login |

Supernatural 11. évad: félidőben – írta Rileey

2015. 12. 15. 17:40 - Írta: vendegblogger

28 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem valósult meg, amit az évad kezdetekor prognosztizáltam a zombis vonalat tekintve – szerencsére, teszem hozzá. Viszont azt kijelenthetem így majdnem féltávnál, hogy idén újra magára talált a Supernatural.

sp-s19-1

A főszál egyelőre alacsony lángon, de működik, és köré sikerül hétről-hétre élvezhető Monster of The Week-részeket felhúzni. A Supernatural mindig is híres volt a kreatív epizódjairól, és ezt most a 11×04 szállította, ami végig az autó, az Impala szemszögéből játszódott.

És ne feledjük a humoros oldalt sem, rég nem szórakoztam olyan jól, mint a 11×08 megtekintése közben. Persze ízlések és pofonok, mert az epizód a heti legnagyobb csalódás rovatban is feltűnt, de azt vallom, hogy inkább megosztóbb részeket írjanak, mint középszerű, szürke sztorikat.

sp-s19-2

A félévadfináléban hangyányival jobban megismerhettük a Sötétséget, és megtudtuk, Sam miért kapja a látomásokat. A tovább mögött lássuk spoileresen folytatom.

A főszál engem eddig nem nyűgözött le különösebben. Amara cseperedett, elszipkázott pár lelket, összebalhézott Crowley-val, és ennyi. Nem is agyaltam rajta túl sokat, így fordulhatott elő, hogy fel sem ötlött bennem, hogy Lucifer küldi Sam látomásait. Talán azért, mert végre megörültem, hogy előveszik Istent, de ez egyelőre kihagyott ziccer maradt.

Viszont az eszébe jutott rajtam kívül valakinek, mi van, ha tényleg Isten volt, és Lucifer csak hazudik? Annyira adja magát ez a Dean-Sötétség, Sam-Világosság párba állítás, ami tökéletes ellentéte a régi felállásnak.

Sam Winchester, my old roomie. Hug it out?

sp-s19-4

Bármennyire is lehidaltam, és jó volt viszontlátni Mark Pellegrinót, aki brillírozik a szerepben, elképzelni sem tudom, mit akarnak kihozni ebből. Lucifer és Sam együtt bulizhatnak a ketrecben (vajon mi van Michaellel?). Kétlem, hogy Lucifer megszállná Samet, ha meg lezárják az egészet egy rész alatt, már megint csak időhúzás volt.

Amara végre felnőtt – éppen ideje volt. Sokkal többet még mindig nem tudunk a céljairól azon kívül, hogy minden lehetséges módon keresi a tesóját, Istent. Az még mindig problémás, hogy nem lehet kárt tenni benne, Dean a tőrét sem tudja belé döfni, az angyalok nem ellenfelek számára, valószínűleg az égszakadás, földindulás meg sem kottyant neki.

sp-s19-6

Az viszont legalább már világos, milyen funkciót tölt be az idősebbik Winchester fivér. Mondjuk akkor már jobban passzoló nőt is kereshettek volna a szerepre, főleg ha a végcél, hogy kicsi Dean és Sötétség babákkal gyarapítsák a lakosságot, de ez csak magánvéleményem.

You and I will be together. It’s so simple, Dean. We will become one. Why wouldn’t you want that?

Castiel ebben a részben sem szerepelt (biztos nem tudott elszakadni a Netflixtől), és őszintén szólva nem is hiányzott. Ebben az évadban sajnos nem több egy bábunál, akit ide-oda pakolgatnak, csak hogy legyen néha valahol, hadd örüljenek a rajongók.

sp-s19-5

Tűkön ülve várom, hogyan alakul tovább a szezon, és remélem, hogy tartják ezt a szintet, amit eddig, mert nem lehet rá panasz. És ez, egy 11. évében járó sorozatnál elég nagy szó.

28 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2015. 12. 15. 18:07

Szerintem igen is lehet rá panasz. Az évad során két rész volt szerintem supernatural hangulatú (a noiros rész meg a plush), esetleg elmegy még a bevezető két rész – de a többi rettenetes és leginkább a főszálas részek ilyenek, egyszerűen nem tudtam nézni. A színészek már elevickélnek a szerepben, mert ágyból kikelve is eljátsszák Szemendínt, nem kell hozzá nagy tehetség 10 évnyi szerep után senkinek szerintem. Castiel, Crowley csak mutatóban van, teljesen kiherélték, aki számított, azt kinyírták, próbálnak erőlködni itt Luciferrel meg az boszianyukával, de az például kibírhatatlan stílusú karakter, de legalább van stílusa. A Sötétség hisztispcsa, akin keresztül az írók erőlködnek keresztényellenesek lenni, mert hát az antiistennek olyannak kell lennie, de közben arra igyekeznek kihozni, hogy a hit meg imádkozás meg miegymás nagyon fontos.

Bazsa - 2015. 12. 15. 18:07

Nagyon tetszett nekem is az utóbbi pár rész, engem leginkább továbbra is az izgat, hogy visszakanyarodnak-e Lucifer egykori “jóslatára” (amikor az apokaliptikus jövőben voltak pl), miszerint Sam bármit csinál, végül nem tudja elkerülni, hogy Lucifer véglegesen megszállja.

Silas - 2015. 12. 15. 18:18

a 9. és a 10. évad volt a rettenet, ez eddig jó.. szerintem. Istent várom már hogy végre mutassák

edg - 2015. 12. 15. 19:12

Az első pár évadot néztem, aztán eléggé visszaesett a szint. De szerintem ha lesz időm, ledarálom a többit is.

kylo ren - 2015. 12. 15. 19:55

5.évad sem volt már egy nagy cucc, szerintem. Én már akkor éreztem, hogy visszaesett a 4.hez képest, amit ez a 11. újra nyalogat és ezért szerintem nagyon jó.

Hádész - 2015. 12. 15. 19:56

Azért várható volt, hogy Lucifer küldi a látomásokat, főleg az olcsó égő bokor megoldás után. Persze attól még lehet, hogy Lucifer Isten utasításait követi, csak sajátos stílusban, de az biztos, hogy Rowenával összejátszanak.

edg - 2015. 12. 15. 20:23

Isten régebben az az alkesz faszi volt, nem? :D

moony - 2015. 12. 15. 20:26

szerintem soha nem örültem még úgy visszatérő karakternek, mint most Lucifernek. Pellegrino egyszerűen zseniális. iszonyatosan jól hozza a karaktert, vicces, jópofa, szóval imádom. Én nagyon pozitívan csalódtam az évadban. egy vagy két rész volt, ami annyira nem fogott meg, de rég nevettem ennyit a supernaturalon. remélem ez a vonal megmarad. ja, meg sok-sok Lucifert még, nekem abszolút az elmúlt jópár évad fénypontja és legjobb dobása volt. :3

Hádész - 2015. 12. 15. 20:30

moony: Azért remélem, hogy ha több Lucifert kapunk, akkor a ketrec másik két lakójára is kitérnek végre.

edg: Miről beszélsz? :D

edg - 2015. 12. 15. 20:42

Hádész: Csak az első 4-5 évadot láttam, volt egy alkesz faszi talán 4 évad végén, amikor Dean és a tesója megmenekült a haláltól úgy, hogy valami repülőre teleportálták őket. Úgy emlékszem, hogy abban az évadban is volt isten, aki egy alkesz volt.

Hádész - 2015. 12. 15. 20:45

edg: Nem az íróra gondolsz? Ő nem Isten volt.

infinity - 2015. 12. 15. 20:51

nekem az évad legjobb része volt az utóbbi. remélem, hogy az évad során még sok ilyen jó részt fogunk látni.
a sötétséges dolog mostmár felkeltette az érdeklődésemet, kíváncsian várom a folytatást.

yagami - 2015. 12. 15. 20:57

Hádész: De lehet, hogy Chuck-ra gondol. Sokak szerint Ő Isten, de annyit tudni róla, hogy próféta.. volt.
kylo: ” 5.évad sem volt már egy nagy cucc, szerintem. ” Én pl. nem így látom. Szerintem az 5. évad volt a csúcspont, kedvenc évadom. :)

majsz - 2015. 12. 15. 21:14

5 jó évad után 5 rossz, hátha most kapunk még 5 jót.. :) ..félretéve, az hogy nagyon meghatározott főszálat nem erőltetnek, sok teret hagynak kanyarogni, nem is baj. Azt sajnálom hogy Cast csak ide oda pakolgatják, sok potenciál lenne benne, egy komplett kidolgozottabb mellékszálat is elbírna. Lucit remélem még látjuk sokat, az tényleg érdekes, hogy Michaelről nem esett szó. Most glom jön a szokásos egyszeméles háború, Dean rongyol lefelé Samet kiszedni. Hogy az új nője segít e neki.. meglátjuk. Lényeg hogy tartsák ezt a színvonalat, ill fűzzenek még be egy két kreatív epizódot.

edg - 2015. 12. 15. 21:15

http://www.supernaturalwiki.com/index.php?title=God
http://www.supernaturalwiki.com/images/d/d9/Chuck-SwanSong.jpg

Rá gondoltam, valamiért úgy ragadt meg az emlékezetemben, hogy ő Isten. Persze lehet, hogy tévedek.

muhaddib - 2015. 12. 16. 01:20

Ez az évad számomra kifejezettten tetszik. Kevesebb unalmas epizód, az autós rész nagyon bejött. A láthatatlan barátos rész tele volt poénnal. Lucifer megjelenése pedig számomra is a legelső jóslat bekövetkezésére utal, bármi is lesz, Sam Luciferré válik.

Kissur - 2015. 12. 16. 01:22

Ezt a 9.részt új stábtagok csinálták? Csak mert más a képminőség, más a zene(!). Utóbbin nagyon hallatszódott.
De ez a 9.rész nekem is tetszett, viszont az Impalás részen kívül én sem tudnék több részt felsorolni az évadból. Mondjuk tavaly is az első fele gyenge volt, de a 17.résztől minden részt imádtam. (Ami 7 részt jelent.)
Hetente kikapcsolódás, ennyi. Semmi több már a sorozat.
Néha eszembe jut, hogy a díszletek olyanok lettek, mint egy sokadik évadában járó, pénzből kifogyott Bűbájos boszorkák, vagy hasonló fantasy.

Kissur - 2015. 12. 16. 01:22

Ja és az Amarat játszó színésznőnek olyan brutál dekoltázsa van, hogy az ő jeleneteinél fogalmam sincs, hogy miket mondott. :D

Tatala7 - 2015. 12. 16. 07:49

Kissur: +1 :)

Nekem és haveromnak nagyon bejön ez az évead… 5. évad óta végre élvezzük minden részét, nem csak ásítozva megnézzük…
Hajrá Supnat!

Miss Keamy - 2015. 12. 16. 13:15

durva hogy 11. évad van már. Jensen miatt néztem az 1. évadot :D (maga a sorozat nem fogott meg)

Falatka - 2015. 12. 27. 22:06

Én már csak azt nem értem, hogyha Lucifer 1-4. évadig a ketrecből irányította a Poklot és utánna ugyanoda visszazárták akkor, most hogyhogy nem ő írányítja? Az évad most kifejezetten tetszik Lucifer nagyon jól játsza a szerepét. Az mondjuk egy kis kicsit ilyen mentő megoldásnak tünik nekem, hogy a ketrec Amara érkezése miatt sérült meg. Azt egyébként valaki tudja, hogy Amara hol volt fogvatartva? Illetve olvastam valahol, hogy az összes angyal egyszerre született, akkor Cas miért nem volt ott a Sötétség bezárásakor?

yagami - 2015. 12. 28. 22:55

Lehet, hogy nem volt elég erős hozzá, nem tudom. Halál annyit mondott, hogy Isten az arkangyalaival tudta csak elzárni… ha jól emlékszem. És ugye Castiel nem arkangyal. :)

Ennn - 2016. 01. 19. 15:04

ÉS HOVÁ TŰNT ADAM ÉS MICHAEL???
Lucifer megette őket?

yagami - 2016. 01. 19. 23:37

Nem tudom ezt sokan miért nem látják. Nekem kapásból úgy jött le, hogy az igazi ketrec láncra van verve, mint ahogy a látomásba volt. Ez csak egy sima ketrec amit körül vettek minden sz_arral és beleidézték Lucifert az igazi ketrecből… ennyi…. A többiek nyilván az eredetibe vannak.

gergostark - 2016. 01. 22. 11:29

Szerintem a 4-5-6 voltak a legjobb évadok. :) Tetszik, hogy visszahozták Lucifer karakterét, bár Castiel tényleg kicsit kallódik… Eddig teljesen elégedett vagyok az évad alakulásával, főleg az utóbbiak után. :)

Stockes - 2016. 01. 22. 23:49

yagami: a ketrec láncra van verve, csak a varázslat miatt Lucifert felhozták egy másik ketrecbe.

Nem volt rossz rész az a 11×10-es, de nekem sose tetszettek a Supnatban a főszálak. Már az elején a sárga szemű démonért sem voltam oda, aztán jöttek a vörös és a fehér, fekete szemű démonok, ott kezdtem besokkalni, viszont mikor elkezdett az egész tisztán angyalokról és démonokról, meg Luciferről, meg világvégéről, és Purgatóriumról, és egyéb bibliai hülyeségekről szólni, onnan esett nagyot a színvonal. Sokan szidják a leviatános 7. évadot, de ez pont amiatt lógott ki némileg pozitívan a sorból, mert az angyalok, démonok, meg egyéb hülyeség háttérbe szorultak. Ennek a sorozatnak a monster of the week vadászásáról kéne szólnia, nem másról, nem többről.

Az is nagyon unalmas már, hogy egyre nagyobb fenyegetések ellen küzdenek a Winchester-fivérek, de már olyan nagy ellenfeleket adnak nekik az írók (Lucifer, leviatánok, Kain pecsétje, Sötétség), hogy már le sem lehet őket győzni, mindig az van, hogy csak visszasuvasztani lehet őket valahová, szerintem ez lesz a Sötétséggel is. Ráadásul, ha a Sötétséget legyőzik, akkor ki lesz a fő ellenség a következő évadban? Elvileg már csak Isten marad, akivel nem küzdöttek, a halált elintézték egy kaszasuhintással mellékesen.

Mindegy, azért végignézem, ha lesz 20. évad, azt is. Akármennyire gyengébb már a színvonal, akármennyit gyengül még, kíváncsi leszek a végére. A szívemhez nőtt, nem tudnám kaszálni. Még így gyengébb színvonal mellett is bőven ver sok mai sorozatot. Végül is esti kikapcsolódásnak jó, van annyira szórakoztató.

yagami - 2016. 01. 23. 01:29

Igen, tudom. Eggyel felettem lévőnek válaszoltam. :)

Szerintem te a kisebbséghez tartozol. Nekem pl. az 5. évad tetszett a legjobban, de az első 5 évad úgy jó, ahogy. Gondolom az elejétől fogva úgy volt tervezve, hogy angyalok, tehát nem hiszem, hogy csak vadászatról kéne szólnia… az egész terv ki volt találva és nagyon jól ( apokalipszis ). Mondjuk úgy a 6. évad óta ez a legjobb évad. Persze mindegyikben voltak jó részek. A 7.-ben szintén a Luciferes jelenetek voltak kb. a legjobbak – szerintem.
A Halált nem egy kaszával, hanem a saját kaszájával nyírták ki. Csak azzal lehet. 5×21-ben se véletlenül vitte Dean a sarlóját, mikor megakarta szerezni a gyűrűt. :)

Penance - 2016. 04. 30. 19:12

muszáj leírnom a felháborodásomat. Ez a sorozat az ötödik évad óta csak árnyéka önmagának. A fő szálat érdekesnek találom, de ezek a töltelék részek most őszintén KIT érdekelnek 100x lerágott csont az egész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz