login |

Az új magyar sorozat: Szérum (aka. Stone In The River)

2015. 12. 09. 16:35 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, hírek, kampány,

Oké, most már mindenképp lesz magyar sorozatos kategória a JAws-on, kár, hogy a Szérum nem biztos, hogy befér oda, persze lehet, hogy nem is lenne esélye, de most nem ez a lényeg, hanem, hogy 12.21-én érkezik az RTLII-re egy új, magyar gyártású sorozat. Ez azonban nem az RTL gyermeke, hanem egy produkciós iroda készítette, azzal a nem titkolt céllal, hogy nemzetközileg is értékesítsék, hiszen abban van a pénz. (Ezért az angol cím, a Stone In The River is.)

Szérum-1

És akkor most jöjjön egy infódump, hiszen ebben a posztban mindent “leírok”, amit a sorozatról tudni kell, illetve amit kiadtak a sajtónak. (Na jó, nem mindent, mert rohadt sok kép van.) Kezdem azzal, hogy itt a honlapja, amin jó pár infó található. Ja, és aki az előzetesre kíváncsi, az is megnézheti itt, a másik posztunkban.

Szérum-2

Az első évad 8 részes lesz, a második szezon fejlesztése már elkezdődött, szóval tervbe van véve, ha jó a fogadtatás. A gyártó a Glomax (akiket passzolok), rendezőnek Tóth Gergely van feltüntetve (írónak senki), a főbb szereplők pedig Pető Kata, Czukor Balázs és Kálid Artúr, mellékszerepekben pedig Vasvári Csaba, Mikola Gergely, Egres Katinka, Sztárek Andrea, Jakab Csaba, Seress Zoltán, Ruszina Szabolcs és Dóczy Péter.

Szérum-5

A névsorból számomra az derül ki, hogy a költségvetése nem fogja elérni sem az Aranyélet, de még a Válótársak szintjét sem (nem mintha izgatna), lássuk, hogy mi a hivatalos történetleírás – remélhetőleg a sorozatra is marad felfedezni való.

1986-ban, egy Csernobilhoz közeli folyón, a végzetes atomrobbanás idején egy turistahajónak – 116 utassal a fedélzetén – nyoma vész.
A hajón egy gyógyszergyár titkos emberkísérleteket folytatott, amely során kifejlesztettek egy rejtélyes és különleges vakcinát.
Egy gyógyszergyár egy láncvírus elterjesztésével próbál menekülni a csődtől, tulajdonosa pedig – miden áron – hatalmas vagyont akar szerezni. A PharmaGlobe Gyógyszergyár emberkísérletének helyet adó hajó roncsa, rajta a bizonyítékokkal éppen egy kórház alatt van elrejtve, ahova Angéla, Lauren és Pierre, a három főhős kerül. Mindhármójuk múltja hatással van arra a néhány napra, amelyet közösen az épület falai között töltenek. A felszámolás szélére sodródott kórháznak egyetlen lehetősége nyílik a túlélésre, a mentőövet dobó gyógyszergyár óriás, a PharmaGlobe, amely látszólag hajlandó is segíteni az intézménynek.
A kórházban rejtélyes gyilkosság történik, kormányzati szintig elérő összeesküvésekre derül fény, miközben Angéláék egyre inkább részesei lesznek az eseményeknek, és sorra csukódnak be előttük a menekülést jelentő ajtók, összezárva őket a kórház múltjának néhány régen feledésre ítélt, sötét titkával.

Szérum-4

Kap esélyt? A tovább mögött el lehet olvasni a szereplők igen részletes leírását.

Angéla (Pető Kata)
Angéla és édesanyja már 20 éve az orosz maffia célkeresztjében vannak, Angéla még kiskorában elkövetett tette miatt. Azóta bujkálnak a megtorlás elől, életüket pedig még az anya betegsége is nehezíti, amelynek kezelése miatt Angéla ápolónőként, gyógyszerek lopására kényszerül a kórházban. Már a történet elején leleplezi őt a főorvoshelyettes (Mirkó), aki zsarolja a lányt. Az eseményekkel sodródó Angélát, édesanyja iránt érzett bűntudata már-már szélsőséges cselekedetekbe hajszolja.

Lauren (Czukor Balázs)
Egy autóbalesetet követően a kórházba kerülő építésznek halaszthatatlan műtétje miatt nincs választása, ha hátat fordít a kórháznak, lebénul. Volt felesége, a nagy hatalmú szenátor-asszony lánya, aki miután a férj megcsalta őt, öngyilkos lett. Ezért a szenátor bosszúja lebeg a feje fölött, ám nem a nő az egyetlen, aki vadászik a helyhez kötött férfira. Miután Lauren egy gyilkosság szemtanúja, az elkövető is üldözi. A szimpatikus, kissé esendő, hétköznapi Lauren inkább csak sodródik az árral, miközben újabb és újabb bonyodalmakba kerül.

Pierre (Kálid Artúr)
Ex-haditudósító, riporter, katonai hírszerző, aki a megszerzett információk eladásából él. A kórházba egy múltbéli kapcsolatának felkutatása során kerül. A kiváló katonai képességekkel megáldott Pierre igazi hős típus. Az egykor alkoholista, hirtelen haragú, indulatos férfi rendkívül ügyes kombinátor, aki ravaszul szövi és irányítja a szálakat.

Főorvos (Vasvári Csaba)
A vaskalapos, hagyománytisztelő, egyenes és őszinte férfi a kórház és az emberek érdekeit mindenki elé helyezi. Még a családja sem lehet fontosabb a hivatásánál, az emberek gyógyítására tett esküje nem pusztán formalitás számára, hanem életét meghatározó és irányító szent dolog.

Mirkó (Mikola Gergely)
A főorvos-helyettes mindent megtestesít, amit egy klasszikus negatív karakter. Habár szakértelméhez nem férhet kétség, tudásánál csak hataloméhsége nagyobb. Bármire képes, hogy a csúcsra jusson, igazi kaméleon. Helyezkedő, alakoskodó, bárkit felhasznál céljai eléréséhez. A gyilkosságok katalizátora.

Cecília (Egres Katinka)
Pierre tanítványa, aki túl is szárnyalja egykori mesterét. Egy régi rejtély nyomára akadva jut el a kórházba. A sokak által féltve őrzött titok napfényre kerüléséért akár az életével is hajlandó lenne fizetni. Az igazság bajnoka, aki emberi érzésekre képtelen, legalábbis elnyomja azokat a felsőbb célok – az igazság – érdekében. Megközelíthetetlen, sejtelmes karakteréhez erősen vonzódnak a férfiak. Titokzatos személyiség, aki mindig egy lépéssel Pierre előtt jár, amely nem kevés bonyodalom okozója.

Szenátornő (Sztárek Andrea)
A nagy hatalmú politikus teljesen kiszámíthatatlan jellem, egészen a történet végéig nem lehet eldönteni róla, hogy a Főorvos kontra PharmaGlobe küzdelemben, kinek az oldalán áll. Jól helyezkedik, vérbeli politikus alkat. Aktív része van a kormányrendelet kidolgozásában és elfogadásában, amely a PharmaGlobe Gyógyszergyártó által kifejlesztett oltást kötelezővé teszi.

Nyomozó (Jakab Csaba)
A vérbeli, klasszikus nyomozói erényekkel rendelkező férfi egy hatalmas gépezet része, a Szenátornő bábja. Kiválóan végzi a munkáját, ám a politikai érdekek miatt végül mindig csupán végrehajtó szerep jut neki, folyamatos irányítás alatt áll. Nyomozása folyton ellentétben áll a politikai célokkal, ez a kettősség belső feszültséget generál a férfiban, aki nehezen viseli a béklyót.

A PharmaGlobe elnöke (Seress Zoltán)
A csőd szélén álló, gigászi gyógyszergyár, a PharmaGlobe elnöke, aki a vállalkozás megmentését és a gazdagságot egy kötelező oltó-programban látja. Természetesen a saját oltóanyagukéban. Célja eléréséhez felhasználja a kórházat is, illetve mindenkit. Gátlástalan figura, akinek legfőbb vágya a gyógyszergyár feltámasztása, és semmitől nem riad vissza, hogy ezt valóra váltsa. Szörnyű és sötét titkok tudója.

Dimitrij (Ruszina Szabolcs)
Az Angélát és édesanyját üldöző, már meghalt maffiózó fia, akit apjának a halálos ágyánál tett ígérete hajt a két nő után. A Pharmaglobe Gyógyszergyár elnöke Dimitrijjel végezteti a piszkos munkát.

Vossow (Dóczy Péter)
Misztikus figura, aki a PharmaGlobe egy korai emberkísérletének áldozata. Bosszút akar állni önmagáért és testvére haláláért.

7 hozzászólás Ne habozz!

Benzin - 2015. 12. 09. 17:58

Nem aprózták el ezt a szorit. Hajóroncs egy kórház alatt? WTF?

CGI fetisisztáknak a karácsonyi sikítófrász garantált :D

Jöhet..

TamKir - 2015. 12. 09. 18:33

Nem tűnik ez rossznak, megnézem!

Dave - 2015. 12. 09. 19:50

Vicces.

szaszab - 2015. 12. 09. 19:59

Rz most komoly vagy csak viccelnek?
A cgi nek nevezett vmi elég gáz…

izellajos - 2015. 12. 09. 20:07

origon csak 6 részről írnak. most akkor melyik?

zagloba - 2015. 12. 09. 21:20

izellajos: Szerintem a történet alapján teljesen mindegy hány részes…

shatterleg - 2015. 12. 10. 02:10

A bárkába oltott Helix pénz helyett forintból megcsinálva? Már hogy a jó életbe ne érdekelne? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz