login |

Rick and Morty: a 2. évad

2015. 12. 01. 21:30 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

A sorozat első évadjára bőven azt hittem, hogy Dan Harmon professzionális élete, miszerint kirúgták a Community-ből, rányomta a bélyegét a történetre, és amiatt lett sötétebb a humora, mint bárminek, amit eddig animációban láthattunk. Tévedtem.

rickmorty1

Mondjuk nem lehet mindent rá fogni, hiszen nem egyedül készíti a Rick and Morty-t, de a Community alapján szerintem elég sok köszönhető Harmonnak, talán pont a sorozat igazi mélysége, ha azt vesszük, hogy “Back to the Future-trollkodásként” született meg ez a sorozat.

Általános ajánlónak az első évados írásunk javasolt, szerintem a jelenleg futó sorozatok egyik legjobbjáról van szó. Simán ott van egy The Leftovers mellett, pedig animációs. A legdurvább az benne, ahogy áthágja a történetmesélési szabályokat, viszont mindig okkal teszi, nem random, szóval van rendszer a káoszban.

rickmorty2

Eszméletlenül kreatív a sorozat. Ez szolgáltatja a vicces részét, amikor az ember csak kapkodja a fejét a jobbnál-jobb ötletekre. Viszont ezt elég mély témák kibogozásához használják fel, olyan kemény érzelmi csúcspontokat szállítva, amit ritkán látni a legjobb drámákban is.

Konkrétan a második évadról azt tudom mondani, hogy semmiféle sophomore slumpot nem vettem észre. Maradt a darkosság, a rengeteg ötlet, az érzelmes csúcspontok csokra. Talán egyetlen rész volt gyengébb, de az csak a Rick and Morty-skálán nézve számít annak, és abban is éreztem azt a készítői frusztrációt, ami az öltönyösök felé irányult. Valójában még ez a gyengébb epizód is bőven ütötte az átlagos sorozatokat.

rickmorty4

Az egyedüli negatívum számomra az volt, hogy idén Morty nem kapott elég önálló gondolatot – talán ez a megfogalmazás jó rá. Nem járatták le a karaktert, vagy ilyesmi, csak nem voltak olyan momentumai, amelyek révén hozzá kerültünk közelebb.

Összességében a Rick and Morty 2. szezonja tovább pengette azokat a kemény húrokat, amit tavaly, és a kreativitásuk sem fogyott el út közben. Szerencsére már berendelték a 3. évadot, szóval úgy 2016-17 magasságában folytatódhatnak a “kalandok”, sőt, ezúttal még komolyabb cliffhangert is kaptunk az utolsó részben.

15 hozzászólás Ne habozz!

Vitto - 2015. 12. 01. 21:46

Imádom ezt a sorozatot a mélysége miatt… sok olyan húzás van benne, amin könnyen át lehet siklani, de ha egy pillanatra is elgondolkozik az ember akkor jön elő a sorozat igazi értéke, már a felszín is sokszor hoz wtf pillanatokat, de ami alatta van az tényleg nem hétköznapi. Egy animációs sorozattól meg főleg nem. Zseniális. 10/10

Degausser - 2015. 12. 01. 21:52

amikor kocsivá változik:DDDDDDDDDDDDD:D:DDD

Degausser - 2015. 12. 01. 21:58

ja és 10/10 ez az évad is. se nem gyengébb se nem erősebb az elsőnél, baromi stabilan tartja a színvonalat. az egyetlen negatívum számomra, hogy Rick ebben az évadban indokolatlanul sokszor madafakázza (és még sok más trágár jelzővel illeti) Mortyt, holott az első évadban max csak sokat hülyézte. Szóval itt ez nekem elég öncélúnak hatott csak, hogy még trógerebbé tegyék Ricket de nem annyira, hogy levonjon a pontozásból.

NLZ - 2015. 12. 01. 22:06

ˇ Spoiler (meglepő, tudom)

Nekem az jött le, hogy Morty kezd elborulni. Egyre durvább, agresszívebb, pl ahogy a nővérének beszól (pl Get your shit together), vagy amit Purge alatt hozott.
Most is vannak a megilletődései (pl tiny rick végén), de úgy érzem, hogy ez az eltolódás tudatos a készítők részéről. Legalábbis remélem, jó lenne látni egy ilyen, nem túl szembetűnő átívelő szálat.

De jah, egyik rész se sablonos, mindig van valami érdekes, és sok kiemelkedő és ütős rész is van.
Pl Unity vége (látom a humanben is nyomott hagyott, hogy onnan vette a képet), de a párterápiás rész is nagyon bejött, Beth és Jerry nagyon érdekes és szórakoztató volt a rész alatt.
Na meg az évadzáró végén is pazar élmény volt hallani a Hurt-öt.
Még a gyenge rész (Interdimensional Cable 2) esetén is volt felidézhető jelenet (Little Bits).

Szóval elismerésem a készítőknek, remélem az egy év szünet miatt még magasabbra kerül a léc.

ElPadre - 2015. 12. 01. 23:50

anno a commentcomon írta valamelyik újságíró, hogy amúgy merre van rick és morty terápiás csoport, mert a szezonzáró végén teljesen kiborult.

én csak azért nem, mert azt hittem, hogy mint tavaly, jön még plusz egy rész.

aztán amikor rájöttem, hogy nem, ennyi volt az évad, akkor én is úgy éreztem, hogy bizony kéne az a terápiás csoport.

whospeaking - 2015. 12. 02. 01:11

All of you have loved ones.
All, can be, returned. All, can be, taken away.

muhaddib - 2015. 12. 02. 01:26

Keep Summer safe…

tobias88 - 2015. 12. 02. 12:10

Maradt 10/10

LmFy - 2015. 12. 02. 12:42

Ha az előző évad 10/10 volt akkor ez 11/10.
Várjuk a következő évadot!

Riggins - 2015. 12. 02. 19:59

Minden hét levárósabbja.

kw_ - 2015. 12. 03. 11:36

zseniális. és nekem egyik rész sem volt kevesebb mint a többi. de a három kedvenc az a mini univerzumos, az esküvő és parazitás.
nagyon várom már az új évadot.

m76 - 2015. 12. 03. 22:20

Photography Raptor, Reverse Giraffe, meg Water T :-)

Az első évad simán csak fun volt, ez a második sokkal sötétebbnek tűnt, közelebb állt a Bojack Horseman stílusához.

elfeledettnick - 2016. 01. 03. 18:11

Hmm, kicsit más mint az első évad, és majdnem biztos vagyok benne hogy fogják feloldani a cliffhangert

Záró epizód eleje+vége furcsán összecseng, ha ehhez hozzávesszük hogy a doki ért az időutazáshoz… (egyik részben megbújt a time travel-doboz, na meg van ugye az a kristály) Most nem azért, de ezek után valahogy nem aggódom.

Edrick - 2016. 08. 12. 11:16

NLZ: “Nekem az jött le, hogy Morty kezd elborulni. Egyre durvább, agresszívebb, pl ahogy a nővérének beszól (pl Get your shit together), vagy amit Purge alatt hozott.
Most is vannak a megilletődései (pl tiny rick végén), de úgy érzem, hogy ez az eltolódás tudatos a készítők részéről. Legalábbis remélem, jó lenne látni egy ilyen, nem túl szembetűnő átívelő szálat.”

Nekem is ugyanez az érzésem, kezd szépen lassan fokozatosan egyre sötétebbé válni, simán lehet, hogy összekötik valahogy az Evil Morty-val.

Most fejeztem be, de nem tudom leírni, mennyire szeretném azt a harmadik évadot. A kritika minden szavával egyetértek, az egész sorozat hihetetlen 11/10!

Sawyer - 2018. 05. 24. 20:19

Az első évad nagyon bejött, bár az érdekes helyek/lények vitték, nem a karakterek vagy a humor, de ez a második évad nálam nem talált be.
A humor nagyon gagyi, a káromkodások sokszor öncélúak, és nem tetszett, hogy most már az egész család majdnem minden részben belekeveredett a dolgokba. És túl sokat mutatnak más univerzumokból, bolygókból, jobban bejött, mikor az évad többsége a Földön játszódott.

Míg az előző szezonban majdnem mind megnyert, itt csak a parazitás és a bűn éjszakájás tetszett, talán még svungi-tehetségkutató. Az évadzárótól sem ájultam el, a család tagjai külön-külön jók, együtt nem.

Az első erős 9/10, ez csak 5/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz