login |

JAws 2015: Legjobb újonc sorozat

2015. 12. 28. 14:55 - Írta: CyClotroniC

85 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , ,

A kategória, ahol egész biztosan sosem lesz címvédés, és ami talán a legérdekesebb korlenyomatot adja, ha végigklikkeltek a korábbi győztesek posztjain.

2009: Glee2010: The Walking Dead2011: Game of Thrones,
2012: Arrow, 2013: Hannibal, 2014: True Detective

Mindig érdekes a újoncok győzteseinek listája, hiszen végigfutva rajtuk, egy sorozat sem játszotta még el olyan gyorsan a rajongói bizalmát, mint a tavalyi győztes True Detective. Idén a 40 percesek mezőnyében bőven az 50-en kívül végzett, pedig tavaly még dobogós helyen jutott be a döntőbe, simán előzve az idén talán még jobban is éltetett The Leftovers-t vagy Fargo-t. (Érdekességképp: a többi korábbi újoncgyőztes idén 5., 8., 26. és 39. helyen végzett a jelölések során.)

ujonc1

Ha össze kéne foglalni az idei évet, a Netflix feltörölte minden más csatornával a padlót újoncok terén, legalábbis a hazai junkie-k szívéért folytatott csatában, hiszen a 10 kedvenc újoncotok közül 5-öt nekik köszönhettek (Bloodline, Daredevil, Jessica Jones, Narcos, Sense8), ami akkor is szép teljesítmény, ha mindnek nem jutott hely a döntőben.

Idén egyébként elég szépen elvált egymástól a döntősök és a lemaradók mezőnye, hiszen, az 5. helyen bejutó sorozat is több mint a dupláját szedte össze jelölésekben, mint a mögötte lemaradó.

ujonc2

A Netflix istálló nem csak a 10-es mezőnyt, de a döntőt is uralja, hiszen nem csak két képregény-adaptációja, a Daredevil és a Jessica Jones mérkőzik majd meg egymással a klikkekért, hanem az év egyik nagy meglepetése, a Sense8 is.

Talán nem meglepő a Breaking Bad-láz után, hogy hiába futott az év elején, nem felejtettétek el a Better Call Saul-t, azt meg talán senki sem jósolta volna meg egy évvel ezelőtt, hogy a USA csatorna is versenyben lesz majd a címért, ráadásul nem is esélytelenül indulva a Mr Robot-tal.

ujonc3

A lemaradókat tekintve érdekes, hogy bár “20 percesek”, de a sok Netflix-es jelölés ellenére sem rúgott nálatok labdába a Master of None és az Unbreakable Kimmy Schmidt, amik a külföldi kritikusoknál a legjobb 5 újonc közé kerültek a Lifetime UnREAL-jével karöltve.

A 10 közé jutott még nálatok az Amazon adaptációja, a The Man in the High Castle, az HBO dokumentum-minisorozata a The Jinx és legjobb országos újoncként a Limitless is. Komédiáknak ezúttal sem volt nagy esélye, de a legjobban a Galavant, a Master of None és a Man Seeking Woman teljesített. A nem amerikai újoncok közül a legtöbb jelölést a koprodukciós Humans és a Jonathan Strange & Mr. Norrell kapta, míg magyar sorozatnak nem sikerült bejutnia a legjobb 25 közé sem.

A legjobb újonc sorozat

  • Mr. Robot (35%, 1,521 Votes)
  • Daredevil (18%, 786 Votes)
  • Sense 8 (17%, 724 Votes)
  • Jessica Jones (16%, 714 Votes)
  • Better Call Saul (14%, 585 Votes)

Total Voters: 4,330

Loading ... Loading ...

85 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2015. 12. 28. 15:05

Nálam ez nagyon egyértelmű lesz:

Sense8

A pilot is tetszett már, de csak idővel a 3-4. résznél kapott el, de annyira, hogy az egyik legnagyobb kedvencem lett idén minden hibája ellenére. Az elején instant kedvenc lett Riley, aztán a mexikói trió, majd az 1×04 What’s Up-ra a teljes banda úgy ahogy van. Akad benne cheesy duma bőven, de az Orange bandája mellett talán ezt a csapatot bírom most a legjobban, ha kedvelhető karakterekről van szó.

A Top5 újonc nálam így nézett ki idén sorrendben:

– Sense8
– Master of None
– The Jinx
– Better Call Saul
– Mr Robot

De mivel tetszett a Jessica Jones és a Daredevil is, alapvetően elégedett vagyok ezzel a döntős mezőnnyel.

Citromgróf - 2015. 12. 28. 15:12

A Daredevilt nem néztem végig, de amit láttam, az tetszett, a JJ már elég régóta listámon van, meg is van az évad, de még nem kezdtem el nézni, a BCS és a Sense8-et nem ismerem.

Így marad a Mr. Robot, ami úgy is az év újonca nálam, hogy az évad közepe nem igazán tetszett. Ha megmaradt volna az a vonal, ami az első két részben, akkor az év sorozata nálam, így csak az év újonca. :)

Dav3883 - 2015. 12. 28. 15:14

Fu hát ez nekem nagyon nehéz, mert mind az 5 sorozatot bepróbáltam és végig is néztem. De ha le kell szűkíteni a kört 2 sorozatra, akkor Daredevil és Mr Robot volt a legjobb idén, és akkor egy hajszálnyival nyert nálam a Daredevil. Nagyon durvát alakított idén a Netflix, remélem jövőre is hozzák ezt a tendenciát.

LoGi - 2015. 12. 28. 15:15

Örülök, hogy posztban említett összes sorozat a “radaromon” van, még akkor is, ha pár csak várólistás még csak (egyetlen kivétel a Jonathan Strange & Mr. Norrell).

Végső 5-ösből 4-et láttam (3-at jelöltem is), mindenképpen valamelyik képregényes sorozat felé húz a szívem inkább, de nem igazán tudok dönteni a kettő között :D Legyen Jessica Jones, talán azért mert David Tennant villanje (jelöltem is a 40+ perces férfi főszereplőknél) sokkal jobban tetszett, mint a Daredeviles Finch.

Hiroshima32 - 2015. 12. 28. 15:26

Uhh, ez erős. A Better Call Saul-t nem tudom megítélni, mert nem ástam bele magam a Breaking Bad-univerzumban, a Mr. Robot az itteni írások miatt év eleji daralistán van, de még semmit sem tudok róla mondani. Jessica Jones végignézése folyamatban, de így kiesik most. A Daredevil – Sense8 viszonylatban végül a Daredevil nyert, mivel annyira nem vagyok kibékülve a Sense8 évadzárásával.

Great - 2015. 12. 28. 15:27

Senes8, nálam ez nem kérdés, nagyon magával ragadott, nem bírtam abbahagyni, sorban néztem a részeket, pedig annyira nem vártam eleinte, gondoltam jó lesz pár hétig nézegetni, ehhez képes másfél nap alatt ledaráltam. Második helyre nekem a Limitless került, majd a Dardevil és a Jessica Jones holtversenyben.

zolkó - 2015. 12. 28. 15:29

Nálam a Mr. Robot nyert.Azért mert derült égből villámcsapásként jött-látott-győzött, és valami nagyon korszellemhez passzoló, aktuális dolgokra IS reflektáló sztorit raktak le nekünk, jó karakterekkel, izgalmasan elmesélve, ami az ígéretek szerint csak a kezdete volt valami nagyon nagyszabású történetnek.

A Sense 8 négy rész után kasza lett,ki nem állhattam az egészet. A Daredevil és a Jessica Jones nagyon jók voltak, de a képregényes alapok miatt nem tudok rájuk “eredeti” alkotásokként tekinteni. A Better Call Saul pedig kimaradt.

Frostfyre - 2015. 12. 28. 15:35

5ből 3 sorozattal vagyok érintett, ebből egyet jelöltem is, de nézzük sorban:
– Beter Call Saul: nagyon szerettem anno a Breaking Badet, tehát volt öröm, amikor szembekerültem a spin-off sorozattal, ami kifejezetten élvezetes szórakozást nyújtott. Azonban érezni lehetett rajta egy kicsit, hogy itt még nagyon csak az építkezés megy, szóval kíváncsian várom, mit produkál jövőre.
– Daredevil: határozottan kijelentem, hogy szerintem a legjöbb döntés, amit a Marvel valaha is hozott, hogy a Netflixnek adta 4 szuperhősét sorozatkészítésre. Kettőt idén már láttunk, kettő pedig még várat magára, de ezek után rendkívül bizakodó vagyok. A Netflix megmutatta, hogyan kell igényes superhero sorozatot készíteni, aminek az alapköve a Daredevil volt.
– Jessica Jones: és végezetül a jelöltem. Már a Daredevillel is megvett magának a Netflix tavasszal, de amit itt kaptunk tőlük megint novemberben, attól leesett az állam. Ezlőtt soha az életben nem hallottam még JJ karakteréről, mostanra pedig az egyik kedvenc “marvel-hero”-mmá nőtte ki magát. A sorozat mellett érvel még, hogy Krysten Ritter és David Tennant játéka már önmagában elviszi a hátán az egészet, (mindketttejüket jelöltem 40+os főszereplő kategóriában) de mindezek mellé még jön a zseniális történet és a csattanó a fináléban. (A mosolygós jelenetet már megnéztem vagy ötször, sosem unom meg.)

Mitch - 2015. 12. 28. 15:41

Mr. Robotra szavaztam, de a Daredevil is elképesztően jól sikerült, méltán szerepel a döntősök között.

Ingorion - 2015. 12. 28. 15:43

Better Call Saul

Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ennyire tudok majd lelkesedni egy Vince Gilligan sorozatért, pláne nem egy olyanért, ami a Breaking Bad legantipatikusabb karakterét állítja a középpontjába.

Hatalmasat tévedtem, ugyanis Odenkirk lubickol a szerepben, az írás és rendezés pedig olyan harmóniában vannak, ami még ma, a jobbnál jobb, nevesebbenél nevesebb rendezőkkel és írógárdával megáldott szériák közt is párját ritkító. Talán a BCS adja a legkevesebb kapaszkodót a többi – amúgy remek – döntőbe jutott újonc közül, lévén, hogy se kirívó szexjelenetek, se lenyűgöző akció szekvenciák nincsenek, “csupán” egy remekül végigvitt karakterút, ami az év legemlékezetesebb drámai konfliktusában csúcsosodik ki. Az pedig, hogy ezt vér vagy erőszak nélkül hozták tető alá Gouldék, példaértékű a mai presztizs-drámák bejáratott szokásait nézve.

Nra - 2015. 12. 28. 15:46

Egyértelműen a Netflix viszi a zászlót és jövőre is így lesz. A sorrendjük mindegy szerintem.

clegane - 2015. 12. 28. 15:50

ezek közül egyértelműen a Narcos volt a legjobb.

paranoid android - 2015. 12. 28. 15:50

Azt hiszem ez a kedvenc kategóriám, mindig érdekes, hogy milyen mezőny jön össze, főleg az utóbbi pár évben, amikor félelmetes sok minőségi sorozat indul folyamatosan.

A döntősök közül egyedül a Better Call Sault nem láttam még, pedig be van tervezve, de valahogy nem jutottam el még hozzá.
A többit viszont láttam és szerettem, a három jelöltem is köztük van, sőt jelölésnél nehezen tudtam eldönteni, hogy Daredevilt vagy Jessica Jonest írjam be, végül utóbbi egy hajszállal előzött, de így mind a négy sorozat, amit jelölni akartam, itt van.
Viszont a két képregénysorozatot a másik kettő egyértelműen beelőzi, köztük meg kábé lehetetlen a választás. Végül a Mr. Robotra szavaztam, mert sosem kényelmesedett el, folyamatosan próbára tette saját magát és ezzel a nézőit, sosem tudtam milyen utat választanak legközelebb, és ezt úgy tudták véghez vinni, hogy minden rész után elégedetten állhattam fel – ezzel szemben a Sense8 összességében fantasztikus élménye igazán csak darálva működhetett, hisz így elvesztek a kisebb hibák, az üresjáratok, az önismétlések.

mse - 2015. 12. 28. 15:51

Nekem csak egy jelöltem jutott be, de ebben benne van, hogy idén nagyon kevés újoncot próbáltam be. Van is várólistán jó pár ezek közül, de addig is megmaradok a Daredevillel nyilván.

Hitman - 2015. 12. 28. 15:53

Teljes mértékben egyet értek CyClotronic véleményével, nálam is a Sense8 volt az év újonca. Hatalmas kedvenc lett már az elején. Egyszerűen ZSENIÁLIS!!

sepörd - 2015. 12. 28. 15:54

a BCS egy korrekt felvezetés volt jó és rosszabb részekkel, de a Robot minden téren komolyabb alkotás eddig és ott már csúcspontokat is kaptunk. a Sense-t meg el kéne már kezdeni.

m76 - 2015. 12. 28. 15:55

Better Call Sault nem értem. Azt még igen, hogy Breaking Bad farvizén felúszva sokan bepróbálták. De egy dögunalmas, tartalmatlan, üres “jutalomjáték” Bob Odenkirk-nek. És ezen még az sem tud segíteni, hogy Mike a Breaking Bad egyik legjobb karaktere volt, Better Call Saulban, teljesen elpzarolt, szinte alig szerepelt, addig amíg bírtam nézni a sorozatot talán 4-5. részig.

Ha nem is az év csalódása, de messze alulteljesített a várakozásaimon. Pedig én a baráti körből még az optimistábbak között voltam, akik úgy gondoltuk, hogy jó lesz ez. Hát nem lett.

A Sense8 nálam már koncepciónál megbukott. Nem is pazaroltam rá időt, a hype csak még jobban eltaszít ilyen esetben egy sorozattól.

Daredevil, Jessia Jones várólistán van, de még nem volt érkezésem elkezdeni egyiket sem.

Amit láttam sorozatot idén azok közül viszont messze Mr. Robot a legjobb újonc.

winnie - 2015. 12. 28. 15:56

m76: nekem az jött le, hogy elég kevesen nézték a BB nézők közül, itthon is, odakint is. én viszont, miután egy másodpercet nem láttam a BB-ből, ezt néztem, és nagyon bejött.

ha pedig megnézem, hogy mely sorozatok voltak zseniálisak az idén, azt kell, hogy mondjam, hogy aki a hype-ot követi, az a legjobbakra rá fog találni, még ha 100%-os sosem lesz a találati aránya.

pody - 2015. 12. 28. 15:58

Remenykedtem hatha a Master of none bekerul, de nyilvan ugy, hogy meg magyar felirat sincs hozza, total eselytelen, raadasul “tul” indie. Ash vs evil dead viszont csalodas, hogy sehol sincs, pedig egy eleg nagy kultuszfilm igen jo folytatasa, ez nagyon meglepett. Kepregenyfilmek bekerulese viszont papirforma volt es bar nagyon tetszett mindketto, nalam top 5-be se kerultek be (ez is mutatja, hogy mennyire eros volt az idei felhozatal). Sense8 Wachowski tesok kielhettek osszes aberraciojukat, nalam szoba se johet. Better Call Saul nagyon jo volt, stilusos, remekul eljatszott, megrendezett, de csak alapozas, nekem ez meg keves volt, igy magasan itt nalam a Mr. Robot a legjobb.

sziki - 2015. 12. 28. 15:59

Nagyon nehéz a választás, de amit a Mr. Robot művelt, arra nincsenek szavak. Év sorozata, nem is kérdés.

CyClotroniC - 2015. 12. 28. 15:59

m76: Mondjuk nem hiszem, hogy a Sense8 neked bejönne, szóval egyáltalán nem azért mondom, de számomra ez volt a legmeglepőbb idén, mert tök mást adott, mint gondoltam volna.

Azt hittem valami Heroes v2 lesz, ami próbál egy bőrt lerántani a szuperhőslázról, erre egy baromira szerethető “karakterdráma” lett néhol elég sötét húzásokkal, de alapvetően kifejezetten vidám, életigenló az egész.

Nem tudom, hogy mással is így volt-e, de én ritkán ismertem úgy félre promóciós anyag alapján egy sorozatot, mint ezt.

Ja és mindezt úgy, hogy a Cloud Atlas-t és a Bound-ot leszámítva kifejezetten nem szerettem, amit Wachowskiék csináltak eddig.

Marcipáncica - 2015. 12. 28. 16:00

Nálam egyértelműen Sense8. Sajnos ahogy látom nem esélyes az első hely, igy csak annyit tennék mèg hozzá, hogyha nem probaltatok még be, akkor az ünnepek közötti időszakban itt a lehetőség egy darara!! ;)

Lajoska67 - 2015. 12. 28. 16:05

A Mr Robotot én bele se tettem volna ebbe a listába, az egy másik műfajba tartozik. Teljesen egyértelműen közölni akarnak vele valamit (kellően homályos módon persze) a készítők a világrendről.

Ha ebbe a listába mégis belekerül, akkor nyilván mennybe megy, mert ez nem a szórakoztatásról szól. Kb. 4 nap alatt néztem meg az évadot, iszonyatos erővel letaglóz, az biztos.

Amúgy nyilván a Daredevil lenne a kedvencem, ha a klasszikus funkciójú sorozatról beszélünk.

spamdog - 2015. 12. 28. 16:07

Ezek közül csak a Mr.Robot

Benjy - 2015. 12. 28. 16:16

Daredevil és a JJ is nagyon jó szórakozás volt, de nem több. A JJ persze adott egy kis pszicho többletet, de a kiváló/frenetikus szintre nem értek el. A Better Call Saul és a Mr.Robot közt vacilláltam de előbbire adtam a voksot. Mr. Robot is különleges élmény volt, de a BCS sokkal közelebb került a szívemhez. Az ominózus 1×06-ról nem is beszélve, ami az egyik legjobb epizód volt idén.

Reeka - 2015. 12. 28. 16:17

Tudtam hogy benne lesz az idei három kedvencem :) Sense8, Mr. Robot, Daredevil.
De elég egyértelmű a választás: Sense8.
Jessica Jones is nagyon tetszik, bár még nem fejeztem be, de eddig eszméletlen jó.
BCS meg daralistán van, még nem tudom értékelni, de Breaking Bad a legnagyobb kedvenc, nem hiszem hogy csalódást fog okozni, de majd kiderül.
De idén a legnagyobb, legszebb, legintenzívebb sorozatélményt a Sense8 nyújtotta nekem.

szerintem - 2015. 12. 28. 16:19

en csak a the jinxet es a better call sault jeloltem, iden nagyon keves ujonc erdekelt es amit lattam, az sem nyugozott le, kiveve a fent emlitett ket sorozatot. az otbol kettot lattam, a szuperhosos tema soha, semmilyen formaban nem erdekelt es el sem tudom kepzelni, hogy hogyan lehet ilyesmibol ertekelheto sorozatot csinalni. talan ha egybe beleneznek, rajonnek…
a mr robot jo volt vegulis, de valszeg oreg vagyok mar hozza, kicsit ugy ereztem, ez mar nem nekem szol, elmentunk egymas mellett. a better call saul viszont oriasi volt, keseredes, fanyar, dramai. nem mellesleg bob odenkirk zsenialis benne. es a sorozatot ugy neztem, hogy a breaking bad egyaltalan nem tetszett.

Peter Wiggin - 2015. 12. 28. 16:20

A JJ-re még várok, a többit mind láttam, igazából az S8 és a Robot nem volt annyira zseniális mint vártam, a Daredevil és a BCS közül választok így. A Daredevil-ben tetszett egy csomó minden, de több kapcsolódást vártam az MCU-val, szóval BCS.

harmundu - 2015. 12. 28. 16:25

Az én top 5-öm így néz ki:

1. Sense8
2. Limitless
3. Mr. Robot
4. Supergirl
5. Sex&Drugs&Rock&Roll

Az a kivételes helyzet állt elő, hogy 5-ből négyet láttam is (a Better Call Saul kimaradt), de ezek közül messze a Sense8 volt a legnagyobb kedvencem, alig bírtam abbahagyni, az első képkockától az utolsóig vitt magával a hangulata.

Reea - 2015. 12. 28. 16:26

Csak a Mr. Robotot láttam ebből az ötből, szóval…mivel a többi nem keltette fel az érdeklődésemet. Amúgy Jinxre vagy The Man in the High Castle-re szavaztam volna.

wrZK - 2015. 12. 28. 16:27

Az 5ből 4et próbáltam be,a Jessica Jonesra még nem szántam időt,de nem is biztos h fogok rá,nem rajongok a szuperhősös sorozatokért. :D

A 4 kipróbáltból 3 maradt meg,a Sense 8 pilotját untam,túl sok szálon futott a történet,igy untam az egész részt s nem vonzott h nézzem tovább.

A másik 3at végig néztem,a 3ból 2t jelöltem is.Mivel már mondtam h nem rajongok a szuperhősösökért,igy a Daredevil maradt le a jelöltjeim közül,helyette a Man in the high Castlet jelöltem.

A Better Call Saul és a Mr Robot se között kellett hogy vaciláljak,sokkal jobban bejött a Mr Robot,hiába voltam(vagyok) nagy BB fan.Szóval a jelöltem a Mr Robot.

lourker - 2015. 12. 28. 16:33

Nekem egyértelműen Sense8 az idei újonc, de a másik 4 sorozat is tetszett.

Lilith - 2015. 12. 28. 16:36

Sense8 és Daredevil között vacilláltam.Az utóbbira esett végül a választásom.Látom nem is áll olyan rosszul :)

Barney - 2015. 12. 28. 16:50

Hopp Sense8 sikere meglepett, elég megosztó dolgokat hallottam róla (emlékszem pár hónapja egy netflix sorozatait rangsoroló listán az utolsó helyen állt), de akkor lehet be kéne próbálnom.

BCS-t nem nézem, a másik 3 jó volt, de a Mr. Robot annyira kiemelkedett idén a dráma újoncok közül számomra mint a Man Seeking Woman a komédiáknál és mivel a kettőből csak az egyik került be így egyértelmű a szavazatom. :)

Lemoni - 2015. 12. 28. 16:54

Szívem szerint a Sense8, imádtam, de Rami Malek olyan zseniálisat alakított, annyit hozzátett, hogy nem tudom nem előre helyezni a Mr. Robot-ot. További sorrendem: Jessica Jones kellemes meglepetésként még dobogós, Daredevil a pilottal kiesett nálam, a Better Call Saul meg bepróbálásra sem érdekelt.

DarylD - 2015. 12. 28. 17:02

Egész szimpatikus lett a döntős mezőny. Nézni mindent néztem innen, és top10 újonc között végzett volna valószínűleg az összes év végén nálam is.

Nagyon hiányolom a Bloodline-t, számomra az év újonca volt, nagyon megszerettem. Mindegy, remélem legalább Mendelsohn bejut a mellékszereplők közé.

Nálam így nézett volna ki a top5:
1. Bloodline
2. Better Call Saul
3. Sense8
4. Show Me a Hero
5. Master of None

Ez alapján a voks megy a Better Call Saul-ra. Majdnem annyira szerettem, mint a Bloodline-t, mindenképpen az utóbbi évek egyik legminőségibb sorozata eddig, megérdemelné a győzelmet szerintem.

Adam9456 - 2015. 12. 28. 17:06

Nagyon jó döntős mezőny, én mind az öt sorozatot láttam ebből, mind nagyon jó élmény volt. A Netflix nálam is magasan vezet a legjobb újoncok terén ebben az évben.

Daredevil, Bloodline, Sense8, Narcos és most nem rég fejeztem be a Jessica Jones-t. Emellett a Master of None is nagyon vicces kis sorozat volt.

Mr. Robot – nem gondoltam volna, hogy sorozat egy hackerről ennyire zseniális lesz. Az év egyik legjobb meglepetése, sötét hangulatú de nagyon ajánlom mindenkinek.

Better Call Saul Számomra Vince Gilligan és Peter Gould csinálhat bármit én teljesen odavagyok érte, alig várom a második évadot.

Sense8 az elején kicsit lassan indult, de utána nagyon megszerettem, komplex de fantasztikus sorozat. Az 1×04-ből az éneklős rész nagyon megmaradt.

A Jessica Jones is nagyon jó képregényes sorozat, zseniális alakításokkal, főleg az évad második fele fogott meg.

Végül a Daredevilre szavaztam, mert bár tavasszal néztem de továbbra is az év egyik legjobb sorozatos élményét adta.

dAve - 2015. 12. 28. 17:12

Sajnos a Sense8 még kimaradt de már a listám legelején van. A tobbi sorozatot láttam és nálam a Daredevil nyert ami ha minden sorozatot nézunk is benne volt a top 5-ben nálam.

Destrock - 2015. 12. 28. 17:14

Én a Daredevil-re szavaztam mert azt már végignéztem és számomra TOP3 között van idén!

A JJ pilotját láttam és majd valamikor biztosan folytatom.

A Better Call Saul és Sense8 a pilot után kasza volt, pedig Wachowskiék miatt nagyon vártam!

A Mr. Robot-ról nem tudok semmit, de várólistán van!

zolij - 2015. 12. 28. 17:16

ebből 4-t láttam (se a Breaking Bedre, sem a spinoffra nem volt még időm), így a Sense 8 kapja a voksot, de a másik 3 sincs sokkal lemaradva.

zolij - 2015. 12. 28. 17:17

mielőtt valaki meglincsel, természetesen Breaking Bad akart lenni :)

Vanda - 2015. 12. 28. 17:23

Sajnálom, hogy a Narcos nincs itt.
Amúgy nálam:

1., Daredevil
2., Mr Robot (nagyon szoros volt, de a Daredevil jobban elkapott. – És ez nem feltétlenül Matt Murdock kockás hasának köszönhető… :) )
3., Better Call Saul (Elötte daráltam a BB-t, úgyhogy ez nálam fantasztikus levezetés volt.)
4., Sense8

Bazsi - 2015. 12. 28. 17:42

A Narcos volt a legjobb, magasan, de mivel itt nincs így a BCS, bár mind az 5 sorozat nagyon erős volt!

Chev - 2015. 12. 28. 18:06

Kicsit fájó, hogy a Strange/Norrell nem került be a listába. :( Kellett már egy komoly fantasy sorozat, mint testnek a kenyér – és ritka jól fogta meg a mágia bemutatását, a hangulatteremtést, meg úgy mindent.
Így egyértelműen a Mr. Robot – nálam feltörölte a padlót minden más sorival. :)

Stiel - 2015. 12. 28. 18:18

Erős év volt. A Mr. Robot és a Daredevil is nagyon tetszett (Daredevil jobban, arra szavaztam), de a Sense8-ről és a Better Call Saul-ról is látom, hogy miért tetszik a népeknek, még ha engem annyira nem is kötöttek le. Jessica Jones sem rossz, de nem ütött akkorát, talán az lóg ki picit lefelé. Amin meglepődtem, az a Galavant (viszonylagos) mellőzöttsége.

mildi - 2015. 12. 28. 18:20

úbazz
sense8 végül. nem azért, mert jobb a többinél (nem az), hanem mert más. mert ilyen még tleg nem volt. az egész hangulata, a megvalósítás, a what’s up-os jelenet…
nehéz megfogalmazni. aki látta, érti, tudja, mire gondolok

Miss Keamy - 2015. 12. 28. 18:21

Nálam idén a Narcos és Bloodline kettőse vitt mindent. Mivel egyik sincs top5-ben, ezért a Daredevil-re esett a választásom. The Jinx után a 4. legjobb sorozatélményem :) Mr. Robot elismerem hihetetlenül erős, de valahogy nem jött be. A többi 3 nem érdekelt.

saspafrany - 2015. 12. 28. 18:30

Toronymagasan a Sense8. Lenyűgözött, magával ragadott, elvarázsolt.
Aztán jön a Daredevil.

Platschu - 2015. 12. 28. 18:32

Sense8. Nagyon ritkán tud egy sorozat olyat elérni, hogy együtt sírjak vagy nevessek a karakterekkel. Nem egy pörgős sorozat, de a változatos helyszínek és jó ötletek még a kissé szappanoperás történetet is nagyon feldobta.

Zem - 2015. 12. 28. 18:45

A Breaking Badet még nem láttam, így volt egy jó kifogásom, hogy kihagyjam a megnézendőkből a BCS-t, a Daredevil túlzottan nem érdekel, de a 2. évad előtt lehet bepróbálom.
A Sense8-ből, és a Jessica Jonesból sajnos még csak 2-2 részt láttam, bár előbbi veszélyeztethetné a Mr. Robotot nálam, de mivel úgy is az vezet, így inkább most nem szavazok.

Aszusz - 2015. 12. 28. 18:48

A Sense8-re szavaztam, nálam toronymagasan nyerte az évet.
A másik jelöltem, a Daredevil is itt van, ha nem lenne a Sense8, rá menne a voksom.
A Mr Robotot két rész után kaszáltam, a másik kettőt nem láttam, de a Jessica Jones tervben van. (Ismerve magamat, nem fog annyira bejönni, mint a Daredevil vagy a Sense8, szóval nyugodt szívvel voksoltam)

Enzo - 2015. 12. 28. 18:50

Wow, ez is ritka hogy az 5 döntős közül 2-t megnéztem, 1-et nézek, és 1 tervben van, általában sokkal kevésbé szoktam lefedni a mezőnyt :D

A Sense8-re ment a voks, egy hajszállal a Mr.Robot előtt.

LuPuS - 2015. 12. 28. 18:59

Mivel írtam ,hogy nagyon óvatos voltam, innen csak egy van és az a:

Mr. Robot

Buchroads - 2015. 12. 28. 19:05

MR.ROBOT MR.ROBOT
EGYÉRTELMŰ

drx - 2015. 12. 28. 19:08

Egyértelműen a sense8! ;)

Dhomasson - 2015. 12. 28. 19:14

Simán Sense8, nálam nem csak az újoncok közt van top3-ban.
De a BCS is rendben volt, nekem speciel sokkal jobban bejött, mint a BB bármikor.

ecsillag - 2015. 12. 28. 19:15

Mr. Robotot végigszenvedtem, de egyáltalán nem tetszett meg a végére sem.
Daredevil watchlisten, így arról nem tudok nyilatkozni.
Jessica Jones most van nézés alatt, két rész alapján tetszik, de mivel még nem láttam végig, ezért ez is kiesett.
Better Call Saul nem néz(t)em.
Maradt a Sense 8, ami nyári darám volt, bár ez se teljesen az én stílusom, de megnyert magának, szóval erre ment a voksom. :)

pepinnyo - 2015. 12. 28. 19:28

1. The Jinx
2. Narcos
3. Bloodline
4. Mr. Robot
5. Better Call Saul

torjack - 2015. 12. 28. 20:22

Mr. Robot. Mit mondhatnék, az első évad ment a sorozatpanteonba. Aki még nem látta…nos, ideje elkezdeni.

ThomassLord - 2015. 12. 28. 20:26

Rögtön elsőre nagyon nehéz döntés. Hármat is nézek/néztem közülük, és mindre nyomnám szívem szerint (Mr. Robot, Daredevil, Better Call Saul). Ment az utolsóra, mert sejtettem, hogy helyezés szerint is az :)

G. - 2015. 12. 28. 20:37

A Sense8 és a Mr. Robot egészen parádés, a Daredevil meg a Better Call Saul meg csak szimplán nagyon jó sorozatok. Valaki írta fentebb, hogy nagyon jó évünk volt, mármint a a minőségi kezdő sorozatokkal kapcsolatban, nekem meg bőszen helyeselnem kell!
Tehát ahogy a fentebbi ömlengésemből már sejthető, nálam a Sense8 és a Mr. Robot versengett az élen, nem is volt egyszerű a döntés. Végül az előbbi nyert, mert nagyon meg tudta kedveltetni velem a főszereplőket.
Egy dolog viszont biztos: soha rosszabb sorozatos évet!
G.

North15 - 2015. 12. 28. 20:37

Kérdés nélkül Sense8.
Számomra az év legjobbja volt összetettben is, nem csak az újoncok között.

Amúgy szimpatikus a mezőny, bár a Limitlesst sajnálom, hogy lecsúszott.

MendaxDurden - 2015. 12. 28. 20:38

Egyértelmű, hogy Mr. Robot. Bár tény, hogy hozott alapanyagokból építkezik, de mégis eredeti és lenyűgöző. Sosem felejtem el, hogy egy kört futottam a koliban hajnali egykor, amikor fény derült a nagy csavarra a 8. rész végén. A zenék, a fényképezés eszméletlen. Hogy Rami Malek eszméletlen játékáról ne is beszéljünk.

Marco - 2015. 12. 28. 20:54

Hogy miért szavaztam a Better Call Saulra, azt Ingorion előttem tökéletesen megfogalmazta, egy szót sem tudok hozzátenni.
Most ellenségeket fogok szerezni, de a Mr. Robot számomra egy lufi: nézem és nézni fogom, valamilyen szinten elszórakoztat, de nem érzem elég fajsúlyosnak. A szuperhős-sorozatokkal csúnyán le vagyok maradva, a Sense8-en gondolkodtam még, az is nagyon tetszett, az egésznek a hangulata, képi-zenei világa nagyon magával ragadó, a koncepció is vonzó, elgondolkodtató, de a BCS-t nem tudta nálam beelőzni.

Csigusz - 2015. 12. 28. 21:10

Már a szavazás állása nélkül is mérget mertem volna inni, hogy a Mr.Robot fog vezetni, és szerintem végül nyerni is. Iszonyat a hype a sorozat körül amit bizonyít az is, hogy a teljesen anti-junkie ismerőseim is hallottak róla/végignézték.
Részemről viszont Daredevil-é a pont, teljesen lebilincselt az adaptálása, nagyon jót tett a sötétebb tónus neki.

A Narcos-t vártam volna még a döntősök közé – no de hátha majd a külföldi nyelvű sorozatok között ott lesz!

sevenside - 2015. 12. 28. 21:56

Narcos hiányzik:( Mr. Robot akkor

Tomtaker - 2015. 12. 28. 22:02

Kegyetlen erős mezőny. A Mr Robot volt talán a legjobb ezek közül, a Sense 8 is nagyszerű volt…

Aredhel - 2015. 12. 28. 23:00

A Sense8 nagyon nagy élmény volt, de a voksomat végül fájó szívvel, de a Mr. Robot kapta. Míg az elő egy érzelmi hullámvasút volt, abszolút jó értelemben, azért mégis volt, amikor kicsit leült. Utóbbi viszont végig nagyon magas lángon égett.

winnie - 2015. 12. 28. 23:03

Marco: ez simán benne van. egyébként érdekes, de szerintem az itt lévő sorozatok mindegyike ellen elég korrekt “ellenkritikákat” lehet megfogalmazni, illetve lehetett olvasni. egyik sem true detective (bár azt is lufizták az s1 után, szóval nem jó példa), afféle szent grál, mindegyik kapott a kritikusoktól és a nézőktől is kevésbé hozsannázó véleményeket. (oké, a többi annyit nem, mint a sense8)

viszont, ha már kiemeled a sense8-nél, hogy hangulat, és főleg kép meg zene, akkor nálam ezen a téren a mr. robot sokkal jobban teljesít, mint minden más, tartalmi téren.

CyClotroniC - 2015. 12. 28. 23:15

Mr Robot-nál nekem a képkivágások, a rendezés és az alakítások tetszettek. Sense8 viszont karakterek és atmoszféra terén tarolt. Egyszerűen rohadtul szerethető és jó nézni, nem tudom ezt szebben körülírni. Úgy feelgood, hogy nem feltétlenül vidám végig, sőőőt…

mattkirby - 2015. 12. 29. 00:33

utálom a képregényes cuccokat, moziban tévében egyaránt, meglepő módon a JJ első része mégis nagyon tetszett, de aztán hamar kaszáltam, Better Call Sault rémesen untam, csalódás, Sense8 pár rész alapján tetszett, parkolópályán van de mindenképp folytatni fogom, így rá szavazok. másik kettőt nem láttam. egyébként nálam az év ujoncai a Bloodline és a Hand of God.

Alterego9 - 2015. 12. 29. 03:18

A Sense8 jó ideje az első TVs sorozat aminek úgy igazán RAJONGÓJA lettem, kedvem lenne egy bazi nagy Sense8-es posztert rakni a szobám falára, Sense8 fórumokon beszélgetni a Sense8-ről, és rendszeresen spontán eszembe jut hogy de kurva messze van a következő évad.

Narakh - 2015. 12. 29. 11:24

Kicsit igazságtalanul szavazok, mert a mezőnyből csak a két képregényeset láttam, de így Daredevil.

Narakh - 2015. 12. 29. 11:31

Egyébként – bármilyen szürreálisan hangzik – nálam az Aranyélet képes volt túlszárnyalni a Netflix két adaptációját is. Gyerekbetegségei ellenére is annyira finoman és ízlésesen sikerült beleszőni a kulturális apróságokat, hogy engem megvett kilóra.

Elnézést a dupláért.

LaCRossE - 2015. 12. 29. 15:05

winnie, az Aranyélet mennyire teljesített az újonc sorozatoknál?

CyClotroniC - 2015. 12. 29. 15:11

LaCRossE: ott a post végén, 25-ön kívül úgy 30 közelében, legjobb magyar lett amúgy, de nem volt egyáltalán esélyes.

LaCRossE - 2015. 12. 29. 15:24

“…míg magyar sorozatnak nem sikerült bejutnia a legjobb 25 közé sem…”
Áh, ezért kerülte el a figyelmem, mert nem név szerint említettétek a sorozatot.
Köszi! :)

Lajoska67 - 2015. 12. 30. 01:05

Meg kell mondjam, csodálkozok, egyben örülök is. A Mr. Robot minden, csak nem egyszerű, mégis sok embernek “átjött” a sztori a szavazás állása szerint. Főleg ennyire erős mezőnyben érdekes ez. Kár, hogy valószínűleg sose jut el szélesebb körökbe majd.

CyClotroniC - 2015. 12. 30. 01:36

Mondjuk szerintem nem feltétlenül ment át mindenkinek a Mr Robot vagyis inkább úgy mondom, hogy nem ugyanaz ment át. Sok helyen olvastam, hogy milyen egyértelmű benne az FSociety társadalom kritikája, de ahogy én látom, a sorozat legalább olyan kritikus az FSociety-vel szemben is, mert hát lássuk be, rettentően kalapácsos, szar megoldás a tervük. Számomra azért érdekes, mert alternatív válaszokat is felhoz az FSociety módszere mellett (lásd Angela) és nem igen foglal állást és jó tesz neki, hogy tud “pártatlan” maradni. Ennek ellenére többször olvastam már, hogy másoknak meg abszolút az jött le, hogy az FSocietyt egy helyes útnak tekinti a sorozat, ami legalábbis az én nézőpontomból nagyon nem így van.

winnie - 2015. 12. 30. 04:58

szerintem teljesen egyértelmű, hogy nagyon sokaknak (hell, ki tudja, neked, nekem) nem az a mr. robot, aminek szánták. de mindegy, hogy mi az interpretációja, ha az ember a sajátja szerint nagyon élvezi.

Néma Harcsa - 2015. 12. 30. 06:36

Narcos hiányában marad a BCS, bár Odenkirk miatt lehet, végül akkor is rá szavaznék, ha itt lenne.
A Mr. Robot ötletesen (és sok kedvenc zenémmel) megvalósított ún. korszellem-sorozat, ha van olyan, a sztorija, nos, számomra eléggé érdektelen – nekem a Fight Club marad ilyen zeitgeist-élmény (az Amerikai Pszichót meg sosem kedveltem igazán, a regényt sem).
A JJ-t két rész után hagytam ott, a Daredevil viszont többnyire eléggé szórakoztató volt.

Néma Harcsa - 2015. 12. 30. 06:39

(A Sense8-et nem láttam, a Show me a hero pedig nem lep meg, hogy nincs itt. :) )

CyClotroniC - 2015. 12. 30. 11:48

winnie: Ez világos, én se állítom, hogy biztosan úgy van, ahogy nekem lejön a sorozat, de éppen ezért nehéz megmondani, hogy ki érti és ki nem a Mr Robot-ot, azon túl, hogy nem az értéstől számít a tetszés :)

Ripazha - 2015. 12. 30. 18:22

Áééáááá nem tudok dönteni…
Ezek közül hármat jelöltem, és kettő volt olyan hogy azokra tuti szavazok de nem gondoltam volna hogy mindegyik bekerül :D
Mindkettő a maga idejében nagy hatással volt rám. fakk de utálom ezt…

CyClotroniC - 2015. 12. 31. 14:56

Végeredmény így 72 óra után:

1. Mr Robot (35% | 1419 szavazat)
2. Daredevil (18% | 750 szavazat)
3. Sense8 (17% | 678 szavazat)
4. Jessica Jones (16% | 666 szavazat)
5. Better Call Saul (14% | 552 szavazat)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz