login |

Pilot: Superstore

2015. 12. 04. 15:04 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Végre elkezdődött az NBC általatok legjobban várt komédiája. Talán mert kíváncsiak vagyunk, hogy mi folyik az ilyen nagy boltokban ténylegesen? Jöhet a hazai remake? Nem tudom a várakozás igazi okát, mivel a készítője nem sok hatalmas sorozatot szállított ez előtt.

store1

Az alapfelállás tényleg csak annyi, hogy egy Tesco/Auchan/stb-szerű bolt mindennapjait látjuk. Szóval munkahelyi komédia, amit csak a karakterekre húznak fel, nincs semmi high concept mögötte. Van itt újonc, cinikus öreg, álmodozó, béna főnök, minden, amit el tudtok képzelni.

A készítők a klisék ellenében a szív faktort vetik be – ezzel azt akarom mondani, hogy rég láttam ilyen mosolygós pilotot. Nem borultam a poénokon, de végig ott volt mögötte a jó szándék, ami nagyon jót tesz a Superstore-nak. Vannak tényleg érzelmes pillanatok, vicces momentumok, és szerintem lesznek kicsit drámaibbak is, erre már most voltak utalások.

store2

Szerencsére a fentiek mellé belefért pár tényleges boltos poén, avagy kifejtik azt is, hogy milyen borzasztó emberek fordulnak meg néha ezekben az áruházakban. Komolyan mondom, kíváncsi lennék egy ilyen helyen pár évet lehúzott író cinikus, dark komédiájára is, hiszen már ebben a pilotban is voltak viszonylag durva dolgok, amiken az NBC által meghatározott alaphangulat miatt finomítaniuk kellett.

Mindezt egyelőre America Ferrara (Ugly Betty) és Ben Feldman (A To Z) vállára helyezve látjuk. Ténylegesen nagyobb a szereplőgárda, de ha az előbb említett kettő besült volna, akkor egy pillanatra sem tudnám ajánlani a pilotot, így viszont könnyű a dolgom.

store3

Nagyon hasonlítgatni nem akarom, hiszen nem igazi dramedy még, de valahogy nem is teljesen átlagos egykamerás komédia. Mondjuk idén ez mottó a nagy csatornáknál, hiszen a Grandfathered-ben, de még a kicsit hűvösebb The Grinder-ben is bőven vannak érzelmesebb pillanatok. Részemről 8/10 volt az első két rész.

Az NBC elősugározta a sorozatot egy dupla epizóddal, a folytatás január negyedikén érkezik. De elérhetővé vált a neten az 1×03 is, szóval aki azt is megnézte, annak 11-ig kell majd várnia.

11 hozzászólás Ne habozz!

Szaby59 - 2015. 12. 04. 15:28

Nem volt rossz, de az üzletvezető hangjától már az első részben is frászt kaptam, erre a második részben még több játékidőt kapott :D
A másik újonc karakter is eléggé idegesített, de ő már a második részre jobb lett.

Kissur - 2015. 12. 04. 15:29

Én a Chuckot és a Reapert is az áruházi hangulat miatt szerettem főként. Remélem ez is működni fog.

Deny - 2015. 12. 04. 16:48

Nekem bejött, a 3. részen már szakadtam :D Pedig csak amolyan “nézzünk bele” alapon kezdtem el. A Telenovela is biztos jó lesz.

Lajosék a másodikról - 2015. 12. 04. 16:55

90%-ban egyetértek sixx c:c-s kritikájával, irgalmatlan nagy Office-másolat, semmi extra, brutál középszer, 5/10.

human - 2015. 12. 04. 17:06

kivéve, hogy ebben sokkal visszafogottabb a kínos humor?

winnie - 2015. 12. 04. 17:26

ez? office? sosem jutott volna eszembe.

de most étnyleg, keresem azt az aspektust, amiben hasonlít az office-ra, de nem találom. az, hogy munkahelyi, nyilván teljesen mindegy, mert minden második komédia munkahelyi. mint ahogy egyes karakterek is ugyanolyan klisék, mint az office-ban, meg ezer másik szitkomban pre és post office (haha, post office, i’m that good), szóval ez sem tétel.

a humor stílusa, minősége, a karakterek hozzáállása, a tónus, a doku, szinte minden más – office-másolat továbbra is csak egy van, ha jól rémlik, a parks and recreation, más sorozat nem nagyon próbálkozott ilyesmivel.

Thrasher - 2015. 12. 04. 17:51

@winnie:
a nagydarab csajjal kapcsolatban helyenként azt éreztem, hogy Dwight-szerű karaktert próbálnak összehozni, de szerintem is max. ennyi.

erőtlen, vizezett 3/10 egyébként.

DaMan - 2015. 12. 04. 19:01

Első rész után aggódtam egy kicsit, hogy mennyire gagyi lesz, de aztán hozzá néztem a következő kettőt, így már bejött. Ugyan nem hiszem, hogy kedvenc sorozat lesz belőle, de heti 20 perc kikapcsolódás van benne.

farkas - 2015. 12. 05. 00:19

“Nincs jobb dolgom a vizsgaidőszakban” felkiáltással megnéztem, és egyszerre lettem nagyon izgatott és kicsit szomorú: izgatott, mert nem vártam, hogy ennyiszer hangosan felröhögök egy újoncon, és szomorú, mert még egy sorozat csapódott a túl sok másik mellé amiket nézek.

winnie - 2016. 01. 19. 15:30

teljesen hidegen hagyott az egész. jópofa, de egyik karakter sem érdekel – america ferrara aranyos, de még az övé sem, az 1×03-ban kifejezetten irritáló volt. semmi gond nincs vele, de ezt a műfajt nem nagyon élvezem.

3 & out

Munin - 2016. 02. 11. 12:06

Végigszenvedtem magam az első 4 részen, majd az ötödik közepe tájékán jött el nálam „mi a fenének is nézem én ezt?”-érzés. Még csak nem is rossz, csak teljesen semmilyen. Egyik szereplő sem annyira szimpatikus vagy érdekes – és egyik sem annyira vicces – . hogy megérje hetente rááldoznom 20 percet az életemből. Kár, mert jóra is lehetett volna csinálni, rengeteg hasonló, de jó sitcom rá a bizonyíték.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz