login |

The Vampire Diaries 7. évad: féltávnál pihenő – írta DennyKeh

2015. 12. 16. 18:12 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Lehet, hogy az elmúlt szezonok csalódást okoztak sokak számára, azonban meg kell valljam, hogy számomra rég volt olyan élvezetes a The Vampire Diaries, mint idén. A részek nagyon rég voltak ennyire izgalmasak és élvezhetőek, és hosszú idő után először lehet izgulni amiatt, hogy mit fog hozni a jövő, és nem kell a sablonos „Jajj, úgy se lesz vele semmi baj”-húzásokra lehet számítani, végre ismét létezik a WTF fogalma a sorozatban.

The Vampire Diaries-1

Az évad élvezhetőségét az eretnekek adják, plusz ebbe besegít az is, hogy a nézőnek nem kell részről-részre Elena Gilbert drámáit elviselni. Az eretnekek behozásával nem csak a tinidráma szűnt meg, hanem végre valami életet lehelt a sorozatba, és valljuk be, nagyon ráfért már a váltás a TVD-re. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az évad során rengeteg minden történt Mystic Fallsban, megjelentek az eretnekek, ennek következtében Falls igazi szellemjárta várossá vált, ahová olykor már csak turista buszok látogatnak.

The Vampire Diaries-2

Az eretnekek közül a két szerethető karakter Nora és Valerie, ezalatt értem azt, hogy ők nem olyanok, akik csak ülnek, és nem csinálnak semmit, ami felforgatná a csendet és a nyugalmat, plusz egyet közülük már az évad elején ki is nyírt Bonnie és Damon. Ennek kapcsán Lily-éknek sikerült visszahozni a halálból Juliant egy kis mágia és a főnix kő segítségével, de mivel Valerie meg akarta akadályozni, hogy újra élő lehessen a több száz éves eretnek, a család kiközösítette és Salvatore-éknál talált menedéket.

Caroline terhes Alaric ikreivel. A húzás, ami kicsit váratlannak tűnt ugyan, de ki tudja, még a végén jó is kisülhet belőle. A Caroline-Stefan romantikát nem viszik túlzásba, elég annyi belőle, amennyit kapunk. A várandósági hormonok kezdenek úrrá lenni a lányon, amit (eddig) nem nagyon tud kontrollálni.

The Vampire Diaries-3

Hogy mindenkiről szó essen, vegyük számba Matt-et, aki hivatalosan is rendőr lett és szorgalmasan járőrözik fel-alá a szeretett falujában, a már néha bosszantó fiú hiánya fel sem tűnne. Bonnie ott nyújt segítséget, ahol tud, néha pórul is jár ezzel a „segítsünk mindenkin, akin csak tudunk”-hozzáállással.

Lily pedig… halott. Miután Valerie tudtára adta mindenkinek, hogy mit művelt vele Julian anno, a szerelmes asszony átpártolt a kiközösített eretnek mellé, a hír hallatán Nora és Beau is átállt a lány mellé, kivéve Mary Louise, aki hőn állítja, hogy ez a történet nonszensz.

Mielőtt a nő meghalt volna, a terv az volt, hogy szétválasztják Lily és Julian összekapcsolódását, ám visszafelé sült el, ugyanis Lily nem tudta, hogy a kötődést már a szőke leányzó megszüntette, így ezáltal „értelmetlen” volt a halála a hibáira későn rádöbbenő anyának.

The Vampire Diaries-4

Damon kívánsága teljesült, hogy az anyját holtan akarja látni, Stefan hűen vadássza Juliant kisebb-nagyobb sikerekkel bátyja oldalán, Caroline a terhességével és az érzelmeivel küzd Alaric segítségével, mikor azt hinnénk, hogy végre az egyik eretnek (Nora) átáll a jó oldalra, csak sikerül olyat csinálniuk, amivel páros lábbal rúgják vissza a gonosz énjéhez, holott könnyen szerethető (volt) jóként is.

Pár kérdésre azonban még mindig nem kaptunk választ. Mi történt Enzóval? Hogyan fogja érinteni Lily halála? Ki lehet az a személy, aki annyira vadászik Stefanra, hogy annak érdekében bevet mindent, és hogy mi történt a 3 év alatt, hogy a szerelmi szálak egyszerűen felbomlottak és mindenki mással kavar? Mi lesz a Salvatore testvérpárral miután magukhoz térnek?

The Vampire Diaries-5

A sorozat, amit ismét jó nézni, az ünnepek alatt kis pihenőre ment, de a téli álom január nagy részében is folytatódik, a nézők pedig új napon, január 29-én, pénteken láthatják legközelebb Julie Plec vámpírjait.

32 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2015. 12. 16. 18:21

Stefan a neve, nem Stephan.. de a 7. évad eddig kurva jó

bellarea - 2015. 12. 16. 19:07

Sokszor elkaszáltam már, de valahogy mindig visszatalálok. Most kimondottan összeszedte magát a sorozat. Kár, hogy szerintem az egész Elena visszahozásában fog kicsúcsosodni. Természetesen egy másik testbe helyezik a lelkét, ahogy Jo testébe is más lélek tért vissza. Még nem tudom, miképp, de úgyis ez lesz, aminek cseppet sem örülök. Viszont meg kell adni Damonnek a happy endet, örülnék, ha csak a sorozat végén történne. Nem hiszem, hogy Nina Dobrev visszatérne a fináléra egyébként.

moony - 2015. 12. 16. 20:09

Elena nélkül sokkal jobb az egész, de nekem elvesztette a varázsát a dolog. az originals sokkal jobban érdekel. meg izgibb is.

Silas - 2015. 12. 16. 20:18

Originals tényleg izgibb, de Elena lelke emberi. itt a kővel vámpírlelkeket hoznak vissza, csak szólok

agika88 - 2015. 12. 16. 20:55

Sajnos nem osztom a véleményt, miszerint újra izgi a sztori. Én végigszenvedtem a legtöbb részt, persze azért maradok továbbra is. Minimális javulást én is borítékolok neki.

DarkEagle - 2015. 12. 16. 21:25

Őszintén szólva én inkább felvágnám ezerszer az ereimet mint hogy még egy részt meg kelljen ebből nézzek. Asszem a 4. résznél kaszáltam és az is kész vicc hogy 7 évig kibírtam. Semmi újat nem mutat fel csak most már vannak boszi vámpírok ami eleve bullshit. Aztán az egy dolog hogy már nem suliba járnak de az agykapacitásuk még mindig egy tini szintjén mozog mert más nincs csak szerelmi dráma. Szerelmi dráma Enzo és Lily közt, majd Damon és Elena közt még így is hogy halott. Stefi és Caroline közt. Most meg már Stefi, Caroline és Alarik is kavarnak. Arról meg inkább nem mondok semmit hogy egy vámpírnak hogy lehet gyereke. Csak azért beleerőltetni ezt a szálat mert Candice is terhes kész röhej bár tipikus Julie Plec húzás. Mivel mást nem tud írni ezért ezt lépte meg. Az eszébe se jutott hogy kinyírják Caroline egy fél évra amíg megszül vagy tudom is én aztán a piros kővel visszahozzák.

Egyetlen egy plusz pontot nem tudnék felsorolni ebből az évadból sem. És az a vicc hogy kb a 3. évad végéig még szerettem is. Ott kellett volna abbahagyni mert minél tovább tart annál kevesebb értelem van benne.

infinity - 2015. 12. 16. 21:25

az eretnekek szerencsére sok színt visznek a részekbe.
Julian nekem egyáltalán nem szimpi,sőt inkább néztem volna az ő halálát, mint Lily-ét, amit sajnáltam is.
a Caroline-Ric szál érdekesnek látszik, kifejezetten jó volt az utóbbi részben a színésznő alakítása.
Szerintem Matt,Bonnie és Enzo nélkül is jó lenne a sorozat.
a mostani évad szerintem is jobb mint mondjuk az előző kettő. bár volt 1-2 gyengébb rész, összességében azt lehet mondani, hogy ismét magára talált a sorozat.
már várom, mikor érünk a jövőbeli eseményekhez.

DarkEagle - 2015. 12. 16. 21:27

Jaj bocs rosszul írtam Stefa, Caroline, Alarick és Valarie szerelmi 4-szög mindent elmond a sorozatról. Ami ennél is röhejesebb hogy szerencsétlen Mattel még 7 év alatt semmit sem kezdtek. :D Szóval egyáltalán nincs miért izgulni mert tudjuk nagyon jól hogy senkit sem fognak már kiírni ha csak fel nem mond valaki mint Nina Dobrev. Neki legalább volt esze. :D

DarkEagle - 2015. 12. 16. 21:28

Egyébként Julian, Klaus nagyon gázul újrahasznosított verziója. De maga a tény hogy vámpírok lehetnek boszorkányok is kész röhej.

moony - 2015. 12. 17. 00:07

@DarkEagle ” De maga a tény hogy vámpírok lehetnek boszorkányok is kész röhej.”

ez relatíve hülyeség. ha lehet vámpír-vérfarkas hibrid akkor miért ne lehetne boszorkány-vámpír is.

DarkEagle - 2015. 12. 17. 00:49

@moony: Nézd vissza a régi részeket, anno elmagyarázták miért nem. Épp ezért röhej mert anno pont Julie Plec mondta hogy a vámpírok mivel halottak nem lehetnek boszorkányok mert ahhoz élő embernek kell lenned hogy varázsolni tudj. Mivel a mágikus lényeg életenergiát használnak. A hibrid teljesen más!

JaniRazor - 2015. 12. 17. 02:36

“de mivel Valerie meg akarta akadályozni, hogy újra élő lehessen a több száz éves eretnek”
Julian nem eretnek, sima vámpír.

Az evad eddig tenyleg kifejezetten jó, az elmúlt évek után felüdülés nézni.

TeenWolf4win - 2015. 12. 17. 03:03

Távolj állon tőlem hogy védjem a sorozatot, az utóbbi években eléggé felhúzott de hadd tegyem már hozzá akkor hogy az eretnekeknek nincs varázserejük, csak elszívják a màgiát. Vámpírként saját magunktól szívják el a varázserőt. Szóval nem igazán boszorkányok.Eretnekek.
A vámpírterhességre viszont nincs mentségük. Az nem magyarázat hogy azért mert különben kihalna a Gemini vonal.

TeenWolf4win - 2015. 12. 17. 03:06

**saját maguktól

fox - 2015. 12. 17. 11:27

Mióta Elena nincs benne, sokkal jobb lett az egész. Végre van valamiféle sztori, nincs folyamatos nyűglődés, arról nem beszélve, hogy szerencsétlen nina dobrevnek egy ijedt arckifejezés is igen nagy kihívás volt.

DarkEagle - 2015. 12. 17. 14:18

@TeenWolf4win: Bocs de hogy a francba szívják el saját maguktól a mágiát? Ennek semmi értelme. A vámpírok eleve nem varázslények. HALOTTAK! Tudtommal a halottban nincs semmi élet. Ezért isznak vért hogy ne rohadjanak el. :D Az majom már nem is tudom a nevét, Alarick nőjének tesója. Az is mástól szívta el az erőt MÁS BOSZIKTÓL, szóval shit az egész ahogy van.

A terhességre meg tényleg nincs semmi magyarázat. Akár mágia akár nem egy halott nőben nem tud növekedni egy, nem hogy két élet. :D

DarkEagle - 2015. 12. 17. 14:19

beragadt a kommentem pls! :D

bellarea - 2015. 12. 17. 14:21

“itt a kővel vámpírlelkeket hoznak vissza, csak szólok” Julie Plecnek szerintem ez részletkérdés. Az Originalsban Rebeccát is ide-oda dobálják egyik testből a másikba, szóval ha nem is a kővel, de meg fogják oldani a dolgot.

“Egyébként Julian, Klaus nagyon gázul újrahasznosított verziója.”
Ezt minden Klaus rajongó nevében sértésnek veszem :D Vagy én látok bele túl sokat Klausba? Klaus sosem rugdosott volna meg egy terhes nőt, ez tök alantas és szánalmas. Ráadásul Klaus nem egy nyüszítő kis senki, mint Julian. Klaus nem a barátait keresné fel a bosszú reményében, hanem egymaga széttépne mindenkit <3

DarkEagle - 2015. 12. 17. 14:59

@bellarea: Durvábban akartam fogalmazni de a spamszűrő tuti kiszűrt volna. Ezért írtam inkább hogy nagyon gázul újrahasznosított változata. Elvégre tőle mindenki fél ő nagy és erős csóka és csak a tesók mernek vele harcolni meg egy szőke csaj lásd Rebekah. :D Ezért mondom hogy Plec nem tud újat alkotni csak újnak tűnik mert minden évadban új szereplők jönnek. De a régieken látszik igazán hogy semmit se változnak. Lásd Matt. az 1. rész óta totál felesleges és csak arra kell hogy kinyírják mindig valami okból de sose végleg. Nem véletlen azért szerintem hogy már 3 főszereplő is ott hagyta a sorozatot.

Silas - 2015. 12. 17. 16:58

DarkEagle: Épp ezért röhej mert anno pont Julie Plec mondta hogy a vámpírok mivel halottak nem lehetnek boszorkányok mert ahhoz élő embernek kell lenned hogy varázsolni tudj.

Nagy hülyeséget mondasz… nézd vissza inkább te! Rebekah mondja a visszaemlékezős részben (3×08), hogy nem lehet valaki egyszerre boszorkány, meg vámpír… mert az a természet egyensúlyát felborítaná. Szó nincs arról, hogy élő embernek kellene lennie meg ilyen hülyeségek… az meg hogy Rebekah így tudta, nem jelenti, hogy tévedhetetlen. Nem találkozott akkor Kai-féle torzszülött boszikkal, akinek saját mágiája nem volt, csak elszívni tudta. Lily meg átváltoztatott egy ilyet és kiderült, hogy ilyen boszorkányból lehet vámpír. Vámpír-boszi hibrid.

Silas - 2015. 12. 17. 16:59

saját mágiájuk nincs mint Bonnie-nak pl

TeenWolf4win - 2015. 12. 18. 11:40

@DarkEagle A vámpírok a boszorkányok által teremtett lények, így tehát MÁGIA. Saját magukkal lépnek kapcsolatba, nem tudom melyik a helyes magyar szó rá. “Channeling themselves”. így lehet csak mágiájuk, ezt elmondták a sorozatban.

TeenWolf4win - 2015. 12. 18. 11:41

Nem hiszem hogy ezt bonyolultabb lenne megérteni mint a terhességet egyébként. A “Hibrid” szóval dobálózni megy hülyeség, ott van kettő az Originalsban, ők meg itt eretnekek.

TeenWolf4win - 2015. 12. 18. 11:42

**meg nem megy

TeenWolf4win - 2015. 12. 18. 11:44

@Darkeagle Az eretnekek lényege hogy elszívják a mágiát, és így van erejük. Használták ez a szifonozást már kb. tízszer hogy megoldjanak lehetetlen helyzeteket már a 6.évadban is.

jessm - 2015. 12. 23. 17:50

Nekem türhető az évad, az eleje jobb volt, most megint gyengébb volta közepe, de remélem jobbra fordul.
A tedencia az, hogy a vége egy kicsit mindig jobb: 5. évad első fele teljesen gyenge volt, a második fel mutatott halvány javulást. A 6. évad eleje jó volt, a közepe rossz, a vége kicsit jobb.

Juliannel egy kicist elapsodott, viszont szerintem jó ötlet volt mgölni a testvéreket, mert a kő hatásait érdekes lehet bemutatni. Szóval ez a szál érdekes tünik.

Amugy szerintem ez még mindig jobb ez az évad mint az Originals, nekem most az a gyengébb.

Dean - 2016. 01. 29. 13:23

Na takarodj, most Damon kajak kinyírt mindenkit? XD
Jó persze Stefan-nak csak a nyakát törte ki, meg Matt lehet, hogy csak elájult, de Bonnie eléggé halottnak tűnik. Caroline meg ugye szíven lett szúrva.

karli - 2016. 01. 30. 22:23

“számomra rég volt olyan élvezetes a The Vampire Diaries, mint idén. A részek nagyon rég voltak ennyire izgalmasak és élvezhetőek, és hosszú idő után először lehet izgulni amiatt, hogy mit fog hozni a jövő, és nem kell a sablonos „Jajj, úgy se lesz vele semmi baj”-húzásokra lehet számítani, végre ismét létezik a WTF fogalma a sorozatban.”
Ugyanazt nézzük mi? Egyre kiszámíthatóbb, és gyerekesebb húzások vannak benne. A történet iszonyú izzadtság szagú. Úgy gondolom sokakat elvakít, hogy végre megszabadultak Elenától, és már bármi tetszik nekik.
Nem összeszedett a történet, olyan összecsapott, ez abban is megmutatkozik, hogy egyes karakterekről részeken keresztül megfeledkeznek. Össze se lehet hasonlítani az első három évaddal!

jjujj - 2016. 02. 01. 13:45

ez a 10-es rész végre szórakoztató volt, oké az alapkoncepció koppintás, gondolom az írok megnézték A Holnap határát és beültették egy rész erejéig, de legalább a kivitelezéssel nem volt gond

a vége is rendben volt, bár nyilván nem halt meg senki, de vicces volt :D

Vivien - 2016. 09. 05. 21:59

Hát én nem tudom…. Furcsa ez a gyerek téma, de a két csöpség nagyon aranyos.:) Én szerettem Elenát. Sajnálom, hogy Nina ott hagyta a sorozatot, mert szerintem eleg jo szinész és ha még mindig szerepelne a sorozatban akkor együtt lehetne Damonnel. Nekem tetszik, hogy Damon ennyire védelmezi Elenát.:D Meg a szövegeit is birom.:D Remélem, hogy Nina vissza jön a 8.évadba vagy legalább pár részben benne lehetne, hogy azért mégis csak jó legyen a sori vége.:)

katherinepierce - 2018. 01. 05. 23:46

Hogyan lehet az hogy egy vámpír lehet boszorkány is egyszerre?! Így jön létre az eretnek!
De amíg benne voltak az ősök, sok epizódban elhallatszódik Rebeka szájából hogy ő is boszorkánynak született, de vámpír lett, és ha vámpír lettél nem lehetsz mindkettő egyszerre! Akkor itt most mi a magyarázat rá?

RivanEmiX - 2019. 06. 18. 18:37

Na jó 1 dolgot tisztázzunk, az eretnekek NEM boszorkányok. Embernek születtek de mivel boszorkány családból származnak ezért nem teljesen erőtlenek de mivel csak más természet feletti dolgok elnyelésével tudnak varázsolni nem lehet őket boszorkánynak minősíteni a helyes kifejezés az lenne hogy emberek akiknek van egy képességük aminek segítségével tudnak varázsolni ennek az egyszerűsített verziója az ERETNEK és miután meghaltak mivel az erejük nem volt önálló hanem másokhoz/máshoz kapcsolódott így mikor átváltoztak nem vesztették el ezt a képességet konkrétan olyan mint a vámpírok képességei a gyorsaság, erő, szuper hallás, és a mások fejébe való beférkőzés aki ezzel nincs tisztában ajánlom hogy nézze újra a sorozatot hogy megértse.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz