login |

The Walking Dead: vége a 6. évad első felének

2015. 11. 30. 21:46 - Írta: human

196 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyilván nem véletlenül vagyok itt a hatodik évadnál, többnyire szeretem én ezt a sorozatot, és a 3 részes premier nagyon tetszett, de basszus, ennél rosszabb félévadfinálét el sem tudtam volna képzelni.

walking6fin1

Amit a spoilerek elé mindenképp meg kell említenem, hogy a múlt heti Talking Dead-es interjúkból is kiderül, hogy az első 7 rész összesen másfél napot foglalt össze valós időben. Voltak, akik nem vették le, hogy ezért nem ért mindenki ide vagy oda rögtön. Mondjuk így még furcsább, hogy a filler részekben nem siettek jobban, annak ellenére, hogy azért elfoglaltak voltak.

Az előbbieknek megfelelően elvileg történtek dolgok, de gyakorlatilag nem volt tetőpont a félévad-fináléban, sem olyan cliffhanger, ami érdekes lenne… Spoilerek a tovább mögött.

Húúú, jönnek a zombik! Ez jó sok változásnak lesz a katalizátora, gondolhattuk múlt héten, de nem így lett. És tényleg nem a vérengzésre gondolok, hanem basszus a már négyszer elővett “ez már egy közösség” téma került megint elő.

walking6fin1.5
Micsoda szimbolika, egy résen bejönnak a hangyák és ellepik a sütit sejtelmes zenére.

Na jó, nyilván túlzok, akadt egy-két karakterformáló pillanat. Például Carl és az idegesítő emós srác elintézte egymás között a nézeteltérését. Itt be lett vetve az ultimate “a faterod egy seggfej volt, megérdemelte a halált” érv is, amin azért néztem.

Ezen kívül Carol és Morgan kettőse is kapott 10 percet, ahol filozofálhattak arról, ami már több részben szintén előkerült. Most legalább ténylegesen dűlőre kellett vinniük, ami a világ egyik legklisésebb pillanatához vezetett.

walking6fin2

Na és persze ott voltak Rick-ék, hiszen ők is beszorultak, méghozzá az idegesítő kisgyerekkel egy lakásba. Monsters, monsters!!!

A halállottón ti is a tényleg elhullottra voksoltatok legtöbben, ami nem meglepő, hiszen annyira idegesítő volt már pár hete, láthatóan nem is tudtak mit kezdeni vele, miután Rick-é lett a közösség, a régi “rendszer” szimbolikusan is elbukott végleg, legyűrte a megváltozott világ.

walking6fin3

Mindezt úgy, hogy a nagy zombibetörésnél a statisztákra és a preparált bábukra elment a pénz, szóval a szereplők szanaszét, 3-4 szobában beszélgettek ~33 percen át, mintha valami töltelék részt néznénk. Egyszerűen el sem hittem, hogy ez a finálé.

És a végére kaptunk egy olyan jelenetet, amivel bezárult az önismétlő kör. Csak most eső helyett a sötét kisgyerek “anyázása” árulja el a csoportot.

walking6fin5

Az elején egész átgondoltan dolgoztak az írók, az ember elkezdett bízni bennük, aztán egyszerűen nem tudtak semmit sem csinálni részeken át, hogy végül megkapjuk ezt a zárást. Anno ott volt a Farm, ahol élünk-szezon, az sem volt a legjobb, de basszus, az akkori showrunner alatt legalább valami ötletük volt a hosszú szünet elé, még ha számítottunk is Sophiára. Most viszont…

FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok ide, azoknak a képregényes kibeszélőben a helye!

196 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 11. 30. 21:53

ó, jönnek a készítői interjúk, érdekes lesz olvasni:)

nagyon semmilyen volt az egész. az első jelenet botrányos (miért nem marad a suszter a kaptafánál, miért nem csinálják, amiben jók?:), a többi pedig közepes, összességében semmi extra. nem utáltam, de meglepett, hogy csak ennyire futotta tőlük.

Claire8310 - 2015. 11. 30. 21:54

Két dolog.

A zenével húztak egy Falloutot. Vagy csak akartak hangulatban.

Második, még mindig repes a szívem, hogy senki a világon nem tudja úgy kimondani, hogy “Carl”, mint Rick Grimes.

Theo - 2015. 11. 30. 21:56

Hát technikailag ugye senki nem halt meg a részben, nem hogy kiemelt szereplő, senki.
Bár így utólag belegondolva, azért jól megalapoztak Deanna halálának, szóval őt ki kellett volna találni.
Gyakorlatilag ugye Deanna, meg pár ismeretlen lakó biztos. És ha jól láttam Maggie lába is vérzik, lehet megharapták/karmolták őt is. És logikusan még Denise is, bár vele még bármi lehet.
És bár ez már a vége szóval ebből már csak a következő részre tippelhetnénk, de Sammykének biztos sikerül valakit kinyíratni. Elég ideges leszek, ha az rajta kívül más is lesz, főleg anyu. Én ha Rick lettem volna, akkor keresek ragasztószalagot és beragasztom Judith, Sam és a pap száját. Bár úgy tűnik a papból akarnak új Rambo-t csinálni Morgan helyett, még a végén ő lesz a legjobb karakter. És azért Rick se volt teljesen hülye, a babát Carlnak adta. :)
Volt pár marhaság megint, bár többség kimagyarázható. Pl hogy az őrségben lévő Maggie gépfegyveréből kevesebbet tudott lőni, mint a hozzá nem értő Deanna, a max 8 töltényes revolverből, bár az övé még tán annyi se volt, de ha jól számoltam azért ő mégis legalább tízet lőtt vele. Pl úgy hogy a többit már kilőtte, csak azt nem láttuk, és ezért is volt már körbevéve, nem azért mert Morgan elmesélte mindenkinek ismét a 4. részt, és ezért volt mindenki ott ahol a torony eldűlésekor voltak, kivéve a zombik, akiket nem kötött le sztori és ők mentek tovább. :)
Carol is felbukott a semmiben, és lefejelte a semmit.
Meg hogy a főszereplőknek sikerült pont két házba berohanni, független attól, hogy teljesen másol voltak előtte, bár ugye Eugene-ék még malmoztak egyet, és pont csak az utolsó pillanatban indultak el a ház többi részébe.

De azért elképzelem az írókat, ahogy gondolkodnak, hogy ki kéne találni valami nagyobb baromságot, mint amilyen Spencer jelenete volt. Talán anyu überelhetnél, mondjuk értelmetlenül szaladjon be a zombik közé, lőjön párat, persze egyik lövéssel se sikerüljön senkit megölnie, aztán mikor pár zombi közrefogta, valahogy beleesne az egyetlen fűrészbe ami az egész városban megtalálható, és persze közben valami lehetetlen helyen még harapják is meg. Oh oké, ez briliáns ötlet, csináljuk. Aztán azért a hálál tusa közben Judith kiképezte és utána már fejlövéssel gyilkolt.

Desmond Wallace - 2015. 11. 30. 21:57

Csalódás.
Az első négy rész jó volt, de aztán elfogyott a lendület, uralkodott az unalom, és a béna művészieskedés, mint ez a cold open, amin legalább röhögtem egy jót.:)

Az írók pedig valahol elhagyták a tökeiket, mert látványosan nem mernek kiírni fontosabb karaktert.

Most elhullott a zombiarcú néni. És?

lappa - 2015. 11. 30. 21:58

“ó, jönnek a készítői interjúk, érdekes lesz olvasni:)”

azért ők biztos nagyon büszkék lesznek magukra, hogy micsoda karakterépítő finálé volt. :D

lappa - 2015. 11. 30. 21:59

egyébként botrányosan gyenge rész volt, évad közepén is necces lett volna, fináléként pláne. a mélypont a W szabadulása volt.

sherlock20 - 2015. 11. 30. 22:02

Hát ennél az évadnál a 2. évad biztos hogy jobb volt, bár én azon kevesek közé tartoznak akiknek tetszett a 2. évad.
De ez, mehh… :/
5/10 a finálé nálam, de az évad se sokkal jobb. Az önismétlő körök miatt igazából olyan, mintha semmi se történt volna.
Az meg külön vicc, hogy a ténylegesen utolsó jelentet száműzték egy reklámszünetbe. Jobb – a szarnál nem nehéz mondjuk – cliffhanger lett volna a rész végén. Ezzel a “Mom”-ozással gondolom feszkót és drámát akartak teremteni. Hát engem csak felkúrt.

De remélem a srác kap egy Carolos virágcsokrot…

Szaby59 - 2015. 11. 30. 22:03

Az utóbbi “tűrhető” rész után kaptunk egy extrasz*rt ami ráadásul még félévadzáró is volt…

Jencike05 - 2015. 11. 30. 22:05

Hát ez nagy csalódás.Régen mindig izgalommal vártam a hétfő reggeleket..De most egy nagy nulla.Ez már kasza közeli

Kissur - 2015. 11. 30. 22:05

Naná, hogy a baba csak a házban sír, a zombik között csendben van.
Rendezői bakik tömkelege a Tara-s jeleneteknél. Az egyiknél konkrétan látni a kerek hasát a póló alatt.

Jencike05 - 2015. 11. 30. 22:06

Nekem valahogy az utolsó zene mintha az Eredet Time koppintása lenne

drusilla - 2015. 11. 30. 22:09

Judith baba beájult a zombi trutyi szagától :D

Bazsi - 2015. 11. 30. 22:11

Egyetértek az eddig legrosszabb félévad finálé, és az eddigi legrosszabb évad. Mégcsak az se túlzás ha azt mondom hogy nemhogy középszerű lett a sorozat hanem gyenge. igen gyenge. Sehol nincs az első 3évadhoz képest.
Unalmas, iszonyú lassú, az új 1évados szereplők nem jók, régen nem volt ez így a 2-3évad új szereplői mindig sokkal jobbal voltak elég csak Maggiere gondolni. az első 3 perc után lehetett érezni hogy ez is lagymatag rész lessz, semmi epic, deanna halála se hagyott senkiben nyomot, emlékezzünk csak pl Sophiára, vagy Lorira, ami epci volt, régen meg merték húzni, most nem vállaltak be senkit a nagyobb nevek közül.
A Carol – Morgan szál rettentően idegesítő volt.
nem tudom h elfogyott az írókból a tökösség vagy direkt lassultak be ennyire, de ez az évad eddig tényleg gáz…
Egy félévad finálétól annyit azért elvértam volna, amitz eddig megszoktam h rettentően várjam a februárt hogy vajon mi lessz. hát most nem ülök tűkön…

Boci - 2015. 11. 30. 22:11

Eddig mindig szó nélkül hagytam a szokásos “hülyeségeket”, mert ez benne van az alapcsomagban. De ez most már nekem is sok volt: Morgan baromsága, a “monster” kissrác, a “monster” kissrác bátyja stb.
Na hátha februárban jobb lesz, én még nem temetem.
Engem pl. nem zavar, hogy a fő karakterekhez nem mernek nyúlni.

Suti - 2015. 11. 30. 22:14

A vegen a Darly-os jelenetet hanyan lattak?
Amugy telleg gyenge volt sajnos.
Az anyazos gyereket meg oda a zombiknak.
Leggyengebb finale amire emlekszek.

sinyster - 2015. 11. 30. 22:15

Ócska epizód, ócska epizódok után. Unalmas volt. Tara nagyon terhes, Deannaért nem baj, sőt, és az alap jó karakterek, mint Michonne, Carol vagy Daryl is rettentően unalmasak voltak. Most volt az első évad a sorozat alatt, hogy az új epizódokat nem egyből néztem meg.

fireblade - 2015. 11. 30. 22:15

Hát ez borzalmasan siralmas volt..tetszik ez a bejönnek és 3 sec alatt mindenkit körbevesznek..az összes lényeges szereplő elesik a semmiben..Maggie fegyverébe 3(wtf?) lőszer van? és ő is bénázik..meg mindenki..ez még hagyján mert kitört a pánik hangulat..de aztán? ilyen hottuncsi klubokat alapítanak és a semmiről beszélgetnek, ahelyett hogy pl tető? vagy felső ablak kimász és próbál a többiekkel kommunikálni…Glenn kapott kemény 8secet, abból 7 egy idióta libára pazarolva..majd egy megható pillantást :)
A Carl féle balhé még elment..hihető volt..korrekten..
de a dokinős hülyeség az nagyon fájt..szeretem mikor beadják a nézőknek hogy a kés gyorsabb mint a pisztolygolyó …ehh
remélem Carol ébredt hamarabb és akkor Morgan sosem :)
valaki elárulhatná nekem, most akkor mozgásra mennek? szagra? vagy mire?? mert nekem ez évadról, részről részre random változik, ahogy épp a készítőknek kényelmes
de most komolyan megpihentek a teraszon? vártak még valakit??

sepörd - 2015. 11. 30. 22:16

fú a nagy finálé, kuporognak egy házban, azt a mindenit neki. cserébe nézhettük a kisgyerek szenvedését. mi az a haj amúgy?
Eugen minek van? a pap minek van ott? és lehetne sorolni. még az elmebeteg W-se ölt meg senkit. külön arckaparós volt mikor fejlövés helyett átadják a fegyvereket a W-nek, meg mikor Carl fedezi az 1 perce őt majdnem megölő gyereket. édes istenem mi lett ebből a sorozatból.

Enzo - 2015. 11. 30. 22:18

Áááá, hogy lehet így elvágni a részt? Ez nem cliffhanger volt, ez olyan, mintha levágták volna az utolsó 5 percet…
Asszem inkább most kellett volna a 60 perces rész, nem Morgan kalandjainál.
Vagy nemtom…alapvetően jó volt a rész, de nem volt meg a (félévad)finálé érzése így, hogy minden egyes szálat csak félbehagytak, legalább az egyiket le kellett volna zárni a pár hónap szünet előtt, például Rick-ék kimennek és x embert elvesztenek a csoportból. De ez így…elég tré volt, a 6×01-03 óta szintet esett a sorozat.

Ahogy a prevoiusly-t néztem, és Deanna átadta a tervrajzokat Michonne-nak, hirtelen megéreztem, hogy meg fog halni. És tényleg. De legalább vagány dumákat kapott :D “Well….shit.”
(Amikor odamászott Judith-hoz, az a jelenet elég para lett, pluszpont!)

Az ügyes volt, hogy pont Morgan és Carol lett összezárva a zombiknak köszönhetően + Denise a W-vel is jó párosítás :D És naná, hogy bebizonyosodott, hogy nem Morgannek volt igaza.
A W mondjuk nemtom mire apellál, dokinőt használja pajzsként a harapdálók ellen?
(Morgan meg úgy földhöz vágta Carolt, Bödedani büszke lenne :D)

Guts-taktika ismét, végre, rég volt már alkalmazva. Mondjuk a Jessie-Ron-Sam-Gabriel trióval necces, gondoltam elsőre, de utólag módosítanám, hogy csak a két gyerek fog bekeverni, főleg Sam tutira.

Töredékek:
-Sam milyen zenét hallgat már? :D elég fura :D
És lerajzolta magát fához kötözve, ahogy Carol anno belengette neki, azt figyeltétek?
-Reméltem, hogy Carl nem játssza el ugyanazt Ronnal, mint Glenn Nicholassal…
-Eugene miért égette az öngyújtót olvasás közben? Annyira nem volt sötét…
-Pluszjelenet: nafene, gyorsan behozták a Negan-szálat. Kíváncsi leszek az antréjára, elsőre már azt hittem hogy őt láttuk, de jobban megnézve JDM tök máshogy néz ki + nem ilyen kis vékony hangja van hál’istennek :D

sepörd - 2015. 11. 30. 22:21

direkt néztem a nagy zombi támadás 8 percig tartott, onnantól néztük a nagy semmit a házban. Daryl karaktere hol volt az évadban? eldugják a közönségkedvencet, normálisak ezek?
ja egyébként egy érdekes jelenet volt, a Daryles plusz jelenet, azt meg elrakták egy másik sorozat reklámszünetébe, hát kész bzmeg.

repeater aka Zsírfeka - 2015. 11. 30. 22:22

És megtudtuk, hogy Daryl kit hallott a rádión segítséget kérni.

Nino - 2015. 11. 30. 22:23

Kasza !

krisztian567 - 2015. 11. 30. 22:26

Számomra a sorozat inkább környezeti inger szegény. Az elején még meg mertek lépni sok képi ráhatást, most meg olyan mintha úgy akarnák elhitetni a világ végét, hogy ide oda tegyünk egy zombit, amik nagyon brutálisan néznek ki, és ez a világvége (1 zombi 2 sec). Alexandria is mintha luxus apartman lenne teljesen berendezkedve, minden tökéletesen megcsinálva, még a házépítés is. A főút mellette két fasorral is már évadok óta. Amit a kiemelt épületekre, a szereplőkre, és a zombikra költenek, az miatt teljesen elmegy a pénz gondolom, de így meg teljesen hiteltelen marad az egész. Jó lenne a sorozat, csak ha drámát akarnak kelteni, ahhoz szerintem több kell, ahogy az elején csinálták. A történet adott, ott is meg van a képi világ, erre elmegy a pénz java a sminkkészletre.

fireblade - 2015. 11. 30. 22:42

@Henry14:

köszi ez kedves volt..de ez a jelent pont illett az egész évad zárás iszonyat bénázásához..
A kis emberevő táborból nem tanultak semmit?
Padlógázzal a motorosok közé és megszórni őket, ahogy kell..esélyük se lett volna..és Darylnek lett volna szép motorja..ehelyett nekiállnak csacsogni az észosztó idiótával..ehh..

Csilla0422 - 2015. 11. 30. 22:42

Én jól szórakoztam a részen. Bár 8. résznek mást vártam.

Tök jó volt, hogy újra előszedték a zombi belezést. Talán még az első évadban volt.

A tippem: Sam zenéje miatt fognak betörni a zombik a házba. De Ron másként gondolta.

– Deanna én sajnálom őt. Poénkodott a részben. Voltak tervei a jövőt illetően is. Rick érkezése után másként látta már a dolgokat. Kár érte.

– Sam b+, ha miattad meghal anyád veled ütöm agyon Morgant.

– Carol remélem Morgant is elviszed a virágos kertbe…

– Tara végre talál egy nőt, erre W elviszi… köszi Morgan

– Eugene veled csak többen vannak, Judith hasznosabb tagja a csapatnak.

Suttyom - 2015. 11. 30. 22:45

A 14 éves fiam különb forgatókönyvet írna ezeknél. Mintha egy csapat fogyatékos szerencsétlenkedését néztem volna 40 percen keresztül. Fáj, ha hülyének néznek, és ez egy nagyon fájdalmas epizód volt.

CrM - 2015. 11. 30. 22:48

Sajnos egyet kell értsek, ez a félévadzáró nagyon gyenge volt. Az első pár percet kivéve végig az az érzésem volt, hogy semmi tétje az egésznek. Mintha nem lett volna fenyegetés, mindenki lazán elvolt a saját kis szobájában (vagy a teraszon nézelődve a végén). A Carol-Morgan sztori meg valami durván zs kategóriás módon lett kifuttatva, csak hitetlenkedve ráztam a fejemet. Előbb Glenn, most meg ez… mi lesz még? Nem ad a képregény elég jó ötletet? Miért van szükség ilyen gagyi ‘fordulatokra’? Az extra jelenet a végén ad némi reményt a jobb folytatásra, de az írókra ráférne már egy erős seggberúgás. Pedig a 2 résszel ezelőtti Norman Reedus interjú után (innentől nincs töltelék rész, minden 1000-el megy, fantasztikus, miket írtak az írók) bizakodó voltam. Remélem a második félévadra gondolt…

RoyStampler - 2015. 11. 30. 22:49

Jaj, tényleg, én is annyira várom a készítői interjúkat, hogy pl. milyen művészi magasságot magyaráznak bele a nyitójelenetbe, 2) milyen filozófiai mélységeket tulajdonítanak a Morgan vs Carol és a Carl vs Ron, illetve a Glenn és Enid jeleneteknek, vagy hogyan ecsetelik, milyen hosszú és átgondolt építkezés vezetett Deanna hatyúdalához. Szerintem legyen egy külön topic csak ezeknek a nyilatkozatoknak a szétszedésére, szórakoztatóbb lenne, mint maga a sorozat. :)

Amúgy tényleg, ez eddig a második leggázabb félévadzáró a 3. évad óta. A 2., 4. és 5. évadokban legalább ilyenkorra eljutottunk valahova. (Az 1. a rövidsége miatt ugye nem számít.) A Morgan vs Carol jelenet konkrétan ciki volt, és tényleg nem volt értelme, hogy a W a végén kihátrált úgy a házból, hogy senkit nem lőtt le (annak ellenére, amit korábban Morgannek “ígért”), azt meg egyáltalán nem látni, hogy mi a terve (persze a 9. rész valószínűleg azzal fog kezdődni, hogy mágikusan városfalon kívülre teleportált).

winnie - 2015. 11. 30. 22:49

az extra jelenetet, kvázi előzetest a tartalma miatt a másik posztban tárgyaljuk inkább: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/11/30/a-the-walking-dead-februari-folytatasa-ele/

dvs - 2015. 11. 30. 23:04

Istenem, elnézve ezt a hulladék részt, illetve az egész évadot, illetve az előzőt teljes egészében, én helyetekben nekiugranék mégegyszer elölről a dolgoknak, és csak akkor jöttök rá, hogy a farmos évad valójában nagyon jó volt, bár ütné azt a szintet a mostani. Szerintem megvolt a maga bája, sejtelmessége, ott sokkal kevésbé volt kiszámítható a történés, bármelyik pillanatban történhetett valami váratlan. De itt, másfél éve már semmi, belengették a nagy W-vonalat is, gyakorlatilag nem lett belőle semmi, Daryl 8 rész alatt egyetlen egyszer szerepelt (jó, még néhányszor gurult a motoron), valamint Sasha, Abraham is, pedig hármójuk kalandját sokkal jobban élveztem. Egyszerűen a készítők képtelenek kezelni, látszik, hogy a LOST kimaradt nekik, mivel ott sokkal több karaktert sokkal kiegyensúlyozottabban tudtak előre vinni, anélkül, hogy unalomig fulladt volna és 4-5 részekre parkolópályára kellett volna küldeni számos szereplőt. Ha csak egy kicsit próbálnának meg átvenni a LOST dinamizmusából, sokkal többre is vihetné ez a sorozat.

Naív módon számítottam arra, hogy egyszerre érkeznek meg Daryl-ék és Glenn, akkor talán lett volna némi izgalom. Az egyetlen pluszpont, hogy a torony ledőlése most láthatóan nem CGI volt.
3/10 – Mélypont, siralmas. A FTWD a fejére fog nőni rövid időn belül.

kissoreg - 2015. 11. 30. 23:08

Az jobb sztori lett volna, ha Deanne meghal, amíg a többiek a zombikkal küzdenek, szépen átsétál Sam szobájába, és megeszi :D
Kicsit úgy éreztem, hogy a Sam fiút most így elővették az utóbbi 1-2 részben, hogy csináljon majd valami galibát, de nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Például mikor mindenki kenegeti magát zombibéllel, akkor ő utólag jön elő a szobájából, most akkor őt elfelejtették, vagy mi? Ha nem jön ki, akkor ő marad? :D
Meg megkérik, hogy kapcsolja ki a zenét, mert csendben kell maradniuk, ő meg nem kapcsolja ki, és senki nem szól semmit? Aztán mikor elkezdi az anyját szólongatni, az nem fordul hátra egyből, és néz rá nagyon csúnyán, hogy kussolj már?

hummel - 2015. 11. 30. 23:12

Hova tűnt a lakosság? Rick-ék érkezésekor, pár tucatnyian biztosan voltak, most meg már alig pár ember lézeng a falakon belül?

Glenn és Maggie remélem újra együtt lesz a következő részben. Maggie, a menekülés után, ahogy az égen a lufikat kereste … érzelmes pillanat volt.

LoGi - 2015. 11. 30. 23:17

az évad eddigi részeit én eddig nem ütöttem, mint sokan mások, de basszus ez most nálam is simán hét csalódása epizód volt. annyi mindenen húztam a szám, hogy hihetetlen. 4/10 epizód.

Bazsi - 2015. 11. 30. 23:17

dvs: +1!

teljes mértékben egyetértek a farmos dologgal, a Lostos párhuzammal, erre gondoltam én is a rész után , nagyon jól megfogalmaztad.
még annyi, hogy az évad második fele se lesz ennél sokkal jobb szerintem, itt már valami nagy dolog max az évad végére, vagy a 7évadra várható.

repeater aka Zsírfeka - 2015. 11. 30. 23:20

Amúgy lehet tudni, hogy mennyi pénzt ad az AMC a sorozatra? Még 1-2 éve valami olyasmit olvastam, hogy lecsökkentették a budget-et.

noodles - 2015. 11. 30. 23:26

huuuuu de gyenge rész volt. morgant én eddig csíptem de basszus, nem lehet ennyire elvakult. bíztam benne, hogy belátja ez a hozzáállás nem mindenkinél működik. főnökasszony nem fog hiányozni de elhullhatott volna valami komolyabb szereplő is. ez a folyton el kell esni mert futunk a zombiek elől klisét hanyagolhatnák már, borzasztó idegesítő. 3/10

sepörd - 2015. 11. 30. 23:28

ha már Lost, ha kasza lesz a Leftovers simán leszerződtetném ide Lindelofot.

Asszem - 2015. 11. 30. 23:28

Szerintem a monsteres kissrác reakciója baromi hiteles volt, egy ekkora gyerek ilyen szituációban így viselkednek, és a színész gyerek is nagyon jól hozta a figurát, ellentétben a tiptopp frizurás anyjával.

És igen, furi, hogy a kisbaba csendben marad, különben lehet, hogy a csapat túlélése érdekében meg kellett volna ölniük, na de az nem fér bele ebbe a világba.

Tomtaker - 2015. 11. 30. 23:33

Hatalmas csalódás. Teljesen egyetértek a kritikában leírtakkal.

fireblade - 2015. 11. 30. 23:34

egy baba nem érzékeli a világot mint mi..neki a zombi csak egy nagy büdös baba :)
lehet kapott egy cumit a szájba, de lehet hogy egyszerűen beszunyókált apuci hasán..simán hihető..

winnie - 2015. 11. 30. 23:40

hummel: mondták, hogy visszamentek a házaikban:)

radovan - 2015. 11. 30. 23:49

a farmos évad elejétől végig lenyűgöző és vérfagyasztó volt teli izgalmakkal és ésszel ,nem értem miért emlegetik mint negativumot…akkor még volt lendület a sorozatban.Mára csak a kényszer vezetheti őket,mert ez egy hihetetlenül tré félévad volt.

Mark Bolt - 2015. 11. 30. 23:50

Eltűnt Alexandria népe. Leginkább ez zavart. Legalább némi töltelékember-halál szerepéig mutathattak volna 1-2 jelenetet. Ki maradt nekünk Alexandriából? Van a duci, a szőke anyuka a két fiával, és kész. A vezető nőci fiát se láttuk. Meg azt az építkezős érettebb faszit. Azok hova tűntek? Egy leomló falhoz dukált volna egy kis futkorászás a maradéktól is. Az hogy bemenekültek a házakba az teljesen oké volt, nagyon izgi volt ahogy ott próbáltak valamit csinálni, csak valami kerekebb és nagyobb volumenű cuccra számítottam, és főleg némi halálesetre. A táborvezető nőci halála az nem számít, mert tényleg az elsők között volt, akiket holtan láttunk szívesen. A nyitójelenet miatt azt gondoltam tuti kipurcan a fogyatékos gyerek, persze ki is fog purcanni, csak most várhatok rá februárig.

Mark Bolt - 2015. 11. 30. 23:51

megjegyzem Carl iszonyatosan hasonlít Mézga Aladárra.

Enzo - 2015. 11. 30. 23:51

Az idő mindent megszépít, még a farmos félévadot is.
Akkor bezzeg arra ment a fujjolás, és tényleg ott is kb ennyi minden történt, csak most ez az évad van, ezt kell szidni.

sepörd - 2015. 11. 30. 23:53

Áron és az új fekete srác vajon hun van?

Mark Bolt - 2015. 11. 30. 23:55

Tényleg, hol a rákba van a meleg srác, meg az a fekete raszta, aki úgy néz ki mint Michonne, csak fiúban? Ezek meghaltak valahol? Portyáznak? Elhagytuk teljes Alexandriát valahol félúton. :-D

Mark Bolt - 2015. 11. 30. 23:55

sepörd baszki, egyszerre!!!

_Peter - 2015. 11. 30. 23:59

A készítők biztos megmagyarázzák milyen mély és tartalmas epizód volt filozófiával és latinleckével, sajnos mégis ótvar gagyi volt. Némán teleportáló zombik helyek most azt vették elő a hőseink csetlettek-botlottak a feszültség kedvéért. Kínos volt nagyon, Deana főleg. Carl-Ron most Glenn-Nicholas téma ismét? Deana kétszer-háromszor lelkizik Michonne-nal és Rickkel? Ezzel rabolják az időnket?

A kiscsávó ahhoz képest milyen félős és rajzolja Carol meséjét, egyszer nézzen tükörbe milyen félelmetes ezzel a séróval. És komolyan azt akarták az írók eladni félévad cliffnek, hogy anyu? Anyu? ANYU?

Morgan: amennyire vártuk mikor tér vissza állandóra, annyira kicsinálták az írók ezzel a zen mester szállal. És a psycho W aki rátámadott a falura, ölt akit ért, fogságba esett, fenyegetőzik ölni fog, amikor a szánalmas jelenetben kiszabadul akkor mégsem öl meg senkit mert szépen kérik.

Deana szövege Ricknek hogy átadja az alexandriai nyájat, aztán szinte csak Jessie számít a bandából Rick lovestory miatt, a többi csak töltelék volt. Ez is írói baki, nem? Be se vágták őket. Talán februárban kiderül mi történt Oliviával és Tobinnal, Spencerrel, fekete akit ápoltak, másik fekete raszta aki Michonne-nak magyarázott a múltkor… olyan kíváncsi vagyok rájuk! Ja nem.

Extra jelenet: persze leállnak csevegni velük na ne

Az egyetlen előnye a sok rossz epizódnak és gyenge finálénak, hogy könnyű lesz kibírni a zombiböjtöt februárig.

Mark Bolt - 2015. 12. 01. 00:01

Egyébként Morgan harca is annyira értelmetlen, szerintem a világon senki nincs a pártján néhány buddhistán kívül, de persze majd neki lesz ám igaza, mert az a W-fejű gyerek fogja megmenteni őket valamikor.
Ez a fordítottja lesz annak ami Daryllel történt, hogy már a közönség együtt bízott Daryllel a vadidegen párocskát illetően, amikor átverték Darylt és minket is. Itt meg mindenki biztos abban, hogy W-fej hálátlan lesz, és hoppá fordulat, ő lesz a hálás! Tanulság: az nem lesz semmi, az a tanulság, hogy minden megtörténhet, és annak az ellenkezője is. :D

Zombiebie - 2015. 12. 01. 00:08

Így a látottak alapján Deanna-t kell idézzem: “Well, shit.”

Mark Bolt - 2015. 12. 01. 00:09

Amúgy szerintem az alexandriai évadnak az lenne az értelme, hogy kicsit pótolják a járvány terjedésének első időszakát, ami kimaradt a sorozatból. Amikor az a sok tapasztalatlan városlakó még csak ismerkedett a zombikkal, és amatőr hibákat követve haltak meg. Ezt az időszakot még a Fear the Walkingban sem csinálták meg, miközben azt azzal harangozták be, hogy erről fog szólni. Aztán hopp, átugrották azzal, hogy beraktak mindenkit a kritikus ponton egy menekülttáborba.

meroving13 - 2015. 12. 01. 00:20

Morgant komolyan, mi a szarnak kellett visszahozni egyaltalan? Pacifista/hippi/banom is en mi a tokom egy zombi apokalipszisben… Seriouslyy?!

A pasinak a karaktere, aki ugye “befogadta” es gatyaba razta ot par resszel ezelott abszolut rendben volt, es amit Morgannel tett azok kozt a korulmenyek kozt, ahogy elt (egyedul, nem reszkirozva masok eletet, plusz olyasvalakit befogadva aki nem olt a szeme lattara halomra embereket, meg ha ot is megtamadta Morgan) az abszolut belefert, sot, de ez amit Morganbol csinaltak az irok… Sztem az h vki tenyleg ekkora gyoker legyen meg valoszinutlenebb egy zombi apokalipszisnel is :D

Tudom h sajnos az eselytelenek nyugalmaval, de remelem atvaltozik a francba (de csak miutan latjuk ahogy maga is konstatalja h kisse c vaganyon volt ezzel az elgondolassal) es Carol valami gusztustalan mertekben veres es belezos jelenet kozepette pontot tesz a dolog vegere.. xD

Kar h minderre az esely a nullahoz konvergal :(

Gabe - 2015. 12. 01. 00:30

Ja, kínosan gyenge, unalmas epizód volt… nekem talán egyedül a sokak által lehordott Carol-Morgan összecsapás tetszett benne, abban legalább volt némi feszültség meg kiszámíthatatlanság (pl. simán benne volt a pakliban, hogy meghal valamelyikük), szóval legalább lehetett izgulni kicsit, az epizód többi részén nem nagyon. :)
Az egész évad vacak amúgy, igen, talán az első meg a negyedik rész ért még valamit (előbbi ugye elég epic volt a több ezer zombi miatt, utóbbi meg csak szimplán érdekes az eltérő környezet-szereplők miatt, illetve még a dráma is működött benne itt-ott). Na jó, még a Daryles meg Abrahamos-epizód elment, de a többi ezzel a tip-top, láthatóan olcsó “művárossal”, meg random arcokkal, súlytalan halálokkal, és unalmas, újrahasznosított konfliktusokkal, meg baki-hegyekkel, amiket ti is írtatok, hát gáz. És igen, a második évad is simán köröket vert erre történetben, karakterekben, stílusban, helyszínben, atmoszférában. :)

GabeE3e - 2015. 12. 01. 00:37

A rész végén konkrétan feltettem magamnak a kérdést,hogy miért nézem én ezt egyáltalán.

Már az első pár percben,miután kidőlt a fal Deanna arcon lőtt egy zombit és olyan volt az effekt,hogy én kértem elnézést.

Aztán ott volt,hogy Eugene és a két csaj bent a garázsban már fél órája, majd Mr Pánik benyögi,hogy ja amúgy ő kitudja nyitni a zárat,ami a házba vezet, na neee:))

Aztán még ott volt a fenomenális Carol VS Morgan jelenet,amikor Morgant leüti a “W” , a sarokban ülő csaj,meg persze,csak akkor képes reagálni,miután Morgan is elterül, jaj majdnem kihagytam Maggie létrán felvergődését, hát igen,azt is öröm volt nézni,meg ameddig eljutott odáig, egy élmény volt.

a végén meg micsoda Cliffhanger…

RoyStampler - 2015. 12. 01. 00:39

Rájöttem, miért volt zseniális epizód!!

Végre egy sorozat a nézettek közül, aminek nem várom annyira a folytatását. Nincs akkora hiányérzetem, mint amikor mondjuk a Rick & Morty vagy a Black Sails véget ért, és belémcsapott, hogy mennyit kell várni a folytatásra… :)

markvido - 2015. 12. 01. 00:49

Messze nem ez volt a legnagyobb baki ebben a szánalmasan gyenge epizódban, de nem hiszem el hogy van az a baba, amelyik nem kezd el üvöltve bömbölni amint benyomják egy véres/beles bűzölgő lepedő alá a sötétbe…

fireblade - 2015. 12. 01. 00:53

Mért ordítana? egy baba másképp áll az ilyenekhez..és mivel az egész ház tele volt sétáló rohadó testekkel..amugyis rendesen büdös lehetett ott:)
nekem simán belefér, hogy akár el is szundított apuci hasán..

Murder3 - 2015. 12. 01. 01:02

A farmos évadot sokan valószinűleg így utólag azért tartjátok jónak, mert akkor még újdonság volt a sorozat.
A különbség csak annyi, hogy azóta már 3-4 évadot megéltünk ahol ugyan azokat a köröket futotta a sorozat, ugyan azokkal az ordító logikai hibákkal,tele töltelék résszel és úgy, hogy a történet ritkán jutott el egyről a kettőre.

Én nem is évadokra bontanám a twd-t ha értékelnem kellene.
Nem is hiszem, hogy van egy olyan évad/félévad ami az elejétől a végéig eléri azt a szintet, hogy jó.

pl ez az évad elég jól kezdett, de vagy 3-4 idegesítő töltelék rész itt is lehúzza az egész összképet.

A történet ismételten nem halad semmerre, de igazából nincs is hova.
Amik felé próbál azok meg kifáradt,unalmas szálak.
A zombik már baromira fárasztóak és unalmasak és nem igazán érződnek már fenyegetésnek.
Az valahogy már elvesztette a varázsát.
Az emberi ellenfelek legalább ennyire kifáradtak, most itt van ez a negan szál vagy az a w szál.
Egyik sem hozott engem lázba és bevallom nem is érdekelnek.
A környezet is iszonyat unalmas már és egyhangú.
Az új szereplők behozatala is csak arra jó, hogy a kismilliószor lefutott köröket újra elő lehessen adni.
Ilyenkor újra elő lehet adni a szokásos műsort, újabb anya aki elveszíti a fiát/lányát, újabb gerlepár akik még nem döbbentek rá a világ borzalmaira és kifáradt,unalmas sablon amiket az évadonkénti 3-4 töltelék részben elő lehet adni.

Takaróznak a készítők, hogy ez a sorozat erről szól…
Ez a baj, hogy ez 6 évad után még mindig erről szól.

Engem a keménymagon kívül semmi más nem köt már le ebben a sorozatban.
Rick,Glenn,Maggie,Carol,Daryl,Abraham,Michone azok akik miatt van még értelme nézni.

Mindent egybevéve szerintem már nem szabad többet várni ettől a sorozattól, mert nincs benne több.

Erről a részről:
Szerintem egy korrekt rész volt, a maga twd-s baromságaival együtt, de ezeket már nincs is értelme negatívumként felhozni.
Nem sok olyan finálét tudnának már csinálni aminek hatására olyan hűde várnám a következő évadot.

winnie - 2015. 12. 01. 01:03

murder3: te akkor most megmondtad, hogy mások miért tartanak jónak valamit?:) ennek így nincs sok értelme. bizonygathatnám, hogy jó, de te azt mondanád, hogy nem is tartom annak. a farmos évad során lett gigasiker a sorozat. egyszer majd elfogadod, hogy a többség imádta azt a szezont. is.

Jacques - 2015. 12. 01. 01:07

Nem hittem, hogy ilyet fogok írni, de ez tényleg egy sz*r félévadzáró volt. Nem is részletezném… csak annyit, hogy a Nicolas-szindrómás hülyegyereket szívesen fejberúgnám. :D

Jah, nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de Maggie nem azért fogyott ki olyan hamar a munícióból, mert az fegyver burst fire-re volt állítva? (Egyszerre 3-4 golyó is elhagyja a csövet). Én mintha úgy hallottam volna.

winnie - 2015. 12. 01. 04:35

sepörd: “Áron és az új fekete srác vajon hun van?”

a házaikban, nem? tippre. a családjaikkal. aaron legalábbis, de akár heathnek is lehet családja.

gyerecske - 2015. 12. 01. 07:29

Fejüket egyébként nem tudják kiszagolni a zombik?Csak válltól lefelé voltak “bebelezve”.

winnie - 2015. 12. 01. 07:36

gyerekecske: de hisz láttad: nem. következtetés: az “új” szaguk teljesen elnyomja az emberi szagot.

ayren - 2015. 12. 01. 07:47

Megint megvan a jelölt a hét csalódása posztra. Ez az félévad messze a legrosszabb a TWD történetében. Sajnos, tartok tőle, szünet után lehet ezt még überelni.
A legnagyobb hülyeség, hogy hogy Judithot kanárinak nézték a kalickában. Gondolták, hogy ha egy ekkora gyerekre ráborítanak egy takarót, azt hiszi, hogy éjszaka van, és szépen csöndben marad?

Benzin - 2015. 12. 01. 08:46

Má’ megnéztem ki rendezte ezt.

Michael E. Satrazemis. Ő műszaki stábban a
villanyszerelők főnöke (!!). Van összesen 3 rendezői kreditje, mindegyiket a TWD-ben jegyzi. Talán nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, nem ért hozzá.

dexike3 - 2015. 12. 01. 08:58

Ha lenne elég vér a tökükben, akkor egy komoly gyerek gyilkossággal indítják majd újra az évadot. Azt sem zárnám ki hogy az anyja fojtja majd meg Sammyt, hogy hallgasson el. De ha nem lépik meg akkor csak a halálba rántja magával az anyját is szerintem.
Amire majd fókuszálhatnak a következő részekben, hogy most újra láthatunk élőhalottá vált ismert karaktereket nagy drámázás közepette. Egynek ugye ott lesz Deanna, a W-ben és leszbi dokiban nem vagyok biztos, de Sammy és az anyja esélyes (őket ugye nem fogják tudni fejbe szúrni, ha körül veszik őket a Zombik.)
Azt viszont nem értem, hogy Glenn miért nem avatkozott már közbe egy autóval, hogy elcsalja a zombik egy részét.

lappa - 2015. 12. 01. 09:04

@Benzin: no meg a szintén több TWD-epizódot rendező, sőt executive producer Greg Nicotero pedig maszkmester. :D

oké, hogy a rendező nem olyan fontos egy tévésorozatnál, de azért ne sminkes meg villanyszerelő rendezzen.

winnie - 2015. 12. 01. 09:05

a reggeli hírekben linkelem az andrew lincoln-interjút. de itt egy szemelvény belőle:

“And also, we spoke about it as well, everyone in Jessie’s house — that single story alone could’ve filled up a whole hour of the show,”

lappa - 2015. 12. 01. 09:07

@dexike3: “Azt sem zárnám ki hogy az anyja fojtja majd meg Sammyt, hogy hallgasson el. ”

nincs az az élethelyzet, hogy egy szülő feláldozza a gyerekét. előbb veti magát a zombik közé Jessie, csak hogy a fiai megmenekülhessenek.

winnie - 2015. 12. 01. 09:10

benzin: Michael E. Satrazemis a sorozat fő operatőre. ha van valaki a stábban, aki a rendezőn kívül érti a rendezés csínyját-bínját, akkor az az operatőr.

nem minősítem a munkáját, a fenti lincoln-interjúban a színész nagyon isteníti, hogy logisztikailag brutális feladatot hajtott végre.

“Van összesen 3 rendezői kreditje, mindegyiket a TWD-ben jegyzi.”

igen, többek között az egyik legjobb TWD-epizódot. de mivel fő stábtag, nem fog addig máshol dolgozni, amíg szerződésben van.

az viszont igaz, hogy sima kameramannból lett operatőr és rendező, de ez is mutatja, hogy a twd-ben házon belül léptetnek elő embereket, nem kívülről hoznak. ld. scott m. gimple, a showtunner, aki random íróból lett nagyfőnök úgy, hogy kihagyott pár lépést. korábban én is írtam, hogy ez azért meglátszik valahol.

winnie - 2015. 12. 01. 09:11

lappa: láthattuk nicoteronál is, hogy aki folyton ott van a forgatáson, az képes tanulni, nem kell beleragadnia egy státuszba, előre lehet lépni. mondom ezt akkor is, ha több idiótán művészieskedő részt is csinált.

lappa - 2015. 12. 01. 09:20

@winnie: persze, ez még nem jelenti azt, hogy akár Satrazemis, akár Nicotero tehetségtelen bénák lennének. nyilván nem azok, ha rájuk bíztak több epizódot is. viszont ez kiválóan jelzi a TWD szerintem legnagyobb problémáját: túl belterjes. egy friss szem, egy másik nézőpont nagyon sokat hozzá tud tenni a sorozathoz, de a TWD-nél ritkán hoznak külsős rendezőt (idén talán Stephen Williams volt az egyetlen). szerintem ezért érezzük azt, hogy bár a sztori pörög és változatos, de mégis ugyanazokat a köröket futják, ugyanazokat a kliséket lövik el; és ez egy idő után unalomba és érdektelenségbe fullad.

dexike3 - 2015. 12. 01. 09:24

@lappa: nem szándékosra gondoltam, hanem annyira fojtja belé a szuszt, hogy véletlenül megfullad, esetleg ha Carol ott lett volna inkább Morgan helyett

tghooker - 2015. 12. 01. 09:28

@lappa
Én nagyon szívesen tagja lennék a stábnak, akár egyszerű tanácsadóként is. Rengeteg jó ötletem van, olyanok amihez nem is kellene nagy költségvetés. Miért nincs több szakállas férfi közöttük? Ki az a hülye aki a világvége után is csak a borotválkozással van elfoglalva, mellette meg emos frizura tombol a fiataloknál? Honnan szereznek megfelelő mennyiségű tampont és betétet a nőknek? Senkinek nincs komolyabb betegsége? Tipp-topp ruházata van mindenkinek? Cipőt/bakancsot hordanak a nap kb 15-20 órájában, de nem megy tönkre? Egyszerűen tűnő kérdések, de ilyen beszerzőutakkal lehetne kicsit feldobni a sztorit és belecsempészni egyéb izgalmakat. Totál olyan érzésem van, mintha dolgozna rajta X író és innen-onnan beragadnak részeket, semmi következetesség nincs….

Snoopyzit30 - 2015. 12. 01. 09:29

Én most úgy érzem baj van. Nagy baj van ezzel a sorozattal. Eddig csak ismételgettem magamnak, hogy jó lesz ez, jó lesz. Hát nem lett. Ez a rész egyszerűen katasztrofális és ha azt vesszük, hogy ez egy félévadfinálé, akkor már komolyan el lehet kezdeni aggódni.

Észrevételeim, amik úgy a rész nézése közben jutottak eszembe:
– Deeana (így kell írni?) kb. úgy viselkedett, mint aki nem tudja, hogy megharapták és amikor a lábát – ami véletlenül pont egy arra járó fűrészbe szaladt bele – ápolgatják, akkor nézi, hogy jaaaa tényleg engem meg is haraptak ám.
– Maggie és a 10 csomóval odakötözött létra. Amikor mászik fel, akkor felülnézetből látszik, hogy az egy nagyon komoly csomó, amivel oda van kötve az állványhoz. Erre amint mászik fel rajta azonnal elszakad egy olyan vastag kötél, amivel 200 tonnás hajókat kötnek ki a kikötőbe. WTF?
– Carolnak mitől lett sebesülése, megbotlott a saját lábába? A fejét nem verte be semmibe. Kb. nagyobbat szoktak zakózni az emberek télen, amikor megcsúsznak a havas járdán.
– Glenn honnan tudja hogy Maggie terhes? Én eddig azt hittem, hogy ez olyan titok, amit még Maggie nem mondott el Glennek. Ezek szerint mégis.
– Sam: a kisfiút tényleg otthagyták a szobában, amikor már kenték be magukat a zombibélrendszerrel? LOL!
– Judith: ezen én már meg sem lepődöm. A zombiapokalipszisben egy kisbaba mindenkor úgy viselkedik, ahogy azt tőle elvárják.
– Eugene-Sasha-Tara: felsegítik az egyik alexandriai lakót, aki elesett és láthatóan sérült is, befutnak a házba, de a következő jelenetekben a faszi már sehol nincs. Ő végül más házba futott be?
– W szökése teljesen logikátlan fordulatokban bővelkedett (iszonyúan felidegesített ez a rész!Grrrr.).Fenyegetőzik, hogy mindenkit megöl, de végül senkit nem öl meg. Az az egész jelenet egy nettó baromság volt. Aki megint a toppon volt az egyedül Carol, kár hogy nem volt nála lőfegyver.
– Morgan: szerintem már nincsenek szavak rá, döbbenet, hogy Carol ellen fordul egy W-sel szemben. Az agyam ledobta a láncot…

Lajkreal - 2015. 12. 01. 09:31

A 6. évad több szempontból eltért az előző évektől . Kevesebb mint 2 nap történéseit ábrázolta , idősíkok ugráltak , újfajta karakterkezelés , stb. Próbált kevésbé popcorn lenni .
A megvalósításról , hogy ez milyen módon sikerült olvashatóak a vélemények fentebb és a következőkben .
A nézettség miatt eleve sokan nézik olyanok , akik magas elvárásokat fogalmaznak meg vagy azt szeretnék viszont látni amit elképzelnek egy szerintük jó sorozattól .
Csak azért írtam , hogy nem csak a rajongói kommentek esnek túlzásokba . Ezzel nincs is baj . Oda kell sózni – első dühödt pillanatban . Utána nem árt hátra dőlve a fotelben újra végig gondolni . Újra végignézni ?!? 

Snoopyzit30 - 2015. 12. 01. 09:34

Bocs Sasha helyett Rositát akartam írni.

maria - 2015. 12. 01. 09:35

:( Csak vártam- vártam, hogy Daryl beront a nagy cirkálóval és megment mindenkit…..Esetleg pár lelógó lábat megcsócsálnak, meghal néhány karakter, akit amúgy sem szeretek. De nem. Megingathatatlan rajongó vagyok, de most nagy ürességet érzek csak.

winnie - 2015. 12. 01. 09:43
 • Na, itt vannak az interjúk: a The Walking Dead showrunnerje, Scott M. Gimple beszél arról, hogy mennyire jó lett a félévadzáró. (A 6-7. kérdés komoly képregényes spoiler az egyik fő karakter ottani haláláról…, szóval, aki nem kíváncsi arra, ugorja.) Ez egy másik interjú vele. Ez pedig egy harmadik. Ez meg az utolsó (itt a 3-4. kérdés képregény spoiler).
 • További The Walking Dead-interjúk: Greg Nicotero + még egy (exec. producer, maszkmester), Andrew Lincoln (Rick), Robert Kirkman (a képregény készítője)
  (Elég komolyan kitérnek az össznépi felhördülésre a TWD-haláleset kapcsán.)
 • winnie - 2015. 12. 01. 09:45

  elég tanulságosak az interjúk. van bennük pár korrekt gondolat, de egyébként inkább önimádat és a glenn-ügy remek kezelése, meg büszkülés van bennük.

  Nézőke - 2015. 12. 01. 09:46

  nagyon gyenge , logikátlan epizód.
  – mintha Ricknél lett volna egy balta, nem? hát nincs hátsó kijárat, ablak ,bármi,ahol el lehet hagyni a házat?

  – Természetesen nem harapásnyom volt Deanna lábán,hanem a körfűrész fogai, és emiatt azt hitték megharapták,de nem vezetik ki a poént esetleg “hűűű Te még élsz egy nappal később is, a véred immunis” hanem zombieledel lesz belőle. hááhhááá mekkora fordulat

  – egybejáarton beözönlenek a zombik,erre mindenki egy házba menekül, ennyi túlélő közt egy sincs,aki a fegyvertárba rohant volna????

  – Carol elesik egy töltényben. egy TÖLTÉNYBEN.

  – Maggie eléri a létrát,amin gyök kettővel akar felmászni, persze létra kidől, nem baj,van egy másik létra is, de mivel még csak a felénél van a háromméteres útnak, az is kidől, nem baj,megkapaszkodik, mert még mindig nem ért fel,majd hirtelen fellendíti magát. :O a nő,aki nem tudott felmászni egy létrán, letornázza Ónódi Henit.

  – Vártam,hogy Abraham úgy száll ki,hogy a kezében van a rakétavető…. de nem. MIÉRT NEM????

  CrM - 2015. 12. 01. 09:48

  A rendezés volt a legkisebb baja ennek az epizódnak. A legjobb rendező sem tudott volna ebből a szkriptből sokkal többet kihozni. Ha ezek után valahogy a W-s csávó fog (akarva vagy akaratlanul) segíteni nekik, hogy Morgannek legyen igaza, a kardomba dőlök.

  winnie - 2015. 12. 01. 10:14

  “I wouldn’t be surprised if they stay in Alexandria for a good long while.”

  robert kirkman megerősíti azt, amit gondoltam korábban, hogy még sokáig alexandriában maradhatnak.

  fireblade - 2015. 12. 01. 10:20

  és megint jön egy banda..akik miben lesznek rosszak? egy Kormi/emberevő combó? esetleg valami vallási maszlaggal meghintve? világmegváltóként tetszelegve?
  megint ua. a klisé..megint egy külsős csapat akiket le kell gyakni…és hőseink majd ezt is mrgoldják..fogyva lesznek de törve nem :)
  Nem értem ezt a Daryles szitut továbbra sem….ok, nem tüzelek rájuk egyből..mert lehet hogy világmegváltó zen Gandhi papok, vagy ilyesmi..de láthatóan fegyverrel ácsorognak ott..csak élesre töltött cuccal szállok ki, és egyedül..tárgyalni, míg haverok a járműből célra tartanak..csak az óvatosság jegyében.
  Tényleg egy Daryl főleg egy Abraham így viselkedne???

  Benzin - 2015. 12. 01. 10:21

  winnie – 2015. 12. 01. 09:10
  Biztos ez a srác lesz majd a következő Scorsese. Elhiszem. De ez most nem jött össze neki. Fontos epizód volt pedig.

  winnie - 2015. 12. 01. 10:22

  Benzin: mi értelme olyat írnod, amit nem írtam – így nem lehet értelmesen beszélni. én csak rámutattam, hogy marhaságot írtál (a te szavaidat használva: nagyon mellélőttél a villanyszerelők főnökével).

  hozzám hasonlóan te sem látod át, hogy egy ilyen sorozatban milyen munkát végez a rendező – el kell hinnünk lincolnnak, hogy nagyot. a logisztikáról fogalmunk sincsen, mint ahogy azt sem látjuk, hogy mi van leírva a szkriptben, és mit tud hozzátenni a rendező. (általában olyan dolgokat, amiket észre sem veszünk)

  a rész milyensége általában nem a rendezőn múlik. hanem az írón. vagy a showrunnerön, aki összerakja a snitteket a vágószobában. sőt, a storyboardot már eleve korábban elkészítik, amiken szerepelnek a pontos beállítások, amiket a rendezőnek hoznia kell.

  Nok3dli - 2015. 12. 01. 10:22

  Well….SHIT!
  Ez akár a hét dumája is lehet! De nekem sajnos ez volt a rész után első gondolatom, mert csak ez az egy értékelhető mondat hangzott el.
  Amúgy az itt kritizált jelenetekkel én nagyon nem tudok kiakadni, mert naívan keresem azokat a válaszokat amelyek miatt tényleg el tudom képzelni, hogy így reagálnak random emberek.
  Az extra jelenetnél viszont nem random emberek voltak, de arról a véleményem a másik topicban megtalálható.

  Számomra Carl, “anyuanyupisilnemkellésszarfrirurámvan” gyerek reakciója is érthető, Judit is számomra rendben van. Ő azért ide született, hozzá van szokva a bűzhöz, amikor az egész brigád hetekig vándorolt és nem fürdött, meg ugye többen írták ő még nem úgy látja a zombikat sem.
  Rositáék kb pár másodperces pihenője is hihető mielőtt betörtek a házba. Euginnak pedig végre volt haszna! Ez plusz pont!
  Morgan is OK, valamelyik előző részben azért láthattuk, hogy küzd ő is magával. Én teljes mértékben megértettem a motivációit és a gondolatmenetét.
  W-t a dagi csaj szerintem szépen megfűzte ezzel az “úgyis halottak vagyunk, just let us die” dumával. Szerintem ezt a mondatot jól eltalálták.
  Daena-ért szerintem azért kár mert tényleg optimista volt építő jellegű jövőképpel. Szóval egy happy-endiget szépen létre tudott volna hozni. Arra viszont kíváncsi leszek Rick mennyire befolyásolják D utolsó szavai. Daryllel ismét teljesen egy síkra kerülhetnek.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 01. 10:22

  De sok gondotok van :)

  Miért égette az öngyújtót olvasás közben Eugene? WTF kérdés? :D :) Mert nem látta rendesen… :)

  Miért nem sírt Judith? Mert nem sírt, de lehet, hogy ha 2 perccel tovább mutatják, akkor rákezd, ez is basszus olyan csodálatos kérdés, hogy csak na… Te miért nem aludtál el, ha unalmas volt a rész? :) Kiszámítható egy kisgyerek viselkedése? Nem, szóval ezért nem sírt, vagy ha folyamat sírt volna, akkor azért sírt volna.

  A kis Damien simán jól adta a zakkant gyereket, aki találkozott apja gyilkosával és közben Carol esti meséjét őrli magában. Még talán az anyázása is megérthető, hisz nem nagyon fogja fel, hogy mizu, szóval ő nem tudja, hogy rosszat csinál.

  Idegesítőbb dolog inkább az, hogy Deanna és Judith egy szobában volt, pedig már a végét járta a néni, szóval Rick helyében udvariasan kiküldtem volna. Másik nem tetszés az persze a Carol vs Morgan rész, bár ott is inkább Morgan filozófiája miatt, az meg, hogy klisés vagy nem, hogy a W kihasználta a helyzetet, hát inkább életszerű.

  Az elején mutatták, hogy az építőipari munkásember szereplő elkezd futni, ha jól emlékszem, a többiek meg gondolom messze voltak a betöréstől és ezért nem mutatták, így több esélyük is volt észlelni a veszélyt és hazamenni.

  Az, hogy pánikhelyzetben, hirtelen menekülni kényszerülve az adott ember csetlik botlik az is normális dolog, próbáljátok ki. Jó Carolnál nem. :)

  Egy anya, már persze, ha normális nem ölné meg a gyerekét, ha már életszerűségnél akartok maradni. Előbb ütné le és a karjába vinné tovább, vagy ha fojtogatás, akkor ájulásig csak, nem kell megölni.

  Nok3dli - 2015. 12. 01. 10:25

  Jah és a konklúzió lemaradt.
  Nem akadtam ki igazán a dolgokon, csak azon, hogy ez volt a félévadzáró és többet vártam.
  Nekem gyorsan elszaladt a rész és a végén volt egy wtf fejem:
  “WTF, csak ennyi?!”
  Nem igazán történt semmi igazán említésre méltó… :(

  gyerecske - 2015. 12. 01. 10:37

  Életszerűségről mondjuk elég furcsa beszélgetni egy ilyen sorozatnál. :-)
  Mindenesetre a legrosszabb rész volt az évadban, de szerintem az egész sorozatban idáig.

  dexike3 - 2015. 12. 01. 10:41

  @Soldersign: valami brutálisnak kell történnie a 9. rész elején, hogy felkapjuk a fejünket.
  “We’re definitely going to have to wrap up this monumental attack on Alexandria. That’s going to be the focus when we come back. We’ll pick up moments after Sam is asking for his mother and we’ll see what the consequences are of that.”

  Szóval azért én mernék fogadni komolyabb összegben, hogy meghal Sam és magával húz pár embert. Láttam már olyat filmben, hogy a szülő halálig fojtotta a gyerekét véletlenül vészhelyzetben, hogy csitítsa. Ez az epizód is rávilágított hogy az írók karakterei hozhatnak teljesen ésszerűtlen döntéseket.
  De inkább csak annak van realitása, hogy Sam és az anyja csatlakozik a walkerek-hez és a nagy drámai pillanat, amikor ott csoszognak majd és le kell Ricknek vagy fiúnak puffantani őket.

  ayren - 2015. 12. 01. 10:43

  gyerecske
  Legrosszabb? Szerintem holtverseny 6×4-8-ig.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 01. 10:43

  gyerecske: Életszerűség a cselekedetekben és történésekben lehet még attól függetlenül, hogy zombik jönnek ellened, attól még minden más marad a megszokottban.

  fireblade: Előre kár kijelenteni, hogy klisé lesz, mert történt 2-3szor, hogy gonosz emberek tömege volt, bár mindegyik más-más ambícióval és életfilozófiával volt megáldva. Egyik boss/band sem volt szerintem ugyanolyan, annyi, hogy gyilkoltak volna.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 01. 10:47

  dexike3: Én nem a véletlenre gondoltam, azt hittem, hogy megöli a csapat túlélése érdekében, hát amit te most mondtál az benne van a pakliban.

  Amúgy Judith már adott hangot véleményének rosszkor, és majdnem meg is fojtotta a virágos lány, meg asszem Tyreese-nál is sírt rosszkor anno az előző évadban.

  Összességében nem volt szerintem annyira rossz félévad, mint itt egyesek írják.

  gyerecske - 2015. 12. 01. 10:47

  Szerintem az lenne csak drámai a folytatásban, ha régi szereplő közül távozna valaki, az újak szerintem teljesen érdektelenek, nekem nem hiányozna egyik sem.
  Esetleg Aaron, de ő is olyan rég nem szerepelt, hogy már lassan el is felejtettem.

  Nok3dli - 2015. 12. 01. 10:51

  Életszerű talán nem a legjobb szó, de azért akik életben vannak azok emberek. És emberek nem botlanak egy fűszálban, emberek sokkal gyorsabban szaladnak a sétálóktól, stb. Azért vannak ebben a sorozatban is sajnos ilyen gyenge megoldások… el kell fogadni. Higgyétek el így élvezhetőbb a sorozat :D

  dexike3 - 2015. 12. 01. 10:54

  @Soldierdsgn (OFF: bocsi az előbb elgépeltem a neved.

  Igazad van mert az eddigi nyilatkozatok meg az after credits alapján ezek a badass-ak teljesen mások mint az eddigiek voltak. Ezek a Neganék olyannak tűnnek akik vegzálják a maradék élőket, nem pedig minden áron leölik, ahogy a Governor-Terminusiak-“Claim”-W-k kombók csinálták más-más elvek mentén persze. És ahogy mondani szokták van rosszabb a halálnál, én nagyon kíváncsi vagyok mire terjesztik majd ki ezt a mindenetek a miénk elvet.

  _Peter - 2015. 12. 01. 11:11

  Köszi az interjú linkeket, de már azokat is olyan nehéz olvasni. Engem nem az zavar az írók, rendezők, operatőrök alulról kezdték. Elfogultak a munkájukkal, jól van, de nagyon látszik Darabonthoz képest kispályások. És elég belterjes már az egész, lehet nincs senki belül aki megkérdőjelezné a dolgaikat.

  Unalmas már folyton az ömlengést olvasni hogy minden nagyon amazing és phenomenal minden jelenet very intense és a 12. random szereplő is milyen amazing actor és mennyire incredible story az egész.

  Ráadásul ellentmondásosak is most pl. a zombiköpeny témáról azt mondták azért nem csinálják sűrűn ezt a megoldást, mert ha a trutyi belemegy a szemükbe, szájukba akkor annyi. Máskor hentelés közben úsznak a zombivérben és nincs probléma. Glenn megmeneküléséről is előadják a nagy szakmai szöveget “in real time, with real camera angles, we told the story authentically” hát én nem szeretem ha hülyének néznek. Olyan gagyin volt összevágva az a jelenet, hogy csak na. Máshogy estek, máshogy volt a feje egyszer távol a kukától, utána közvetlenül mellette, Nicholas teste egyszer párhuzamosan, a másikban már keresztben…

  Szerintem még maradnak egy darabig Alexandriában, nem ennyiért építették fel a forgatási helyszínt és a mostani megpróbáltatások után még látnunk “kell” az idilli képet ahogy újjáépítik Deana terveivel, talán még farmer Rick is visszatér kicsit. Ahogy Tara mondta még fizetni kell ezért a helyért.

  Benzin - 2015. 12. 01. 11:22

  winnie – 2015. 12. 01. 10:22

  Amikor általában múlik valami “kevés” a rendezőn is akkor lesz olyan egy sorozat, mint mondjuk a Homeland 4.évad, ahol nyüzsögnek ez EMMY, Oscar, BAFTA, DGA Award és egyéb karalábé díjas vagy jelölt rendezők. Ezeket gondolom nem azért hívták meg, hogy itt a storyboard, fényképezd le. Tippre. Innen fotelból.

  Nem vagyok naprakész TWD rendezőkből sem, azt látom, hogy időnként döccen a szekér és nincs rendezői sztrárparádé. Bátorkodtam ebből következtetést levonni. A szkriptek meg olyanok, amilyenek.

  Satrazemis rajongóktől és Tőled is elnézést kérek, ha olyat írtam :D

  Iceman - 2015. 12. 01. 11:34

  Engem csak az érdekelne hogy a jobb felső sarokban miért van ott az a Dharma jel és miért csak néha látható?:D A TWD-re meg egy vicc idén. Negan érkezését is tuti elhúzzák az évadzáróig hogy addig tudjanak még pár részen át beszélgetni a semmiről.

  winnie - 2015. 12. 01. 12:23

  Benzin. nem azt mondom, hogy nem múlik, azért hoztam fel, hogy milyen emlékezetes volt a 4×14, amit ugyanő rendezett. csak éppen közel sem rajta áll vagy bukik.

  ha megnézed, kritikában is kritizáltam már twd-rendezést, éppen nicoterot. nem is a véleménnyel van gond, csak érdemes helyretenni a mostani rendező megítélését. bőven végezhetett rossz munkát. de nyilván nem kezdő és jól ismeri a sorozatot.

  gyerecske - 2015. 12. 01. 12:30

  “de nyilván nem kezdő és jól ismeri a sorozatot.”

  Annál szomorúbb, hogy ennyit tudott kihozni belőle.

  bandido - 2015. 12. 01. 12:31

  F O S R A K É T A.

  Ezzel össze is foglaltam ezt a részt.

  Kol - 2015. 12. 01. 12:38

  Na engem meg pont Carol csesz fel baromira, Morgant nagyon bírom. Reméltem, hogy W megöli Carolt, de sajna nem. De legalább W is túlélte ;)

  sokadikgab - 2015. 12. 01. 12:48

  Latom eleg sokan Morgan ellenesek. En szeretnem a vedelmembe venni. Ebben a reszben Carol volt aki nagyon ellenszenves volt. Egy osszekotozott (csak a kezet? ne mar!) embert akar leszurni a kesevel? Lehet, hogy tul naiv vagyok, de szerintem is az emberelet a legfontosabb! Amugy meg Rosyta katona volt nem? Siman lelohette volna, olyan mese mar ez az egesz…

  Darylek, sztem ezt a helyzetet me’g ki lehetne siman dumalni. Elmennek egyutt Alexandriaba a motorosokkal, segitenek elterelni a zombikat, utana vihetik a benzinjuket… csak hat ebben a sorozatban megdumalni a dolgokat eleg luxus… mint a kormanyzoval meg a tankal…

  Rick meg a gyerekek. 3 gyerekkel hogy lehetne mar kimenni a zombik koze? Eleg par butort ratolni a lepcsore es azon mar nem jon fel senki. Vagy kimaszom a tetore, az a baba akarmikor elkezdhet sirni… de lehet volt keznel maktea…

  winnie - 2015. 12. 01. 12:50

  gyerecske: egyetértek, a technikai szakértelem nem minden.

  RadirPok - 2015. 12. 01. 12:52

  well… shit :)

  nem volt ez olyan rossz, de kis odafigyeléssel – szerintem – lehetett volna jobb:
  – Maggie fegyvere pl. szerintem nem kifogyott, hanem simán elakadt – mikor tisztították meg utoljára azt az M4-et? – ez nem volt tudatosítva, mivel minden egyes fegyver, amit eddig találtak rögtön működött, csak a lőszer fogyott ki néha (ált. kizárólag dramaturgiai okokból :) )
  – alexandriai polgárok: ha már úgyis kifizették a statisztákat, mutathattak volna egy (két) “ostromot”, házbetörést, harcot, ahogy a házaikat védő polgárok harcolnak az életükért
  – W-s szál: Carol és Morgan lejátszották, kíváncsi vagyok, Carol megússza-e azt a térdelést maradandó sérülés nélkül, illetve szerintem az lett volna a “logikus”, ha a W a fegyverek odacsúsztatása után szépen egyesével lelövöldözi őket, és úgy lép le. (mivel a W folyamatosan arról hadovált, hogy mindenkit megöl itt, ha kiszabadul, hát most itt volt a jó alkalom…)
  – Sam: nagyon durván retteg a gyerek, talán anya a hülye “képzeld azt, hogy bátor vagy” – wtf agyalágyult mantra helyett adhatott volna neki egy kis nyugtatót, vagy ilyesmit, ha már egyszer az életben maradásuk feltétele, hogy csendben maradjon.
  – utolsó utáni jelenet: ha egy guruló bombán ülök, valószínűleg én se akarnék rögtön tűzpárbajba keveredni ismeretlen számú támadóval. DE azért ez volt a legbékésebb utcai rablás a sorozat történetében :)

  fireblade - 2015. 12. 01. 13:07

  @RadirPok:

  A tartálykocsi az közhiedelemmel ellentétben nem robban fel..belelőhetsz semmi nem lesz max egy luk és folyik ki a benzin..ugyanis csak a megfelelő benzin/levegő keverék, ég/robban….önmagában a benzin nem ég :)
  itt meg annyi benzin volt, hogy az arány nem jön össze..főleg nem egy luktól..
  persze egy filmben ez marha jól néz ki de a valóság más..ha darabokra törik a tartálykocsi és szétfolyik a benzin és párologni kezd és keveredik..akkor igen…de erre itt semmi esély nem volt..

  Sheriff Hood - 2015. 12. 01. 13:14

  Ahogy nézem, a többséggel értek egyet: botrányosan gyenge ez az évad. Nem hoz lázba, nincs benne semmi emlékezetes, inkább ad-hoc jellegű ostobaságok egész sora. Eddig mindig felirattal néztem a sorozatot, ahogy lehetett, idén megvártam a magyar premiert és azóta sem érdekel annyira, hogy váltsak.

  Darylék szála volt a legjobb, legérdekesebb, ők kaptak 1 részt. Morgan is kapott egy részt, Glenn is, így szerencsére “csak” 5 rész ment a kukába, de az tényleg.

  Deanna a sorozatos TWD univerzum mélypontja, ahhoz képest, hogy azért kapott játékidőt, ha kihagyják, semmi, de semmi nem lett volna másképp. A drámája (a férj elvesztése, a harapás) teljesen megalapozatlan volt, és ennek megfelelően teljesen érdektelen a sorsa. Kirkman eredetijében sokkal több potenciál volt Alexandria vezetőiben, itt meg leölésre váró birka mind. Mi van például Heath-tel?De Aaron is mellékszereplő csupán. Mintha a jól bevált arcokra mernének csak építeni és nem alapoznak meg új, jelentős karaktereket.

  Arról nem is beszélve, hogy hatszor hülyébb lett mindenki és olyan ostoba “zombihalálokat” férceltek össze az írók, hogy az nem igaz. A csaj, aki befeküdt a két hulla közé, talán a csúcs, de Morgan megváltója is vígan eléldegélt egy kecskét védelmezve ki tudja, meddig, erre hátulról ráugrik egy zombi a semmiből… Deanna is “hősiesen” belefut a zombitenger közepébe, mindennemű korábbi field experience nélkül, hát persze, hogy megharapják, de hol! Egy olyan hasi harapást hogy lehet észrevétlenül összeszedni?

  De egyébként is tele van lazy writinggal az egész évad: a két gyerek persze PONT ÚGY verekszik össze, hogy kitörik a fél ablakkeret (és még véletlenül sem egy emeleti szobában), miközben kint már vár egy fél horda, PONT Carol és Morgan, a két legszélsőségesebben ellentétes nézeteket valló szorul be egy helyre a Farkassal, és egyiknek sincs annyi esze, hogy egy ilyen helyzetben nem állnak le balhézni. A “felmentő sereg” PONT AKKOR érkezik, amikor már nem tehetnek semmit, és töketlenül végig is nézik a dokinő elrablását. Abrahamék is PONT ODA húzódtak be, ahol van egy kisebb fegyverarzenál raktáron. És persze Glennek PONT kapóra jött a szemeteskonténer.

  Hol van már Carol és a kislányok tragédiája? Az volt az abszolút csúcspont, azóta hullámzó volt a színvonal, de voltak emelkedők is legalább. Idén az említett három részen kívül meredeken megy lefelé a lejtőn az egész.

  Jeffrey Dean Morgan megjelenésétől várok némi feszültséget, de vele néhány badass jelenet és egy évad végi cliffhanger lesz a maximum, a nagy dolgokat nyilván elhúzzák a következő évadra. Így viszont sokkal jobban várom a Banshee utolsó szezonját, mint a TWD folytatását.

  getkey - 2015. 12. 01. 14:21

  ayren:

  A Judith-tal kapcsolatos felvetésedről a klasszikus L’art pour l’art idézet ugrott be azonnal:
  “Mikor a lónak kilövik a szemét, azt hiszi, hogy este van.” :)
  Teljesen irreleváns, de az asszociáció az asszociáció. :)

  Más:
  Valaki említette, hogy a 2. évad csak az eltelt idő tükrében tűnik pozitívnak.
  Ezzel vitatkoznék. Számomra azok a részek ugyanolyan izgalmasak és hangulatosak voltak, mint a következő évadok jól eltalált epizódjai. És soha nem értettem az évadot övező össznépi utálatot (bár mostanában meg mintha kezdene trenddé válni az utólagos dícsérése). Sőt, volt valami sajátos légköre az egésznek, amit se előtte, se utána nem tapasztaltam.

  ayren - 2015. 12. 01. 14:25

  “Mintha a jól bevált arcokra mernének csak építeni…”

  Dejszen még azokra se! Mennyi Carol vagy Daryl volt ebben a fél évben? Ha voltak, annak is a felében is csak biodíszletként. Igazából túl sok a szereplő így is, ráadásul szét vannak dobálva, nem tudom, hogy lehetne behozni melléjük további fontosabb új arcokat.

  ayren - 2015. 12. 01. 14:40

  getkey
  Én se utáltam a farmos évadot, bár az első évaddal azért nem ért fel. De pl. Sophia halála elég katartikus volt, és mintha több idő lett volna a karakterekre is. Bár lehet, hogy csak a nosztalgia fénye szépíti meg az emlékeimet. :)
  Voltak gondok a későbbi évadokban is (pl. Tyreese halála epizód), akadt jó néhány gyenge rész, de nem ennyire zsinórban, és ez a trend elég aggasztó. Ez a fél évad most tényleg kritikán aluli. Az első három rész még oké volt, hozta az átlagot legalább, a többi öt viszont… Eh!
  A legnagyobb baj, hogy nemhogy egyetlen egy emlékezetes epizód, de egyetlen emlékezetes jelenet se volt.

  fireblade - 2015. 12. 01. 15:03

  Hm..valamit nem értek a történésekből (több mindent)
  vegyük sorra..torony le..zombik be
  ok..Carol épp suhan Morgan meg dokinő után leleplezni akarván a rejtegetést
  Ekkor bejövetel..
  tehát adott 3 külön helyszín..
  és Carol Morgan egy házba be..fel az emelet..ok.
  Eugene-k bebénáznak egy garázsba, ahol pár óra(??) pihi után észlény rájön hogy akár fel is mehetnének a házba..
  Carol ügyesen elsuhan a fogdához, ahol dokinő ismerkedik, de a 3 helyszín tök más..nem?
  Carol csak úgy átszaladgált egy másik helyre..és semmi randi közben?? aztán Morgan is?
  Majd jöttek Eugene-k..vajh honnan??? és mért jöttek ki a házból?? és honnan tudták hol vannak? Ha látták Carolt, Morgant szaladgálni..hogy hogy nem értek oda előbb??
  és ha ilyen könnyen mászkáltak ide oda a házak közt..mért nem mutatták? hol volt az a rengeteg szabályosan közlekedő? :)
  Az már persze csak hab volt a tortán, hogy átadom a pisztoly ilyen szituban..röhej :)

  kittypryde - 2015. 12. 01. 15:40

  Én abbahagytam a sorozat nézését, de még nem kaszáltam végleg(pedig elég nagy fan voltam eddig). Egyszerűen nem köt le. :( Úgy látszik, túl sokat nem veszítettem (sajnos). Negan karakterére viszont kíváncsi vagyok, főleg Jeffrey Dean Morgan miatt is. Talán ha lement a teljes évad, pörgetve végignézem.

  Nok3dli - 2015. 12. 01. 16:10

  “Az már persze csak hab volt a tortán, hogy átadom a pisztoly ilyen szituban..röhej :)”

  Elképzelem Ricket ebben a szituban:
  Ha kell a dagi csaj vállát átlőve is leszedte volna W-s emberünket…

  laxikahun - 2015. 12. 01. 16:11

  bárcsak kaszálhatnám, de asszony még mindig szereti így nézzük tovább… az előző rész még reményt adott hogy hátha lesz ez jobb, és a félévad fináléja majd ütni fog, erre kaptuk EZT! színvonaltalan amatőr bugyuta és hülye megoldások tömkelege teljesen irracionálisan felvezetve, üres és semmilyen mondatok egybefűzve zs kategóriás akciójelentekkel. szánalmas hova süllyedt ez a sorozat. Még a negan féle szálra kíváncsi leszek, de szerintem nem fognak szinte semmit se kihozni abból amit ki lehetne.

  Valahogy az az érzésem, hogy az írók kakkantanak arra hogy jó sztori alkossanak mert úgyis nézik az emberek ha rossz, akkor meg minek kell erőlködni.

  Nekem egyetlen dolog tetszett nagyon de az egy másik kirkman féle képregényhez kapcsolódik így nem spoilerezek.

  redriot - 2015. 12. 01. 16:15

  Nagy csalódás ez az évad: baromi erősen indított az első három résszel, utána pedig mélyrepülés.
  Az akció jelenetek is egyre gagyibbak: ha zombik elől menekülnek akkor valaki tuti elesik a semmiben és nem is csak megbotlik, hanem teljesen eltranyál, hogy a zombó jól utolérje. Vagy ott volt Daryll iboktalankodása a táskával és a számszeríjjal egy-két résszel ezelőtt – a Szomszédokban Vágási Feri bunyói voltak ilyenek.

  Carol jelenete is “érdekes” volt: kint megy ezerrel a zombó-attak, erre kitalálja hogy na most kell elindulni W-t ölni. Az mindegy hogy a faszinak egy lyuk van az oldalában, nem, megöli ő, akkor is ha Morgant is meg kell ölni! Az hogy a többieket már lehet hogy a rothatdók csócsálják az mellékes…

  Carl sem volt normális: falazott a kis emós gyökérnek aki fél perccel azelőtt még meg akarta ölni. Ilyen töltelék, budget részt elsütni félévad-zárónak azért elég meglepő volt.

  getkey - 2015. 12. 01. 16:56

  ayren:

  Igen, a tendencia nagyon rosszul fest. Ez az évad eddig mintha külön életet élne, de sajnos nem pozitív értelemben. Ha leszámítjuk az eddigi évadokban tapasztalt minőségbeli ingadozásokat, az egyes epizódokkal való eltérő elégedettséget, akkor is az rajzolódik ki számomra – a kommentek alapján is -, hogy a legmegosztóbb eddig az elmúlt nyolc rész összképe volt.

  Az aktuális epizódban tényleg csodálatos volt Sam bizarr sanzon lemeze, és hogy gyakorlatilag egészen addig szólt a háttérben, amíg el nem hagyták a házat, annak ellenére, hogy nagyjából az első percben szóltak, hogy ki kellene kapcsolni a kint randalírozó walkerek miatt. :)

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 01. 17:06

  A kommenteket olvasva egyre inkább úgy érzem, hogy le kellene öblíteni ezt a rossz érzést az első 2 évad újranézésével. Főleg a 2. évad zárórésze, oh my God!

  Miss Keamy - 2015. 12. 01. 17:59

  basszus úgy látom velem lehet a hiba, mert szeretem ezt az évadot :D a farmost hihetetlenül untam a mostanival ellentétben :) vannak benne persze hülyeségek, de a félévadzáró ütött. normális dialógusok, akció, karakterizálás.

  zolkó - 2015. 12. 01. 18:12

  Ez nagyon halovány volt. A “W” szabadulását egyszerűen nem hiszem el, hogy mennyire amatőr volt ez, hogy Morgan és Carol verekedése PONT OTT kellett hogy történjen. Egyébként Carolt eltakaríthatnák Morgannel együtt a sorozatból, mindketten átmentek idegesítőbe az extremitásukkal. A zárójelenet meg a kézfogással, a “mom”-ozással, meg azzal a tanácstalan nézelődéssel, hát egy vicc volt, komolyan, hangosan röhögtem rajta. A nagyon jó első 3 rész után (sőt, még a negyedik, Morganes rész is tetszett), sikerült összehozniuk a legrosszabb félévadot.

  Orni - 2015. 12. 01. 18:35

  Adott egy ház, eltorlaszolt lépcsővel. Fogom azt a rohadt kardot, meg késeket és egyenként kinyírom a zombikat, szép lassan, bejárat eltorlaszol. A bent lévők biztonságban, utána megyünk a fegyverraktárhoz.

  Nem. Rengeteg amatőrrel, akik még sosem voltak ilyen veszélyes helyzetben, nekivágok a zombi tömegnek, hátha nem történik semmi probléma, persze kockáztatom több kiskorú életét is…

  Maggie létramászása, már rögtön az elején… Mintha nem egy harcedzett sokmindent megélt ember lenne. Carolnak is a W volt a legfontosabb dolga ebben a vészhelyzetben…

  Esküszöm a Z nation, sokkal, de sokkal kreatívabb ötletekkel operál.

  gyerecske - 2015. 12. 01. 18:49

  Igen a főbb szereplők is úgy viselkedtek mintha az első évad lenne és most látnának először zombikat.
  Az alexandriaiak említésre sem érdemesek.

  sepörd - 2015. 12. 01. 20:12

  Eugen eltitkolt ajtós trükkje az mi volt? miért nem nyitotta ki korábban? miért kell Shanek meg Merlek helyett ilyen retardáltakat néznünk?

  _Peter - 2015. 12. 01. 20:46

  “mivel minden egyes fegyver, amit eddig találtak rögtön működött, csak a lőszer fogyott ki néha (ált. kizárólag dramaturgiai okokból :) )”

  Vagy az ellenkezője. Emlékeztek, amikor a farm lerohanásakor Hershel papa a shotgunhoz szépen bepötyögte az infinite ammo cheat code-ot és osztogatta a headshotokat? :D

  Neaira - 2015. 12. 01. 21:28

  Daenna átváltozhatott volna hamarabb és megehette volna a kissrácot, a W meg cserébe az ápolásért megölhette volna Morgant nekik.

  R.I.P.
  Dawn

  v0m1t - 2015. 12. 01. 21:37

  #shittycliffhangers

  Endrito - 2015. 12. 01. 22:17

  A rastahajú szemüveges néger sráccal mi lett? Sok rész óta nem szerepelt.

  chulo - 2015. 12. 01. 22:19

  sokan leírták már, engem is felb.szott a rész. Csak címszavakban
  -Glenn mi a rákért nem kiabált oda Maggienek hogy tarts ki cica, itt vagyok
  -a pszicho gyerek…több száz zombi van körülöttük ez meg ilyenkor akar vendettát
  -Carl – ja amúgy apád egy s.ggfej volt. Igen, pont akkor kellett azt a szöveget elsütni -.-
  -Morgan – élet-halál harcot vív Carollal azért, hogy ne nyírja ki a kis védencét. Ehh anyám…
  -W-s faszi. Ott fenyegetőzik már mióta, hogy mindenkit kicsinál, erre mikor nála van a pisztoly, Carol, Morgan eszméletlen akkor simán kisétál. Nem az lett volna a normális h 1-1 golyó mindegyik fejébe? A sok zombi között egyébként is mit akart?
  -bélbeöltözés – az ötlet jó, de mi a tosznak kell MINDENKINEK kimennie? Rick, Michonne elindult volna, rutinosan elmennek a fegyverekért és csinálják ami a dolguk, oké. De a többiek? Nem mindegy lett volna, ha abban a házban maradnak és elbarikádozzák magukat az egyik szobában? Mégis, mi a fenét fognak majd segíteni majd a fegyverraktárban.
  A végén meg a hülyegyerek … anya-anya. Ricknek tarkón kellett volna b.sznia és a vállára kapni, hogy csendben legyen
  és most komolyan azt várják hogy EZ után tűkön ülve várjuk a folytatást?
  (én meg leszek olyan f.sz hogy várom is)

  fireblade - 2015. 12. 01. 22:26

  irány a fegyverraktár??
  ugye ugye? mért is kell egy helyen tartani?
  ok..nem minden nímandnál legyen..de tapasztaltabbak mért nem tartottak komolyabb arzenált maguknál?

  Diablo - 2015. 12. 01. 22:58

  Azért azt sajnálom, hogy Deanna nem változott zombivá. Nem lett volna plusz költsége, hisz a színésznő alapvetően nem nagyon szorult volna maszkírozásra.

  ayren - 2015. 12. 02. 07:47

  Most olvastam az Indexen az interjút Greg Nicoteróval:

  “Meddig tarthat még a Walking Dead-sorozat?

  Ameddig csak Rick és Daryl a csapatban marad…”

  Ezek szerint hosszú távon ők ketten az érinthetetlenek.

  winnie - 2015. 12. 02. 07:57

  jó, de ugye nem ő határozza meg a dolgokat, szóval a mindig odaképzelhető “szerintem”-nek most is ott a helye. ő így látja.

  ProMixer04 - 2015. 12. 02. 10:09

  Ezek jó részek voltak: 1,2,3,4,6
  Az 5. meg a 7. nagyon nem adták.

  Ez a 8. még szódával elment, de félévadzárónak egyáltalán nem nevezném.
  A Carol vs. Morgan vs. W vs. betoppanunk még hárman jelenet valami hihetetlen rossz volt. A fejemet fogtam, pedig nem szoktam fennakadni ezen a sorozaton, de most totál kikészített ez a rész.
  A másik vicces jelenet, hogy Deanna az elején ott szerencsétlenkedik a fegyverrel, szétlövi a járkáló testét. Ezzel szemben a végén meg osztja a fejlövéseket. WHAT?

  Remélem az évad második felére összeszedték magukat írók.

  Mazsola - 2015. 12. 02. 10:17

  Én elhiszem, hogy “show must go on”, ami nagy nyomás lehet az írókon, de ez az évad az Idióta Döntések évada volt. Kezdve a legelső döntéssel, hogy egy jól körülhatárolt katlanból kihozták a hordát. Akármennyire is jónak tűnő érveket hoztak, ilyen döntést egyszerűen nem hoz épeszű ember. Ez a horda ott volt legjobb helyen abban a zárt gyűjtő medencében, csak meg kellett volna erősíteni a lehetséges kitörési pontokon, és kész, előbb utóbb elfonnyadtak volna magukban (tényleg, ez nincs teljesen letisztázva, honnan van energiáik a kóborlóknak). Vagy lespriccelni őket benzinnel, oszt rájuk gyújtani az egész katlant. Égtek volna mint a legjobb száraz tüzelő. A lehető legrosszabb döntés volt kihozni őket, és megpróbálni elterelni őket, majd szélnek ereszteni – amiben alapból benne volt az elbaszódás esélye.

  Persze ha így tettek volna, ésszerűen, akkor nem lett volna 6. évad, és a rossz és buta döntések sorozata. :)

  Annak azért örülni lehet, hogy a végén Ricknek “eszébe jutott” egy korábbi ötletük (bekenni magukat), hiányoltam ezeket már.

  (George R.R. Martinnál már jóval kevesebb főszereplővel folytatódna a sorozat, talán kicsit hitelesebben :) )

  winnie - 2015. 12. 02. 10:24

  Mazsola: de épp az volt a lényeg, hogy kitört volna a horda, hiába erősítenek meg bármit, ezért kezdtek neki hamarabb. plusz egy idő után teltház lett volna:)

  meg aztán láthattad, hogy a döntés jó volt, hiszen ha nincs duda, akkor elvonulnak és kész. tudom, olyan nincs, hogy “ha”, de ettől még.

  Mazsola - 2015. 12. 02. 10:32

  Oké, ezt másképp látjuk, de attól még ez akkor is a buta döntések évada volt. Mintha nem is éltek volna meg 6 évet (vagy hány év is a valós time-line) ebben a poszt-apokaliptikus környezetben.
  És ahogy kezdődött, sajnos úgy is végződött ez a félévad, a tankerkocsiból fegyvertelenül kiszálló naiv idiótákkal. :)

  gyerecske - 2015. 12. 02. 10:35

  A hordás ötlet nem volt olyan rossz szerintem, mutatott legalább valami újat.A többi eszement logikátlan baromság viszont már sok volt.

  Mazsola - 2015. 12. 02. 10:41

  Az a katlan összegyűjtötte a környék összes zombiját, s mint kiderült ezért volt viszonylagos nyugalom a városban és a környékén. Ott kellett volna hagyni őket, előbb utóbb csak elfáradnak. (bár látva azt a bukósisakos maradványt az erdőben, a fene tudja meddig húzzák ezek – és miből.. mert a mozgáshoz energia kell tán, azt pedig az emberi test táplálékból szerzi – egyelőre) :)

  Mazsola - 2015. 12. 02. 10:49

  És végtelen utánpótlással sem kellett volna számolni, tekintve az amerikai népsűrűségi adatokat. Azon az erdős vidéken kb. 10 ember/km2 élhetett “előtte”, szóval a potenciális zombik száma szerintem jelentősen kevesebb lenne egy valós helyzetben, mint a filmben bemutatott túlzó mennyiség.

  winnie - 2015. 12. 02. 12:06

  Mazsola: ezt nem lehet többféleképp látni. nyilván furcsa ötlet volt, de láttuk, hogy tökéletes és minden gond nélkül működött, csak a random tett keresztbe neki. (szóval abból indulok ki, hogy a jó=működik és sikerre vezet, akkor jó volt az ötlet.)

  de ettől eltekintve, épp arról szólt a rész, hogy elmondta rick, hogy miért kell csinálni valamit, hogy miért “mindennapos” a helyzet, és az is kiderült, hogy miért kellett azonnal lépni, miért nem tudtak egyetlen napot sem várni. abszolút vészhelyzet volt.

  egyébként meg ott vannak washington közelében, ami nagyváros, és a környék sem ritkán lakott. plusz ennyi idő alatt összegyűlt oda pár tízezer zombi.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 02. 13:12

  zolkó : Hol máshol kellett volna történnie a bunyónak? Ott tudatosult Carolban h itt egy W. meg kell ölni, ott volt Morgan, aki megvédené, elmenjenek egy házzal arrébb verekedni???

  Sheriff Hood: A PONT AKKOR történt dolgok velejárója a filmeknek és sorozatoknak, sőt az életnek is, hisz így történik valami. :)

  fireblade: Carol és Morgan emeleten, W meg lent a “garázsban” ugyanabban az épületben. Még Carol le is néz az ajtóra. És valószínű azért is tettette, hogy haldoklik egy eséstől, mert elterelés volt.
  Eugene-ek meg szerintem nem órákat voltak ott…

  chulo: Glen valószínű be akar jutni és nem odahívni a zombikat, ezért nem kiabál. És persze a meglepetés ereje :D

  Valószínűsítem, hogy a tapasztalt vén rókák azért nem kapcsoltak hirtelen Rambo üzemmódba, mert rohadtul nem számítottak arra, hogy 2 perccen belül beözönlenek a járókelők és kicsit lefagytak hirtelen, hisz Lufis Glenn helyett zombihadak jöttek tornyostul…

  Soldierdsgn - 2015. 12. 02. 13:20

  ProMixer04: Deanna lövéseinek körülményei mindkét esetben mások voltak, az elsőnél, mikor nemigen találta el a zombikat éppen menekült tőlük és össze vissza rángatták, míg a végén egy szűk folyosón jöttek vele szembe és könnyebb a headshot osztás… just think about it! :)

  Gondolom a W azért nem ölt meg mindenkit, mert erről szólt jó pár jelenet, hogy éppen a kis lelkére hatottak már többen, hogy ne tedd, mert csúnya dolog, és szerintem épp fejlődött a jelleme és inkább nem húzta meg a ravaszt. Hogy egyesek miken ki nem akadnak :D

  Mazsola: Nem kihozták őket, hanem kiszabadultak, más a kettő.

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 02. 13:29

  @Mazsola: “Mintha nem is éltek volna meg 6 évet (vagy hány év is a valós time-line) ebben a poszt-apokaliptikus környezetben.”

  Ezen 2 kibeszélővel korábban sokat pörögtünk. Valójában még csak 2 év telt el, illetve annyi sem. Ebben az évadban is kb. 1,5-2 nap eseményei mentek le, ezt írta is valaki (talán winnie).

  http://moviepilot.com/posts/2592317?lt_source=external,manual

  Mazsola - 2015. 12. 02. 14:15

  Na jól van, de mi lett volna, ha történetesen működik A Terv? Néhány kilométer múlva szélnek eresztik őket? Az nem kevésbé veszélyes? Ennél még talán az is jobb lett volna, ha két kamionnal szétlapítják őket addig amíg még az úton vánszorognak.

  Na mindegy, nem is ezen akadok ki, hanem a többi butaságon, amiket itt már említettetek sokan. Pl. Daryl-ék részében mennyire volt életszerű a főszereplők viselkedése? Küldetés közben rájuk lőttek, erre mit csinálnak? Az egyik el kezd kóborolni az erdőben, tolva a motort egyre csak beljebb, a másik kettő meg bemegy egy épületbe és az alvási beosztáson tűnődik – fényes nappal. Hhhhh… ilyeneket nem csinál az ember, pláne ha épp az a dolga hogy elvezessen tízezer zombit máshová, és közben épp rálőttek valakik, és közben épp szétszakadtak a társaiktól, és egyébként is vészhelyzet van. Nem, ilyen helyzetben az ember azonnal a hazajutáson gondolkodik és/vagy a társa megkeresésén/megsegítésén, és nem kezd el romantikázni meg az alvásbeosztáson gondolkodni egy random házban.

  A szőke csaj odafekszik a halottak mellé, hadd harapják meg.
  A tibeti mester hátat fordít, hadd harapják meg.
  Térugró és erdőben, az avaron (!) tökéletesen zajtalanul közlekedő zombik…

  Áá.. Szóval szerintem rendkívül sok, dühítően buta megoldás volt ebben az egészben, kár is tovább sorolni, leírtátok mindet.
  Remélhetőleg a második fele ésszerűbb lesz.

  Mazsola - 2015. 12. 02. 14:18

  Snoopyzit30, ok, nem 6 év, csak 2, de akkor is, amit 1-2 évvel ezelőtt felfedezek (pl. hogyan lehet becsapni a zombikat), azt nem felejtem el, hanem alkalmazom amikor csak muszáj. Ezért örültem a félévadzáró végének, hogy ismét előjött az a bekenős ötlet.

  Nok3dli - 2015. 12. 02. 14:31

  Egyébként a link végén vagy szavazás, kinek melyik évad tetszett a legjobban:
  Meglepően az emberek felének ez az évad. Első 4 évad kb egyenlő arányban megoszlóan kb 10-15%-ban…

  Endrito - 2015. 12. 02. 14:42

  Sajnos még nem kaptam választ, de megkérdezem még egyszer.

  A rastahajú szemüveges néger sráccal mi lett? Sok rész óta nem szerepelt.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 02. 16:27

  Mazsola: Amikor megtámadták őket, már elvezették a hordát, már elkanyarodtak, hogy visszamenjenek és akkor támadták meg őket. Daryl persze, hogy bemegy az erdőbe és tolja a motort, mert az erdő neki jóóó! :) Ja és megsérült és gondolom olyan messzire nem akar kerülni a többiektől sem.
  Azt, hogy veszekedtek az alvási beosztáson, hát hatalmas probléma, ők megtették, amit kell felcímkézték a házat Darylnek és vártak.
  A szőke csaj nem befeküdt oda, hanem beesett, csak bénán…

  Endrito: Nem mutatják, megvan valahol :)

  Amúgy a hangtalan, teleportáló zombikkal kapcsolatban, ritka az, hogy akit elkapnak, az csenben oson és teljes mértékben koncentrál, talán egyszer Beth-nél volt ilyen, de általában történés van, annak vége és gyorsan jön egy zombi, aki mintha hangtalanul jött volna, de igazából csak szimplán nem hallották, az meg hülyén nézne, ki ha te, mint néző hallanád és ő meg, mint szereplő nem, mert akkor az lenne a fő kérdése mindenkinek, hogy miért nem hallotta?! Bogozzátok ki :)

  Huess - 2015. 12. 02. 17:54

  Frank Darabont csilli-willi volt az 1×1 ben. Lehet hogy hülyeséget kérdezek: Ennek a gyereknek minden részben kiírták a nevét; mégsincs beleszólása a storyline-ba ??? Vagy mint Kirkman, kiégett ő is?

  állat - 2015. 12. 02. 18:05

  Darabont volt aki lefektette a koncepciót és az alapokat/ a sztorit képernyőre vitte (gondolom a szerződésben foglaltak szerint ki kell írniuk a nevét).
  A 2. évadban kirúgták, nincs már semmi köze sorihoz.

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 02. 18:08

  @Nok3dli:
  “Egyébként a link végén vagy szavazás, kinek melyik évad tetszett a legjobban:
  Meglepően az emberek felének ez az évad. Első 4 évad kb egyenlő arányban megoszlóan kb 10-15%-ban…”

  Ez már a 6. évad, abban a linkben csak az első 5 évadról van szó.Az egy januári cikk, tehát még az 5. évad felénél írták.

  Nok3dli - 2015. 12. 02. 18:24

  Snoopyzit30 – 2015. 12. 02. 18:08

  Bakker ezt hogy benéztem… :/ Shame! Shame!

  Huess - 2015. 12. 02. 20:40

  állat-köszi szépen; de nem kéne hagynia; minden más sorozat valahogy kikászálódott a szarból (pl. Lost, vagy a SOA) és most szívás

  dávid11 - 2015. 12. 02. 21:03

  Én azt mondom a Börtön lerohanása óta folyamatosan hanyatlik a sorozat. Csak addig tartott a képregény muníció vagy mi?
  Meg ez a borzaztó kiszámíthatóság nemcsak a karakterhalálokban hanem magában a történetben.
  1. Vándorlás,vándorlás
  2.Hopp találunk egy jó helyet híú remény a jövővel kapcsolatban maszlag
  3. Lerohannak a kóborlók- Aztán előröl kezdődik,vándorlás vándorlás….meddig megy ez így???
  Ezt már baszki 4x játszották el ha nem többször.
  De én tudtam Alexandriáról is már mikor beléptek oda Rickék hogy az is halálra van ítélve.(csak idő kérdése)
  Meg aztán az, hogy jaj csak a no name karakterekkel végzünk? Há mi ez már??
  Annyian vannak Rickék csapatába most már hogy rohadtul rájuk férne egy alapos ritkítás mer a főbb szereplők alig kapnak játékidőt.
  Pl gondolkodás nélkül ki lehet vonni a képből a Kormányzó mellet küzdő csajt(semmi értelme)Glent,Meggit,Tyreese húgát meg a vörös bajszú huszár bácsit. Meg sokan nem értenek egyet majd vele de szerintem Deryl is mehetne már.
  Új arcok kellenek a régiek helyett.
  És már KELL EGY CÉL! DE TÉNYLEG! Valahova akarjunk már eljutni! De ne megint egy biztonságos hely legyen a cél ami majd úgyis elpusztul.

  Mazsola - 2015. 12. 02. 21:37

  Nos, szerintem ebben az elképzelt világban a CÉL nem valami hely, hanem inkább csak egy állapot: maga a túlélés, húzva ameddig csak lehet, egészen az elkerülhetetlenig. Ilyen szempontból nem is a cél a lényeg, hanem maga az út, amin végigmennek “hőseink”, amit nagyon szép karakterfejlődésekkel lehetne bemutatni. Ez, a sok popcorn mellett nyomokban talán benne is van a történetben (erre lettek volna hivatottak a kitöltő-részek – csak sajna azok meg olyanok lettek amilyenek..)

  smok3 - 2015. 12. 02. 22:36

  Lehet ez a kérdés már volt (nem akarom elolvasni az összes TWD kommentet elolvasni az oldalon), de :

  Miért kell levágni az emberek végtagjait, ha megharapják őket? Normál zombis filmben ugye így kapják el a zombi vírust, de itt alapból fertőzött mindenki. Vagy a zombik nyála valami katalizátorként működne?

  Enzo - 2015. 12. 02. 23:19

  @smok3:
  Mindenki akárhogy hal meg, zombi lesz.
  Viszont a zombiharapásból mindig következik a láz és a belehalás, tehát akkor gyakorlatilag a végtaglevágással “elhalasztják” a problémát.

  Nok3dli - 2015. 12. 03. 09:35

  dávid11 – 2015. 12. 02. 21:03

  Ezt asszem winnie már többször levezette, de a lényeg, hogy alap esetben két lehetőség van. Vagy maradnak valahol, vagy vándorolnak.
  Közben találkoznak emberekkel, azok vagy jók, vagy rosszak.

  Ezek között nincs más lehetőség.
  Ennyi évad után ezek természetes, hogy ismétlődnek. Van aki azért fanyalog, mert már megint egy helyben állnak, de ha elindulnak, akkor jönnek azok akik szerint már megint csak vándorolnak…
  Az emberekkel való találkozások során ugyanez a helyzet.

  Amik variálhatóak azok a problémák amikor közbe jönnek (pl. egy torony véletlen eldőlése) és az emberek motivációi.

  tghooker - 2015. 12. 03. 09:37

  Bennem felmerült az a gondolat is, hogy miért nem mennek vissza a börtönbe? Normálisan, tankcsapda-szerű akadályokkal, karókkal, árkokkal biztonságossá tudnák újra tenni. Részlegenként lezárható lenne. Nincs központban, alapvető szabályokat lefektetve simán működtethető lenne a “minitársadalom”…
  Vagy csak simán keresnének egy másik börtönt a környéken…
  Én nem fogom kaszálni a sorozatot, mert végig agyalok, hogy mit lehetne másként csinálni és nekem ez jó :)
  Idősíkról már esett szó, földrajzilag mennyit mozoghattak jobbra-balra? Van valami térkép róla?
  Atlantából indultak és korábban mintha elhaladtak volna Washington mellett (ami Atlantához képest északkeletre van). Most akkor a főváros környékén járhatnak?

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 03. 10:58

  tghooker

  Atlanta és Washington D.C. között 1000 km van. 2 éve vándorolnak, még ha figyelembe vesszük azt, hogy mentek Atlanta környékén is pár kört, akkor reális lehet, hogy megtették azt az ezer km-t. De Washington D.C. mellett elmentek, szóval valahol ott lehetnek a környéken.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 03. 11:04

  dávid11: Akkor most az lesz az újdonság, hogy bár lerohanták a helyet, de megmentik majd és nem mennek tovább!

  tghooker: Messze van már a régi börtön. Újat lehetne, de ismétlés szaga lenne sokaknál.
  Földrajzilag kb 650-700 mérföldet haladhattak.

  _Peter - 2015. 12. 03. 13:41

  “Miért kell levágni az emberek végtagjait, ha megharapják őket?”

  Megharap a zombi, a sebtől jön a zombiláz, meghalsz, aktiválódik a vírus és bezombulsz. Ha karon, lábon van a harapás és azonnal levágják a végtagot, akkor a zombis sebet lecseréled egy “tiszta” sebre amitől szerencsével nem leszel zombilázas. Az amputáció is necces normál fertőzés és kosz miatt, de túlélhető ahogy Hershel lábával bemutatták.
  Kár kihagyták azt a ziccert, hogy valakinek a kézfejét megharapja egy zombi, gyorsan csuklónál lecsapják aztán kap egy kalózos kampókezet és úgy pusztítja a zombikat. Ollókezű Edward.
  Valamint örülnék ha a túlélés és harcok közben néha kitérnének hétköznapi problémákra is. Világvége idején milyen a fogászat, vakbél műtét kellene, tüdőgyulladás, arra se emlékszem mikor volt utoljára hogy igazán éheztek.

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 03. 14:42

  _Peter

  Daryl bátyjával ezt csinálták! Magának levágta, igaz nem harapás miatt,de neki olyan keze lett.

  _Peter - 2015. 12. 03. 15:44

  Emlékszem, csak Merle tök keveset volt. Igazán megtarthatták volna még hogyan illeszkedik be a jók közé.

  Quantumleap - 2015. 12. 03. 17:02

  Én valami olyan flashback epizódot néznék meg valamelyik szereplővel, ami még a járvány kitörése előtt játszódik. Például Michonne, neki csak keveset tudtunk meg a múltjáról, és őt -fekete lévén- nem is kellene annyira maszkírozni szerintem. :)

  fireblade - 2015. 12. 03. 18:08

  @Snoopyzit30:

  Azt ne emlegesd az a sorozat egyik leggázabb hülyesége volt :)
  érdekes ez a hétköznapi problémák mennyire feledve vannak..sokan írták, talán Winnie is, hogy kit érdekelne egy zombis sorozatban hogy a nők mikor kapnak mikuláscsomagot?:) meg fáj a foga, vagy hasmenése van?:)
  honnan van wc papír meg tampon..meg akármi :)
  de egyrészt az az érv hogy kit érdekelne ez?
  de szerintem lehetne rá építeni valami megoldandó problémát..beszerzési izgalmakat..
  ne mindig az legyen a történet, hogy jön egy random világvége szupergonosz csapat, akiket megint le kell nyomni..és bebizonyítani hogy Rick a király :)

  tghooker - 2015. 12. 04. 09:45

  @fireblade
  Ezen agyalok én is. Nem kell mindig gonosz csapatot vizionálni, elég lenne néhány fős gonosz társaság is egy-egy beszerző túra során vagy csak simán zombik.
  Lehetne akár létező térkép alapján is felderíteni az adott területet. Pl. nem emlékszem, hogy lenne-e közöttük szemüveges ember. Ezer féle dolgot lehetne beszerezni, gyereknek pelenkát, drogosnak tűt :D, nőknek – már korábban említettem – tampon/betét, géz, sebtapasz, ceruzaelem a dildóba :D, borotvahab, akármi :D
  Ja és legyen több szakállas ember, ki a f@szom fog a világvége után folyamatosan borotválkozni? :D

  Soldierdsgn - 2015. 12. 04. 11:38

  fireblade: Szerintem tampont és klópépört is úgy szereznek, ahogy anno Judithnak pelenkát, meg tápszert, de felesleges erre kitérni képi világban szerintem, mert el lehet képzelni, hogy emberek portyáznak ilyen cuccokért. Amúgy kicsit másképp de volt róla szó, hogy a csoki az fogyó termék és porciózzák, mert kevés van. (Carol sütije)

  tghooker: Egy ilyen kolóniában szerintem sokan adnak a megjelenésre, mert sok más dolguk nincs is, ahogy ez eddig látszott legalább is, és szerintem a gonoszok is szokták a rambókést az arcukhoz szorítani, hisz az igazi férfi machete-val fazoníroz :)

  Amúgy anno voltak beszerzős részek, nem annyira sok, de volt már rá példa, a fent említett pelus/tápszer, meg a gyógyszerkörút… Bobnak kocsmatúra :)

  gyerecske - 2015. 12. 04. 11:56

  tghooker – 2015. 12. 04. 09:45

  Most komolyan hány részen keresztül néznéd, ahogyan budipapírt meg tampont mennek keresgélni a lepukkant kisboltokban? :-)

  tghooker - 2015. 12. 04. 12:59

  @gyerecske
  Nagyon sokáig :D
  Jellemábrázolásnak is fel lehetne fogni ezeket. Apró kis kamaradrámák, ahol a beszerzőcsapat néhány tagjáról lehetne megtudni plussz infókat, izgalmas jelenetekkel megspékelve és természetesen a Zewa támogatásával, mert csakis háromrégetű papírt szabadna beszerezniük abból is az aquatube-ot, hogy a retyón le tudják húzni a gurigát :D

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 04. 14:11

  @fireblade: “Azt ne emlegesd az a sorozat egyik leggázabb hülyesége volt :)”

  Arra mondod, hogy Merle levágta a saját kezét és utána a keze helyén kés volt?

  smok3 - 2015. 12. 04. 15:23

  ezeket a hétköznapi dolgokat pár poénos jelenetbe szerintem is be lehetne rakni, pl. egy boltban lootolás közben valamelyik pasi levenné a polcról a tampont majd egy kétdekást, mondván azokon a napokon csak így lehet elviselni (mint ahogy az állítólag megtörtént sztoriban is volt) :D

  sepörd - 2015. 12. 04. 22:04

  jogos, a 6×5-nél egy sima beszerzőutas rész is sokkal jobb lett volna.

  Quantumleap - 2015. 12. 05. 03:28

  Másutt már írtam, hogy én egy olyan részt is megnéznék, ahol a szereplők zenét hallgatnak és/vagy filmet néznek. (Alexandriában nyilván mindkettőre lenne mód.) És menne a filozofálgatás, hogy mennyire fura, hátborzongató érzés, hogy akiket hallanak, illetve látnak, azok mind halottak. Esetleg az is kiderülhetne, ki mennyire volt netfüggő a járvány előtt. És ilyesmik. Tehát bőven lenne lehetőség arra, hogy ne csak a túlélni próbálást láthassuk.
  Ez a félévadzáró amúgy übergyenge volt, semmi izgulást nem váltott ki bennem. Meg se halt senki az alapszereplők közül, pedig ugye vártuk.

  gyerecske - 2015. 12. 05. 10:00

  “Meg se halt senki az alapszereplők közül, pedig ugye vártuk.”

  Ennek én pl örülök, mármint hogy szakítottak a kiszámíthatósággal.

  Quantumleap - 2015. 12. 05. 11:41

  gyerecske:

  Kiszámítható? A 3.évad vége (Andrea) óta nem halt meg senki alapszereplő.

  Noxi - 2015. 12. 05. 16:13

  Sokan nem szeretik a kis srácot a TWD nézők közül, de nem tudom emlèkeztek e rá, hogy anno Carl is az eleinte milyen volt?
  Sokan kívntuk a pokolba….
  Én inkább attól tartok, hogy ez a gyerek is ön és közveszélyessé válik, mint az a kislány ( a nevére már nem emlékszem.)
  Amúgy engem lekötött ez a rész és várom a következőt is. Az is tény, hogy amikor udvarias zombik kopogtatnak az ajtómon, valószinűleg nem fent az emeleten elmélkedem az élet dolgain. Az ott lakó családból szerencsére senki nem szimpi, így nem aggödom amiatt, hogy a kis gyökér gyerek ” anyu, anyu” ismételgetése megöli e őket? Rickért és a családjáért aggódom csak és persze Michonert.
  Carolt nagyon csípem, remélem nem lesz semmi komoly baja.

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 06. 12:00

  Elkezdtem újranézni a sorozatot, 2. évad felénél járok. Hát azt kell mondjam, hogy az volt az a sorozat, amibe bele lehetett szeretni. Semmi kiszámíthatóság, a viszonylag sok szereplő jól mozgatása, komolyabb párbeszédek (akkor még volt Dale és Hershel), filozofálgatások. Az 1. évadban volt jó pár poén, de még a 2. évad elején is. A feszültség jól volt adagolva, nagyon egyben volt a sorozat. Voltaj WTF pillanatok. Shane feláldozza Otist, aztán a pajtában gyűjtött kóborlók, amikről Glenn tudomást szerez, de Maggie megkéri, hogy ne mondja el, majd Glenn ezen gyötrődik. Daryl keresi egyedül Sophiát, támogatja Carolt. Kiderül, hogy Sophia a pajtában van (hatalmas pillanat). Kiderül, hogy Lori terhes, de vajon kitől. A 2. évadzáró az a top 3 részben benne van, Shane halála, plusz ahogy elesik a farm zseniálisan megcsinálták. Kb. 20 dolgot lehetne kapásból mondani, ami jól volt megcsinálva, ahhoz képest az 5. és 6. évadból kb. 5-öt ha lehetne mondani, pedig az 1-2. évadok még rövidebbek is voltak. Egyszerűen össze sem lehet hasonlítani a mostani részeket, azzal ami akkor volt.

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 06. 12:03

  Quantumleap

  Hershel és Beth azért már elég alapszereplők voltak.

  Quantumleap - 2015. 12. 06. 14:21

  Snnoopyzit30:

  alapszereplő=első évad óta jelen lévő szereplő

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 06. 16:16

  Quantumleap

  Az első évad csak 6 részes volt, szóval onnan már nem sokan maradtak…

  Sheen - 2015. 12. 06. 20:54

  Hershel teljesen hülye volt, Dale meg a gülü szemeivel rá volt indulva Andreára (aki szintén hülye volt, majdnem agyonlőtte Daryl-t). Nálam ott indult be a sorozat amikor ezek kiestek, meg utánuk még pár felesleges de annál idegesítőbb szereplő (Lori, Tyreese, T-Dog). A sorozat egyre jobb, sajna néha visszahúzzák ilyen Morgan félékkel. Az utolsó évad nálam mindent visz, aki hülye azt meg sem kell ölni úgysem él sokáig, Rick mondta és lám. Hamar igaz lesz ez a bakelitlemez mániás kisgyerekre meg a seprűnyél fetisiszta Morganre is. Alakul ez gyönyörűen.

  venndi - 2015. 12. 06. 22:57

  Egy kérdésem lenne, van egy zeneszám, ami nagyon emlékeztet egy sorozat, szerinte a TWD egyik epizódjában volt talán? Vagy valami más zombis sorozatban?
  Ime a zene https://www.youtube.com/watch?v=d5xEd2dCIMw

  venndi - 2015. 12. 06. 22:58

  ^rögtön az elejétől hallható dallamra gondolok

  fireblade - 2015. 12. 07. 02:28

  @Snoopyzit30:

  pontosan…ritka hülyeség volt, még ebben a sorozatban is :)

  Quantumleap - 2015. 12. 07. 18:04

  Snoopyzit30:

  “Az első évad csak 6 részes volt, szóval onnan már nem sokan maradtak.”

  Rick, Carl, Carol, Daryl, Glenn, + Morgan

  Ha valakinek el kell haláloznia közülük ebben az évadban, valószínű az utolsó kettő közül lesz.

  Sheen - 2015. 12. 07. 18:33

  Az első évadot is Morgan húzta le, egy siránkozó szentimentális alak volt aki a fia életét is kockára tette azért, mert képtelen volt lelépni a halott asszonya miatt. Rick adott neki fegyvert is hogy hello, ezzel védekezz. A rádió használatára sosem jött rá, később átment teljesen becsavarodottba. Aztán gyalulta le a rettegő túlélőket amíg a sajtkészítő azt nem mondta neki hogy hello letompitottam a botod végét, túl hegyes volt, menj fejd meg a kecskét inkább. A kecskére persze nem vigyázott mert helyette úgy döntött, buddha lesz. Most fekszik mert egy W betűs farkasember tarkónvágta összekötözött kézzel.

  Egyszóval: egyértelműen megdöglik a folytatásban, sőt, remélem csak a tizenhatodik évadban lesz egy 15 másofperces flashack hogy hogyan történt. Glenn meg Carol, hát ízlések és pofonok, ők engem nem zavarnak.

  gyerecske - 2015. 12. 07. 22:54

  Quantumleap – 2015. 12. 05. 11:41

  “Kiszámítható? A 3.évad vége (Andrea) óta nem halt meg senki alapszereplő.”

  Úgy értettem, hogy mindenki azt várta hogy kinyírnak valakit majd az “alapszereplők” közül és mégsem történt meg.
  A legnagyobb gondom a sorozattal, hogy nem igazán sikerült fontosabb új karaktereket behozni, akikért lehetne izgulni, érdekel a sorsuk, hogy túlélnek vagy meghalnak.

  Soldierdsgn - 2015. 12. 08. 09:08

  Zenét többször is hallgattak, asszem a farmon is, de Woodburryben is, a technokocsiban és most a gyerek is hallgatta azt a rettenetet :)

  Az h kiszámítható, h mindig egy “főbb” karakter hal meg félévad- és évadzárókban az most is megdőlt, azt hitted, hogy igen, de nemm! :D

  Snoopyzit30: Sokan a második évadból Hershel és Rick kocsmajelenetét is kiemelik :)

  gyerecske - 2015. 12. 08. 09:40

  “Az h kiszámítható, h mindig egy “főbb” karakter hal meg félévad- és évadzárókban az most is megdőlt, azt hitted, hogy igen, de nemm! :D ”

  Na jó ez lehet, hogy így van. :-D

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 08. 10:07

  Soldierdsgn

  Igen, az a rész is jól sikerült. Most hogy újranézem az egészet és már a 3. évad felénél járok, még mindig tartom, hogy az 1-3. évad mindent visz. Pedig akkor a Woodburry-s dolgokat néhol unalmasnak vagy erőltetettnek találtam, most jó nézni, mert van összehasonlítási alap Alexandriával. Woodburry-ben is egy álomvilágban éltek az emberek a piknikekkel meg a megrendezett harcokkal a zombiarénában, pedig tudták, hogy vannak zombik, ahogy az alexandriaiak is, de mégsem tudnak harcolni és tulajdonképpen nem is vágják, hogy mekkora veszélyben vannak. Még mindig tartom, hogy a szereplőket is jobban mozgatták. K..va sok szereplő volt és mégis mindenkinek jut tér, meg vannak írva rendesen a dialógusok. A Woodburry-s csatajelenetek is sokkal érdekesebbek, megkoreografáltabbak. Jó nézni a sorozatot, de tényleg.

  Snoopyzit30 - 2015. 12. 09. 08:50

  Arra emlékeztek a 3. évad végéről, hogy Carl simán kinyírt egy fiatal srácot, aki át akarta adni a fegyverét? Még utána Hershel mondta el Ricknek, hogy ez netto gyilkosság volt. Amikor Rick szembesítette vele Carlt, ő komolyan levezette, hogy erre megelőzésként volt szükség és felsorolta, hogy hány embert nem öltek meg eddig, akit meg kellett volna és elsorolta a társaik neveit, akik emiatt haltak meg. Hát erre Rick köpni-nyelni nem tudott. Szóval Carl is ölt már embert.

  El Presidente - 2015. 12. 09. 12:12

  Hát ez tényleg ritka redva rész volt…Ezek a probléma-előrejelzések, mint Morgan moralizálása miatti W-s köcsög kiszabadulása, hát majd kitéptem a hajamat.Aztán, a kisgyerek is rohadtul idegesítő, a tesója még nagyobb, reméltem Coral jól fejbelövi, de nem, még azt se.

  Ebben az évadban az első epizódon kívül számomra minden rész rossz volt.Már a negyedik évad közepétől kezdem unogatni a sorozatot, sokszor felbas/zom magam rajta, de ennél az epizódnál kezdtem komolyan elgondolkodni azon, hogy abbahagyom.Lassan Darylen kívül mindenkit unok vagy utálok, és a Glenn meghal/nem hal meg című cselük a leginkább övön aluli volt szerintem, a Walking Dead történetében.

  1/10

  Larvin - 2016. 01. 27. 10:03

  Daryl és Carol viszi a showt. Ricknél jobb vezetőt pedig nem tudnék elképzelni. Az újak közül Rositát bírom, de eléggé háttérbe szorul.

  Ide írd


  kötelező

  (kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

  Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz