login |

Mozart in the Jungle: a 2. évad

2016. 01. 06. 18:50 - Írta: superpityu

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Akartam én írni a 2×01-ről is írni külön, de ismét túl mohó voltam és pár nap alatt le is daráltam a Mozart in the Jungle újabb szezonját. Ez pedig azt is jelenti, hogy nincs itt visszaesés, a sorozat egyszerűen eteti magát a nézővel, az pedig alig tud betelni vele. Aztán pedig csak bánkódik, hogy miért tett el belőle későbbre, ínségesebb időkre.

Legalábbis az én esetemben így történt…

dzsungelmozart

Mindig is voltak zsánersorozatok, nagy kedvencek, de a Mozart in the Jungle valahogy mégis több ennél, átjárja valamiféle megfoghatatlan báj, ami kiemeli a jelenlegi felhozatalból. Mindenesetre biztos nem vagyok ezzel egyedül, hiszen az első évad 3 kritikát is kapott tőlünk (egykettőhárom), ami elég ritkán fordult eddig elő. Ráadásul ti is megkedveltétek, hiszen az idei JAws-on 3 jelölést is sikerült összehoznia, ami újoncként, ami nagy bravúr.

Őszintén nem tudnám megfogalmazni, hogy mit is szeretek ennyire a Mozart in the Jungle-ben. Tény, hogy ennél feelgoodabb sorozat nem igazán megy mostanság. Ehhez pedig nagyban köze van a komolyzenének, amelynek ugyan továbbra sem vagyok nagy fogyasztója, s ennek ellenére, vagy talán épp ezért, akárcsak tavaly, idén is többször levettek vele a lábamról.

dzsungelmozart

Viszont némiképp furcsa volt, hogy Rodrigo és Hailey közötti dinamika nem volt annyira gördülékeny, mint korábban. Ebben persze benne van, hogy Hailey egyre többet szeretne elérni, új világ nyílik meg előtte, amely sokat formál a személyiségén. Először nekem is karakteridegennek tűnt néhol, de ezekkel a helyzetekkel sokkal komplexebbé, hogy is mondjam, talán még emberibbé vált az egész személyisége.

Az évad legnagyobb mentése egyértelműen Gloria felépítése volt. Tavaly nem túlzottan szerettem, s bár idén sem lett a kedvencem, de kapott pár olyan megmozdulást, amelyektől sokkal elfogadhatóbb és még egy kicsit szerethető is lett.

dzsungelmozart

Az idei szezonban egyébként egy erőteljes főszál is jelen volt, amely most nem csak Hailey és Rodrigo párosát érintette, hanem az egész zenekarra hatással volt. A kiemelt figurák sokkal több teret kaptak, s mindezt úgy, hogy senkiből sem éreztem, hogy túl sokat kaptam volna. Egyedül Lizzie-nek jutott kevesebb játékidő, amit azért sajnálok.

A nagyon gyorsan lecsúszó szezon végén még mondhatni cliffhangert is kaptunk. Ha lesz folytatás (a pozitív kritikai visszhang és 2 Golden Globe-jelölés sokat nyomhat a latba az újonc Amazonnál), akkor lesz némi változás a felállásban.

dzsungelmozart

Tavaly az 1×07 volt a csúcsepizód sokak szemében, idén viszont egyelőre nem tudok választani a 2×04-05-06 között. A 4. rész szinte egy teljesen különálló történet, amelyben rengeteg furcsa és szokatlan rendezői húzás volt. Ráadásul pár karakter új oldalát is megismerhettük.

Viszont a két mexikói epizód szintén zseniálisra sikeredett. Talán ezek jelentették az évad csúcspontjait, hiszen New York-ból kiszabadulva egy teljesen új közegben láthattuk a szereplőket. Bár nem kaptuk meg újra a tavalyi fehér lovas jelenetet, de Roman Coppola ismét bizonyított ezzel a két résszel.

dzsungelmozart

A színészekkel idén sem volt baj. Gael Garcia Bernal és Lola Kirke a szívét-lelkét beleadta ebbe az évadba is, Saffron Burrows finálés nagyjelenetébe beleborzongtam, Malcolm McDowell pedig a 2×04-ben volt igazán fantasztikus. Nora Arnezeder sajnos csak 1 részre tért vissza, viszont abban ismét ellopta a jeleneteket. De egyébként senkire sem lehetett panasz.

dzsungelmozart

Remélem, idén sem csak ez az egy írás lesz a Mozart in the Jungle-ról, CyClotroniC ismét megfogalmazhatja a maga módján, hogy miért is érdemes esélyt adni a sorozatnak. S ki tudja, lehet, hogy megint kapunk vendégkritikát.

Részemről ez a szezon 8,5/10 volt, de csak mert többet nem merek neki adni. Aki hiányolja a feelgood sorozatokat, annak érdemes bepróbálnia a Mozart in the Jungle-t. Megéri.

13 hozzászólás Ne habozz!

ayren - 2016. 01. 06. 19:11

Igen, én is a feelgoodsága miatt szeretem. A Life in Pieces mellett ez a másik ilyen sorozatom per pillanat a kínálatból, és vége is a listának.

Neoprimitiv - 2016. 01. 06. 19:11

Tényleg eteti magát, én tegnap-tegnapelőtt daráltam le az első évadot. Nekem a Wedding Band jut mindig eszembe róla, az volt ilyen szerethető, kicsit kajla.

Lajosék a másodikról - 2016. 01. 06. 19:14

A negyedik résznél vagyok, és rettenetesen idegesít, hogy annyira rágyúrtak a feelgoodságra, hogy sztori mint olyan, az gyakorlatilag nem is maradt.

Persze csinálnak ezt-azt a karakterek, de minden csak úgy megtörténik, semmi nincs tisztességgel megalapozva.

Lemoni - 2016. 01. 06. 19:21

Ez a sorozat már annyira szívet melengető és szerethető, hogy hihetetlen! A második évad még jobban beszippantott, a külvilág megszűnt létezni, míg daráltam. A kedvencem a 4. rész volt. Egyrészt Thomas és Rodrigo begombázva iszonyat jópofa jelenet volt. Másrészt nem akartam hinni a szememnek, ekkora művészek, mint Joshua Bell és Lang Lang pingpongoznak, majd LL még nyom egy kis Liszt Magyar Rapszódiát is, imádtam :D Persze, Dermot Mulroney is nagyon jó volt. A legabszurdabb húzás is annyira természetes és aranyos, akárcsak a karakterek, már attól ujjongok, ha felidézem őket. Gael Garcia Bernalnak, Lola Kirke-nek, Malcolm McDowellnek és Bernadette Peters-nek gondolkodás nélkül odaadnék bármilyen szóba jöhető díjat. Újév óta mantrázom, hogy 3. évadot, 3. évadot; csak lesz foganatja :D

superpityu - 2016. 01. 06. 19:24

Lajosék a másodikról: az évad második fele viszont abszolút rámegy a sztorira.

Dr. Agy - 2016. 01. 06. 19:43

A JAWs kapcsán sokszor előkerült, hát belekezdtem. Most készülök nézni a 2. évad utolsó részét, és így 4 nap alatt letoltam a két évadot.

Nincs jobb szó erre a sorozatra, mint az aranyos. Nincs benne semmi komoly konfliktus, egymás ölése, ilyesmi.

Ha valaki filmben szeretne hasonló élményt ajánlom Begin Again című mozit.

Julian Plenti - 2016. 01. 06. 21:55

@Lemoni
pontosan, és “Josh” Bell és Lang Lang mellett a táncgépen ott ugrált ez a zongorista is:
https://www.youtube.com/watch?v=ZtYS2q4VI9o

Lemoni - 2016. 01. 06. 22:42

@Julian Plenti: ja, ja :) és a 2×01-ben ott volt Gustavo Dudamel is, akkor még azt hittem, csak egyszeri jópofa geg nagynevű művész megjelenése, ha már a komolyzenére épül a történet :)

winnie - 2016. 01. 06. 23:52

“Ha valaki filmben szeretne hasonló élményt ajánlom Begin Again című mozit.”

james corden legjobb szerepe!

pody - 2016. 01. 10. 01:40

“Ha valaki filmben szeretne hasonló élményt ajánlom Begin Again című mozit.”
Nem volt rossz, de a Once-hoz kepest sehol sincs :)
De a sorozatrol is legyen szo: tenyleg nem lehet megallni, hogy ne daralja le egybe az egeszet az ember. Bar en az elso evadot jobban elveztem, tovabbra is bitang jo.
Nagyon bajos Lola Kirke es nem utolso sorban tehetseges is, de valamiert iszonyatosan irritalt a nevetese. Ez az egyetlen negativum, amit fel tudok hozni :)

pody - 2016. 01. 10. 01:44

“james corden legjobb szerepe!”
James Corden legjobb szerepe a One Chance

winnie - 2016. 01. 21. 07:50

pody: ?? ha az lenne, akkor akkor azt írtam volna:)

Snoopyzit30 - 2016. 01. 23. 19:28

Ez a 4. rész, ez valami zseniálisan jó volt! Régen tetszett ennyire bármilyen sorozat bármilyen epizódja.
Szórakoztatott, na.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz