login |

The Player: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2015. 12. 07. 14:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Egy kicsit ismételni fogom magam, miszerint a nagyon jó mókának induló, “fogadjunk a bűncselekmény/bűnüldözés kimenetelére”-koncepcióra épülő The Player az 5-6. rész környékén elkezdett számomra túlságosan is feleslegesnek tűnő érzelmi húrokat pengetni és komolyabb hangvételre váltani az átívelő, “Mi van a feleségemmel?”-szál erőltetésének köszönhetően, ami nem igazán állt jól neki.

Szerencsére az 1×09, vagyis az utolsó rész megmutatta, hogy lett volna még visszaút innen.

The Player - 1x09-03

Ez többek között annak volt köszönhető, hogy a szokásos fogadás mellett az átívelés nem csak az asszonyka miatti szomorkodásra korlátozódott (az is volt, de a konklúzió most jobbra sikeredett), hanem a Ház tevékenységére is, vagyis a fogadásszervezők tevékenysége után folytatott nyomozás is hangsúlyos volt – nekem korábban végig az volt az érzésem, hogy ez sokkal érdekesebb szál, mint a magánéleti.

– You don’t want to dirty those pretty little hands of yours. You just point. You get someone else
to shoot.
– Well, I’m sorry to disappoint you both, but you’re way off. For starters, I don’t have little hands. They’re quite average for someone my size. And secondly, I have no idea who these men are.

Persze a nagy pozitívum az volt, hogy Cassandra-t kimozdították a kvázi komfortzónájából. Maga a karakter általában jópofa volt (mínusz a romantikázása, aminek tényleg nem volt sok értelme – talán hosszabb távra terveztek a szállal), de akkor különösképp működött, amikor nem csak infókat vakkantgatott.

The Player - 1x09-02

És ugyanez igaz volt Wesley Snipes karakterére is, akit rémesen alulhasználtak (vagy írjam azt, hogy nem tudtak mit kezdeni vele?), miután a pilotban olyan jól felvezették. Idővel ugyan kapott saját sztorikat, de ezek, bármennyire is hozzátartoztak a mitológiához, nem voltak annyira érdekesek. Így lett egy fun karakterből szürke eminenciás, akinek már csak fellángolásai voltak az 1×09-ig, jelentőségteljesen nézett, és beszélgetett pár új karakterrel.

(Az az igazság az Alex – Mr. Johnson-szembenállásért magam sem tudom, hogy mennyire rajongtam (egymás mellett jobbak voltak), de az biztos, hogy ha be is jött, nem csak holmi verekedést vártam volna ettől a száltól, hanem jóval többet.)

The Player - 1x09-04

Az elején a kétkedők közül sokan azt hitték, hogy a sorozat valami futurisztikus bűncselekmény-megjóslást fog használni, de mint kiderült, nem ez volt a jellemző a sorozatra, sokkal egyszerűbben belőhető bűnügyekről volt szó. Más kérdés, hogy hiába törekedtek a változatosságra ezek kapcsán a készítők, maximum egy-kettő sztoriját tudtam volna kiemelni, a többség elég közhelyes volt és a megoldandó probléma tényleg csak arra korlátozódott, hogy sikerül a főhősnek megállítani a rosszfiúkat.

Amikor a tipikusságtól eltértek, vagy a rosszfiúk terén behoztak valami plusz réteget, akkor sokkal jobban működött a The Player, összességében viszont azt éreztem, hogy ebbe az aspektusba nem került bele akkora kreatív fröccs a készítők részéről, egyre inkább a rutin irányába mentek el.

The Player - 1x09-01

A The Player (nem csak a berendelés visszavétele miatt) nem lett lezárva, ha akarom, még cliffhanger-t is kapott (egy felfedezést). De nem is biztos, hogy értelme lett volna valami kamu finist forgatni 5-10 percben. Nyilván ez alapból nem öröm, de nem hiszem, hogy túlságosan bánkódnék, még akkor sem, ha előre léptek a feleség szálon. Azzal pedig végképp nincs gondom, hogy a fogadásos mitológia a szervezettel és a fogadókkal örökre homályban marad.

A sorozat lényege úgyis az akciózós móka volt, minden más csak töltelék. És, mint írtam, azért lett ez végül inkább közepeshez közeli, bár nézős sorozat, mert az akció mellől a móka némiképp kikopott.

The Player - 1x09-05

(A sorozatot az NBC 13 részre rendelte be, majd a gyenge nézettség miatt visszavette a berendelést 9 epizódra, így az utolsó 4-et már nem forgatták le annak ellenére, hogy elkészültek a szkriptek. Ez kvázi kaszával egyenértékű, de ezt nem mondható ki 100%-osan a hivatalos döntésig, amire lehet, hogy csak májusban kerül sor. Addig elvileg élnek a színészi szerződések is.)

9 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 12. 07. 15:50

Semmi extra, de jó alapötletű, szórakoztató sorozat volt rövidke életében. Wesley Snipes mellett Jeff Fahey-t is jobban fel/ki lehetett volna használni, bár mivel ő csak az utolsó részben jött képbe, ki tudja, eredetileg minek tervezték a karakterét. A megölt/elrabolt asszony vonal nem volt túl érdekes, annál inkább a fogadásokat mozgató ismeretlen háttér. Kár érte, így is sokkal nézhetőbbre sikerült, mint pl. a Quantico vagy a Blindspot.

ALDO - 2015. 12. 07. 17:25

Nálam az évad újonca lett, bár nem sok sorozatot próbáltam be idén országos adóról. A történet elsőre egyszerű, mint a faék és nem akarták agyonbonyolítani, mint mondjuk a Blindspotot. Hangulatos akciósorozatokból amúgy is hiány van mostanában. Szerencsére nem volt sok szereplő sem, egyedül a nyomozó havert éreztem feleslegesnek. Az olyan részek, ahol nem szerepelt, fel sem tűnt a hiánya. Hátrány viszont, hogy a 4-7. közötti részek elég laposra sikeredtek és az eltűnt feleség átíveléssel sem tudnak mit kezdeni, mert eléggé erőltetett lett. Inkább az epizódikusságra kellett volna törekedni. A karakterek és a színészek is rendben voltak. Wesley Snipestól elsőre fura volt ez a jól öltözött, kimért, modoros figura, mert elsősorban tőle lehetne elvárni, hogy megkapja a címszerepet. Persze azért lekungfuzott pár rossz fiút. A FBI-os csajtól is a falra tudtam volna mászni, bár mondjuk már a Secret and Liesban sem kedveltem a nőt.
További rossz hír, hogy a fent említett nyomozó haver állítólag már leszerződött az American Horror Storihoz és, hogy a csatorna legkevésbé nézett sorozata volt.
Összességében talán egy 7-est megér a 10-es skálán.

winnie - 2015. 12. 07. 17:39

aldo: bizots? amig szerzodese van, addig nem nagyon teheti, csak masodik pozicioban, de nem is nagyon latok errol semmit, plusz azt meg nem is nagyon kezdtek el irni, igy nehez lenne szineszekrol biztosat mondani.

ALDO - 2015. 12. 07. 19:36

Ezek még csak pletyka szinten merültek fel.
Lehet, hogy csak castingon volt. Nyilván a többiek is mennek, csak róluk nincs hír.

rellip - 2015. 12. 08. 11:25

Philip Winchester és Charity Wakefield szerint már végleges a kasza:
https://www.instagram.com/p/-XE48pohe5/?taken-by=charitywakefield
https://www.instagram.com/p/-Rq2peCLun/?taken-by=philipwinchester

Jó kis sorozat volt, azt a heti 40 percet nem sajnáltam rá, bár lényegesen jobban indult mint ami lett belőle. Nem gondoltam volna hogy egyszer ilyet mondok, de az átívelés tényleg nem hiányzott.

Parafa - 2016. 05. 15. 21:10

Hát engem nagyon bosszant, hogy kaszálták, ennél sokkal rosszabb sorozatok is megéltek több évadot.

dumdum - 2016. 05. 24. 11:55

Azért a befejezést nagyon hiányolom. Hiányzik az a +4 rész, annyit még megért volna ha többet nem is.

lesliemagpie - 2016. 05. 27. 19:22

Hát nem is értem, hogy lehet így valamit ennyire félbehagyni…
Pedig szerintem nagyon jó sorozat lett!

mate - 2018. 09. 26. 21:15

Nagyon sajnálom, hogy kaszát kapott, de igazából ez érezhető volt, ahogy winnie is írta, ebben a sorozatban a mellékszálaknak nem volt igazából akkora súlya, mélysége, hogy több évados sorozat legyen.

Ez inkább egy adrenalin pörgető akció jellegű sorozat volt, a többi meg mintha csak hozzá lett volna csapva, de mindezek ellenére nekem pl nagyon tetszett, jó volt látni Wesley Snipest, anno a penge c. filmeket is imádtam, Philip Winchester is nagyszerű volt, jó volt őket egy sorozatban látni.

Értékelésem: szívesen elnéztem volna még belőle pár évadot, a mellékszálak mélysége ellenére is, nekem tetszett és az akció kárpótolt mindenért 8/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz