login |

Please Like Me: vége a 3. évadnak – írta Eloise

2015. 12. 22. 17:50 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

Sajnos egy időre újra búcsúzni kényszerülök egyik kedvenc sorozatomtól, tíz rész igazán kevés belőle évadonként. Főleg, hogy újra egy remek szezont tudhat maga mögött a Please Like Me. Sőt sok szempontból még jobban sikerült, mint a tavalyi.

2

A Please Like Me több szempontból igazán zseniális. A karakterek szerethetőek, az események kiszámíthatatlanok, és ahogy már említettem a dráma és a komédia remekül ötvöződik benne.

Az évadnyitós kritikámban megfogalmazott szinte összes vágyam teljesült. Például, Josh szülei több teret kaptak, mint az első részben. A tovább mögött spoileresen folytatom

A Josh édesapját megformáló, David Roberts mind komikus, mind drámai színészi képességeit megmutathatta, és kitűnően élt a lehetőséggel. A kedvenc jelenetem az volt, mikor Arnold gonosz apját próbálta megszemélyesíteni kevés sikerrel. Nagyon remélem, hogy Mae-vel rendezni tudják a nézeteltérésüket, mert nagyon szeretem a párosukat. Kicsit nekem a szakításuk erőltetett volt, hogy legyen egy kis dráma, de még belefért a történetbe.

Josh és az édesanyja szinte csak telefonon kommunikáltak, de tetszett, hogy anyu mindig a legrosszabbkor és a legfurább okokból hívta a fiát. A korkülönbség ellenére Hannah-val nagyon jó párost alkotnak. Örülök, hogy Hannah karaktere maradt a sorozatban, de igazán neki is írhatnának egy rendes barátnőt, nagyon megérdemelné.

3

Az is nagy pozitívum volt, hogy Josh és Grace a sorozat vége felé kapott néhány jelenetet, mert nekem hiányzott, hogy kicsit együtt legyenek. Az pedig, hogy Josh az utolsó részben Grace-t a Baby Beyoncénak nevezte nagyon aranyos volt.

Claire hazaköltözött, ami nagyon jó, mert feldobja a sorozatot és remek figura, és az őt megformáló Caitlin Stasey nemcsak szép, de tehetséges. Miközben Claire kedves és aranyos, azért az időnként gonoszkodó oldalát is képes megmutatni.

Tom még mindig kissé bunkó, és úgy tűnik, hogy, ez nem fog megváltozni, mert az évadban számos poén arra épült, hogy Tom nem volt képes helyesen viselkedni. Azért a készítők még tudták, hogy hol a határ, és Tom kapott néhány jelenetet, amikor kedvesen és gondoskodóan viselkedik.

please-like-me_612x380

Megjelent egy új lány is Tom életében, Ella, aki eléggé szélsőséges. Időnként rendkívül intelligens és talpraesett, máskor bizonytalan és infantilis. A konfliktusok közötte és Claire között természetesek, hiszen nem hiszem, hogy sok lány lenne boldog, ha a barátja a volt barátnőjével lakna egy helyen. Főleg, ha lány szép és nem biztos, hogy a pasi túl van rajta.

A felesleges dráma Josh és Arnold között is kevesebb lett. Persze nem szűnt meg teljesen, hiszen valaminek történnie kell. Arnoldot sikerült megszeretnem, és remélem, hogy a következő évadban is szerepelni fog. Nagyon sokat fejlődött a karaktere és jó lenne látni, hogy hová jut el. Emellett volt jó pár aranyos jelenetük Josh-sal.

please-like-me_0

Az új szereplő Ben is nagyon érdekes. Tetszik, hogy még Josh megállás nélkül beszél, addig Bennek jó, ha két mondata van. Persze az is lehet, hogy csak Geoffrey-ra hasonlít, és ezért akarom, hogy maradjon.

A kedvenc részem az évadban a 6. volt, melynek Pancakes with Faces volt a címe. Egy olyan nehéz témát, mint az abortusz, tudtak úgy megjeleníteni, hogy nem bagatellizálták el a kérdést, mégse volt túl dramatizálva. Emellett Josh is meg tudta mutatni a gondoskodó oldalát. Az pedig különösen tetszett, ahogy Claire megfogalmazta, hogy már most felnőtt hibákkal és azok következményeivel kell megküzdeniük.

4

Az évad utolsó része számomra kissé lassan indult, a vége viszont nagyon szimpatikus volt. Az ember hiába szereti a családját és a barátait, időnként vágyik arra, hogy leültesse őket egy asztalhoz és elmondja nekik, hogy mi az, amit nem szeret bennük. Különösen, ha úgy érzi, hogy nem tőrödnek igazán vele és az érzéseivel.

Amit pedig igazán szeretek ebben a sorozatban, az az, hogy ahelyett, hogy Josh kirohanásán megsértődne mindenki, biztosak lehetünk abban, hogy megbocsátanak, sőt még valamilyen formában bocsánatot is kérnek majd.

1

Összességében megállapíthatom a 3. szezon alapján, hogy a Please Like Me képes évről évre megújulni, ezért fogalmam sincs, hogy mi lesz a folytatásban. Amiben viszont biztos vagyok, hogy megint nagyon fog hiányozni, és remélhetőleg hamarosan új részeket kapunk.

2 hozzászólás Ne habozz!

yeeeyha - 2015. 12. 22. 20:02

Utolsó részt még nem láttam, ezért csak a bevezetőt olvastam el – és már most kétségbe vagyok esve, hogy nem nézhetem tovább :D
Most néztem csak a kibeszélőben a kommented, de mindegy is, erről a sorozatról már mindig te jutsz az eszembe :) Mindenesetre tök jó érzés, hogy a MMFD nézésedhez nekem is közöm volt :)
Finálé nézése után jövök!

bëiz - 2015. 12. 22. 20:50

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Az egyik legintelligensebb most futó széria. Olyan ötletesen nyúl 1-1 témához, hogy fülig ér a szám tőle. Utánozhatatlan feel good hangulata van, pedig alapvetően a különféle frusztrációinkról szól, amelyeket alig tudunk levetkőzni. Nekem a kedvencem Tom, nagyon jó figura, de persze Josh a lelke az egész shownak, ez nyilvánvaló. Szeretem, hogy Josh minden reakciója olyan szokatlan és “más”, minden részben elhadar egy elgondolkodtató mondatot, amiben rögtön magára ismer az ember. Hiába a feel good érzés, mire a végére érek 1-1 résznek rendszerint bepárásodik a tekintetem. Annyira jól adagolják az érzelmeket, hogy észre sem veszi az ember, de szalad egyik érzelmi végletből a másikba. Ebből a szempontból abszolut csúcs Claire abortusza rész… végig olyan “ellenszeves” volt Claire, nem akartam sajnálni, és feszengtem attól is, hogy itt-ott megnevetett ez a “nehéz” epizód. Aztán a legvégén, amikor leültek Josh-sal rántotthúst enni és elmondták az érzéseiket (anélkül, hogy a másik kritizálná) helyrebillent minden, Claire szavaitól, valódi érzelmeitől gombóc lett a torkomban…. de mindig ezt csinálja velem a Please Like Me.

Rettenetesen sajnálom, hogy vége. Lehet újrakezdem az elejétől, mert nem birom nélkülük :D

10/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz