login |

Homeland: van aktuálisabb sorozat?

2015. 11. 30. 19:40 - Írta: winnie

52 hozzászólás | kategória: kritika,

Terror is the necessary prologue to a caliphate.

Már korábban is akartam írni a Homeland 5. szezonjáról (kibeszélő itt). Nem azért, hogy visszahangozzam, amint az szezonnyitó kritikájában már leírtam, hogy a remek 4. évad után az S5 is nagyon bejön (popcorn ide vagy oda), hanem azért, hogy megállapítsam, hogy mennyire aktuálisnak mondható a téma. Már-már ijesztően aktuálisnak.

És nem csak azért, mert Németország a helyszín, és mert terroristák is szerepelnek benne, akik nyilván mészárolni akarnak, hanem mert mind a törvénytelen megfigyelések, mind a menekültkérdés, mind az Iszlám Állam és a szíriai kérdés kiemelt figyelmet kap a nagyhatalmak (Amerika, Oroszország, Németország) csatározása közepette.

Homeland - 5x09-07

Lehet, hogy éppen a “mindent bele”-elv miatt kicsit zsúfoltnak is hathat az összkép, de ettől még az ősz egyik legizgalmasabb sorozata a Homeland. És remek példa arra, hogy a több szálas történetmesélést nem csak bénán lehet megoldani. Oké, tudom, hogy nem mindenkinek jön be mindhárom főszereplő (Carrie, Saul, Quinn), sokszor külön futó, de olykor egybeérő szála, de nálam a mostani szerkesztéssel telibe találtak.

Ráadásul annak ellenére, hogy adott az idei évad fő motívuma, a részek mégis megfelelően változatosak. Az 5×08 például egyetlen beszélgetés előkészülete volt sok flashback-kel (amik jók voltak, de az sosem üt akkorát, ha a karakter olyasmire döbben rá, amit mi már régen tudunk), az 5×09 pedig klasszikus kémes, megfigyeléses móka, amiben Carrie totál háttérbe szorult és inkább csak monitorokat nézett. (A fejleményeket nem tudom megítélni, hogy mennyire hihetőek, nyilván mindkét oldal profi, lehet, hogy a blöff sokaknál hatásos lett volna.)

Homeland - 5x09-01

A sok irányba szétágazó sztori kapcsán egyébként sajnáltam, hogy Saul romantikus kapcsolatát nem tudták jobban megalapozni, mert így nem tudtam átérezni kellőképpen az ő kálváriáját, hogy mit gondol, hogy mennyire viselik meg a történtek, cserébe viszont végre ismét kapott közös jeleneteket Carrie-vel, amik már régóta esedékesek voltak.

Kíváncsi vagyok, mennyire futnak majd össze a sztorik, illetve, hogy az utolsó három részre tartogatnak-e valamilyen meglepetést, vagy csak fonalasan levezetik a szálakat a kötelező hepiend irányába, de akármi is lesz, az évad már így is pozitív meglepetés, mindenképpen kötelező heti program.

Homeland - 5x09-04

Lehet, hogy kissé kommerszebb és thrilleresebb, mint annak idején, de szerencsére a színészek (mind a főszereplők, mind a mellékszereplők) nagyon jók, mint ahogy az új karakterek is kelláőképpen érdekesre sikeredtek.

You can’t shove democracy down people’s throats.

Lehet, hogy vétkes hanyagság részemről, de előrebocsátom, hogy a sorozatot nem úgy nézem, hogy mennyire korrekt vagy nem korrekt, részrehajló, elfogult vagy sem, ennek sosem láttam értelmét, inkább a valóság egyfajta verziójának vagy az alkotók látásmódjának fogom fel, amiből sokféle lehet. Szóval, nem tudom, hogy aki másképp áll hozzá, az helyesel-e vagy felbőszíti-e az, amit lát, de az biztos, hogy Amerikával kapcsolatosan közel sem kritikamentes.

Homeland - 5x09-03

Egyébként az 5×09 vége…, uhh, elég durva volt.

52 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2015. 11. 30. 20:02

Imádom! A No.1 sorozatom jelenleg. A 4.évadnál a lassú kezdés után egy iszonyú erős 7-11 részt kaptunk, most viszont minden rész kivétel nélkül hozza a megbízható 7-8/10-et.

Tr7 - 2015. 11. 30. 20:03

Kivancsi vagyok arra az utolso jelenetre…bar szerintem nem merik meglepni azt amire gondolok.
Nem is orulnek neki.

Szaby59 - 2015. 11. 30. 20:03

Én sem gondoltam volna, hogy a “Brody sztori” után ennyire magára tud találni a sorozat…

Kissur - 2015. 11. 30. 20:31

Egyébként a Carrie-Saul találkozásokat úgy várom, mint a 24-ben azt, hogy Jack mikor találkozik végre az aktuális elnökkel. :D

winnie - 2015. 11. 30. 20:31

tr7: ugye azt jelzik elore, hogy nem lépik meg az atrofin miatt, de epp ezert lenne durva csavar. de akkor elegge a semmibe futna az egesz szal, igy nem hiszem, hogy fenyeget.

Rammsch31n - 2015. 11. 30. 20:47

Baromi jó ez az évad, az aktualitással csak fokozzák, bár bevallom kissé elveszettnek érzem magam Quinn szálánál, hogy ott mire megy kire a játék…valahogy Carriékre fókuszáltam miután Quinnel elváltak az útjaik.Bentről akarja leleplezni a sejtet vagy mi Quinn terve?

harmundo - 2015. 11. 30. 20:51

Hát, én az első szezont imádtam, a második tetszett, a harmadik általános szenvedés volt, de a negyedik megint bejött.

Ez az ötödik viszont nem tudott megfogni. Megnéztem két részt, de semmi késztetést nem érzek arra, hogy nézzem tovább. Persze ezt a szezont biztos lenyomom még, de nem biztos, hogy a hatodikra maradok, ha lesz.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 30. 20:59

@winnie: “vagy csak fonalasan levezetik a szálakat a kötelező hepiend irányába”

Ezt fejtsd ki! Melyik évad vége volt happy end?

tulipán - 2015. 11. 30. 21:01

vazz. a vége. nem is volt zene. az első évad színvonalát hozza. jó a kritika, köszi

meroving13 - 2015. 11. 30. 22:02

Maximalisan egyetertek az itt leirtakkal, minden aspektust illetoen.

Kb 10-12 sorozatot kovetek heti szinten, miota elindult soha nem volt kerdes, hogy a The Good Wife az ultimate kedvenc, es annak varom leginkabb remegve a kovetkezo reszet, de ezzel az evadaval a Homeland masodjara eri el (a masodik evadja utan), hogy kicsit azert megtorje az emlitett sorozat mar-mar nyomaszto folenyet a szememben *.*

e - 2015. 11. 30. 22:16

Volt aki kiguglizta Goutha/syria/t vagy a sarin gazt?

romy - 2015. 11. 30. 22:37

Eddig is tudtam a sarinról, videókat meg nem szeretnék, nem is tudnám megnézni.
Én is úgy állok hozzá, hogy tudom abszolút nem korrekt ahogy Amerika szerepét bemutatják, de a többi részét a sorozat világának reálisnak érzem, vagy legalább is nem tudok ettől reálisabb sorozatot, valaki esetleg?
Egyébként nagyon tetszik az évad, viszont ez ahogy Allison próbálja magát tisztázni… nagyon remélem senki nem fog egy percig sem hinni neki, elég volt már ebből a szálból. Szeretném hallani ahogy Dar Adal Saultól, Saul meg Carrietől bocsánatot kér.
A következő részben már összefutnak a szálak, sőt gondolom Quinn “kivégzésének” videója elvonja majd Allisonról a figyelmet. A Düring száltól meg még várok valami csattanót, feltünően leült az a rész, csodálkozok, hogy még nem szivárogtatta ki az adatokat a riporter csaj, azután talán Allison se vergődne tovább.

Shannen - 2015. 11. 30. 22:51

Idén a Homeland valamit nagyon eltalált, (szinte) minden klappol. A sztori aktualitása mondjuk elég hátborzongató, de nem hinném, hogy itt bármi igazán brutálisat meglépnének.
Allison kitalált sztorija elsőre meggyőzőnek tűnhet, de nem hiszem el, hogy ne lehetne kisebb-nagyobb kutakodással kideríteni, hogy hazudik. Szóval remélem ezt hamar lezárják.

Az egyetlen bajom az évaddal, hogy szegény Quinnel megint nem tudnak mit kezdeni igazán. Ahogy abba a helyzetbe került,ahol most van, az számomra teljesen komolyan vehetetlen volt. Persze ezen túllépve, csak az adott eseményeket nézve, izgalmas az ő szála is, csak hát ezt hihetőbben is előidézhették volna talán.
Meg azért ezzel a sarin-gázos teszttel Quinn igencsak kezdi utolérni Jack Bauert a “durvábbnál durvább kínzásokat és gyilkossági kísérleteket is túléltem” listán.

meroving13 - 2015. 11. 30. 23:51

Romy,

Teljesen igazad van, eleg gagyi lenne ha barki hitelt adna Allison mesejenek, nem is lenne a sorozathoz melto, de perverz modon kicsit remenykedek is benne, h meg lesz az Allison-szalban vmi csavar, az osszes szal tetszik ebben az evadban, de ez a leginkabb, es ebben nagy szerepe van a szinesznonek/karakternek.

Mordekai - 2015. 12. 01. 00:02

Igen, igen… az aktuálpolitikát az évadnyitó “What strategy?” jelenetével nagyon jól megalapozták. Jót tett a sorozatnak, valódibb lett a tét. Mondjuk egyértelműen izraeli volt az üzenet, de azért próbált valamennyire objektív lenni.

Persze van bullshit is bőven, pl. az elején az az “Edward Snowden is a coward” idézet nem túl szimpatikus.

Imádtam a mostani részben a kémes taktikázást, a trükközést, a megfigyelést és a (még nem) lebuktatást. Kíváncsi vagyok, mit kezdenek majd Allison kettősügynök-meséjével.

Egy dolog nekem kicsit kilóg. Az IS terroristái egymás között miért németül beszélnek? Nekem erre még az sem magyarázat, hogy ők ott születtek.

Azt a bizonyos videót én láttam már régebben, benne volt a hírekben. Nem szép.

winnie - 2015. 12. 01. 04:41

Mordekai: a snowden-idézet, mint ahogy az idézet snowderntől valós életes, szóval akár bullshit, akár nem, kordokumentum. az amerikai politikai, illetve john kerry természetesen így reagált rá.

Mordekai - 2015. 12. 01. 09:11

Nem azt mondom, hogy állást foglal a kérdésben a sorozat, biztos hogy nem. De amikor így sokszor lemegy egymás után, az már olyan hatást kelt, mintha tényleg ez lenne az üzenet. De igazad van, fogjuk fel úgy, hogy korrajz, ilyen a nagyhatalam gőgös reakciója.

Egyébként mit mond Angela Merkel a főcímben? Németül nem tudok. :/

Vitalea - 2015. 12. 01. 10:08

Nagyon jó az évad az 5×9 pedig szerintem időtlen idők óta az egyik leghitelesebbnek ható klasszikus kémakciót mutatta be. Igen, Quinn nagyon fura kanyarral került oda ahol van, de ez az összes amit az évad szemére tudok vetni.
Allison teljes értékű főszereplő lett idén és ő egy nagyon erős és jó karakter egy nagyon jó színésznő alakításában. Ő húzta fel az évadot. Kellett ez a vérfrissítés, mert Saul és Carrie karakterei már átláthatóak voltak. Szerintem az idei évad ugyanolyan jó mint az első 2, de mintha egy másik sorozat lenne, annyira más. A legjobb, hogy mégsem érzem azt, hogy ütnék egymást. Talán azért, mert geopolitikailag pont ugyanannyira volt korrekt a sorozat eleje, mint a mostani évad, csak éppen 4-5 éve huszadannyira érintett minket hogy mi van az USA és az arab terroristák között, mint most, no meg most Európában vagyunk, nem a közelkeleten vagy az USA-ban. Nagyon sokat ad a sorozathoz, hogy a valóság eseményeihez szorosan kapcsolódik és valóban amerikai szemszögből nézi, de miért nézné máshonnan? Első sorban amerikaiknak készül amerikaiak által. Ugyanakkor azt nem mondanám, hogy állati elfogult lenne, mert hogy-hogy nem, a CIA állandóan inkompetensnek látszik. Idén gyakorlatilag “viccet” csináltak az USA azon szokásából, hogy diktátorokat cserélget más országokban, csúnyán meghackelték őket, magas szinten van benne egy orosz kém aki az európai főnökkel dug és mindez csak így kapásból jutott eszembe ;-) Nincs nagy amerikai erkölcsi magaslat, emberek vannak a maguk rozoga erkölcseivel.

elemerapioca - 2015. 12. 01. 11:43

imadom minden percet! Utoljara a 24 okozot ilyen nagy merteku oromot :) Claire D. jateka isteni, fenomenalis

Anthonz - 2015. 12. 01. 15:17

Pedig nem lesz egyszerű bizonyítani: ilyen magas szinten valóban csak 1, max. 2 ember ismeri a kém identitását, és mivel információt cseréltek nehéz kibogozni azt, hogy kit szervezett be végsősoron. Az egy dolog, hogy nekünk nézőnek megmutatták pontosan hogy is történt, de nincs egyéb tanu, sem pedig bizonyíték. Vallani meg nem fognak nyilván.

djangyu - 2015. 12. 01. 16:17

mondjuk a legends is elég aktuális, de hát az nem akkora hájp. :)

n - 2015. 12. 01. 16:19

Az egész írásra megy egy hatalmas +1.

“inkább a valóság egyfajta verziójának vagy az alkotók látásmódjának fogom fel”

Szerencsére én automatikusan így nézem, nem tudnám máshogy. Az jó kérdés, hogy bosszantana-e valami, ha kényszert éreznék a hasonlítgatásra.

Igen, popcorn, és nem az a Homeland, amit az elején szerettem, de nálam is nagyon betalált ez az évad, szerkezetestől mindestül. Quinn néha kilógott, de nem zavart, érdekelt az is.

A harmadik évadnál kaszáltam, de örülök, hogy nem végleg.

winnie - 2015. 12. 01. 17:31

djangyu: ez sem hype igazán. a legendsban vannak motívumok, de itt az egész sorozat ilyesmire épül.

bëiz - 2015. 12. 01. 22:56

Hú, ez a 9. megint betalált rendesen, az évad egyik legjobb része. Jó kis sunnyogós, megfigyelős, kémes móka. Allisonnak óriási piros pont az ellenőrzőjébe, akkora játékos az a nő, hogy nem hiszem el. XD

Quinn mellékszála eleinte idegesített picit, főleg amiatt, hogy ennyire független a fő eseményektől. Viszont erre a részre, mintha megfeledkeztem volna minderről, izgalmas volt ő is, bár még mindig van egy sorozat a sorozatban érzésem.

Az egyik legjobb most futó széria, az biztos. Az aktualitása nem hiszem, hogy emeli a minőségét, ez maximum csak az erre érzékenyeknek jelenthet plusz pontot. Én annyira bele tudok merülni egy fiktív sorozatba, hogy nálam aztán nem oszt nem szoroz az aktualitása, úgyis a karakterekkel lélegzem. :)

Dave - 2015. 12. 02. 09:24

Nekem maradt ki valami? Mintha hiányzott volna pár perc az epizód elejéből. A képernyőkimélős dolog mikor volt?
Amúgy quinn már jobban survivor kezd lenni, mint Jack Bauer. :)

_Peter - 2015. 12. 02. 13:04

Baromi jó az évad, tetszik a kémjátszma a sok csavarral. Az aktualitás is plusz pont.

“Egy dolog nekem kicsit kilóg. Az IS terroristái egymás között miért németül beszélnek? Nekem erre még az sem magyarázat, hogy ők ott születtek.”

Már miért lógna ez ki? A párizsi merénylők is Franciaországban vagy Belgiumban nevelkedett, franciául beszélő fszfejek. Quinn mond is az egyik még barátságosnak olyasmit ha Németországot támadja a saját földjét támadja. Épp ez az ijesztő aktualitás, hogy már nyugaton született ahmedek is radikalizálódnak a valláson keresztül, és nem beilleszkedni akarnak a nyugati környezetbe hanem a környezetet akarják megváltoztatni terrorral. Meg fogják magukat és Nyugatról elmennek Szíriába dzsihádistának mint az a Jihadi John aki lefejezte a foglyokat régen még wannabe füves rapper volt, vagy az két bosnyák tinilány Ausztriából, meg is ölték őket.

“Egyébként mit mond Angela Merkel a főcímben? Németül nem tudok. :/”

Merkel nem mond semmit, csak említik a nevét, azt vágták be egy német híradó bemondónője vázolja a helyzetet. Nem egészen összefüggő szöveg és a zene is elnyomja ezért én se értem tisztán, de nagyjából ez hangzik el:

Europa ist für Millionen die aus kriegsgebieten Mittel und Osten fliehen…… sagte Angela Merkel…weitere 30 tausend Flüchtlinge in Deutschland…

A háború sújtotta Közel-Keletről milliók menekülnek Európába…Angela Merkel (szerint) további 30 ezer menekült (érkezik) Németországba…

Snoopyzit30 - 2015. 12. 02. 15:10

@meroving13:
“Romy,
Teljesen igazad van, eleg gagyi lenne ha barki hitelt adna Allison mesejenek, nem is lenne a sorozathoz melto”

Igen,ezt én is így gondolom. Ha ezek után Allison kimossa magát az nagyon gáz. Quinn egyértelműen túléli (és nem azért mert főszereplő), hanem mert az orvos is megmondta a csávónak (aki beadta Quinn-nek az atropint), hogy nyugi, mert ez gyakorlatilag ellenszer és minimalizálja a hatását. Tehát itt dobtak neki mentőövet.

Mark Bolt - 2015. 12. 02. 15:44

Kedvenc, de a CIA-orgyilkos szálon elrugaszkodtak a realitásoktól. Tehát az hogy Petire sebesülten rátalál egy berlini dzsihadista orvos és ebből bontakozik ki, hogy ő most leleplezi a gáztámadást, ez egyszerűen nem passzol a Homelandhez, ez túl hihetetlen. Két fő szálon futnak az események, gondolom az IS-t feltétlen bele akarták szőni Carrie oroszokkal vívott csatája mellé, de az IS-es szál egyszerűen csak úgy lóg a levegőben, senki nem foglalkozik vele, miközben mindjárt felrobban Berlin, a teljes CIA Carrie körül forog. Egyébként az sem tiszta, hogy ki most a CIA igazgatója. Dar Adal?

Snoopyzit30 - 2015. 12. 02. 16:35

Mark Bolt

A következő rész már full arról fog szólni, hogy összeérnek a szálak. Azt már én is írtam korábban, hogy kicsit hihetetlen ez az pont rátalál Quinnre az az orvos. Ez a szál nem lett eléggé alaposan előkészítve.
Még visszatérve arra, hogy mi van akkor ha Allison meséjét beveszik, akkor megint ott vagyunk, hogy Saul és Carrie helyzete nincs tisztázva, tehát Saul még mindig árulónak tekintendő (mert akkor ki robbantotta fel a gépet), valamint Carrie aggódhat tovább, hogy ki akarja eltenni láb alól. Mondjuk Carrie biztos nem veszi be Allison meséjét és talán már Saul sem (reméljük). Dar Adal a nagy kérdés. Az mondjuk érdekes, ha Dar Adal a CIA vezetője, akkor miért van állandóan Németországban. Én nem hinném, hogy a CIA vezetője hosszasan lehet külföldön. Van elég dolga az USA-ban is, az ottani több ezer ügynök-dolgozó azaz műveletek irányítása. Ezt csak gondolom.

pixie - 2015. 12. 02. 18:53

Én azt felejtettem el, hogy miért veszett össze anno Carrie és Saul. Valaki felfrissíti a memóriámat?
köszi

Mordekai - 2015. 12. 02. 18:56

@_Peter:
Kösz a fordítást.

Ami a nyelvhasználatot illeti, oké valószínűleg így van, csak józan paraszti észjárással gondolkozva inkább arra tippeltem volna, hogy már csak büszkeségből is inkább a saját nyelvüket beszélik. Megtanulják a helyi közösségben, vagy a netről, vagy valami.

_Peter - 2015. 12. 02. 19:58

“Én azt felejtettem el, hogy miért veszett össze anno Carrie és Saul.”

Carrie a bizottsági meghallgatáson megfúrta Saul pályázatát az igazgatói posztra.
Ugye Saulról volt videó túszként az előző évadból ami ha kikerül elég hülyén néz ki egy CIA igazgatóról. Dar Adal és Saul alkut kötöttek Haqqanival nem lőnek többet rá drónokkal a felvételért cserébe. Carrie ezért akadt ki Saulra mert a karrierjét választotta és ezért tett keresztbe Saul meghallgatásán.

Mark Bolt - 2015. 12. 02. 22:17

pixie, nem véletlenül felejtetted el, az is hiba a soriban, hogy két évad közt történtek események, amiket utólag csepegtetnek.

Pl. Falling Skies ott halt meg nálam, mikor elkezdődött úgy egy évad, hogy már volt egy űrlény szövetségesük, fegyverük a gonosz űrlények ellen, és sikeresen vertek vissza x darab támadást. Előző évad úgy ért véget, hogy mindezek nem voltak meg, és csak kapkodtam a fejem, hogy most miiii, meg hooogy, meg az ott kicsoda, meg az meg micsoda, meg mért nem értem mi történik, és főleg mért nem csináltak belőle epizódokat inkább, hiszen lényeges lett volna kifejteni.

Mark Bolt - 2015. 12. 02. 22:20

Snoopy

Még azért van kavarás, mert a vörös kémnő mintha sikeresen terelne, szóval következő részben is kell még gyűjteni a bizonyítékokat ellene, közben meg a Peti haldokolhat szépen a szarintól. Majd biztos a kis lelkiismeretes arabnak kell feldobnia az akciót, mert Peti mozogni se tud majd, érdekes lesz.

StevenHyde - 2015. 12. 03. 10:13

Úristen, de jó lett ez a sorozat idénre. A “meh” kategóriából az “azonnalnézős”-be került nálam jelenleg. Remélem tudják tartani ezt a színvonalat.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 03. 10:36

pixie, Mark Bolt

Én elég hamar túlléptem rajta, hogy Carrie haragszik Saulra és azzal nem is foglalkoztam, hogy Saul miért haragszik Carrire. Nálam is az az info volt meg amit _Peter leírt:

“Dar Adal és Saul alkut kötöttek Haqqanival nem lőnek többet rá drónokkal a felvételért cserébe. Carrie ezért akadt ki Saulra”

Úgy gondoltam Carrie azért hagyta ott a CIA-t, mert ebből a szép magyar szóval élve a “mutyi”-ból elege lett. Mert itt ugye ez történt, hogy megint valakinek az egyéni érdekeit helyezték az államérdek elé. Kérdés, hogy ér-e annyit Saul azon a poszton, hogy egy Haqqani féle fazon szabadon járkálhat (aki még a saját unokaöccsét is lazán kinyírta) és egy terroristavezér.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 03. 10:38

ebből=ezzel (bocs nem tudok írni)

pixie - 2015. 12. 03. 17:14

“Dar Adal és Saul alkut kötöttek Haqqanival nem lőnek többet rá drónokkal a felvételért cserébe. Carrie ezért akadt ki Saulra”

ez a 2 évad között történt valahol és most csepegtetik, vagy a tavalyi végén? ha az utóbbi, akkor újra kell néznem az utolsó pár részét azt hiszem.

mindenesetre köszönöm az infókat:)

Snoopyzit30 - 2015. 12. 03. 18:38

pixie

Ez az előző évad utolsó részének az utolsó fele.

Szaby59 - 2015. 12. 04. 18:35

“Tehát az hogy Petire sebesülten rátalál egy berlini dzsihadista orvos és ebből bontakozik ki, hogy ő most leleplezi a gáztámadást, ez egyszerűen nem passzol a Homelandhez, ez túl hihetetlen.”

Nekem ez még “annyira” nem is, de hogy Carrie egyik pillanatban még nem tudja mi az összefüggés, a másik pillanatban megjelenik egy képernyőkímélő (!) természetesen pont egy olyan képéppel ami alapján összeköthető/kikombinálható minden… :D

bëiz - 2015. 12. 04. 21:28

Én nagyon érzékeny vagyok az ilyen böszme megoldásokra, de a képernyőkímőlre azt modom belefér. Régen valami 4 kattintásból be lehetett állítani, hogy a képernyőkímélő a fényképek mappából válogassa a képeket és pakolja őket egymãs után. (Ezer éve nem foglalkoztam ezzel, fogalmam sincs manapság mi a helyzet.) Volt ott egy ilyen képe a fickónak, mittudom én… ez a tipikus BUSTED kategória, “elegáns véletlen”, mint valami Guy Ritchie filmben.

A semmiből Quinn ölébe hulló terroristaszál meg az “elegáns véletlen” ellenkezője. Az csak úgy lett, és fogadjuk el, mi nézők. :) ormótlan véletlen… zavar picit.

f4skal@p - 2015. 12. 05. 00:38

“berlini dzsihadista orvos ”

Már miért lett volna dzsihádista??
Néha nem is értem, mint ha nem is egy sorit néznék egyesekkel.A doki egy migráns szír orvos, akinek nem fogadták el a diplomáját No-ban, ezért “dolgozik feketén” a helyi arab közösségben. Az más kérdés, hogy ahol ő lakik, ott egy csapat balfácánt (erre van pár utalás, hogy nem profi terroristákról van szó) beszervez egy radikális f@sz.

editje - 2015. 12. 06. 14:12

Tökre kikészített a 9. vége, de most, hogy láttam feljebb hogy Quinn-nel végülis nem végeztek, egy picit tompított az egészen. egyrészről szuper, mert szeretem a karakterét, másrészről azért kellett volna annyi bátorság, hogy kiiktassák Quinn-t, számomra így volt fenomenális a rész – és ez emelte teljesen más kategóriába az egész szériát (kábé nekem paralel azzal mikor felakasztották Brodyt), hogy Quinn aki évekig nyűtte a kalifátus ellen most 3 perc alatt felköhögi a tüdejét, én vágytam erre a monumentális megoldásra. Azért semmiképp nem vette el a kedvem a folytatástól – és nem, nincs aktuálisabb sorozat a HLnél :)

Zora - 2015. 12. 06. 20:32

Mordekai:

Pont ez az, mivel Ném.o-ban született, német iskolába járt, németet hallott maga körül, akkor az érzéseiről, gondolatairól egy 2. nyelven nem tudja magát kellően kifejezni. Mert az arab már 2. nyelv, hiába a szüleié.

___________

Peter úgyse hal meg, ezen nem izgulok… :-)
Viszont, mikor Saul elhelyezte a GPS-t a táskában, meg a telefonnal babrált – na, azt nem tudtam nézni… Elmentem a monitortól, csal a hangokra figyeltem. Végig az volt az érzésem, hogy Allison sejt valamit.

winnie - 2015. 12. 07. 12:21

“A semmiből Quinn ölébe hulló terroristaszál meg az “elegáns véletlen” ellenkezője. ”

miért lenne véletlen?

Adam West - 2015. 12. 07. 23:34

Tök vicces egyébként, hogy végig azon rugóznak, vajon Allison igazat mond-e, és közben senkinek nem jut eszébe rákötni egy poligráfra, se őt, se Ivánt, miközben Sault már ennél sokkal csekélyebb gyanú miatt is rákötötték.

Ledita - 2015. 12. 10. 16:03

@Zora: Én is áttekertem a konyhai jelenetet egy “komoly? háttal a lépcsőnek, ahonnan bármikor felbukkanhat Allison?” morgással, és végig az járt a fejemben, hogy miért nem ment be a fürdőszobába megbütykölni a telefont/tárcát…etc. :D

Zoli - 2015. 12. 11. 19:59

Eszméletlenül jó volt a 10. rész, eddig az évad csúcspontja, pedig a 9. sem volt piskóta!

Azt hiszem visszatért a Homeland.

Blushda - 2015. 12. 15. 01:04

Hú, a 11. rész is eszméletlen jó volt! Ebben aztán volt minden!

Ahogy már írták előttem, hogy Allison mekkora játékos, na most erre még rátett egy elég nagy lapáttal :) SPOILER: Amikor elkérte a testőr pisztolyát, akkor már sejtettem, hogy valami ilyesmit tervez, mármint a testőrrel, amit utána csinált, na az megint nem volt semmi :) SPOILER VÉGE

Azt hiszem, most már biztosra vehetjük, hogy a 4. évad szappanopera-jellegű, szerintem kissé lagymatag lezárása után most egy igazán pörgős, ütős és akciódús évadzárót fogunk kapni. Hát van jó pár szál, amit el kell varrni, kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogják ezt szépen kivitelezni.

(Csak egy gondolat a végére: Elég hátborzongató ezeket a képsorokat egy hónappal a francia terrorcselekmények után nézni…)

Jimmy - 2015. 12. 22. 01:36

Hát basszus, ez az évadzáró (is) elég lagymatag lett… De a season összességében igen jó volt, nálam erős 8,5/10.

ombre - 2015. 12. 25. 12:51

Carrie a végén lekapcsolja Quinnt a lélegeztetőről?

Allisont meg szitává löveti Saul? Na ne már. Gagyi.

Milton - 2015. 12. 26. 20:58

“Kosz” a spoilert ombre…idiota

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz