login |

Unforgettable: kezdett a 4. évad

2015. 12. 03. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Kifejezetten vicces, hogy küszködök azzal, hogy még egyszer bejöjjön az Unforgettable (1. évados, 2. évados, 3. évados írás), de nem tehetek róla, mert még mindig állítom, hogy a pilotja remek volt – tippre a rendezőnek, Niels Arden Oplev-nek köszönhetően, aki az eredeti The Girl with the Dragon Tattoo után tévésorozatokra állt át, és még leforgatta az Under The Dome és a Mr. Robot (meg a premier előtt álló Game of Silence) pilotját.

Persze nem csak én küszködök, hanem a csatorna is, ahol megy a sorozat, hiszen a CBS az 1. évad után elkaszálta a tökéletes memóriával rendelkező nyomozónőről szóló sorozatot, hogy aztán ezt visszavonják egy kvázi reboot kíséretében, majd pedig amikor a 3. évad után is elkaszálták, jött a kábeles A&E, hogy másodjára is feltámassza a krimit. A tavalyi finálés és a mostani premiernézettséget elnézve adja magát a kérdés, hogy megérte-e?

Unforgettable - 4x01-02

Most látszólag nincs akkora reboot, mint a 2. évadnál, de ez csak a látszat. Jay ugyan megmarad az új csapatból, de Eliot csak két epizódra tért vissza, így pénteken kiderül, hogy mi lesz a helyzet nélküle, az új főnökkel – erről én már nem tudok beszámolni.

Mint ahogy a többiek is leléptek, akik helyére jött egy csajos halottkém (az ötlet jó, de még ki kell forrnia magát a karakternek), és egy túlmozgásos, lelkes, Carrie-fanboy zsaru (ő rögtön jóarc lett) – szóval Carrie és savanyúAl a fix pont. (Komolyan mondom, színészi téren nagy csalódás a sorozat. Főleg Dylan Walsh, de Poppy Montgomery sem tudja hozni azt, amit anno a Without a Trace-ben, vagy akár az első évad elején.)

Unforgettable - 4x01-03

Egyébként alapjaiban nem változott a sorozat, csak a férjszálnak köszönhetően több karakterizálás (és humor) került bele, a bűntények és a nyomozások továbbra is nagyon tucatok, Carrie visszaemlékezései is, de szerintem a muszájból beleírt nyomokról már regéltem párszor, mert nem egyet vagy kettőt, hanem még mindig hatot-nyolcat, olykor tízet nyomnak bele, ami azt jelenti, hogy normál emberek egyik üggyel sem boldogulnának. (Oké, suspension of disbelief, tiszta sor.)

Unforgettable - 4x01-01

Nem akarom tovább ragozni, a 4. évad sem rántott vissza ezzel a 3/10-es kezdéssel, pedig tényleg csak egy érdekesebb nyomozás kellett volna, és kevesebb magánélet, mert az biztos, hogy a férj felbukkanásával keltett feszültségnél napokon át tudnék érdekesebb történetszálakat sorolni. Kéne Carrie-nek valamilyen normális nemezis, vagy olyasmi, amivel visszavennék a képesség erőltetett használatát, nem?

2 hozzászólás Ne habozz!

bullseye - 2016. 01. 25. 02:11

Hát, most az egyben leadott 4 rész nem tölt el túlzott bizalommal a sorozat jövőjével kapcsolatban.

blg - 2016. 05. 25. 10:14

basszus, a sorozatzáró epizód cliffhangerrel végződik…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz