login |

American Horror Story – 5×11: Battle Royale

2016. 01. 08. 17:20 - Írta: Casey Novak

18 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Cut me some slack, bitch!

Már csak egy epizód van hátra? Akkor itt az ideje megismerni egy fő karakter múltját.

Nagyon vegyesre sikeredett a heti horror sztorink, marha gyenge nyitással, de remek beszólásokkal, vontatott jelenetekkel, de erős befejezéssel. Gőzöm sincs, hogy innen hova tovább, annyi biztos, hogy jövő héten meg fogunk lepődni, vagy így, vagy úgy.

00

Spoilerezek egy kicsit a tovább mögött.

Annyira fölösleges volt a múltkori zárás előzményeivel nyitni.  Teljesen kinyírta az epic-ségét az egész jelenetnek. Bleh.

És egyébként is elégedetlen voltam a rész első felével, mert egyáltalán nem tudott meghatni Donovan halála, hisz rég számítottunk rá, nem érintett meg Sally önsajnálkozása, hidegen hagyott a két vámpírfióka önfeláldozása, és halálosan untam a Lowe család szürke hétköznapjait.

Nem akartam elhinni, hogy ezt akarják lenyomni a torkunkon ennyire a végén.

02

De szerencsére a 17. perc környékén magára talált az epizód – jobb későn, mint soha. Sajnos már 45 percet is nagyon nehezen tudnak értelmesen kitölteni, nem is értem, hogy hogy kezdhették az évadot több, mint egy órás részekkel, mostanra nettó félóra a lényeg, a többi lecsó.

Ami erőssége volt a résznek, az az idegborzolás és a bizarrság. Iris hamus jelenete, és az után következő párbeszéd Miss Evers-szel nagyon beteg volt, de nagyon imádtam.

01

Sally visszaemlékezésének egyetlen pozitívuma a varrós-kiszabadulós történet. Hát tudnak ezek horrort írni, csak akarni kell!

A befalazott labirintusos dolog is nagyon hatott, annak ellenére, hogy tudtuk, hogy mi és ki van ott, de mégis jól volt összerakva. Queenie (Gabourey Sidibe) megjelenése volt a hab a tortán, kellően össze is zavart – láthatóan Irist is. Királyul használták a képességét, rövid, de annál ütősebb szerepe volt.

03

Remélem, a rész második felének a minősége marad meg a folytatásban, és az időhúzás betudható annak, hogy nem akarták az összes lőport elpufogtatni. Már ha maradt még lőporuk. Jövő héten kiderül.

I feel strangely free.

18 hozzászólás Ne habozz!

Dan Abnormal - 2016. 01. 08. 17:30

Ez már az 5×11 volt…

Zsolt - 2016. 01. 08. 17:34

Dan Pont ezt akartam írni én is! :D

Lemoni - 2016. 01. 08. 17:53

Az mekkora volt, ahogy John lazán, csuklóból, a liftből…… Na meg aztán March kárörvendő feje, amikor üdvözölte a Countess-t :D
Így nem sokkal a vége előtt és most már némi előélet ismeretében kijelenthetem, nekem Sally volt a legkevésbé érdekes karakter ebben az évadban, sehonnan és sehová nem fejlődött, de legalább idegesítő volt. Queenie a rövid megjelenésében is lopta a show-t.
“I ain’t nobody’s protein shake, bitch!”

Kai - 2016. 01. 08. 18:11

Nagyon pipa vagyok Ryanre, amiért csak azért visszahozott egy újabb régi karaktert, hogy aztán megölhesse őt… Köztudott, hogy nekem mindig is Queenie volt a kedvenc karakterem a 3.évadban és most nagyon fel vagyok b*sszva, amiért kinyírtak egy ilyen jó karaktert! :(

Casey Novak - 2016. 01. 08. 18:32

Köszi, hogy szóltatok, elütés volt, cím javítva

@Lemoni: Annyira nem tudtam mit kezdeni Sally-vel végig, hogy csak na. És ha az egész finálét az ő magyarázásával töltik, már az sem segít. Sarah Paulson játéka ide vagy oda, ez a karakter mellément.
John pedig szoros második hely mögötte, azt hittem pár hete, hogy kezdenek vele valamit, de visszasüllyedt az unalom tengerébe. Kár érte.

Risi92 - 2016. 01. 08. 18:59

miii? már csak egy rész van????

Marci - 2016. 01. 08. 19:31

Bírtam ezt a részt. Remek színészek remek alakításait láthattuk és Lady Gaga is jó volt. Senkiből sem kaptunk túl sokat, de pont eleget. Remélem, felteszi rá a koronát az évadzáró, akkor az Asylum óta ez lenne a legjobb évad összesítve szerintem.

Gergő93 - 2016. 01. 08. 19:41

Én sajnálom, hogy Sally csak ennyi. Rá voltam a leginkább kíváncsi, annyira jó megjelenése és szövege van, de jobban bevonhatták volna a főbb szálakba. Kezdhették volna az elején a múltjával, lehetett volna ilyen “megtört rongybaba” szintén az elején, és az évad vége fele nagy badass lehetett volna. Egy ilyen jól kitalált karaktert elpazarolni…

Cyrax - 2016. 01. 08. 23:25

Megkaptam az elégtételt ebben a részben, Lady Gaga levágott feje jóvátette a sok valós énjére tett utalást.

És végre a 3. évadhoz kapcsolódás! Tehát a páratlan számú évadok, amik a jelenben játszódnak, össze lettek kapcsolva és ugye emlékszünk arra is, hogy a 2. és a 4. is így volt, tehát a hatodik évadban kell majd valami utalás a páros számúakra. :)

Marci - 2016. 01. 09. 12:19

Sally szerintem azért nem volt többet, mert Sarah Paulson szimultánban forgatta az American Crime Storyt és egyszerűen nem volt több ideje, abban központibb szereplőt alakít (a promók alapján bitangjól, de hát Sarah-tól ezt megszoktam, Lana óta kedvenc). Szerintem az, hogy ilyen minimális szerepben ekkora scene stealer, mikor közben ez neki idén kb. a mellékes volt, méginkább megmutatta, mekkora profi a nő.
(Egyébként nem voltam elájulva a tavalyi Bette és Dottól, de arról nem Sarah tehetett, egyre hülyébb lett a sztorijuk, a végére meg még hülyébb.)
Jaj, remélem, jövőre se folytatják a musicales Glee-effektet. A Gleenek így is túl sokára lett vége, nem kell emlékeztetni rá. xD

sinyster - 2016. 01. 09. 19:02

A Queenie-s jelenetek alatt jókat mosolyogtam, főleg mikor osztotta Ramona-t, és közben pofozta magát. :D
Jó rész volt, de elvileg Paulson első évados karaktere is visszatér még idén, nem?

Mikilós - 2016. 01. 09. 19:27

Hogyhogy 12 részes az évad, azt hittem ez is 13 részes? Számomra jó volt a rész, bár engem se érdekelt a Lowe család élete, amúgy meglepő, hogy a kislány milyen könnyen elfogadta, hogy a családja nem éppen hétköznapi. Queene megjelenése engem is rohadtul meglepet és tetszet is, de sajnáltam hogy meghal. :(
Mi lesz most a Covennel?

winnie - 2016. 01. 09. 19:54

annyi részes, amennyit berendelnek, sosem azt kell nézni, ami eddig volt, az csak általában igaz

Apost - 2016. 01. 13. 08:55

Jobban belegondolva az alapkoncepció olyan mint az első évad kibővítése vámpírokkal meg sorozatgyilkosokkal…ott is egy valóvilág ház volt szellemekkel.

@Első évados spoiler
Viszont ha már tényleg ennyire összekapcsolhatóak a részek, behozhatnák az első évad végéről a megszületett antikrisztust. Ha már úgy is mindenkit lemészároltak…zárásképp beugorhatna és elpusztíthatná a világot :)

Tyson - 2016. 01. 15. 01:53

Ez a Sally-s rész gondolkodóba ejtett és elgondolkodtatott a karakterek haláláról, főleg Donovan végkifejlete miatt, akit ugyebár anyuciék kicipelnek a hotel elé, h ne bent haljon meg………….. De akkor Sally mit keres bent, elvégre ő is a járdán halt meg a hotel mellé csattintva az agyvelőjét. Gyanítom ez sima szerző hiba, de ha vlki van jobb ötlete örömmel hallgatom.

giantdoseofbs - 2016. 01. 15. 08:49

@Tyson Sally meg a Cortez teruleten halt meg, ahova Iris lelokte technikailag meg a hotel resze, ellenben Donovant direkt kicigeltek az utra szinte ami mar nem tartozik az epulethez, ha pl. a bejarat elotti jardan hal meg akkor o sem tudott volna tovabblepni. Hasonloan az elso evadban, ha valaki a kapun belul vagy a jardan (?) halt meg vagy lett eltemetve, szellemkent visszaterhetett.

Ami picit jobban zavart hogy kb. az evad feletol latott szellemeken mar nem latszott a halaluk oka; pl. March azert hordott salat hogy ne latszodjon ahol elvagta a torkat.

Cyrax - 2016. 01. 15. 10:45

Szerintem a finálé durván első évados recycling volt, meg is lepődtem, hogy teljesen elütött a korábbi részektől és nem csak azért, mert Gaga max. 120 másodpercig ha látszódott…

Tyson - 2016. 01. 22. 00:02

@giantdoseofbs Végül is logikus, h pár méter még az épületen kívül is a hely része, a sikátor pedig talán félig tartozik oda. Csak simán fura volt, h centik döntenek a ki van még bent és ki nem és nem egy fix ajtó.
Mondjuk Sallyn sem látszott az elején semmi, mert aki így ér véget annak összetörik és eltorzul a landolási felülete. Szerintem ahogyan a ruháik is változhatnak és nem végig abban kell lenni amiben meghaltak úgy a sérüléseikről is eldönthetik, h éppen látszanak-e……… így viszont érthető, h a legtöbben nem akarták ezt láttatni, néhányan inkább megtartották ezt a trükköt 1-1 áldozat megijesztésére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz