login |

Délelőtti videó 1.: Star Trek Beyond

2015. 12. 15. 10:34 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: mozifilm, video,

Ma már ilyen a Star Trek – és népszerűbb, mint valaha a mozikban. (Én passzolok, még a második részt sem láttam.) Kérdés, hogy a készülő tévésorozat esetében milyen megközelítést választanak – és, hogy ki lesz a showrunner.

A tovább mögött megnézhető a Star Trek Beyond, a harmadik “újkori” ST-film előzetese, mely itthon Star Trek: Mindenen túl címmel kerül majd mozikba.

20 hozzászólás Ne habozz!

Anti - 2015. 12. 15. 10:50

Én nem láttam egy Star Trek filmet (vagy sorozatot),
csak a 2 legújabb filmet. Az 1. oké volt, de 2. fantasztikus, ha azt nem láttam volna, nem nagyon érdekelne a készülő Star Trek sorozat, de így már alig várom. :)

spire69 - 2015. 12. 15. 10:54

Ezt lehet már én is passzolom. Pedig a 2009-es reboot anno bejött. Én is az új sorozatban reménykedem, hátha lépnek vele egy olyat, mint a Netflix a Marvel univerzummal.

bob - 2015. 12. 15. 11:41

Ez minden, csak nem Star Trek! Gene Roddenberry forog a sírjában (2009 óta).

clegane - 2015. 12. 15. 11:44

star tray! űrtálca! lol! hát végülis az!

Barney - 2015. 12. 15. 11:46

@Anti: Én is így vagyok csak pont fordítva, a 2009-es nagyon bejött, a folytatást első éjféli vetítésen néztem és csalódnom kellett, nem lett borzalmas film, de túl jónak sem tartottam.

Ez a mostani trailer a választott zenével viszont borzalmas szerintem. Eddig sem vártam a “3.” részt, de ezzel végképp kiöltek belőlem minden lelkesedést.

winnie - 2015. 12. 15. 12:12

bob: ne, ez ilyen öregemberes, mammogós dolog, hogy nem az. nyilván lehet szeretni és nem szeretni, de most ez a star trek – rengeteg embernek ez az. maximum az igaz, hogy ez nem a régi star trek.

nyilván meglepő az evolúció, én is csak néztem, de ki tudjam, lehet, hogy roddenberry szájtátva nézné a látványt, hogy mi mindenre képes a mai technika és azt mondaná, hogy a star treknek követnie kell a kor igényeit, s még örülne is, hogy élő organizmusként változik az ST. és ki tudja, lehet, hogy az evolúció vége ismét a kezdetekhez fog visszanyúlni.

JKJ - 2015. 12. 15. 12:15

Ahelyett, hogy csináltak volna egy új Űr franchiset, lejáratjá a Star Trek nevet. Lose-lose.

sityu8411 - 2015. 12. 15. 12:27
Ace - 2015. 12. 15. 12:28

Haladni kellene a korral egyeseknek én imádtam a régieket és az újakat is sorozatokban és a filmekben is. Mindíg igazodott az adott kor elvárásaihoz ilyen egy igazi 50 éves frencsájz képesnek kell lennie alkalmazkodni a kor elvárásaihoz különben nem lenne életképes remélem még sokáig élni fog. Ezt is és a sorozatot is nagyon várom.

DonMaros - 2015. 12. 15. 13:15

Bírom, hogy a mai embereknek a “haladni kell a korral” azt jelenti, hogy basszunk ki mindent amitől egy sorozat jó volt és tegyünk bele mindent, amitől a 14 éves hülyegyerekek szeretni fogják. Bezzeg ha a Force Awakens jó lesz mindenki tömött sorokban fog állni, hogy JJ f@szát szopkodja, mert hű maradt az eredeti trilógiához, de ST esetében meg morgós öregember aki ezt számon kéri az új filmeken.

GetRektMike - 2015. 12. 15. 13:24

Én néhány hónapja kezdtem el ledarálni a sorozatokat, beleértve a TOS-t is, és az új filmek tényleg inkább látványos akcióorgiák, de egy mai ember, elsősorban a fiatalok manapság már erre vágynak, nem nagyon szeretik a lassú, “eseménytelen” filmeket. Én megnéztem a TOShoz tartozó filmeket, és nekem nagyon szórakoztatóak voltak, főleg Khan haragja volt a kedvencem, de azt belátom hogy ezek a filmek, pl az első film is elég unalmasak lennének. Az új filmek is leginkább azoknak nem jön be, akik régi motorosok, aki nem nagyon ismeri a Trek univerzumot az jól fog szórakozni rajta.
Egyébként nekem annyi a problémám az új filmekkel, hogy nagyon Spockra és Kirkre koncentrálnak, Bones például alig kap valami szerepet, őt bírtam a legjobban a TOSban. :)

energy - 2015. 12. 15. 13:32

Ez már nem Star Trek, azért Beyond

edg - 2015. 12. 15. 14:59

Az első új ST film tetszett, a 2-at meg moziban láttam és bazi nagy élmény volt.
De ez a trailer nem fogott meg .
Scifit akarok, űrutazást, fekete lyukakat, etc. Egy lepukkant bolygón motorozás nem menő.

grsb - 2015. 12. 15. 14:59

” ilyen öregemberes, mammogós dolog, hogy nem az.”

És akkor sem az. Ezzel az erővel adj rájuk más ruhát, hívd a szereplőket másképp, stb. a sztoritól akár Csillagkapu is lehetne vagy Star Wars illetve pont annyira lenne az, mint Star Trek.

Zhordie - 2015. 12. 15. 15:24

Azt az egyet nem értem, egy 1,5 perces trailer alapján hogy lehet eldönteni hogy ennek a résznek semmi köze a Star Trekhez.
Mi volt ebben a másfél percben ami nem volt mondjuk a TOS-ban, amitől ez szar lett? Mert eddig semmi konkrétumot nem olvastam, csak azt hogy hogy megcsúfolja a régi ST-t.
Legjobb tudomásom szerint a trailerek arra valók, hogy az általuk reklámozott filmet/sorozatot minél szélesebb körben eladják. A mai világban egy látványfilmet (mert meglátásom szerint az újabb sorozatok/a legújabb 2 film inkább a látványra és az akciókra van kihegyezve, kevéssé a filozofálgatós/társadalmi kérdéseket is szívesen boncolgató TOS-ra hasonlítanak már) látványos trailerrel lehet eladni. Az egyszeri néző nagyobb eséllyel nézi meg a filmet ezután a trailer után, mintha kapna egy 2perces bemutatót, amiben mondjuk sétálgatnak és beszélgetnek csak.

winnie - 2015. 12. 16. 04:50

grsb: én is azt mondom, hogy nem az, ami régen volt. vagy amit egyeseknek az st jelent. de miért hívják máshogy, ha ez ma az st?

nem hiszem, hogy újdonságot mondok azzal, hogy rengeteg dolog van, ami 50 év alatt iszonyatosan nagyot változott. akár alapjaiban. és azok kapcsán nem az a megoldás, hogy az ember önmaga előtt megtagadja, hogy “ez nem is XY”. de. ez XY. csak teljesen más. ilyen vagy olyan okokból.

(meg egyébként is: létezik olyan, hogy ha st3 a címe, akkor rossz, ha pedig XCF a címe, akkor jó?)

winnie - 2015. 12. 16. 04:56

donmaros:

“Bírom, hogy a mai embereknek a “haladni kell a korral” azt jelenti, hogy basszunk ki mindent amitől egy sorozat jó v”

nem. a haladni kell a korral nem ezt jelenti. a haladni kell a korral azt jelenti, hogy el kell fogadni a változást. nem az st-nek kell haladnia a korral, hanem a nézőnek. neked. az st megújult, neked pedig nem a rég volt dicsőséget kell siratnod (az érdeklődés hiányában behalt tévés franchise-okat és a nem túl sikeres mozifilmeket), hanem elfogadni a változást. nem szeretni, hanem elfogadni.

“de ST esetében meg morgós öregember aki ezt számon kéri az új filmeken.”

nem a számon kéréstől lesz valaki morgós, hanem attól, hogy ha a star trekre azt mondja, hogy nem star trek. mert hogy a fenébe ne lenne az? csak, mint írtam, teljesen más. ne hidd, hogy 50 vagy 150 év múlva nem lesz megint más.

az idősebbekre jellemző viszont az, hogy nem képesek a modern kor “vívmányait” elfogadni, értelmezni. hidd el, nekem is vannak ilyenek, amiket egyszerűen nem fogok fel a minecrafttől a gyerekeknek árult zombijátékokig.

Ace - 2015. 12. 16. 09:37

winnie: +1
Teljesen egyetértek.

Tomtom - 2015. 12. 16. 16:21

Nem értem a sok “a két új film a ST megcsúfolása” sírást… Én imádtam minden sorozatot (kivéve a TOS-t), legalább 3x láttam már mind, a Voyagert még többször, a két új mozifilm nekem mégis rohadtul bejött. Ahogy Abrams megvalósította és átültette az akkori gagyi designt a mai elvárásoknak megfelelően (mert hogy a híd nagyon hasonlít a TOS-os verzióra), az zseniális. Fasza a zene is, a sztorik is nagyon bejöttek, ahogy a színészek is.
Gondolom a ST nagy társadalmi kérdések boncolgató részét hiányoljátok belőlük, már pedig az is van benne, csak nem olyan töményen, mint a sorozatokban. Nem is lenne rá idő.
Személy szerint imádom mindkét részt. Tele vannak olyan eseményekkel (Kirk születése) és jelenetekkel (Enterprise első jelenete, de a Kelvinét is említhetném), amik a zenei aláfestéssel megspékelve simán libabőr kategória.
(azt már nem is említem hogy pl. a DS9-ben Pike kitüntetést kap Sisko)

asche - 2016. 05. 05. 16:58

Szívesen vennétek a régi látványvilágot és akciót? :D
https://www.youtube.com/watch?v=4SK0cUNMnMM

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz