login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: féltávon a 3. évad

2015. 12. 12. 20:55 - Írta: superpityu

37 hozzászólás | kategória: kritika,

World’s changing. Deal with it!

Továbbra is csak azon tudom törni a fejem, hogy vajon ha már az 1. évad is ennyire jól átgondolt és pörgős, akkor most milyen megítélése lehetne a sorozatnak. Vagy akkor ezek a mostani részek csak átlagos középszernek tűnnének? Viszont így ki merem mondani, hogy az Agents of SHIELD 3. évadja eddig valami eszméletlen jó.

agentsofshield

Elég sok képregény-sorozat megy már a manapság a tévében, de ilyen jól összehangolni a szerteágazó történetet kevésnek sikerült, mint most a SHIELD-nek.

Egyértelműen látszott, hogy haladnak valami felé a kezdéstől kezdve, be is dobtak egy csomó érdekes szálat (Inhumans, Secret Warriors, Simmons, ATCU, Hydra, Lash) ezeket pedig tényleg olyan szépen fűzték össze, hogy a teljesen különálló Simmons-szál sem csak egy érdekes kirándulás lett végül. Sőt.

agentsofshield

Bár vannak kevésbé szimpatikus döntések a sorozatban, de tényleg sokkal több pozitívum jut az eszembe, amikor visszagondolok az idei részekre. Spoilerekkel a tovább után folytatom. 

Rengeteg klisébe szaladhattak volna bele a készítők, de amikor a 3×10 cold openjében megölték Rosalind-ot, ott akkora löketett kapott a sorozat, hogy csak ámultam. Igaz, hogy vendégszereplőről volt szó, de annyira hamar lett hangsúlyos, hogy percekig el sem hittem, hogy ez történt. Máshol ilyen karakterek max a rész végén halnak meg, sőt pár a éve a SHIELD sem hiszem, hogy megengedte volna ezt magának.

agents of shield

Coulson pedig bizonyította, hogy jó vezető. Messzire ment el, hogy megölje a nője gyilkosát, de átlátta a helyzetet, és Mack kezébe adta az irányítást. Mivel a csapatban csak neki nem volt személyes ügye Ward-dal, így ez logikus döntés volt, de nem hittem, hogy Mack meg is állja a helyét a szerepben.

Igazából pont ő lett az, aki képes lett meghozni azokat a döntéseket, amelyeken a többiek rágódtak volna. Én pont ezt hiányoltam sokáig a sorozattól, hiszen tudtuk, hogy a filmek után, Fury mennyire messzire ment el néhány alkalommal, Mack pedig pont ezt a hatást keltette.

agents of shield

A Hydra mindenhol ott van, elsőre ugyan nem tetszett, hogy milyen háttérsztorit kaptak a szörny miatt. De tekintve azt, hogy ezzel együtt kaptunk egy karizmatikus figurát a Hydra élére, sokkal fogyaszthatóbbá tette a dolgokat.

Viszont ott van Ward is, akinek a halálánál (szerintem sokakkal egyetemben) tényleg belebokszoltam a levegőbe, hogy “Na végre!”, erre jött a cliffhanger, ami letörte a lelkesedésemet…

agents of shield

Will halott, ezzel pedig kikerültek egy baromi nagy szenvedős szerelmi vívódásos részt a sorozatban, amiért jár a pacsi. Viszont a lény nem maradt az idegen bolygón, Ward testébe mászott, hogy tovább idegesítse az egyszeri nézőt.

Viszont Lash újra szabad, aki tovább akarja gyilkolászni az Inhumaneket. Közben pedig Daisy is elkezdte a szárnypróbálgatásait, mint a Secret Warriors vezetője, lesz itt még látnivaló a következő félévadban.

agentsofshield

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy én nem hittem, hogy ebből ez a sorozat lesz. Márciusig viszont Peggy Carter fogja betölteni az űrt, amit a SHIELD hagyott maga mögött. Ja, 8/10 simán az eddigiekre.

37 hozzászólás Ne habozz!

Villám - 2015. 12. 12. 21:06

Egyetlen dolog zavar: Goa’uld Ward. Minden mással tényleg nagyon jó irányba haladnak kíváncsi vagyok mi lesz még.

SteweCross - 2015. 12. 12. 21:35

Egyet értek, az érzéssel Ward miatt. Mikor végre kilehelte a lelkét annyira örültem, aztán mikor megállt előtte a kocsi a fejemet vertem a falba, hogy miért.
Ő az egyetlen karakter a sorozatban, akit ki kellene már venni.

Enzo - 2015. 12. 12. 21:39

Már éppen akartam írni, hogy az nem ér, hogy a ScreamQueens-SHIELD-iZombie egyszerre végzett, és csak a másik kettőről van írás. Úgyhogy köszi! :)

Gábor - 2015. 12. 12. 21:43

Viszont ez a Ward már mégsem teljesen az a Ward. Ami azért jó, de legalábbis ígéretes, mert szerintem is unalmas és túlfutott a karaktere.
Hátha eleresztenek azért pár Csillagkapu utalást, a poén kedvéért. :D

LoGi - 2015. 12. 12. 21:55

nálam 6.5/10, minden téren eléggé közepesnek érzem az egészet eddig az évadban, a kicsi plusz a téma miatt van, amire vevő vagyok.
de jó dolgunk lenne, ha a drámát nem csak az országos sorozatokra annyira jellemző szomorú zenés/enyhén picit túl csöpögős módon tudnák csinálni a témába vágó szuperhősös/képregényes sorozatok, ráadásul minden részben fixen 10-15 percben. néha inkább a netflixes megoldásokra hajaznának annyival boldogabb lennék velük.

mikkamakka - 2015. 12. 12. 21:55

wardos cliffhanger miatt felhúztam magam, amúgy a lelkesedésem töretlen

Szaby59 - 2015. 12. 12. 22:22

Ward mint karakter meghalt.
Az, hogy a színész játssza majd a “lényt” meg tökmindegy, hogy mennyire jól az majd elválik…

Enzo - 2015. 12. 12. 22:50

Akkor inkább ide rakom át a kommentemet:

(Ja meg egy bug report: Roz a 3×09 elején halt meg, nem a 3×10 elején)

Na szóval, izgalmas volt, kb a félévadban előkerült összes még élő szereplőt visszahozták, Lash beépítése a sztoriba egész ötletes volt, de kérdés hogy mi lett vele (+Giyera sorsa is ismeretlen).
Elég ütős volt az egész, kicsit aggódtam a Fitz-Coulson párosért, de aztán épségben visszakerült mindkettő. Jól beetettek mindenkit, hogy Coulsonba költözött át a cucc (érdekes lenne ha belé is!), erre a végén belengetik zombi Wardot…eh, pedig már olyan szépen sikerült elbúcsúzni tőle, Coulson is rituálisan benyomta a bordáit (az mondjuk menő volt).
Szóval ez az ősi cucc így elég fura volt, miért kellett neki egy sérült emberi test? 2 ökölharcra korlátozták le a Nagy Tetőpontot…mondjuk amikor Fitz meglátta, hogy nincs hús “Will” lábán, az elég para lett, azért jár a keksz.

Wardtól az nagy hiba volt, hogy hagyta Fitzet meg Willt egymás mellett mászkálni meg dumálni, szerintem ő azt hitte, hogy Fitz gyűlöli a fickót, ugye fel is ajánlotta hogy Fitz lelőheti.
A dumák megint jók voltak, ahogy kell, a Fitz-Ward párbeszéd úgy kb végig, de kiemelném a következőket:
“I’ll be damned…Tatooine.”
“May, you take the Power Rangers, go find Fitz or Simmons.”
“Watch your step, we left a few breadcrumbs to find our way home” :D
meg amikor arról beszélgettek, hogy ki mennyire fél, erre May: “I’m not.” :D

Töredékek:
-A Hidra szobor a bolygón elég menő volt.
-Mack beszéde is lelkesítőre sikeredett: “Not here, not tonight!”
-Fitz ahogy hátbalőtte Willt, a tűz milyen éles kontrasztban volt a bolygó alapszínével, jól nézett ki.

Latza - 2015. 12. 12. 22:53

Azért megnyugtatóbb lépés lett volna, ha Ward a bolygón marad zombiként. :)
Kíváncsi leszek, hogy mit kezdenek vele, de biztos, hogy meghagyják neki az eddigi bosszúszomját. Túl szép lenne, ha egyszerre elfelejtené a mániákus Coulson/SHIELD üldözést és valami értelmesebbe fogna.
De azt sem csodálnám, ha a folytatásban egyből gazdatestet váltana a lény (elvégre Ward már eléggé leamortizálódott XD) és valaki más folytatná a szerepet.

Annatar - 2015. 12. 12. 23:49

Szerintem azért kellettek az inhumanek, mert az emberi test hamar elhasználódik, főleg, ha eleve sérült, amikor belemegy a szörnyike. Ward ha ki is húzza az évad végéig, a következőben már nem hiszem, hogy benne lesz.

NLZ - 2015. 12. 13. 05:46

Kiváncsi vagyok, SquidWard képes-e egy teljesen más karakter produkálni, a tenyérbemászó arcát már untam.
Ezen fog állni, vagy bukni a folytatás.

Ayrons - 2015. 12. 13. 07:27

Mindenki nyugodjon meg , ahogy a készítőket lehet ismerni kitalálják , hogy Ward testébe tud maradni csak közbe más emberek életerejével kell táplálkoznia.
Szerintem az lenne a poén , ha hálás lenne Coulsonnak , mivel miatta tudott végül is átjönni :D
De Daltonnon fog múlni , minden.

Talán a negatívum a sok szereplő és a fontosabbak nem hullanak el. De lehetséges , hogy Coulson elfog.

Anti - 2015. 12. 13. 08:48

Az első évad annyira rossz volt(főleg az első fele), hogyha nem lett volna része a Marvel univerzumnak, akkor kaszáltam volna. Szerencsére évadról évadra egyre jobb lett. A 2. már nézhető volt, és tele volt érdekes és jó dolgokkal, de ez a 3. évad elképesztően jó volt, főlek a 8. résztől, ahol elképesztően jól összefűzték a szálakat. Összességében örülök hogy nem kaszáltam, mert ezekért a részekért megérte végig szenvedni az első évadot is. :)

Szinte a legtöbb képregény sorozatot nézem, és ezzel az évaddal az utolsó helyből feljött az elsők közé.

verogirl - 2015. 12. 13. 09:09

Nemrèg újra néztem az egész sorozatot ès annyira szembetűnő a minőség változása a jó irányba. Mondjuk én az első évadot is imádtam, főleg a karakterek miatt. De ez a harmadik most valami fantasztikus. Minden héten iszonyatosan jó epizódokat szállítottak.
Ward nekem sem volt a szívem csücske, de látszott h mit készülnek meglépni. Kíváncsi vagyok, hogy merre viszik el ezt a szuper ősi inhuman szállat.
Will szimpatikus karkternek tűnt, de azért örülök, hogy a love triangle szenvedéstől mindenkit megkímélnek.
Remélem, hogy az èvad második fele is ilyen jó lesz.

Nézőke - 2015. 12. 13. 09:43

a kezdeti popcorn-feelingből egy sötétebb, akár vért is mutató remekmű lett.
Wardnál én is felsóhajtottam…

Emberek, az nem lehet,hogy Will már a kezdetekkor is Maveth volt?
Mert akkor pár hónap múlva megszületik Jemmától a bébi Maveth..

Nézőke - 2015. 12. 13. 09:51

ja, és egy logikátlanság:
nyugodtan alszom Maveth-Willként, erre befut egy csapat felfegyverzett katona és egy balek, akik kijelentik,hogy jöttek “AZ”ért,hogy megtegyenek uralkodójuknak, vezetőjüknek.
Erre nem az történik,hogy goa’uld hangon megszólalok “én vagyok,mehetünk”, hanem még teszem az ártatlant, hogy nehezebben jussak át később…
Maveth-logika

winnie - 2015. 12. 13. 10:14

verogirl: nagyon latszik, hogy az elso evados showrunnerok tapasztalatlanok voltak, es a masodikban kaptak egy profit. es ezzel a dontessel, hogy jed whedon es neje kezdhetett neki a sorozatnak, kvazi tonkretettek a nezettseget.

Fakocka - 2015. 12. 13. 10:43

Eddig volt egy Hydránk akik mindig át akarták venni a hatalmat, mert miért ne, most meg konkrétan olyan faszán megmagyarázták az egész létezésük értelmét, hogy csak pislogtam.
De amúgy nem úgy volt, hogy a Hydrát a Vörös Koponya alapította?
Mert itt most az derült ki, hogy Maveth egy polipszerű lény (legalább is többen írják, hogy ő Hive, csak másik eredet történettel), az első Inhuman, aki köré a Hydra kultuszt építettek réges-régen.
Szóval a húzás zseniális szerintem, csak eddig mintha nem erről szólt volna a fáma. :)

Ayrons - 2015. 12. 13. 12:19

Szerintem az évek múlással a Hydránal a lény vissza hozatala háttérbe szorult, Vöröske alapból örült volt akit még Hitler is túl gonosznak tartott és kizárt a tanácsból :D
Pierce meg Strucker inkább a világ feletti hatalomra koncentrált volt egy idealizált utópia elképzelésük azt ennyi. De Struckernél ott voltak a kövek meg ugye a kísérletek az emberekkel, vélhetőleg a lény visszahozássásra a Hydra felállított egy alosztályt ez volt a Nasa egyik csoportja.

Szerintem biztos , hogy Hive lesz hisz mindketten parazitalények , polipszerűek és ugye Hive a Secret Warriors ellensége.

zolij - 2015. 12. 13. 12:49

Szerintem Maveth a bolygó / hold neve, nem a lényé. A lényt mindenki csak It-ként nevezi.

Nézőke - 2015. 12. 13. 13:10

zolij: én beírtam a gugliba a szót,és egy zsák halálfigurát dobott ki, ebből gondoltam,hogy ez maga a halál ősnyelven.

Nézőke - 2015. 12. 13. 13:13

de igazad lehet… mindenesetre én így hívom :D

Apost - 2015. 12. 13. 14:33

A kapitány első részében szerintem azt mondják hogy a Hidrát Hitler alapította.

Maveth-re nekem is a szörny neve jött át.

Egyébként ez a bolygós szál egészen tetszett, viszont a végén ezek a csavarok az új főgonosszal…
Eleve ha el is vette az ott rekedt csávó testét…miért aludt a bunkerben?
Másfelől ahhoz képest, hogy ez a cucc gond nélkül pusztította el az ott élő civilizációt fitz a végén meglepően könnyen leszerelte…a kipusztult civilizáció mit tett ellene…vattával dobálták? Illetve a NASA fegyvertelen embereket küldött át az ismeretlen bolygóra?
Kicsit tartok tőle, hogy e olyan főgonosz lesz mint a Supernaturalban kb bármelyik…elmesélik mekkora sebezhetetlen istenkirály aztán a végén meg már olyan semmilyen lesz mint egy default ellenfél
…kb már várom, amikor fitz odamegy és pusztakézzel megveri :)

Latza - 2015. 12. 13. 16:00

>>Apost
Igaz, hogy csak a szereplők feltételezése, de elhangzott a részben, hogy
“But I can’t really describe what it looked like.
It’s more how it felt, which is old and pained, as if it once had great power but lost it.”
Tehát már nincs meg a régi ereje, kajája meg pláne, úgyhogy Fitz valószínűleg ezért tudta ilyen könnyen kicsinálni mert a lény évezredek óta csak vegetált.
Ha majd szív egy kis vért/életerőt/bármit, nyilván erősebb lesz. ;)

Willnek volt fegyvere, ott lövöldözött vele, mikor Simmonsszal menekültek. Meg amúgy is lényegében áldozatnak szánták gondolom. Ha pedig mégis egy ősi istent mentek visszacsábítani, pláne nem várható el, hogy állig felfegyverkezve menjenek látogatóba. A tudatlanok még megsebesítenék szegényt aztán nem akarna hazajönni velük… XD

Apost - 2015. 12. 13. 21:11

Latza: Wardék is gépfegyverekkel mentek visszacsábítani a cuccot :) De ha meg kajának szánták a NASA csávót, akkor meg pisztolyt sem kellett volna neki adni :)
A cucc meg most lehet, hogy gyengébb volt de állandó homokviharokra, illetve látomásokra mindig futotta az erejéből.. erre mikor Fitz lövöldözik rá csak sétál tovább mintha sebezhetetlen lenne..aztán egyszer csak megérzi a lövést és összeesik. Persze ezt lehet, hogy majd megmagyarázzák azzal hogy a testváltás után kell neki idő…de nekem ez így egyenlőre nagyon lógott a levegőben.

Amúgy ez a Wardos csavar a végén nagyon adta magát. Mikor tényleg egyértelművé vált hogy annyi már adta magát a csere…csak amikor Culsonék eljöttek, akkor kezdtem azt hinni, hogy nah végre egy béna csavar amit nem léptek meg…:)

jesustomer - 2015. 12. 14. 09:00

Apost: vattával dobálták. Ez jó. Én is így gondolom. Szuper rész volt. Ward-t várom mi lesz belőle.

Brynden Rivers - 2015. 12. 14. 10:16

Nem volt rossz de:

– bolygó pusztító főgonosz csak nagy szerencsével menekül meg attól hogy egy tudós kinyírja könnyedén
– nagyonveszélyes küldetésen senki nem hal meg

– Daltont kiírhatnák végre
– Rosalind karakterét elpazarolták
– Coulson Garettet simán lelőtte Wardot nem

n5wrr7 - 2015. 12. 14. 19:26

Nagyon rendben van eddig az évad! Nincs kedvem belekötni semmibe sem, mert eddig minden részen nagyon jól szórakoztam.
A Joey nevű inhumannel volna annyi gondom, hogy pont olyan, mint egy mexikói Ward :D Mindig összezavarodok, amikor meglátom, szóval vagy az ő fizimiskáját kellett volna jobban átgondolni, vagy Wardot húzhatnák már ki (végre) a szereplők közül.

Enzo - 2015. 12. 15. 00:36

ez kimehetne oldalsávba a “kezdett a 2.évad” poszt helyére

Ennn - 2015. 12. 15. 02:54

Én csak azt nem tudom, hogy ezek után mit fognak még beletenni az inhumans filmbe?
Ha a sorozatban ellövik, az x ezer éve a földről száműzött, minimum 1 bolygót kiirtó hallhatatlan lényt, akinek a visszahozatalára alakult Captain America főellensége…

winnie - 2015. 12. 15. 07:01

Ennn: mivel a szkript alapja már megvan, ezért szerintem pontosan tudják, hogy mit, és azt is, hogy mit lehet betenni a sorozatba. ráadásul azt sem szabad feledni, hogy a filmnézők többsége nem ismeri a sorozatot, de persze ettől még nem fognak ismételni.

Yamagato - 2015. 12. 30. 12:41

Elég szépen felfejlődött a sorozat, én már az első évad végét is kifejezetten imádtam, és szerencsére azóta is fenntartották a színvonalat. Azért csak ámulok, hogy mekkora szakadék tátong a SHIELD és egy egyszerű monster-of-the-week sorozat közt (aminek ez is indult). Hihetetlenül pörgős az egész, kerülik a kliséket, valami apró csavarral feldobják az elcsépeltebb bosszúállós-szerelmes-rejtélyes sztorikat is, és nem húzzák el a szálakat feleslegesen és idegesítően, lásd pl.: Lash kiléte.
A félévadzáró átment Agents of Stargate-be, a portáljával egy rejtélyes sivatagos bolygóra, ahol egy parazita idegen lény él, de sebaj. Amikor Wardék felöltötték a sivatagi szerelést és készültek átmenni nagyon-nagyon elfogyott a csillagkapu nosztalgia, kellene már egy új sorozat abból is :)
Gyengesége a túl sok a szereplő, szerintem Bobbi és Hunter teljesen fölösleges ebbe a sorozatba (majd talán a sajátjukban), Mack viszont nagyon szimpatikus lett, sose gondoltam volna, hogy ilyen jó karaktert tudnak kihozni belőle. Ward pedig…. sose lesz kiírva :)
Ez tényleg megérdemel 8/10-et, a maga kategóriájában a csúcson van!

Ayrons - 2016. 01. 10. 07:23

Berendelték a spinoff sorozatot :D

Jackdaw - 2016. 01. 14. 10:02

Csak nemrég pótoltam be a sorozatot, de ezt többnyire csak azért sajnálom, mert lemaradtam a SquidWard becenévről! :D

Kicsit zavaros volt nekem a félévad, de lehet, hogy azért, mert csak félszemmel néztem, úgyhogy panaszkodni nem fogok, viszont Constance Zimmer karaktere nem kérdés, hogy rettenetesen el lett pazarolva. Remek színésznő, mire volt jó ez a nagyon hirtelen románc, aztán nagyon hirtelen halál?

Brett Dalton színészi képességeiben sajnos nem nagyon bízom, nem várok tőle nagy átváltozást.

Timi - 2016. 02. 10. 09:04

Arról lehet tudni valamit, hogy pontosan mikor folytatódik a sorozat?

e-batta - 2016. 02. 12. 04:45

Timi: igen, március 8.-án lesz a 03×11. Addigra véget ér az Agent Carter 2. évadja. Én kíváncsi leszek, hogyan írják ki a S.H.I.E.L.D.-ből Adrianne Palickit (Bobbi Morse) és Nick Bloodot (Lance Hunter), mert ők meg a spin-offban (Marvel’s Most Wanted) folytatják.

winnie - 2016. 02. 12. 05:11

e-batta: nem kell kiírni senkit, mert egyrészt arrébb mennek (ahhoz nem kell trükközés, meg megölni akarják őket), másrészt még nem biztos, hogy lesz olyan sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz