok és nézitek tovább sok értelme nincs, akinek ennyir enem tetszik minek nézi? Sztem az egyik legjobb sorozat és okozot tmár sok WTF momentet ebben az évadban is,

mercury - 2015. 11. 23. 22:33

Jóformán el sem kezdődött a rész, már kinyomtam. Pedig tudtam, hogy tudtam. Ennek ellenére naivan reménykedtem, hogy olyat, ami a mesében sincs nem fognak meghúzni.
Búcsút vettünk egymástól és úgy néz ki véglegesen.
Félévadzáróban nem tudom mit fognak összehozni, de ha nagy durranás is lesz, nagyon nem valószínű, hogy maradásra bír.

winnie - 2015. 11. 23. 22:33

amazemez: röviden valaki így írja be, hogy “nagyon nem tetszett a rész, olyannyira, hogy szerintem már nem is nézem tovább, mert innen nincs visszaút, szóval jövő héten nem kommentelek” teljesen vali9 komment a ksza.

jó vagy rossz, ezt nyilván mindenki megítéli, de WTF? van sorozat, ami hoz WTF-momentumokat, némelyik évadonként többet is, de…, a TWD-re nem nagyon volt jellemző eddig a WTF, maximum az ÚÚÚ! meg effélék. ez nem az a sztori, ahol történetileg durvulni lehetne, hogy ne higgyünk a szemünknek.

Mz/x - 2015. 11. 23. 22:34

Én csak egy dolgot hiányolok nagyon, hogy a 4. rész végén amikor Morgan kimegy az utcára és segítségért kiabál egy női hang, az ki volt és miért nem mutatják? Előbb azt hittem, hogy a rész egy része párhuzamosan megy a 4. résszel, de aztán Morgan ment a dokihoz, úgy hogy nincs megkavarva az időrend. Lehet nem vettem észre valamit, de ez érdekel általában nem felejtkeznek meg apróságokról sem, ez meg azért nagy dolog.

Más, szerintem még maradnak itt, bár kövi részben sokan megfognak halni, de jön az aknavető ami sokat fog segíteni.

dvs: azokban a snittekben látszik, hogy ég a torony és darabok szakadnak le, bár középtájon egy nagy darab pont a másik irányból hiányzik, én azt hittem arra fog dőlni és csak nagy zajjal fog járni.

sepörd - 2015. 11. 23. 22:36

a Carol/gyerek a lépcsőn jelenet az mi akart volna lenni? fura volt.

Kissur - 2015. 11. 23. 22:36

Nem hiszem el, hogy senki nem jegyezte meg Gabriel rövid jelenetét. Hatalmasat röhögtem Rick reakcióján. Vagyis hogy letépte a lapot. :D

prat - 2015. 11. 23. 22:39

szóval bővült a wd univerzum: nem létezik a zombi szó, teleportáló/néma különleges zombik is vannak, nem létezik a kerékpár, ÉS most már tudni: a kukák mind olyan magasságban helyezkednek el a földtől ami alá egy felnőtt egészséges ember bőven befér úgy hogy az alól még kihúzni se lehet.

soldierdsgn - 2015. 11. 23. 22:40

sepörd: Mit nem értesz? Utalások voltak benne a régi Carol féle “tanításokra” az életről és fenyegetésekre.

Csilla0422 - 2015. 11. 23. 22:41

A fenébe – a víg özvegyet már összehoztam Spencerrel.:) Szeretem Glennt, de ez azért már túlzás.

A mini kihallgatás jó volt.

Rosita és Tara vitte a prímet.

Amúgy Spencernek igaza volt, még ha hülyeséget is csinált.

soldierdsgn - 2015. 11. 23. 22:44

prat: A pilotban is az első jármű, amit ZA után Rick használt az bicaj volt.
Itthon is vannak olyan hulladéktároló egységek, ami alá befér egy koreai :) De még mutatták is, hogy nyúlkálnak érte, de ő leszúrt párat és pajzs ON!

sepörd - 2015. 11. 23. 22:47

azt mondjátok meg hogy Glenn hogy került fejjel a konténernek, mikor fordítva esett le.

fireblade - 2015. 11. 23. 22:58

Sokan kedvelik, de engem kifejezetten irritál ez a yodamorgan..annyira béna és esetlen, mint szupernagymester, hadonászik azzal a seprűnyéllel..meg ossza a bölcseleteit..fárasztó és nem a való világban él..az ilyet el kell hajtani, káros a csoportra nézve..ja majd a nehezen beszerezhető gyógyszert valami idióta mészárló emberevő, gyujtógatóra pazarlom..Morgan szimplán egy idióta.
A rész elment egynek..mondjuk engem az összes amcsi sorozatban hihetetlenül irritálnak ezek a beképzelt agyatlan ifjonc tipusok..(Enid, meg ez a pisztolyos kisk.csög)
Hm..érdekes lesz ez a fusson ki merre lát..ahelyett hogy fegyverekkel zárótűz alatt tartani a nyílást, míg a fegyvertárból oda nem érnek az erősítéssel..és simán kiiktathatnák a zombikat
de nem..majd lesz sikítozás menekülés, elesés(kellő időben)meg mellékszereplő halálhegyek..és szerintem lesz főhős halál is..akár Maggie pl :)

fireblade - 2015. 11. 23. 22:59

@sepörd:

jaj már kis képzelő erő..a levegőben átfordult..és egy fél szaltóval ért le..ennyi :)
persze idiótaság…de elképzelhető..belefér :)

tghooker - 2015. 11. 23. 23:05

kukás Glenn, no comment…
A feleségem bajban van, de a legfontosabb, hogy csacsogjuk és héliumos lufikat gyártsunk. Röhej…
Tara bemutatása volt a rész egyetlen értelmes gondolata.
Nem vagyok egy nagy túlélő, de a támadás után nem kellett volna végignézni és felmérni a veszteségeket?
lufis Glenn, no comment…
Katona nem voltam, sem hadtörténész, de nem lett volna célszerű a városon belül még egy védművet kiépíteni? Akár néhány házat körbekeríteni a város “szívében”.
Nem tudom mire vélni az egészet, lehet, hogy a jenkiknél annyira alacsonyan van az értelmi küszöb, hogy nekik ez jó és mi – európaiak – vagyunk ennyire “igényesek”?
Kaszálni nem fogok, max a réten, de nagyon gyenge ez az évad…

Jacques - 2015. 11. 23. 23:10

Mz/x: az nem női hang volt, hanem Rick.

fireblade - 2015. 11. 23. 23:11

Nekem már az teljesen érthetetlen hogy egy helyen tartják az összes fegyvert és lőszert..mi van ha ott pl véletlen tűz lesz?
vagy megközelíthetetlen az épület?
logika és az értelem azt mondja minden háznál kell legyen fegyver szépen letárolva..hogyha gebasz van mindenki tudja hova nyúljon..
és igen..szektorokra kellett volna osztani a területet, elválasztókkal, amit nyitni zárni lehetne vész esetén..
és ugye ott katonák i vannak köztük..ez alap oktatás része…
iszonyat mennyiségű hülyeség van a sorozatban..de hát nem ezért szeretjük :)

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 23:16

“Sokan kedvelik, de engem kifejezetten irritál ez a yodamorgan..” – Dehogy kedvelik sokan, mindenki utálja mint a szart.

“hadonászik azzal a seprűnyéllel..meg ossza a bölcseleteit..” – :-)))))

“az ilyet el kell hajtani, káros a csoportra nézve..” – tényszerűen, érdekalapú materialista-machiavelli értelemben véve ez igaz, de…

“nem a való világban él.. szimplán egy idióta” – azért a Morgan által (túltolva) képviselt humánumot ilyen sarkosan elutasítani eléggé, khm. végletes álláspont. Vannak emberek, akik már két nap áramszünet után ölre mennek. Azért van helye a morgani terézanyaságnak az emberi gondolkodásban. Morális és túlélési szempontból is.

El Diablo - 2015. 11. 23. 23:19

Én végig azt gondoltam, hogy a végül ledőlő templomtornyot(?) valaki, azaz nem valalki, hanem konkrétan a pap bontja és azért hullanak a deszkák. A papból simán kinézem, hogy szabotőr, amúgy is teljesen zakkant, nem abban a világban él.

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 23:23

Akkor tisztázzuk;
Az, amit Glenn ‘halálával’ műveltek az írók, a sorozat hülyesége.
Az, hogy az alexandraiak védelme nem készült fel minden eshetőségre (írtátok, hogy miért nem több védelmi vonal, miért csak egy fegyvertár, stb.) NEM az írók/sorozat hülyesége. Az az alexandriaiak hülyesége.
Lehet, hogy irritáló nézni, ahogy bénáznak a szereplők, de az emberek már csak ilyenek. Bénáznak és nem készülnek fel minden eshetőségre.

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 23:24

A pap már visszazakkant normálisba, nem? Most csak Rick vallási intoleranciájával kell megküzdenie :-)

Enzo - 2015. 11. 23. 23:28

1. Na, végül mégis milyen egyszerűen megmenekült Glenn. Szerintem meglepően hihetően bemutatták (ugye ha egy zombi bemászik a kuka alá, és megöli, az máris eltorlaszolja az utat.)
Így jobban meggondolva az esés viszont tényleg FAIL, pont a másik irányba esett le, na mindegy.

2. Eniden meglepődtem, de az epizód további részeiben inkább csak idegesítő volt, valami mást kezdhetnének a karakterével, mert ezt így nem jó nézni, inkább derüljön ki hogy titokban W.

3. Jó volt a visszacsatolás a kerítéses jelenethez, és hogy Glenn megtalálta a halott faszi levelét a feleségének. Remélem visszajut vele, bár asszem hogy fölösleges, mert mintha állítólag a múltkor zombivá vált nő lenne Betsy? (Akit Jessie megölt)

4. Rick köszön: -Morgan!
Morgan visszaköszön: -Morning!
És a német nézőknek abszolút nem furcsa semmi :DD

5. Legjobb jelenet:
Gábriel rakja ki az imádságos papírokat, Rick meg jön a fiúkkal és leszedi :DDD annyira röhögtem rajta :D és az atya meg csúnyán néz rájuk és visszarakja :D hatalmas volt :D

6. Morgan és Denise … hát nem a lopakodás nagymesterei :D tuti az lesz, hogy a W valahogy kiszabadul, mert Morgannek el kell rohannia a ledőlés miatt…

7. Pluszpont a lő+késgyakorlatos jelenetért, kellett.
Rosita beszéde pedig priceless volt Eugene-nek:
Be is idézem:
“Dying is simple. It all just stops. You’re dead. The people around you dying,that’s the hard part. Okay? ‘Cause you keep living knowing that they’re gone and you’re still here.
What you should be scared of is living knowing that you didn’t do everything you could to keep them here.”

8. Carol gyereknevelési szokásai, lol :D
“The only thing that keeps you from becoming a monster is killing.”
Miért érzem úgy, hogy ebből baj lesz, amolyan Lizzie-módra? :D

9. Napaszmek, mennyi cliffhanger egyszerre:
Ron le akarja lőni Carlt… Morganék bent a W-nél… Glenn jelez a lufikkal… és ledől a fal, szépen belengették. És akkor most all hell breaks loose.

+1. Spencer meg egy gyökér.

De látom, nagyjából csak én vettem észre az apró pozitívumokat a részben. A kaszálók meg majd jöjjenek vissza az évad végén…

Lajkreal - 2015. 11. 23. 23:30

Jenki / európai .
Jenki = mexikói határ .
Európa = menekült áradat , ahol képtelenek egy normális kerítést kiépíteni .

mattkirby - 2015. 11. 23. 23:31

baszki én még közben is azt hittem hogy meghalt. terepidegen lufik meg az a sejtelmes duma a dolgok rendjéről, azt gondolta vmi hatodik érzék féleséggel próbálkoznak. nem rémlett ki az a csaj, gondoltam vmi halott karakter. szokás szerint trágya volt a rész, de ez a megoldás tetszett volna. erős a gyanúm hogy zsinórban negyedszer is elnyeri majd a hét legrosszabb sorozatrésze címet.

Jacques - 2015. 11. 23. 23:32

Rezsidémon: Nekem Morgan még mindig kedvenc karakter. Jó volt hallani, hogy azért még saját maga is őrlődik. Kár, hogy ezt a karaktert választották erre a szerepre. Nem sok jóval kecsegtet a végkimenetele.

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 23:35

Szerinted nem éri meg az évad végét?

Rezsidémon - 2015. 11. 23. 23:36

Amúgy a Morgan-Rick polémiában két katarzist tudok elképzelni:
1. Rick könnyek között megkegyelmez valakinek.
2. Morgan könnyek között kivégez valakit.

VanDerBosch - 2015. 11. 23. 23:37

Szerintem túl van lihegve hogy így meg úgy szar ez a szezon vagy ez a rész, véleményem szerint nincs olyan “történetösszefüggő” sorozat, amelyik a 6. szezonjában is ugyanolyan friss és kívánatos mint a nászéjszakás menyasszony. Térdig járunk dejavu-ben, a 2. szezonzárójában látott farm elbukást kapjuk majd az e08-ban újratöltve. És ha már baromságok, akkor Glenn megmenekülése így is semmi az atlantai “zuhanunk a mentőautóval egyet” jelenethez képest.

winnie - 2015. 11. 23. 23:38

“véleményem szerint nincs olyan “történetösszefüggő” sorozat, amelyik a 6. szezonjában is ugyanolyan friss és kívánatos mint a nászéjszakás menyasszony. ”

rég rossz, ha valaki nem a sorozattal érvel a twd kapcsán, hanem más sorozatokkal.

1. az sosem volt érv, hogy “más sorozat is szar” – mert azzal aláhúzod, hogy ez szar.

2. már hogyne lett volna? sőt, olyan sorozatok is voltak, melyek a 6. évadjukban lettek a legjobbak.

Jacques - 2015. 11. 23. 23:39

Tuti jön egy olyan helyzet, ahol kénytelen lesz “belátni”, hogy ebbe a világba ez a “minden élet értékes” nézet nem való. Szorult helyzetbe kerül és elbukik, mint mestere. Azért azt csak remélni merem, hogy nem olyan banális módon. Lennie James jó színész, a TWD-ben is fontos/kedvelt karakter (volt), kijár neki a sírós-picsogós búcsúzás.

GabeE3e - 2015. 11. 23. 23:48

Ismét egy remek rész,miközben én éreztem magam kellemetlenül 3 percenként,
Bullshit hegyek mindenhol…

Nézőke - 2015. 11. 23. 23:50

annyira akartam,hogy amikor mindenki felnéz az égre, egy F22est látnak…erre zöld lufik…
és ahelyett,hogy a héliumos palackkal robbantana egyet Glenn hogy elterelje a hordát, feleregeti a lufikat…

és az exponenciális újhús elméletem, miszerint ha a tömegben közlekedő zombik szétmarcangolnak mindenkit, elfogy a potenciális új megharapottak száma, kvázi véges az egyedszámuk…
ja,és Alexandriának úgylátszik csak két irányból vannak falai, hátul,ahonnan bizonyára nem nyomják a kerítést, miért ne lehetett volna kimenni, és megkerülve a hordát egy kis füstöt csinálni terelésnek?

Kinkio - 2015. 11. 23. 23:51

Glenn visszatérésénél már csak az lenne jobb, ha kiderül ne, Enid megzakkant és csak oda képzelte Glennt és végig magában beszélt :)

pistakis - 2015. 11. 23. 23:59

Dobtak egy csontot, majd a pofánkba toltak egy újabb fillert, végén egy cliff-el. Ezt tényleg komolyan gondolják? Még 1 ilyen, és a jövőheti nekem nem mid-season finálé lesz, hanem végleges kasza.

_Peter - 2015. 11. 24. 00:02

Nem kötött le a rész, mert múltkor is Glenn túléli állásponton voltam ahogy tálalták az írók. Alacsony oddson adták volna a halálát, ha lenne sorozatfogadás a lottózóban.
1. A plot armor miatt sejtettem, szerintem ha Glenn egyszer meghal (ne!) akkor az Maggie-ért történjen hősiesen és ne egy ilyen Nicholas hülyeség miatt.
2. A megvalósítás miatt tudtam, hogy túléli. Túlgondolták a félrevezetést, direkt bénázás, dumb ass, hasonló színű ruhák, zuhanás közben kukától távol a feje, néma kiáltás, a közeli és totálképnél már a kuka mellett a feje és látszott Nicholas fekszik felül és őt darabolják, tehát Glennek lehet még esélye.
3. Öngólt rúgtak azzal eddig minden kiírt színésszel rögtön volt búcsú show.

Tetszett: Morgannel végre leültek beszélgetni, Carol nyomozó rajta van a titkán. Úgy mutatták mielőtt ledőlt a torony Ron éppen Carlon akart lövészgyakorlatot tartani. Amivel csak azt érte volna el mint az apja és már 2:0 lenne a meccs Team Grimes javára.
Megint ignorálták a papot, rövid de jó jelenet volt. Még Carl is szóvá tette hé fater ez kicsit durva volt.
Tara!

Kicsit sok volt: Spencer hülyesége. Enid minden mindegy hagyják egyedül traumája, pont elég Morgan dilije. Nem is értem milyen közösség ez, senki nem foglalkozott a csajszival, észre se vették mennyit hiányzik amikor kint mászkál. Ezt is a bevándorlóknak jelen esetben Glennnek kell megoldani.

A torony ledőlése sem emelte a vérnyomásom, hiszen a múltkori részben bemutatták mindjárt hazaér Duke Nukem aztán ad a hordának RPG-vel. Legveszélyesebb esetben adják a drámát megint meghal egy ismeretlen. Ahhoz képest mennyi akció történt mostanában, nem lehetett sokat izgulni a fő karakterekért. A két jelenetes alexandriai random polgárokért (Olivia, Tobin és a többi felirat nélkül a nevüket se tudnám) pedig nem tudok. Sok “nem tudom ki” halt meg a Wolves támadásnál, két “nem tudom ki” halt meg Michonne mellett, egy nem tudom kiért kellene izgulni akit ápolnak és ott a raszta srác talán ő még érdekes lehet, Nicholas nem érdekelt, az a Carter fickó akit arcon haraptak, Spencer leesik vagy sem, hát náluk kb. jobban aggódtam Rick kezéért. :) Talán majd a Darylékre lövöldöző bandával több lesz az izgalom.

fireblade - 2015. 11. 24. 00:05

@Nézőke:

hehhe a hélium nem ég és nem robban :):) te kevered a hidrogénnel :)

clegane - 2015. 11. 24. 00:24

az mekkora lett volna, hogy miután túléli a kukát, a kislány fejbelövi az ajtóban.

Peti - 2015. 11. 24. 00:25

Kinkio, ennél már csak az lenne jobb, ha Pamela ébredne fel, és kiderülne, hogy o álmodta az egész Walking Deadet :)

_Peter - 2015. 11. 24. 01:00

“ennél már csak az lenne jobb, ha Pamela ébredne fel, és kiderülne, hogy o álmodta az egész Walking Deadet”

Vagy Berényi Miki kilép a zuhanyzóból és kérdezi ki lőtte le Darylt, aztán az a vége Morgan Alaszkában lesz favágó.

Szerencsénk nem napi sorozat Zombik közt címmel. Nem tudom még hány évad lesz, a nézettség miatt sokáig mehet. Lincoln meddig csinálja, az mérföldkő lehet. De egy új és hasonlóan jó színésszel még lendíteni is lehetne. Legrosszabb esetben átkerül guilty pleasure kategóriába. Majd mondják a fiatalok a suliban, micsoda Walking Dead? So ten years ago. Később már ilyen badge lesz hogy ő nem látott egy részt sem. (csak részletesen tudja a 12. évad 3. részében Eugene hogyan leskelődik Olivia után)
Nekem nagyon sok rész facepalm, évadonként van talán 2-3-4 amire azt mondom tényleg szórakoztat mégis nézem. A népszerű és jó két külön dolog nálam. És ehhez mindig sokan sokat írunk, elmélkedünk, ötletelünk, miért nem úgy csinálták…. ötször minőségibb sorozatoknál meg van részenként 10 db komment hogy jó volt jöhet a következő így röviden. Walking Deadre sokan írják na most kasza, na még egy ilyen rész és kasza, aztán sose tudjuk meg később mégis ledarálják.

Nem tudom más írta-e, Eugene haja mellett egyre többet röhögök Glenn bajuszán és szakállán. Távol-keleti népeknek ez nehezen megy, de akkor is vicces. Pláne Tobin magyarázta Ricknek milyen badass volt amikor megjelent a durva szakállal, amihez már Katana kell. Glenn meg mint egy átlag nyolcadikos. A zombiapokalipszis Gillette reklámja: egy darab penge egy életen át!

Rezsidémon - 2015. 11. 24. 01:29

“12. évad 3. részében Eugene hogyan leskelődik Olivia után” – azért a 12. évadra már Eugene-nek is csak összejön egy suna.

Peti - 2015. 11. 24. 07:10

Én nem is tartom top10-es sorozatnak, de rohadtul élvezem, és gyakorlatilag akármit csinálhatnak vele, végig fogom nézni. Ezt mondjuk jórészt a képregénynek köszönheti, ami óriási élmény, sajnos azt kell mondjam, mérföldeket ver a szériára. Ezen alapon említettem fentebb a kihagyott ziccereket. Ellaposítják az összes szálat azzal, hogy mindent körülményesen körbejárnak, még azokat a részeket is, amelyekre a képregényben 3 oldalt szántak teszem azt. Ugyanakkor olyan jelentos eseményeket kurtítottak meg, amik alaposan megdobhatták volna a színvonalat. Az ilyenek elott értetlenül állok. De már kezdem elfogadni, hogy tizenhuszonmittudoménhány évadban gondolkodnak, és ehhez nyújtani kell a tésztát, amíg olyan vékony nem lesz, hogy átlátszó nem lesz. Csak szét ne szakadjon!

ui: én Rick szerepére simán el tudnék képzelni más színészt, igaz, ezt Carolon kívül mindenkire elmondhatnám

Peti - 2015. 11. 24. 07:14

… és persze kedves nyílpuskásunkat, Aki a könyvhöz viszonyítva a legjobb, ës sajnos egyben csaknem pozitív húzás.

Peti - 2015. 11. 24. 07:15

*egyetlen
Ejj, ez a telefonos internet :)

lappa - 2015. 11. 24. 07:32

eddig is voltak necces dolgok a TWD-ben, de ez a megmenekülés, te jó ég! Glenn fejének nem is a konténer felé kellene állnia, a zombik csak nézik, de nem bántják (pedig a fejéhez simán hozzáfértek volna), aztán szépen illedelmesen megvárják, amíg bebújik a konténer alá, majd egyszercsak, hopp, eltűnnek, anélkül hogy bármi elterelte volna őket. :DDDD

az meg már tényleg a legalja, ahogy a készítők a nézőiket teljesen idiótának nézték: leszedték Steven Yeun nevét a stáblistáról; valamelyik producer meg azt tolta, hogy Glenn nem tér vissza úgy, ahogy mi megismertük.

nálam ez egy cápaugrás volt, félévadzáróra maradok, de ha nem nyűgöznek le, viszlát.

lappa - 2015. 11. 24. 07:35

de amúgy az egész rész rémes volt. Enid karaktere borzasztó, erre rászánnak egy fél epizódot, ennél még az is jobb lett volna, ha Glenn egyedül botorkál haza. a kötélmászós jelenet is nagyon gyenge volt, és sajnos a végén a fal ledőlése sem ütött nagyot azok után, hogy az epizódban kb háromszor utaltak rá.

Cart - 2015. 11. 24. 07:40

Yep. Glen megmenekülésében az volt a jó, hogy annyira beleillett a soriba, hogy nem szinte ki sem tűnt. 1 perc múlva, amikor rohangászott, már nem is gondoltam rá, hogy mit úszott meg. Leesett, bemászott, megmenekült. Ennyi. Nem villanyozott fel, de nem is volt felháborító.
Viszont azt a rohadt nagy higiéniát :D Véres, mocskos kézzel inni egy véres, mocskos üvegből…
Amúgy Ron vs. Carl párharc is sejthető volt, hogy félbeszakadt. Aztán majd a nagy betörésben igaz haverok lesznek és partyba vágják a kis szökevény csajt :D

Peti - 2015. 11. 24. 07:41

“eltűnnek, anélkül hogy bármi elterelte volna őket” – Nem néztem meg még egyszer, de határozottan emlékszem, hogy az egyik zombi megrúg egy konzerves dobozt, vagy valami hasonlót. Ami ugye hangot ad. A hang meg vonzza oket. Az a hang is, amit maguk krealnak. A többivel egyetértek egyébként.

lappa - 2015. 11. 24. 07:56

ez igaz, de ha a konzervdoboz után mentek, akkor max pár méterrel kellene odébb lenniük, de nyomtalanul eltűntek, Glenn és Enid gyakorlatilag nem is találkozott egy zombival sem. és persze, lehet, hogy képernyőn kívül volt valami fény/hang/füst/akármi, ami miatt eltűntek, de ezzel meg az a baj, hogy kezd túl sok lenni a suspension of disbelief.

Peti - 2015. 11. 24. 08:03

Szerintem ez úgy van, hogy meghall egy ha got, elindul az irányába. De nem áll meg, hanem megy tovább. Egész addig amíg pl. egy kerítés meg nem állítja, aminek nekimegy, és leveri az 50 méterrel arrébb, de ugyanazon a kerítésen lévo sörösüveget, aminek szétcsattanó hangja lesz a következo irányvonal. Ott meghall egy lövést, onnantól azt követi. És így tovább

Nézőke - 2015. 11. 24. 08:11

@: Fireblade: háhá, látszik,hogy nem élnék túl egy ilyen zombitámadást :D

de valamire csak jó lett volna… miki egeres hang,hm? tuti elterelés.

DRoy - 2015. 11. 24. 08:17

Hehehe, mennyi elégedetlenkedő nagy kaszás. :))
Aztán jövő héten ugyanitt dühöngenek. :D

Sokan még mindig nem értik, hogy alapjában ez nem egy zombi hentelős alkotás, hanem azt mutatja be, hogyan változik meg a világ és az emberek egy apokalipszis után, mi mindent kell megtenni a túlélésért.

Nekem sokkal élettel telibbbek, valósághűebbek ezek a részek, mint pl. a kormányzós időszaké, amikor soha nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy ez egy döcögősen csordogáló játékfilm. A kormányzó pl soha nem volt hiteles előadás számomra.
Itt jobban átjön a valóság.

lappa - 2015. 11. 24. 08:29

@DRoy: az eddigi kb 70 kommentben senki nem hiányolta a zombihentelést. viszont azt hiányoltuk, hogy megmutassák, hogyan változik meg a világ és az emberek egy apokalipszis után. :) mert ebben az évadban erről szó sincs, a 6×01-es terv óta teljesen szétesett a sztori, a szereplők teljesen logikátlan és karakteridegen dolgokat csinálnak, kb mintha nem is két éve harcolnának, hanem két napja. most ide nagyon sok példát lehetne hozni, az eddigi kibeszélőkben jórészt esett is róluk szó, én csak egyet emelnék ki: amikor tudják, hogy a falak meggyengültek, akkor miért nem csinálnak második védelmi vonalat, mint a börtönnél? nem kell feltétlenül második falra gondolni, de például szögesdrót, karók, gödrök le tudják lassítani annyira a zombikat, hogy reagálni tudjanak, ha esetleg valahol ledől a fal.

winnie - 2015. 11. 24. 08:29

“mi mindent kell megtenni a túlélésért.”

kábé ez az egyetlen, amit nem mutatnak meg:) oké, megmutatták, hogy glenn a túlélés érdekében bebújt a kuka alá. compelling television!

“Aztán jövő héten ugyanitt dühöngenek. :D”

ezt sosem értettem, ez is valami önvédelmi reakció lehet. attól, hogy te maradsz vagy nem lennél képes kaszálni, más még hagyja a francba a sorozatot, mint ahogy nagyon sokan már rég hagyták is a francba. miért írná be valaki, hogy kaszálja, ha nem kaszálja? azon kívül, hogy páran dühből így tesznek. nem olyan nagy ördöngösség. van nyilván sok sokkal jobb sorozat is, amit tud az illető nézni.

“Sokan még mindig nem értik, hogy alapjában ez nem egy zombi hentelős alkotás, ”

az ilyen magas lovas kijelentések, mint a “ti pórnép, ti nem értitek, mert ezt magasabb szinten kell értelmezni” mindig is nevetséges voltak. nem kell áltatni magunkat. semmi baj nincs azzal, ha valaki elismeri, hogy van egy zombis hentelős sorozat, ami tetszik neki.

(ennél már csak az viccesebb, amikor valaki a twd esetében a karakterekkel jön. azokkal a karakterekkel, akik egy félévadban kábé egyetlen résznyi kisebb fókuszt kapnak, egyébként meg semmi idő nincs rájuk, mert vagy zombiölés van, vagy a többi 20 karakterrel foglalkoznak.)

de nem a twd-nél kell elkezdeni hirtelen magasabb szinten gondolkodni. egyrészt, ha véletlenül a twd több lenne, mint ami, akkor nem lenne sikeres, mert a közönség sosem abba az irányba szokott tendálni, ami magasabb értéket képvisel.

másrészt az effélét minden popcorn, felületes alkotásra rá lehet húzni. egy piffpuff akciófilmre is rá lehet mondani, hogy a két főszereplő kapcsolatán keresztül bemutatja, hogy milyen fontos a baráti kötelék, és ha az ember nagyon akar valamit, akkor el tudja érni.

nyilván bullshit az egész. persze, hogy egy zombis hentelős sorozatban mindent megtesznek a karakterek a túlélésért, ez alapvetés. a kérdés mindig az lesz, hogy ezt és a hentelést élvezhetően mutatják-e be, vagy sem.

jelen állás szerint élvezhetően teszik, mert a sikeren nincs mit magyarázni.

winnie - 2015. 11. 24. 08:31

(félreértés ne essék, semmi bajom a sorozattal, de helyén kell kezelni, és nem érdemes túlzásokba esni, vagy szent grálként tekinteni rá.)

szerzsu - 2015. 11. 24. 09:28

Én a pap viselkedését értem egyenlőre. Tette amit tett ettől függetlenül ő egy pap, akinek az értékrendje, világnézete más, mint Rickéknek. Valóban nem ebben a világban él vagy csak nem tudja elengedni a régit és lehet arra sem kell sokat várni, hogy bekattanjon viszont ezzel lehet érdemesebb lenne foglalkozni, mint Morgan viselkedésével, ami legalább kiszámítható.

Ezzel lehet egyedül vagyok, de Rick egy seggfej szerintem. A sok pincsikutya meg megy utána. Azt gondolom bármilyen világban élünk is az emberség, mások érzéseinek tiszteletben tartása fontosnak kéne, hogy maradjon hiszen ezért vagyunk emberek. Rick egy nagyképű, önző ember, aki szerint mindenki értéktelen, akinek más a véleménye.

Remélem hamarosan történik valami, ami odab*sz neki és átértékeli egy kicsit dolgokat.

Ja az öreglány fia meg hülyeséget csinált, de legalább csinált valamit, miközben a nagy “összetartó” csapat letojja mi van a többiekkel a falon kívül…régebben ez sem így volt.

amazemez - 2015. 11. 24. 09:36

Winnie és abban az esetben mi van, ha pont te nem kezeled helyén:D? Miért kell a te szavadra adni?

dexike3 - 2015. 11. 24. 09:56

Az hogy vannak logikai bukfencek, a történetvezetésben szakadékok, el kell fogadni, vagy keresni kell akkor más szórakozást, ha ez nem köt le.
MÁS
Gabriel atya vajon most is úgy dönt majd, ahogy anno (mindenkit kizárni az épületből, hogy csak ő élje túl)?
Ez a Ron gyerek lehet a Cliffhanger a cliffhangerben? Nagyon lövöldözni szeretne… és ha jól láttam Carl a célpont, akit revansot vesz.
Azt se feledjük, hogy Carol épp a W-nél van Morgannel…na ott mi történhet majd a mid season final alatt.

szerzsu - 2015. 11. 24. 10:03

Na ezt én sem értem. Fegyvert adni annak akinek megöltem az apját WTF???

BigBadWolf - 2015. 11. 24. 10:11

“s bejönnek a zombik”

Ez nem az a frencsájz!! Só a fejre és átírni járkálókra vagy miazanyám magyarul! :-)

gyerecske - 2015. 11. 24. 10:42

Nekem is az jutott eszembe, hogy most a pap lesz a “főszereplő”, aki elmegy a misére megmenekülhet.
Glen túlélése valóban ultragagyi lett, ahogyan sokan számítottak is rá.
Én nem írom le , hogy kaszálom, mint sokan korábban, de jó lenne már ha összekapnák kicsit magukat a készítők, mert ez így kevés a korábbi szinthez, amit megszokhattunk.

Benzin - 2015. 11. 24. 10:58

Legalább válaszokat kaptunk a gyötrő, égető, kínzó kérdésekre:
– miért van kívülről befelé “megtámasztva” a fal?
– honnann van a lufiba hélium ?

Bagosz - 2015. 11. 24. 10:59

Micsoda intelligens zombik,szépen leeszik Glennről a másikat,őhozzá nem is nyúlnak,hiába folyik rá a vér.Tányérnak nézték,talán még ki is törölgették :-D
Ja hogy a keze,lába kilógott a másik alól.Ugyaaaaaan…
Örülök Glenn megmenekülésének,de ez tényleg gagyi húzás volt.

fireblade - 2015. 11. 24. 11:02

Szerintem a halál listán a pap is rajta van..majd hősiesen megmenti pl Rick életét,(vagy Carl-t) és Rick emiatt meghasonul vagy megtér, vagy ilyesmi..:)
Szőkenyuszi is távozik tippem szerint..és lehet hogy Glenn is a végén..és ez ügyes csavar lenne, hogy épp most úszott meg egy IM helyzetet, erre valami banális hülyeséggel elkapják és kinyiff :)
Nagyrészt háttér lakók uzsik lesznek az biztos..vezérmama is veszélyben(semmi értelmes szerepe nincs már)Talán Maggie is, lehet együtt lesznek főfogások Glennel..
és szerintem Winnie-vel ellentétben az a véleményem, hogy nem maradnak a városban..mert annyi a városnak..és irány DC..lehet látnak majd valamit az égen (repülő) akármi..és menet van :) akár több csoportra szakadva..mert úgy több részre való anyag lehet benne :)

Benzin - 2015. 11. 24. 11:28

No offense, de azt például nem lehetne, hogy a stábból olyan is írjon erről a sorozatról, aki kedveli a TWD-t?

Nem mindig, csak úgy néha :D

tre - 2015. 11. 24. 11:34

Szerintem csak tartalékolják a szereplőket egy nagy kaszára. Az évad, de lehet már a fél évad végére jóval kevesebb törzs szereplő lesz.

_Peter - 2015. 11. 24. 11:37

Néha ledöbbenek pár kommenten nem negatívan értve, mert egy dolog különbözően látjuk ahányan vagyunk, viszont azt hittem vannak evidens dolgok. Példa:

“Ezzel lehet egyedül vagyok, de Rick egy seggfej szerintem. A sok pincsikutya meg megy utána. Azt gondolom bármilyen világban élünk is az emberség, mások érzéseinek tiszteletben tartása fontosnak kéne, hogy maradjon hiszen ezért vagyunk emberek. Rick egy nagyképű, önző ember, aki szerint mindenki értéktelen, akinek más a véleménye.”

Ezt nem is értem hogy jöhet le valakinek így. Rick tartja össze a bandát, ő kockáztatja az életét a többiekért, ő próbál vigyázni a hülyékre is felnyitni a szemüket. A pap és a naiv alexandriai polgárok a zombis világban ovisok. A való világban sem engedjük az ovisokat szabadon rohangálni az utcán az autók között mert ahhoz van kedvük, hanem irányítjuk és tanítjuk őket fogod a kezem csak a zöldnél és körülnézés után szabad átmenni. Akkor is ha hisztiznek miért dirigálnak nekik a nagyok.

“Ja az öreglány fia meg hülyeséget csinált, de legalább csinált valamit, miközben a nagy “összetartó” csapat letojja mi van a többiekkel a falon kívül…régebben ez sem így volt.”

Tévedés. Maggie elindult volna keresni, ha nem lenne a zombi helyzet a falnál Rick is kint lenne keresni. Felvázolta a 4 eltűnt rutinos túlélő nem akárkik, vissza fognak jönni. Mondta a falak egyelőre tartják a zombikat, erősítette is Rick és mondta van idő átgondolni a terveket. Ne felejtsük el ez az évad eddig napokat mutat be. Erre Spencer magánakcióba fogott szó nélkül. Nem véletlenül mondta Rick Michonne-nak ezt a bulit most csak ők rutinosak csinálják, az amatőrök miatt nehogy hiba legyen. Ezért volt mérges Tarára aggódásból, hány élet kerüljön még veszélybe feleslegesen mert valaki hülyeséget csinál és nekik kell menni megmenteni.

Vajon Washington miatt látunk kemény téli éhezős részeket? Vagy nem mert pár nap eseményét látjuk most, így folytathatják a jó idővel. Vagy időugrás és már úgy tér vissza szünet után a sorozat 4-5 zombi vígan hajtja az új malmot az öreglány tervei szerint.

fireblade - 2015. 11. 24. 11:45

@_Peter:

szerintem nincs teljesen igazad, ok Rick irányító típus, de rengeteget hibázik..és mért ne dönthetne más hogy próbál akciózni? segíteni?
a kötélmászással nem az ötlet volt rossz, hanem a kivitelezés, és az hogy egyedül akarta..de ha Ricknek megemlíti, akkor leoltotta volna, mert nem az ö ötlete..tényleg kissé öntelt Rick barátunk :)
Viszont mint volt rendőr és vezér, olyanra nem gondol, hogy vészterv? ha esetleg betörnek a zombik? menekülési terv? belső zónák kialakítása? plusz fegyverek ide-oda elrejtése? esetleg zombilassítók? plusz kerítés, fakarók? akármi? annyira nem jó szervező mint gondolod..

winnie - 2015. 11. 24. 11:45

Benzin: “a stábból” ketten kedvelik, ők nézik. a többiek nem kedvelik, ők nem nézik a sorozatot.

winnie - 2015. 11. 24. 11:46

amazemez: :) nem hiszem, hogy bárkiben felmerülne az ellenkezője, de nem akarlak meggyőzni, nem kell adnod a szavamra, elég, ha tudod, hogy a többség pontosan tudja, hogy ez egy zombis sorozat, és úgyis kezeli.

te is tudod, hogy mindenki hajlamos arra, hogy valami többet lásson bele bizonyos termékekbe, de a világon semmi sem támasztja alá, hogy például a twd több lenne. ez egy kommersz közönségsorozat, popcorn (ezt a nézettség támasztja alá), nem túl erős írógárdával (erről már volt szó, az írók önéletrajza támasztja alá – aki jó és elismert író volt, azokat kigolyózták a stábból, mert nem voltak irányíthatóak), és nulla szakmai, illetve kritikai elismeréssel (ezt a díjak hiánya támasztja alá – nyilván ez nem kell, hogy bármit is jelentsen, de mindenképpen kézzelfogható, míg minden más, amit te gondolsz, vagy én gondolok, csak lufi)

ezen kár vitatkozni. nem azért, mert nekem van igazam, hanem azért, mert mindketten leírtuk, mit gondolunk.

4rc28 - 2015. 11. 24. 11:47

Ez a Glenn dolog egy akkora nagy baromság volt, hogy hihetetlen… Egyrészt, merőlegesen a kukával estek le mind a ketten. Erre itt már Glenn a kukával párhuzamosan fekszik, + a másik csávó pedig keresztbe rajta. Szóval se a szög nem stimmel, sem az, hogy eleve egymás mellett zuhantak, tehát, hogyan kerülhetett hirtelen alá? Az meg csak hab a tortán, hiába volt Glennek kint teljesen mind a két lába, + a mellkasa felső része, kezei, feje.. Nem, hozzá se nyúltak… Szóval ez a jelenet megcáfolta mind a fizika, mind a zombifilmek törvényeit. Csak mert az íróknak nem golyóik ahhoz, hogy kinyírják. Ehelyett visszahozták ilyen idióta módon…

4rc28 - 2015. 11. 24. 11:49

“nem voltak golyóik”

4rc28 - 2015. 11. 24. 11:55

Sőt visszavonom, még egyszer megnézve Glenn nem is párhuzamosan fekszik, hanem az esési irányához képest kb. 160 fokos fordulatot hajtott végre, gyakorlatilag fejjel a kukának néz… No comment…

winnie - 2015. 11. 24. 12:05

4rc28: ezt most tényleg úgy írod, mintha leesett volna glenn, és akkor a készítők összeültek egy hirtelen ötlettől vezérelve, hogyan mentsék meg. pedig eleve úgy konstruálták meg az esést, és úgy vették fel (vagy akarták felvenni), hogy úgy érkezzen, olyan pozícióba kerüljön, hogy be tudjon mászni a kuka alá, hiszen ez volt a cél. lehet, hogy hibáztak, már nem nézem meg újra, de erre csak odafigyeltek, nem? főleg, hogy akkor már egyszerre vették fel az egészet, ha megvolt a felállás.

viszont az ne legyen érv, hogy valami nem úgy történik, ahogy pár kitalált filmben:)

fireblade - 2015. 11. 24. 12:12

@4rc28:

Képzeld, egyszer a garázsban leejtettem egy nagy csavart..és sehol nem leltem, kint találtam meg a kertben vagy 3-4m-re a garázstól..képtelenségnek tűnt hogy oda elpattant elgurult..és mégis :)
Glenn átfordult a levegőben..nem mutatták de lehet hogy fészkelődött miután leesett..mivel sok volt ott a zombi(bocs..hörögve bóklászó, és némán teleportáló)
lehet rájuk estek és ez módosított a röppályájukon :):)
téged ez zavar???:)
mért nem az zavar hogy mi lesz a sok befalt hússal??? megemésztik?? van zombik@ka??:) vagy nem emésztik meg? akkor meg megtelnek hamar :)
Inkább élvezd Glenn hetyke kis bajszát..olyan felnőttes vele :)

Roland - 2015. 11. 24. 12:20

Engem már nem is az zavar hogy Glenn túl élte, hanem hogy várták vele ennyi részt hogy ez ki derüljön.

komi - 2015. 11. 24. 12:20

4rc28, én egy tripla leszúrt rittbergerre gynakszom XD

Tomtom - 2015. 11. 24. 12:33

Én már a farmos évadnál véglegesen kaszáltam a sorit és ebbéli döntésem helyességében a tegnapi és az azelőtti rész is megerősített.

Kukahara: Tegnap megnéztem újra és tisztán látszik hogy fejjel a kukától elfelé esnek, éspedig Glenn-nel lefelé. DE. A kuka körül tömött zombitömbök állnak, amikre ha ráesik két felnőtt test, közel sem biztos hogy ugyanabban szögben jutnak le a talajig, mint ahogy a zombifejekre estek. Szerintem.

fireblade - 2015. 11. 24. 12:43

@Tomtom:

“Én már a farmos évadnál véglegesen kaszáltam a sorit és ebbéli döntésem helyességében a tegnapi és az azelőtti rész is megerősített.”

bocs, de ez nagyon vicces beírás..jót nevettem :)

RoyStampler - 2015. 11. 24. 12:52

Nekem három dolog jutott eszembe.

1) Glenn megmenekülése nevetséges, de én nem bánom. Azt hiszem, kisebbségben vagyok, de örülnék, ha nem harapna fűbe minden főhős, láttunk már épp elég halált. Szerintem annál, ha egy sorozat nem mer megválni egyes karaktereitől, nem kevésbé eredményez kiszámíthatóságot, ha tudni lehet, hogy mindenkit kinyírnak, csak az idő és a mód kérdéses. (Mondjuk az se lenne rossz, ha egy karakter kiírásának nem a likvidálás lenne az egyetlen módja. Néha az is megeshetne, hogy egyik-másik szereplő vagy pár ilyen vagy olyan okból úgy döntene, hogy különválik.)

2) Ennek a félévadnak az egyik legnagyobb hibája, hogy marhára rosszul érzékeltetik az idő *nem múlását* (legalábbis a kommentekből úgy tűnik, e tekintetben nem végeztek túl jó munkát). Ha jobban átjönne, hogy az első 7 rész összesen talán ha 2-3 napot ölelhet fel, akkor esetleg megbocsátóbbak lennénk azzal, hogy egyes karakterek mit miért tesznek vagy nem tesznek (még). (Darálással ez lehet, hogy jobban működne.)

3) A Glennt övező bizonyítalanságot fokozó készítői húzások viszont botrányosak voltak. A színész nevének kivétele a főcímből pl. nagyon ócska volt, az a fajta terelés meg, hogy Glenn visszatér, de nem úgy, ahogy megismertük… Nos, Glenn RÖGTÖN a szabadulása után ugyanazt csinálta, mint előtte: próbált megmenteni egy alexandriait, és megint rábízta magát abban, hogy merre menjenek. Karakterfejlődés zéró.

Mark Bolt - 2015. 11. 24. 12:53

Érdekes, a végén egy pillanatra azt hittem, hogy Morgan a W-bandával van, az ő kémjük és vezetőjük is. Valahogy úgy rakták össze a végét, hogy hirtelen ráeszmélt az ember, hogy naná hogy van benne egy ilyen csavar! Aztán végiggondoltam, hogy dehogy, hiszen a W-banda tagjaival már volt személyes konfliktusa Morgannak, és ugye nem úgy beszélgettek, mint akik ismerik egymást.

sepörd - 2015. 11. 24. 13:14

vissza kéne nézni, hogy korábban ilyen jeleneteknél hogy viselkedtek a zombik, szétkapták az egész embert, most meg szépen sorba álltak a hasa körül :D
de tényleg ez is WTF hogy az eddig marha elővigyázatos Rick aki még Alexandriába is félt bemenni, most fegyvert ad az apja halála után hirtelen lőni akaró gyereknek. hát kész.

natasa - 2015. 11. 24. 13:20

Van valami vicces ebben a heves utálkozásban. Persze olcsó volt a fordulat, de ez a sorozat soha nem volt zseniális. Glennt nem lehetett megölni. Attól nem lesz a sorozat vacak mert meghagyták az egyik fan favoritot. S az hogy nem volt realisztikus a megmenekülés mióta kéne bárminek realisztikusnak lennie ami a “zombiapokalipszis”alatt játszódik.

tobias88 - 2015. 11. 24. 13:27

Én 5 perc alatt megnéztem a részt a Glennes szánalom után és a sorozatot is befejeztem. Ha ilyen színvonalat akarok nézni, akkor elkezdem az Under The Dome-ot. Viszlát TWD

Sheen - 2015. 11. 24. 13:28

sepörd: Rick nem adott töltényt a pisztolyhoz, teljesen nem volt hülye. Morgan továbbra is az, a Glenn szál már kifejezetten szégyen, maga az epizód pedig dögunalmas volt számomra, először ebben az évadban. Bár lehet hogy csak nem megfelelő hangulatban néztem meg.

human - 2015. 11. 24. 13:40

natasa: bármilyen hihetetlen, de egyetértek abban, hogy nem Glenn megkímélése miatt volt gagyi ahogy kezelték. Hanem maga a helyzet, hogy jelentőségteljesen “megölték”, aztán visszahozták. Voltak eddig is életveszélyben a szereplők, pl Rick a tankban rögtön az első évadban, és mégsem volt gond. Sőt, szerintem ha mutatják, ha a 3. részben Glenn elkezd bemászni a kuka alá, akkor jobbat tettek volna a sorozatnak, mert a meghalt nemhalt meg a többi baromság helyett a “hogy menekül meg” lett volna a kérdés, ami egy szinte halhatatlan szereplőnél még érdekesebb is.

winnie - 2015. 11. 24. 13:41

natasa: ne már, ilyet nem írhatsz komolyan – ráadásul még mosakszol i, vagy mosdatod az írókat ahelyett, hogy melléjük állnál. aki az oldalukon áll és defenzív, az kvázi a másik oldalnak játszik alá.

még linkelte is human a posztot, ahol leírtuk, hogy miért übergáz a megvalósítás.

“Attól nem lesz a sorozat vacak mert meghagyták az egyik fan favoritot.”

naná, hogy nem lesz. eddig sem azért volt. nem a “mi történt?” a baj, hanem a “hogyan?”. de komolyan, erről szólt minden eddig. hasonló dolgok eddig történtek, a világon senkit nem zavart. itt viszont (ld. link) az írók hihetetlenül elszúrták az egészet.

dexike3 - 2015. 11. 24. 13:53

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Abraham, Daryl és Sasha lesz a sárga angyal. De nem is ez a lényeg, hanem tuti fogják őket követni azok, akik elől elcsenték az üzemanyagot. Emiatt nem is gondolom, hogy a teljes évad lefed majd 1-2 hétnél többet majd időben. Esetleg majd meglépik, hogy időugranak oda amikorra már összerázódik a banda… De hát ki tudja, ez csak sejtés.

Rust - 2015. 11. 24. 13:55

Ahhh, borzasztóan rossz volt, szinte mindenki leírta már amikre gondoltam rész közben, szóval nincs értelme ismételnem dolgokat, de most én is félreteszem egy kis időre biztosan a sorozatot és nézek mást.

sziki - 2015. 11. 24. 13:55

Baromira nem történt semmi, de most legalább a félévadzáróban megint kinyírnak pár embert és mehetnek valahová tovább. Ennyi volt a biztonság.

Nok3dli - 2015. 11. 24. 14:06

Szerintem nem lesz nagy para, bezúdul pár 10 zombi, megint végighentelik őket a fegyverekkel, meg az alexandriak kezében éppen ott lesz a machete és levágnak ők is jópárat, hála a kiképzésnek.
Szupernőci előre felhívta a figyelmet, hogy a penge beleakad a csontba ha nem vágják át rendesen, de sajnos ezt legalább egy ember nem értette meg ezért ő(ke)t elveszítjük.
Mire túl sokan vesznének oda, addigra megérkezik az rpg csapat is és szétbombázzák a zombik nagy részét, levegőhöz juttatva a benti csapatot, akik újra felfegyverkezve nekiesnek a maradék kóricálónak.
Időközben a foglyul ejtett W is kiszabadul és megöl legalább egy embert.
Hogy kit? Azt jövö héten megtudjuk…

sepörd - 2015. 11. 24. 14:21

Morgannek mondta a W hogy meg fogja ölni ha jól emlékszem. igazából nem sajnálnám, csalódás a karaktere, és hiába játszik buddhára ő már egy gyilkos marad, bűnhődjön.

soldierdsgn - 2015. 11. 24. 14:21

Bagosz és a többiek, miért ne menekülhetett meg Glen, ez az egész pillanatok alatt zajlott le és hiába folyt rá a vér, ha nem őt támadták meg, a betonra is folyt azt sem kezdték marcangolni… Nicolast kezdték meg és az volt az elsődleges, ha lehet ilyet mondani, nem tudom, hogy érzékszervileg válogatnak e… Glenn gyorsan kapcsolt és bemászott a kuka alá, jöttek utána, de ő leszúrta őket, ott töltött egy éjszakát, addigra eltűntek a zombik, kész, ennyi. A zombik nem szelektáltak, mert nem kell nekik a keleti kaja, csak így jött ki a lépés…

RoyStampler: Szerintem érthető volt, hogy pár nap volt az egész és nem hetek teltek el, max sokakat megzavart a Morgan rész vagy nem tudom…

f4sk4l@p - 2015. 11. 24. 14:22

Summa summárum Bobby csak kinézett a zuhanyzóból Pamelára :D

monti - 2015. 11. 24. 14:37

legalább a srác aki golyokat lopott kedvére kilövöldözheti magát

fireblade - 2015. 11. 24. 14:37

Én inkább benéztem volna a zuhanyzóba Pamelára :)
Kíváncsi vagyok Pirosfej tizedes, vajon a fináléra érkezik majd, mint a felmentő sereg..vagy pont a fináléra hoz oda egy üldöző csapatot? :)

RoyStampler - 2015. 11. 24. 14:43

fireblade: szerintem utóbbi lenne a korrekt. Aaron rászabadította Alexandriára a W-ket (bár, mint Morgan legutóbb levezette, ez inkább az ő hibája, illetve végső soron Rické :)), Rick és Spencer közös erőfeszítéssel a fél zombihordát (sőt, Spencer kétszeresen is, mert az általa kilőtt kamion dudája csalta oda a zombikat, és a torony is a kamion miatt dől le), Duke Nukem meg hozná az újabb ellenséget. Mondjuk úgy, hogy annyi nyugis hónap (sőt, talán 1-2 év) után kimondottan rossz hetük van az alexandriaiaknak. :)

lappa - 2015. 11. 24. 14:53

@human: no igen, ezért idegesítő ez a Glenn-sztori. korábban Nicholas, még korábban Tyreese is szorult helyzetből menekült meg egészen nevetséges módon, mégsem okozott ekkora felháborodást, mert rész közepén történt, oké, láttuk, továbbléptünk. de ez hogy szomorú zenére széttépnek valakit, és egy hónap múlva derül ki, hogy mi is történt, ez a legrosszabb dél-amerikai szappanoperákat idézte.

Brynden Rivers - 2015. 11. 24. 15:03

Minden évben megnézem a WD pilot részét, hogy most aztán már tényleg visszahozom a kasza-állapotból.

Ezt követően csak gyűlik-gyűlik a többi rész, majd 5 perc komment olvasás után törlöm az egészet.

Köszönöm a megspórolt 6 órát :)

sepörd - 2015. 11. 24. 15:03

a copfos néger kölyök az hol van? egyszer láttuk azóta se.

soldierdsgn - 2015. 11. 24. 15:27

Brynden Rivers, ez kicsit olyan, mintha port.hu-ról “néznél” filmet :D Mások megítélései alapján döntesz.

Endrito - 2015. 11. 24. 15:29

És, hogy a részről/cliffről is írjak valamit: jövőhéten megjön Daryl és leabál mindenkit. Azon se lepődnék meg ha azóta ismét beszerzett volna egy íjat :) Persze lesznek halálesetek, például Deanna kölyke simán megpusztulhatna :)

f4sk4l@p - 2015. 11. 24. 15:37

Mindig is tudtam hogy Tara a legnőiesebb karakter a sorozatban, nyami :https://www.instagram.com/p/83xE-VgFKi/?taken-by=lucytwobows

fireblade - 2015. 11. 24. 15:51

@f4sk4l@p:

hát, nem a feje vonzza a tekinteteket, az biztos :)

izombizony - 2015. 11. 24. 15:54

@fireblade: Szerintem nincs igazad a 4rc28-nak írtakkal kapcsolatban.

Az, hogy egy tök fiktív dolog alkotja a központi elemét a sorozatnak, nem jelenti azt, hogy ne kéne figyelni azokra az apróságokra, amiket többen említettek.

Kell, hogy legyen következetesség, belső logika, jól ki kell találni, hogy mitől tűnik hitelesnek egy alapvetően hihetetlen dolog, különben az egész nevetségessé válik, ahogy azt többször láthattuk.

Hogy vannak zombik, nem jelenti azt, hogy minden más hülyeséget is belepakolhatnak, mert ez úgyis fikció (baromira nem működne, ha mondjuk a benzinhiány következtében a történet egy pontján seprűre pattannának a szereplők). Ez pl. igaz bármelyik jó scifire szerintem, ahol ugye találkozhatunk (még) nem létező dolgokkal.

Ennél a sorozatnál egy-két színész/karakter mellett a hangulat, és a kitalált világ tartja a székben a nézőket, mert az írók a twd leggyengébb pontját jelentik.
Nagy ziccereket hagynak ki, de ezeket nem sorolom, mert mindenki megemlít egyet-egyet minden résznél.
Szóval winnie-nek ellentmondva egy kicsit: szerintem nem találták meg a siker kulcsát, azt ugyanis Robert Kirkman tette meg. Ők csak kinyitnak vele néhány ajtót…

repeater aka Zsírfeka - 2015. 11. 24. 16:01

Mondjuk erre a “hány nap telt el a 6×1 óta” kérdésre pont az e heti Talking Dead epizód adott választ: konkrétan 1 nap.

fireblade - 2015. 11. 24. 16:05

@izombizony:

ezt pont nekem írod??? ha utána néznél, kismilliószor leírtam, mekkora agyatlanságok és következetlenségek vannak a sorozatban..:)
keversz valakivel :)

ja és nekem Maggie a menőcsaj :)

http://kepfeltoltes.hu/view/151124/Lauren_Lingerie_28629_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mark Bolt - 2015. 11. 24. 16:33

A kaszásoknak jelzem, hogy épp most dőlt ki a fal, úgyhogy a következő rész az olyan lesz, amit várnátok. Az pedig garantált, hogy ezt a gebaszt 1 epizód alatt nem fogják megoldani, akkora káosz lesz és olyan cliffhanger, hogy szerettel várunk mindenkit a következő 8 epizódra februárban, vagy mikor. :)

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 16:35

Rezsidémon korábban írta, hogy az Alexandriak fegyvertárolási hülyesége nem az írók sara.
Akkor kié?
A városlakóké, akik nem léteznek?
Ez komoly?
Minden, amit a sorozatban látsz, az a készítők sara. Ha egy karakter hülyén hal meg, akkor a karakter azért volt béna, mert olyannak írták meg.
Ha egy helyen tartják a fegyvereket – ami szerintem is faszság – akkor azért tartják egy helyen, mert valaki az írói stábból, ezt az ötletet dobta be és így írták meg, ehhez igazították a fegyvertermet.
Amit egy sorozatban látsz, az a kreátorok érdeme, nem a karaktereké, mert azok színészek.
Rég olvastam ekkora böszmeséget.
Ja, nem is.

Nok3dli - 2015. 11. 24. 16:44

jerrycomovie.blogspot.com – 2015. 11. 24. 16:35
Rezsidémon arra gondolt, hogy ez a valóságban is simán megtörténhet, hogy emberek így reagálnak ahogy itt láttuk. Nem biztos, hogy az írók csak simán elfelejtették azokat amik neked eszedbe jutottak. Hanem olyan emberekkel töltötték fel Alexandriát akik ilyenekre nem gondolnak, Rickéknek meg lehet nem volt eddig idejük ezzel foglalkozni, meg többször is elhangzott, hogy ” van falunk, meg biztonságban vagyunk”… és eszükbe sem jutott egy belső sáncot is építsenek. Plusz ahhoz anyag is kell. Meg inkább a bővítésen járt az eszük, nem a befelé való építkezésen.
Ezt komolyan nem tudod elképzelni, hogy így történjen?

Egy filmet/sorozatot azért nézünk amit a szereplők benne csinálnak, nem azért hogy az írok hogyan gondolkodnak.

fireblade - 2015. 11. 24. 16:51

Mondjuk az igaz..én meg itt sokan biztos másképp csinálnánk a dolgokat a városban..de ha azt a filmet néznék sokan :) biztos lenne csomó ember, aki meg akkor mondaná: én ezt másképp csinálnám..
ki tudja, lehet mi most is egy filmben vagyunk (á la matrix) és sokan kaparják magukat, hogy winnie..neeee.. ne azt tedd, ne opel astrát vegyél,hanem menj vegyél egy Ferrarit :)asszony örül majd :)
kibicnek mindig könnyű :)

Sheen - 2015. 11. 24. 17:03

jerrycomovie, mindent új megvilágításba helyeztél. A halálcsillagon levő hőkivezető nyílás sem a birodalmiak (kik nem is léteznek) tervezési hiányossága volt, csak az író volt hülye. Walkerek sem azért vannak mert valami vírus elterjedt, hiszen ilyen a valóságban nincs, csak itt is hülye az író. Az alexandriaiak fegyvertárolási szokása is az író hibája, emiatt az egyik szereplő eret is vágott magán.

winnie - 2015. 11. 24. 17:26

jerrycomovie.blogspot.com: a böszmeségben egyetértek, csak a másik irányba, mert pont leírtad, hogy miért a karakter hibája, és nem az íróé. az író gyarló karaktereket szeret írni. a kreatív folyamat fícsör, nem hiba. az nem hiba, ha megalkot valakit. például egy jámbor embert, akinek van hibája egy vagy tíz. nem lehet csak tökéleteset alkotni – a fegyvertárolási gondot nem is értem, hiszen adva van egy évek óta senkitől kvázi nem háborgatott fegyveranalfabéta közösség. eleve nincs is szükségük fegyverre. mert ők nem nézik a sorozatot, hogy mi folyik odakint.

és ahogy fireblade írja: ugye senkinek nem jut eszébe, hogy napjában nem csinál 1000 dolgot, amire a külső szemlélő kaparná a falat?

a lényeg úgy is, hogy utólag okos ember. mindig csak utólag.

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 17:26

“Egy filmet/sorozatot azért nézünk amit a szereplők benne csinálnak, nem azért hogy az írok hogyan gondolkodnak.”

– Bármit látsz a sorozatban, azt az írók miatt látod.
Egyszer Joey is úgy gondolta, hogy az van, amit ő akar, és kiírták a figurát, még abban a részben. :)
(Jóbarátok sorozat, amikor Joey önön fontosságát hirdette egy interjúban és lefikázta a forgatókönyv-írókat.)

zborg - 2015. 11. 24. 17:34

“Senkiért nem lehet izgulni. Közben meg – mint írtam – filler hegyek. Ameddig a szem ellát!! Rick dob egy upgrade-et a falura. Szöszi anyu sütit süt. A Village mutter föl-alá sétál és néha bevág egy Coelho-t Ricknek. Micsoda izgalmak!!”
Köszönet JohnDoe-nak a fent néhány sorért, lehetne a hét idézete szerintem:)
Még most is ezen nevetek:)

winnie - 2015. 11. 24. 17:36

“– Bármit látsz a sorozatban, azt az írók miatt látod.”

ú, ez is marhaság. nem csak azért, mert rengeteg mindenki szólhat bele abba, amit látunk író, rendező, színész, vágó, s ezerféleképp különbözhet a leírt és a tévébe kerülő anyag is, hanem azért is, mert még mindig nem értetted akkor meg, hogy mit is jelent az írási folyamat. az, amikor van egy karakter (írhatnék ide olyat, hogy kvázi önálló életre kel, de felesleges) és aszerint reagál bizonyos történésekre (amiket valóban az író diktál, itt nincs vita), amely jellemzők alapján valaki kitalálta annak idején. ha egy karaktert következetesen kezelnek, akkor nem kell kitalálnia egy írónak, hogy adott helyzetben mit csináljon, akkor az író egyszerűen megírja, hogy mit csinál egy karakter, mert “kikövetkezteti”, hogy mit csinálna.

ergó bárki írja, ha érti a karakter, akkor ugyanazt írná, vagyis nem írófüggő a dolog.

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 17:37

Sheen, ez jó volt. Nevettem. :)
A Star Wars sohasem a bonyolult megoldásokról volt híres. A valóságban, ha valaha építeni kezdik majd a halálcsillagot, biztos figyelni fognak rá, hogy a felszínről ne lehessen egyetlen lövéssel kinyírni az egész építményt. :) (Aztán a WTC is, hogy összedőlt, pedig állítólag, nem kellett volna nekije…)

Zombivírus, már eleve érdekes koncepció, lévén, hogy egyelőre nincs. Ezt elfogadja a néző. Ezért jöttem.
Hülye karakterek?
Na, ezekről már érdemes beszélgetni, hiszen ez a lényege egy beszélgetős posztnak. Ki, milyen? Mit tesz? Miért nem azt tenném? Miért érzek valamit logikusabbnak, mint más lépéseket?
Pl. néma, teleportáló zombik.
A csávót hátba harapják.
Komoly?
Igen, hisz megtörtént…
Egy író fantáziájában.
A valóságban, ugyanabban a helyzetben mennyi rá az esély, hogy megtörténik? Veled vagy velem?
Nos, erről beszélgetünk a fórumban, hiszen ahogy szocializálódtunk, amit magunkba építettünk, életünk alatt, azt vetítjük ki egy adott szituációra.
Nyilván, akik írják a szitut, alacsonyabbra tették a mércét, mint néhány néző.
Ez nem a néző hibája, hanem a nézőt ostobának gondoló íróké.
Béke.

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 17:40

“ez is marhaság. nem csak azért, mert rengeteg mindenki szólhat bele abba, amit látunk író, rendező, színész, vágó, s”
Itt fejeztem be az olvasást. A lényeget kihámoztad, rendesen.

Név szerint ne soroljam fel őket, hogy ki, melyik részben melyik mondattal tette többé a sorozatot?

Rezsidémon - 2015. 11. 24. 17:46

@jerrycomovie.blogspot.com

“az Alexandriak fegyvertárolási hülyesége nem az írók sara.
Akkor kié?”
A városlakóké, akik nem léteznek?
Ez komoly?”

Igen, komoly. Ők fiktív személyek, akik egy fiktív helyen tárolják a fiktív fegyvereiket. Ilyennek találták ki őket, amihez nem kellett túlzottan elrugaszkodni a hihetőség talajától, elvégre sok laktanyában és rendőrőrsön tárolják egy külön helyen az éppen nem használt fegyvereket. Még konfliktus zónában is.

(A mikroközösségek és az elzárt fegyverszobák biztonsági-fegyelmi okokból mindig is kéz a kézben jártak, pl. a ‘fegyvermester’ régen a hajókon. A fenyegetettség állandó volt, mégis kontrollálták a hozzáférést. -Erről tudni persze nem része a kötelező alapműveltségnek, legyen elég annyi, hogy Alexandria fegyvertárolási szokásaira korholni némileg laikus, némileg okoskodó hozzáállás.)

“A városlakóké, akik nem léteznek?”

Ez a megfogalmazás értelmezhetetlenül triviális (mintha azt mondanád, hogy “igaziból” meg “játszásiból”). A logikájából pedig az következik, hogy egy fiktív karakter tetteiért felelősséggel tartozik az írója. Ezzel merőben új alapokra helyezted a műelemzést. Tehát amikor Toldi elhajította a malomkövet, akkor valójában Arany volt a hirtelen haragú, mert Toldi nem is létezik, csak Arany írta. Ez aztán az avant-garde gondolat, le a kalappal.

“Ha egy karakter hülyén hal meg, akkor a karakter azért volt béna, mert olyannak írták meg.”

Ezzel a mondattal tulajdonképpen engem támasztasz alá és magadnak mondasz ellent.

“Amit egy sorozatban látsz, az a kreátorok érdeme, nem a karaktereké, mert azok színészek.”

Ezt soha senki nem vitatta, bár a megfogalmazás pongyola mert az ‘érdem’ kategóriába beletartozhat az is, ha a színész nagyot alakít, ami nem a kreátor teljesítménye.

fireblade - 2015. 11. 24. 17:53

@Rezsidémon:

azért annyiban vitatkoznék veled a fegyvertartásról..hogy:

1: lehet hogy voltak fegyverszobák pl hajókon, de ott mikor harcérintkezésben voltak, bezony ki voltak adva a fegyverek..és itt úgymond mindig benne van egy zombitámadás..
csak logikusan végig gondolva..te elaludnál úgy egy szobában, hogy rád törhetnek zabáló hörgők..és semmi védekezésre való dolog nincs nálad??
nem azt mondom, hogy mindenki 3 fegyverrel mászkáljon..hanem azt hogy ellenőrzötten de több helyen elhelyezni fegyvereket..mert mi van ha épp a fegyvertárat veszik be?

Rezsidémon - 2015. 11. 24. 18:15

@fireblade,

logikus, én is így csinálnám, sőt anno Rick-ék is a börtönben (konténerekbe voltak kihelyezve a kerítés mentén a fegyverek), de csóri alexandriaiak abból a premisszából indultak ki, hogy a kerítésen belül biztonságban vannak.
Amúgy aki őrt állt (Sasha a toronyban), az kapott fegyvert, tehát -a maguk dilettáns módján- készenlétben voltak.
Jobban belegondolva, amilyenek az alexandriaiak (pitiáner bosszúálló népség), nagyobb biztonságban érezném magam, ha nem járkálnának stukkerrel a közelemben, elvégre a falakon belül tőlük is tartani kell.

De továbbra is fenntartom, hogy ezen lovalni olyan, mintha a bábszínházban felháborodnánk azon, hogy a vitéz báb nem veszi észre, hogy mögötte van az ördög báb.

selli - 2015. 11. 24. 18:25

Vicces hogy mindenki hogy ki van akadva Glenn `visszateresen` de arrol senki nem beszel hogy akkor hanyan ki lennenek akadva ha TENYLEG megmurdalt volna :)
Teljesen varhato volt hogy nem nyirjak ki…. en nem lepodtem meg.

A fal ledoles eleg nagy blama, mert hiaba van ott a fal tuloldalan Glenn meg az idiota tinicsaj (jobban idegesit mint Karl, pedig nem gondoltam volna hogy less idegesitobb tini mint O) meg esetleg befutnak Darylek, tobb szaz zombie omlik be egyszerre sztem itt eleg sokan el fognak hullani.
Kivancsi vagyok hogy kiket mernek majd kinyirni a fo karaketerk kozul. Mivel Glennt nem nyirtak ki, valakinek hullania kell. Sztem a pap tuti, talan Rosita, akar Eugene – neki van egyaltalan barmi szerepe? Nagyon sulytalan karakter szamomra…-

petya - 2015. 11. 24. 18:25

Hali mindenkinek.

15 éve nem fórumoztam, de ez most ki kívánkozik, elnézést mindenkitől, akinek nem tetszik.

Walking Dead első évada beszippantott, második eltántorított kicsit, 3. még visszahozta a reményt, hogy lesz még jó évad, de a 4. -5. season teljesen kijózanított, hogy ez már nem az, amit szerettem anno.

Az ideit, az első rész után kaszáltam (ez a második sorozat kaszám) párszor még gondoltam rá, mint egy régi szerelemre, ezért reménykedve elolvastam a spoileres tartalmakat.

Sajnos még így is kaparom az arcom. :( Őrület, mi lett ebből a sorozatból. Bocs azoktól akik szeretik még ezt a álzombis “mit tudom én mi ezt”.

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 18:58

rezsidémon:
Mint te is Írtad: “…Ilyennek találták ki őket…”
Pontosan.
Ki lettek találva.

Mi pedig, amikor vitázunk cselekedeteikről, akkor magunkhoz viszonyítunk. Morálisan, etikailag, logikailag, meg ami még eszedbe jut.

Ezért nem értünk egyet sok, a sorozatban látottal. Mert nem érezzük magunkhoz közel.

Írhatjuk azt, hogy “ezt tették”, meg “ezt tenné a karakter”, de ez így nem igaz. Először is, mert senki nem tudja, mit tenne egy kitalált figura, csak találgatunk.

De részemről befejeztem.

Rezsidémon - 2015. 11. 24. 19:02

@jerrycomovie.blogspot.com,

visszaolvastam az eredeti kommentemet (aminél állításod szerint “rég olvastál nagyobb böszmeséget”), aminek az értelme/állítása így summázható:

-Ha egy alexandriai hülyén viselkedik, akkor azért viselkedik hülyén, mert az írók hülyének írták meg.-

Erre reagálva, ezzel vitába szállva írtál, és a kezdeti felvetésed szerint, ha:

-Ha egy karakter hülye, akkor a karakter azért hülye, mert az író hülye.-

Ez ugye ellentétes állítás az enyémmel szemben. Te így gondolod, én úgy, idáig érthető.
Majd, még ugyanabban kommentben így vonod le a tanulságot:

“Ha egy karakter hülyén hal meg, akkor a karakter azért volt béna, mert olyannak írták meg.”

…az elemi logika általam ismert szabályai szerint ez az állítás az én kezdeti mondanivalómmal teljesen megegyezik, míg a te kezdeti álláspontodnak (a fiktív személy azért hülye, mert a kitalálója hülye) homlokegyenest ellentmond.

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 19:24

“hogy a vitéz báb nem veszi észre, hogy mögötte van az ördög báb.”

És milyen bőszen kiabáltunk gyerekként, hogy: – Vigyázz, mögötted van! – nem fórumban írtuk meg a véleményünket, hanem az első sorból üvöltöttünk a vitéz bábnak.

Persze már akkor arra gondoltunk, mi nem így csinálnánk. És a készítő nem szólt rá a gyerekekre, hogy ne beszéljenek, mert az van amit látnak…

Néha, ha elég hangosan kiabáltunk, a vitéz báb csak megfordult végre. (Persze, közben az a rohadt ördög elbújt egy fa mögé.) :)

zolkó - 2015. 11. 24. 19:34

Nagyon vicces, hogy van aki már idén harmadik-negyedik alkalommal írja le, hogy “érik a kasza”….. :DDDDDD

jerrycomovie.blogspot.com - 2015. 11. 24. 19:36

zolkó:
De közben meg csilingel a kassza… :)

fireblade - 2015. 11. 24. 19:39

az haggyán, de van aki a 2. évadban véglegesen kaszálta..miközben véleményt ír a mostani részről :):)

halállistája kinek mi?
persze fontosabb szereplőkre gondolok, nem a noname töltelékre :)

Rezsidémon - 2015. 11. 24. 20:12

“Néha, ha elég hangosan kiabáltunk, a vitéz báb csak megfordult végre.”

Szerintem konkrétan az történt a TWD esetében a második évad után. Az “élet a farmont” minden létező fórumon fújolták, de főleg Lorit. Hogy ő mennyire irritálta a nézőket. Olyan volt, mint egy állandóan pofára eső és gereblyére lépő Leslie Nielsen, csak épp nem volt vicces. Bőszen lengettük a kaszát.
Aztán a harmadik évad opening-re az egész csapat bekeményített. Jó, ez részben az előzményekből adódott, de szerintem a ‘character approval’ felmérések is közrejátszottak.

De most valamiért a badass-faktort a jámbor/csúcsbéna alexandraiak kontrasztjával akarják növelni, ami szerintem rossz húzás a sorozat részéről. A ‘preventív erőszak vs. buddhai türelem’ konfliktus sokkal ütősebb lenne, ha a két oldal erőviszonyai kiegyenlítettebbek lennének. De a ‘béke és szeretet’ táborban egyedül Morgan számottevő (leszámítva, hogy a seprűnyeles harcművészete eléggé… nehezen komolyan vehető).

Ezért szerintem számítani lehet egyfajta törésre Rick ‘picsába mindenkivel, aki nem mi vagyunk’ politikájában. Carol nyilván az ő oldalán marad (elvégre ő már Rick-nél is Rick-ebb), de úgy éljek, vagy Daryl vagy Mischone szembefordul a sheriffel jövőre.

getkey - 2015. 11. 24. 20:45

Ennyi hozzászólás után erős késztetést érzek arra, hogy én is kifejtsem a véleményemet a fentiekkel kapcsolatban (ha már van egy ilyen praktikus kibeszélő erre a célra):

Úgy érzem, némileg elbeszélnek egymás mellett a kollégák. :) Illetve mintha egyfajta tendenciát látnék a frontvonalak kiépülésében. Ugyanaz a vita kerül felszínre újra és újra, és egyre inkább tolódik el az egész szemantikai irányba, ami nem igazán könnyíti meg egymás mondandójának megértését.
Azt kell, hogy mondjam, bizonyos mértékig mindenkivel egyetértek, bizonyos mértékig pedig senkivel.
Szemantikai vitának érzem, mikor azon megy a diskurzus, hogy az írók munkájának végeredménye-e amit a képernyőn látunk, vagy pedig beleszólhat a vágó, a színész, a rendező, stb., stb. Mert a végeredmény mégiscsak az, hogy amit a képernyőn látunk, az a készítők produktuma – lett légyen az a készítő író, rendező, színész vagy vágó. Élő és dolgozó emberek munkájának a végeredménye. Nem több és nem kevesebb. Fiktív karakterek egy elképzelt alapszituációban. Bármi történjék is ebben a világban, az azért történik, mert valaki(k) így alkották meg az adott jelenetet. És ennél a pontnál általában eljutunk az értelmezési keretek totális szétcsúszásához.
Optimális esetben – és ebben winnienek teljesen igaza van – a dramaturgiai történések és a karakterek cselekedetei a karakterek jól felépített jelleméből következnek. Vagyis a figura valóban életre kel, és világának keretei között történnek meg vele az események. Jelleme (amit megalkottak számára) koherens, a cselekedetei világosan következnek belőle. Eddig tiszta sor.

“ha egy karaktert következetesen kezelnek, akkor nem kell kitalálnia egy írónak, hogy adott helyzetben mit csináljon, akkor az író egyszerűen megírja, hogy mit csinál egy karakter, mert “kikövetkezteti”, hogy mit csinálna.”

A kutya pontosan itt van elásva: a TWD esetében a kritika legtöbbször éppen erre vonatkozik (aztán menetrendszerűen jön ennek félreértelmezése). Tucatnyi példát lehet hozni arra, hogy a karaktereket nagyon sok esetben nem kezelik következetesen. Sokszor fordul elő, hogy egy adott karakter cselekedete nem a jelleméből fakad, hanem azon erőszakot téve, a dramaturgiának alárendelve történik meg. Van, akit zavar, van, akit nem (összekülönbözni ezen viszont teljesen felesleges). A gombhoz a kabátot klasszikus esete. XY nem azért tesz blőd bárgyúságot, mert a jelleméből következik. Sőt, éppen szembemegy vele minden tekintetben. Nem azért teszi azt a bizonyos, kritikával illetett dolgot, mert életre kelt és teszi, amit a megalkotott személyisége diktál, hanem mert szerencsétlent abban a jelenetben alárendelték a történetszövésnek. Szinte érezzük, tudjuk, minden sejtünk azt kiabálja, hogy az adott karakter soha nem tenné meg azt, amit éppen megtesz, mert az mindenben ellentmond a jellemének, a tapasztalatainak, a puszta életösztönnek (amivel egy több évadot megélt tapasztalt túlélő gyaníthatóan nem áll hadilábon), és szembeköpi a jelenet puszta racionalitását. Azt a racionalitást, amit ugyan lehet elvitatni a “de hát ez egy zombiapok. sorozat!” felkiáltással, csak nem érdemes, mert létező eleme ennek a sorozatnak is, miután nem Monthy Python repülő cirkusza címen fut.
A belső kohézió alapvető pillére minden történetnek, függetlenül attól, hogy drámáról, sci-firől, horrorról vagy esetleg vígjátékról van szó. Sőt, kiváltképp az olyan történetek esetében fontos hatványozottan, amelyek olyan alaphelyzetben játszódnak, ami a valóságtól ilyen-olyan mértékben elrugaszkodott. Ha ez nincs meg, szétesik az egész.

Ha lehet jól kezelni egy karaktert, akkor miért vitatjuk, hogy lehet rosszul is? Létező jelenségről beszélünk, ami nyilván nem csak a TWD-t érinti.
Egyáltalán, miért baj, ha valakit zavar valami, és ezt megosztja a többiekkel egy erre létrehozott közösségi felületen? Mindenki kifejti a maga álláspontját, és mindenki boldog. Nem kell hogy bárki is egyetértsen a másikkal, vagy hogy meggyőzze a maga igazáról. Megosztjuk a benyomásainkat és a véleményeinket. Éljen a szabad világ!

Részemről ez se nem fanyalgás, se nem meggyőzési kísérlet volt bárki irányában is. Ez a saját véleményem tényszerű közlése egy sorozattal kapcsolatban, amit nagyon szeretek, és amit ugyanakkor tudok kritikával is illetni, ha úgy gondolom, hogy van alapja.

Lajkreal - 2015. 11. 24. 21:24

Kettő fontos dolog nem lett kiemelve , de ekkora kifejtés után bűn lenne ilyet leírnom . Nem is írom .
Ezt amúgy mennyi idő alatt hoztad össze ?!?

getkey - 2015. 11. 24. 21:43

1. Szerintem minden észrevétel fontos, úgyhogy kérlek, írd, amit kihagytam (néhány dolgot direkt töröltem ki, mert nem akartam még hosszabbra nyújtani)!

2. Nem mértem az időt. :)

chulo - 2015. 11. 24. 22:05

lappa – 2015. 11. 24. 07:32
nekem úgy rémlik hogy mutatták a holdat is, ergo glenn ott éjszakázott a kuka alatt. 1 nap alatt azért csak volt olyan hang ami elcsalhatta őket. Emiatt is volt olyan veszett szomjas mert 1 napja nem ivott. Ráadásul ugye a városban azért volt sírás-rívás mert nem tértek vissza aznap (ettől függetlenül persze bugyután lett megoldva az egész szitu)

zs - 2015. 11. 24. 22:09

A logikarol meg a hihetosegrol/hitelessegrol csak annyit hogy ha egy ember meghal akkor az meghal es nem valtozik zombiva. pont.

Lajkreal - 2015. 11. 24. 22:19

1., Ahogy Human is írta : az internet .
A tv-sorozat / TWD-jelenség / internet hármas az alapja .
Hatalmas rajongó tábora van , ahol képkockáról – képkockára elemzik ki a vitatott vagy általa kérdéses részeket . Az elgondolásokat föltöltik ( ábrákkal , videóval ) , fórumon megvitatják , stb. Ezt több ezzel foglalkozó oldal átveszi , így szinte mindenki értesül ezekről .
Darabont : A remény rabjai . Megnézted , szűk baráti körben beszéltél esetleg róla és vége .
TWD : ahogy írtad , a keletkezése vezet a többféle értelmezéséhez .

soldierdsgn - 2015. 11. 24. 22:58

petya: “álzombis” Na mesélj! :)

getkey - 2015. 11. 24. 23:11

Teljesen érthető, hogy az egész egy közösségi élménnyé, tevékenységgé válik az internet által biztosított lehetőségekkel. :)

soldierdsgn - 2015. 11. 24. 23:11

Legtöbbször nem azzal van a legnagyobb gond, hogy a vélemények ütköznek, hanem, hogy jön valaki szarozni, vagy csak beint egy kaszát… azt mondja, hogy tekerve nézte és nem érti a cselekményt, stb… Ezekkel van gond inkább.
Azzal sincs gond, ha valaki leírja, hogy ő mit csinált volna, de ezért ne a karaktereket hülyézze le, mert ők mást csináltak (mást írtak nekik, hogy csináljanak) :)

Lajkreal - 2015. 11. 24. 23:14

2., Elbeszélnek egymás mellett . Írtad .
Ez alapvetően abból adódik , hogy milyen attitűddel viszonyulnak a TWD-hez . Ez van minden mögött .
A., Vannak ugye , akiknek ez zombis , hentelős sorozat. Ezen belül két fő csoport van .
Aa., adrenalint , hideglelést-akciót , pörgést vár . Amennyiben ez logikátlan szerinte ( nem érzi a várt feeling-et ) vagy hiányolja , már emlegeti is a kaszát .
Ab., kemény sorozatjunkie : kommersz közönségsorozat , popkorn . Igazolásokat talál bőven : díjak hiánya , nézettség ?!? , stb. Biztos elképzeléssel , mitől is jó egy sorozat . Ezt több év alatt kialakult benne , nála könnyed ujjgyakorlat : ez nektek WTF , mitől is van itt karakter-kezelés , minek itt magasabb szintben gondolkodni . Sorolhatnám tovább . És igazuk van . Csak hogy a TWD nem illeszkedik bele a hagyományosan kezelhető sorozatokba . Itt a konzervatív kategóriák alkalmazása kevésnek bizonyul .
B., Akik többet látnak benne .
Ba., A rajongók . Ez egyértelmű , nem kell ragozni .
Bb., Akik érzékelik , hogy mitől is szerethető ez a sorozat .

Na már most , ezek az attitűdök húzódnak meg hol könnyen felismerhetően , hol kevésbé nyilvánulóan , amikor beírnak . Az attitűdön , az azon alapuló véleményen netalán ítéleten teljesen reménytelen vitatkozni . Meg kell hallgatni , le kell írni az eltérő véleményed és ………
Amúgy csak akkor szoktam vitázni , ha nem a filmhez kapcsolódik valamely beírás rész ( pl. jenki/európai ) . Vagy ha elragad a hév :) .
Próbáltam rövid lenni .

getkey - 2015. 11. 25. 00:30

soldierdsgn:

Ez világos. De azért mindenképpen kiemelném, hogy a szarozás és az észérvekkel, normális véleménnyel alátámasztott kritika (vonatkozzon bármire is) két teljesen eltérő dolog. A szarozással nem igazán érdemes foglalkozni. Bejött, szarozott, távozott. Oké. Isten áldja. Ha viszont valaki pozitív hangnemben fogalmaz meg kritikát, amit pusztán csak szeretne megosztani másokkal, érdekelné a többiek véleménye a kérdésben, az szerintem más lapra tartozik. Az ilyen akkor sem zavar, ha történetesen nem értek vele egyet. Ilyenkor legfeljebb leírom én is a magam véleményét, aztán meglátjuk, mi sül ki a diskurzusból. :)
Egyébként a vélemények sokfélesége és ütközése nem hogy nem gond, hanem egyenesen építő jellegű dolog alapvetően. A probléma akkor jelentkezik, ha egyik oldal kategorikusan elvitatja a másik véleményének létjogosultságát. És tesz arra, mennyire megalapozottan érvel. Senki nem várja a többiektől, hogy hagyják magukat meggyőzni mindenáron. Viszont érdemes elfogadni, hogy más vélemény is létezik, és a gazdája nem debil automatikusan, csak mert másként vélekedik bizonyos kérdésekben. :)

Lajkreal:

Átfogó kategorizálás. :) Próbálom beilleszteni magamat. Azt hiszem, a B oldal tájékán lehetek valahol. Számomra a kihalt, némán fenyegető posztapokaliptikus világ hangulata az, ami nagyon izgalmas és érdekes. Valami zsigeri érzést vált ki belőlem mindig. De mindez természetesen nem működne a szerethető karakterek nélkül. A zombis és/vagy posztapok. történetek egyébként is mindig mnegfogtak. Viszont soha nem a kaszabolás miatt. Persze az is izgalmas, mint ahogyan a elmélkedős, “lelkizős” részek is, ha megfelelően vannak elkészítve. Nyilván a kaszabolás is lehet unalmas, és a karakterek lelkivilágára fókuszáló lassabb, lelkizős témák is lehetnek nagyon érdekesek. Csak azon múlik, hogy sikerült összerakni az adott jelenetet. Milyen színvonalú a dialógus, mennyire jók a színészi alakítások, stb. Szívesen nézek bármit a TWD világában. Az arányokkal igazából nem is volt gondom soha (nyilván egy ilyen témájú sorozatot nem lehet eladni a nagyközönségnek bizonyos mennyiségű hentelés nélkül). Az pedig egyértelmű pozitívum, hogy a jelek szerint majdnem mindenki megtalálja a sorozatban a neki tetsző dimenziót. :)

Quantumleap - 2015. 11. 25. 06:42

Lehet, hogy az én memóriámmal van a baj, de Glenn feje a múltkor még nem a másik oldalra ált az esés után? Ez egy kicsit olyan, mintha egy epizód avval fejeződne be, hogy valaki belezuhan egy szakadékba, majd utána a következő rész elejére hirtelen teremne a hátán egy ejtőernyő.
Amúgy várjuk ki a végét, lehet ez hamis megkönnyebülésbe ringatás, még símán megmurdélhat másképpen, mielőtt Maggie-vel találkozhatnának.
Ja, és valaki árulja el nekem, hogy lehet az, hogy a kukát, alatta Glennel egy idő után otthagyják, de Alexandria kapuit rendíthetetlenül döngetik? Nem lehet, hogy csak bent mindenkinek kussolnia kellett volna?

ayren - 2015. 11. 25. 07:54

getkey
A kategorizálásról fentebb leírtakkal kapcsolatban egyetértek veled. Ismét. Azt hiszem, viszonylag hasonlóan működhet a pszichénk nemcsak a moralitás, hanem a junkie-ság szempontjából is. :)
Én dettó így közelítem meg ezt a sorozatot. A TWD sikeréréről pedig valóban nagyban tehet, hogy rengeteg aspektustus miatt lehet kedvelni ezt a sorozatot, ezért sokféle nézőtípust magával tud ragadni, így jön össze a széles merítésű rajongótábor.

gaber - 2015. 11. 25. 08:50

glen zuhanasat es nevetseges tuleleset kibeszeltetek…
amik meg ennel is jobban zavarnak:
-a torony letra szeru eldolese(ilyen konkretan nincs, ezt egy laikus ember is belathatja ha vegiggondolja, hogyan epul fel/milyen a szerkezete egy ilyen toronynak. hamar elakartak tuntetni ezt az “akadalyt” a zombik utjabol, eletszerubb lett volna ha epp arrateved egy tornado, ami elpusztitja), de hamar el is dolt, attol az meg mindig akadaly a zombiknak, hacsak nem fujja odebb a szel :D
-a kerites hossza min. tobb szaz meter, es “nyilvan” a zombik teljesen korbealltak(bar lehet az egyik oldalt mocsar hatarolja, a masikon meg egy elatkozott erdo). annyira, hogy -allitolag- rick mar azon agyalt amikor megmentettek a magan akciozo emberunket, hogy kihasznalva a zurzavart, elfut a zombik kozott :D
-a zombik meg mindig tuzbiztosak, nem lehet oket felgyujtani, de az is lehet a zombifust belelegzese illetve borrel valo erintkezese zombiva valtoztat
-nem lehet fentrol, a kerites tetejerol a zombikat lekaszabolni, leszurni, lenyilazni(gyerekkoromban, oregapam keszitett nekem kb. 10 perc alatt olyan ijat amivel ez megoldhato lenne), csuzlizni. nincs ido ra, tul sok munkaval jarna es egyebkent se fair(humanus) a zombikkal szemben
-glen miert lufizgat, miert nem csalja el a zombikat?

es meg lehetne rengeteg mindent irni
a z-nation egy beteg sori, de sokkal talalekonyabbak benne a tulelok es maga a vilag(az emberek, a tulelok viszonya) is sokkal hihetobb nekem

getkey - 2015. 11. 25. 14:20

ayren:

Most már csak arra lennék kíváncsi, mi az, amiben nem értünk egyet. :)

ayren - 2015. 11. 25. 16:29

getkey
Bízzuk a jövőre. :) Talán eljön annak is az ideje egyszer itt a TWD fórumon.

felix - 2015. 11. 25. 17:39

Az első képet üzenném azoknak akik szerint már régóta rossz a sorozat de még mindig nézik és már 2 évadja “lassan elkaszálom” van,aztán idejárnak szidni divatból a sorozatot.Nekem továbbra is teljes mértékben bejön a sorozat,Glenn megmenekülésének módja nekem sem tetszett de ezen kívül teljes mértékben jó a sorozat.

Anne - 2015. 11. 25. 19:44

gaber: A torony ledőlése nem azért érdekes, mert akadály volt a zombik útjában, hanem mert pont rádőlt a kerítésre, amit ledöntve a zombiknak szabad lesz az út a városba.

getkey - 2015. 11. 25. 23:49

ayren:

Talán. Bár nem sok esélyt látok rá. :)

laxikahun - 2015. 11. 26. 15:23

azon kívül hogy glenn hogy élte túl (biztos voltam abban hogy túl fogja) az esés utáni zombivacsorát, nekem tetszett ez a rész. most valahogy visszahoztak, és ismét várom a következő részt nem úgy, mint az elmúlt hetekben.

Kerék - 2015. 11. 26. 17:37

Háhh! Én már tudom hogy végződik a sorozat:
Este lesz és lefeküdnek aludni….
Ez az évad röhej a köbön, eddig kb.másfél óra eseményeit láthattuk amiben nemtörtént semmi…2 mondatban összefoglalható az egész.

Vagy kifogytak az ötletekből- ami nehez lehet képregénnyel a hátuk mögött- vagy szarnak bele majd a név viszi a hátán az egészet.

Yetti - 2015. 11. 26. 22:42

Egy helyen tárolják a fegyvereket? Rövid a memóriátok. A börtönnél hogyan tárolták Rickék? Ja hogy egy helyen szépen ládába pakolva. Rendőrségen( akár az S1E1-ben), hadseregnél hogyan tárolják? Legtöbbször egy helyen illetéktelenektől elzárva. Mivel az Alexandriaiaknak nem volt eddig szükségük a használatára, a többségük valószínűleg nem is tud rendesen lőni értelemszerű, hogy nem szórják szét a területen.
Glenn vissza hozatalát elég jól megoldották, de a legjobb az lett volna, ha megeszik.
Nekem ez a leggyengébb rész az évadból. Az első három is tele volt olcsó húzásokkal, de legalább izgalmas volt. Morgan része nekem bejött, az egyetlen probléma az volt vele, hogy rosszkor került be az évadba.

gaber
Láttam már elég sok videót, ahol ugyanígy dőlnek el különböző tornyok.

fireblade - 2015. 11. 27. 12:59

@Yetti:

bocs, de szerintem a rendőrös meg hadsereges példád nem jó…mert az az úgynevezett “normális” világra vonatkozik..és nem egy zombiapokalipszisre..
lehet hogy szerinted jó ötlet egy helyen tárolni mindet, de kérdem én: egy tűz üt ki épp pont ott? mert ugye bármi előfordulhat, és ott a tűznek nagy az esélye…és minden fegyver lőszer ugrott..
és egy hirtelen támadásnál..mint volt pl a W-k é?
esélyesebb a védelem ha van kint használható fegyver..lásd Carl és Carol esetét..

Divexa - 2015. 11. 29. 00:05

Üzenem mindazoknak akiknek nyugtatót kellett bevenniük Glenn megmenekülését látva…bocsi, de ezt a részt nem nekik, NEKEM készítették. :) Én elsirattam emberünk, így igazán boldoggá tettek, látván hogy túlélte az esést, gerince sem tört, és még csak meg sem harapdálták. Azt hogy miként, nos…. engem az sem zavart volna ha maguk a walkerek tuszkolják a kuka alá. Hogy miért? Mert ez 1 jó kis felnőtt mese, és ha nem hiszem el, hogy ilyen lehetséges, nem élvezem a történéseket. Nem beszélve arról, ez a sorozat nem egy útikalauz hogyan élj túl egy ilyen apokalipszist, ennél fogva nem racionális, logikus eseménysort vonultat fel. Főleg nem azt. :)
Szóval jó kis rész volt NEKEM. :)

cicesz - 2015. 11. 30. 16:59

@Kerék – maximálisan egyet értek minden szavaddal, meg azokéval is, akik hasonlóan vélekednek, csak épp nem olvastam vissza az összes kommentet. Ez az évad nagyjából nulla volt. Mindent, ami történt be lehetett volna tenni (ha nem egy, akkor max 2) részbe. Nulla esemény egy évadnyi körítéssel és ócska, fantáziátlan húzásokkal.
Ebben a részben számomra nem csak az volt ultra gagyi, ahogy a vénasszony fia bemutatott egy kötélakrobatikát, hanem az is röhejes volt, ahogy Glenn kirúgta az épület ajtaját… Aztán, amikor megtalálta a kerítés mellett szomorú tekintettel üldögélő zombi havert, akit még 2 résszel ezelőtt ugyancsak gagyesz módon rágcsált meg egy settenkedő zombi az erdőben. Bár ezt még fordulatnak is betudhatjuk, mert eddig szomorúan ücsörgő zombi még nem volt. Hát mit mondjak, vannak benne szar húzások mostanában…
Glenn-nek látványosan meg kellett volna murdelni, Rick fiát pedig le kellene, hogy lője az a másik kissrác. Sokkal izgalmasabb lenne, mint hogy megadja magát egy hülye torony, bedől, aztán jön a sikoltozás, meg durrongatás.

Enzo - 2015. 11. 30. 19:46

“amikor megtalálta a kerítés mellett szomorú tekintettel üldögélő zombi havert, akit még 2 résszel ezelőtt ugyancsak gagyesz módon rágcsált meg egy settenkedő zombi az erdőben”

látom odafigyelni már nem sikerült, két tök különböző karakterről beszélsz…-.-

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz