login |

Married: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 12. 02. 16:30 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

A végül egészen kikupálódott The Jim Gaffigan Show után egy újabb nyári komédiát említsünk meg, főleg, hogy a Married nemcsak az éppen aktuális szezonját tudta le, hanem sajátmagát is, hiszen az FX elkaszálta.

Végülis mondhatom, hogy megérdemelten, mert a második szezonban sem volt képes állandó minőséget hozni, eléggé hullámzott, amire jó példa volt a közepesen gyenge évadnyitó utáni remek 2×02, majd az azonnali középszerbe süllyedés. Az évadban végig így váltogatták egymást a gyengébb, a közepes és a jó részek.

Married-2

Nyilván azok voltak a legjobbak, amikor a fő házaspár és azok tipikus problémái (osztálytalálkozó, tornaverseny) álltak a középpontban (Judy Greer és Nat Faxon együtt majdnem minden jelenetet feldobott), még akkor is, ha ők külön utakon mozogtak. Ekkor általában a kiemelt mellékszereplők és az epizodisták is sokat hozzá tudtak tenni az összképhez.

Valahol sajnáltam, hogy a munkahely jobban előtérbe került és a gyerekekre kevesebb idő jutott, de persze ez lehet, hogy csak annak köszönhető, hogy csak akkor játszották meg a készítők a teljes családra koncentráló részeket, amikor tényleg valami nagyon érdekes jutott eszükbe. Kár, hogy ezt az elvet már nem alkalmazták a mellékszereplőkre.

Married-1

A kritikus hozzáállásom javarészt ugyanis annak is köszönhető, hogy hiába működött nagyon sokszor Russ és Lina, amikor AJ külön szálat kapott, akkor az általában utólag tekerős lett volna. Amikor Brett Gelman karaktere ott volt Russ-ékkal, semmi gond nem volt, külön viszont, bármennyire is rendben volt az új kapcsolata, nem sokat adott a sorozathoz.

Sőt, el kell ismernem, hogy odáig süllyedtem, hogy idővel tekerős is lett a Married, mert az utolsó részekben a Farmer Todd-szál számomra olyannyira irritálóan unalmassá vált, hogy már a Russ és AJ közötti párbeszédek sem érdekeltek, szóval a könyvkiadás és a színdarab huss, ment a levesbe.

Married-3

A központi kapcsolatot azért néztem volna szívesen tovább, de valamiért annyira erőltették a Married esetében a kábeladóktól megszokott tematikát, hogy egyértelművé vált, hogy hiába éreztem a potenciált a sorozatban, sosem az volt a cél a készítők részéről, hogy azt az általam kívánt irányba aknázzák ki.

Kár a Married-ért, még akkor is, ha a 3. évadra lehet, hogy nem maradtam volna. Így egy olyan komédiaként fog megmaradni bennem, ami lehetett volna nagyon jó is, de azért a közepes átlagszínvonal ellenére is hozott néhány elég emlékezetes poént.

1 hozzászólás Ne habozz!

Dylan - 2015. 12. 03. 10:43

Nem hagyhatom így komment nélkül ezt a búcsúposztot. Én nagyon szerettem a Married-et, bár ehhez az első évad nagyon sokat adott hozzá, ott nagyon rendben voltak a dolgok, még a zene is telitalálat volt, amit aztán zeneszerzőstül lecseréltek…

Judy Greer és Nat Faxon minden dicséretet megérdemel, ez nem rajtuk múlott. Amikor kaptak jelenetet, és jó szituációkba hozták őket, brillíroztak. A lejtmenetet valóban AJ hatalmas mellékszála hozta be, én szerintem ezek a 20 percek úgy működtek volna jól, ha a többiek csak asszisztálnak, ahogy az a sorozat elején volt. Egyszerűen kevés volt az anyag a mellékszálban, ami sajnos annyira nem is volt mellék…

Ha bárkinek van ideje, és összevágja a sorozatot egy 90 perces filmre, csak Russ és Lina jelenetekből, nagy pacsit kap tőlem :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz