login |

JAws 2015: Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)

2016. 01. 02. 17:55 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , ,

Tavaly azt írtuk, hogy a “20 perces” női főszereplőké a JAws egyik legkevésbé változó kategóriája, és ez továbbra is áll – komolyan mindjárt kilistázom egymás mellé az eddigi összes évet. Tavaly 5-ből 4-en ismételtek, idén 6-ból 4-en – de most csak 5 jelölt lett a díjra. Írd és mondd: az elmúlt 4 év mindegyikében csak egy-egy újonc érkezett ide, mindenki más duplázott, triplázott, sőt.

Eddigi győztesek: 2007: Mary Louise-Parker2008: Alyson Hannigan2009: Kaley Cuoco2010: Kaley Cuoco2011: Kaley Cuoco2012: Zooey Deschanel, 2013: Kaley Cuoco, 2014: Julie Bowen

Ez azt jelenti, hogy idén is volt kimaradó a tavalyiak közül, ő Zooey Deschanel lett, aki csúnyán visszacsúszott a 12. helyre (ez persze lehet, hogy annak köszönhető, hogy a New Girl nem folytatódott ősszel – több korábban őszi, de idén midseason sorozat járta így meg). A másik kimaradó Karen Gillan, akinek a sorozata kaszát kapott.

Amy PoehlerLola Kirke

A tavaly újonc Aya Cash (You’re The Worst) most ismételt, miképp a többiek (Amy Poehler (Parks and Recreation) – zsinórban a 6. jelölése, Julie Bowen (Modern Family) – zsinórban az 5. jelölése, Julia Louis-Dreyfus (Veep) – zsinórban a 4. jelölése).

Az idei jövevény pedig nem más, mint Lola Kirke, aki a fő, 20 perces sorozatos kategória után újabb jelölést hozott az újonc Mozart In The Jungle-nek, mely olyannyira kedveltté vált, hogy három évadkritikát is kapott tőlünk (egykettőhárom), ami nagyon ritka. A második évadja pont a napokban kezdett.

A lemaradók között ott volt a most főszereplőként kezelt, tavaly még mellékszereplők között indult Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine), Kaley Cuoco (The Big Bang Theory), Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt) és Kat Dennings (2 Broke Girls).

A legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)

  • Julie Bowen (Modern Family) (27%, 750 Votes)
  • Amy Poehler (Parks and Recreation) (23%, 633 Votes)
  • Julia Louis-Dreyfus (Veep) (22%, 604 Votes)
  • Aya Cash (You're the Worst) (16%, 445 Votes)
  • Lola Kirke (Mozart in the Jungle) (11%, 309 Votes)

Total Voters: 2,741

Loading ... Loading ...

29 hozzászólás Ne habozz!

Barney - 2016. 01. 02. 18:06

Ejj, Amy Poehler már hat jelölés kapott, de még egyet sem nyert? Akkor így az utolsó évében már csak megérdemelné, így rá ment.

Egyébként nekem idén Constance Wu volt a kedvenc a Fresh Off The Boatból, de azt nagyon kevesen nézik, nem sok esélye volt bekerülni gondolom. Rajta és Amy-n kívül még Ellie Kempert jelöltem, aki kb az egyetlen oka volt annak, hogy néztem az amúgy szerintem nagyon gyenge-közepes sorozatot (Unbreakable Kimmy Schmidt).

Lemoni - 2016. 01. 02. 18:14

Lola Kirke. Egyrészt csak az ő sorozatát nézem a fentiekből, de éppen most darálva a 2. évadot a Mozart amúgy is olyan magasságokban van nálam, hogy így is felelősségteljes döntést tudtam hozni :)

JJ24 - 2016. 01. 02. 18:17

Julie Bowen nem kérdés :)
Imádom amit a Modern Family-ben művel, egyértelműen a legkiemelkedőbb szereplő.

Daniella - 2016. 01. 02. 18:17

Amy Poehler utolsó esélye. Gyerünk!

CyClotroniC - 2016. 01. 02. 18:19

Na itt is bejutott mindhárom jelöltem. Parks-ot nem nézem, a Modern Familyt meg pont ezzel a szezonnal kaszáltam, szóval ők kiesnek. A lényeg röviden, hogy Cash és Kirk is szuper, de nincs jelenleg olyan erős női alakítás komédiában, mint Julia Louis-Dreyfus-é.

Daniella - 2016. 01. 02. 18:21

Szerintem JDL minden, csak nem vicces. Túlértékelt. :)

CyClotroniC - 2016. 01. 02. 18:25

Neki mondjuk nem úgy kell vicceset játszania, hogy poénosat mond. A Veep előtt én kifejezetten nem szerettem, de annyira jól elkapta a kicsinyes, ügyeskedő karrieristát, hogy nem véletlenül értékelik szerintem őt a díjátadók igen sűrűn. Talán az benne a legkomplexebb, hogy politikai sorozat révén nagyon nagyon ritkán mondja ugyanazt, amit gondol és mivel a karakter fontos eleve a jópofizás és a színjátszás, így szerintem feladatra is az övé a legnagyobb ebből a mezőnyből.

sziki - 2016. 01. 02. 18:34

Tetszett a You’re the worst című sorozat, ment a szavazat a hölgyre.

winnie - 2016. 01. 02. 18:38

“A Veep előtt én kifejezetten nem szerettem”

ne is mondd, ki nem állhattam. itt pedig…!

superpityu - 2016. 01. 02. 18:59

ez elég nehéz döntés volt. bár ellie kemper nem jutott be, akinek azért még kimmy schmidtes kritikában odaígértem a voksomat, így maradt a cash-kirke-dreyfus trió, ami rohadt erős.
végül aya cash kapta, mert nagyon jól elkapta az idei évadban a karakterét. sokkal nehezebb dolga volt, mint tavaly.
egyébként kíváncsi vagyok, hogy poehler végül behúzza-e a kategóriát, mert tényleg meglepő, hogy eddig nem nyert egyik évben sem.

jtb - 2016. 01. 02. 19:17

Szerintem az évek során Julie Bowen alakítása annyira átcsapott ripacsba, hogy az egyik legnézhetetlenebb eleme lett számomra a Modern Familynek.

A többiekkel nincs bajom, viszont borzasztóan hiányolom Lisa Kudrow-t. Nyilván, kutya nem nézi a The Comeback-et ezért nincs a jelöltek között, de ennek ellenére a sorozat legerősebb pontja az Kudrow alakítása, és idén is volt olyan része a The Comeback-nek, hogyha azt nevezte volna Kudrow, lehet megverte volna JLD-t az Emmyn. Másrészt meg ez egy nem tudjuk, hogy mikor visszatérő alkalom. Nézzétek a The Comeback-et emberek! :)

Egyértelmű, hogy a szavazatom Amy Poehler-re megy. 7 évadon keresztül ő hozta azt ami mindig elérte nálam ugyanazt a hatást és (ugyan ezt már csak a buzgó elfogultságom teszi hozzá, de) a fenti hölgyek közül ő az egyetlen aki forgatókönyvírói és rendezői kreditet is a magáénak tudhat a sorozatában. Ebben a kategóriában ugyan ez nem nyom sokat a latba, csak próbálok egy picit kampányolni egy rendkívül tehetséges hölgy utolsó esélyéért. :)

paranoid android - 2016. 01. 02. 19:21

A pozitív kritikák miatt már korábban is a listámon volt a Mozart in the Jungle, de az, hogy bejutott a legjobb 20 perces kategóriába végleg megadta a lökést, szóval tegnap elkezdtem. 4 rész után aranyos, és Lola Kirke a legjobb benne, de ennyi után még nem érzem azt, hogy szavaznék rá.
A Veep már rég kasza nálam, szóval Julia Louis-Dreyfus kiesik. Bowen és Poehler tényleg jók még évek után is, de már nem mozgatnak meg különösebben. A Parks and Recreation leköszönése miatt azért szentimentálisan mégis Amy Poehlerre szavaztam volna, ha nem lenne itt Aya Cash. Fantasztikusat alakított a You’re the Worst második évadában, a komikus oldala mellett megmutatva a drámai képességeit is. Egy sitcomtól nem várt, elég komor szituációt sikerült néha megrendítően hitelesen tálalniuk úgy, hogy közben a humor is megmaradt. A színészek remek munkája nélkül az érzelmi töltet őszintesége és a sorozat karaktereire jellemző anti-romantikus humor nem alkotott volna ilyen szép egészet. Szóval nálam ezt kiemelkedően Aya Cash nyerte.

Zyta - 2016. 01. 02. 19:26

Modern Familyt kaszáltam az 5. évadban, Veep pilotkasza volt, Parksot is kaszáltam valamikor a 2. évadban, szóval marad kettő. You’re the worstből most fejeztem be az 1. évadot, az alapján Aya Cash egyáltalán nem nyűgözött le, a 2 mellékszereplő volt ott igazán jó.
Mozartot még nem ismerem, de úgyis készültem elkezdeni, szóval ha Lola Kirke alakítása megtetszik, ő kapja, ha nem, akkor megint nem szavaztam. :)

sinyster - 2016. 01. 02. 20:35

Én Sofiá Vergarát hiányolom, valamint Kat Dennings-t sajnálom, hogy pont lecsúszott. Plusz szintén 2 Brooke Girls Jennifer Coolidge is kapna tőlem egy szavazatot.

winnie - 2016. 01. 02. 20:37

sinyster: vergara és coolidge mellékszereplős kategóriéban kapott jelöléseket.

DarylD - 2016. 01. 02. 20:41

Mindhárom jelöltem bejutott, amin nagyon meglepődtem. Aya Cash is remek volt idén, de JLD-t és Lola Kirket valamivel jobbnak éreztem. Igazságtalannak érezném, ha utóbbira szavaznék, Mozart még nagyon friss élmény, épp most darálom, ráadásul szépsége is elhomályosíthatja ítélőképességem.:D JLD alakítása még hónapok után is emlékezetes maradt, így nyugodt lelkiismerettel csak rá tudok szavazni. Szóval Julia Louis-Dreyfus!

Kissur - 2016. 01. 02. 20:49

Ugyan már. Julie Bowenre csak azért szavaznak sokan, mert még mindig jó nő. :D

Daniella - 2016. 01. 02. 22:14

@CyClotroniC A túlértékeltségét pont abban látom, hogy minden évben elhappolja az érdemesebb színésznők elől a díjakat. Gondoljunk csak Amyre, vagy Lisa Kudrowra, de bárkire például az idei Emmy jelöltekből. Azért JLD aligha érdemel 7 karrier-Emmyt, amikor Amy Poehlernek egy sincs, Kudrownak pedig csak egy van…

Mindenesetre még reménykedem, hogy Amy behozza a lemaradást a JAwson!

winnie - 2016. 01. 02. 23:18

Daniella: a túlértékeltség nem biztos, hogy azt jelenti, hogy “nem jó” vagy “nem annyira jó”. azt a “nem jó” vagy “nem annyira jó” jelenti.

“Azért JLD aligha érdemel 7 karrier-Emmyt, amikor Amy Poehlernek egy sincs, Kudrownak pedig csak egy van…”

akkor most jön az obligát kérdés, hogy ezt hány seinfeld és veep évad végignézése után mondod?:) de ettől eltekintve azért ne ilyen (ezer bocsánat, de) idióta érvekkel kezdjünk el bármilyen vitát. ezt nem kilóra mérik, mint ahogy nem is vigaszdíj, hogy valaki csak azért kapjon, mert jó, vagy mert még nem kapott. (már megint azt csinálod, amit a vendégszereplőknél, hogy negatívan állsz hozzá, és nem pozitívan, nem valaki mellett érvelsz, ami sokkal meggyőzőbb, hanem mások ellen érvelsz. de ha őket lenyomod, attól még a favoritod nem kerül magasabbra, pedig ha mellette érvelnél, akkor épp erre kerülhetne sor. tény, hogy mind a pozitív, mind a negatív hozzáállás eredményes lehet, csak az egyik szimpatikusabb.)

(még matematikai alapon is:) ha az adott évben van egy még jobb, akkor mindegy, hogy milyen jó vagy. ha pedig egy közepes alakításnál nincs jobb egy adott évben, akkor ugyanúgy díjat érdemelhet.)

tény, hogy vannak tipikus emmy-kedvencek, de kit izgat, hogy ki mennyit nyer, nem értem, hogy miért irigyelnivaló a dolog. ha valaki jó, akkor díjak nélkül is jó. ha pedig valaki mások szerint jobb, akkor az csak egy érdekes információ, nem pedig valami, ami több érzelmi reakciót kell, hogy kiváltson.

winnie - 2016. 01. 02. 23:22

(eleve a színészeknél bőven elég két vagy három ágú skálán értékelni: jó – semmilyen – nem jó. és a fentiek zöme szerintem a többség szerint jó. onnan pedig már csak nüanszok döntenek, amiketpersze sok más tényező befolyásolhat.)

Daniella - 2016. 01. 03. 00:43

Én úgy veszem észre és ezen a ponton ki is kérem magamnak, hogy ha valamivel nem értesz egyet, azonnal odaszólsz egyet a másiknak.

Egyrészt nem őriztünk együtt libát, másrészt nekem is meglehet a szubjektív (mert, hogy minden az) véleményem a sorozatokról.

A túlértékeltség azt jelenti, amit írtam: túl sok díjat nyert, másokhoz képest, de magához, színészi kvalitásaihoz mérve is, amit nem érdemelt meg. Mivel, hogy én is nézem a “Veep” című sorozatot, és igen néztem annak idején a “Seinfield” című sorozatot is (ami minden idők egyik legjobb sorozata volt), szerintem leírhatom a véleményem – már a feltételezés is sértő, hogy a válaszodban külön kiemelted annak lehetőségét, hogy látatlanban, laikusként ítélem meg JLD alakítását…

Nem állok hozzá negatívan, mindössze kinyilvánítottam a személyes véleményemet egy színésznővel kapcsolatban, aki számomra nem hozza a kívánt minőséget. Az angolul ‘overdue’ faktor pedig igen is számít, a ‘body of work’ is – szóval, amikor az általam igen kedvelt Julie Bowen vezet, hadd írjam már le, hogy “ő már nyert, ideje inkább odaadni a hasonlóképpen tehetséges, és a személyes véleményem szerint ebben az évben sokkal kiemelkedőbb munkát nyújtó, sokszoros jelölt Amy Poehlernek a díjat”.

A másik pedig az, hogy nyilván az volt a tervetek ezzel a játékkal, hogy reakciót, érdeklődést váltson ki az emberekből. Ne kérd tehát számon, ha írok negatívat is. Az is reakció, s mint helyesen írtad is, semmiképp sem kell fennakadni egy ilyen véleményen, ez is érdekes információ, van, aki meg így látja, nem kell rögtön ‘idiótázni’.

Néma Harcsa - 2016. 01. 03. 05:15

JLD iszonyatosan jól hozza a hál’istennek ennyi évad után is változatlanul ritka nagy sggfej (illetve tulajdonképpen egyre nagyobb seggfej) karaktert. A bájvigyorok, a önelégült fej, az időnként zsigerből feltörő tahóság, hiszti, irigység, stb. minden a helyén van. (Poehler karaktere viszont kifejezetten szerethetőre lett írva, viszont nem érzem, hogy olyan kiemelkedőt alakítana. Bowent hagyjuk is, nekem az már túl rutinszagú.)

Eny - 2016. 01. 03. 10:35

Lola Kirke :)

polovcev - 2016. 01. 03. 11:20

Én azt szeretem az érdem szerinti ajándékosztásban, hogy nem létezik. Minden döntés alapja a preferencia, az egyéni értékelés és az abban közrejátszó szociológia háttér. Mivel nem létezik az “objektív mérce”, így meglehetősen nehéz kitalállni, hogy ki mit és miért érdemelne vagy nem érdemelne meg. Már a feltételezés is nonszensz.

Danielle:
Nem értek veled egyet, s bár emiatt nem lesznek álmatlan éjszakáink meg kell jegyeznem, hogy az alkalmazott stílusod nem illik egy alapjaiban teljesen súlytalan kérdés megtárgyalásához. Sem a valóságban, sem pedig a junkie mikrovilágában nem elég jelentős tényező ennek a szavazásnak a végkimenetele ahhoz, hogy ilyesfajta sértő és avitt megjegyzéseket vágjunk egymás fejéhez.

Ajánlom Magamat:)

secret - 2016. 01. 03. 12:30

aya cash a mostani evadban sokkal tobb lehetoseg kapott, hogy jatszhasson, hiszen kvazi uj dimenziot kapott a karaktere. az ominozus jelenete engem annyira lenyugoztt, mint meg semmi, claire danesen kivul.

Daniella - 2016. 01. 03. 17:52

@polovcev – te miről beszélsz? Egyáltalán elolvastad azt a hozzászólást, amire reagáltam? Milyen stílus nem illik ide? Ahogy sokan mások, leírtam a véleményem, erre leidiódázták az érveimet. Hol olvastál sértéseket a válaszomban? Tényleg érdekel, mert én nem látok ilyet. Nem idiótáztam, nem átkozódtam, mindössze kikértem magamnak a szabad véleménykinyilvánítást és hangsúlyoztam, hogy semmi értelme idiótázni, mivel minden vélemény és érv szubjektív.

Persze, értem én, most meg kell védeni a moderátort. Tedd is azt, légy lojális, csak a miheztartás végett maradjunk annyiban, hogy én nem kaptam meg a megfelelő tiszteletet és nem fordítva.

Benjy - 2016. 01. 03. 18:34

Én meg már azt kezdem unni hogy minden évben kell lennie legalább egy személynek aki generálja a feszültséget és elégedetlenkedik. És ezt már egyik évben kifejtettem hogy a JAWS-ot én kiváltképp pont azért szeretem mert új sorozatokkal tudok megismerkedni, olyanokkal melyek eddig a látókörömön kívül voltak. Tavaly például a Veepre találtam így rá vagy azelőtt a BB-re. Pont ezért lenne jó ha a komment szekció irányadó lenne az olvasók véleményével a színészekről/sorozatokról. Az hogy “miért nem xy az első?” és ehhez hasonló hozzászólások szerintem a többséget nem érdeklik, egyszerűen nem közöl releváns információt a hőbörgés. Sajnálom hogy ez a JAWS történetében egy visszatérő elem…

Daniella - 2016. 01. 03. 19:21

@Benjy nem elégedetlenkedtem, leírtam a véleményemet. Olvasd el az összes hozzászólást, semmivel sem másabb az enyém, mint másoké. Van, aki szerint Bowen “rutinszagú”, vagy azért szavaznak rá, mert “jó nő”. Szerintem pedig JLD túlértékelt. Ha ez sértő, akkor elnézést kérek. Ha pedig az derogál másoknak, hogy kikérem magamnak, hogy leidiótázzák az érveimet, azért is bocsánat. Azért kíváncsi lennék, te mit szólnál ahhoz, ha leírnád a személyes véleményedet, az egyik moderátor pedig közölné, hogy az érveid idióták és egyébként meg hülye is vagy hozzá, hogy megítéld (ezt konkrétan nem kaptam meg, de a válasz meglehetősen leereszkedő volt).

De ígérem nem szólok többet hozzá, éljenek a mélyen intelligens hozzászólók, akik leidiózátnak másokat, ahelyett, hogy tolerálnák a véleményét. Minden jót! További kellemes játékot! Tényleg őszinte bocsánat, hogy “generáltam a feszültséget”. BUÉK!

sinyster - 2016. 01. 04. 21:05

Amúgy, mi alapján vannak kiválasztva, hogy ki melyik kategóriában indul? Félre értés ne essék, nem kötözködésből kérdezem. Csak hogy Julie Bowen szerintem nem főszereplőbb a Modern Familyben, mint Vergara.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz