login |

Moonbeam City: vége az 1. évadnak

2015. 12. 13. 16:05 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Amíg nincs Archer? A közepes pilot után már nem is tudom, miért vállaltam be az évadkritikát, hiszen hiába néztem végig, ennyire közepes felnőtt animációs sorozatot nem nagyon láttam még.

moonbeam1

Persze vannak benne ötletek, ezt nem nagyon tudom elvitatni, viszont valahogy nem áll össze egésszé. Szóval hiába van pár olyan pillanata a Moonbeam City-nek, amikor tényleg mosolygok rajta, ha a rész vége annyira lapos, hogy kinyír mindent, ami előtte volt. Nincs csattanó.

moonbeam2

A legnagyobb eltérés az Archer-höz képest, hogy míg ott még a legszerencsétlenebb karakternek is van fasza pillanata, addig itt a tízből vagy öt részt a béna szívatására pazaroltak el. És itt tényleg alázós, kínos humorról van szó, ami mögött csak üresség lapul.

Ezen az sem segít, hogy a borzasztó karakternek Will Forte adja a hangját, aki tök olyan nyávogós, mint a Last Man on Earth-ben. Ez pedig nem a szeretni, hanem inkább az ütni való lúzer. A női hangok és Rob Lowe viszont egész jók voltak, utóbbi a Californication óta eléggé magára talált pár érdekesebb szerepben.

moonbeam3

Szerencsére vége a szezonnal, és ha be is rendelik a folytatást, akkor is el tudom majd engedni a sorozatot. Huhh. Az évad 5/10 volt nagyjából, a neon látványvilág és a ritkán feltűnő jobb pillanatok ellenére.

8 hozzászólás Ne habozz!

godzilla2 - 2015. 12. 13. 16:28

Nekem viszont a végére nagyon is bejött… a pilot volt olyan, hogy minőségileg so-so… aztán kapott még 1 rész esélyt és nálam élni tudott vele. Remélem h lesz 2.évada

Yamagato - 2015. 12. 13. 16:37

Egyetértek a kritikával, én nagyon vártam a sorozatot, reméltem hogy egyfajta Archer pótléknak (még ha csak fele olyan jóis lenne)megteszi, de nagyon nem, kaszáltam is talán olyan 7 rész után. Reméltem hogy szép lassan kiforrja magát, de inkább csak csökkent a színvonal. Dazzle-nak volt részeként egy esetleg két jó szövege, de a többi karakter semmilyen lett vagy épp halál idegesítő mint Rad…. Kár érte.

Stewie - 2015. 12. 13. 16:44

nekem semmi bajom nincs a sorozattal,nekem tetszett,és ha lesz 2.évadja,én tuti nézni fogom

Chev - 2015. 12. 13. 17:16

7/10 pont, mondjuk. (Avagy 6/8 csáp. :p)

Be kell valljam, tudom, hogy tényleg nem öltek annyi munkát a karakterekbe, sztorikba, amennyit illene, de én imádom. A Family Guy-ban előforduló kifordult, beteg humort vitte tovább, csak a beteg gageket itt összefűzték nagyjából konzisztens, persze faék egyszerű sztorikba, nem random visszaemlékezésekre építenek.
Nem egy túl intellektuális sorozat (az Archer, ha már nyilván azzal akarjuk összehasonlítani) kb. minden tekintetben felette áll, de szerintem a MbC-nek nincs miért szégyenkeznie, más a célja. Agykikapcsolás, sikítva nevetés a konkrét f*szságokon, mert tényleg nincs rá jobb szó. :)

human - 2015. 12. 13. 17:33

Chev: ugyanaz a céljuk, csak itt vért izzadnak annyi poént akarnak beletenni, h fásult a végeredmény 1-2 jó ötlettel, míg ott simán csinálnak több szintű dolgokat. ami több akart lenni hasonlóból, az a bojack horseman pl.

AtisR - 2015. 12. 13. 18:09

A vizuális világa bejött, ezért több részt is bepróbáltam, de semmi javulás sajnos :(

Számomra felejtős.

kittypryde - 2015. 12. 15. 13:00

Nekem a tűzoltós rész nagyon bejött, vagy 3x megnéztem annyit szakadtam rajta. Bár, nekem elég érdekes humorérzékem van, a Moonbeam nálam egy erős 7/10-es, függetlenül a néha lapos tölteléksztoriktól.

Lupapup - 2015. 12. 22. 23:50

Zsenialisan jo volt, en vegig hangosan rohogtem rajta :D a szereplok is rendben voltak, remelem lesz folytatas :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz