login |

The Leftovers: vége a 2. évadnak

2015. 12. 07. 21:56 - Írta: human

101 hozzászólás | kategória: kritika,

Damon Lindelof az évek során rengeteg hideget és meleget kapott, hiszen sokak szemében elrontotta a Lost végét, mások szerint pedig zseniálisat alkotott, és utána mi a fenét művelt a Prometheus-szal (bár ő csak a végén került bele, szóval pontosan nem tudjuk mennyi szárad a lelkén a filmből)…, erre most Tom Perrottával közösen leszállította az utóbbi évek legjobb szezonját.

Mindig tartok a leg előtagtól, hiszen egy kicsit magasra teszi a lécet, ami után leülve esetleg csalódnak az emberek, ha valójában nekik “csak” 9/10, de ennél a sorozatnál és évadnál muszáj volt előrángatnom a maximum pontszámot.

leftow2

Itt most nem kizárólag egyéni ízlésről van szó, a sorozat technikailag a tévézés csúcsa. Nyilván nem tetszhet mindenkinek a téma, a tempó, ellenben az írás, a szerkezet, a rendezés, a zene, a trükkök és a színészek eszméletlen összhangot alkottak. Erről van egy szebb írásunk is.

Kicsit olyan volt az egész, mintha a Lostnak egy minimalistább változatát néznénk, amit az abból okult író készít. Kevesebb karakterre, de még mélyebben koncentráltak az évad során. Bár vannak dolgok, amikre nem kapunk választ, viszont a főbb témákat minden héten mélyebben boncolgatták, miközben belengi az egészet a misztikum, ami az évad végére teljesen beérik.

leftow3

Nem csak Lindelof neve miatt kerül elő a Lost amúgy, hanem mert idén volt egy olyan rész, a hoteles, ami a Constant szintjét hozta. (Most előkerestem a poszthoz a linket, atyaég, az már 7 éve volt.) Sajnos magában nem tudom ajánlani az epizódot, hiszen az eddig megismert szálakra és karakterekre építve robbantotta fel az agyunkat, de eszméletlen csúcspontot hozott. Amit a finálé képes volt überelni.

Idén mást volt a The Leftovers. Talán úgy tudnám összefoglalni, hogy ezúttal pozitívabb volt. Nem a vége, hanem úgy összességében, a legmélyebb pillanatok mögötti gondolatokban és motivációkban. Az elején szépen szólt a gyászról, depresszióról, viszont most olyan “fűszereket” tettek hozzá, amitől még különlegesebb lett a sorozat.

leftow4

Bár A hátrahagyottak nézettsége nem a legjobb, de szerencsére a nyitva maradt szálak ellenére is gyönyörű lezárást kaptunk. A két évad után nyilván bízok a készítőkben, és rögtön tapadnék a folytatásra, de ha az HBO véletlenül így zárja le, akkor sem leszek ténylegesen csalódott.

Egy olyan pontnál álltak meg a történettel, ahol ki lehet szállni. Ha ez országoson ment volna, akkor művésziesen Kevinnél és a dalnál lehetett volna a vége – kicsit átszerkesztve azt, ami előtte van -, ahogy ráébred a fontos dolgokra. De nem hagytak minket a szarban. A pontszám? 10/10 simán.

101 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2015. 12. 07. 22:04

Nálam nem hogy az év sorozata, de nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára ilyen szintű sorozatszezont, ami emocionális szinten és esztétikailag is ennyire telitalálat lett volna nálam, a tökéletes zenemontázsokról nem is beszélek (nagyon a gyengéim). Egy másodpercet nem cserélnék ki benne, úgy tökéletes ahogy van, részemről is 10/10.

Az egyetlen dolog amit sajnálok, hogy szívem szerint mindenkivel megnézetném ezt a szezont, de tudom, hogy sokan egyáltalán nem értékelnék ezt.

Adam - 2015. 12. 07. 22:08

A televíziózás csúcsa!

luki17 - 2015. 12. 07. 22:24

Rendben… rendben… aki azt mondja, h nem sirt az évad során egyszer sem, az hazudik.

10/10, újranézés nyáron, HBO légyszi 3. évad

Zsófi - 2015. 12. 07. 22:37

Csodás, pedig én sorozaton-filmen már régóta nem bőgtem el magam, de ez az évad most tényleg nagyon rendben volt.

superpityu - 2015. 12. 07. 22:40

nagyon örülök, hogy sikerült a fináléra utolérnem a sorozatot. nem is hiszem, hogy láttam eddig ennyire koherens sorozatévadot. szerintem is megérdemelt a 10/10. és az az átgondoltság, mint pl a tücsökciripelés az első részben, majd utána a meges részben is, vagy csak a finálén belül a túlcsorduló kád. fantasztikus élmény volt. de igazából nem tudom, hogy folytatni kellene-e ezt. örülnék persze, de lehet ilyen évadot megint összerakni? vagy jönne a csalódás? így egy nagyon szép emlék maradna a leftovers, de azért bízok a készítőkben és az hbo-ban is.

Néma Harcsa - 2015. 12. 07. 22:49

Valóban nagyon színvonalas és nagyon érzelmes, ám szerintem folyamatosan túl komolyan is veszi magát, az pedig részemről súlyos hiba. A klasszikus Drót (vagy akár a BB, de még az alapvetően szintén nagyon komolyra vett TD1) nem esett bele ebbe a hibába, szóval a televíziózás csúcsa és a 10/10 azért nagyon nem áll (még az általam távolról sem körberajongott Mr. Robot is erősebb volt). A Fargo 2. évadánál viszont jelenleg nincs kompaktabb cucc, de talán a B.B.-ig visszamenőleg sem nagyon, sőt… Habár ott még nem volt finálé.

sherlock20 - 2015. 12. 07. 22:50

Tökéletes volt.

nagylord - 2015. 12. 07. 22:52

Szívesen viccelődnék azzal, hogy az évadnak volt egy-két gyengébb 9,5/10-es része, de nem tudok.
Nálam azért került ilyen magasra a sorozat (és az évad), mert az legjobb teljesítmények egyszerre vannak jelen írásban, rendezésben, zenében és színészi játékban (és minden másban is) és ezt szerintem nem tapasztaltam máshol.
És persze én is nagyon remélem, hogy lesz harmadik évad.

CyClotroniC - 2015. 12. 07. 22:57

Néma Harcsa: A Fargo szerintem idén a tavalyi szezonjától is elmarad, nincs lelke a sorozatnak, míg tavaly a kevesebb karakterrel, Mollyval és Lesterrel volt. A legutóbbi epizódjuk csúcszuper volt, meg így is simán Top10 lesz nálam, de olyan érzelmi csúcspontjai voltak a The Leftoversnek idén, amihez a többi sorozat nem igen tudott hozzászagolni. Tavaly egyébként fordítva volt a Fargo javára nálam, de idén szerintem a The Leftovers más liga.

Gumbo - 2015. 12. 07. 22:58

Hát… nem tudom mit mondhatnék. Utóbbi évek legjobb sorozatélménye. Annyira tökéletesen össze van rakva, hogy az valami hihetetlen.

baggio - 2015. 12. 07. 23:02

Ha a kiemelt részt külön nem is érdemes megnézni, a második évadtól mennyire lehet belevágni? Mert az elsőt az említett menthetetlenül depressziós hangulat miatt hamar kaszáltam, de ha ez tényleg optimistább, akkor a szuperlatívuszok hatására csak adnék neki még egy esélyt.

CyClotroniC - 2015. 12. 07. 23:09

Én azt mondanám, hogy minimum 3-4 epizódot ki kéne szemezgetni az első szezonból, hogy érthető legyen, hogy milyen lelkiállapotban csöppennek bele a karakterek az idei szezonba, de akkor meg már akár le is lehetne darálni az első évadot. Amúgy szerintem ez is elég sötét, de valóban több benne a remény, a továbblépés és alapvetően tényleg optimistább.

winnie - 2015. 12. 07. 23:10

baggio: cyclóval ellentétben, aki látta is az évadot, szóval jobb rálátása van, általános vélemény volt korábban, hogy nem kell az s1. (nem tudom, lindelof beszélt-e erről). nyilván anélkül másabb, kevesebb, de a lényeg megítélésén nem biztos, hogy változtat.

whospeaking - 2015. 12. 07. 23:10

Erika – Nora interjú, és a hotel rész után még mindig tartották az akkor már rohadt magas színvonalat.
Nem tudom mikor voltam utoljára ilyennek szemtanúja, de kiváltság mindenképp hogy ilyen szórakoztatásban részesülhet az ember.
12/10

Malachi - 2015. 12. 07. 23:26

hehe, én se hittem, hogy egy felnőtt rendőr béna éneke lesz az a pont, amikor évek óta először könnyes lesz a szemem egy sorozattól. :)

nem tudom, mit tudnék kiemelni. a lelkész örömét, amikor találkozik a feleségével? talán azt a részt, amikor a Chief kimászik a kádból, és leesik neki a tantusz, hogy megint hova került, az a “motherfucker” az pedig hangosan röhögős volt.

megérdemelne egy két évados darát, talán most karácsony táján össze is jön. szuper sorozat, tényleg, eszetlenül jól összerakták ezt az évadot, nem is értem hogyan találhatták el ennyire jól mindenből az arányokat. túl jó. utoljára a BSG utolsó évadánál éreztem hasonlót. nem, nem bocs a True Detective első évadánál. az volt hasonló élmény.

sivá - 2015. 12. 07. 23:27

Azon gondolkodom mi lenne, ha a könyv írója megírná könyvben a folytatást, ezt ami a második évadban volt, azt megtehetné? Lehet jobban fogyna, mint az első könyv.

crashland - 2015. 12. 07. 23:32

osztom a 10/10 velemenyeket. hihetetlen mennyivel jobb volt, mint az elso evad. komolyan konyv alapjan csinalnak egy egesz jo 1. evadot, es a semmibol egy olyan 2. evadot irnak / csinalnak, hogy az utobbi evak legjobbja legyen. fantasztikus.

Shannen - 2015. 12. 07. 23:36

Amit a 2.évadban a készítők összehoztak, arra nem is tudom mikor volt utoljára példa a tvben. Nem elég, hogy a részek önmagukban is mind írásban, rendezésben, fényképezésben, zenében,színészi alakításban gyönyörűen összerakottak voltak, de az egész évad úgy adott ki egy kerek egészt, hogy egyrészt egy szemernyi csalódást sem okozott a finálé (sőt!), másrészt (bár nem hittem volna, hogy ezt mondom) nyugodt szívvel el tudnám fogadni, ha nem lenne 3.évad.
Persze drukkolok, hogy berendeljék, de annyira tökéletesen volt összerakva ez az évad, hogy az elsővel együtt már így is kiad egy egységet.

Minden percében 10/10-es élmény volt ez az évad. Simán az év legjobbja.

Heisenberg - 2015. 12. 07. 23:45

Végig imádtam az évadot (az elsőt is). Minden rész után tapsoltam. Komolyan.

senki - 2015. 12. 07. 23:53

Zseniális évad… Nincs kérdés: 10/10

King Kenny - 2015. 12. 08. 00:15

Tökéletes évad, tökéletes finálé.
Mestermű Lindeloftól. 10/10

Chriskov - 2015. 12. 08. 00:40

Egyszerűen zseniális.
Minden perc. Még nem tértem magamhoz, szól a zongorajáték a fejemben.
Lindelof megcsinálta. 10/10

Toma - 2015. 12. 08. 01:06

A Lost óta nem volt olyan sorozat ami hat az érzelmeimre. Egy sorozat ami ismét a zenét és a képeket olyan szentimentális áradatként zúditja az emberre hogy nem győzi hova kapkodni a fejét.
Tökéletes sorozat zárásnak is minősül nálam ez a finálé.
Egy esetleges harmadik évadara persze én sem mondanék nemet. Néhány rajongó egy HBO irodánál tartott demonstrációt fehérbe öltözve #renew feliratokkal.
Fanatikusokban nincs hiány.

The Leftovers S02 10/10

paranoid android - 2015. 12. 08. 02:08

Döbbenetes élmény volt ez az évad. Is. – Én ez elsőt is imádtam. De ez a második valami hihetetlen minőségi sorozatkészítés volt; technikailag tényleg minden eleme a tökéletességet súrolta, főleg a részek és az egész évad szerkezetének felépítése volt számomra egyedülálló. Persze ezek a technikai bravúrok nem értek volna sokat, ha a történet nem lebilincselő és nem gazdag érzelmekben. De szerencsére ezekkel sem volt probléma, sőt. Ha ennyi lenne, akkor örülök, hogy megtapasztalhattam a The Leftoverst, de nagyon reménykedek a folytatásban.

@Néma Harcsa
“szerintem folyamatosan túl komolyan is veszi magát”

Én egyáltalán nem éreztem így, főleg a második évadban. A karakterek is gyakran kinevetik magukat vagy a sorozatot körülölelő misztikumot. Utóbbira többször is direkt rájátszottak: Nora és a lens teória, Patti és Kevin…
Most is mi volt már az évadzáróban ez az énekelgetős feltámadás? Nálam épp azért ütött akkorát az a jelenet, mert az elején nevetségesnek tűnt a szituáció, majd a dalszöveggel és a montázzsal sikerült bevinniük egy érzelmi sucker punchot.

Gevin - 2015. 12. 08. 02:31

Tényleg remek évad volt, bár valami megmagyarázhatatlan módon nekem az első évad sokkal több érzelmet hozott elő. Viszont itt a másodiknál a cselekmény, a szerkezet, a technikai megoldások, de igazából a legjobban Lindelof következetessége (hogy tényleg képes volt tanulni a hibáiból) volt az, ami lebilincselt.

Két idézet csak ebből a fináléból:

” – I dont know whats happening.
– Me neither.”

Én ezen egy percig sírva röhögtem :). Nincs az az isten, hogy ezeket Lindelof nem szándékosan csinálta. Mármint mekkora trollkodás ez már azok után, hogy mennyire elküldték a picsába, és küldik máig sokan a Lost miatt (aztán Prometheus szintén). Én pont ezért bírom a tagot. Nagyon jó humora van, de mindemellett érti a szakmát rendesen.

Gyönyörű évad, remek lezárás, bár azt kívánom, hogy legyen harmadik évad. A top egyébként a már említett nyolcas rész volt. Olyat tévében tényleg bazi ritkán lehet látni.

Plusz amikor a Chief felébred a kádban másodjára, az szintén hihetetlenül groteszk és zseniális.

Nálam az Affair idén a legjobb, de a Leftovers ott van mögötte.

Gevin - 2015. 12. 08. 02:32

* lemaradt a másik idézet

” – I killed you.
– Nope.”

Felvisítottam. Kész. Lindelof, te hülye :D

paranoid android - 2015. 12. 08. 02:58

@Gevin

Norától a “Fix that, Jesus.” sem volt rossz.

sepörd - 2015. 12. 08. 03:04

akkor kellett volna lezárni mikor Kevin a dal végén lehunyja a szemét, a fenébe bele. az volt a csúcspont, ami utána jött az nem tudom tetszett-e. kicsit túltolták, kétszer újraéledés, szétvert város, és ez a sok “földrengés”.. Evie beépülését meg nem tudtam elhinni. de egyébként tényleg fantasztikus évad volt sok emlékezetes jelenettel, le a kalappal.

sepörd - 2015. 12. 08. 03:13

Norától nekem a “Shut the fuck up!” vitte most a prímet :)

Malachi - 2015. 12. 08. 03:25

hét idézetéhez én is ezeket jelölném. “Fix this, Jesus!”, “I killed you. -Nope.” és “Motherfucker!” mondjuk választani nem tudnék. még, hogy túl komolyan vette magát, hehe. :)

sepörd - 2015. 12. 08. 03:35

hát az utolsó 10 perc speciel nem hogy túl komoly, hanem már-már komolytalan volt, na nekem pont ez nem tetszett a fináléban.

clegane - 2015. 12. 08. 07:58

na akkor legyen már itt egy negatív vélemény is.

szerintem is nagyon jó volt.

ezt elb.tam :(

vic - 2015. 12. 08. 08:23

Fantasztikus évad volt, fantasztikus sorozat, fantasztikus karakterek egyszerűen minden fantasztikus. Aki nem kezdte még el és szeretne 20 résszel később egy olyan sorozat mellől felálln ami sokáig megmarad az emlékezetében az ne habozzon. A sorozatkészítés egyik ékköve. 10/10 nem kérdés.

Néma Harcsa - 2015. 12. 08. 08:44

@Cyclo: szerintem a liga ugyanaz (top), csupán a Fargo vezet. :) Így a kilencedik epizód után már ki merem jelenteni, hogy jobban sikerült, mint az első évad (többek között merészebb). Talán azért tűnhet úgy, hogy nincs lelke, mert a forma fontos ahhoz, hogy bontani lehessen, plusz részben egy eléggé úthenger-jellegű akrobatamutatvány az egész, ha lehet ilyet mondani, illetve tényleg teljesen igazodik Camus abszurd filozófiájához, na de az egy másik kibeszélő.
A Leftovers is pazar, valóban nagyon szépen összerakott és különleges minden tekintetben, és mivel elsősorban az érzelmekre akar hatni (ha úgy tetszik, a szívre), a Fargo pedig az agyra (a maga sokszor fékevesztett irracionalitásával együtt) az összehasonlításban némileg az alma és körte esetével állunk szemben, na de hát lehet jobban szeretni az egyiket a másiknál.
A humor és az önirónia a fenti példák ellenére szerintem azért nagyon-nagyon halovány a Lefto.-ban, ha több lett volna, lehet, hogy mást is írtam volna. :)

Néma Harcsa - 2015. 12. 08. 08:49

Jajj, azért ne csináljunk már úgy, mintha ez a jól sikerült karakterdráma még sűrűn is tapicskolt volna a humorban.

CyClotroniC - 2015. 12. 08. 10:00

winnie: Szerintem legalább az S1 vége kell, kiváltképp az hogy a női karakterek hova jutottak el, mert szerencsére nem szájbarágós a sorozat és sok apróság sikkadna el nélküle, és pl ezek miatt is 10-es a szint 9 helyett.

Néma Harcsa: Ez totál érthető, nálam pl toplistánál mindig az a dilemma, hogy a profi minőség veri-e azt ha valami érzelmileg sokat ad és mindig arra jutok, hogy az érzelmi kötődés mindig győztesen kerül ki. Ilyenkor dönt egy-egy kiemelkedően kedvenc karakter vagy többnyire zenés pillanat.

Brynden Rivers - 2015. 12. 08. 10:08

Ha mindnyájan azt mondjátok én nem ellenzem
adok még egy esélyt az évadnak :-)

Bár lehet az érzelmekre való hatás ilyen töményen meg az hogy kevés az (ön)irónia és gondolati tartalom az egyszerűen nem nekem való.

A kritikáról: 9,5 / 10 pontszám szerintem jobban meggyőzi az olvasót hogy ez egy nagyon jó sorozat. 10 / 10 arról tanúskodik hogy a cikkíró teljesen a hatása alá került.

CyClotroniC - 2015. 12. 08. 10:30

Pedig szerintem ez a hatása alá kerülés a legtöbb, amit egy sorozattól várni lehet, de éppen emiatt szubjektív is erősen.

Egyébként szerintem idén kifejezetten önironikus és vicces néhol. Nagyon ritkán, de akkor felnevetsz és szuperül oldja a feszültséget. Néha egyszerűen kikacsintanak a karakterek, hogy mennyire is a abszurd ez az egész. Többek között azért is jobb az S2 mint az S1, mert mer “játékos” lenni, már amennyire ezt a sorozat megengedi.

pappjano - 2015. 12. 08. 10:38

Semmi újat nem tudnék írni, 10/10!

Red13 - 2015. 12. 08. 11:30

Kedvenc sorozatommá vált, beelőzve olyanokat, mint a Lost, Breaking Bad, Twin Peaks, True Detective első évada. A finálé előtt csak némán ültem, és nem hittem el, hogy mindezt most élem meg 2015 végén. Totál olyan érzésem volt, mintha visszamennék az időben és 1-1 Lost záróévad előtt ülnék. Ugyanakkor most döntöttem el, hogy több sorozatokat kell néznem, és jóval kevesebb filmet. Mondom ezt nagy filmrajongóként, egyszerűen az utóbbi években egy film sem tudott olyan hatást elérni(és gyakorlatilag már régi filmeknél sem találom ezt meg), mint az elmúlt évek nagy sorozatai. Sokszor egy jobb filmnél is csak fészkelődök, unom magam, pedig tudom hogy jó, egy jó sorozatnál viszont alig tudom megállni, hogy hajnalokig tartó darába ne folyjak.

Nekem néhány jelenetről, az a érzésem, hogy egyfajta Lost tisztelgés a rajongók felé. Pl. mikor Nora telefonon beszél egy nővel, aki azt állítja hogy ő tehet az eltűnésekről, mert megszállta azazel démon. Vagy mikor felajánlanak neki 3 milliót a házért, és az asztal körüli dialógusok. Hogy meg se említsem azt a jelenetet, mikor Kevin megkérdezi Pattit, hogy mit akar tőle, erre ő meg előjön a kehely+sperma elmélettel. :D Pontosan ilyen idiótaságokat találgattunk mi is 1-1 Lost rész után.

clegane - 2015. 12. 08. 11:49

a végén az “I don’t understand what’s happening” simán önirónikus volt az író részéről, ugyanakkor meg példátlanul hitelesen átadta ezt az életérzést a történet szintjén. szerintem ebben is tök jó volt az évad, hogy nem úgy önironizált hogy kikacsint a nézőre hogy “nahát azért ez már túlzás, nem igaz?”, hanem csak meglátta a humort a dolgokban amiket amúgy végig komolyan vett.
nekem nagyon hatásos ez az életfilozófia amit mintha boncolgatni szándékozna a Lindelof főcímdalostul, hogy mit kezdjél az élettel annak ellenére hogy nem érted “what’s happening” ilyen mi az élet értelme – létezik-e túlvilág stb kérdésekben. de ugyanakkor mivel ezek a témák ennyire hangsúlyosak benne, igazából minden rajongásom ellenére nem is ajánlgatnám a sorit olyasvalakinek, akit amúgy nem szoktak foglalkoztatni ilyen egzisztencialista gondolatok.

ugyanakkor a Fargot például bárkinek nagyon szívesen ajánlanám, a 2. évad szerintem abból is kiváló (még inkább mint az első), bár az évadzáró még abból is sokat számíthat. szerintem a lelke is nagyon rendben van neki, még ha cselekményközpontúbb is, csak ott az apró momentumokban kell és lehet az ilyesmit keresni.

steszter - 2015. 12. 08. 13:09

nagyszerű volt, végig
egy dolog hiányzott: a simon and garfunkel szám szövege, legalább, sőt egy fordítást is megért volna:
“Homeward Bound”

I’m sitting in the railway station.
Got a ticket to my destination.
On a tour of one-night stands my suitcase and guitar in hand.
And ev’ry stop is neatly planned for a poet and a one-man band.
Homeward bound,
I wish I was,
Homeward bound,
Home where my thought’s escaping,
Home where my music’s playing,
Home where my love lies waiting
Silently for me.

Ev’ry day’s an endless stream
Of cigarettes and magazines.
And each town looks the same to me, the movies and the factories
And ev’ry stranger’s face I see reminds me that I long to be,
Homeward bound,
I wish I was,
Homeward bound,
Home where my thought’s escaping,
Home where my music’s playing,
Home where my love lies waiting
Silently for me.

Tonight I’ll sing my songs again,
I’ll play the game and pretend.
But all my words come back to me in shades of mediocrity
Like emptiness in harmony I need someone to comfort me.
Homeward bound,
I wish I was,
Homeward bound,
Home where my thought’s escaping,
Home where my music’s playing,
Home where my love lies waiting
Silently for me.
Silently for me.

human - 2015. 12. 08. 13:28

mármint honnan hiányzott? mert a részben benne volt a szám. remélem a feliratból nem hagyják majd ki.

Degausser - 2015. 12. 08. 13:46

1000/10

T
Ö
K
É
L
E
T
E
S

danger - 2015. 12. 08. 17:00

Nalam Breaking Bad es True Detective 1-es magassagokba nem ert fel, de az biztos, hogy jol atgondolt es felepitett sorozat, remelem folytatodik.
A fia szala kicsit elhanyagolt es nem konzekvens a masodik evadban.

steszter - 2015. 12. 08. 17:03

human – nem volt a szám feliratozva az hbo-n

paranoid android - 2015. 12. 08. 17:29

“A Leftovers is pazar, valóban nagyon szépen összerakott és különleges minden tekintetben, és mivel elsősorban az érzelmekre akar hatni (ha úgy tetszik, a szívre), a Fargo pedig az agyra (a maga sokszor fékevesztett irracionalitásával együtt) az összehasonlításban némileg az alma és körte esetével állunk szemben, na de hát lehet jobban szeretni az egyiket a másiknál.”

Nálam ezért sem fogja beelőzni a Fargo a Leftoverst (vagy a Rectify-t pl.), akármennyire szeretem is, mert sosem lesz képes olyan katarzist nyújtani, mint ezek. (És azért a Leftovers spirituális, egzisztenciális kérdésköre is kellemes táptalaj a gondolkodós sorozatot kedvelőknek.)

Néma Harcsa - 2015. 12. 09. 19:39

Jól van, na, nem állt szándékomban meggyőzni senkit. :)
(Egyébként Clegane-nel értek egyet, a F.-ban tényleg figyelni kell, hogy a kicsavart irodalmi, filozófiai és történelmi utalások között, valamint, ha mindez nem lényeges az adott néző számára, akkor csupán a néha karikatúrúba hajló őrületben megtaláld a(z általában szintén váratlanul érkező) érzelmes pillanatokat.
Na, befejeztem, durva évünk volt, maradjunk annyiban. :)

Nerazzurri - 2015. 12. 10. 00:00

Nem tudok már többet mondani, mint amiket leírtatok, de úgy általában sem nagyon megy a megszólalás így percekkel az évadzáró után.
10/10, örülnék ha folytatnák, bár ezt nehéz überelni, de ha nem így lenne, akkor is talán a legjobb sorozatzáró amit láttam valaha.

MRagnar - 2015. 12. 10. 15:53

Pfffff, 10-es ez az uccsó rész. Kész volt teljesen. Kb. 15 percnek tűnt.

steelwolf - 2015. 12. 10. 19:23

Most néztem a GG jelöléseket, és sehol a Leftovers, ha ilyen évad után nincs ott akkor mikor?! Szánalom kategória!

Brynden Rivers - 2015. 12. 10. 21:17

A sorozatos díjaknál sose volt olyan valamennyire azért értelmes jelölési folyamat mint az Oscar-nál

– azaz nincs előtte 20 másik díj, fesztivál ahol egyfajta “előválasztási kampány” keretében szakmai zsűrik is többször átszűrik a mezőnyt.
(nem szó szerint átszűrik, de ha megnézed az összes Oscar-jelölt előtte sok más díjat nyert vagy esélyes volt)

Eny - 2015. 12. 10. 21:47

es berendeltek a 3ik evadot,ami egyben az utolso is lesz,ugyhogy gondolom,lesz egy szep kis lezarasa :) yeah!

Adam - 2015. 12. 10. 21:49

“The Leftovers has been renewed for a third and final season.”

Egyik szemem sír, a másik nevet. Szerintem a Golden Globe jelölés hiánya – attól függetlenül, hogy kapunk egy záró évadot – kinyírta a sorozatot :(
Direkt, még a nyári esetleges nagyobb nézettségről is lemondva, ráoptimalizálták a sorozat időpontját a GG-re és csak és csak nem jött az a fránya jelölés. És kb ugyanennyi jelölést várhatunk Emmyn is, X hónap múlva még a mostani hype szint is le fog ülni.
Kár érte, akár csak 1-2 jelöléssel most csak simán 3. szezonról beszélhetnénk, és nem utolsóról.

CyClotroniC - 2015. 12. 10. 21:56

Adam: Ugyan már, ez szuper jó hír, én nagyon örülök annak is hogy záró lesz, mert megmarad tömény minőségnek, ráadásul úgy írhatják, hogy tudják, hogy le fog köszönni. Azt sem árt megjegyezni, hogy kifejezetten Lindelof kérte, hogy záró legyen, szóval tényleg semmi köze nincs a díjátadókhoz.

clegane - 2015. 12. 10. 22:11

én direkt örülök ha nem húznak akármeddig egy sorit csak azért mert sikeres, hanem kimaxolják ami benne van a témában aztán valami más érdeks ötletbe vágják a fejszéküket az alkotók.

atalanta - 2015. 12. 10. 23:51

Tökéletes volt. Úgy, ahogy van, az egész. A zene is. Max Richter – elképesztő!

Carpeks - 2015. 12. 11. 00:05

Még mindig ráz a hideg, pedig már 2 órája vége a résznek. Azóta meg a soundtrack szól, nyilván.

zolkó - 2015. 12. 11. 09:39

Az idei év legnagyobb sorozatos élménye volt ez az évad. Kifogástalanul megírt, eljátszott, megrendezett. Rég szurkoltam ennyire embereknek, hogy minden sikerüljön nekik, mint Kevin Garveynak és Norának. A gyerekszereplők is abszolút helyükön voltak, a maguk módján ugyanúgy “felnőttek” voltak, mint a tényleges felnőttek. A zenei rész is nagyon nagy teletalálat volt részről-részre, minden egyes felhangzó dalnak, zeneműnek érezte az ember a súlyát, és a jelentőségét. Azt hiszem a “calm before the storm” érzés, ami végighúzódott ezen a tíz epizódon, a leginkább kifejező mondat az évadra. Bravó HBO, bravó Lindelof – Perrotta páros. Óriási 10/10

A. - 2015. 12. 11. 16:11

Én annyira, de annyira örülök, hogy lesz még egy évad. Ez a második évad az egyik legjobb sorozatos élményem idén. Annak ellenére, hogy teljesen elvont, elszállt az egész, mégis sikerült valahogy nagyon személyes, nagyon bensőséges módon utat találni hozzám, mint nézőhöz, eltűnt minden távolságtartás, és ez nagyon különleges és ritka dolog, szerintem. Szóval tuti jelöltem lesz a Jawson, ami remélem nemsokára indul:)

Orso-borso - 2015. 12. 11. 20:41

Ritkán ragadtatom el magam ennyire, de ez kibeb@tt jó volt. Utoljára a Six Feet Under vitt ilyen érzelmi hullámvasútra. Imádtam minden percét, úgy repült el minden egyes rész mint egy pillanat. A zene zseniális, pedig általában észre sem szoktam venni.

- 2015. 12. 11. 23:24

Mestermű… Könnycsorgató 10

Bazsi - 2015. 12. 12. 00:18

Hát hát hát….
nekem jobban tetszett az első évad. Nem hozta az első szintjét. Ami végig jó volt, de ez nem.
Lindelof remek, de nem tudok elvonatkoztatni attól h nem volt szimpatikus Kevinék új szomszédja, de úgy komplett az egész család.
Egyszerűen utáltam azokat a részeket, amiben sokat szerepeltek.
5 közepes, 4 zseniális rész, és egy felemás évadzáró…
Fix this jesusnál szakadtam, adta, Lostos érzés elkapott, mint 1-2 másik jelenetnél.
De h itt énekelni kell h kijuss… ne máár :D Bomba sehol, üres lakókocsi, meg a múltkor démonozás, na az is nagyon hiányzott… utálom, de még Liv Tylert is se szerettem benne az idén. Ellenben Jill-t igen.
Remélem a a 3ik évad hozza újra az első szintjét, nekem ez így csak erős közepes volt. a történet se volt mindenhol korrekt, bár ez a Lost óta nem érdekel, de az új szereplők nem jöttek be.

karit - 2015. 12. 12. 13:01

Sajnos nem tudom átlépni a saját árnyékomat, utálom, ha elmarad az elégtétel, és a madafaka után az a kvázi összeborulós verandás átintegetés kissé kiakasztott. Legalább egy mélyen szemébe nézős bólintás jól esett volna a többszörösen koppant tűzoltótól, aki az égő várossal a háta mögött becsukta a háza ajtaját – de oké, az
”I dont know whats happening. – Me neither.” végül is megteszi.

Az utóbbi 5 év leglegje ez a sorozat minden téren, és most már tudom, hogy nem Carlton Cuse-nak köszönhetem a No1 evert.

Remélem, a Hotel, és az öreg rendőr narkós túlvilág-hekkelése visszatér jövőre, és ha a fő kérdésre nem is lesz válasz, ismét kapunk egy Tovább Mutató Katarzis Fröccsöt, ami kitart a következő 5 évre.

Csakén - 2015. 12. 12. 22:03

Lúdbőr, miegyebek. 10/10

Az éneklésnek, nem lehet itt a való világban valami anatómiailag segítő szerepe? Mondjuk erőlködés, ilyesmi, hogy kiessen a golyó… Lehet, hogy hülyeség, nekem ez jutott eszembe.

Egyébként nem találok szavakat, rég láttam olyan sorozatot, ahol ennyi karaktert kedvelek. Nekem a “szomszédok” is érdekes karakterek, remélem, látjuk még őket.. Most esetleg Erika áll be a GR csapatába?

Várom a 3. évadot, nagyon.

Mit nézzek addig, úristen….

Aquarius - 2015. 12. 13. 15:44

És akkor a kezdő, ősemberes jelenetre milyen magyarázatot is kaptunk?

karit - 2015. 12. 13. 17:27

Arrafelé gyakoriak a földrengések?

Narxis - 2015. 12. 13. 22:08

Mennyien várták az ősemberes jelenet magyarázatát. :D Annyi az egésznek a lényege, hogy ott amikor a nő kilépett a barlangból és utána beomlott a bejárat akkor ő se tudta, hogy mi lett a társaival, szeretteivel, nem tudta élnek-e, nem is tudott velük kapcsolatba lépni. Olyan érzés mint az elragadtatás illetve nyilván a helyszín egyezik a városéval. Aztán persze ott is történt csoda, a jelenet végén.

Nem kell görcsösen valami magyarázathoz ragaszkodni, nem fognak mindent szájbarágósan megmagyarázni ezért nem tetszik sok embernek a sorozat. Nem értik. Youtube-on van egy reaction videó az első évad első részéről talán, egy egész amcsi család leül megnézni. Egyik se értette, nem is tetszett nekik. Sokaknak nem egyébként, ki kell tartani a 2. részig illetve úgy leülni, hogy nem lesz minden egyértelmű.

sehrezad - 2015. 12. 14. 12:52

Teljesen biztos voltam benne sokáig, hogy úgy jött vissza, mint Patti, ideragadt “kisértetként” – annyira, hogy amikor többen is felismerték, akkor is még mindig vártam a fordulatot, a többek által idézett John-mondat is még erre utalt… De persze nem.

Szerintem is perfekt lezárás volt, innen ki lehetett volna szállni – de ezzel együtt egy 3. évad élményét nem venném el magunktól. Viszont azt gyanítom, hogy az megint visszatér a depresszívebb irányba, aligha lesz még egyszer ilyen vég…

karit - 2015. 12. 14. 18:20

“gyanítom, hogy az megint visszatér a depresszívebb irányba, aligha lesz még egyszer ilyen vég…”

Izé, most akkor ez a vég nem volt eléggé depresszív?

sehrezad - 2015. 12. 14. 19:37

karit: Szerintem nem, inkább pozitív értelemben felemelő volt, számomra nem volt nyomasztó – legalábbis Garvey-ék felől nézve. Több volt benne a remény.

pepe úr - 2015. 12. 15. 00:29

valóban az elmúlt évek legjobb sorozatélményét adta, mikor lesz még egy ilyen?

winnie - 2015. 12. 15. 07:04

pepe úr: valószínűleg jövőre, de ha szerencsénk van, akkor már idén is. a gond sosem az, hogy nincs zseniális sorozatélmény, hanem az, hogy az embert elkerüli, mert nem talál rá.

don - 2015. 12. 23. 16:30

Nekem nem tetszett, nem jött át igazán, pedig szeretem az ilyen témákat. Lindelof nagy mestere a parasztvakításnak, olyan illúzióromboló volt a 02×09 mint a lost 02×01. Talán túl nagy volt a hype azért nagy elvárásokkal is ültem le elé. Az első évad kimondottan jó volt, főleg a zene, de a fő karakterek is, a második első 2 része is tetszett, de utána már csak elvétve jöttek jó pillanatok egy-egy részben. Bírtam volna, ha inkább Johnra és Kevinre épül az s2, annyira működtek együtt, élmény volt nézni. Jó lett volna, ha többet foglalkoznak az eltűntekkel, mivel a dráma túlzottan nem érintett meg és a sztori sem, ha egyáltalán volt. Azért nem volt vészes, átlagon nyilván felüli. Kevin nagy forma, kétszer meghalt, de már jobban van. :)

kla - 2015. 12. 24. 00:47

Most értem a végére. Az évad elején kicsit elcsúsztam ilyen-olyan okok miatt, darálni meg nem akartam ezt (amiért winnie is szokta mondani, tartson tovább az élmény), ami sajnos azzal járt, hogy a 07-08-09. részek környékén kicsit elspoilereződtem sajnos, de nem bírtam neki, hogy ne olvassak utánuk. Ez nem az a sorozat, ahol egy spoiler sokat rontana az élményen, az biztos, de azért ha ezt tényleg semmit sem tudva nézhettem volna… (A 3. évadnál majd még jobban fogok figyelni a spoilerekre, mint most a Force Awakensnél. :D) De így sem bánom, hogy nem daráltam.

Mindent elmondtak már előttem, én tényleg csak azt emelném ki, hogy a történetszerkesztés milyen fantasztikus volt. Engem mindig meg lehet fogni egy ügyesen végigvitt dramaturgiával, és hihetetlen, hogy ez az évad jelenetről jelenetre, epizódról epizódra milyen mértékű átgondoltságról tanúskodott. És a színészek, a zene, a katarzisok, a gondolatok, a kikacsintások, a világépítés… lenyűgöző, hogy mit mutattak be 10 rész alatt.

Annyi hiányérzetem van csak, hogy a Garvey-gyerekekkel foglalkozhattak volna többet is. A Tommy-Kevin reuniont megnéztem volna, vagy a Tommy-bárki reuniont igazából, ez egy kicsit kihagyott ziccer volt, bár végülis még akár láthatjuk is. Jó volt azért abban a tudatban nézni a finálét, hogy nem ez az utolsó alkalom, hogy Leftoverst látok, és hogy bármilyen is lesz az évad, de láthatjuk még ezeket a karaktereket. Az 1. évad vége és a mostani is teljesen jó sorozatzáró lett volna, de ott valahogy könnyebb volt továbbgondolni a karakterek sorsát, itt jobban sajnálnám, ha nem látnék már bele, hogy mi is lesz velük ezután. Egyszer majd el kell ezt engedni, de azért jó, hogy nem most. :)

karit - 2015. 12. 25. 02:10

“olyan illúzióromboló volt a 02×09 mint a lost 02×01”

Nem vagyunk egyformák, nálam pont a 02×01-gyel lépett szintet és vált Minden Idők Elsőjévé. Szerintem azóta olyan cold openinget kíván magának karácsonykor minden tévés író.

Ez pedig a Másodikká lépett elő az évad elején, és biztos vagyok benne, hogy a lezárása agyműtét erősségű lesz (és nem a lobotómiára gondolok).

De akkor se esek letargiába, ha a végén csupán azt tudjuk meg, mihez kezdett Garvey barátnője, és a többi, a valódi világban maradt 10% ember, aki mellől hirtelen eltűnt a Föld lakosságának 90 százaléka.

don - 2015. 12. 25. 02:58

Engem a misztikum fogott meg a Lost S1 ben, nagyon tetszett ahogy felépítették a szigetet aminek a bunker állt a középpontjában. Ezért voltam csalódott, mikor kiderültek a dolgok. A Leftoversben is ezt hiányoltam, engem nem elégített ki a dráma, örültem volna, ha az eltűntekkel is foglalkoznak, de ha már nem, akkor legalább az a 3 lány tűnjön el ténylegesen, de csak beléptek a fehér ruhás barmokhoz. Mivel már csak egy season van hátra, nem is reménykedem, megnézni megnézem, de nálam ez is megy a “milyen jó lehetett volna, ha” kategóriába.

edg - 2015. 12. 31. 06:46

Hát, nálam az év leginkább overrated sorozata lett ez a Leftovers.
Nem rossz persze, de annyiszor szerepelt a heti legjobb rész szavazásban az élen, hogy valami sokkal jobbra számítottam. Csalódtam.

Skyroads - 2016. 01. 02. 20:39

Most daráltam le a részeket. Nagyon tetszett meg minden, de nem értem pl., hogy a 2. évad vége felé Nora és Erica miért szívózott egymással? Oké, hogy az a kérdőívezés eléggé puskaporos hangulatban telt, de miért dobta be már előtte Nora Ericáék ablakát?

tomriggins - 2016. 01. 06. 06:40

Zsenialis! Nem bantam meg, hogy elkezdtem ! Egy het alatt ledaraltam csak az a baj, hogy az utolso evadra varni kell

Hor1 - 2016. 01. 11. 22:17

8 nap alatt néztem végig a két évadot. Elképesztően zseniális, nem tudnék belekötni semmibe, még ha akarnék se. Fantasztikus élmény volt.

Elar - 2016. 01. 20. 23:54

Most értem végére a 2. évadnak.
Bennem felemásak az érzések.
Az első évad zseniális volt, nagyon tetszett.
A 2. évaddal már gondjaim voltak. Mivel rengetegen dicsérték 8. részt – nagyon vártam.
Sajnos nem tudtam nyugodtan végignézni a 10 részt – elutaztam, a család szekált – talán ezért nem tudtam magam átadni a hangulatnak.
Ha meg kellene fogalmaznom, hogy mi “bajom” volt – talán kevés voltam a 2. évadhoz. Túl sok volt nekem a “szimbolika” meg utalás, amit nem értettem meg….
Ezzel együtt remek élményt adott és nagyon örülök, hogy végignéztem.
A zene szuperül eltalált – mint a BSG-ben :)

nygeri - 2016. 01. 21. 21:05

Én körülbelül egy hét alatt néztem meg a két évadot. Az első nekem is jobban tetszett. Nekem is a mindenki által dicsért 8. rész volt az ami kevésbé jött be, majdnem bele is tekertem. A végén szép lezárást kaptunk az biztos. Nekem egy nagy hiányom volt, hogy Jill-t eléggé elhanyagolták ebben az évadban, szinte semmi nem történt vele csak úgy volt.

SPOILER
Azért a 2.évadból több EPIC jelenetet lehet kiemelni :)
Mikor Kevin kiássa Patti-t, amikor Nora és Erika a kérdőívet töltik. Meg Kevin éneke a végén :)

A 8. részhez visszatérve, nekem azért nem tetszett, mert reméltem, hogy jobban a realitások talaján maradnak .Tudom ez furán hangzik, mert az alapsztori is már misztikus, de ez a túlvilágba/purgatóriumba való átmenetel nekem már kicsit sok volt.
Annak örültem viszont, hogy a lányok eltűnésének nem ilyen magyarázatot adtak, hanem kiderült, hogy csak megszöktek. Amúgy amikor Evie testvére elmondja a templomban a beszédét az anyjának, nekem az úgy tűnt, mintha pici magyarázat lenne arra miért szöktek a GR-hez és ezek szerint a srác tudott is róla.
A végére szegény Nora maradt az egyetlen “normális”, a pap is teljesen beleőrült abba, hogy a felesége csak Jarden-ben maradhat eszméleténél.

idioty - 2016. 01. 29. 12:33

Egymás után néztem meg ledarálva a két évadot, már az első évad elindulása óta terveztem és csak most jött össze.
Részemről az első évad nem volt annyira jó. Tetszett, de mégsem annyira, mint itt sokaknak. A “bűnösök” egyenesen irritáltak.
A második évad viszont sokkal jobban tetszett már induláskor is. A vége meg nagyon-nagyon bejött nekem. Az utolsó három részt egymás után néztem meg, mert egyszerűen nem lehetett abbahagyni a nézését. Nekem pl iszonyatosan bejött az említett 8. rész.
Tetszett az is, hogy az elején minden rész más szereplőről szólt. Minden fontos szereplőt árnyaltak, mindenkinek megtudtuk a motivációját. Kíváncsi leszek, hogyan folytatják a harmadik évadot. Remélem kiderül az “igazság”, mert ebben az évadban belengették azt, hogy sejtik mi állhat a titokzatos eltűnés hátterében.

ooo - 2016. 01. 31. 22:17

Hát ez tényleg oltári sorozat. Mostanában már inkább csak kívülállóként követem a Jaws-t, de most bepróbáltam párat a leg-leg kategóriából; nem bántam meg.

Egyedül azt sajnálom, hogy 3. évaddal le is zárják az egészet, holott annyi mindent ki lehetne ebből a történetből hozni, hogy csak na… visszajönne egy-két eltűnt pl.

Snoopyzit30 - 2016. 02. 12. 12:26

Egyben daráltam le az 1-2. szezont. De életem legnagyobb csalódása. Sajnálom nagyon azt az időt, amit a nézésével töltöttem.
Ezentúl nem hagyom magam befolyásolni a többség által. Ha nem tetszik az első 1-2. rész, akkor nem nézek tovább semmilyen sorozatot. Ahhoz túl sok jó zseniális sorozat van, hogy olyanokra pazaroljam az időmet ami nem tetszik.
Nem mondom, hogy rossz, másoknak ettől még tetszhet. De nekem nagy csalódás :(

Eddard - 2016. 02. 20. 21:31

Sziasztok!

Ha kaszáltam az első éved 3. részénél akkor nem is érdemes a másodikat elkezdeni? Nagyon összefüggnek?

Toma - 2016. 02. 21. 12:29

Akinek tetszett a második évad és érdekli egy fanservice video, amit csináltam (magyar zenével) az sasoljon bele.

https://vimeo.com/156131226

Noncsi - 2016. 02. 22. 13:08

5 nap alatt ledaráltam a két évadot.Most végeztem vele..úgy érzem kell az a 3.évad!

Pacsi - 2016. 03. 01. 00:44

Nos lényegesen jobb volt, mint az első évad, de hogy sírjak tőle?! … Komolyan nem értem, miken nőttek fel egyesek, ha ettől sírnak (bocsi). Kevinünk alakítása továbbra is mű nekem, egyes megnyivánulásai kifejezetten logikátlanok (egyáltalán nem értem pl., hogy miért nem lehetett bevallani még az elején, hogy ő alvajáró, és az ő kéznyoma van az autón). Persze sorozatról van szó, nem gondolkozhatnak benne úgy, mint egy átlagember. Volt benne hűha effekt, de továbbra sem ez életem síros, depressziós, magambazuhanós sorozata – kommentek alapján úgy látom, hogy szinte ez a célja. :S

7,5/10

winnie - 2016. 03. 12. 19:31

“Nagyon összefüggnek?”

nem. el lehet kezdeni.

Josie 05' - 2016. 03. 25. 23:53

Hát igen, ezért nem jó úgy nekiállni a Leftovers-nek hogy már az égbe magasztalták. Én speciel egy „10 sorozat amiről még biztos nem hallottál de jó” jellegű cikkben hallottam róla először, miután a The Knicks után új néznivalót keretem, és nem fogott meg elsőre, részről-részre „kúszott be a bőröm alá”. Azért azt megjegyezném, hogy Justin Theroux nélkül nem biztos hogy ilyen jól működne a dolog, számomra tökéletesen formálja meg az „átlagfickó” nézőpontját a sorozatban. Lindelof neve már egyfajta garanciát jelentett számomra, de azért az kissé zavaró volt, hogy a sorozat késztői már előre beharangozták, hogy 98% dráma és 2% rejtély („Ha a rejtély miatt jöttél távozz békével, ugye”). Merthogy tényleg baromi jól meg van irva a fim, egy olyan helyzetet mutat be, amilyennel más filmekben, sorozatokban nem nagyon találkozni. Sokszor azon kapom magam, hogy azon töröm a fejem, egy-egy jelenetnek mi volt a mondanivalója, mit akar hangsúlyozni. Fentebb olvastam egy olyan elméletet, hogy valójában ők az elragadottak, ez eszembe sem jutott még eddig, pedig jó csavar lenne a végére. Én azonban attól tartok a vége elég felemás lesz, mivel bár tényleg nagyon ott van a „dráma”, a lelke mélyén mindenki azért nézi hogy kiderüljön mi is történt. Egyébként a második évad végén nem igazán értem minek örül Nora amikor meglátja Kevint, amikor pár résszel hamarabb ő koccolt le, meg még meg is hagyta, hogy ne hivogassa már ha lehet. Jó, akárhogy is a spermával teli kehely meg az Azrael démon jó húzás volt, és én valósznűleg nem egy átlagos Leftovers néző vagyok, mivel az egekbe magasztalt S02E08 nekem nem tetszett mert túl „geg”-es volt, az én kedvencem a S02E05 volt, amiben a pap szenved hogy visszajusson a táborba. Na az nálam 10/10. Pedig csak egy mellék szereplő. Na meg a „Where is my mind” a Placebo előadásában! Az nagyon adja. Szóval kit ölelhetek meg?

pimpalaputty - 2016. 07. 21. 13:32

Az az elmélet volt már, hogy azok tűntek el, akiket el akartak éppen hagyni?

jazzer - 2017. 01. 12. 15:09

Számomra nagyon túlértékelt sorozat. Kedvencem a misztikum téma pláne drámával. Ha a lost mondjuk 9 pont nálam akkor ez 7. 10 ponthoz mindennek tökéletesnek kéne benne lennie.színészi teljesítmény, karakterek kidolfozottsága tökéletes? Profi zenész vagyok. Zeneileg ez nem egy erős húzás. Operatőri munka, látvány. Pilot eleje az ősemberrel az igen. Azt érzem hogy ma nagyon menő ha valami elvont, lassú, elgondolkodtató. Na ez az. És jó is, de 10/10??
Nemáá 😊

winnie - 2017. 01. 12. 15:15

hát, aki 10/10-et ír, az nem hazudik, mert a 10/10-et nem a te szemszögedből írtuk, vagy írták, hanem mindenki a sajátjából:)

jazzer - 2017. 01. 13. 13:59

nem mondtam, hogy itt bárki is hazudna, szubjektív vélemények vannak. Nekem pedig az ,ha Winnie Te 6 pontot adtál volna a végén akkor lett volna olyan, aki azt mondta volna, hogy azért ér ez 7-8 pontot is :)Sokan megnézik is kínosnak érzik azt mondani, hogy bocs nem igazán értettem… sok fura, zagyva dolog volt benne, néha még unatkoztam, is. Más gondolat szerint annyira elvont, művészi, hogy muszáj 10 pontot adni, mert ha kevesebbet adok, akkor én nem értettem meg és hülye vagyok. Mindemellett az hogy a Leftovers a NAGYBETŰS sorozat az elég érdekes, Amiben egyetlen egy hibafoszlányt nem lehet találni, mert hát azért az összes többi sorozatot ízekre szeditek. 10 pont ugye a tökéletes. Olvasom és szeretem a kritikáitokat, sokszor lepontoztok valamit azért mert nem annyira jó/jók a színészek. Nem annyira kidolgozottak a karakterek, nem minden rész ugyan olyan színvonalú, Tehát ez akkor minden pontjában az első másodperctől az útólsóig hibátlan? Ezek szerint az összes sorozatnak erről kéne példát venni minden téren. Winnie egy kérdésem lenne, akkor ez szubjektív véleményként és minden téren szakmailag is felűlmúlja ezeket:

Lost,trónok harca,killing,rectify,dexter,gengszterkorzó,vikingek, OJ ügy, true detective stb stb stb

szóval vagy ezek voltak alulértékelve, vagy ez van nagyon túlértékelve

Pandimakaay - 2017. 05. 03. 18:15

na hát én most értem a második évad végére, nagyon tetszett ahogy fel volt épülve, egy dolgot hiányoltam, azt a hátborzongató introt mint az első évadban volt. Sztem abszolút nem illett ez a country cucc elé.. de ennyi, 10/10 :)

Szegecs - 2017. 06. 16. 16:55

Most daráltam az elsőt…nem nézem meg a másodikat. Minden és mindenki nagyon profi benne, kivéve a történetet.
Nem tartozom a célcsoportba.

Shred - 2017. 07. 16. 23:38

Én csak most fedeztem fel, és daráltam le a két évadot. Nekem az első sokkal jobban tetszett, a 2.-nál nagyon éreztem, hogy egy alapvetően lezárt történetet erőlködtek tovább a tévé kedvéért. Persze, itt is voltak jó jelenetek, de a könnyfakasztás nagyon eltúlzott volt, a dalok pedig kifejezetten idegesítően, tolakodóan rontottak el amúgy erős pillanatokat. A színészek közül Liv Tyler fogott meg a legjobban, szerintem nagyszerűen mutatta be a bizonytalan feleségből elszánt és könyörtelen vezetővé válás folyamatát.

Aleysa - 2017. 09. 25. 10:14

Nekem ez gyengébb volt sokkal mint az első évad. Valahogy sehova sem vezetett.Az első évadban Norát bármennyi ideig néztem volna, nagyon megfogott, most közel sem. A rejtély részre én nem várok megoldást, a Maradékok bosszantóak és nem tudom sem megérteni, sem átérezni a viselkedésüket. Liv Tyler karaktere olyan, mintha valami hibbant 16 éves fruska lenne. Ebben az évadban ami tetszett az Kevin sztorija volt. Mondjuk az majdnem tudta ellensúlyozni a többi agyfaszt. A szomszédok borzalmasak voltak. A hapsi komolyan gyújtogat meg megtámad másokat…kicsit meg is könnyebbültem, mikor kiderült, hogy asszony le akart lépni.

Ád' - 2017. 11. 15. 13:46

jazzer – 2017. 01. 13. 13:59-i kommentjével értek egyet!

Végigérve a 3. évaddal is, továbbra is számos fura, zagyva dolgot nem értettem és valóban többször unatkoztam is alatta. Nyilván nem én vagyok a célközönség.
Valóban leírhatná már valaki, hogy ez a túlvilági szál a feltámadással mi akart lenni, hogyan kapcsolódik az eredeti rejtélyhez és mi a mondanivalója? Mások is rákérdeztek erre, de választ a sorozathoz tartozó egyetlen bejegyzésbe sem látok, amiből arra tudok következtetni, hogy jazzer következő gondolatfuttatásában igen is van valami:

“Más gondolat szerint annyira elvont, művészi, hogy muszáj 10 pontot adni, mert ha kevesebbet adok, akkor én nem értettem meg és hülye vagyok.”

Azaz mindenki 10-et, de nem is érti, különben megpróbálna legalább egy gondolatot írni, hogy mi a szar is volt ez a túlvilági feltámadós vonal!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz