login |

Survivor – 31×12: Chopping block

2015. 12. 03. 20:03 - Írta: winnie

32 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Célegyenesébe fordult a Survivor 31. évadja, és ez azt jelenti, hogy most már illene elfoglalni a pozíciókat, amik jó esetben kitartanak a végéig. A 31×12 végére heten maradtak, jövő héten már csak hatan zárják a részt, hogy a dupla fináléra…, hmm. Valamit rosszul számolok?

Survivor - 31x12-00

Mindegy. Célegyenes. A tovább mögött spoilerek.

Joe esett ki. Hmm, lehet, hogy a felvezetésben már az is spoiler volt, hogy ezúttal nem áradoztam a részről?

Survivor - 31x12-000

Nyilván nem lehetett sok mindenről áradozni a kiszavazás kapcsán, hiszen tudtuk, hogy valamikor sor kerül a papírforma kiszavazásra, bár a lányszövetség kifejezetten komoly fenyegetést jelenthet, akár valós, akár nem. De úgy tűnik, hogy Joe még nagyobb veszély volt.

Persze így sincs lejátszva még minden, hogy a nemek aránya 4/3, hiszen az idolokkal nagyot lehet kavarni, főleg akkor, ha az idolos elhiszi, hogy másnál nem lehet idol és nem készül fel minden eshetőségre.

Survivor - 31x12-07

Viszont hiába volt papírforma a rész, a készítőknek “szerencséjük” volt, mert egyrészt pont mostanra lettek időzítve a loved one-ok (bocs, de én feltétel nélkül szeretem ezeket a látogatásokat (az érzelmi faktor miatt és a plusz karakterréteg is pozitív), max a jutalom nem mindig érdekes), Joe pedig elég durván kitikkadt a védettség játék közben.

Szerencsére nem lett baja, viszont cserébe a többiek látták, hogy a maximumon túl képes produkálni a challenge során, szóval meg is ásta a sírját. Ezt ő is tudta, és le a kalappal, hogy azért próbált tenni ellene.

Survivor - 31x12-17

Van egy olyan érzésem, hogy mostantól fogva nem lesz olyan sok variációs lehetőség, bár már várom, hogy milyen felállással mennek neki a top6-nak, amikor is még lesz lehetőségük egy egálos szavazást produkálni.

Survivor - 31x12-01 Survivor - 31x12-02 Survivor - 31x12-03 Survivor - 31x12-04 Survivor - 31x12-05 Survivor - 31x12-06  Survivor - 31x12-08 Survivor - 31x12-09 Survivor - 31x12-10 Survivor - 31x12-11 Survivor - 31x12-12 Survivor - 31x12-13 Survivor - 31x12-14 Survivor - 31x12-15 Survivor - 31x12-16  Survivor - 31x12-18 Survivor - 31x12-19 Survivor - 31x12-20 Survivor - 31x12-21 Survivor - 31x12-22 Survivor - 31x12-23 Survivor - 31x12-24 Survivor - 31x12-25 Survivor - 31x12-26 Survivor - 31x12-27 Survivor - 31x12-28 Survivor - 31x12-29 Survivor - 31x12-30

32 hozzászólás Ne habozz!

Rodney - 2015. 12. 03. 20:28

Így van, az évad színvonalában, főleg a múlthét után ez az epizód gyengébbre sikerült. Nyilván számunkra sokkal érdekesebb lett volna, ha Joe még marad, de teljesen logikus volt a kiszavazása. Viszont, hogy mellette Abi neve merüljön csak fel, ez számomra valami hihetetlen.

Kelley és Keith profitált talán a legjobban az epizódból, de az a nagyobb kérdés, mi lesz ezután. Potenciális swing szavazatok és két idol bőven elég némi kavaráshoz. Az eddigiek alapján a Jeremy-Kelley-Spencer hármasból kellene győznie valakinek.

Érdekes, hogy az előzetes után ugye tudtuk, hogy sérülés vagy valami hasonló lesz, és mindenki mondogatta is, mennyire veszélyes, ha tizenlábról egy fadarab esik a fejedre, milyen rosszul tervezett challenge, stb, erre egész más történt.

u.i.: figyeltétek, Kelly kiesése után Wentworthből Kelley lett még Jeffnél is ;)

Gumbo - 2015. 12. 03. 20:30

Keith-től mi volt az a Tasha szavazat?

Riggins - 2015. 12. 03. 20:42

Joe-nak mennie kellett, még ha a fiúk félnek is a lány4-estől (ahogy Spencer mondta) akkor is be kellett ezt vállalni, hiszen ha 3 lány maradt volna, Joe-nak az az érdeke, hogy hozzájuk csapódjon, őket sokkal könnyebb legyőzni a maradék 4 versenyen.

Tasha mint swing vote nagyot dönthet legközelebb. Neki nem éri meg tovább Jeremy-vel és Spencerrel maradni, ellenük biztosan kikapna a döntőben.

Benne van, hogy jövő héten dupla eliminációs rész jön.

Risi92 - 2015. 12. 03. 20:45

érdekes rész volt, de talán a merge óta ez volt a leggyengébb – bár még így is simán élvezetes. igazából az a vicces, hogy Kimmi annó Monicát a girls alliance miatt szavazta ki (emlékeztek?!:D) most meg ő szervezi ugyanezt.. lehet időzítés kérdése az egész? amúgy örülnék, ha sikerülne a girls alliance, de Tasha akkora egy ******* hogy biztos nem fog. sose szerettem, ezekután se fogom, mert már látom magam előtt, hogy a fiúkkal fog szavazni, bár ugye ott van még Kelley idolja, azzal még kavarhat. aztán lehet rosszul olvastam eddig őt, és mégsem. de szerintem túl gyáva hogy dobbantson a fiúktól. aztán az is lehet, hogy Spencer dobbant és áll át a lányokhoz, hogy kitegyék Jeremyt. fogalmam sincs. :D

Rodney-val egyetértek, a három közül lesz valamelyik a győztes. Keith esélytelen, Abi úgyszintén (de a gonoszkodásai miatt remélem végig viszik őt), Kimmi néha néha megmutat valamit, de kb 2-3 rész kívételével még confessionalt se kapott így kihúzható. szóval maradt Jeremy, Kelley és Spencer… plusz Tasha, de nekem ő annyira gyenge valamiért, hogy szintén kihúznám.

Gumbo: semmi. Keith annyira fogalmatlan, hogy hihetetlen.

yuuki - 2015. 12. 03. 20:59

Hát mit ne mondjak, kis híján besírtam, hogy Joe esett ki – és velem együtt még szerintem pár millió néző, de várható volt. Remélem, azért a 100 ezret majd megkapja, na. :)
Azon elcsodálkoztam mindenesetre, hogy pont Abit szúrták ki, mert mostanában teljesen szolid és nem hinném, hogy túl nagy fenyegetést jelentene akárkire nézve. Persze kívülről nyilván másképp néz ki a dolog, de nem hinném, hogy túl sok jury vote-ot kapna a végén, bárki mellett álljon is.
Keith Tasha-szavazatán mondjuk felröhögtem. Ő az, aki folyamatosan el van veszve, kb le is szarja, csak őt hagyják békén. :D Egyébként hatalmas fejlődés tőle, hogy az előző évad folyamatos köpködése után idén mennyire visszafogja magát. :D
Hát innentől kezdve Jeremynek szurkolok, nincs mese, bár neki sem túl sok sansza van úgy nézem, a csajzónából meg egyértelműen Wentworth.
Ja és Tasha essen már ki, a jó ég áldja meg.

Natale - 2015. 12. 03. 21:08

Keith szavazata… Ilyenkor nem kezd el gyanakodni hogy na de sracok, miert mondtatok nekem hogy Tasha, ha senki mas nem is szavazott ra?

Kar hogy Joe kiesett, de persze eselye nem volt a gyozelemre, elobb-utobb valami challenge-et elrontott volna. Kicsit megis kar hogy egy ilyen serules miatt kellett mennie, kivancsi lettem volna hogy a dontoben mire lett volna eleg ez a fajta teljesitmeny. Az S30 szerint eleg sokra, de ott azert komoly taktika is tarsult hozza, Joe kiszavazasat is Mike hozta ossze, es csak azutan kezdett el mindent megnyerni.

Szinte biztos vagyok abban hogy Spencer fog nyerni. Olyan szepen van felepitve az evad elejetol az a szal hogy o most mennyire meg fog valtozni es mennyire masodik esely, plusz most a baratnoje es az I love you sztori is, szepen el van rejtve a tortenet a vagasban. (Aztan jovo heten kiesik, ki tudja. Es ott van Jeremy terhesfeleseg-mindjartapalesz-tuzolto sztorija is. Es tenyleg ok ketten a legerosebb jatekosok, megerdemelne mind a ketto.)

wondorog - 2015. 12. 03. 21:12

Ez olyan kötelező rész volt Kelley dupla sikerének viszont örültem.
Keith szavazata WTF, meg egyelőre nekem a poszt első bekezdése is nagy kérdőjel, mert fináléra 5-en szoktak maradni, így meg ha nem húznak semmit váratlant, vagy valaki nem sérül le/száll ki valamiért 6-an maradnak, érdekes.

Rodney - 2015. 12. 03. 21:32

Keith szavazata valószínűleg azért Tasha, mert nem akart sem Joe-ra, sem Abi-ra szavazni. Előbbivel nagyon jóban voltak, sokkal jobban, mint ahogy azt az epizódokban mutatták, azzal meg tudjuk mi történik, aki Abira szavaz. Persze nem biztos, hogy jó lépés volt, de nem olyan random vote, mint amilyennek sokan látják.

Thomas - 2015. 12. 03. 21:49

Nagyon durva volt, ahogy összeesett Joe! Jó, nyilván nem lesz semmi baja, vigyáznak rájuk, meg le se adnák szerintem, de akkor is ijesztő volt látni. Onnantól már elég egyértelmű volt, hogy ő fog menni, mondtam is, hogy olyan a világon nincs, hogy eladja Abit magánál nagyobb veszélynek:) Azért veszély, mert mindenki a döntőbe akarja vinni? Erre sem hiszem, hogy sokan hivatkoztak eddig.

Nagyon örültem, hogy Kellie védettséget szerezett, így most kivételesen nem kellett izgulnom:) Bár annak nem örültem, hogy a rewardot megnyerte, mert abból általában több hátrányuk szokott származni, mint előnyük, én a helyükben tutira direkt nem nyernék meg egy sem ilyen “válassz még pár társat”-típusú nyereményt, mert ez mindig veszélyes. Most talán nem lesz baj belőle, szerencse, hogy négyet vihetett a hétből (volt már ilyen valaha? ennek épp az lenne a lényege, hogy a többség összefoghasson azok ellen, akik rewardra mentek, nem?) de az biztos, hogy Spencer elégedetlenkedett egy sort.

Ha maradunk ezen a lányok a fiúk ellen vonalon, akkor sajnos Tasha lesz a mérleg nyelve a jövő héten, és fogalmam sincs, hova fog állni, bár azt csak belátja, hogy Spencer és Jeremy ellen nem tud nyerni a döntőben, de ettől még Kelley simán megjárhatja. Remélem megint jó időben tudja kijátszani az idolját, és valahogy beverekszi magát a döntőbe. És igen, vagy dupla kiszavazás lesz a jövő héten, vagy valaki megsérül! De már régóta néztem, hogy kell még egy dupla kiesős rész valamikor, mert 20-an kezdték. Csak nem akarnak már négyes döntőt, én speciel utálom, hogy mindenhol egyre többen vannak a döntőben, már a TAR-ban, DWTS-ban, Voice-van is folyton négyen… Vissza az 1 vs 1 döntőket, abban van az igazi dráma!

A családtagok látogatása nekem amúgy elég unalmas szokott lenni, most meg aztán pláne jó sok idő elment azzal, hogy könnyes szemmel ölelgették egymást:) Na mindegy, azért megnézem, de helyette meg egy csomó jobb jelenetet kivágnak, most is elég kapkodós lett miatta a rész.

weingartia - 2015. 12. 03. 23:50

Tasha nekem is nagyon unszimpi. A srácokban jobban megbízik, viszont a lányokkal a döntőben nagyobb eséllyel győzne. De szerintem a pasiknál fog maradni (remélem).
Joe meg nem csoda, hogy összesett: kb. mindent izomból old meg. Ha figyeltétek a mostani challenge-nél Keith a váltásoknál magához szorította a rudat, Joe végig bicepszből tartotta az egészet. Brutálisan erős, csak nem tud spórolni. :)

nadivereb - 2015. 12. 04. 00:05

Hát én meg pont nem szeretem a loved one részeket. Túl leplezetlenül hatásvadász, idegen test az egész műsorban. A nyakbaomlós-sírósrívós részeket általában áttekerem, most is.
A girl alliance amúgy azért lenne érdekes szerintem, mert mind a négy lány okkal hiheti, hogy ő nyerne – és szerintem a jury se tudna egyértelműen dönteni. Akkor pedig lehetne egy izgalmas final tribal, olyan rég nem volt már.

CyClotroniC - 2015. 12. 04. 01:27

Szerintem Keithnek nem szólt senki, hogy kire kéne szavaznia, de a csajok, mert 4 főben gondolkodtak, se a trió, szóval autopilot ment :D

Mondjuk azt nem értem, hogy a Jeremy-Spencer-Tasha trióban mitől magabiztos abban mindhárom, hogy ha együtt mennek a döntőbe, akkor nyernének is a másik kettővel szemben.

Tashanak sokkal nagyobb deal a csajokkal maradni, mert Kelleyt leszámítva nincs ott ellenfele, Kimi vagy Abi tuti nem nyomná le, ráadásul a korábbi társai közül sokan értékelnék a játékát, sőt nem is nagyon tudok olyan embert mondani a zsűriben, aki orrolna rá valamiért.

Jelenleg szerintem egyre inkább Tasha az, akit nem szabad bevinni a döntőbe, mert gond nélkül megnyeri. Jeremy és Spencer közül szerintem Jeremynek jobban áll a szénája, valószínűleg több voksot kapna, míg a csajoknál Kelley tuti fix befutó.

Jelenleg nálam a powerranking így néz ki:

1. Tasha (ha döntőbe jut, nyer)

2. Kelley (lemorzsolódott törzs utolsó képviselője, nyert versenyeket, két idolt is összeszedett, és úgy jutna a döntőbe, hogy a kis klikkből sétálna be, és nem azért, mert mindenki vinné, mint Abit)

3. Jeremy (valószínű megkapná az összes létező bro voksot, viszont el kell kezdenie immunityt nyerni, vagy már jövőhéten kiugrik az idol a zsebéből)

4. Spencer (nem ha összehozza azt, hogy a fenti három játékos kiessen és ő bejusson, abszolút megérdemelten fog nyerni.

A többi három fő kizárt, hogy együtt jusson a döntőbe, szóval velük nem kell foglalkozni.

Egyébként most Kelleynek szurkolok és féltem a jövőhéttől, mert az Jeremynél idol nap lesz, szinte 100%. Ha Tasha bizonytalanságából bármit megérez, talán ő is bevédi magát (bár szerintem neki mindig jó esélye van az immunityre is), de könnyen kieshet.

A loved one részeket én se szeretem, ritka hogy hozzá ad valamit a taktikához vagy a dinamikához, legtöbbször csak akkor jön be, ha komoly árkokat ás a játékosok közé, mert azok XY-t éppen vitték magukkal a rewardra vagy sem. Ráadásul ekkora létszámnál abszolút időpazarlás. Eddig ez volt a legegyértelműbb epizód a szezonban, de így is messze a legjobb post-merge szezon az idei, mert sok elképzelés játszik, nem csak két klikk.

winnie - 2015. 12. 04. 05:04

nadivereb: annak nincs sok értelme, hogy mindent hatásvadásznak tekintsen az ember, ami érzelmes vagy őszinte. és a loved ones pont olyan dolog, ami sokkal többet ad a játékosnak, mint a nézőnek. sőt, a nézőnek nem sok plusz, a játékosokból már levelekkel is ki lehetne csikarni könnyeket vagy érzelmeket. az inkább lenne hatásvadász. de egy 30 napos különtartózkodás után hihetetlen nagy erőt tud adni a játékosnak egy efféle külső hatás. mi ebből látunk egy köszöntést, és pár snittet a táborból – ez jóval több is lehetne, ha akarnák. ők viszont sokkal, de sokkal többet kapnak egy ilyen látogatástól, főleg, hogy most a táborban is együtt lehetnek velük.

tiszta sor, ha valakinek nem tetszik, egy cseppet sem csodálkozok azon, CyClotroniCnak teljesen igaza van, hogy semmi pluszt nem ad taktikához meg efféléhez, viszont szerintem teljesen tévút hatásvadászatnak tartani, mert az teljesen mást jelent. sok minden lehetne hatásvadász a survivorben, mint ahogy van is ilyen húzás, de ha hatásvadászni akarnának, akkor azt nem így csinálnák meg.

a loved ones sokkal inkább szól a játékosoknak, mintsem a nézőknek. ezért is kezelik így.

herczog - 2015. 12. 04. 07:44

Sztem én vagyok az egyetlen aki így van vele de én azt szeretném ha Keith nyerne. abszolút pofira megyek nem taktikára de akkor is.

nadivereb - 2015. 12. 04. 09:51

@winnie: én azért hívom hatásvadászatnak, mert kizárólag egyetlen célt szolgál: az érzelmek felkorbácsolását. Ahogy írod is, a taktikához, magához a játékhoz nem ad semmit (vagy legalábbis nem többet, mint egy sima reward challenge), és nálam ha egy műsorelem egyetlen célja az érzelmi húrok pengetése, az hatásvadászat. Az, hogy az érzelmek őszinték-e, az ebből a szempontból tökmindegy.
És én őszintén nem hiszem, hogy a loved ones inkább a játékosoknak szól, mint a nézőknek. Ez egy tévéműsor, amit a nézőknek gyártanak, és nem véletlenül van benne minden évben ez a szegmens. Továbbá ha nem a nézők könnyzacskóira gyúrnának, akkor nem minden évben zongorazenére síró játékosokat mutatnának, meg könnyes szemű confessionaleket arról, hogy milyen sokat jelentett nekik kiskorukban az apa/anya/unokatesó, hanem azt, ahogy pl. megbeszélik a “távolról érkezettekkel” a taktikai elemeket, reflektálnak a dimaikára. Biztosan megbeszélik – de ezt alig néhány ilyen epizódban vágták be eddig.

Risi92 - 2015. 12. 04. 09:55

nadivereb: én nem állítanám, hogy nem ad semmit a játékhoz. sőőőt, nagyon is sokat. egy iylen érzelmi löket teljesen feltölti a játékosokat, lásd Kelley, aki pl két challenget is nyert egy huzamban (persze nem biztos, hogy csak az apja miatt, de na.) meg ott van keith is, akinek a feleségéek hála kitartott másfél óráig és legyőzte a nála 30 évvel fiatalabb Joet. nem mondanám, hogy nincs jelentősége és hogy csak a nézőknek szól. ugyanakkor, ahogy a show előadja, valóban elég hatásvadász :D

Natale - 2015. 12. 04. 10:49

@herczog: Nem vagy egyedul, en is az oregnek szurkolok (igy hogy Joe kiesett).

Kelley jateka amugy nem annyira eros szerintem. Volt egy idolja, amihez komoly szerencse is kellett, es azt jokor jatszotta ki, de amugy semmi, altalaban csak passzivan ment az egyertelmu iranyba, korulotte masok (Stephen, Spencer, stb) jateka befolyasolta hogy epp a szamok jo vagy rossz oldalan van-e. Isten ments hogy ilyesmi megtortenjen, de Abi legalabb olyan eros, ha nem erosebb cv-t tud felmutatni: az elejen komolyan kellett jatszania, mindenki ot akarta kitenni, ennek ellenere elerte hogy egy eros szovetsegben legyen, biznak benne, es biztonsagban tudhatja magat.

nadivereb - 2015. 12. 04. 11:39

@Risi92: “ott van keith is, akinek a feleségéek hála kitartott másfél óráig és legyőzte a nála 30 évvel fiatalabb Joet.”

Ezelőtt már kétszer is Keith volt legközelebb Jope legyőzéséhez, úgyhogy ennek szerintem kb. semmi köze nem volt a loved one-okhoz. Főleg, hogy Joe-nál is ott volt az apja (áttekertem, de volt ott sírás-rívás meg beszélgetés, úgyhogy gondolom, jó “érzelmi löket” lehetett neki is). Kelley győzelme se túl meglepő loved one nélkül se.
Az egyetlen, amita játék terén hozott az egész szegmens, az a kimaradó játékosok dacszövetsége, de őszintén nem hinném, hogy az túlságosan tartós lenne.

winnie - 2015. 12. 04. 11:45

“is Keith volt legközelebb Jope legyőzéséhez, úgyhogy ennek szerintem kb. semmi köze nem volt a loved one-okhoz”

itt igazából a következtetés az érdekes, hiszen pont az ellenkezőjére lehetne következtetni, miszerint keith kétszer is majdnem legyőzte joe-t, most pedig legyőzte. abban nincs semmi logikai reláció, hogy család nélkül nem győzte le, és családdal legyőzte –> SZÓVAL nincs kapcsolat:)

(nem tudom, hogy miért győzte le, hogy számított-e, de ok-okozati dologként az egyértelmű ellentettjét fura olvasni.

(a másik, hogy érvelni bizonyítékokkal lehet, még ha nem is biztos, hogy az az ok, ld. a kelley-példa – az érv attól még valid, mert van alapja. annak nincs értelme, hogy csak azért, mert nem hiszel benne, azzal söpröd le, hogy “nem is” – tény, hogy a “nemis” ultimate érv, de akkor nincs értelme vitába bnyolódni. annak ellenére, hogy nekem sem fordult meg ez a fejemben, simán benne lehetett, ez az, amit nem fogunk megtudni, még akkor sem, ha később a játékos erre fog hivatkozni.)

nyilván minden szereplőre másképpen hatnak a loved one-ok, de az biztos, hogy a játékosnak nagyon sokat jelenthetnek. akár erő adása szempontjából, akár olyan szempontból, hogy külső aspektust hoznak be a játékba. hiszen azt mi nem látjuk általában, amikor taktikáról van szó, márpedig annak kapcsán komolyan is segíthet adott esetben egy másik szem, amelyik “többet lát”.

CyClotroniC - 2015. 12. 04. 12:29

Natale: Játékos szempontból az se jó, ha túl látványosan és nagyokat kavarsz, ezzel már többen is megégtek, többek között Russel is. Nyilván máshogy, de idén Stephen is kicsit ennek az áldozata. Azt azért ne feledjük, hogy Kelley-re instant szavazna mindenki, aki vele volt kisebb klikkben és a korábbi nagyobb blokk se utálja, talán neki és Tashanak van a legtöbb bondja jelenleg, szóval social gameben vannak inkább előrébb, taktikailag meg semmivel sincsenek Spencer vagy Jeremy mögött, ugyanúgy hoztak eddig döntéseket és egyszer sem voltak mások jóindulatára szorítkozva. Tasha annyival tart előrébb, hogy övé lenne a bro-klikk összes szavazata, ha ők is kiesnek és plusz sztori a sárgatörzses életbenmaradás 4v2-ről.

riggins - 2015. 12. 04. 12:31

én még bizakodok, hogy összejöhet a Kimmi-Abi-Keith final3 :D csak annyi kell, hogy Kimmi összerántsa a lányszövetséget, kitegyék a 2 fiút Keith előtt, aki utána nyer két immunity-t. Túl könnyű.

winnie - 2015. 12. 04. 12:48

az idolról megint az jut eszembe, hogy vajon lesz-e aki bevállalja, hogy nem magára játssza ki a nem utolsó kiszavazásnál.

riggins - 2015. 12. 04. 12:56

Ha Jeremy védettséget nyer és úgy érzi, hogy a lányok összeállnak, akkor érdemes lehet odaadnia Spencernek, jury management szempontjából így őt is az alattvalójává tenné, mint Stephent.

CyClotroniC - 2015. 12. 04. 13:11

Egyébként az tényleg nagy move lenne, ráadásul ha emellett Kelleyt tennék ki, akkor Tasha automatikusan megy is vissza hozzájuk utána, mert Abi és Kimi már nem akkor nagy deal.

Risi92 - 2015. 12. 04. 14:54

de ha Jeremy kijátssza az idolját, akkor tuti Kelley is kifogja. mekkora lenne már mindketten kijátszanák és lenullázódna az összes szavazat

Enzo - 2015. 12. 04. 23:32

Te jó ég, már 25 komment van? Wow.

Ez a rész is tetszett, bár egysíkúbb lett végül, mint ahogy beharangozták.
A loved ones látogatás mindig olyan érzelmes, Jeff meg most jó bonyolultan vezette fel :D (És most az a fura helyzet állt elő, hogy pl Kelley apját ismerte bentlevő játékostársa, ilyen szempontból érdekes lett volna ha pl Keith-hez Wes jön.)
Olyan esetben meg mondjuk beleszólhat a stratégiába, ha például a családtag elárul valamit akarva/akaratlanul egy játékosról (főleg ha az adott játékos hazudott pl a foglalkozását illetően).
8 bent levő embernél még asszem nem is szoktak hozzátartozózni. Tényleg, dupla kiszavazás lesz, vagy mi? Olyan sokan vannak benn.

1. Kimmi felébredt, ejha. Érdekes lenne egy újabb all-girl szövetség, a klasszikus s16-os óta jó rég volt ilyen (s24ben volt?).

@Risi92: lol, tényleg, az volt az évad másik olyan pontja, amikor Kimmi csinált valamit, és mind2x girl alliance volt a dolog, ami “felébresztette” :D

2. A rewardon tetszett, hogy nem egy basic english szó volt a megfejtés, és ráadásul visszafelé kellett gondolkodni a kirakásnál.

3. Plusz 4 embert választani a nyertesnek maga mellé? Jó hogy nem már választ 3-at, akit nem. Sose jó nyerni ilyet, de Kelley egy huszárvágással megoldotta és immunity-t is nyert. Plusz idolja is van! A challenge win-eket meg hozzáadhatja az esetleges döntőbeli beszédéhez!

@Thomas: “ennek épp az lenne a lényege, hogy a többség összefoghasson azok ellen, akik rewardra mentek” hát de most pont nem mentek, hanem ott maradtak a parton :)

4. Immunity: megint balance, ajjmár. Hogy szurkoltak Joe ellen :D örülök hogy van róla kép :D
Joe hogy kidőlt, nagyon para volt, ráadásul el is felejtettem az előzetest, hogy medical lesz, csak a loved ones-ra emlékeztem.
Mondjuk ja, ez a Survivor: az elájulás nem szimpátiát hoz neki, hanem csak megerősíti a kiszavazását, merthogy képes volt annyit beleadni, tehát threat. Kicsavart logika, de valahol érthető.

5. Végre végre végre! Pont múltkor gondolkodtam, hogy lehetne egyszer olyan, hogy egy threat játékos egy coattail ridert akar kitenni, és megkaptuk! (Joe Abit)

6. Tashától logikus volt, hogy végül a lányokkal ment, ahogy Spencer is említette, neki nem lenne célszerű Jeremyvel és vele döntőznie, hülye lenne, hát ellenük tuti nem nyer…

Töredékek:
-Van a teljes intro, van a rövid, és most egy ultrarövidet kaptunk.
-Spencernek milyen kis cuki barátnője van
-Keith-től megvolt az “L.A.! Lower Arkansas!” beszólás? Hatalmas :DD
-Amúgy Keith 2 immunity győzelmét is belerakhatja a beszédbe, ha bejut.
-Fura, hogy Joe-éknál apjával szájrapuszi van.
-Abi megint érzékeny, mint egy darab betonvas…(amikor az immunity után Joe-ról beszélt…jó, game mode, de akkor is, a “poopy pants” után már megint.)
-Spencernek csak az árnyékát mutatták a szavazatfelolvasásnál, az menőn nézett ki.
-Keith szavazott Tashára :D Why?

@Risi92: na ez érdekes lenne, hogy 2 idol, és 0 érvényes szavazat. Akkor újrakezdik az egészet, vagy mi van? Volt már egyáltalán ilyen?

pimadd - 2015. 12. 05. 00:49

Érdemes elolvasni Stephen cikkeit, nagyon olvasmányosak és érdekesek:

http://www.people.com/article/survivor-cambodia-second-chance-stephen-fishbach-blog-joe-anglim-exit

Ezen behaltam:

“Of course, I was disappointed not to be able to see my “loved one” – my friend Ben would have been my visitor. I could just imagine Jeff Probst: “Jeremy … here’s your wife! She’ll tell you about your unborn child. Spencer … here’s your girlfriend. You can finally tell her that you love her. Stephen … here’s your friend Ben. You guys can fist bump, and he can tell you how many Twitter followers you now have.”

Natale - 2015. 12. 05. 12:32

@pimadd: Tok jo a cikk:) Es o is azt mondja amit Rodney, hogy Keith szavazata nem volt annyira random mint amilyennek tunik, Joe-ra szavazni nem akart, Joe-val szavazni szinten nem, ez maradt.

nadivereb - 2015. 12. 05. 15:41

@winnie: De Keith ÉS Joe is családdal volt most, tehát kettejük között nem volt különbség ebből a szempontból. Ha Keithnek van látogatója, Joe-nak meg nincs, akkor azt mondanám, lehetséges, hogy ez adott neki egy pluszlöketet, mert lett volna különbség a két fél között ezen szempontból. De így egész egyszerűen semmi arra utaló jel nincs, hogy ez lett volna az oka, hogy Keith nyert – főleg úgy, hogy nem volt nagy különbség kettejük között eddig sem.
Persze, lehetséges, hogy a loved one miatt volt. De szerintem – hangsúlyozom, _szerintem_ – semmi köze nem volt hozzá.

Enzo - 2015. 12. 05. 21:27

(Karácsonyra azt szeretném kérni, hogy csak minden második kommentem ragadjon be :) – most már látszik legalább)

Közben még eszembe jutott egy olyan csavar, amit el kéne lőni:
megcserélni a 2 challenge-et.
Gondoljatok bele! Immunity-vel kezdődik, és utána 2 nap taktikázás + mindezt postmerge szakaszban, és akkor a rewardot ha éppen veszélyben levő játékos nyer, vajon kiket visz? Szerintem érdekes dinamika lenne 1-2 körben. :)

Thomas - 2015. 12. 05. 21:58

Enzo:
1. Igen, az S24-ben volt a lányszövetség, azért az az egyik kedvenc évadom az utóbbi 10 közül:) De felőlem ez jöhetne mindegyikben:)

3. Jaja, ez a legbiztosabb, ha valaki után a védettségi játékot is nyeri, szóval Kelley jól csinálta. Bár persze maradhat tüske Spencerben akár, lehet, hogy legközelebb emiatt ő lesz a célpont, nem Abi. Főleg, hogy most veszélyesebbnek tűnik a 2 győzelem után.
Az igaz, hogy most mindenkit ott maradt a parton, de azért külön ücsörögtek azok, akinek nem lehetett ott a hozzátartozója.

4. Én is úgy röhögtem, hogy már megint egy ilyen kitartási-egyensúlyozós feladatot adnak, amiket Joe sorban nyert eddig. De egyszer minden sorozatnak vége szakad.

6. Most még velük ment, mert Joe-t ki kellett tenni, de az a nagy kérdés, hogy a következő szavazásnál kivel megy:( Nehogy nekem blindside-olják Kelley-t!

– Az ultrarövid intrót ugye ebben az évadban kezdték alkalmazni? Már egy ideje én is figyelem, hogy átálltak erre a még rövidebb címkiírásra.

– Hát Spencer barátnője:) Komolyan, most neki szurkoltam, hogy maradjon még a csaj:) Mondjuk azért is, mert az ilyen választósakat általában nem jó megnyerni, de a barátnője miatt is. Hány éves lehet? Nála jóval fiatalabbnak tűnt.

– Az szájrapuszi volt Joe-éknál? Nem arcra? Most vissza is nézem. És valóban igazad van:)

– Érdekes lenne a 0 szavazatos tribal. Akkor szerintem újra szavazna mindenki, de már csak azokra, akik nem idoloztak. Szerintem nem volt még ilyen.

– Én is örülnék ilyen karácsonyi ajándéknak:) Amúgy ez jó ötlet, én is megnézném egyszer, hogy mi lesz belőle. Persze ehhez az is kell, hogy olyan nyerjen, aki veszélyben van:) Vagy elsülhet ugyanígy is, hogy olyan nyer, aki nyeregben érzi magát, viszi a legközelebbi haverjait, a többi meg emiatt szavazza ki őt mégis:)

Enzo - 2015. 12. 06. 01:17

ultrarövid intro: ja, eddig nem láttam ilyet :/
nekem a közepes tetszik, az első 2 rész után úgyis tudom a neveket, viszont a zenéjét imádom :)
szájrapuszi: elsőre én se voltam benne biztos, de mivel mutatták vagy 5ször, volt alkalmam megfigyelni^^

A fenti Fishbach idézet meg hatalmas, megnéztem volna :D

Ja meg ma jutott eszembe, hogy Ciera akkor tulajdonképpen MILF kategória? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz