login |

Második blikk: Válótársak – 1×03

2015. 11. 27. 18:31 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Miután a butiquehotel.hu pár perc után kasza lett nálam (azért legyűrtem a 3 részt, hátha), az Aranyélet pedig azonnal nézőssé vált és 4 rész után az is maradt, már csak egy nagy kérdés megválaszolatlan a hazai sorozatos világban az idei évre, hogy nézős marad-e a Válótársak. (Hiszen a Csak színház és más semmi premierje januárra csúszott.)

A kezdés sajnos elég közepesre sikerült, ahogy látom, titeket sem nagyon osztott meg, pár szélsőségesebb vélemény kivételével elég visszafogottak voltak a reakciók, és az 1×03 sem nagyon változtatott a véleményemen, továbbra sincs sok minden a sorozatban, amiért kihagyhatatlan lenne. Ha folytatom is, csak azért teszem, mert magyar, és mert érdekel, hogy működik a magyar (nem sorozat)írói agy.

Válótársak - 1x03-03

A legnagyobb gond az volt a harmadik részben, legalábbis részemről, hogy szinte minden probléma, amit a pilotnál érzékeltem, megmaradt, sőt, némelyik fel is lett erősítve. Megint flashforward-dal kezdtünk, aminek funkciója ismét csak nulla volt, csak ellőtt egy történeti “csavart” előre, hogy ne lepődjünk meg. Emellett némelyik szereplő viselkedése, mivel nem ismerjük az előéletét (komolyan kíváncsi lennék, hogy Balsai Mónit mi vonzotta ehhez a karót nyelt, tapló figurájához), továbbra is érthetetlen, s még mindig nem sikerült a karaktereket megszerettetni velem.

Persze ezek nem számítanak újdonságnak, az viszont igen, hogy míg bizonyos jelenetek továbbra is jól működnek, most sokkal több volt a mesterkélt szituáció, egyes megszólalásokról nem is beszélve – nem túl életszagú egy tizenéves nagylánynak attól félnie, hogy kinevetik, mert nem vadiúj a sapkája, vagy ajándéknak “a legújabb fejlesztésű játékkonzolt megvetetni”, még akkor is, ha itthon tilos azt kimondani, hogy PS3. (Tilos lenne?)

Válótársak - 1x03-01

Az egész műviessége ráadásul olyan, tényleg senkit sem érdeklő részletekben is látszik, mint a fotózás délutánján (vagy másnapján) megjelenő címlapfotó, vagy a nem is egy életveszélyes sérült pár órás kórházi tartózkodása. Ezek esetében nem is az az érdekes, hogy reális húzások vagy sem (lehet, hogy én nézek be valami), hanem az, hogy ilyesmin tényleg csak akkor szoktam fennakadni, ha semmi más nem köt le.

És ez a baja a Válótársaknak, lóg a levegőben (vannak funkció nélküli jelenetek, felesleges dialógok, amiket ki kellett volna húzni), nem halad semerre – maximum a három férfi “válása” felé imbolyog. Azt mondjuk nem tudom, hogy jó-e vagy rossz, hogy nem tudjuk, mi a cél, a kapcsolatból való szabadulás, vagy éppenséggel annak kéne szorítanunk, hogy mindenki béküljön ki a párjával. Az viszont biztos, hogy ha a férfibarátságra akarnak ráerősíteni, akkor ideje lenne tenni valamit e téren, mert egyelőre Bálint, Joci és Dávid között sincs nagy cimboraviszony – 1×02-es kiruccanás ide vagy oda.

Válótársak - 1x03-02

A hangulat továbbra is inkább szomorkás, komolyra, komolykodóra hangszerelt, amit olykor iszonyatosan gyér poénokkal vagy viccesebbnek szánt jelenetekkel oldani próbálnak, de ezeknél ismét az erősödik fel, hogy maga a sorozat sem tudja, hogy mi akar lenni. Ez a rész nálam már csak a 3-4/10 között lavírozott…

Nem örülök.

22 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2015. 11. 27. 18:40

“nem túl életszagú egy tizenéves nagylánynak attól félnie, hogy kinevetik, mert nem vadiúj a sapkája”

Amúgy, sajnos igen.

winnie - 2015. 11. 27. 19:11

Dregnarr1: igazából részletkérdés, de ez így nagyon dedós. tapasztalatból mondom, hogy 16-17 évesek nem azt mondják, hogy “kinevetik” – főleg nem egy bajtársias szubkultúrában, mint a lovaglóké. az 6-8 éves kor inkább. ha ciki tárgya is lenne (miért lenne egy lovaglósisak, alias kobak ciki tárgya hirtelen az egyik hétről a másikra?) a dolog, akkor sem “kinevetik” szerintem. az kábé olyan, mintha modorosan “kigúnyolnak”-ot mondana a csaj.

szinkrobi - 2015. 11. 27. 20:00

teljesen igazad van.

én pl a címlapos dolgon annyira fennakadtam, h nem is értettem miért szólt be Joci a szexelő Bucinak, vissza kellett tekernem, aztán rögtön jött a reklámszünet, azt meg át kellett tekernem, így tehát az agyamban valahogy nem állt össze a dolog, annyira lehetetlen volt.

apropó reklámszünet,
gondolom ezt sem kalkulálták bele az írásba, vágásba, h mikor lesz szünet, mert pl ide szerintem egyáltalán nem kellett volna.
vagy mondjuk a szünet elé nem kéne egy ki klifhengerecske? :)

vagy igen, a kórházi jelenetek.
van néhány szívbeteg ismerősöm, hát katéterezés után nem engednek ki a kórházból. nem is értettem.

amellett hogy tényleg lógnak a jelenetek a levegőben, azt érzem hogy sietnek valahová, siettetik a dolgokat (például ezzel az egynapos szívbetegséggel) hogy aztán ne jussanak el sehová. érthetetlen.

de nézem mert magyar? hát igen. merthogy különösebb okot nem tudok rá :)

Bazsi - 2015. 11. 27. 20:51

Szerintem bőven jó sorozat, magyarhoz képest pláne. Tök jól kiegészítik egymást az aranyélettel, elosztva hét elejére, hét közepére, egy komolyabb és egy lightosabb. Ne legyen rosszabb mint az első 3 rész, és akkor jöhet a második évad is felőlem simán.
reklámok: 45perce kettő is… rossz időben, nem lett volna elég 1? bezzeg az első rész reklámmentes volt

AJ - 2015. 11. 27. 21:19

A “kinevet” és egyéb részleteken én most nem akadtam fent, pedig néha a legapróbb dologba is bele tudok kötni, ha egy sorozatba vagy filmbe valamiért bele akarok, de itt teljesen leköt ez a 42-45 perc. A tempója lassú, de mostanában zömében ilyen sebességű sorozatot nézek, szóval nem zavaró, a karaktereken valóban lenne még mit csiszolni, mert egy-két helyen vázlatosak, de összességében tetszik és a hangulata is megnyert, nem az első alkalom, hogy teljesen máshogy érzem a sorozatokat, mint itt a blogon a többség :D.

Savanah - 2015. 11. 27. 21:38

Nekem is a kórházas jelenet volt furcsa. A telefonban az mondja a fickó: megállt a szívem, újrainditották, megműtöttek… Most nem tudom milyen műtét volt, de mivel a mellkasán semmilyen vágás nem volt, lehet a térdét??
A másik nekem is címlap fotó volt.. FŐleg úgy, hogy a fickó lelépett a fotózás közepén :)

urbi86 - 2015. 11. 27. 22:01

hy4Egyedül aki idegesít talán Sthol,Scherer viszi a hátán a sorozatot,amúgy jó volt a casting mert krva jó csajok vannak benne ami nem MELLékes :)

Desmond Wallace - 2015. 11. 27. 22:20

“már csak egy nagy kérdés megválaszolatlan a hazai sorozatos világban az idei évre”

Az Egynyári kaland és a Kossuthkifli első része megvolt?

winnie - 2015. 11. 27. 22:21

jaja, de azok már régiek.

bullseye - 2015. 11. 28. 01:27

“a legújabb fejlesztésű játékkonzolt megvetetni”, még akkor is, ha itthon tilos azt kimondani, hogy PS3.

PS4 nagypapa, PS4! :)

PetY - 2015. 11. 28. 10:07

Amúgy meg Wii lesz az a konzol szerintem. Legalábbis mintha az introban annak a kontrollerje lenne. Hát az se a legújabb fejlesztés. Na de mindegy ez off :)

Nálam továbbra is nézős marad, de erősítsenek rá a bromance-re!

Dean - 2015. 11. 28. 12:22

Nekem nagyon adja, egyedül a Szonjás szál idegesít, de ettől függetlenül engem teljesen leköt, és élvezem. :)

Lily - 2015. 11. 28. 12:39

Szerintem semmivel sem jobb vagy rosszabb mint az innen-onnan átvett hasonló témájú sorozatok.
Semmi kiemelkedő, de és elnézegetném,mert jópofa, kikapcsol.

Deny - 2015. 11. 28. 13:48

Szerintem semmi baj nincs a sorozattal, nagyon szórakoztató. :) winnie, szerintem túl sok apróságon akadsz fel. Most néztem meg a 3. részt, és a PS-s jelenet szerintem tök rendben volt. Nem hinném, hogy Dávid tudná, hogy melyik a legújabb fejlesztés. Basszus, én húsz éves vagyok, és még én sem tudom, melyik a legújabb fejlesztés, mert kb. annyira érdekel, mint a kínai történelem.

Várom a folytatást :D

kicsike - 2015. 11. 29. 01:45

Vannak bakik persze, de jó sorozat! Remélem sokáig fut majd! :)

winnie - 2015. 11. 29. 08:25

Deny: nem akadok fenn sok apróságokon. az életidegenség viszont nem apróság, és sajnos ez jellemző a sorozatra, hogy nagyon mű. nyilván sorolhattam volna még jó pár párbeszédet, ami azért is megdöbbentő, mert köblitől nem ezt várná az ember a korábbiak alapján.

(direkt kihangsúlyoztam, hogy mindezt azért vettem észre, mert annyira semmilyen, színtelen a sorozat. mint ahogy azt is nagyon jól tudjuk, hogy nem dávid nem tudta, hogy mi a legújabb fejlesztés (apaként mindenképpen tudja – 20 évesen nem hiszem, hogy apa vagy:), hanem azért, amiért a facebook is a “legnagyobb közösségi oldal”)

DaMan - 2015. 11. 29. 10:59

Nem tudom mennyit forgattak le előre, de ha van még pénz én simán újraforgatnám a maradékot, mert ha áthelyeznék a hangsúly a komédiára sokkal élvezhetőbb lenne. Legyen dráma, persze, a válás nem vicc, de a három főszereplő sokkal jobban működne egy buddycomedyben, mint ebben a borzasztó izzadós valamiben.

Azért maradok, kíváncsi vagyok mit hoznak ki az évad végére ebből. De ha ragaszkodnak a drámához, akkor szerezzenek normális írókat/fordítókat.

d - 2015. 11. 29. 15:17

Adtam egy esélyt a sorozatnak, de csakis azért, mert unom a barátok közt 175846. részét, amit mellesleg 5 éve nem nézek, de sebaj. :))
Szóval, az első részhez képest kicsit csalódtam, volt pár hülye párbeszéd amit nem tudtam hova tenni, én ezen jobban kiakadtam, mint a “kinevetnek a többiek a sisak miatt” dolog, amikor Joci a kórházban és megkérdez egy nővért, hogy merre található a (baleseti?) a nővér meg bunkón, “hát ott van, olvassa el.” Nem értem, hogy ez mire volt jó.

Na mindegy, mindenesetre, nálam nézős, folytatom. :)

laxikahun - 2015. 11. 30. 12:03

bár sok kivetnivalóm vana sorozattal kapcsolatban (minek ez a sok felesleges zene ami ráadásul nem is ilik a jelenethez?????), de a feleségem nagyon bírja és alapvetően én is elvagyok vele úh. marad.

Winry J. Rockbell - 2015. 11. 30. 15:32

Nem kötekedni akarok,de egy barátom apukájának is katéterezték a szívét nem járt heggel mert valamelyik főéren keresztül vezették be így heg nem volt a mellkasán és igen hamar lezavart rutin műtét volt.Biztos orvosa kórháza válogatja,de igaz nem aznap de másnap kint volt és folytatta az életét.
Sajnos tini kislány lovagló felszerelés problémája is elég reális első kézből látom sajnos milyen apróságok miatt görények egymással a kölykök.

Amúgy nekem bejön a sorozat mert jobb mint egy bari köz vagy jobban rosszban és nem a hbo szintjét várom el.Viszont azt is elismerem engem se nehéz szórakoztatni így egy nehezebb nap után szívesen elnézem.

Benizsiraf - 2015. 12. 09. 08:03

Nekem tovabbra is az a legbosszantobb, hogy a zeneszerzot nem vagtak nyakon es mindenhol ratenyerel a szintire es zenbong az egesz film, hogy nem hallom a dialogot. Elhiszem hogy dragan dolgozott es ki kell aknazni rendesen hogy megteruljon, de basszus egy masodpercnyi csend nincsen

cathy - 2015. 12. 10. 23:42

Istenem, mostanra kiderült mekkora hulladék sorozat ez. Stohl karakterék konkrétan pofánrúgnám. Csúnya nőket kicikizzük, jókat nem, mármint ezek nyilván a sorozat mércéi szerint… A srácot, aki egy lánnyal feküdt le kicikizzük, gratulálok és még sorolhatnám….. Remélem nem lesz 2. évad..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz