login |

JAws 2015: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

2015. 12. 31. 14:43 - Írta: Thomas

31 hozzászólás | kategória: reality, szavazás, talkshow, , , , , ,

Ez a második olyan év, amikor gyakorlatilag bármely nem szkriptelt sorozatot jelölhettetek ebben a kategóriában, és a korábban megkezdett trend folytatódott: három talkshow, és egy dokumentumsorozat mellett csak egyetlen reality-nek sikerült bekerülnie a döntőbe.

2008: The Amazing Race, 2009: Hell’s Kitchen, 2010: The X Factor UK
2011: The X Factor UK
, 2012: An Idiot Abroad, 2013: The Amazing Race
2014: Last Week Tonight with John Oliver

SurvivorNorton

Ez egyben azt is jelenti, hogy a CBS két, a kezdetek óta minden évben döntős veterán reality-jének egyike, a The Amazing Race első alkalommal maradt ki a legjobb ötösből (a top 10-ben azért még benne van). Meglepetésre viszont a The Voice US egy év szünet után, talán Király Viktor szereplésének hatására, majdnem visszaküzdötte magát az elitbe, mindössze egy szavazattal csúszott le róla.

Szintén egyetlen vokson múlt a The Ellen DeGeneres Show végső szavazásra bocsátása is, ha pedig a top 12 további tagjait nézzük, újabb talkshow-kat találunk: a The Late Show with Stephen Colbert, a Jimmy Kimmel Live!, a Conan és The Late Late Show with James Corden is ott volt a tűz közelében.

OliverFallonJinx

És hogy idén akkor kire is szavazhattok? Itt van mindjárt a címvédő Last Week Tonight with John Oliver, és a tavalyi ezüstérmes The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. A harmadik talkshow nem csak újonc a döntősök között, de ráadásul az egyetlen nem amerikai is a mezőnyben, a brit The Graham Norton Show.

A nyolcadik jelölését begyűjtő, a díjat azonban még egyszer sem elnyerő Survivor is az ötös tagja, ami talán most a TAR hiányzása miatti extra szavazatokkal komolyabb erőt fog képviselni, mint a 2014-es szavazáson. Nem utolsósorban pedig a dokumentumsorozatként első ízben döntőbe kerülő (tavaly a Cosmos pont lecsúszott róla) HBO-s mini, a The Jinx is bekerült a legjobbak közé.

A legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

  • The Tonight Show starring Jimmy Fallon (30%, 599 Votes)
  • Last Week Tonight with John Oliver (27%, 542 Votes)
  • The Jinx (23%, 471 Votes)
  • Survivor (11%, 214 Votes)
  • The Graham Norton Show (9%, 191 Votes)

Total Voters: 2,017

Loading ... Loading ...

31 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2015. 12. 31. 14:52

Őszintén szólva engem meglepett, hogy a The Jinx játszik ebben a kategóriában, nem is nagyon gondoltam rá, így nem is jelöltem, de így naná, hogy rá szavazok, az év messze egyik legjobb sorozata és újonca. Most már kezd érdekelni, hogy akkor a Nathan For You is jöhetett volna ide?

Mindenesetre akkor Nathannel együtt nekem ez lenne az idei “egyéb” toplistám, amik egyébként mind benne vannak simán a Top20-ban, ha az összes sorozatomat nézem:

1. Nathan For You
2. The Jinx
3. TitansGrave
4. Last Week Tonight with John Oliver
5. Survivor

Barney - 2015. 12. 31. 14:54

Jó volt a Jinx, de John Oliverék hétről-hétre hoznak minőségi tartalmat, a hétfőm fénypontja nagyrészt, így nem is szavazhatnék másra. :)

winnie - 2015. 12. 31. 14:57

és közben a making a murderer-t is egyre jobban istenítik.

CyClotroniC - 2015. 12. 31. 15:00

Fel van írva, de esélyem se volt ledarálnom, nem is értem, hogy miért hoznak ki ennyi fullos szezont decemberben a streamesek, hát nem a akarnak toplistákra kerülni? :D Mondjuk a Transparent lazán ott volt majdnem minden kritikusnál, szóval annyira csak nem akadály másnak, de na.

zolkó - 2015. 12. 31. 15:00

The Jinx egyértelműen, döbbenetesen jó volt.
A többit nem nézem. És nekem is utólag jutott eszembe, amikor már a szavazós emailt is elküldtem, meg ide is írtam a jelölteket, hogy ebbe a kategóriába nem is jelöltem semmit, de a Jinx simán megérdemli, illetve még a Foo Fighters – Sonic Highways-t is imádtam, arra érkezett szavazat egyáltalán?

Dr. Agy - 2015. 12. 31. 15:00

Érdekes, mennyire különbözik az ízlésünk, szerintem Fallon nem igazán jó, én a Conan-t jelöltem.

Esélytelen, de ment egy szavazat Norton-ra, Oliver megvan a támogatásom nélkül is. :-)

Petykóóó - 2015. 12. 31. 15:02

S U R V I V O R ! ! ! ! !

CyClotroniC - 2015. 12. 31. 15:03

Egyébként mióta nincs Craig Ferguson, a legjobb interjúk messze Graham Nortonnál vannak és hatalmas plusz nála, amit Corden is átvett ugye, hogy egyszerre vannak jelen a vendégek miután szép sorban megjönnek. Sokkal természetesebb, közvetlenebb beszélgetéseket szül ez a setting, mint a legtöbb promóciós/vezetett látogatás a legtöbb esti shownál.

DennyKeh - 2015. 12. 31. 15:06

A Survivor mindig is a kedvencem Realitym volt, kár, hogy magyarul nem akarják leadni, vagy legalábbis felirattal.
A másik az Jimmy Fallon, akit nézni szoktam és bírom is.
Voksot még nem nyomtam, a későbbiekben elválik melyikre nyomom.

ensa - 2015. 12. 31. 15:13

Én jelöltem a Jinxet, de biztosan nem ide. Mondjuk aszontátok, nem veszik el jelölés, úgyhogy nekem megfelel. :)

CyClotroniC - 2015. 12. 31. 15:22

ensa: Színészeknél van átjárás, sorozatoknál többen is indulhatnak sok helyen. Például egy Aranyélet ugyanúgy indulhat legjobb 40 perceseknél, legjobb újoncoknál, legjobb nem amerikai sorozatoknál és legjobb magyar sorozatoknál is, mindenhol külön gyűjtve a szavazatokat, tehát egy jelenlét nem zárja ki egymást. Ugyanígy mehetnek az animációs sorozatok például a legjobb 20 percesek közé, szóval a The Jinx-nek is megvolt a lehetősége, hogy a legjobb újoncok között bejusson (jelöltem is ott) vagy akár a főkategóriában, ha kapott volna elég voksot.

pody - 2015. 12. 31. 15:29

The Jinx es John Oliver, ezt megint lehetetlenseg eldonteni, de iszonyatosan mas kategoria, Mint amikor egy nepszeru focistat akarsz versenyeztetni mondjuk egy bazi nepszeru bokszoloval, vagy ilyesmi, nagyon mas kategoria. John Oliverre szavaztam, de Nathan For You is legalabb akkora nagy kedvenc, aminek itt lenne a helye. Itt lesz a legkevesebb szavazat az tuti. Nincs Game of thrones, vagy Big bang, talan jovore :)

sherlock20 - 2015. 12. 31. 15:51

Máshol h-h több induló közül lehet válogatni a szoros jelölések miatt, itt meg 1-1 szavazatos különbségek ellenére se? :D

ensa - 2015. 12. 31. 15:54

CyClotroniC: Köszi, akkor ezt benéztem. Mondjuk nem ezért nem jelöltem ide, hanem eszembe sem jutott.

Csak az maradt meg, hogy volt egy kisebb nézeteltérésféle, hogy Robert Durst mehet-e legjobb főszereplőnek vagy sem.

Zem - 2015. 12. 31. 16:36

Ez most kimarad nálam, a Last Week Tonighthoz sajnos kevés az angolom, a Jinxet még nem volt időm megnézni, de a Nathan for yout is tervezem. Meg a sok győzködés hatott a TAR-nál és Survivornál, valamikor majd azt is elkezdem, felkerült a végtelen felé tartó listára.

DarylD - 2015. 12. 31. 16:59

Last Week Tonight-ot és Jinx-et néztem ezek közül, előbbit sokkal jobban szerettem, Oliver kapja (ismét) a voksomat.

Viszont ha lehetett szavazni Nathan for You-ra akkor biztos jelöltem volna, meg a voks is övé lett volna, kedvenc 20 percesem volt idén. (Na meg akkor ott van még Review is)

winnie - 2015. 12. 31. 17:03

sherlock20: egyrészt executive decision, másrészt relatív a dolog. nem mindegy, hogy 105 az első és 98 a nyolcadik szavazatszáma, vagy 10 az első és 3 a nyolcadik.

glarion - 2015. 12. 31. 17:06

Ugyan utazás miatt idén kimaradtam a jelölésből, de meglepő nekem, hogy a sok talk show közül, pont Fallon került be. (John Oliver az alap.) Igaz, hogy Fallon-nál vannak általában a legjobb ötletek, meg érdekes játékok, stb. de mégis csak egy iszonyat pojáca a faszi, aki mindig minden túljátszik. Conan vagy Kimmel ezerszer kedvelhetőbb figura szerintem, sőt Graham Norton is. Persze nekem Ferguson volt az abszolút kedvenc, aki ténylegesen BESZÉLGETETT a vendégekkel, és nem csak végigment a script-elt topic-okon. :(

Deny - 2015. 12. 31. 17:45

Most nagyon kiakadtam, hogy nem jutott be a TAR. Ennyire nem jött volna be az utóbbi két évad? Pedig ezt a kategóriát vártam leginkább, mert itt tudtam volna jogosan szavazni.
Így most Fallonra szavaztam, mert nagyon szeretem a Hashtags szegmenseit.

Risi92 - 2015. 12. 31. 18:32

legyen már egyszer olyan kategória amikor csak a Survivor indul. csóró sorozat minden évben jelölve van de mindig alulmarad haha

Reea - 2015. 12. 31. 18:42

The Jinx!
Utána kéne olvasnom, mi történt azóta…
De lesz valami hasonló sorozat ehhez, azt is várom:)

szerintem - 2015. 12. 31. 19:57

nalam is a the jinx, bar en a legjobb ujoncoknal vartam volna…..vagy nem is tudom, hova.
a making a murderer szerintem messze nem olyan jo. egyreszt szerintem tul hosszu, a hatodik resz utan mar szenvedtem rendesen, hogy befejezzem. szerintem vontatott es nagyon sok a targyalotermi resz, amit nem feltetlenul tudnak mindig erdekesre megcsinalni. sulyos hatranya meg a the jinx-szel szemben, hogy robert durst akkora karakter, hogy szerintem egy idojaras-jelentest is meg tudna erdekesre/felelmetesre csinalni, a jinx tole, miatta mukodott igazan, aktiv szereploje volt vegig. a making a murderer-ben viszont avery egy nagyon egyszerun, nem kimondottan rokonszenves redneck, aki

most nem tudom, innentol talan spoileres a komment

szoval aki gyakorlatilag vegig a bortonben van, ugyhogy aktivan nem reszese a dokumentumfilmnek, inkabb alanya.
ami meg szinten nagy kulonbseg, hogy mig a the jinx akkorat szol a vegen hogy ihaj, addig a making a murderer sokkal jobban hasonlit az adnan syed-ugyre a serialbol, se eleje, se kozepe, se vege nincs nagyon.

spoiler off

ettol fuggetlenul azert ket nap alatt ledaraltam…

_Peter - 2015. 12. 31. 21:56

Ferguson hiányában Graham Nortonra szavaztam. Természetes beszélgetés, jó dumák, egyszerre ülnek ott és sztorizgatnak. Corden jól tette így csinálja Amerikában is. Csak Nortonnál az a csiricsáré háttér ne lenne. :)
Oliver is király. Fallon folyton ledumálja a vendéget, iszonyat erőltetett műnevetés, nagyon ritkán vannak spontán poénok. A másik Jimmy jobb és Fallon játékainál nekem jobban bejön Kimmelnél a mean tweets rovat vagy a Matt Damon és Guillermo poénok.

BÚÉK

Thomas - 2016. 01. 01. 14:04

Jé, milyen szoros, pedig a a jelölések alapján azt hittem, most simábban nyer John Oliver, erre tessék, most nem is vezet:) És azt is gondoltam, hogy a TAR-osok többnyire átszavaznak a Survivorra, mert elég nagy közös halmaz lehet a nézőik közt, amivel 20% fölé jut, de ez sem jött be (nem mintha sok mindenen változtatna). Mindegy, nyomtam egyet a Survivorre, mert hiába elégedetlenkedek, még mindig jó szórakozás, a többit meg nem nézem.

nadivereb - 2016. 01. 01. 14:37

@Deny: a mostani TAR-évad borzalmas volt szerintem, csak a cheerleaderek mentették meg (ők viszont mondjuk bekerültek az all-time kedvenceim közé).
Nehezen döntöttem a Survivor és John Oliver között, talán a két kedvenc műsorom. Végül a Survivorra ment a szavazat, mert ez most egy különösen nagyon jó szezon volt.

Enzo - 2016. 01. 01. 16:16

A The Jinx-re szívesen szavaztam volna, de aztán megláttam hogy a Survivor még sose nyert (WTF)…
hát, sajnos most se fog.

Adam9456 - 2016. 01. 01. 16:54

Graham Norton a kedvencem ezek közül, nála vannak a legvicessebb interjúk rá szavaztam.
Még James Cordennek a Carpool Karaoke-t bírom nagyon.
Én még Jimmy Kimmelt és Conant szeretem az amerikaiak közül.
Falonnak is vannak jó szegmensei, de az interjúi nagyon nem.

John Olivernek a Youtube-on szoktam nézni a fő szegmenseit vicces nagyon.

pepinnyo - 2016. 01. 01. 18:10

Meglepődtem azért, hogy Jimmy vezet. Minden tehetsége meg van, hogy a legjobb talkshow legyen az övé, de egyre jobban irritál, mert szinte végig játssza már a fejét és nem lehet hinni már semminek. Youtube-on követem én is, de a videókat nem nagyon tudom már végig nézni a sok műnevetés, műérdeklődés miatt..

pepinnyo - 2016. 01. 01. 18:16

Akinek tetszett a Jinx, nézze meg a Making a Murderert! Nálam az nyert, pedig The Jinxet is istenítettem. A vége tényleg egy kicsit vontatott, az utolsó 2 részre nem adnék 10/10-et.

Utána azért kicsit körbejárnék az interneten is, hogy mit írnak róla, mert a doku sorozat nagyon egy oldalúan mutatja be..pl itt: http://www.pajiba.com/netflix_movies_and_tv/is-steven-avery-guilty-evidence-making-a-murderer-didnt-present.php

Réka - 2016. 01. 01. 21:21

Jinx!

Nem is értem Fallon hogy vezethet… bár gondolom őt többen ismerik, mint ahányan a Jinxet megnézték.

gromit - 2016. 01. 03. 01:13

anglománként nem az amerikai tévés angolra, hanem az angol tévés írre megy a szavazatom. (Graham Norton állandó heti program, John Oliver csak téma alapján youtube-ról, bár lehet, h rendszeresíteni kéne)

Fallon talk show-jában is van pár vicces szegmens, de összességében meg se közelíti Graham Nortont.

érdekesség kedvéért megjegyzem, h Fallont pár hét csúszással adja napiban (késő este) egy flamand belga kereskedelmi csatorna holland felirattal, Graham Norton viszont pár nappal az angol adás után megkapja a holland feliratot és vetítést egy belga kábelesen és a holland közszolgálatin is. ők is érzik a különbséget :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz