login |

Pilot: Cooper Barrett’s Guide To Surviving Life

2015. 12. 23. 21:32 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Őszintén szólva ez a promózási mód kezd tetszeni, legalábbis olyan sorozatoknál, amiket nem fogok nézni: felteszik a pilotot hetekkel előbb a netre, és figyelik a reakciókat. A Syfy konkrétan a tévében adja le őket előre, lásd The Expanse, The Magicians, a FOX pedig a YouTube-ra tette rögtön a Cooper Barrett’s első részét.

cooper1

A pilot azzal az alapvetéssel indít, hogy az egyetem utáni évekre senki nem készíti fel az embert. Kikerülsz a diplomáddal az életbe, fiatal felnőtt vagy, és rengeteg hibát elkövetsz már az első években. Na ebből mutatnak be párat okulásnak.

Hogy ezt miképp teszik? A fő okosságokat narrálással kapjunk az arcunkba fülünkbe, amivel igyekeznek az enyhén vicces jelenetek füzérét összefésülni egy történetté. Mondjuk a tempót akarták feltekerni vele, akár jó alap is lehetett volna, de valahogy üresen kattog az egész.

cooper2

A probléma, hogy már az első részben is a klisé nagykönyvből dolgoztak. Komolyan mondom, fiatalok bulit rendeznek? Jöhet a “Nem emlékszünk az előző éjszakára”-lemez, amit basszus, Doug a Hangover-ből erősít, hiszen Justin Bartha itt is mellékszerepel.

Persze mindezt jól van megcsinálva, mármint technikailag jól megrendezett, eljátszott, csak épp nincs benne igazi lendület. Nem hiszem, hogy a már most lejárt zenés PG-13 bulijelenettel sokakat meggyőznek. Konkrétan egy vicces jelenet akadt, bár az is messziről látszott, de legalább jól vezették le a tévéhez köthető dolgokat.

cooper3

Szóval jó, hogy a FOX feldobta a netre a startot, hiszen a második részig levő hosszú idő (január 3-a a tényleges pilot premierhe) pont elég arra, hogy kicsit se várjam a folytatást. Hiába vannak benne értékelhető dolgok, ez a fiatalított How I Met Your Mother nálam 5/10 lett a végére.

2 hozzászólás Ne habozz!

yeeeyha - 2015. 12. 24. 16:23

Aha, így államvizsga előtt 1 hónappal kissé hozzám szól(na) úgy érzem.

winnie - 2016. 02. 01. 09:51

1×03: ezek meg a 24 parodiat is kepesek humortalanna tenni… mekkora ziccer.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz