login |

The Amazing Race – 27×10: Weddings in India

2015. 11. 29. 15:50 - Írta: Thomas

10 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Őrült futamon vagyunk túl, amit a versenyzők teljes egészében Agra kaotikus utcáin töltöttek. És most nem csak az állandó zűrzavar és a dudáló közlekedési eszközök nehezítették a dolgukat, de konkrétan a körülöttük hömpölygő embertömeg is komoly kihívások elé állított egyeseket.

TAR27x10_01

Ami elgondolkodtatott közben, hogy ritkán látunk esti, vagy kimondottan éjszakai futamot a TAR-ban, most is délutáni napfényben indultak a csapatok, ám pontosan a kellő időben, a kivilágított esküvői menetes feladatokra ment le a nap. Mivel ezt lehetetlenség előre így kiszámítani, gondolom, most lazábban kezelhették a 12 órás pihenőt. A tovább után spoilerekkel folytatom.

Denise & James Earl esett ki.

TAR27x10_02

A kiesésük fő okának az a fél óra hátrány tűnik, amit az előző futamról hoztak magukkal. Nem hiszem, hogy bármiben is hibáztak volna, egyszerűen nem tudtak ennyivel gyorsabban haladni a többieknél.

Pedig sokáig úgy nézett ki, hogy a meglepetés U-Turn fog a kieső sorsáról dönteni, hiszen egy újabb újításként ebben az évadban már harmadszor volt lehetőség visszafordítani valakit. A plusz feladatot az a Logan & Chris kapta Justin & Diana-tól, akiknek már több, mint 1 órás előnyük volt Denise-ékkel szemben a startnál, ami éppen elegendő volt a bent maradáshoz.

TAR27x10_03

Justin & Diana folytatta most már ötös győzelmi szériáját, összesítésben pedig már a hetediknél tartanak. Ami még ennél is elképesztőbb, hogy az első futam óta nem volt másodiknál rosszabb helyezésük. És valószínű, hogy akkor is csak az a fránya szél vette el tőlük az elsőséget, ami miatt nem tudták a fast forward-ot teljesíteni.

Már csak amiatt is kár ezért, mert az amerikai változatban még egy csapat sem tudta ezt megcsinálni egy teljes versenyen keresztül, a jelenleg 8 szakaszgyőzelemmel rekorder Rachel & Dave-nek egy 4. és egy 6. hely csúszott be.

TAR27x10_04

A mostani feladatokban a bevezetőben említett káoszon és a fények mindig szép látványán kívül nem sok érdekesség volt, ráadásul a detour két ága elég hasonlóra sikeredett. Lényegi különbség talán csak annyi volt, hogy a nagy lámpák cipelése és a kerékpár tolása komoly fizikai próbatételnek bizonyult a női versenyzők számára.

TAR27x10_05

Előzési lehetőség sem nagyon adódott, legfeljebb a roadblock-nál számított a gyorsaság, és hogy ki mennyire gabalyodik bele a lufikat tartó hálóba. Tiffany viszont komoly bajba kerülhetett volna, amikor egy motoros direkt kitépte a hálóját szállítás közben, de a feladatot úgy is elvégzettnek tekintették, hogy önhibáján kívül nem tudta azt befejezni. Ilyenre volt már példa?

TAR27x10_06

Logan & Chris egy újabb szakaszt veszekedtek végig, ám az extra feladat ellenére, ismét megúszták a kiesést. Nekik már ez lesz a védjegyük, pedig ennyit balhézó páros ritkán jut el a végjátékig. Nem vagyok biztos benne, hogy jól sülne el számukra az a házasság, amire most is tettek néhány utalást két összezördülés között.

TAR27x10_07

A legaranyosabb jelenetek ezúttal a bámészkodó gyerekekkel kapcsolatosak voltak. Diana lemosható tetoválásokat készített nekik, amíg Justinra várt (az már inkább vicces volt, amikor felnőtt férfiak is beálltak a sorba), Tiffany & Krista pedig a verseny hevében is ki tudtak kapcsolni egy rövid időre. Velük kezdem a szokásos képgalériát (a kutyákat Enzo-nak ajánlanám).

TAR27x10_08 TAR27x10_09 TAR27x10_10 TAR27x10_11 TAR27x10_12 TAR27x10_13 TAR27x10_14 TAR27x10_15 TAR27x10_16 TAR27x10_17 TAR27x10_18 TAR27x10_19 TAR27x10_20 TAR27x10_21 TAR27x10_22 TAR27x10_23 TAR27x10_24 TAR27x10_25 TAR27x10_26 TAR27x10_27 TAR27x10_28 TAR27x10_29 TAR27x10_30 TAR27x10_31 TAR27x10_32 TAR27x10_33 TAR27x10_34 TAR27x10_35 TAR27x10_36 TAR27x10_37 TAR27x10_38 TAR27x10_39 TAR27x10_40 TAR27x10_41 TAR27x10_42

10 hozzászólás Ne habozz!

nadivereb - 2015. 11. 29. 17:03

Már megint egy borzasztóan összerakott szakasz volt. Nulla előzési lehetőség volt végig, a U-turn is látványosan csak azért került be, hogy ne pontosan ugyanabban a sorrendben érjenek be a csapatok, mint az előző alkalommal. És totál átlátszó, hogy megint az történt, hogy valamelyik készítőnek volt egy ötlete (hogy legyen egy rész az indiai esküvők köré felfűzve), aztán azt gondolták, hogy ennyi elég is. Pedig nem.
Hátha legközelebb be mernek tenni valami tényleg nehéz feladatot, mondjuk egy detourt. Mert ez így eléggé unalmas, szinte csak a cheerleaderek miatt érdemes nézni, akik cserébe az egyik kedvenc csapatom lettek ever.

Thomas - 2015. 11. 29. 17:11

Sajnos ez tényleg így van, annyi esélyük lett volna Denise-éknek, hogy ha James Earl kicsit gyorsabban végez a lufikkal, talán megelőzhették volna a visszafordított Loganéket. Úgy tűnt, hogy csak pár perc előnyük lehetett, de aztán sosem tudni, hogy mennyire működik a trükkös vágás éppen:)
Mondjuk a cipelős detour elég nehéz volt, de azért addig egyikük sem jutott, hogy le kellett raknia a lámpát és megállt a menet, így meg mind ugyanannyi idő alatt teljesítették.
A Cheerleaderek, jaj, remélem nem esnek ki a jövő héten:) Mondjuk azt sem szeretném, hogy megint egy tét nélküli szakaszt csinálnának a döntő előtt, mint az előző két évadban, 12 évig működött az utolsó futam 3 párossal, szerintem nyugodtan maradhatna így. És inkább Logan & Chris essen ki lehetőleg:)

nadivereb - 2015. 11. 29. 17:17

Igazából el se tudom képzelni, hogy technikailag hogy lehetett volna előzni az esküvői menetben. Amennyire láttam, az egész útpályát elfoglalta minden menet, nem tudtak csak úgy elmenni egymás mellett.

szebe - 2015. 11. 29. 18:21

Egy NEL-t várok még, aztán döntő. Vagy ha már úgyis ilyen volt az évad, továbbküldős rész, és menet közben kiszór valakit Phil (lásd 25. évad)

Justin & Diana helye elég fixnek tűnik, de bármi történhet.

Kelsey & Joey szintén zenész, ráadásul a lemaradásuk is egyre kisebb.

Logan & Chris veszekedve is túlélték a U-Turn-t, kezdenek egyre veszélyesebbek (és számomra antipatikusabbak) lenni.

Cheerleader-ék ha megússzák, hogy ne kemény fizikai feladat legyen, akkor meglepetést várok tőlük.

Szóval megint fogalmam sincs, hogy mi lesz :D

Thomas - 2015. 11. 29. 22:31

nadivereb:
Sehogy:) Onnantól, hogy elindult a menet, már fix volt a sorrend. Még ott sem lehetett elszúrni, hogy nem találják meg Philt, mert ahogy láttam, egy idő után a gyerekek már rohantak arra, a párok meg utánuk:)

szebe:
Én meg pont ezt nem szeretném, hogy megint ez a tét nélküli utolsó előtti futam legyen, mert az USA-ba repülés úgyis összehozza őket. Ez a menet közben kiejtés is elég nagy hülyeség, ez az egyik legrosszabb újítás, amit eddig bevezettek.

Szerintem legyen az, hogy Logan & Chris egyszer nem vesznek össze, emiatt ki is esnek:) Aztán a 3 csapat egyszerre ér be a célba, és elosztják a fődíjat:) Na, persze:)
Justin & Diana ennyi első hely után nagyon megérdemelnék, nekik szorítok, de ha valahogy a cheerleaderek bemákolnák, akkor sem lennék szomorú:)

kambuc - 2015. 11. 30. 14:19

Ez egy egyszerűen gyengén összerakott rész volt. Előzési lehetőség nulla. Mi az, hogy a U-Turn már a feladatok megismerése elé be volt téve?! Eddig mindig azután volt még egy Clue, miután elvégezték a Detour egyik ágát, és ott volt a U-Turn board. Egy izgalmi faktort így már nagyon hamar, a rész harmadánál kb (?) ellőttek.
A lufifelfújós feladatot még úgy lehetett volna még nehezebbé tenni, hogy nehogy már pumpával kelljen felfújni az egyes lufikat, hanem szájjal :P Tanner&Josh kiesése után a cheerleader-eknek szurkolok, de őszintén meglepődtem, hogy úgy is megkapta Tiffany a clue-t a lufiszállításból, hogy igazából nem tudta kiszállítani a lufikat, mert valaki direkt kiszakította neki a zsákot… Vártam, hogy visszaküldik, hogy csinálja meg ismét, és szállítsa ki rendesen.
Miután nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét detour-feladat ugyanoda fut be, és látható volt, hogy milyen szűk az út, amin mennek, nyilvánvaló volt, hogy ott már előzés nem lesz.
Gyenge rész volt….

Enzo - 2015. 11. 30. 18:13

Köszi a kutyákat :DDD

Jó, hogy nem erről a részről írtam, mert sikerült valami olyan verzióban leszednem, amiben folyamtosan el volt csúszva a hang meg a kép, úgyhogy az egész rész alatt próbáltam állítgatni, de nem sokszor sikerült jól…

Még egy U-Turn, ejha. Sokadik újítás a szezonban, ráadásul ezt a detour előtt tudták. Egynek elmegy, érdekes kísérlet, én konkrétan emiatt nem húznám le a részt, viszont az tény, hogy nem volt előzési lehetőség, meg nagyon hasonlított a detour két fele. Megint közeli pit stop, hogy még odafele menet se lehessen eltévedni, meh. Megint Justinék nyertek, meh. (köv.rész elején gondolom lesz összehozás)

Itt fölöttem kambuc egy csomó mindent ellőtt, amit én is le akartam írni: szájjal kellett volna fújatni a lufikat + nagyon furcsa és meglepő volt, hogy Tiffany megkapta a clue-t a kiszakított háló ellenére is.

Chrisék megérdemelték a visszafordítást, és bakker, nem hiszem el, hogy így is beveszekedték magukat a Top 4-be… pedig James Earl-ék csak fél órával indultak később az elején, de a lufisnál elcseszték az időt (+ugye nem lehetett előzni). Szerintem most nem volt trükkös vágás, mert még ott állt a 3.-4. csapat a szőnyegen, ha annyit késtek volna, akkor nem várják be őket.

Töredékek:
-A tetkóosztogatás Dianától cuki volt :)
-Cheerleader lányok+kisgyerekek=instant cukiságfactor :)
Ahogy tanította Krista a kölöknek, hogy “go Tiffany go!”, hát egyem meg :)
ja meg a végén egy kis tánctanulás a fogadó csajtól :)
ó, és a “monkey’s watching us” jelenet, amiről kép is van…muszáj all starban visszahívni a lányokat :)

Az előzetes nagyon sejtelmes, nekem van egy tippem, hogy mit fognak csavarni a döntőn/döntő előtt, de nem tudom, hogy le merjem-e írni: nem vagyok benn biztos, csak ha tényleg bejön, akkor olyan mintha spoiler lenne.
Dőntőben valahogy nem szeretném a 3 szimpatikus csapatot, lehessen már valaki ellen szurkolni :D

Amúgy Thomas, ha igazán troll vagy, kiraktad volna a célban síró pomponlányokat nyitóképnek ;)
(Pedig ugye csak Denise-ék miatt pityeregtek)
Ja meg volt egy szörnyű haspólós fazon, negyed óráig kerestem, hogy hol, de megvan:
http://i.imgur.com/0ZsDPIM.jpg

Thomas - 2015. 12. 02. 12:35

kambuc:
Nem volt még ilyen U-Turn, hogy a detour előtt? Én simán zt hittem, hogy volt már, azért nem írtam bele:)
Szájjal fújás, na persze, nem csak ott esteledett volna be, de még talán reggel is ott lettek volna:)
Azért szerintem így volt igazságos, hogy elfogadták, durva lett volna, ha emiatt esnek ki, mert egy hülye minden ok nélkül kiszúr velük. Meg nem is egyedi eset volt, mert pár gyerek már akkor próbálta kitépni, amikor indult, csak akkor még nem sikerült.

Enzo:
Ez lesz a kutyás évad:) Erről mindig be fog ugrani, hogy melyik volt:)
Huhh, szerencsére nálam nem volt gond a hanggal.
Végülis vehetjük úgy, hogy a dupla u-turn helyett most csináltak két szimplát:) Én sem húzom le annyira a részt, mert tetszett, hogy a fele este játszódott, és szépek voltak a fények, de amúgy tényleg nagyjából ennyi, ezt a detourt jobban is megoldhatták volna valahogy.

Igen, azt írtam is, hogy a cheerleaderek után fél órával, de a veszekedők után 1 órával indultak, és ha mindenki azonos sebességgel halad, simán elhiszem, hogy 1 óra alatt megcsinálták a detour egyik ágát. A tologatósat főleg, abban még nagyon erőlködni sem kellett.

Cheerleaderek megbízhatóan hozzák a heti cukiságfaktort:) Nekem az tetszett, hogy a majom ugyanúgy ült, és nyújtotta a nyelvét, mint Justin:) Jó, nem így vágták egymásra a kettőt, hanem asszem a majom jóval később volt, de direkt tettem be őket egymás után, hátha valakinek feltűnik :D Ott meg annyira cuki volt Krista, amikor felmutatott a majomra:))

Én el tudnám viselni, ha a 3 kedvencem döntőzne, akiknek már az eleje óta szurkolok:) Ilyen még úgysem volt, igazán emlékezetessé tenné ezt az évadot, ami már mondjuk így is az, mert meg egyiket sem néztem hetiben és még egyikről sem írtam ide:)

Haha, á, nem akartam ilyet:) De a haspólós fazonon egy pillanatig elgondolkodtam, hogy beteszem, annyira fura volt, de aztán nem mentem vissza lefényképezni:)

Enzo - 2015. 12. 02. 12:46

Thomas:
Szerintem már csak arról is be fog ugrani mindig az évad, hogy mi csináltuk a kibeszélőit :D
Hehe, a majom is tényleg kinyújtja a nyelvét, eddig észre se vettem :D Kristáékból meg egy cukiság supercut-ot kéne csinálni a szezon végén kb :D

Enzo - 2015. 12. 08. 01:19

Elküldtem délután a kibeszélőt, de ezek szerint csak holnap kerül ki :/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz