login |

JAws 2015: Legjobb animációs sorozat

2015. 12. 29. 14:50 - Írta: CyClotroniC

33 hozzászólás | kategória: animáció, szavazás, , , , , ,

Ha nagy áttörésre és változásra vágytok az idei JAws kapcsán, biztosan nem az animációsok között kell keresnetek, hiszen a tavalyi győztest, a The Legend of Korra-t, az elmúlt évek talán legjobb high-concept fantasy sorozatát leszámítva továbbra is változatlan a jelöltek sora.

2008: South Park2009: Family Guy2010: Family Guy, 2011: Family Guy ,
2012: Family Guy, 2013: Archer2014: The Legend of Korra

anim1

Valószínűleg szezonszám tekintetében sem találni idősebb kategóriát ennél, hiszen a három korábbi győztes, 19 (South Park), 14 (Family Guy), 6 (Archer) szezon óta van velünk, akiknek a népszerűségével csupán csak két fiatalabb sorozat, a Rick & Morty és a BoJack Horseman tudott versenybe szállni a jelöléseknél.

anim2

Fájó lehet kicsit az egyhangúság, mert ha van platform, ahol bőven lehet keresni kreatív újdonságokat, akkor az biztosan az animációs és talán éppen a Korra tavalyi győzelme bizonyítja a legjobban, hogy ha rájuk találnak a nézők, nagy kedvenceket fedezhetnek fel.

Nem teljesen a levegőbe beszélek, mert nyáron éppen ezek darálásával próbáltam feldobni a sorozatnaptáramat, így landolt is a Gravity Falls, a Steven Universe és a Star vs The Forces of Evilpónik, és a kötelező nézősek mellett nálam.

Szenteltünk is a témának egy podcast adást a Limitált Széria csapatával, ahol további animációs sorozatokat is kidumáltunk, mert tényleg elég jó a felhozatal, de alapvetően az látszik, hogy továbbra is sokan tartanak a “gyerekeknek készült” daraboktól, így a döntőről lemaradók gyakorlatilag kanyarban sincsenek ezzel az ötös mezőnnyel a jelölések számát tekintve.

A kérdés csupán az, hogy lesz-e áttörés ezen a fronton a jövőben, illetve, hogy idén a két ifjú titán egyike el tudja-e kapni a három korábbi győztes nagy öreget.

A legjobb animációs sorozat

  • Archer (25%, 715 Votes)
  • Family Guy (24%, 676 Votes)
  • Rick and Morty (23%, 661 Votes)
  • South Park (23%, 651 Votes)
  • BoJack Horseman (5%, 151 Votes)

Total Voters: 2,854

Loading ... Loading ...

33 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2015. 12. 29. 15:04

Én is értetlen vagyok a mezőny tekintetében, hogy ennyire változatlan – oké, ebben én is saras vagyok, nem csak egy oknál fogva, mert nem is nézek a Rick and Mortyn kívül más animációs sorozatot (pedig istenemre, tervezem már milyen régóta a Steven Universe-t, a pónikat és a Gravity Fallst), másrészt pedig idén elfelejtettem jelölni, így duplán szégyellem magam.

A South Park idei szezonját meg akarom nézni, sok jót hallottam róla sok embertől, de nem tudom, mikor lesz rá időm.

A szavazatom a Rick and Mortyra ment, mivel csak azt nézem jelenleg.

CyClotroniC - 2015. 12. 29. 15:11

Nálam ez Rick & Morty egyértelműen, ebből az 5-ösből messze a legjobb számomra.

pody - 2015. 12. 29. 15:13

Rick and Morty az egyetlen, amelyiket nezem, nem igazan kedvelem az animacios sorozatokat. Ellenben Rickek olyan szinten zsenialisak, hogy kihagyhatatlan, egyik legjobb (ha nem a legjobb) 20 perces sorozat volt iden. Nyilvan ra ment a szavazatom, de gondolom South Parkot azert ezerszer tobben ismerik, nezik

Kádi - 2015. 12. 29. 15:33

Nagyon jó volt az idei és a tavalyi South Park, de mindkettő a Rick and Morty éve volt számomra

winnie - 2015. 12. 29. 15:36

szerintem fog még kelleni egy-két évad és/vagy egy magyar premier a rick and mortynak a sikerhez. meg persze az egyenletes színvonal. bár az archernek végülis összejött, szóval remélem, tévedek.

Happy Zoidberg - 2015. 12. 29. 15:40

A Gravity Falls nálam simán verte a Bojack-et meg a Rick and Morty-t.

20legendd - 2015. 12. 29. 15:44

A Rick & Morty megcsinálta azt a bravúrt, hogy még rá tudott rakni egy lapáttal az első évad zsenialitására, ezért örülnék ha ez nyerne.

Az esélytelenek nyugalmával ugyanakkor mégis a Bojack-re nyomtam, számomra az még jobb volt, még többet adott és ami nem elhanyagolható, a Rick & Mortyval ellentétben, ez sokkal kevesebbet ingadozott szerintem. Még a Top 10-be is befért nálam (igaz, csak utolsó helyre)

Barney - 2015. 12. 29. 15:48

Mind az 5 sorozatot nézem, tavaly a Rick&Morty-ra szavaztam, idén a BoJacket jobbnak éreztem így arra ment a voks.

A pónik és a Gravity Falls már évek óta tervben vannak, ideje lenne már pótolni őket.

LoGi - 2015. 12. 29. 15:51

Első kategória ahol egyik jelöltem nem került be (Gravity Falls). Archer és Rick and Morty között (bár nézem a két nagyot is) viszont nekem nagyon könnyű választanom a Rick and Morty javára.

DennyKeh - 2015. 12. 29. 16:00

Ez mondhatni az egyetlen kategória, ami engem nem érint. Ezek közül (sajnos) egyiket sem nézem, viszont a Gravity Fallst imádom, kár hogy nem tudott bejutni a Top5-be.

paranoid android - 2015. 12. 29. 16:01

Én sem nézek sok animációst, csak pont ezt az ötöt, egyszerűen nincs elég időm sok más minőségi sorozatra sem, nemhogy animációra. Annak ellenére, hogy tudom, ezzel jó pár remek sorozatról maradok le, még mindig a bepróbálási listám aljára kerül valami, ha animációs. A BoJack Horsemant is először leírtam magamban, hogy sosem jutok el odáig, hogy megnézzem, de végül egy barátom győzködésére bepróbáltam, és bele is szerettem.

A Family Guy a már szokásosnak nevezhető középszerű évadot produkálja, az Archer frissessége meg megkopott számomra, valahogy nem működik már annyira, mint korábban. Jelöltem a South Parkot, mert régen volt ilyen jó, de még így is köröket ver rá a Rick and Morty és BoJack kettős. Végül utóbbira szavaztam, mert megdöbbentő milyen minőségű drámát (vagy inkább dramedy-t) alkottak egy szimpla antropomorf állatos animációból. (Persze közrejátszik a döntésemben, hogy a Rick and Morty kapcsán tudtam, mire számítsak a második évadban, és hozta is a magas szintet, míg a BoJack Horseman két évadát nemrég daráltam, és hatalmas kellemes meglepetés volt.)

Stewie - 2015. 12. 29. 16:07

Én az Archerre szavaztam,mert még mindig jobbnak tartom ,Family Guy-t régóta nem követem,Morty-t,BoJack-et nem ismerem,South Park-ból meg csak az első 2 évadot láttam,többet nem,arról nyilatkozni se tudok

519 - 2015. 12. 29. 16:10

Sehol egy We Bare Bears? :(

clegane - 2015. 12. 29. 16:13

nem rossz nem rossz a Rick and Morty, de a BoJack az igazi.

Ingorion - 2015. 12. 29. 16:27

Rick and Morty

Idén sem hazudtolták meg magukat, olyan ötletarzenált mutattak fel, ami húsz másik sorozat becsületére válna, illetve olyan elgondolásokat lőttek el abban a bizonyos negyedik epizódban harminc másodperces szkeccsek kedvéért, melyekre az országosokon high concept dráma szériákat szokás húzni.

S mindez mellett nem veszett el az az iszonyatos erejű emocionális töltet sem, ami az első nekifutást jellemezte – néha tényleg olyan egzisztenciális válságba taszítottak bizonyos karaktereket, amit sosem néztem volna ki, nem hogy egy animációs sorozatból, de még magából Dan Harmonból sem.

Ezzel még véletlenül sem akarom degradálni némelyik “kihívó” érdemeit, az Archer, valamint a BoJack is elképesztő minőséget szállítottak, de Roilandék tető alá hozták a Family Meeting animált megfelelőjét, és emellett nem lehet szó nélkül elmenni.

At a certain point, you got to ask yourself what are the odds this is legit and not just some big lie we’re all telling ourselves because we’re afraid to die alone? Because, you know, that’s exactly how we all die… alone.

krisz - 2015. 12. 29. 16:41

Magasan az Archer a legjobb. Egyszerűen fenomenális az egész.

ALDO - 2015. 12. 29. 17:00

Animációs sorozatok tekintetében hosszú ideig a Simpson-South Park-Family Guy háromszögben éltem az életemet. Azonban az utóbbi kettő már olyan szinten vállalhatatlanná vált számomra, hogy jó régen elkaszáltam őket. Simpsonék még elmennek, bár eléggé megkoptak. Idén jobbak voltak, mint tavaly, de nem érdemelnék meg, hogy bejussanak a legjobb ötbe.
Marad az Archer, ami a tavalyi botrányos évad után szépen összeszedte magát.

Dalai Láma - 2015. 12. 29. 17:13

South Park.

Remélem az esti szavazás a ‘női mellékszereplők 40 perces kategóriában’ lesz :)

Skate - 2015. 12. 29. 17:50

Rick and Morty

Nem csak az animációs kategóriában volt idén a legjobb, hanem az éves toplistámon is aranyérmes helyet kivívta magának.

DarylD - 2015. 12. 29. 18:04

Itt most egyszerűbb volt választanom, BoJack tetszett a legjobban idén is az animációsok közül. Magasra tették a lécet az 1. évadban, de sikerült azt is megugrani, egyik legnagyobb sorozatélmény volt tidén, nem csak animációs berkekben.

A többi jelölt közül még Archert és Rick and Morty-t nézem, mindkettőt szeretem, de a voksot nem ők kapják.

We Bare Bears-t és a pónikat szívesen láttam volna még itt, talán majd jövőre.:D

Zem - 2015. 12. 29. 18:18

Ez most egyértelműen a Rick and Morty, zseniális volt, de nagyon ajánlom én is a Gravity Fallst és a Steven Universe-t. Előbbinek lenne szerintem a legkönnyebb dolga rajongókra találni, talán a legviccesebb sorozat, amit idén láttam.

A Steven Universe már nehezebb eset, mert bár nagyon tetszett a podcastben ajánlott rész sztorija, tényleg kellett legalább 10-15 epizód (csak 10 percesek, így ez nem is olyan sok, amúgy), mire komolyabban kötődtem a sorozathoz. Pedig szerethetők a karakterek, a világ nagyon érdekes, és a Rick and Mortyhoz fogható, hogy egy egyszerű alaphelyzetből “na, ez egy lazább rész lesz” hová eszkalálódik az epizód végére. Aztán az a bizonyos ajánlott, 25-26. rész után, komolyan rálépnek a főszálra, az valami zseniális etap volt. A 2. évad elején, kicsit újra lassítanak, de itt már végig komolyabb a főszál, és a vége még nekem is csak most jön. :)

Valamint idén daráltam le a Phineas and Ferböt is, amit talán a Community(abban is voltak animációs részek! :D), Gravity Falls, és a Family Guy legjobb évadainak sorába tenném stílus, és minőség szerint.

barcaxavi - 2015. 12. 29. 18:37

Az Archer már túl van a legjobb részeken, bár az írók nagyon kitesznek magukért. Helye van a TOP5-ben.

A Family Guy-t már nem nézem, de gyanítom, hogy nem tudják hozni az első pár évad színvonalát.

A South Park mögött két nagyon erős év van, TOP3 nálam is ismét.

A Rick and Morty emelte a tétet tavaly óta. Ilyen amikor két idióta zsenit hagynak dolgozni. Remélem Dan Harmon tudja folytatni még sokáig és nem intézi el valahogy saját magát.

A BoJackkel próbálkoztam, de a sztori és a hangok sem passzoltak nekem (Aaron Paul hangja csak Jesse Pinkmanhez illik!!).

A nagy kimaradó nekem (nem szavaztam, magamra vessek…) a Bob’s Burgers. Az összes fenti animációval ellentétben nagyrészt olyan alapanyagból dolgoznak (karakterek, sztorik), ami akár közel is lehetne a valósághoz. Csak mindenki egy kicsit zizi a maga módján. Ettől vicces és szerethető az egész. Nekem már évek óta ők az elsők.

superpityu - 2015. 12. 29. 18:42

ez rick & morty egyértelműen. hiába nagy kedvencem a bojack, azért rick-ék kalandjai sokkal jobban bejöttek idén.

Attila00 - 2015. 12. 29. 18:51

Tavaly egyértelműen a rick and mortyra szavaztam volna de idén nekem csak 3 rész tetszett. Idén nálam a gravity falls győzött de mivel az itt nincs ezért bojack horseman.

spamdog - 2015. 12. 29. 18:55

Olyat csinált idén a South Park amit nagyon kevés sorozat tudott sok évad ereszkedő minőség után, felívelt újra!

szerintem - 2015. 12. 29. 20:29

az animaciokkal mindig bajban vagyok, sokkal kevesbe vonz, mint egy sorozat igazi szineszekkel, plusz az animacio legtobbszor szitkom jellegu, ami szinten nem vonz, igazi szineszekkel sem. eppen ezert nagyon ritka, hogy belenezek egy animacioba, az ezzel kapcsolatos hireket, bejegyzeseket el sem olvasom a blogon. ennek ellenere kovetek nehanyat es abbol messze a rick & morty a kedvencem. a bojack horsemanbol egyetlen reszt lattam es az nagyon kinos volt (bar tudom, hogy allitolag a masodiktol az igazi, de ezt eleg nehez elhinni, akkor minek keszult el az elso es miert lett teljesen mas mint az osszes tobbi resz?).
az viszont erdekelne, hogy mennyit szamit masoknal, mikor eldontik, hogy szeretnek-e egy animacios sorozatot, hogy hogy nez ki. ugy ertem, a hannibalnal peldaul (vagy az utopianal) allandoan resze volt az epizodok targyalasanal a latvany, a zene, a parbeszedek vagy a tortenetkezeles mellett. szamit-e mindez egy animacional? en peldaul szeretem a rick and mortyt, de nem tudom megszokni, mennyire nem tetszik latvanyra.
bocs a hosszu kommentert a semmirol.

m76 - 2015. 12. 29. 21:11

A legjobb egyértelműen Rick & Morty, csodálkozom egyébként hogy vezet, nem gondoltam, hogy ennyien rátaláltak.

Viszont a második Bojack Horseman, annak ellenére is hogy a második évadja szerintem jóval alulmúlta az elsőt.

Harmadik Archer, ami már tényleg csak levezetésnek tűnik az első 2 évad zsenialitása után, de azért néhány ütős poént még mindig tud szállítani időről időre.

Negyedik South Park, ami nagyot újított ezzel az évaddal, de sajnos a leghízelgőbb amit tudok róla mondani, hogy más. Szerintem az újítástól nem lett jobb, igaz rosszabb sem mint eddig. Bár volt romlása de nekem még azok az évadok is bőven nézősek voltak amik másoknál már vállalhatlanok voltak.

És mivel több animációt nem nézek ezzel vége a listának.

szerintem:

A látvány animációnál összefügg a mondanivalóval. A rajz stílusa attól függ, hogy mennyire komolyan vett valami. PL. Rick & Morty szerintem nem működne élőszerplős sorozatként, ezért ez az elnagyázott rajz jól áll neki. De pl Archer nem annyira elrugaszkodott a realitástól, hogy ne működhetne élőszereplősként. Ezért jól áll neki a realisztikusabb rajz.

Treff86 - 2015. 12. 29. 22:00

Megértem, hogy a Rick & Morty van az élen, én is arra nyomta. De fura, hogy a Bojack ennyire hátul van, pedig nekem nagyon hasonló élményt nyújt (fekete humor, őrült dolgok). Persze, ha valakinek ez jön be, akkor a kettő közül a Rick-et választja, így nem tud a Bojack-re nyomni :)

m76 - 2015. 12. 29. 23:54

Azért Bojack jóval kevésbé őrült, ha eltekintünk attól, hogy állatok vannak emberek szerepében benne akkor, már nagyon is földhöz ragadtnak tűnik. Bojack horseman egy görbe tükör a társadalom különféle rétegeinek. Míg a Rick & Morty azért jóval több annál, annak ellenére hogy vidámabb hangvételűnek tűnik első látásra.

skiz0 - 2015. 12. 30. 12:45

Rick and Morty, ez nem is lehet kérdés… :)

Alterego9 - 2015. 12. 30. 17:23

szerintem:

A látvány az elvileg számítana itt is, sőt, az animációnak pont hogy egy fő fegyvere lehetne hogy minden képkocka, minden színárnyalat azért van ott mert szándékosan oda tették. Az csak egy ízlésbeli véletlen hogy pont azok vezetnek itt amik ezt viszonylag elhanyagolják.

A felnőtt sitcomokkal szemben az ifjúsági rajzfilmek, pl. a Cartoon Network vagy Disney sorozatok komolyabb kritikájában mindig visszatérő elem az animáció minősége. A Gravity Falls pl. gyönyörűen kidolgozott, magas költségvetésű tájképeket ad, a Steven Universe-nek a pasztell színezése ad sajátos hangulatot, az Adventure Time pedig pont olyan vibráló energikus mint maga a cselekménye.

Addam - 2015. 12. 31. 11:45

Idén South Parkot hétről hétre vártam, de Archer és Family Guy is alap.

Rational Gaze - 2015. 12. 31. 12:23

Bojack Horseman tök jó szerintem, de nálam semmi sem ér fel Rick and Morty-hoz.

Szóval részemről:

“…Rick and Morty time… a- all day long forever.. all a – a hundred days Rick and Morty! forever a hundred times…. OVER and over Rick and Morty… adventures dot com.. “

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz