login |

Scream Queens – 1×10: First Kappa Thanksgiving

2015. 11. 27. 14:55 - Írta: superpityu

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

(A gyilkosra tippelős posztot itt találjátok. Évad végén megnézzük, ki a legprofibb.) Lassan véget ér a Scream Queens 1. (és nézettséget tekintve vélhetően egyetlen) szezonja, de továbbra is nehezen akarnak meghalni a fontosabb karakterek. Pedig tényleg a végjáték előtt állunk, mert két hét múlva leköszön a sorozat (13 rész lesz, nem 15, amiről a kezdetben szó volt).

scream queens

Érdekes egyébként, hogy itt vagyunk 10 rész után és nincs olyan karakter, amelyiknek igazán lenne “íve”. Talán Chanel #1. néha mutat egy kis fejlődést, de a többiek döbbenetesek. Egy-két jellemvonásra felhúzott papírmasé figurák, akik a szerepkörükön kívül más funkcióban használhatatlanok. Viszont ezeket a figurákat olyan remek castinggal engedte képernyőre Ryan Murphy, hogy ismét el kell ismerni, hogy nem tud mellényúlni a fickó.

Emma Roberts és Jamie Lee Curtis lubickol ebben a szerepben, ahogyan Lea Michele-t is élvezet nézni. Keke Palmer és Abigail Breslin szintén jól gazdálkodik abból a kevés anyagból amit kapnak, de el nem tudom képzelni, hogy milyen cuccot tolhattak, amikor rábólintottak erre a szerepre (Főleg Breslin, aki Oscar-jelölt létére bevállal egy ilyen üres figurát.). Skyler Samuels és Diego Boneta kicsit szerencsétlen helyzetben vannak, hiszen ők kapták az idegesítőbb karaktereket, ezt a feladatukat pedig el is látják tisztességesen.

scream queens

Aki azonban hatalmas telitalálat, az Billie Lourd, pedig ő tévés szinten kvázi kezdő. Pár alkalommal sajnálom, hogy nem kaszáltam el a Scream Queens-t még az elején, viszont Chanel #3 annyira zseniális, hogy már csak miatta is örülök a maradásnak. (Mindig megmosolyogtat, hogy a fülvédőiről mindig Carrie Fisher jut eszembe – aki egyébként Billie Lourd édesanyja.)

És az is igaz, hogy hetente kapunk egy-két rohadt jó jelenetet is, kár, hogy ez kevés a boldogsághoz.

scream queens

Már Hálaadás idején járunk, az egyetemi kampusz bezárt, hiszen sok felesleges szereplő harapott bele a fűbe, viszont KKT lányai még mindig nem képesek hazautazni. Ezek után nem kell csodálkozniuk, ha tényleg ők lesznek a következő áldozatok.

De mit is vár az ember, hiszen egy slasher-szerű sorozatról lenne szó? Azokban pedig nem szoktak túl okosak, vagy következetesek lenni a szereplők.

scream queens

Viszont a héten érdekes epizódot kaptunk, hiszen a szereplők nyíltan mondták meg egymás szemébe, hogy szerintük ki a gyilkos. Igazából most sikerült végigzongorázni, hogy kit zárhatunk ki a gyilkosok listájáról, de még így is több karakter eshet be a végén gyilkosként. Tovább után folytatom spoileresen.

Chanel, Chanel #3, Zayday szinte biztos nincs benne a Red Deviles buliban. Viszont a többi lány közül bárki lehet a gyilkos. Grace túl normális, viszont a kora miatt kiesik szórásból, és Hester is ezért eshet ki. Viszont Chanel #5 túlságosan gyanús már.

scream queens

Chanel #5 mindig megússza, amikor megjelenik a gyilkos. Plusz a rész elején sem láttuk, amikor Gigi a gyilkossal volt, valamikor az epizód közepén jelent meg, amikor már a többiek régen a “helyükön” voltak. Valamint ő hozta be a fejet a vacsoránál.

Viszont kontra ezekre az érvekre, hogy az autós incidens megtörtént, és a Chanel-ek közül ő került legtöbbször az egyik Red Devil elé.  

scream queens

A sorozat stílusa miatt nem hiszem, hogy nagy durranásra kellene számítani gyilkos kilétét illentően (hiába biztos már, hogy valamelyik lány a hunyó, de azért poén lenne valami olyan csavar, hogy Pete a gyilkos). De egyre tisztább a kép. Plusz volt ismét utalás a savas incidensre, ami lehet szorosabban kapcsolódik a sztorihoz, mint gondoltuk.

scream queens

A kérdés, hogy mennyire durvulnak be a végjátékra, Hiszen állandó szereplők közül csak Earl Grey és Gigi halt meg. Boone és Chanel #2 “special” vendégszereplők voltak. Talán jövő héten tényleg beindul az aprítás, és hullanak majd a szereplők, nem úgy mint eddig. Szükség is lesz rá, mert talán csak 4-en maradnak életben a záró képsorokra.

7 hozzászólás Ne habozz!

Nagy Dominik - 2015. 11. 28. 15:56

Én úgy tudom, hogy lesz második évad aminek nagyon örülnék. Szerintem még a következő részben sem lesz túl sok halálos áldozat, hanem majd csak a fináleban kapunk egy tömegmészárlást. Ami azért elég gyenge lenne. Mindenesetre alig várom a következő részeket. 😉😉

winnie - 2015. 11. 29. 17:58

olyan nincs, hogy úgy tudod. vagy olvastál egy marhaságot és elhitted – akkor nem szabad ilyen helyeket olvasnod. vagy nem olvastál. nincs döntés, senki sem tudja, hogy lesz-e.

nyilván esélyes legalább 50%-nyira, meg tervek is vannak, hogy lesz, mert hiába pocsék a nézettség és rosszak a kritikák, mégiscsak nyalni akar a fox ryan murphynek, de olyan nincs, hogy t tudod, más meg nem tudja. tudni te sem tudod, és vigyázni kell az ilyen kiejelentésekkel, mert valaki, aki hasonlóan hiszékeny, még elhiszi, és elkezdi terjeszteni.

Enzo - 2015. 12. 01. 02:21

Eh, nem tudom, hogy ide kommenteljek, az évadkibeszélőhöz, vagy a gyilkostippeldébe :D
De az nem baj, ha van ennyi poszt egy sorozatról persze :)
Köv rész vicces lesz, meg szokás szerint aktuális, ugye most volt Black Friday.

winnie - 2015. 12. 01. 07:28

enzo: a duplázás a legbiztosabb:)

Flóra - 2016. 01. 15. 17:00

Atya ég!!!!!
Most ütköztem ebbe a videóba, és el sem akarom hinni.
Lám, ha valaki nem Taylor Swift fan, (én véletlenül találtam meg, nem vagyok az) akkor nem is veszi észre az utalást, de ekkora fricskát ritkán látni.
Aki látta az epizódot, vagy tervezi, az mindenképp nézze meg ezt is hozzá, hiszen ez alapján készült az első néhány perc.
https://www.youtube.com/watch?v=j3yyF31jbKo
Fantasztikus. :)

winnie - 2016. 01. 15. 20:51

flora: 18 millioan lattak, nem kell rajongonak lenni, hogy ismerje valaki:) de ebben nincs sok fricska szerintem, egy popkult utalas, amivel tele van a sorozat. attol, hogy valami valakinek nem vicces, nem lesz vicces, ha hirtelen kiderul szamara, hogy nem sajat otlet. elismeroen bolint, vagy nyugtazza, hogy nem csak random volt a jelenet, de vicces nem lesz a szemeben.

Flóra - 2016. 01. 20. 12:30

Nem tudom, nekem ettől lett vicces, mert amíg nem értettem, addig nem tudtam élvezni. Nem tetszett a rész, ez az egész ajándékozás dolog, olyan nagyon kilógott, végig azon gondolkodottam, mintha azt a részt más írta volna…
Annyira zavaró volt, hogy ott helyben le is állítottam, és mást kezdtem nézni, később csak tértem vissza, mert be akartam fejezni az évadot.
Aztán megtudtam, hogy Taylor Swift sajtósai írták, a sorozatban csak újra feldolgozták (hiszen még a szöveg is szinte szó szerint ugyan az) így pedig már nem zavaró, hanem szórakoztató.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz