login |

Pilot: Second Chance

2015. 12. 30. 19:10 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

A többször átnevezett sorozat is beállt az új trendbe, miszerint idő előtt kiteszi a csatorna a pilotját, hogy ezzel is hype-ot generáljon. Bejött?

second1

Most direkt visszanéztem, mert nem emlékeztem már, hogy a bejelentésnél mennyire vártam. 50%, hm, azt hittem, jobban. Mondjuk az ott felvetett gondolatot, miszerint “remélem, jól fogják megírni az öregember gondolkodását a fiatal testben dolgot” egy huszárvágással oldották meg az írók, hiszen már maga az öregember is 30 éves gondtalanként gondolkozott, szóval újjászületve nem sokat változott…

Miről van szó? Egy… thriller sorozatról? A főszereplő üreg zsaru meghal, de egy techzseni milliárdos ikerpár újjáéleszti, méghozzá fiatalabb változatban, mivel az ő vére kell az egyikőjük rákja ellen. A testvérek nem tudják, mit kapnak a nyakukba a város volt seriffjének halálból való visszahozásával. Először a saját halála ügyében kezd nyomozni, de gondolom más heti ügyek is lesznek.

second2

A legnagyobb problémám, hogy semmi kockázatot nem vállal a pilot. A gagyit keveri a közepessel, és ezt kéne lenyelnünk. Olyan jelenetekkel van tele, amitől csak a fejemet fogtam. Muszáj lesz példát mondanom, de a leírtaknál sokkal viccesebb a sorozat, bár nem annak szánták a készítők.

Például ott van az, amikor eldöntik, hogy jöhet az újraélesztés. Az egyik iker épp élőben ad tévéinterjút, amikor a kérdést felteszi neki a tesója a szemüvegében levő képernyőn, ami után nézi a tévét, hogy milyen fejmozgással válaszol a nő. Nyilván egy telefonhívás 10 perccel később már nem menőőő. Szinte látom magam előtt a producert, aki mondja, hogy ez így legyen.

second4

A legeslegnagyobb gond pedig az, hogy a főszereplő egy szuperhős. Mellékhatása a Frankenstein-folyamatnak az, hogy Amerika kapitány módjára sokkal erősebb, meg gyorsabb lett. Viszont az ellenfelei a pilotban sima emberkék voltak, akik nyilván semmi tényleges izgalmat nem tudnak hozni, pedig ugye thrillerről van szó. De tényleg, hősünk egy fémajtót majdnem átüt kézzel, nyilván féltjük, amikor 3 random embert kell leütnie…

Persze van ketyegő óra az előbbiek ellensúlyozására, ami bármennyire is szimbolikus, miszerint a feltámasztott ember egyetlen ellenfele az idő, valami siralmasan van megvalósítva, ahogy izgulnunk kéne, hogy odaér-e az őt “energiával” feltöltő állomásához. De még ezt is elveszik tőle, vagyis tőlünk, nézőktől, hiszen annyira túltolják ezt a problémát a pilotban, hogy ki is égetik a végére.

second3

Nyilvánvaló, hogy az alapkoncepcióba egyre többen nyúltak bele. Talán azért tették ezt, mert bukott a Forever, amire hasonlított bizonyos szinten az alapkoncepció, de rosszul sült el.

Kitérhetnék a színészekre, de már nincs kedvem. Biztos vagyok benne, hogy ezt is védeni fogja valaki, de egyszerűen ne hallgassatok rá. 3/10. Ha tényleg “nincs más” vagy hasonló módon belenéznétek, akkor inkább válasszatok a JAws-jelöltek közül valami tényleg jobb sorozatot.

A FOX a pilotot premier előtt tette elérhetővé. A hivatalos tévés premier 01.13-án lesz, a második rész 20-án érkezik majd.

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 12. 30. 19:26

elég sokáig “ez most miért érdekeljen?”-szerű volt az egész, de a vége felé kellemes lett. nem tudom. nem éreztem, hogy sok értelme volt ilyen sorozatot berendelni. ha viszont siker lesz, szarhoz sem értek:)

mindegy, ettől még nem derült ki, hogy mi lesz a második részben. random nyomozás és családi szál ketyegő órával?

egyébként elég sok részletet elejtett a pilotban a készítő, amit nyilván majd kibont (ld. az ikernyelv), de az első pár perc, a tömény infódump-pal hihetetlenül röhejes és mechanikus volt, például, amikor az újságból jött az infó a nézőnek. (minek is volt a kupac tetején az az újság?)

Balumedve - 2015. 12. 30. 19:59

Így szinte lehetetlen megszerezni winnie pilotkirály titulusát. Szívesen bepróbáltam volna ezt a “ most miért érdekeljen?”-szerű sorozatot, de így teljesen elment tőle a kedvem.

Lemoni - 2015. 12. 30. 20:37

Egyetértek a fenti kritikával teljes mértékben. És fájt, hogy a Forever legjobb ötletét (apuka fiatalabb, mint a fia) így elszabták és lesilányították, mennyivel jobbak voltak annak karakterei, színészei, az egész kidolgozása! Tim DeKay aranyosan hozza megint Peter Burke-t, de akkor már inkább még egyszer ledarálom a White Collart, sokkal jobban járok, mint ezt nézni.

Z - 2015. 12. 31. 16:11

Tegnap én is megnéztem. Őszintén, nekem az első rész tetszett és a magam részéről várom is a folytatást.

Donfranko - 2016. 01. 01. 13:49

Mindenképp bepróbálom, ez a csajszi már a Greekben is bejött.

Lemoni - 2016. 01. 21. 21:17

A 2. részt már nem is tudtam végignézni, unalmas heti ügyes nyomozós, közben jópofának próbálják láttatni a technikai ezzel-azzal meg műlazasággal.

winnie - 2016. 01. 22. 12:32

1×02: te jó ég, a világ legérdektelenebb sorozata. hát kit fog ez érdekelni?

winnie - 2016. 02. 04. 09:11

1×03: természetesen kasza, bár egy fokkal jobb volt, mint a kettes. azt viszont nem húzták sokáig, hogy kiderüljön duval számára, hogy ő az apja

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz