login |

Pilot: Billions

2016. 01. 04. 18:30 - Írta: Neoprimitiv

37 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

What’s the point of having “fuck you” money, if you never say “fuck you”?

Bajban vagyok. Nagyon vártam a Showtime új sorozatát. A témaválasztás, a bennfentes hatalmi játszmák, a “ki jár túl a másik eszén?”-fogócskák mindig is vonzottak. Ehhez jött egy bitang erős szereposztás, de a végeredmény valahogy mégsem az igazi. Nem rossz a Billions kezdése, sőt, viszont a pilot után nem az volt az első gondolatom, hogy hol a következő rész?

billions1

Ha valakinek kimaradt volna az előzetes: az államügyészi hivatal kap egy fülest, hogy az egyik legnagyobb kockázati alap vezetője lehet, hogy bennfentes kereskedelmet folytat. Ez csúnya dolog, csak éppen a bizonyíték kevés, a pasi a nép kedvence, miközben az államügyészi szék tipikusan politikai ugródeszka, amit nem jó vesztes ügyekkel fűrészelni.

Mindehhez adjunk keresztbe szőtt családi kapcsolatokat, egy kis újgazdag/régigazdag-torzsalkodást, megvehető újságírókat és az eredmény egy The Wolf of Wall Street-tel keresztezett House of Cards – lehetne. De eddig mégsem az, pedig a darabok a helyükön vannak.

billions4

When did it become a crime to succeed in this country?

Azt hiszem, ez volt a fő gondom a pilottal, hogy nem értettem a Bobby “Axe” Axelrod személye elleni elszántságot. Ami eddig kiderült róla, annak alapján egy rámenős befektetési guru, ami soha nem a könyörületes lélek jele, de ettől eltekintve nem véletlenül népszerű a “plebsz” körében.

Oké, szinte biztos, hogy tényleg sáros – a kazánházi jelenet alapján legfeljebb az esze és nem a skrupulusai miatt lenne tiszta -, de amit láttunk annak alapján inkább boszorkányüldözés szaga volt a dolognak. Innen kezdve pedig nincs pozitív szereplője a pilotnak, de az Underwood-kaliberű szemétember is hiányzik belőle. Szóval furcsa és nem túl megkapó az alapfelállás.

Billions

Ami óriási kár, mert a szereposztás még így is elviszi a vállán az epizód nagy részét. Damian Lewis kiválóan hozza a kaméleont, aki a hideg üzletember fölé bármikor fel tudja kapni a jópofizó, érzékeny barát maszkját.

Nem tudom, hogy Chuck Rhoades államügyész figuráját eleve Paul Giamatti-ra írták vagy csak ennyire beletrafáltak, de tökéletes erre az ellentmondásos szerepre. Maggie Siff (Mrs Rhoades) két tűz közé került domina-pszichológusa nyilván később is nagyobb szerepet fog kapni, de Malin Akerman villanásnyi jelenete egyértelműen jelezte, hogy Bobby Axelrod feleségeként ő is sokkal több lehet egyszerű eyecandy-nél.

billions3

Összegezve: a pilotban felrajzoltak pár érdekes ütközési zónát, kaptunk egy csomó jó alakítást és ott a lehetőség, hogy a későbbi részekben ezekből valami nagyon jó álljon össze. Viszont a tálalás, ennek az egésznek a szerkesztése nem volt olyan, hogy ebben biztos legyek.

Egyértelműen meg fogja kapni az esélyt a következő két részre, és aki kíváncsi volt rá, azt bátorítom, hogy nézze meg és ítélje meg maga, de ha pontoznom kell, akkor sajnos csak 6/10 ez a kezdés.

A tévés premier 01.17-én lesz a Showtime-on, de a csatorna hivatalosan kirakta a pilotot netre. Az 1×02 értelemszerűen 01.24-én kerül adásba.

37 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2016. 01. 04. 19:08

Nekem nagyon tetszett. Paul Giamattit amúgy is nagyon birom de tényleg tökéletes erre a szerepre. Damien Lewis is nagyon jó, a feleségek castingja is jól sikerült és külön öröm nekem Toby Leonard Moore akit nagyon kedvelek. Egyetlen dolog volt ami engem zavart: szerintem Paul Giamatti szülei túl fiatalnak néztek ki. De ezen kívül nagyon tetszett, én várom a következő részt :)

Lemoni - 2016. 01. 04. 19:24

Nem a történet, hanem a szereplők miatt fogom tovább nézni, de ha túlságosan magasröptű lesz a bennfentes rész, akkor nekem már átfordul érdektelenbe. Inkább érdekelnének a karakterek jellemei, akciói, interakciói, mozgatórugói, mint a száraz (és laikusként sokszor érthetetlen) jogi csűrcsavarok.

Ancsa - 2016. 01. 04. 19:45

Köszi a kritikát! Egy belenézést mindenképp megér, a sztori és a szereposztás miatt is érdekel, aztán majd meglátjuk bejön-e, ahogy összerakták :)

A. - 2016. 01. 04. 20:28

Damien Lewis mennyire “főszereplő”? Mert én miatta nézném nagyjából.

Neoprimitiv - 2016. 01. 04. 20:54

A.: abszolút. na jó, pontosítok: az egyik abszolút főszereplő. Nyilván nincs 40 percből negyvenet a képernyőn, de kulcsfigura.

crashland - 2016. 01. 04. 21:44

nekem tetszett. 7.5/10. nezos egyelore.

Kyle Loren - 2016. 01. 04. 23:05

Nekem nem tetszett, pedig én is csak D.L. miatt néztem meg, de nem húzott be. Látszik hogy minőségi, a szereposztás jó, a felállás érdekes, csak nem kötött le.
5/10

sz3nt - 2016. 01. 05. 00:04

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy kerül bele egy ilyen (vagy bármelyik másik nem zs-kategóriás) sorozatba ez a nő, Maggie Siff. Az isteni motorosokat is majdnem miatta kaszáltam el… Hála égnek, megmurdelt, így nézhettem tovább! :D

Ulfius - 2016. 01. 05. 01:08

Engem megvett. Elég sok szálat kezdtek el fonni, szerintem rengetegszer fognak megvezetni, és bőven benne van a sztoriban jópár fordulat.

PS.: bár nem kezdett olyan erősen, de nekem Damages feelingem lett tőle. :) (az milyen jó sorozat volt!)

JKJ - 2016. 01. 05. 09:10

Én alapvetően látok benne fantáziát. Amit mindenképpen kifogásolnék az első részben az az erőltett szexualitás. Ezzel nyitni, meg befejezni is teljesen felesleges volt. Nem is értem mit akartak ezzel jelezni az ügyészről. Ő is ember? Vagy, hogy Ő sem tiszta? De hát nem mindegy mit csinál otthon a feleségével? Egyszerűen nem értem.

A. - 2016. 01. 05. 09:37

@Neo: köszi, szuper:)

Neoprimitiv - 2016. 01. 05. 09:47

JKJ: pl. zsarolható vele. Attól, hogy szabad és nincs benne semmi bűnös, a politikai ambícióinak könnyen betehet a konzervatívabb választóknál. A végén egyébként szerintem csak azért hozták vissza újra a témát, hogy egyértelmű legyen, házon belül zajlik a dolog, nem jár el egy fizetős dominához.

Az már egy érdekesebb kérdés lehet – ha eljut idáig a dolog -, hogy a felesége tényleg domina és S/M érdekelt vagy csak pszichiáterként felveszi ezt a szerepet, mert tudja, hogy ez kell a férjének?

Másik oldalról nyilván az is benne van, hogy bemutassák, bűnhődési komplexusa is van. Valahol le kell vezetnie a bűntudatot azért, hogy vannak “járulékos károkozások”, mint most a családi barát öngyilkossága.

Harmadrészt pedig ez mégis csak egy tévésorozat, ha megfuttatják Maggie Siff-et egy párszor bőr fűzőben, bugyi nélkül, az jelentet pár extra bejegyzést.

JKJ - 2016. 01. 05. 10:21

Neo!

Pont arra gondoltam, hogy ezzel nehezen zsarolható, hiszen otthon, zárt ajtók között teszik és biztosan nagyon elővigyázatosak. Mindketten erősen intelligensek.

Az érdekes, hogy valóban domina-e a feleség, de egy jó házasságban az ilyesmi nem ritka. Adunk, hogy kapjunk is vissza. Ettől érdekes :-)

Bűnhődési komplexus? Erre nem gondoltam, de én magamból indulok ki és ha egyszer eldöntöttem magamban, hogy adott módon járok el egy ügyben, akkor később nem kesergek ezen. De nyilván nem vagyok ilyen magas pozícióban sem!

Remélem nem csak a nézettség felsrófolása a cél ezzel, de ez majd csak idővel derül ki. Egyelőre nézem, mert az összhatás nagyon jó.

Neoprimitiv - 2016. 01. 05. 10:45

JKJ: általában minden zsarolás úgy kezdődik, hogy az érintettek azt hiszik, elég óvatosak voltak.

Bűnhődés: az apjával való beszélgetésből egyértelmű volt, hogy részben színjáték volt az egész, kifelé demonstrálták a keménységét vele. Gondolom ott is megvan a lehetőség arra, hogy már az elítélés után, egészségi okokra hivatkozva enyhítésért fellebbezzen. Annak megadása nem az ő hatásköre (ő megmaradt volna a kemény hivatalnoknak), de a kapcsolataik révén nyilván lett volna ráhatásuk, hogy meg is kapja. Az öngyilkossága nem volt benne a pakliban, vagyis az a döntésnek egy nem várt hatása volt.

ensa - 2016. 01. 05. 10:50

D.L. az egyetlen, aki miatt bármilyen sorozatot elkezdenék és ha a közepesen sz*rnál kicsit jobb, már nézem is (előfordult, hogy ezt a szintet valami nem ütötte meg nálam).

Viszont ez megvett, nélküle is nézném.

clegane - 2016. 01. 05. 23:38

ó… hát ez sajnos tényleg kuka :( pedig nagyon vártam a színészek miatt. de ennyire trehány írást, atya gatya. manapság bőven találni jobbat is, inkább nézem azokat.

Anthonz - 2016. 01. 06. 18:48

Kicsit sok volt a bróker meg lójer zsargon, de másképp nekem bejött.

Neoprimitív: nem az volt a “színjáték” lényege, mindenképpen el akarta ítélni, de rá kellett erősíteni az üzenetre, hogy haverok sem menekülnek.

A szexualitás: semmi extra, top manager/főnök szindróma, annyi szerencséje van, hogy mekapja otthon a dominálást a jó Paul.

Nyilván az asszonyka lesz a problémák forrása, de a munkahelye miatt, illetve esetleg DL megdominálja majd.

Neoprimitiv - 2016. 01. 06. 19:16

Anthonz: a színjátékot arra értettem, hogy összeszokott csapatként eljátszották a két másik pasinak, hogy itt még apuci sem tud a gránitszilárdságú ügyészre hatni.

ldavid - 2016. 02. 04. 22:06

a feleség hogy elintézte már a könyvíró nőt (1×03)

JKJ - 2016. 02. 19. 12:32

Anno néztem a pilotot, de csak most tudtam folytatni. Továbbra is érdekes és jó az irány. De negatívumként meg kell említenem Bobby feleségét, Lara-t (Malin Akerman játsza). Ott mosolyog a háttérben amikor a férje keménykedik és normál körülmények között ott sem kellene lennie. Főleg üzleti ügyekben. Rettenetesen idegesítő.

Bízom benne, hogy később a helyére kerül.

Brynden Rivers - 2016. 02. 22. 19:03

A sorozat úgy látom nem túl népszerű itt a junkien, gondolom a nem egyszerű téma miatt (lásd még filmben: Magin Call, The Big Short)

Pedig nagyon jó, és ráadásul fontos témákat feszeget.
pl. választási év jön – szólnak fentről hogy nem legyen keresztes hadjárat a Wall Streetet ellen

@Neoprimitv: A wall street farkasához nincs sok köze az mese habbal, az azért realisztikusabb

@JKJ: Axe felesége pont hogy kell, ő rendez el több problémát (lásd 1×03).

A legérdekesebb karakter szerintem Axe problémamegoldó embere – amikor faarccal bedobja hogy

SPOILER

kiszivárogtatja egy hazugságot arról hogy Wendy és Axe szeretők, az hátborzongatóan hideg volt.

Lemoni - 2016. 02. 25. 16:36

Pilot után leálltam a nézéssel, nem azért, mert nem akarom folytatni, hanem nekem ez tipikusan darálós sorozat. Bevárom a teljes évadot és akkor egyben letolom. Könnyebb egy rápörgéssel ezt a nem szokványos témát végigvenni, mint minden egyes résznél külön ráhangolódni :)

Lajoska67 - 2016. 03. 12. 21:51

Annyira nem jó, mint reméltem. Igazából ilyesmire számítottam, de valahogy túlságosan elvesznek a jogászkodás meg az üzletelés részleteiben “oldalanként”, és marha kevés az interakció az ellenfelek között.

Nincs kibontva, hogy pontosan miért utálja az ügyész Axelrodot. New Yorkban lakik a világon a legtöbb, vagy majdnem legtöbb dollármilliárdos, és nagyon sok ocsmány playboy van köztük, nem beszélve a multimilliomosok extravaganciájáról, szóval erről nem ártott volna még az elején valamit beletenni.

Ahogy az sincs kibontva, hogy Axel miért olyan iszonyat zseniális, egyedülálló, miért imádják annyira, és mi olyan kirívóan törvénytelen az ügyeiben, amiért az ügyészségi vizsgálat hallatára máris készen áll a háborúzásra.

Ez egy fél évadot simán megért volna, így nekem sovány a sztori.

Ezen kívül a főszereplők elég jók. Giamatti természetesen (bár a szado-mazo szál érthetetlen, szükségtelen), Lewis viszont sajnos nem irritáló nekem, úgyhogy nehéz elhinni, hogy pszichopata üzletember. A mellékszereplők viszont érdektelenek, és annyira meg van bonyolítva a történet, hogy a cselszövések gyártása közepette nem is lehet megismerni őket.

Szívesen hallanék róla, hogy milyen odakint a fogadtatása.

_Peter - 2016. 03. 28. 23:40

Lajoska67 – 2016. 03. 12. 21:51

Nem biztos, hogy szükségtelen szál. Majd amikor Chuck közel jár, Axe zsarolásként elé rakja egy magánnyomozó fotóit ahogy ostorral csapkodják vagy olyan klubban mászkál.

Többivel egyetértek. Nézem, érdekel is a téma, mégse vagyok elájulva. Alakulnak a kavarások és csavarok, a játszma érdekes kettejük közt. Mindketten piszkos eszközökkel is harcolnak. Csak annyi minden nincs kibontva. Mi Bobby és Wendy sztorija? Van múltjuk? Azért fúj rá Axe szöszije és Chuck is azért utálja Bobby-t? Miért Chuckkal van együtt? Szóval Wendy miértjeit kibonthatnák. Hogy ott van középen két tűz között fontos karakter lenne.

Azért is kár azt hittem olyasmi lesz a Wall Street hogyan teszi zsebre a szerveket, de tőzsde téma és nyomozás ellenére még egy tőzsdefelügyelet vagy FBI karakter sincs. Csak az ügyész személyes hadjárata az egész. Legalább egy rivális üzletember lenne még képben ellenségem ellensége a barátom alapon. Nem látni Axe mitől ász, de azt se szétfeszül a nyomozástól.

Lajoska67 - 2016. 03. 29. 01:55

A mai rész viszont minden negatívum ellenére iszonyat módon fel lett építve, bár néha már nehéz volt követni az ide-oda ugrálgatásokat.

Mondjuk kezdhették volna valami ilyesmivel a 2. rész környékén, lehet híresebb lenne a sorozat jóval.

_Peter - 2016. 03. 29. 08:38

Axe és Dollar Bill az irodában amit előadtak kamut :D
Az ügyvédje is jó casting, irritáló egy figura.
Chuck meg a korrupt bírót ahogy megszégyenítette olyasmi volt mint a kutya sétáltató fickóval korábban.
Az hiányzik nekem Axe sötét ügyeit nem látjuk, még nagyon az irigyeljük nagymenő sávban tartják az írók a karaktert.

Geza Kovacs - 2016. 04. 12. 02:05

Ez a befejezés is olyan volt, amit valami marhára epicnek szántak, de közben most beszéltek a történetben először szabadon egymással, és nulla személyes előzménnyel fele annyira se volt izgi, mint különben lehetett volna. Talán ha nem az utolsó részre indulnak be az események rendesen, akkor jobb lehetett volna.

_Peter - 2016. 04. 12. 11:36

Lehetett volna másképp az évad felépítése szerintem is. Ez a végén Axe és Chuck lehetett volna korábban, Chuck-Wendy szétrobbantása korábban. Így legalább várjuk a folytatást. A helyettes átcsábítása is alakul. Engem a lassúság nem zavart, de az igen például a semmiből előkapták a rendőr lefizetését mert a tőzsdén nem tudták megfogni. Wendy-t hogyan hozzák vissza a sztoriba, ami nem lesz erőltetett? Minek szenvedjen két tűz között, ha a jó fenekével beülhet a vadiúj Maseratiba és elhúzhat a naplementébe öt millió dollárral? Miért csak sejtetik volt közös múltja Axe-szal, jobban is kibonthatták volna a karaktert.
Az is erőltetett Chuck most még jobban Bobby-t okolja, hát egyedül ő rontotta el a dolgot a feleségével.
6/10 az évad nálam. Érdekes a téma, jó a casting, a sztori még lehetne jobb. Nem tudom hogy lesz ebből még nagyobb háború, hiszen Axe egy nap alatt elő tudna ásni annyi szennyest Chuckról, hogy le kelljen mondania a posztjáról.

Lajoska67 - 2016. 04. 15. 00:57

Na ez a 6/10 ez teljesen igaz. Nagyon benne volt egy baromi jó sorozat esélye, de mégis hiányzott belőle valami.

Sajnos az utolsó pillanatig nem derült ki, miért lenne olyan gonosz Axel, kifejezetten emberinek tűnik a családjával, a kisemberes dolgaival és pl. a felfortyanásával, amikor lepofozta a haverját. De semmi “Wall Street farkasa” effektus, elképesztő nagyzolás, extravagancia, kábítószer. Ellentétben a szupertisztességesnek beállított ügyésszel, akinek a gyerekeit egyszer mutatták talán, minden idejét a munkahelyén tölti, néha veszekszik a feleségével, és mellette még perverz is.

Értem én, hogy árnyalt karaktereket akartak, de egyszerűen nincs felépítve az ellentét. Ha akármilyen fotót nyilvánosságra hozott volna Axel Chuckról egy kínos helyzetben, abban a pillanatban le kellett volna mondania, és meg is oldódik a sorozat alapsztoriját adó ellentét.

Az szinte megemlíteni sem érdemes, hogy a végén Chuck fő érve, hogy azért veszélyes, mert nincs vesztenivalója. Bruhaha. Egész évadban siránkozott, hogy milyen kevés pénze van pl. a feleségéhez képest, meg minden arról szól, hogy mennyire a munkája az élete. Amit egy pillanat alatt veszítene el egy kis sajtó kiszivárogtatással.

Ez így soványka.

_Peter - 2016. 04. 15. 10:38

Axe jelenlegi bennfentes simliskedéseit én is hiányolom, mert csak a 9/11 légitársaságok témát vették elő a múltjából hogyan lett milliárdos. Chuck viszont nincs szupertisztességesnek beállítva, max. csak hiszi magáról amikor kioktatja a kutyasétáltatókat is. De láttuk ugyanúgy hajlítja a szabályokat mint az általa utált gazdag tőzsdézők. Ment az apjához szívességért, információt lopott a saját feleségétől, fenyegette a tanúkat… ő a hatalom rabja, Axe a pénzé, úgy értem egy szint felett nekik már mindegy a pénz 2 milliárdból sem tud jobb kocsit venni mint 1 milliárdból, de a játékból nem tudnak kiszállni.

Remélem később jobban beérik a sorozat, mert van benne lehetőség. De így csak közepes. Ott van a Better Call Saul, úgy van megírva minden héten eldobom az agyam.

fm! - 2016. 04. 22. 21:40

Most, hogy lett felirat, belekezdtem, nem bántam meg. Én rádobok a pilot-ra egy 9/10-es simán…

Niki - 2016. 06. 20. 09:42

Most volt időm pótolni a pilotot, de nekem a szereposztás és a téma ellenére is kuka. Annyira gyengr az írás, hogy végig idegesített és az járt a fejemben, hogy ha ezek az írók valaha is mozogtak volna ilyen környezetben, akkor nem ilyen párbeszédeket írtak volna. Végig az volt az érzésem, hogy “á, ilyennek képzeljük ezt a világot, csináltunk belőle 10-15 kemény mondatot, aztán a szerepelők szájába adjuk.” De ez erőltetett és nem is működik, legalábbis nekem. Klisés, nem életszerű. Sajnálom, mert nagyon vártam.

lostfanka - 2016. 07. 23. 19:34

El kell mondanom hogy emiatt a kritika miatt en majdnem kihagytam ezt a remek sorozatot. Iszonyat eros casting, hihetetlen eros szineszi jatek. Nekem teljesen bejon a sorozatban hogy nincs gonosz es jo, mindenki probalja sajat magat jonak beallitani es lassuk be igazuk van. Mindketten a eljaik erdekeben mindent megtesznek akar torvenytelen dolgokat is.

Reg lattam olyan sorozatot amiben ennyire erosek voltak a szineszek es a parbeszedek. Axe-Wendi-Chuck barmely parbeszede zsenialis. Axe felesege log ki sajnos a sorbol a tobbiek mind hitelesek szamomra.

Ja e kulon kiemelnem a zenet, az is nagyszeru.

Vitalea - 2016. 09. 06. 14:25

Én most daráltam, imádtam minden percét! Olvastam feljebb, hogy van akinek hiányzik a jó meg a rossz a sztoriból. A felületes látszat ellenére ez egyáltalán nem egy nyomozós-bűnözős krimisorozat, így aki ezt várja az jó eséllyel csalódik benne. Nem a nyomozás izgalmairól, a jogi vagy éppen mocskos trükkökről és ügyekről szól, hanem a főszereplő karakterekről. Nincs jó és rossz, mindenki emberi, mindenki gyarló. A karakterek nem 1 dimenziósak, nem klisések mint a szokásos erkölcstelen milliárdos vagy a tisztességes ügyész és nem is az ellentéte, az ártatlanul üldözött sikeres üzletember és a bármire képes ügyész, hanem mindkettő és egyik sem! Pontosabban a fő karakterek ilyennek látják egymást és magukat és ettől briliáns az egész. A pontot az i-re Wendy teszi fel. Szuper karakter, egy kiváló színésznő által életre keltve. Külön 10 pont az íróknak a valódi párkapcsolatokért! A 2. évadtól erősen tartok, de ezt az elsőt mindenkinek ajánlom aki szereti az erős karakterekről szóló drámákat, aki szeret a motiváción és az emberek döntésein agyalni. Szerintem kiemelkedő darab!

Snoopyzit30 - 2016. 10. 11. 11:44

Most jött ki a felirat az évadzáró részhez, ezért én még csak most tudok nyilatkozni úgy teljes egészében az évadról. Habár voltak kis hullámvölgyek vagy történetszál (Donnie), ami nem annyira volt érdekes, de alapvetően tetszik a sorozat stílusa. Érdekes volt látni, hogy ilyen magas szinten, ahol százmilliárdokról szemrebbenés nélkül beszélnek ill. kockáztatják, milyenek is az emberi viszonyok. Szinte olyan érzésem volt végig, hogy minden a háttérben történik, mintha valami kamaradrámát néznénk és ez tetszik. Szerintem az írók így is akarják eladni nekünk ezt a storyt. Nagyon messze van ez az egész például a Tőzsdecápáktól a lehető legjobb értelemben véve. Az évadzáró ráadásul mindent vitt szerintem, talán a legjobb rész volt a egész évadban. Ahogy Wendy kezelte a helyzetet, megint ő tudott a legprofibb maradni. Remélem valahogy visszahozzák a 2. évadra és ugyanúgy állandó szereplő lesz, bár fogalmam sincs hogyan, hiszen ő volt az élő kapocs Bobby és Chuck között. Bryan karakterét még nagyon bírtam, az évadzáróból az jött le hogy a következőkben ő hangsúlyosabb szerepet kap majd. Egyedül Bobby felesége volt végig nagyon idegesítő, bár az pozitívum tőle, ahogy a gyerekeit próbálja a földön tartani, mert azért eléggé el vannak szállva. Még valami. Azt nagyon vártam, hogy Chuck a végén, amikor bemegy Axe irodájába, akkor az arcába dörgöli, hogy a poloska dolgot csak ő hintette el és hogy a néger takarító lebukott, de Chuck ennél okosabb volt :)

Összességében az évad úgy 7-7,5/10, az évadzáró 9/10.

egy igazi szakember - 2016. 10. 13. 17:05

Annyi nézhetetlen s zar után, ami idén kijött, ez tetszett nekem, sőt nálam eddig az év újonca, ami elég elkeserítő, ha azt nézzük mindjárt itt az év vége.

Szeretem az életszerű, realista megvalósításokat, nagyon szépen megrajzolták a főbb karaktereket, és a motivációjukat. Igen vannak hibák az írásban, de ettől függetlenül számomra kellemes szórakozás volt.

DL alakítása nálam jelölt lesz év végén.

szasza - 2017. 11. 12. 09:33

Még csak most fedeztem fel, és nagyon tetszett! Egyben daráltam, nem tudtam kozben mást nézni, annyira sodort a tortenet tovább. Hihetetlen jól megírt karakterek es izgalmas story! Wendyt én is nagyon várom vissza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz