login |

Az év legfontosabb premierje!

2016. 01. 05. 18:14 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: az év híre, Európa is létezik, hírek, video

Az év legfontosabb premierje, jelentem, nem egy sorozaté, hanem egy csatornáé. Vagy, ha akarom, több sorozaté.

Oké, lehet, hogy nem sokan fognak beindulni a hírre (sőt, biztos, hogy nem sokan, de hátha más is rajtam kívül), miszerint elindul a Channel 4 stream szolgáltatása, a Walter Presents, aminek a profilja nem angol nyelvű sorozatok bemutatása lesz – angol felirattal.

Én is csak nyáron kezdtem el komolyabban európai sorozatokat nézni, mert az angol premiereknek köszönhetően egyre több vált elérhetővé égetett angol felirattal (párról írtunk is: Cordon, Deutschland 83, Wataha, Umbre, El Ministerio del Tiempo) – a többségről (még) nem: The Saboteurs, Witnesses, Jordskott, The Legacy, stb.), de még mindig nem volt gyorsan mindhez felirat. Ugyan az Okkupert nemrég kapott, de például a Frikjent vagy a Mar de Plastico azt hiszem, még nem. (UPDATE: Most látom, hogy a Frikjent-hez végre lett angol a napokban.)

A lényeg, hogy a Walter Presents révén Anglia kapni fog egy rakás régi/új európai sorozatot. És ha szerencsénk van, akkor mi is. Vasárnap volt az indulás, még nem nagyon látom, hogy lenne, de várunk.

A kezdő kínálatból: Clan (belga), Spin (francia), Pure Evil (argentin), Blue Eyes (svéd), Kabul Kitchen (francia), Heartless (dán), Match Day (francia), Cenk Batu (német), The Lens (cseh), 10 (svájci), Acquitted (norvég), Bellicher Cel (holland), Dicte (dán), Elite Squad (francia), Flight of the Storks (francia), Penoza (holland), The Neighbors (holland), The Prey (holland). The Team (dán), Magnifica (brazil), Thicker Than Water (svéd), Mafiosa (francia) – ha esetleg valaki ismeri valamelyiket. Plusz lesz még pár, nálunk már adott sorozat.

A tovább mögött megnézhető a Walter Presents csatorna előzetese – jó pár biztató sorozatos snittel.

12 hozzászólás Ne habozz!

KG - 2016. 01. 05. 18:45

Ez még az év 100 legfontosabb premierje közé se férne be.

lusty - 2016. 01. 05. 18:51

Azért ezekből a sorozatokból már jópárat láthattunk. Sokhoz van magyar felirat is, és egypár magyar szinkronnal is létezik.
Persze gyöngyszemekre mindig akadhatunk.

winnie - 2016. 01. 05. 18:57

lusty: melyekhez van magyar? olyat nem szoktam keresni, szóval előfordulhat. de van olyan, aki holland, argentin vagy cseh sorozatot fordít itthon, amit alig néz valaki?

de eleve az a baj, hogy sok európai/nem angol nyelvű sorozatból rilizek sincsenek elterjedve (se nagy és free nemzetközi oldalakon, sem hazaiakon), nem hogy angol feliratok lenne hozzájuk. ami meg kikerül, azokhoz is folyton feliratok keresnek kommentben, szóval azt gondolnám, hogy angol sub sem nagyon van.

némelyik francia és spanyol cucc, illetve a hype-osann skandinávok elterjedtek az elmúlt években, de ezek töredékét jelentik a kínálatnak. a legnagyobb segítséget eddig is a channel 4 külföldi premierjei jelentették.

yeeeyha - 2016. 01. 05. 19:05

Ez egy nagyon klassz hír, főleg, ha folyamatosan foglalkozni fognak a tartalmakkal, mert perpill az európai sorozatok kábé 5%-ban vannak jelen, és javítani fog ezen a számon.

lusty - 2016. 01. 05. 19:07

szinkronos: Umbre, Wataha, Penoza S1-S2 (és ugye be van ígérve a Deutschland 83)
feliratos: Okkupert (részben), El Ministerio del Tiempo, Jordskott
Hirtelen ennyit találtam!

lappa - 2016. 01. 05. 19:08

@KG: szerinted. szerintem meg igen, mert imádom a nem angol nyelvű sorozatokat, és a posztban felsoroltak jó része elég nevezen érhető el. és hát kevés frissítőbb dolog történhet egy sorozatrajongóval, mint hogy az amerikai és angol kultúrkörön kívüli országok sorozatait is megismerheti.

winnie - 2016. 01. 05. 19:09

lusty: de azokat írom, hogy azok nézhetőek voltak idén vagy szinkronnal vagy felirattal (hatalmas a számbeli ugrás így is: egy éve töredéke sem volt) – nyilván én sem eredeti nyelven/felirat nélkül néztem őket.

az a felvezetés, a lényeg utána jön, a csatorna ezeket a sorozatokat fogja adni: “A kezdő kínálatból: Clan (belga), Spin (francia), Pure Evil (argentin), Blue Eyes (svéd), Kabul Kitchen (francia), Heartless (dán), Match Day (francia), Cenk Batu (német), The Lens (cseh), 10 (svájci), Acquitted (norvég), Bellicher Cel (holland), Dicte (dán), Elite Squad (francia), Flight of the Storks (francia), Penoza (holland), The Neighbors (holland), The Prey (holland). The Team (dán), Magnifica (brazil), Thicker Than Water (svéd), Mafiosa (francia) – ha esetleg valaki ismeri valamelyiket. Plusz lesz még pár, nálunk már adott sorozat.

ezeknek a zöméről még csak nem is hallottam, nem is nagyon elérhetőek. (nyilván a penoza volt itthon, az acquitted, mint írom, most kapott angol feliratot, de első blikkre még olyanokhoz sincs sok minden, mint a heartless vagy a mafiosa)

lappa - 2016. 01. 05. 19:15

pl. a Heartlessnek csak a pilotja van fenn a legnagyobb nemzetközi sorozatos torrentoldalon, pedig 2014-es a sorozat.

winnie - 2016. 01. 05. 19:20

lappa: az az, amit most megnéztem még délelőtt, mert 01.03-án lett bemutatva, és abból van (egy elvileg) tölthető free oldalon, egy szezonpakk, már ha 5 rész a szezon (angol felirat persze nincs), de a többséghez még ennyi sincs, csak a mafiosa-szerű ismertekhez.

CyClotroniC - 2016. 01. 05. 20:13

Jó lesz ez, lehet csemegézni majd.

gromit - 2016. 01. 05. 20:33

“a legnagyobb segítséget eddig is a channel 4 külföldi premierjei jelentették”

sztem itt egy másik 4-esre, a BBC Four-ra gondolsz inkább, de ez most a hírhez képest csak részletkérdés :)

párral találkoztam már, de holland nyelvtudás szükséges volt/lett volna hozzá

a The Team dán-belga-német-svájci-osztrák koprodukciós (talán nem hagytam ki senkit), először német szinkronnal kezdtem el nézni, de roppant mód zavart, h _mindenki_ németül beszél benne :D

német közszolgálatik meg az Arte is adogatnak szépen egyéb európaiakat, leginkább skandinávokat, de ők ugye szinkronizálnak (az Arte németre és franciára is szokott, aztán lehet választani). szívesebben nézném felirattal én is

winnie - 2016. 01. 06. 08:02

gromit: jaja, beszélek itt hülyeségeket:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz