login |

The Amazing Race – 27×09: Can you turn? – írta Enzo

2015. 11. 24. 16:45 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s always the quiet ones to watch out for…

A poszt címére nem volt jobb ötletem, így elrejtettem benne legalább 2 és fél kisebb-nagyobb utalást az epizódra, melyben a múlt hét már-már közeli helyszínéről a távoli Indiába utaztak a megmaradt csapatok.

amazing27x09-1

A szinte kötelező TAR-helyszínnek számító ország a szokásos nyüzsgő káosszal, kemény feladatokkal, és egy meglepő eredményt hozó U-Turnnel lépett színre idén. A tovább mögött spoileresen.

Tanner és Josh esett ki.

Pedig még mezőnyösszehozás is volt, de ettől függetlenül részben a múlt heti jótékony előreengedés okozta a vesztüket: a speed bump általi időveszteség mellé ráadásként a nyakukba kaptak egy U-Turnt is. Durva, hogy még így is kérdéses volt (vagy csak a vágás miatt?), hogy kiesnek-e, köszönhetően Denise & James Earl szerencsétlenkedésének.

amazing27x09-2

A belengetett U-Turn hatására kicsit „tribal council előtti Survivor-módba” kapcsolt az epizód az elején. Logan & Chris Új-Delhibe érkezve azzal nyitott, hogy ők biztosra akarnak menni, és kiejteni a dallasi srácokat. Ez egyébként az ő szempontjukból érthető, hiszen a legerősebb csapato(ka)t kell visszavetni, de a Survivorrel ellentétben itt, ahol messze nem a „kiszavazáson” van a hangsúly, nem biztos hogy a legjobb ötlet elárulni ilyeneket másoknak.

amazing27x09-3

Akartam írni, hogy a paparazzi párosból eddig jobbára Chris volt az igazán ellenszenves, és általában Logannek volt igaza, de most pont a nő mondta el Justinéknak, hogy a pomponlányok elhasználták a U-Turn lehetőségüket rájuk a 4. részben. A GreenTeam erre szembesítette a lányokat a dologgal, akik tagadták, hogy ilyet tettek volna.

(Én is tagadnám, már nem maga a U-Turn ténye miatt, hanem mert oltári nagy baromság volt az előttük 7 hellyel beérő csapatot felrakni a táblára.)

amazing27x09-4

Ez a szembesítés egyrészt jogos volt (csak megkérdezem már az illetőket, ha van rá lehetőségem), másrészt pedig ügyes, hiszen így a lányok egyből visszatámadták Chris-éket, akik meg azzal védekeztek, hogy nem is úgy értették. Még az is felmerült, hogy a paparazzi páros kerüljön a céltáblára, Justin pedig Palpatine császárként vigyoroghatott a háttérben a kezét dörzsölgetve.

amazing27x09-5

Igazából megértem azokat, akiknek ellenszenves a srác stílusa, vagy akár a tény, hogy már 6 nyert szakasznál tartanak. Vicces volt a rész elején, ahogy végre utolérték őket a reptéren a többiek, ilyenkor jön rá a néző, hogy olykor a csapatok nem is találkoznak egymással akár egy-két teljes szakaszon keresztül. Justin meg is jegyezte, hogy jó végre másik csapatot látni, Joey pedig úgy reagált, mintha a Loch Ness-i szörny létezésről szerzett volna bizonyítékot:

We see the elusive GreenTeam. […] They do exist, it’s not just a myth.

amazing27x09-6

Szóval Justin egy eléggé megosztó személyiség, ez tény, viszont kétség sem fér hozzá, hogy egyszerűen jók Dianával, mint csapat. Ismét ők nyerték a szakaszt, pedig majdnem sikerült eltaxizniuk az összeszedett előnyüket az U-Turnös körforgalom előtt – egy ilyen hiba plusz feladattal járt volna minden bizonnyal.

Kelsey & Joey ismét másodikként futott be, továbbra is szimpatikusak, habár most biztosan sokan megorroltak rájuk Tanner és Josh visszafordítása miatt. Nem mondom, én is nagyot néztem, mint ahogy minden utánuk jövő csapat, főleg a cheerleaderek voltak szomorúak pajtijaik várható kihullása miatt. Nem lennék meglepve, ha a következő részben lenne némi „számonkérés” a riporterektől.

amazing27x09-7

India gyakorlatilag kötelező szakasz minden évadban, de én versenyzőként nem igazán sajnálnám, ha ki kellene hagynom, biztos halálra idegesítene a kaotikus közlekedés vagy épp a nagy tömeg. És még egy félmondat erejéig visszatérve Justinra: azt mondjuk bírom benne, hogy az ilyen szakaszokat is gyerekes lelkesedéssel és pörgéssel nyomja végig.

Pedig most még a környezet mellé a feladatok is elég kemények voltak: a kimerítő road block után a detour egyik ága se volt leányálom (meglepődtem, hogy nem választották többen az édességcsinálósat).

amazing27x09-8

Újfajta speed bump-ot kaptunk egyébként, legalábbis nekem nem rémlik korábbról olyan, hogy a road block megcsináltatása a másik csapattaggal lett volna az utolsó csapat „jutalma”. Lehet, hogy csak nem tudtak hirtelen mást kitalálni, vagy improvizálni kellett, de ötletes mindenesetre.

A pit stop-ot is eldugták egy kicsit, plusz érdekes volt látni, hogy a helyi köszöntő ember mindig csak odarohant, ha beérkezett egy csapat, de amúgy a közelben borbélykodott.

amazing27x09-9

[…] we have Krista with the forecast, Krista, how’s it looking out there?

Még meg kell említenem a rész legaranyosabb jelenetét: az Új-Delhiből Agrába történő vonatozás elején Joey munkájához híven átvedlett riporterré, és Krista segítségével egy kis időjárás-jelentést rögtönöztek, szórványos U-Turnölést ígérve a délutánra. Végigmosolyogtam a jelenetet, az ilyen közös mókázások az évad fénypontjai tudnak lenni számomra.

amazing27x09-10

Hamarosan finálé, és még mindig nehéz tippelni. A GreenTeam-et és a riportereket továbbra is a top3-ba várnám, de a texasi srácok kiesésével mindenképp egy előzetesen underdognak titulálható csapat fog döntőzni: a folyton veszekedő Logan és Chris (legalább valaki ellen is lehetne szurkolni a döntőben), a néhányszor épphogy megmenekülő cheerleader lányok, vagy a szintén egy NEL miatt még bent lévő Denise & James Earl párosát nem biztos, hogy top3-ba tippeltük volna az évad elején, de hát ettől szép ez a játék.

Utóbbiakról egyébként a franciaországi rappelés óta szinte semmit nem lehet írni, ebből a részből is annyi maradt meg, hogy Denise végzett először a ruhatisztítós feladattal, aztán a kiterítésre már nem maradt ereje, és negyedikként indult el a road block-tól. Ja meg még egy – kontextusba helyezve elég vicces – James Earl idézet:

I have no idea what a man is.

amazing27x09-11

Jövő héten folytatás, már csak öt csapat van. Egész sok jó screenshot-lehetőség adódott a részben, úgyhogy következik a szokásosnál picit hosszabb képgaléria, má’megin’kutyával, nassoló szarvasmarhával, és indokoltan sok Tiffany&Krista képpel:

amazing27x09-12
amazing27x09-13
amazing27x09-14
amazing27x09-15
amazing27x09-16
amazing27x09-17
amazing27x09-18
amazing27x09-19
amazing27x09-20
amazing27x09-21
amazing27x09-22
amazing27x09-23
amazing27x09-24
amazing27x09-25
amazing27x09-26
amazing27x09-27
amazing27x09-28
amazing27x09-29
amazing27x09-30

8 hozzászólás Ne habozz!

szebe - 2015. 11. 24. 19:44

Ez a speedbump extra nagy szívás volt.

Thomas - 2015. 11. 24. 23:55

Most először van ilyen, hogy 2 nappal a megnézés után írok egy részről, de megpróbálom a gondolataimat összeszedni:) A srácok kiesésének örülök, elég korán elfogytak a fiúcsapatok, ez pozitív:) Bennük azért megvolt az, hogy beindulnak és megnyerik az egészet, míg Denise & James Earl-ben nem látom ugyanezt. Szóval így már elég nagy esélye van, hogy valamelyik kedvencem nyer: Green, Reporters vagy Cheerleaders:) Most már egyre jobban élvezem ezt az évadot, kár lett volna abbahagyni.

Hozzátenném, hogy milyen izgalmas rész lett, annak ellenére, hogy a srácok kétszer annyi feladatot végeztek el, mint a többiek:) Már eleve amiatt nagyon izgultam, hogy ne a taxis miatt legyenek már Justinék visszafordítva, de utána a vége is elég jó lett. Nem tudom, mennyire lehetett most trükkös a vágás, de egész hihetően megcsinálták most, én legalábbis nem tudtam eldönteni, hogy tényleg csaltak-e, vagy valóban szoros volt:) Azért az a kannás feladat minimum óra, de ha nagyon elkolbászoltak Denise-ék, akkor az is lehetett annyi időveszteség, szóval nem tudom:)

Az, hogy a speed bumb a road block dupla elvégzését jelentette, szerintem is újítás, nem emlékszem ilyenre, mondjuk én nem is láttam az összes évadot. Itt viszont mindjárt arra gondoltam, hogy a kényszer szülte, ebből is látszik, hogy nem volt betervezve a NEL az előző részben, és már nem tudtak előkészíteni nekik egy külön feladatot. Mindenesetre tényleg elég kemény hátrányuk lett így mindjárt az elején, mert a speed bumpok ennél lazább feladatok szoktak azért lenni.

Loganéket nem értettem (amúgy Logan a csaj? eddig pont fordítva hittem:), honnan szedték, hogy a Cheerleaderek használták a U-Turn-t, remélem volt annyi eszük, hogy nem mondták el nekik. De biztosra nem tudták, mert a szembesítés után egyből letagadták. Nekik ezt a u-turn ténye miatt le kellett tagadniuk, mert ha beismerték volna, szerintem vissza is fordította volna őket Justin most bosszúból, és akkor ők estek volna ki (meg is ijedtem egy kicsit, hogy beismerik, nem tűntek ilyen nagy simlisnek:).

Az tényleg csúcs volt, amikor Krista riporterkedett, én is imádom az ilyen jeleneteket:) Róluk meg jöhet bármikor indokolatlanul sok kép is:) A nassoló szarvasmarhán meg hangosan felröhögtem:)

Enzo - 2015. 11. 25. 00:22

@Thomas:
-Cheerleaderek ha nem nyernek évadot, akkor simán AllStar-esélyesek.
-Kényszer szülte speed bump elmélet: hmm, ebben határozottan lehet valami :)
-Loganék: ugye? hogy lehet egy lánynak Logan nevet adni? :D mert a Chris még lehetne Christina, szóval tényleg cseles..
Mondjuk ez jó kérdés, hogy honnan tudják. Elvileg csak úgy tudhatják, hogy elmondták nekik a lányok.
-Szarvasmarha:
ezt konkrétan így írtam fel gyorsjegyzetbe a rész közben, hogy “nassoló marha”, és nagyon megtetszett a kifejezés, de látom nem csak nekem :D

kambuc - 2015. 11. 25. 01:10

Kiesett a kedvenc csapatom… :( Sajnos már egy ideje a levegőben lógott, szépen lassan leépítették magukat, amilyen magasan kezdték az évadot, olyan “nagyot estek.”
Ami a RoadBlock-SpeedBump-ot illeti, én biztos vagyok benne, hogy az előző szakasz alapjáraton nem volt NEL, csak Tanner&Josh úriembersége miatt hagyta bent őket Phil, ezért nem volt normális Speed Bump, hanem így kellett ügyeskedni a feladatokkal, jelen esetben a Road Block-kal. Elég nagy szívás volt a fiúk részére már ez is…
Sajnálom, hogy pont őket UTurn-ölték a riporterek, viszont Kelsey&Joey részéről teljesen érthető volt, hogy őket fordítják vissza. Mivel Justin&Diana-t már nem tudták visszafordítani, 99.99%-ig biztosra mentek, hogy megszabaduljanak a rájuk még a zöld csapaton kívül veszélyesnek hitt texasi csapattól. Akármennyire sajnálom ezt a húzást, nagyon is jól játszották ki ezt a lehetőséget.
Justint továbbra sem bírom, Kelsey&Joey semlegesek, illetve a UTurn miatt most egy kicsit negatív tartományba mentek át nálam :P, így csak (eyecandy faktor miatt is :D) a cheerleadereknek tudok szurkolni a továbbiakban.
Egyébként ha így folytatja Justin&Diana, simán beállíthatják, sőt akár még meg is dönthetik Rachel&Dave 8 szakasznyerős rekordját.

winnie - 2015. 11. 25. 06:29

hé, a logan az tök jó női név:) biztos van pár híresebb logan lány.

nadivereb - 2015. 11. 25. 10:40

Szerintem majdnem biztos, hogy a speed bump hirtelen kitalál improvizáció volt, de ettől még állati jó húzás volt, tetszett.
Viszont most már csak 3 olyan csapat van, akiknek ténylegesen szurkolni tudok (Justin még mindig egy idegesítő barom, a paparazzik meg borzalmasak), és egyik se esélyes. De hátha.

Thomas - 2015. 11. 25. 12:55

winnie & Enzo:
Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy a Logan női név is lehet:) Biztos tudat alatt azért, mert a 24-ben Logannek hívták az elnököt:) Persze az vezetékév volt:) De most már utánanéztem, skót származású név, uniszex, és főleg híres fiúkat látok ezzel a névvel, de vannak lányok is. A legviccesebb a duplán “fiúnevű” Logan Tom strandröplabdázó olimpikon:)

Igeen, Cheerleadereket az all-starsba! ez tetszene:)
“Nassoló marha”, LOL:) Majd megpróbálok vasárnap én is ilyen jókat kitalálni, de nem tudom, hogy menni fog-e:)

kambuc:
Engem azért nagyon meglep, hogy kiestek Tannerék, egy ideig elképzelni sem tudtam volna, hogy ne jussanak döntőbe. Még a múlt héten is számítottam rá, hogy összekapják magukat, de ez a 2 plussz feladat így nyilván már lehetetlen volt. Az lett volna érdekes, hogy ha Justinékat tudják u-turnölni, akkor ki esett volna ki? Denise-ék? Lehet, hogy akkor lett volna igazán szoros a 3 csapat befutója:)
De igen, pontosan ezt kellett tenniük a riportereknek, mert bennük volt meg a leginkább Justinék mellett, hogy a döntőben megverhetik őket.
Én remélem, hogy Justin & Diana megdönti a 8-as rekordot, szurkolok nekik! De ahhoz mindhárom futamot meg kell nyerniük, ami nem is lehetetlen, mert a bent maradó csapatok az 1. futam óta csak egyszer tudták megverni őket, amikor Denise-ék Express Pass-t kaptak:) Döbbenet, hogy az első, balszerencsés futamuk óta mindig az első kettőben végeztek:)

nadivereb:
Azért a riporterek esélyesek:) Ha nem egyesélyesnek tituláljuk az egészet, akkor ki más kerülhetne szóba? Zsinórban egy harmadik, és három második hely egyáltalán nem rossz:)

Deny - 2015. 11. 26. 01:00

Fú, de kiakadtam Joey-ékra, úgyhogy most nem szurkolok nekik a következő szakaszon :P :D Istenem, semmire se vágyom jobban, minthogy Justint valaki végre letaszítsa a trónról. Komolyan mondom, örömtáncot járnék már azért is, ha másodikként érnének be, annyira idegesít :D (Most nem csinált semmit, csak zavar, hogy bent van, és hogy mindig ők nyernek :D).

A cheerleaderek mindig rá tudnak pakolni, hogy még jobban kedveljem őket, imádtam a riportot :D

Kivételesen a Paparazziknak is volt egy jó pillanatuk, az amelyik a képen van :D Pontosan az volt az én véleményem is.

Nem hinném, hogy rögtönöznének a szakaszokkal. Előfordulhat, de nem hiszem, hogy fejtörést okoznának maguknak ilyesmivel a készítők. Máskor is volt már kedves gesztus, mégsem csináltak NEL-t a szakaszból. Én egyébként végig sejtettem, hogy NEL lesz, jóval azelőtt, hogy a csajok és a fiúk abba a helyzetbe kerültek volna. Szerintem ez is csak egy újítás/próbálkozás volt, csak kár, hogy így megszívták vele a fiúk. Egyébként tök jó ötlet lett volna, ha nem igényelt volna ennyi időt a Roadblock teljesítése.

A cheerleadereket és Kelsey-éket mindenképp látni szeretném a fináléban :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz